Találatok a következő kifejezésre: Mire kell a korai (264 db)

Egy félnk és gátlásos fiú (23), hogy szerezhet magának barátnőt? Mit keresenek a lányoka fiúkban? Milyen fiúk kelendőek? Minek kell megfelelnie korunk Rómeójának?

Ha a lányok a belevaló srácokat szeretik akkor mit csinálhatok? Ráadásul még sz?z is vagyok.Ez megint csak hátráltat.Ujabb valami ami miatt nem merek.

Legjobb válasz: Szia! Az a lány, aki komoly párkapcsolatot szeretne, elsõsorban a biztonságot keresi a szeretet/szerelem mellett. A biztonságot pedig csak olyan fiú adhatja meg, aki mellett nem kell attól félnie, hogy bármikor elcsábíthatja más. Az a fiú, aki mellett nem kell ilyesmitõl félnie, nem feltétlenül elõnytelen külsejû vagy félénkebb. Hanem egyszerûen van tartása. Aki elcsábítható, azok körül ott "ólálkodnak" a mûkörmös, idétlen frizurájú, agyonsminkelt lányok, és tapizzák, amikor csak tudják. Aki viszont "egyenes", és kevésbé a külsõségekre megy rá, azoknak nem feltétlenül szép külsejûek a barátai, a kapcsolatai viszont tartósabbak. Szóval, ebbõl csak annyi a lényeg, hogy a lányok általában nagyon jól fel tudják térképezni, kire lehet nyomulni és kire nem. Akire lehet, az általában olyan is, akire viszont nem, azt mindig kevesebb lány veszi körül, de azok a lányok legalább a belsõ értékeket tartják fontosnak. Én vmikor azért nem viszonoztam egy helyes fiú jelzéseit, mert szinte megijedtem attól, milyen emberek veszik körül - a baráti társaságát ugyanis unszimpi lányok/fiúk alkották, és ez sokat elárult róla is. Amit mondani akarok: azoknak a fiúknak, akik nem "sztárok" és nem istenítik magukat, mindig nehezebb a helyzetük - de paradox módon egyben könyebb is, mert megmenekülnek a felszínes kapcsolatoktól. Sok félénk fiú kerülõ úton talál rá a szerelem: hónapok vagy évek múltán jönnek össze azzal a lánnyal, akivel addig csak barátok voltak. Ez meglepõen sokszor van így!:) Szóval, amit tehetsz, az az, hogy önmagadat adod, és minél több (lány)barátot próbálsz szerezni! Soha ne úgy kezdj el közeledni egy lány felé, hogy az érezze, hogy bartságnál töbet akarsz tõle. Elsõre ez megijesztheti az embereket. Tényleg csak egy jó barátja akarj lenni - és ne egyetlen lánynak, hanem minél többnek. Légy udvarias (de ne vidd túlzásba), poénos, jófej, és ADD ÖNMAGAD! :)

Szia! Az a lány, aki komoly párkapcsolatot szeretne, elsõsorban a biztonságot keresi a szeretet/szerelem mellett. A biztonságot pedig csak olyan fiú adhatja meg, aki mellett nem kell attól félnie, hogy bármikor elcsábíthatja más. Az a fiú, aki mellett nem kell ilyesmitõl félnie, nem feltétlenül elõnytelen külsejû vagy félénkebb. Hanem egyszerûen van tartása. Aki elcsábítható, azok körül ott "ólálkodnak" a mûkörmös, idétlen frizurájú, agyonsminkelt lányok, és tapizzák, amikor csak tudják. Aki viszont "egyenes", és kevésbé a külsõségekre megy rá, azoknak nem feltétlenül szép külsejûek a barátai, a kapcsolatai viszont tartósabbak. Szóval, ebbõl csak annyi a lényeg, hogy a lányok általában nagyon jól fel tudják térképezni, kire lehet nyomulni és kire nem. Akire lehet, az általában olyan is, akire viszont nem, azt mindig kevesebb lány veszi körül, de azok a lányok legalább a belsõ értékeket tartják fontosnak. Én vmikor azért nem viszonoztam egy helyes fiú jelzéseit, mert szinte megijedtem attól, milyen emberek veszik körül - a baráti társaságát ugyanis unszimpi lányok/fiúk alkották, és ez sokat elárult róla is. Amit mondani akarok: azoknak a fiúknak, akik nem "sztárok" és nem istenítik magukat, mindig nehezebb a helyzetük - de paradox módon egyben könyebb is, mert megmenekülnek a felszínes kapcsolatoktól. Sok félénk fiú kerülõ úton talál rá a szerelem: hónapok vagy évek múltán jönnek össze azzal a lánnyal, akivel addig csak barátok voltak. Ez meglepõen sokszor van így!:) Szóval, amit tehetsz, az az, hogy önmagadat adod, és minél több (lány)barátot próbálsz szerezni! Soha ne úgy kezdj el közeledni egy lány felé, hogy az érezze, hogy bartságnál töbet akarsz tõle. Elsõre ez megijesztheti az embereket. Tényleg csak egy jó barátja akarj lenni - és ne egyetlen lánynak, hanem minél többnek. Légy udvarias (de ne vidd túlzásba), poénos, jófej, és ADD ÖNMAGAD! :)
Regisztrálj társkeresõ oldalakon. Írjál magadról egy jó bemutatkozást, és tegyél fel néhány jó képet. A Randihely vagy a Netrandi azért jó, mert látni is lehet, hogy ki nézett meg. Gátlásosaknak ideális! Azért vigyázz, mert akad pár csaló is.
Kedves utolsó válaszoló! Nem hiszem, hogy népszerûtlen lenne a válaszod, sõt. Inkább érdekes.Milyen megfigyelések eredménye?(kíváncsiságból:D) Hasonló kategóriába tartozom, mint a kérdést feltevõ úriember, de igyekszek próbálkozni.Más kérdés hogy semmi szerencsém, mindig rosszul választok. Egyvalamin különösen megakadt a szemem: "Ehelyett, mivel a félénk ffi nem meri megszólítani, keveset beszél, keveset cselekszik, ezért a nõ azt hiszi, hogy a ffi elõkelõen hallgat, távolságot tart, magánya önkéntes és elõkelõ.Sõt: nehezen megközelíthetõ, tehát kihívás, tehát kívánatos férfi." Na én pont az ellenkezõjét érzem .:( De hiszen ha valakinek a közelében kevés a nõ, miért érezné azt, hogy vonzó lehet.Pedig én nem tartanék senkit rangon alulinak, épphogy azt gondolná az ember, hogy õt magát nem tartják elég jónak, ezért nem sikerül ismerkedni. De már tudom, hogy ez nem így van. Remélem igazad van, mert ez elég biztató, elõbb-utóbb csak sikerül majd. 21f
Lehet, hogy népszerûtlen lesz, amit mondok, de sok megfigyelés eredménye. A félénkség nagyobb átoknak tûnik, mint amekkora igazából. Ti. a félénk emberen nem látszik, hogy félénk. Ehelyett, mivel a félénk ffi nem meri megszólítani, keveset beszél, keveset cselekszik, ezért a nõ azt hiszi, hogy a ffi elõkelõen hallgat, távolságot tart, magánya önkéntes és elõkelõ. Sõt: nehezen megközelíthetõ, tehát kihívás, tehát kívánatos férfi. Valószínûleg több nõ is van/volt a környezetedben, aki ismerkedni akar/t veled, de nem mert, mert azt hitte, rangon alulinak tartod õket. Ez a gyakorlatban sokszor megtörténik. Ez a kezdeti elõnyöd. Fõ, hogy ne rontsd le a kezdetben gyakran jó benyomást. Még annyit, hogy amikor beszélgetsz vele, akkor inkább kérdezz, magadról csak keveset árulj el (de ne semmit). Lassan adagold az információt, de ha lehet, õ beszéljen, azt pedig hallgasd figyelmesen. Általában 2-szer annyit beszéljen õ, mint te. Ez nemcsak azért jó, mert a félénknek könnyebb hallgatni, mint beszélni, hanem azért is, mert ekkor a nõk kiváló beszélgetõpartnernek fognak tartani. Soha ne mutass olyan érzelmet, vagy ne beszélj arról, hogy gátlásos vagy, és ettõl jaj de szomorú vagy stb. Ne panaszkodj semmiképpen. Fogyatékosságaidat preferenciaként láttasd (nem gyáva vagy, hanem zárkózott; nem félénk, hanem komoly stb.). Ez nem hazugság, mert egy idõ után gyakorlattal valóban ilyenné alakulsz. A zárkózottabb, csendesebb ember is tud vonzó image-t teremteni magának: õ a megfontolt, akinek a szavának súlya van stb., õ a megbízható, vagy a rejtélyes. Ez is vonzó lehet, nemcsak a színészek vagy mókamesterek.
Nem a legjobb ember akart tanácsot adni neked.A sport csak egy ötlet volt, tényleg nem megoldás, de legalább elfoglaltad magad(én is így vagyok vele). Én sem tudom mi a megoldás. Csak ne add fel!Zavar a dolog, tenni is akarsz érte, elõbb utóbb összejön valami. Dolgozol már vagy még tanulsz?Ha ingerszegény a környezeted, néha ki kell mozdulnod. Meg szolidabb lányoknál próbálkozz talán.Nem minden lánynak jön be a nagyképû stílus.Csak ne kerüld õket! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Mi az önbizalom hiányának az oka? Jó kérdés. Sportoltam, de nem lett tõle önbizalmam.Nem is azért csináltam.Élveztem, jó volt, szépvolt.Elkezdtem másikat, akkor már reméltem ettõl lesz önbizalmam.Talán meghozza.NEM Béna voltam hozzá. Mi lehet az oka? Szerintem a tapasztalatlanság rendesen belejátszik. Hogy miben vagyok jó? Tulajdonképpen semmiben. sajnos nem vagyok az a mindent kipróbálós alak.Meglehetõsen ingerszegény életet élek. Ha belegondolsz elég neház úgy, hogy nem szeretek semmilyen olyan helyet ahol lányokkal lehetne ismerkedni. Ami még rosszabb, hogy nem is vagyok olyan aki a lányokat érdekelné.Meglehetõsen szürke vagyok. Gözöm sincs mi a megoldás
Mi az önbizalomhiányod legfõbb oka? Arra kellene rákoncentrálni. Sokan nem elégedettek a külsõjükkel, ezen a legnehezebb változtatni, el kell fogadnod magad elõször. Szerintem még mindig jobb, ha beégeted magad, minthogy meg sem próbálod.Lehet, hogy többet nem is találkozol azzal a lánnyal. Ne kerüld õket, nem esznek meg.:) Egy hozzád hasonló félénkebb lány legalább annyira parázik mint te. Nekem segített a sport az önbizalomhiányra.Jó most erre azt mondod, hogy nem is vagy semmiben jó.Én se voltam jó semmilyen sportban, de szerettem csinálni, jobb kedvem volt utána mindig.Ha van lehetõséged valamire, próbáld ki kicsit levezeted a feszültséged. Vagy bármi, amiben kicsit is jónak érzed magad, és örömet okoz-hobbi vagy akármi-, hogy kicsit megjöjjön a kedved. Határozottság, talpraesettség...én is bizonytalankodó vagyok...erre nem tudom a választ, de minden ember más, nem lehetsz tökéletes. (utolsó válaszoló voltam)
A kérdező hozzászólása: Nem csak, hogy keveset beszélek velük, de kerülöm is õket. Nem akarom magam kellemetlen helyzetbe hozni. Én nem olyan vagyok akit õk keresnének.határozott talpraesett, stb. HOgyan tudnám feltornázni az önbizalmam??
Amit ajánlottak itt könyvet nem biztos, hogy megoldás.Lehet hasonlókat letölteni itt-ott a neten.Beleolvastam hasonlóba, de általában mind arról szólnak, hogy tudsz minél több nõt megdönteni minél rövidebb idõ alatt. Ez a te esetedben nem megoldás, mert ugye barátnõt szeretnél. Próbálj beszélgetni lányokkal szóba elegyedni boltban, moziban, akárhol teljesen hétköznapi dolgokról.Csak úgy, cél nélkül.Szokatlan a társaságuk, mert keveset beszélsz lányokkal.De egy idõ után rájössz, nem is nagy ügy.Értelmes srác vagy, miért ne tudnál beszélgetni velük.Ne arra gondolj, hogy mindjárt ágyba kell vinni õket(persze jó lenne tudom:) ). Kicsit fel kéne tornázni az önbizalmad, hogy elhidd , te se érsz kevesebbet másoknál. Meg talán a hozzád hasonló, félénkebb, szolidabb lányoknál kellene próbálkozni, õk nem olyan felszínesek.A nagyképû stílus nem jön be mindenkinek(lányok mondták). Nem könnyû, én is régóta dolgozok az ügyön.:) Egyébként nem rég lett meg a jogsim, és ne hidd, hogy ez automatikusan megoldás a problémára.Egy rendes lánynak nem hiszem, hogy az számít, tudsz-e vezetni, vagy sem.(21f)
Szerintem ne görcsölj ezen annyit. Tudom könnyebb mondani mint megtenni de én hasonló cipõben járok veled. (de én lány vagyok:) ) Nekem is nagyon megtetszett valaki, elsõ látásra beleszerettem. Egyáltalán nem az a macsó címlapsrác típus de mégis kedvelem. Normális, okos és ez mindent visz. Az észjátszós embereket nem bírom. Normális nõnek tartom magam: nem szoktam szõkére festeni a hajam, mûkörmöshöz járni és idétlenül röhögcsélni. Sokkal inkább értékelem a természetességet és VISSZAFOGOTTSÁGOT. Megszólítani Õt életem legnehezebb feladata volt de megérte. Szerintem a szüzesség ne hátráltasson. Keress olyan helyet( pl:kávézó)ahova sokan járnak. Csinálj magadnak egy rendszeres beosztást és talán ha rendszeresen ott vagy ismerkedhetsz más "törzsvendégekkel". Gondolj bele hova járnak ismerõseid és tarts velük! Válassz számodra megfelelõ programot. (És tényleg ne izgulj mert az csak ront a helyzeten. Amúgy az én kiválasztottam is egy félénk srác és csak egy évvel fiatalabb nálad :) )
A kérdező hozzászólása: Az is kínos nekm, hogy megkérdezzem a könyvesboltban az eladót, hogy van-e ilyen könyvük? A neten meg nem tudtam megrendelni.Valamiért nem engedte. A tréninghez se lenne önbizalmam. Ma is láttam olyan lányokat akiket el tudtam volna képzelni mgam mellett.Azt viszont már nem, hogy megszólítsam.Egyszerûen balfasznak születtem. Már a társaságukban is zavarban érzem magam.Ez alatt azt kell érteni, hogy egy liftben vagyunk, mellém ül a buszon, stb. Miért zavar? Azért, mert egy 24(már inkább az vagyok)éves sráctól teljeítményt várnak, hellyel-közzel tud bánni a lányokkal, nincs zavarba. szóbe kell álnom egy lánnyal rögtön leizzadok. Nem csak, hogy kisfiúnak érzem magam mellettük, de olyan kis gnómnak is.Én nem vagyok az az öltözködni tudó, belevaló, discókirály. Még vezetni sem tudok. Mit tudok én adni? ezért
1et nem értek: ha 23 évesen még szûz vagy, ez miért hátráltat? én 21 vagyok és szûz, és semmit se érzek h lemaradtam volna vmirõl is. :)
javaslom olvasd el ezt a könyvet: http://www.kulcsanokhoz.hu segíteni fog , hogy küzd le a gázlásaidat, hogyan közelítsél a lányokhoz és hogyan hódísd meg õket és persze hogyan tartsd meg a kapcsolatot. ha nem szégyelled, menj el egy tréningre is! Sok sikert!
én is hasonló vagyok és nekem is évek óta tetszik egy lány és most 5 év után összejöttünk és naon szeretem a lényeg az h én nem csináltam semmi különöset és mégis jöttek hozzám a lányok igaz elkültem mindet kivéve aki tetszett ha tetszik valaki csak beszélgess vele és nem lessz probléma :D sok sikert
akkor járj :D
A kérdező hozzászólása: De ha nem járok olyan helyekre ahol lányokkal lehet ismerkedni és nem is tudk velük beszélgetni? akkor?
Elöször is ne tipizáljunk, hogy milyen fiúkat szeretnek a lányok, mert minden fiúnak más jön be, neked meg önmagadat kell adnod, és majdcsak beléd szeret valaki. Beszélgess sokat a lányokkal, próbálkozhatsz a munkahelyeden, sulidban, szórakozóhelyeken és az interneten is. Azon meg ne görcsölj, hogy tapasztalatlan vagy, egy hozzád hasonló szerényebb lánynál ez nem lesz gond.
az utólsó elõti csávó nagyon jól mondja pont olyan vagyok én is ......és sokan akkartak velem beszélgetni pont ez miatt .....csak az a gond hogy ehhez idõ kell hogy észre vegyék hogy te milyen vagy a

Mûköröm építés. Mi kell a kiinduláshoz? Teljesen kezdõ vagyok, mit vegyek ami feltétlen szükséges hozzá?

Gondolok itt pontos megnevezésre,lehetõleg olyan termékek amelyeket európán belül megkaphatok. pl christal nails stb. gombaölõ, köröm ápoló, különféle zselék,ecsetek és ami a legfontosabb talán, tanács hogy hogyan is kell ezt csinálni. Saját részre szeretném, nem tehetem meg hogy havonta járjak mûkörmöshöz ezért szeretném magamnak valahogy elkészíteni. láttam róla videókat bár gondolom az nem sokat segít. Segítene valaki elmagyarazni a mit miért részét? vagy hogy pl miért nem mindegy hogy robust 180 vagy épp 80-as körömreszelõ kell,jó azért nagyjából sejtem de én körömreszelõkön ilyen jelzést nem is találtam. Vagy hogy miért szükséges annyi féle ecset. mi a különbség körömszárító uv lámpa és uv lámpa között? vagy egyáltalán van különbség közte? Elõre is köszönöm nektek.

Legjobb válasz: Menj tanfolyamra, ott mindent elmagyaráznak és induló készletet is kapsz.

Menj tanfolyamra, ott mindent elmagyaráznak és induló készletet is kapsz.
A kérdező hozzászólása: Mint ha nem írtam volna hogy nem tudok tanfolyamra menni. Nem otthon élek, itt kint pedig rengeteg pénzbe kerül.
Nemrég végeztem el én is. Magadnak totál gazdaságtalan elkezdeni. Mire mindent megveszel, ott leszel, hogy megcsináltatod profival. Reszelõk legalább 350 Ft/ db, fém reszelõ 800, zselék 5ml majdnem 3000 Ft a CN-nél, zsírtalanító, tapadást elõsegítõ, UV lámpa, fixáló, ecsetek 2500/db...stb, stb, stb... Mire visszahozza az "alap" csomag az árát, ami legalább 50ezer Ft... Gagyibb dolgokat megvehetsz olcsóbban, de ha valamire nem figyelsz, még problémád is lehet, pl. körömgomba, meg ilyenek.
Hááát ha nem akarsz tanfolyamra menni, akkor talán vateráról vagy valahonnan tudsz szerezni használt körmös tankönyvet, abban le van írva az elmélet, mellesleg onnan kezdõdik hogy anatómia, bõr és körömszerkezete... anyagok, mi hogyan hat, betegségek stb. Aki körmözik ezzel is tisztában kell lennie. De hiába szerzel be elméleti könyvet a gyakorlatot nem lehet könyvbõl meg videókból elsajátítani. Ha valamit elrontasz jól megszívathatod magad. Az anyagok áráról nem is beszélve, nem hinném, hogy kint ezek a cuccok olcsóbbak lennének, mint itthon. Akkor már jobban jársz, ha rendes körmössel csináltatod meg.
Én is így kezdtem, azzal a különbséggel, hogy elõtte évekig jártam körmöshöz. Lehet otthon is csinálni, én 30 ezerért vettem meg mindent hozzá anno, nem gagyit, de tudtam hogy kell körmözni és azt is, hogy nincs lakkszárító UV lámpa. Egyenlõre nekem az jön le, hogy talán egyszer sem volt még mûkörmöd. Egyszer mindenképpen meg kell nézd, hogy hogyan csinálja és utána kezdj csak bele. Ha érdekel még a téma, én válaszolok neked privátban minden kérdésedre, leírom a pontos munkafolyamatot is, végzett körmös vagyok, mert egy idõ után beláttam, hogy jót tenne nekem a tanfolyam, de anélkül is viszonylag normális körmöket építettem magamnak.
Szerintem nyugodtan kezdj el otthon körmöt építeni. Simán vissza fogja hozni az árát... Lehet nem egy alkalom után, de megéri. Nyilván függ attól is, hogy mennyire szeretnél drága termékeket megvenni.Kezdõként én valami középkategóriás terméket ajánlanék. ELMÉLETBEN egyáltalán nem nehéz a dolog, a titok nyitja a gyakorlás, minél több körmöt készítesz el annál ügyesebb leszel. Itt egy oldal ahol rengeteg videó van. Itt a mûköröm építés alapjairól vannak. Ezekben a videókban minden terméket megneveznek, ott a kép is. Nézegesd meg õket, írd össze mire van szükséged. Ezekben a videókban a mit miért kérdésedre is választ kapsz, szerintem nagyon jól össze vannak rakva.

Mi kell a 18-19 éves korban lévő lányoknak?

Csak most hirtelen felmerült bennem ez a kérdés, mert egyszerűen nem tudom felkelteni az érdeklődésüket irántam. A külsőmmel nincs baj, talán a személyiségemmel. Napom nagy része a négy fal közt telik el, mivel az egyetlen barátom 430Km-re lakik tőlem, így minden nap nem tudok elmenni hozzá, hogy kocsmázzunk. Nem járok gagyi cuccokban, ha veszek valamit, akkor vagy normálisat veszek vagy nem veszek semmilyent, de ez látszik is rajtam. A ruháim tiszták, még a cipőm is. Mindig jó illatom van, nem beszélek csúnyán, nem beszélek úgy mint egy paraszt (píz, píntek, ótó). Nem vagánykodok a szaros jogosítványaimmal, (és még amim van) nem járok inni minden hétvégén. Mindig előreengedem a hölgyeket, ha tehetem, segítőkész vagyok és szerintem kedves. Ja és figyelmes is vagyok. Közben látom, hogy a parasztoknak meg vannak barátnőik. Akik szakadt ruhákban járnak, csúnyán beszélnek, buták és bunkók. Mivel tudnak többet nyújtani azok, akiknek csak addig kell egy lány, amíg megba**ák? Utána meg sírnak, hogy megint csak arra kellett nekik, holott lenne olyan, aki meg tudná becsülni őket, csak azt ilyet észre sem veszik, mert kicsit visszahúzódóbb és az már nem érdekes, ha valaki nem ismeri az összes drog hatását, az összes cigi márkát és az összes ital márkát, annak ízét és hogy mennyi kell belőle a részegséghez. Az a gáz, ha az ember el akar érni valamit az életben? Az gáz, ha ha belőlem lesz valami a suli után? Az gáz, ha lesz egy normálisan fizető állásom, amiből el tudok majd tartani egy esetleges családot? Vagy én komolyan nem tudom, hogy most már mi kell a 18-19 éves lányoknak. Vannak még egyáltalán olyan 18-19 éves lányok, akik vágynak arra, hogy szeressék őket? Remélem segít valaki erre választ adni. Köszönöm! 19F

Legjobb válasz: én most nyáron leszek 18. igazából azt kell, h mondjam, h tökre megértelek. ha én körbenézek a környezetemben, suliban vagy akár csak az utcán, tényleg szinte csak ilyeneket látni. én gimnáziumba jelentkeztem 6. után és nagyon büszke voltam, mikor felvettek. azóta a sulit összevonták egy szakközépiskolával és az egész színvonal jelentõsen leromlott. azóta kb minket néznek csodabogárnak, amiért normálisan tanulunk és vannak terveink a jövõre, tovább szeretnénk tanulni. és nem utolsó sorban lehet, h mások kicsit válogatósnak tartanak, mert kevés pasi van, akire tényleg azt mondom, h teljesen rendben van, de nekem igenis fontos, h olyan pasim legyen, akivel hosszútávra lehet tervezni.

én most nyáron leszek 18. igazából azt kell, h mondjam, h tökre megértelek. ha én körbenézek a környezetemben, suliban vagy akár csak az utcán, tényleg szinte csak ilyeneket látni. én gimnáziumba jelentkeztem 6. után és nagyon büszke voltam, mikor felvettek. azóta a sulit összevonták egy szakközépiskolával és az egész színvonal jelentõsen leromlott. azóta kb minket néznek csodabogárnak, amiért normálisan tanulunk és vannak terveink a jövõre, tovább szeretnénk tanulni. és nem utolsó sorban lehet, h mások kicsit válogatósnak tartanak, mert kevés pasi van, akire tényleg azt mondom, h teljesen rendben van, de nekem igenis fontos, h olyan pasim legyen, akivel hosszútávra lehet tervezni.
hát én díjazom, amiért ilyen vagy, sõt, több hasonló ember kéne a földre. de miért ragaszkodsz ennyire a 18-19 éves lányokhoz? keresgélj máshol :D vagy nem tudom.
19:35 vagyok. megkérdezhetem, h hogy-hogy egyedül élsz már ennyi ideje?
A kérdező hozzászólása: 19:35>> Megkérdezheted. Úgy, hogy Anyám elvált 12-13 éves koromban és mivel apámnak itt Debrecenben nem volt olyan állása amivel el tudott volna tartani két gyereket, ezért messzebbre ment. Most éppen Pesten van, de volt már Veszprémben is. Télen kevesebb a meló, olyankor többet van itthon, de amikor beindul, akkor nem nagyon jön haza. Most kellett volna haza jönnie, de mivel ma még dolgoznia kellett ezért nem jött. Majd talán a jövõhéten. De már megszoktam, csak kéne egy barátnõ, aki itt van velem, mert már nagyon unom ezt az egyedüllétet. Kisebb koromban nem volt ezzel gond, de mára felnõttem és szükségem van egy aranyos lányra, aki itt van velem és akit szerethetek, mert így nagyon nem jó. Ezért is kérdeztem, hogy van-e még olyan lány, aki vágyik arra, hogy szeressék, mert én tudnám szeretni nagyon az az egy biztos.
19:35 vagyok. sajnálom, el se tudom képzelni, h milyen lehet:/ megértelek teljesen
A kérdező hozzászólása: 19:35>> Ezért nem szoktam errõl beszélni senkinek, mert mivel nem mentek át ezen, illetve nem mennek át ezen, ezért nem is tudják, hogy ez milyen. Ne is akard tudni. Nagyon rossz!
19:35 vagyok. nem lehet, h jobb lenne, ha beszélnél róla? nekem az sokszor segít, ha elmondom valakinek, ha valami gondom van
Én együtt tudok érzeni veled!(írtam privátba is) Amúgy a csöndes és komoly lányokat nehéz észrevenni.
nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem speciel nem hiányzik hogy állandóan buliba járjak a pasimmal vagy hogy a haverjaival legyek minden héten akár csak egyszer is, mert nem igénylem ezt :/ én nem az a típus vagyok Akkor már legyen csak velem .... menjünk el valahova kettesben...akár csak sétálni vagy ilyesmi de ne legyek neki a trófeája amit kedvére mutogathat aztán ha meg un bedob a szekrénybe
ugyanígy vagyok én ezzel 16(17) évesen.
kapj el egy 14-15 évest, én nem hajtok velem egykorúakra mert lenéznek. Legyél tökös, amit most leírtál az kb anynit jelent hogy: unalmas az életem, tanulni azt tudok de amúgy pun*i van a lábam között. Ha nem kezdesz el változni nem lesz bnõd, ahogy a 28 éves unokatesómnak sem lesz soha! (nekem sem volt de keményen dolgozom rajta) Olvass személyiségfejlesztõ könyveket, tanulmányozd az evolúció-pszichológiát amivel megfejtheted a lány mihez vonzódnak! F18
A kérdező hozzászólása: 19:35>> Jó lenne, csak nincs kivel. Az iPodra vettem egy notes appot és abba szoktam beírni, amit elmondanék valakinek, de senkit nem érdekel.
üdv a klubban :(
A kérdező hozzászólása: 19:35>> Elfelejtettem mondani, hogy 6. éve egyedül élek. Fatert 2-3 hetente látom egy napra, nyáron pedig 1-2 havonta egy napra. Anyámhoz pl.: holnap megyek mert szülinapozás lesz, de elõbb a tuning kiállításra megyek.
A kérdező hozzászólása: 19:56 Nem. Sima szakmunkásba, ezután meg megyek érettségire. Pontosan azért nincsenek barátaim, mert nem értek egyet senkivel. Én nem tudok ahhoz hozzászólni, hogy ki mennyit hányt a hétvégén ellõt és ellõt a piától. Engem ez nem érdekel. A 18-19 éves lányokat csak ez érdekli? Amíg õk egymással hülyéskednek, addig én bemegyek a gyakorlati oktatómhoz és inkább vele beszélgetek, mert õ egy értelmes ember. És érdekes módon az pont nem az ivásról és a bulizásról van szó. Kb. 54 éves lehet és mégis jól el tudok vele beszélgetni, még a hülye osztálytársaimmal meg nem. Mert õk csak a piálásból állnak ki. Egyik sem akar semmit az életben elérni. Biztos bennem van a hiba, mert nem járok ilyen helyekre és normálisan akarok beszélgetni emberekkel, normális témákról, anyázás és hülyézés nélkül, mert meg lehet csinálni, csak nem ezekkel a hülyékkel, hanem értelmes emberekkel.
megint ez elsõ 19:35ös vagyok én megértem, hogy ezt gondolod, az én sulimban is ez a helyzet, pont ezért tetszenek általában az idõsebb pasik. persze õk furcsának tartják, de nekem tényleg fontos, hogy normálisan lehessen beszélgetni valakivel értelmes dolgokról és azért legyen is tájékozott a világ dolgaiban. nekem azért több jó barátom is van a suliból, még ha kicsit különbözõek is vagyunk. az furcsa nekem kicsit, hogy a családoddal mi a helyzet. velük nem jártok együtt kirándulni vagy vásárolgatni vagy bármi közös programot csinálni? mert még ha nincsenek is olyan hasonló érdeklõdésû barátaim, akkor se járok szívesen sehova egyedül, és a családommal is rengetek közös programot csinálunk
Hát barátom szerintem pont az a baj, hogy már most úgy gondolkozol és élsz mint egy 28-30 éves, és szerintem ez jön le kívülrõl is. Vagy nézz idõsebb csaj után, vagy kicsit vedd lazábbra a figurát.
Én is ilyen "jófiú" voltam, és senkinek nem kellettem. Megváltoztam, leszarom az embereket, a csajokat, és most tapadnak rám, pedig egy bunkó g*ci vagyok :D
A kérdező hozzászólása: Öööö... Valamelyik héten voltam elsõsegély tanfolyamot munkahelyi elsõsegélybõl. Ott ismertem meg egy lányt. Õ ma lett 27 éves. Mondta, hogy ha nem válaszol, akkor nem azért van mert nem akar, hanem mert nincs ideje. Mivel versenyszerûen fut, ezért mondtam neki, hogy elkísérem én, mert mondta, hogy egyedül szokott futni. Azt mondta, hogy majd bejelöl facebook-on. Be is jelölt, de még mindig nem mentünk el futni. Most nem tudom, hogy azért, mert nem volt ideje, vagy azért mert nem akar velem menni. Nem tudom.
Ezzel a kérdéssel megint az a baj, hogy feketén-fehéren festi fel a helyzetet.
Szia! Én 18 vagyok, nekem olyan srác kell, akivel el tudok menni ide-oda, szórakozni, aki nem csak pasi, de barát is, férfias és fel lehet rá nézni. Mindenkinek más kell, van, akinek plázafiú, rocker vagy éppen beszólogatós panelgyerek. Van, aki beéri azzal, ha szeretik, van, akinek pénz is kell.. Ezt nem lehet így megmondani. Szerintem a leírásod alapján nincs veled baj csak rossz lányoknál próbálkoztál eddig.
A kérdező hozzászólása: Én tudnám a szeretetet is biztosítani és azt is, hogy hétvégén elmenjünk ide-oda. Mondjuk ha nekem lenne barátnõm, akkor szórakozóhelyekre nem járnék. Inkább kettesben mennék el vele egy hosszú hétvégére például. Miért olyan fontos ez a bulizás?
19:35ös vagyok. én nem járok bulizni, és örülök neki, ha a pasi sem, mert ez nem azt jelenti (mint azt sokan gondolják), h akkor egész nap otthon fetrengünk és unalmasak vagyunk. szóval vannak még ilyen lányok, pl az én baráti körömben is, de egyre kevesebb...
Mert 18-19 évesen az ember még nagyon fiatal, beletartozik a személyiségünkbe, hogy szórakozni akarunk, kalandokba keveredni, néha talán hülyeségeket csinálni, amikbõl tanulhatunk.
-legyen pénzed -autód -hétvégente vidd el bulizni -adj meg neki mindent és még egy kicsit többet -legyél bátor, vagyány, határozott és egyben romantikus.
A kérdező hozzászólása: Nekem nagyon nem tartozik bele a személyiségembe. Egyszer voltam szórakozóhelyen. 19:35 Amúgy nem lennék zárkózott, ha lennének itt is barátaim. Holnap pl.: tuning kiállítás lesz, arra is megyek, ha egyedül is, de megyek. Nyáron is voltak ilyen rendezvények, oda is mentem. Egyedül, de mentem. Vagy most húsvétkor elmentem a barátomhoz Sopronba. Szóval ha lennének itt is barátaim, akkor nem lennék ilyen. Na meg az, hogy én hülyékkel nem érzem jól magam. Osztálytársakkal egyáltalán nem beszélgetek, a kapcsolatot sem tartom velük, mert hülyék. Engem nem érdekelnek a gyerekes megjegyzéseik. Meg, hogy ezt meg azt kiírtam facebook-ra, lájkoljátok! Erre én nem vagyok kíváncsi. Az általános osztálytársakra sem. Múltkor láttam egy egyiket az autóból. A buszt várta én meg a pirosnál álltam. Köpött egy hegyeset és intettem neki és mentem is tovább. Nagyon nem jövök ki a korombeli fiúkkal, mert nagyon gyerekesek. Hihetetlen, hogy mennyire.
Lehet, hogy azon kéne elgondolkodnod, hogy miért nincsenek barátaid. Oké, sok a hülye, de azért vannak normálisak is. Egyetemre jársz?
19:35 vagyok. nekem írhatsz, ha gondolod:)

Meddig kell a súlyát megduplázni? Mi az a kor, amikor már baj, ha ez nem történt még meg?

Fiam nagy súllyal született, 4 kiló 30 volt. Eleinte veszett ütemben hízott és n?tt, aztán lassult, megállt és a fél éves státuszon már fogyott, akkor volt 7 kiló 80. Ugyanakkor ? már mászik, felül és feláll. Most már hajlandó mást is enni anyatejen kívül, így végre ismét hízott. Ma mértük, 7 és fél hós és 8 kiló 40 volt a súlya. Ja és már 2 foga is van. Aggódjak a súlya miatt?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell aggódnod, fõleg hogy nagy súllyal született a babád. Ha jól fejlõdik, akkor semmi gond nincs. A súlya is jó egyébként!! Nekem meg 2,6kg volt mindössze a babám, és õ már 3,5hósan duplázott... nyilván ez sem volt baj, ilyen kis súlyt könnyebb volt duplázni. Ezért mondják hogy átlagban 6hó a duplázás... de ettõl simán el lehet térni.

Szerintem nem kell aggódnod, fõleg hogy nagy súllyal született a babád. Ha jól fejlõdik, akkor semmi gond nincs. A súlya is jó egyébként!! Nekem meg 2, 6kg volt mindössze a babám, és õ már 3, 5hósan duplázott... nyilván ez sem volt baj, ilyen kis súlyt könnyebb volt duplázni. Ezért mondják hogy átlagban 6hó a duplázás... de ettõl simán el lehet térni.
Lányom kicsike volt, és ehhez még az is társult, hogy lassan duplázta meg a súlyát, állandóan meg is kaptam, hogy biztos nem etetem, pedig tök jó étvágya volt. 7-8 hónaposan talán már megduplázta a súlyát, de pl. megtriplázni csak másfél évesen tudta (ami ugye szintén "probléma" volt, mert 1 évesen már meg "kell" duplázni). Na de még jó, hogy nem nagykönyv szerint fejlõdik minden gyerek, teljesen egyformán. :) Amúgy most 2, 5 éves, átlagos, normális gyerek és köszöni jól van. :) Szerintem fiad jó súlyban van, nem baj, ha nem duplázta még meg a súlyát, fõleg, hogy nagy babaként született. Nyugi.
A kérdező hozzászólása: Köszi köszi :) Kapott tápszert is, de nem kellett neki, csak az anyatej. De tegnap már tök jól evett mást is, örültem nagyon. :)

10 éves korom óta pornót nézek és normális vagyok kiváló szexuális élettel, minek kellenek a 18as karikák? 22/L

csak azt nem értem minek tiltják a gyerekeknek a pornó (meg horror) nézést, mikor itt az él? példa, hogy semmi bajuk nem lesz t?le (s?t, én állítom hogy azért is ilyen jó most a szexuális életem, mert korán elkezdtem kreatív lenni, ami a pornófilmeknek köszönhet?.) egyébként a szüzességem csak 17 évesen vesztettem el, azzal akivel most is vagyok, így azt se lehet mondani hogy ribanccá tenne ilyet nézni gyerekként.

Legjobb válasz: Semmi baj én is 11 évesen kezdtem a pornót nézni! És akkor már izgattam is magam rá!

Semmi baj én is 11 évesen kezdtem a pornót nézni! És akkor már izgattam is magam rá!
25/F Csatlakoznom kell a kérdezõhöz. Talán 7 lehettem, mikor a bátyáim a kezembe nyomták az elsõ sex újságot (akkor még VHS sem nagyon volt ugye:) . Akkor még nem egészen tudtam mi folyik rajta, de tudtam olvasni, és láttam a képeket is. Késõbb a kazettás pornófilmeket, már kifejezetten élveztem nézni, mivel fogott a téma erõsen, ezért nagyon belevetettem magam a fiú lány kapcsolati témákba, elég sokat olvastam róla, a sexrõl, a csajozási szokásokról stb, olyannyira, hogy a 8ikos fiú osztálytársaim már tõlem kértek csajozási tippeket, és a felsõbb oktatási intézményekben, más semmi gondot nem okozott a csajozás sem. Oda mertem menni a csajokhoz, le mertem õket szólítani, megvolt a magam dumája, és nem görcsöltem, ezt a csajok rendkívül értékelték. Az elsõ alkalom sexben sem okozott gondot, annyi mindent tudtam már elvi síkon, hogy a csaj meg is volt sértõdve, azt mondta, hogy olyannyira élvezte, hogy biztos csak egy a sok közül, és hogy már biztos volt egy tucat nõm.:) Az összes barátnõm szép emlékeket õriz rólam, Hetero maradtam, kipróbáltam a 3 ast minden felállásban, és voltam szvinger partyn is. Ettõl függetlenül van egy 27 éves gyönyörû párom, már vagy 2 éve, együtt is lakunk elõtte egy 5 éves kapcsolatom volt, ami a távolság miatt ment csak gallyra. Teljesen jó és kiegyensúlyozott a sexuális életem, és teljesen normális maradtam. Nem mindenkire van ez annyira rossz hatással.;)
Nem reagálunk rá egyformán. Neked nem okozott problémát 10 évesen sem, más viszont lehet, hogy 16 évesen is elszörnyedne tõle, ha látná, miket mûvelnek néha a pornóban. Egyébként valamit tényleg érdemes lenne kezdeni vele valamit. Én elsõ körben azt csinálnám, hogy nem minden 18-as karika a soft pornótól az állatos szexig, hanem mondjuk a normális, kétszereplõs, nem erõszakos heteró és leszbi jeleneteknél lejjebb vinném mondjuk 16-ra, aztán meglátjuk, milyen fogadtatásra lel a dolog. Utána ezen lehet tovább finomítani tetszés szerint.
Ez egy viszonylag késõi ötlet, hogy a gyerekeket óvni kell a valóságtól, és adjunk nekik teletabikat meg ilyesmit. Egy eredeti, cenzúrázatlan Grimm mese simán elmenne horrorpornónak. (Más kérdés, hogy nem csak gyerekeknek szólt, de nekik is.) "A gyerekek nem a tündérmesékbõl tudják meg, hogy sárkányok léteznek. A gyerekek már tudják, hogy sárkányok léteznek. A tündérmesékbõl azt tanulják meg, hogy le lehet õket gyõzni."
te jól álltál hozzá, a helyén kezelted, de nem ez az általános. sokan inkább abból merítenek "ihletet" és azt a magatartásformát akarják megvalósítani, ami viszont már káros
vagyis nem mindenki egyformán, vagy mindenki másképpen
én meg horror filmeken nõttem fel, mégsem lettem tömeggyilkos. sõt még tom, és jerryt is néztem :) a pornót talán 12 éves koromban. és rám sem volt még panasz az ágyban. az a probléma, hogy nem mindenki másképpen reagál a látottakra. sok mindentõl függ, a szülõk hozzá állásától, a lelki adottságokig. elég ha 1000-bõl egy gyerek sérül, aberrálttá váljon, esetleg súlyos társadalmi következményekkel
Nem ilyen egyszerû a dolog. Ahány féle ember, annyi féle jellem, családi helyzet, életkörülmény, intelligencia, érzelmi stabilitás... A média nem hat mindenkire egyformán.
Mert sajnos olyan pornót néznek aminek semmi köze a való élethez.Erõszakosak lesznek, és olyan elvárásaik vannak a szexben hogy csak na
miért nincs ilyen bnõm? :) )) mivel én is így nõttem fel, és detto ugyanez a véleményem! :) 24/F
A kérdező hozzászólása: ha lefuttatok egy töredezettség mentesítõt akor megjavulhat
A töredezettségmentesítés aligha oldja meg a problémádat. Jó lenne ha a teljes hibaüzenetet bemásolnád ide. A most bemásolt hibakódokra ha keresel, akkor valami memória elérési hibát találsz. Ehhez directX és video kártya driver frissítést javasolnak.
A kérdező hozzászólása: igazából a játékot már letöröltem ugy hogy nem tom a hiba kód teljes szövegét de a driver frissítést hogyan kell megcsinálni?
Letöltöd a hardveredhez való legfrissebb drivert a gyártó oldaláról, aztán telepíted.

Mire kell figyelni korai összeköltözésnél? Mik a tapasztalatok?

Még csak 3 hónapja vagyunk együtt a párommal, de úgy alakult, hogy sorozatos balszerencséje van, mióta összejöttünk, én ezt kicsit magamra veszem kicsit, de ? csak nevet rajtam.

Legjobb válasz: Én nem bántam meg,hogy 7 hónap után összeköltöztünk a párommal.A gáz csak az volt,hogy olyan helyre mentünk ahova nem kellett volna.A fõbérlõ kissé szenilis volt és mikor nem talált valamit minket gyanúsított meg,hogy lopunk tõle.Most a párom anyjáéknál lakunk,ami nekem nagyon kényelmetlen,és már hetek óta azon rágódom,hogy hazaköltözzek-e vagy maradjak vele de kikészüljek idegileg ? :( 21/L Jah,és semmiféleképp ne jelentsd be a párod hozzátok.Hátha egyszer összevesztek és nem akar majd elmenni.

Én nem bántam meg, hogy 7 hónap után összeköltöztünk a párommal.A gáz csak az volt, hogy olyan helyre mentünk ahova nem kellett volna.A fõbérlõ kissé szenilis volt és mikor nem talált valamit minket gyanúsított meg, hogy lopunk tõle.Most a párom anyjáéknál lakunk, ami nekem nagyon kényelmetlen, és már hetek óta azon rágódom, hogy hazaköltözzek-e vagy maradjak vele de kikészüljek idegileg ? :( 21/L Jah, és semmiféleképp ne jelentsd be a párod hozzátok.Hátha egyszer összevesztek és nem akar majd elmenni.
Én életem elsõ nagy szerelmével még aznap összeköltöztem, mikor megismertem:-))És utána évekig együtt voltunk, és nem emiatt mentünk szét végül.Igaz, hogy kimaradt az udvarlás-rész, de ennek is megvolt a maga varázsa, és egyáltalán nem voltak szürkék a hétköznapok:-)De a ti esetetek más, mert ott van anyukád is.Õ mit szól ahhoz, hogy a párod odaköltözik?
Szerintem mindegy hogy most költöztök össze vagy egy év múlva. Ha összeilletek akkor már most is mûködni fog, ha pedig nem akkor évek múlva sem lesz jobb a helyzet. Annyit tudok mondani hogy alkalmazkodni kell megtanulni, hiszen lehetnek a párodnak olyan szokásai ami neked furcsa és eddig nem így éltél, de ha tényleg szeretitek egymást akkor nem lehet gond. Elõször furcsa lesz hogy nem csak magad után kell rendet tenni :) de így mûködik az együttélés.
Én várnék az összeköltözéssel addig, amíg lesz stabil munkája.
en 2 het utan koltoztem ossze a parommal.bar az is igaz rogton sajat lakasba szulok nelkul. szerintem ez neki lesz most sokkal nehezebb mivel a szuleiddel is osszekoltozik. az elso idoszak kicsit fura volt mindkettonknek kellett jopar honap mig osszecsiszolodtunk de amugy nem volt annyira nehez. amint tudtok koltozzetekel a szuloktol mert sztem ez sokkal nehezebb igy mintha csak ketten lennetek.
Utolsó vagyok. Azt elfelejtettem, hogy azóta eltelt majdnem 3 év, és 1 éve házasok vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Azért csak annyira kényszerhelyzet a dolog, hogy én nem szeretném, ha visszamenne apukájához lakni, mert akkor alig tudnánk találkozni... :( Nem a pénzét szeretem, hanem õt magát. Persze ahhoz, hogy együtt lehessünk rendes körülmények között kell, némi pénz is, de minek várjam meg, míg talál munkát? Ezt a választ nem igazán értem... Nem sóher alak, annyira más ismerem, és nyomorultul érzi magát, ha nincs pénze, kölcsönkérni sem kért kölcsön eddig egy fityinget sem, pedig teljesen üres a zsebe, idõnként úgy csempészek bele a zsebébe vmi kis lóvét, és utána le vagyok teremtve. Szal nagyon rosszul érzi magát, és aki keres, és akar az manapság is talál munkát. Én így gondolom. Anyukám nehezen viseli, de megegyeztünk, hogy ez átmeneti állapot, magunktól is érezzük, hogy nem egy jó dolog a szülõnél lakni. Anyukámnak a párommal semmi baja, inkább csak ilyen házias dolgokkal kapcsolatban vannak fenntartásai, pont ilyen fogkrém nyomás szintû dolgokban. De szerintem, ha rendet tartunk magunk körül, akkor nem lesz baja, csak még bizonytalan benne, hogy esetleg nem szakad e rá a mi rendetlenségünk is, mint házi munka. De ez nem lesz így. Ez a kapcsolat fejlõdési íve dolog, no ez jutott eszembe nekem is, mint árnyoldal... De ez majd kiderül. Nagyon köszönöm a válaszokat!
Itt szerintem sem azon van a hangsúly, hogy korán költöztök össze, hanem azon, hogy kényszerbõl! Én is úgy gondolom, hogy egy 4 hónapos kapcsolatban , még nem rád kell számítani ha ilyen probléma van, hanem önállóan megoldani, persze ettõl még támogathatod mindenben, de szerintem ne úgy hogy hozzátok költözik. Én is az egyik elõttem szólóval értek egyett, hogy el fognak veszni az izgalmas talizások, ami amúgy is csak ilyekor, a kapcsolat elején van, és gyorsan itt lesznek a szürke, megszokott hétköznapok.
Mi másfél hónap után költöztünk össze a párommal. De nem érzem úgy, hogy bármi kimaradt volna az életünkbõl. Az anyagiakat kell elsõsorban tisztázni, illetve arra kell figyelni, hogy ha valamelyikõtöknek problémája van, akkor azt beszéljétek meg. Egyikõtök sem gondolatolvasó, szükségetek lesz rá, hogy párszor átbeszéljétek, hogy kinek mi tetszik vagy nem tetszik. A ti esetetekben tekintettel kell lennetek anyukád igényeire is. Összeköltözés után természetesek az apróbb nézeteltérések, súrlódások. Fontos, hogy hagyjatok elég szabadidõt egymás számára.
Hármótoknak le kellene ülni egy beszélgetésre, ahol mindenki meg tudja nyugtatni a másik kettõt a jóindulatáról. Õt is feszélyezni fogja az anyósjelölt, téged is az új helyzet, anyukádat meg pláne, hiszen õ a "lányos anyuka". Tehát alap, hogy õk ketten fogadják el egymást. És persze az, hogy anyukád is fogadja el, hogy ott lakik a srác és így anyukádon kevesebbet fogsz "lógaszkodni". A magad részérõl meg annyit tehetsz, hogy nem akarsz uralkodni, nem válsz házsártossá, nem kötekedsz, hogy a közepén vagy a végén nyomja a fogkrémes tubust. Szóval ne gázoljatok a srác önérzetébe, ne éreztessétek vele ezt a szitut. Ha meg lesz albija, oda már akár együtt mehettek tovább majd.
szerintem itt az a nagyobb gond (ha gond) hogy anyukáddal együtt költöztök össze. akármilyen rendes is aranyos is anyukád azért mégiscsak egy kis panellakásban lesztek "összezárva". ami a párodnak is rettentõ nehéz lesz az elején, na meg gondolom anyukádnak sem lesz a legkönyebb. szerintem így teljesen más lesz az összeköltözés mintha csak ti ketten külön mennétek.

Miket kell első körben a babának beszerezni? Kiságyat, ruhákat kapok. Ilyesmikre gondoltam, mint légzésfigyelő, stb. És hol?

Teljesen amat?r vagyok, bár tudom, még ráérek a vásárlással, 18 hetes vagyok. Segítsetek!

Legjobb válasz: Szia Mi légzésfigyelõt nem vettük egy szobába vagyunk a babával Mellszívót se vettem szerintem felesleges kézzel fejek és az sokkal jobb Mérleget se vettünk mert csak idegesíti magát vele az ember Nah a babakocsi hát az nem könnyû menet milyen legyen mennyiért stb stb azt már nézegetheted mert az hosszadalmas mi úgy csináltuk hogy elõször a drágábbakat vettük meg majd ami olcsóbb hogy a szülés közeledtével azért ne legyen nagyobb kiadás

Szia Mi légzésfigyelõt nem vettük egy szobába vagyunk a babával Mellszívót se vettem szerintem felesleges kézzel fejek és az sokkal jobb Mérleget se vettünk mert csak idegesíti magát vele az ember Nah a babakocsi hát az nem könnyû menet milyen legyen mennyiért stb stb azt már nézegetheted mert az hosszadalmas mi úgy csináltuk hogy elõször a drágábbakat vettük meg majd ami olcsóbb hogy a szülés közeledtével azért ne legyen nagyobb kiadás
Szerintem apróságokkal kezdd, mint pl. textilpelus, cumisüveg, fürdõlepedõ, ágynemû, kiskád, ilyesmi. 18 hetesen még van energiád arra, hogy elõször feltérképezd a boltokat a lakóhelyeden, hogy hol mit mennyiért kapsz meg. Különbözõ bababoltok, Rossmann, DM, piac, stb. Én úgy csináltam annak idején, hogy szépen összeírtam, hogy mi kell (netes lista, védõnõ), ezek mennyibe kerülnek, hogy lesz pénzünk megvenni és szépen beosztva vásároltam. Van, amit csak a szülés után veszünk majd meg (mellszívó, pihenõszék, ha egyáltalán szükség lesz rá, feleslegesen nem költöttünk) A ruhákat is elkérheted és szépen átválogatod, hogy mi van, mi kell még...mi is sok ruhát kaptunk, de volt, ami még hiányzott, azokat turiból összeválogattam. Sietned nem kell, így biztos ügyesen mindent meg tudsz majd szerezni, jó áron. Nagyon izgalmas és üdítõ dolog a babacuccok beszerzése, élvezd ki! 38 hetes km.
Nem tudom hol laksz de mi sok mindent itt szereztünk be: http://www.babyoutlet.hu/ a légzésfigyelõt csak ajánlani tudom hiába van veletek a baba sokkal nyugodtabb leszel, tapasztalat! írj 1 listát, amit én elsõ körben vettem:textil pelus 10db, új ruci amibe hazahoztuk, fürdõkád, baba olló, orrszívó mellszívó, pelenka 3-6kg popsitörlõ a kiságyba ágynemû +fejvédõ. más most hirtelen nem jut eszembe , mi is sok mindent kaptunk ezért nem kellet sokat vásárolni!igazán szép hetek várnak rád. Boldog babavárást!

Mi az a kor ameddig meg kell tanuli maszni egy babanak?

Tudom, hogy minden baba mas es mas, de biztosan van egy kor ameddig meg kell tortennie.

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj. Ezen már én is túl vagyok. Az én kislányom 8 és fél hónapos és mindent kicsit késõn kezdett el. A forgás is csak 6 hónaposan alakult ki. Most kúszik, de a mászásra valahogy csak nem akar rájönni. Azzal magyarázom, hogy sokat volt kézbe és kissé ellustult.:)) Ha szépen fejlõdik (bár kicsit lassan), attól függetlenül még egy egészséges gyermek lesz belõle. Amúgy baromira nem szeretem, amikor a szülõk dicsekednek és szinte versenyeznek, hogy kinek a gyereke mikor csinálta ezt meg azt. A fiam is lassabban fejlõdött, pedig mindenki mondogatta akkoriban, hogy bezzeg z õ gyereke már ezt és ezt csinálja. Nos ennek már 12-13 éve. Azóta osztályelsõ a pedig õ a legfiatalabb az osztályban (május 25én született).

Húú, tényleg nagyon nagy, az én lustika babám 11 hósan volt 10 kiló körüli..Egyemismeg, akkor azért hempereg, de édes lehet:) ))
1 évesen kezdett mászni, 16 hósan járni... nincs tankönyvi recept.
Szerintem ne aggódj. Ezen már én is túl vagyok. Az én kislányom 8 és fél hónapos és mindent kicsit késõn kezdett el. A forgás is csak 6 hónaposan alakult ki. Most kúszik, de a mászásra valahogy csak nem akar rájönni. Azzal magyarázom, hogy sokat volt kézbe és kissé ellustult.:) ) Ha szépen fejlõdik (bár kicsit lassan), attól függetlenül még egy egészséges gyermek lesz belõle. Amúgy baromira nem szeretem, amikor a szülõk dicsekednek és szinte versenyeznek, hogy kinek a gyereke mikor csinálta ezt meg azt. A fiam is lassabban fejlõdött, pedig mindenki mondogatta akkoriban, hogy bezzeg z õ gyereke már ezt és ezt csinálja. Nos ennek már 12-13 éve. Azóta osztályelsõ a pedig õ a legfiatalabb az osztályban (május 25én született).
Ha meg ilyen nagy a lányod, akkor ne is csodálkozz. Azt a súlyt szegénykémnek el is kell bírnia:) )
:) )Ne aggódj, nincs ott semmi baj, lehet küldenek majd ide-oda, minket is küldtek, de biztosan te is tudod, érzed, h nincs gond.Jó egészséget nektek!:)
A kisfiam elég husis, mert 11650g és 74cm, 9 hónapos. 8 hónaposan felült magától, rá 1 hétre felállt a kiságyban, de azt azóta se gyakorolja. Minden mellett feltérdel, szabályosan kúszik. A védõnõnk azt mondta, már lassan másznia kéne. De a súlya miatt elmúlt 6 hónapos, mikor elkezdett forgolódni. Még várok 2 hetet, és ha nem mászik, elviszem Dévényire. Barátnõm ugyan ezért vitte el kislányát 10 hónaposan, és egy alkalom után már mászott. Nem akarom belemagyarázni, de biztosan volt köze hozzá. És nem csak a pénzzel akarták lehúzni, mert azt mondta, nem kell mennie többet, mert rendben van. Azt a pár ezer forintot megéri szerintem, hogy tudd, rendben van e minden. Bár még nektek is 2 hónap, hogy másszon ( a nagykönyv szerint).
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat. Varok akkor 10 honapos koraig es csak utana viszem el orvoshoz. Devenyire nem tudom elvinni mert kulfoldon elunk.Karacsonyra haza megyunk es ha akkor sem maszik akkor el tudom vinni. Hol van Devenyi torna?Csak Pesten?
Ha neked nem tûnik úgy, akkor biztos nincs lemaradva. Te vagy vele egész nap, te látod, nem a védõnõ. Õ csak egy sémát követ és a-szerint mondja a dolgokat. Nem kell megijedni. Szerintem átlag ilyen korban kezdenek mászni (tudom, vannak szuperbabák, akik futnak ilyenkor, de ne hozzájuk akarjuk hasonlítani a mi babáinkat!). Lehet, hogy egyik napról a másikra jól meglep majd. Az enyém 7 hónapos, a forgást nem élvezte ennyire, de a négykézláb hintázás nagyon tetszik neki, úgyhoty ennél van most leragadva. Csak pár napja vettem észre, hogy ha valamit nem ér el háton, akkor átfordul, majd vissza, sokkal sûrûbben, mint eddig. Szépen fejlõdnek a saját tempójukban, csak legyen meg a tér a mozgáshoz és akkor nem lehet baj :-)
Ez tényleg minden babánál más. Az én fiam ilyen idõsen már felállt és lépegetett a bútorok mellett. De õ mindent korán kezdett. 2, 5 hónapos volt, mikor hasról hanyat fordult, 5 hónaposan oda-vissza, kúszni kezdett, amit igazán nem csinált csak 2 napig, azt is hátrafelé, ezután a mászással ötvözte a kúszást, 6 hónaposan felült és már rendesen mászott, 7, 5 hónaposan felállt, és 8 hónaposan lépegetett a bútorok mellett. Most 1 éves és szalad... Az 5 hónappal fiatalabb unokatesója még csak most fordult át, 7 hónaposan, úgyhogy nemhogy kúszni-mászni-forogni nem tud, de még semmit sem. De mégsem gondolnám, hogy gond van vele, hiszen õ más. A doki és a védõnõ sem mondta nekik, hogy gond lenne...
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy eleg nagy kulonbsegek vannak.En nem is gondoltam bajnak, csak a vedono mondta, hogy mar kellene, hogy masszon. A lanyom is 4.5 honaposan kezdett forogni.Eloszor a hatarol csak a hasara es nagyon sokaig le is ragadtunk ott.6.5 honapos volt amikor elkezdett vissza fele is. Azota hemperegve kozlekedik.
Szerintem úgy van, hogy ha valami nem annyira tetszik nekik, akkor gyorsan továbblépnek, ahogy elõttem is írta a válaszadó, hogy csak 2 napig kúszott, aztán már mászott. Az én babámnak a forgás nem tetszett annyira, nem is nagyon csinálta, inkább gyorsan négykézlábra állt és úgy hintázgatott. Ez viszont annyira bejött neki, hogy itt leragadtunk már több, mint egy hónapja és csak a napokban kezdi ebbõl a pózból arrébb tenni a kezét-lábát. (a kúszás mint olyan nálunk kimarad, néha visszahasal a földre, de nem azért, mert hason szeretne közlekedni, mert utána rögtön újra négykézlábra áll). Gondolom a lányodnak tetszik ez a pörgés-forgás, ezért nem is próbálkozik mással, mert most jól elvan így. Majd ha megunja, akkor pár nap alatt mászni kezd majd, ne aggódj!
En egyaltalan nem masztam babakent. Nallam kimaradt annak idejen. 32 eves vagyok es semmi bajom sem testileg sem szellemileg. :)
14 hósan nem mászik de már megy!
Kb 8 hós kora körül másznia kellene. De ha 10 hósaan fog, akkor sem maradt le semmirõl.
A kérdező hozzászólása: Koszonjuk szepen es viszont kivanok minden jot :)
A kérdező hozzászólása: :D nagyon edes 81-82 cm Apukaja ilyen magas.Nagyon vekony a ferjem, de kicsinek O is kis gomboc volt.
A kérdező hozzászólása: Nem csak a sulya nagy, de nagyon hosszu is....de eleg husis baba. :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. Eleg nagy a lanyom is 10.7 kilo volt 3 hete. Beszelni nagyon szeretne es mond is ertelmes szavakat csak gondolom nem tudatosan (baba, dá dá, hamma). Remelem tenyleg csak lustacska.Eleg mozgekony mert hemperegve korbe jarja 100 szor egy nap a lakast.
Az enyém nagyon sokára mászott 11 hónaposan.Viszont a bútorokba kapaszkodva már lépegetett 8 hós korában.Iszonyat sokára ült magától, 10 hósan.Hónapokig kúszott, mire aztán elunta.Lusti , nehézcsontú húsos baba.Orvosnál is voltunk vele, de semmi baja nem volt. Minden baba más, vmelyik mozgásforma néhány babánál sokkal elõbb jön, mint az alapok.
A kérdező hozzászólása: 2 napja korhazban voltunk, mert a nagy jatek kozben nekigurult a tv allvanynak es beverte a buksijat. pupos lett es jobbnak lattam megmutatni egy gyerekorvosnak. szerencsere nincs baj :) az orvos szerint nincs lemaradva nagyon. koszonom a valaszokat :)

Óvodai kérdés: minden gyereket, aki betölti a 3 éves kort, kötelező felvenni a oviba? Mikor kell a jelentkezést beadni?

Legjobb válasz: Én is úgy tudom ahogy a többiek,5 éves a kötelezõ.Barátnõm lányát is várólistára tették,mert van egy 1 éves huga...

Én is úgy tudom ahogy a többiek, 5 éves a kötelezõ.Barátnõm lányát is várólistára tették, mert van egy 1 éves huga...
Úgy tudom, csak azt kötelezõ felvenni, aki halmozottan hátrányos helyzetû.Normál esetben az iskola elõtti évet-tehát ált 5 éves kortól-kötelezõ az oviban tölteni.
Én is úgy tudom, ahogy az elsõ válaszoló írta. Csak az iskolakezdést megelõzõ év kötelezõ.
szia a gyerekek nem a betöltött 3.év után, hanem az azt követõ szept.ben mennek óvodába.kivétel, ha elõfelvételis.a körzeti óvoda köteles felvenni a gyerkõcöt.ill, ha te csak késõbb vinnéd-akkor csak a nagycsoport kötelezõ-az isk.elõkészités miatt.kritérium azonban a szobatisztaság-ill.a viszonylagos önálló evés.jelentkezés nyáron van-de már hónapokkal elõbb ki szokták irni-és szülõi is szokott lenni üdv egy óvónéni
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!