Találatok a következő kifejezésre: Mire kell a nagy (948 db)

Mi kell a nagyon hosszú hajhoz időn kívül?

A mellek alá érő haj számít nagyon hosszúnak.

Legjobb válasz: ricinus olaj:)

ricinus olaj:)
idõ, ápolás, rendszeres (3 havonta) vágás, hogy ne töredezzen, mert az igénytelen. mell alá érõ már nagyon hosszú? :D :D nekem derékig érõ, de még rövidnek érzem :D -de valószínûleg velem van a baj-
A mell alá érõ szerintem se nagyon hosszú, nekem az a csípõig érõnél kezdõdik. Gondos ápolás, rendszeres vágatás kell hozzá, mindenféle károsítás mellõzése.
Rendszeres vágás a végébõl, ápolás, egészséges életmód, hogy ne töredezzen, valamint minél kevesebb hajszárítózás, vasalás, sütés.
A kérdező hozzászólása: Pedig a mell alá érõ hivatalosan már extra hosszú hajnak számít. :D És az extra nekem egyenlõ a nagyonnal. :) Ami áll alá ér az már félhosszú, és ami váll alá az pedig már hosszú haj. :D Amúgy köszönöm a válaszokat. Mindenki kihangsúlyozta a ágatást, pedig én azt például nem terveztem, mert hogy nem akarom visszavágatni ami nõtt. Nekem már régóta ugyanolyan hosszú a hajam, és mindig erre a hosszra ágatom vissza, de most hoztam egy döntést, hogy megnövesztem, nagyjából 3-4 évet adok neki a növekedésre, aztán meglátjuk tetszik-e a hosszú. :) Akarom mondani nagyon hosszú. :D

Ha konyvet akarok kiadni mit kell tennem? Mi kell hozza? Nagy almom hogy a fantasy konyvembol film legyen lehetseges ez? Sok embernek sikerult mar .

ocsi a helyesirasert telefonrol irok.

Legjobb válasz: Sajnos nem lesz egyszerû. Önmagában nem elég, hogy egy marha jó regényt írsz, azt valakivel ki kell adatni. Nem olcsó dolog, kb 2 milla ezer példánynak a kinyomtatása. Ha nem csak 1-2 ezres magánkiadványként akarod értékesíteni, akkor ez így is kevés. (Meg gondolom nincs zsebbõl 2 millád.) Keresni kell egy kaidót, aki szóba áll veled. Mivel ez lenne elsõ mûved, nehéz dolgod lesz. Elõbb inkább próbálj meg kicsit ismertté válni, ne regényekkel, csak novellákkal, amit sokkal könnyebb terjeszteni. Ezeket akár folyóiratokban is meg lehet jelentetni, arra még van is reális esély, illetve neten is közzéteheted bizonyos oldalakon. És ha már kicsit ismernek, könnyebb lesz kiadót is találnod. Sok sikert! :P

Sajnos nem lesz egyszerû. Önmagában nem elég, hogy egy marha jó regényt írsz, azt valakivel ki kell adatni. Nem olcsó dolog, kb 2 milla ezer példánynak a kinyomtatása. Ha nem csak 1-2 ezres magánkiadványként akarod értékesíteni, akkor ez így is kevés. (Meg gondolom nincs zsebbõl 2 millád.) Keresni kell egy kaidót, aki szóba áll veled. Mivel ez lenne elsõ mûved, nehéz dolgod lesz. Elõbb inkább próbálj meg kicsit ismertté válni, ne regényekkel, csak novellákkal, amit sokkal könnyebb terjeszteni. Ezeket akár folyóiratokban is meg lehet jelentetni, arra még van is reális esély, illetve neten is közzéteheted bizonyos oldalakon. És ha már kicsit ismernek, könnyebb lesz kiadót is találnod. Sok sikert! :P

Mikor kell a kertbe az úgynevezett díszfű csomót kiültetni? Nekem még nincs ilyen, de nagyon szeretnék.

Legjobb válasz: Már ki lehet ültetni, és mivel évelõ nem kell õsszel felszedni sem.

Már ki lehet ültetni, és mivel évelõ nem kell õsszel felszedni sem.
Pampafûre gondolsz? Mi úgy szaporítjuk, hogy egy nagy tövet ásóval szétdarabolunk úgy kétöklömnyi nagyságúakra, és szétültetjük. Ezt már a januári jó idõben megtettük. Siess vele, a miénk már 5~6 cm-re hajt.
Ha faiskolában veszed, akkor szinte bármikor. Ha valahonnan szereztél szaporítóanyagot, akkor azt rögtön el kéne rakni.


Panel házból, költöznék kertes, családi házba, és a megvásárlás előtt, mit kell ott nagyon megnézni, ami nagyon fontos lehet?

Legjobb válasz: Penészedést, vizesedést, repedéseket, tetõszerkezetet, beázások, de legjobb, ha viszel magaddal valakit, aki ért hozzá. Még akkor is, ha fizetni kell érte. A szomszédok is fontos tényezõ, a környék is.

Penészedést, vizesedést, repedéseket, tetõszerkezetet, beázások, de legjobb, ha viszel magaddal valakit, aki ért hozzá. Még akkor is, ha fizetni kell érte. A szomszédok is fontos tényezõ, a környék is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!
Nézz körül a szomszédos utcákban. Ha nincs sok eladó ház, akkor szeretnek ott lakni az emberek. Én két éve költöztem tömbbõl kertes házba. A mi utcánkban azóta sincs eladó ház. Nézd meg, hogy mit szeretnél kicserélni, felújítani átalakítani. Ne csinálj túl feszes költségvetést, úgyis többe fog kerülni. A megbecsült költségekhez ( árajánlatok ) a végén adj hozzá 30 %-ot.

Pszichológus szeretnék lenni. Tegnap találtam ki és ez ösztönöz a tanulásra. Mit kell hozzá nagyon tanulnom. És ez ugye nem csak gy "fellángolás"? Komolyan gondolon.

Legjobb válasz: Ha tegnap találtad ki akkor valószínûleg az. De egyetem kell hozzá azelõtt meg egy jó gimnázium

Ha tegnap találtad ki akkor valószínûleg az. De egyetem kell hozzá azelõtt meg egy jó gimnázium
én is pszichológus szeretnék lenni. elõször is: baromi sokat kell tanulni, rengeteg pont kell az egyetemre. szerintem nem árt egy emelt érettségi, a nyelvvizsga pedig elengedhetetlen... ezek amúgy is többlet pontot jelentek. meg elég jól kell érettségizni, év végi jegyeket is felhozni, amik érettségi tárgyak. meg persze kitartó szorgalom :D
Görgess egy kicsit lejjebb, és itt lesznek a tárgyak, amikbõl számolják a pontokat (a neked legjobban sikerült kettõbõl) http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!Intezmeny.. Ez persze csak az ELTE- PPK -ra vonatkozik, máshol a pszichora valószínûleg más.

Tegnap voltam 4d-s ultrahangon és azt mondták sok a magzatvízem. (15 hetes vagyok) Esetleg valakinek mondtak hasonlót? Mit lehet, kell róla tudni? Mire kell odafigyelni? Nagy gond ez?

Legjobb válasz: elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra,de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj,nem lesz semmi gond. Szép babavárást.

elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra, de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj, nem lesz semmi gond. Szép babavárást.
ha sok a magzatvize a terhesség vége felé gyakrabban vizsgálnak és sokat kell majd pihenned, a burok nehogy megrepedjen.
nekem is több volt a 20. hét környékén, de a köv. UH-n, a 22. héten, és a továbbiakban is már normális mennyiségû volt. nem kell megijedni, ettõl függetlenül minden rendben, ha nem mondtak mást :)
SZIA! ÉN 17-HETES VAGYOK, MÉG NEM VOLTAM 4D:-(MENNYIRE LEHET JÓL LÁTNI A BABÓT?
A kérdező hozzászólása: Az én babám hason feküdt nem sokat mutatott meg magából de azért a lábait széttette és megmutatta, hogy fiucska. De az összes fõbb szervét láttuk, hallotam a szívverését. Az arca még nem babás, de persze késõbb jobban lehet látni. Én azért mentem el, hogy megtudjam kislány vagy kisfiú-e. Pesti vagy? Akkor tudom ajánlani ahol én voltam a weblapjuk http://www.baross4d.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat remélem minden rendben lesz:)
Igen, itt lakom pesttöl 10-km-re!érdekelne!
Nagyon drukkolok, hogy úgy legyél, mint az elõttem válaszolók, hogy idõvel helyreálljon a magzatvíz mennyisége. Sajnos én úgy jártam, hogy kb. a 24. héttõl mondták, hogy sok a magzatvizem és két hetente kellett mennem ultrahangra, plusz volt benne egy 4D is. Összesen négyszer voltam, semmi rendelleneset nem láttak sosem. Akkor a biztonság kedvéért beutaltak a Debreceni Klinikára genetikai ultrahangra. Ott meg már nem láttak gyorortelõdést. Utána másfél hét múlva visszamentem megint oda, ahova addig is jártam ultrahangra, ott meg minimális gyomortelõdést láttak. Mondták, hogy tény, hogy csak minimális, de van. Na rá két hétre Debrecenben megint nem láttak gyomortelõdést. És most ott tartok, hogy jövõhéten be kell feküdnöm a Debreceni Klinikára, mert megrepedhet a burok a sok víztõl, és akkor már ott is fogok szülni, mert ott nagyon felszerelt a gyermeksebészet, mert sajnos lehet, hogy valami nyelõcsõzáródási rendellenessége van a picinek és lehet, hogy azonnal mûteni kell. Nagyon el vagyok keseredve, de próbálok pozitív maradni. Szóval nem akarlak megijeszteni, de sajnos ilyen is van. Remélem neked minél hamarabb helyreáll a magzatvíz mennyiség. Minden jót kívánok!

Mensi után pontosan hány nappal van a peteérés mikor kell probálkozni? Nagyon szeretnénk babát a páromnak egy korábbi kapcsolatábol már van egy, nekem viszont az elsö terhességem abortusszal végzödött! Félek h nem lehet közös babánk!

Legjobb válasz: Hát ha 28 napos a ciklusod, akkor 14.napon van a peteérés! Pl. ha a menzid nov.1-jén jön meg , akkor 14-én már probalkozhattok, de azt mondjak +1-1 nap ide oda is kell probalkozni, vagyis a 13., 14. 15.-én belekell huzni! Aztán várni a menziig! Én ezt használom, ez is nagyon jó táblázat a peteérés megfigyelésre: http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/ Remélem valamit segithettem! :)))

Hát ha 28 napos a ciklusod, akkor 14.napon van a peteérés! Pl. ha a menzid nov.1-jén jön meg , akkor 14-én már probalkozhattok, de azt mondjak +1-1 nap ide oda is kell probalkozni, vagyis a 13., 14. 15.-én belekell huzni! Aztán várni a menziig! Én ezt használom, ez is nagyon jó táblázat a peteérés megfigyelésre: http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/ Remélem valamit segithettem! :) ))
Szia! Csatlakoznék az elõttem szólóhoz, hogy a ciklusod hosszától függ, hogy mikor van peteérésed. Az általa megadott link is nagyon jó, én is használtam, meg a http://www.ciklus.hu-n is regisztráltam. 3 hónap "számolgatás" után most 6 hetes kimama vagyok:-) (nekem márciusban volt vetélésem) Kitartást Neked! Szorítok:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon Kedvesek vagytok nagyon köszönöm a válaszokat!A pocaklakóhoz tiszta szivböl gratulálok, sok boldogságot!megnéztem a ciklus.hu-t a szerint 12 én vasárnap volt pe-m, valamit éreztem is hogy történik odabent, egyik oldal picit görcsölt de nem vészesen, ugyhogy bele is adtunk apai anyait :) remélem pár héten belül jó hirekkel szolgálhatok mindenképp jelzem nektek!És mindennemü segitséget és biztatást nagyon köszönök!És még nem hagyjuk abba a próbálkozást sem!:) Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: És a kedves elsöként válaszoló hölgynek is nagyon tetszik az ajánlott linkje!:)

Ha jelentkeztem már elektronikusan egyetemre, de én nem erre az egyetemre akarok menni, sőt, nem is erre a szakra, mit kell tennem? Nagyon fontos

nemrég jöttem rá, hogy ez engem egyáltalán nem tud érdekelni és teljesen másra szeretnék menni, ahol még a vizsgakövetelmények is teljesen másak..

Legjobb válasz: Imádkozz hogy ne vegyenek fel, és add be pótfelvételin, ha lesz még hely, Ha meg nem jön össze ne iratkozz be, és jövõre jelentkezz oda.

Imádkozz hogy ne vegyenek fel, és add be pótfelvételin, ha lesz még hely, Ha meg nem jön össze ne iratkozz be, és jövõre jelentkezz oda.
Még az is eszembe jutott, hogy töröltesd a szakokat amikre jelentkeztél, de ezzel bukod a 9000 ezret, és akkor jelentkezhetsz pótfelvételire, viszont akkor már nem minden szak indul, és csak költségtérítésesen. Hova szeretnél menni?
Valahogy töröltetned kéne a rendszerben, amik benne vannak Azt ne tedd, hogy direkt nem jólírod meg az érettségit
Az érettségid tedd le jóra Annak semmi "köze" nincs a jelentkezésedhez Legfeljebb ha fölvennének, halasztást kérsz
Szerintem ennyi ésszel ne menj sehová.
A kérdező hozzászólása: Mivel teljesen más szakra, sõt helyre szeretnék jelentkezni, ezért ha direkt szándékosan megírom nagyon rosszra azokat a tantárgyakat, amik a vizsgakövetelmények arra a szakra, amelyiket bejelöltem, viszont azokat, amik kellenek késõbb nagyon nagyon jóra megírom, milyen esélyem lenne a pótfelvételin ? illetve ez a pótfelvételi ugyanúgy a szeptemberi képzésre jogosít majd fel ?
A kérdező hozzászólása: akkor mindegy már.
Az Oktatási Hivatalnál, vagy e-felvételin kb. május végétõl július 10-ig tudod majd jelezni, hogy szeretnéd törölni a jelentkezési helyeidet, ha már tényleg nem szeretnél oda menni, akkor ez a legjobb, amit tehetsz, hiszen nem foglalod más elõl a helyet, ráadásul így majd pótfelvételin is jelentkezhetsz, feltéve, hogy meghirdetik azt a képzést, amit kinéztél magadnak.

Mit kell egy nagyon ütős motivációs levélbe írni? Mivel tudnék kitűnni a hatalmas tömegből?

Legjobb válasz: Miután cölibátust fogadtam, megkaptam a matematikai Nobel-díjat. Most komolyan, erre szerinted mit írhatnánk? Az ütõs motivációs levél lényege, hogy eredeti. Eredeti gondolatokra pedig itt ne várj, hiszen nem is ismerünk.

Miután cölibátust fogadtam, megkaptam a matematikai Nobel-díjat. Most komolyan, erre szerinted mit írhatnánk? Az ütõs motivációs levél lényege, hogy eredeti. Eredeti gondolatokra pedig itt ne várj, hiszen nem is ismerünk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!