Találatok a következő kifejezésre: Mire kell és mit nem szabad (31 db)

Mennyire kell spórolnotok, min tudtok, min lehet a háztartás, gyermeknevelés területén és mi az amin szerintetek nem szabad ezen a téren?

Mennyi idős gyerkőceitek vannak? Dolgoztok már vagy még csak a gyed/gyes jár? Mennyit tudtok így spórolni?

Legjobb válasz: Nekem már nagyobb a gyerek (4 éves), de éjszakára kell még pelus. Ezt megveszem (közép árkategória), mert ha nem, akkor is bepisil, annak ellenére is, hogy lefekvés elõtt pisilünk és éjjel is kimegy. Ha ágynemût mosnék állandóan, az sokkal több lenne. A gyerek kajáján nem spórolok. Muszáj a minõségi étel. Na persze nem veszem meg a 800 Ft-os édeskömény granulált teát. Ez utóbbit nagyon szereti, de idõnként a Rossmannban közeli lejáratban árulják 200 Ft-ért. Ennyiért megveszem neki. Ruhák a turiból vannak. 150 Ft/db áron veszem és nagyon jó minõségû és szép rucik. Magunkon spórolok inkább. Tisztítószerekbõl pl. vannak sokkal olcsóbbak és nem rosszabb minõségûek. A wc kagylóba a tisztitószeres/illatósítós kosarat eddig 6-800 Ft-ért vettem. Találtam 150 Ft-ért és nem rosszabb minõségû és tovább is kitart, mint a drágák. Igyekszem mindig körbenézni, mit mennyiért lehet megvenni. Játékot használtan is szoktam venni interneten. Annó játszószõnyeget szereztem be (újonanni ára 7000Ft én meg megvettem 450 Ft-ért). Hát a hó végére épphogy kijövünk, de mindig keresem az alkalmat a spórolásra.

Nekem már nagyobb a gyerek (4 éves), de éjszakára kell még pelus. Ezt megveszem (közép árkategória), mert ha nem, akkor is bepisil, annak ellenére is, hogy lefekvés elõtt pisilünk és éjjel is kimegy. Ha ágynemût mosnék állandóan, az sokkal több lenne. A gyerek kajáján nem spórolok. Muszáj a minõségi étel. Na persze nem veszem meg a 800 Ft-os édeskömény granulált teát. Ez utóbbit nagyon szereti, de idõnként a Rossmannban közeli lejáratban árulják 200 Ft-ért. Ennyiért megveszem neki. Ruhák a turiból vannak. 150 Ft/db áron veszem és nagyon jó minõségû és szép rucik. Magunkon spórolok inkább. Tisztítószerekbõl pl. vannak sokkal olcsóbbak és nem rosszabb minõségûek. A wc kagylóba a tisztitószeres/illatósítós kosarat eddig 6-800 Ft-ért vettem. Találtam 150 Ft-ért és nem rosszabb minõségû és tovább is kitart, mint a drágák. Igyekszem mindig körbenézni, mit mennyiért lehet megvenni. Játékot használtan is szoktam venni interneten. Annó játszószõnyeget szereztem be (újonanni ára 7000Ft én meg megvettem 450 Ft-ért). Hát a hó végére épphogy kijövünk, de mindig keresem az alkalmat a spórolásra.
Wngem is érdekelne ez a sporólos dolog. Én egyáltalán nem tudok.4 gyerek van.Csak a kaján tudnánk sporólni, de azon meg nem lehet, mert enni meg kell.Még gyesen vagyok 25 000-ot kapok.Egyszerûen semmire nem elég.Nézegetem a részmunkaidõs állásokat, mert a legkisebb csak dec-be megy oviba.De sehol semmi állás.Pedig kiegészítõnek olyan jó lenne.De ez van!
Nálunk még pici a baba, popsitörlõn ill pelenkán spórolok. Popsitörlõt akciósat veszek, vagy ami olcsó. Pelenkát a diszkontban veszem, vagy ha máshol akciós. Bébiételen nem lehet, vagy csak úgy, ha a Hamanek-et veszem (160ft nálunk). Ruhája rengeteg van, azokat kaptuk, így én csak akkor veszek, ha valahol akciós. (Általában minden hónapban veszek 2 öltözetnyi akciós vadonatújat, azok kellenek.) Játékokból sem veszem meg a több ezer ft-os csörgõt, van jóval olcsóbb is, ill én szoktam neki varrni. A fürdetõn, popsikenõcsön nem spórolok. Háztartásilag úgy szoktam, hogy nem folyóvíznél mosogatok, hanem nagytálban, ill nem a legdrágább tisztítószereket veszem. Élelmiszereket általában akciósan veszem.
Nekünk nem "kell", de mivel mindketten szegény családból származunk, nem szórjuk a pénzt. Ruhát kap a családtól újat, így én fõleg turiba járok egy kolléganõmmel. Együtt nagyon izgi válogatni :-) Mivel nem érzékeny a bõre, pelenkából és popsitörlõbõl az akciósat veszem (kivéve pampers, az nekünk engedett). Sok mindent kaptunk használtan, ezeket sem vettük meg újonnan csak azért, mert megtehetjük. Amin nem spórolok: fûtés, víz, ételek neki és magamnak (még fõleg szopik, 5 hónapos). Sajnos gyógytornára kell járnunk, itt sem az volt a szempont, hogy a legolcsóbb legyen. Késõbb a cipõn, játszóházon, egyéb programokon sem szeretnék. Persze sosem lehet tudni...
Mosható pelust használunk, ecettel, mosószódával, Na- perkarbonáttal tisztítok.
Manhattan: Csak azért, hogy szeress
A kérdező hozzászólása: Megkésve ugyan, de köszönöm szépen!

Vízinövény az akváriumban, szabad e más tavakból belerakni az akváriumban, és ha szabad akkor mit kell tenni elötte, nem árthat a halaknak?

a kis állat kereskedésbe egy szál növény 500-800 forintig terjed, de viszont van a közelünkben egy folyó szerüség, de oda köztudott h lehet bele engedik még a szenny vizet is. bár hal van ott mert oda szoktak járni pecálni, de én mégis félek bele rakni. hazahoztam növényt lemostam átmostam többször áztattam ,de még ugy is fura szaga volt. bele raktam az akváriumba de inkább kivettem. mit javasoltok?

Legjobb válasz: Természetesen lehet gyûjteni növényeket és ugyanaz a szabály érvényes rájuk is, mint a bolti növényekre, az-az egy alapos lemosás után fertõtleníteni kell.Vagy a boltban vásárolsz fertõtlenítõt, vagy házilag timsós, neomagnolos, vízben áztatod 1-2 órát.Én azt javasolnám, hogy az élõ vízbõl gyûjtött növényt tedd a fertõtlenítés után, egy vödör vízbe és állítsd világos helyre, majd várj egy hetet a beültetéssel.Ha nem látsz ezután sem élõlényeket a vízben, vagy a növényen, akkor sem árt, még egy gyors fertõtlenítõ 5perces.Nálam megmaradt a tócsagaz, a balatoni átokhínár, és a vizitök ( ezeket nem árt csigairtóval is kezelni)Csak óvatosan, mert a levélnyak alatt rengeteg csiga, kagyló, planária, hidra,stb telepedhet meg és ezek petéit, lárváit, nem biztos, hogy az egyszeri fertõtlenítés megöli, ezért érdemes várni legalább egy hetet.Jó gyûjtögetést.

Természetesen lehet gyûjteni növényeket és ugyanaz a szabály érvényes rájuk is, mint a bolti növényekre, az-az egy alapos lemosás után fertõtleníteni kell.Vagy a boltban vásárolsz fertõtlenítõt, vagy házilag timsós, neomagnolos, vízben áztatod 1-2 órát.Én azt javasolnám, hogy az élõ vízbõl gyûjtött növényt tedd a fertõtlenítés után, egy vödör vízbe és állítsd világos helyre, majd várj egy hetet a beültetéssel.Ha nem látsz ezután sem élõlényeket a vízben, vagy a növényen, akkor sem árt, még egy gyors fertõtlenítõ 5perces.Nálam megmaradt a tócsagaz, a balatoni átokhínár, és a vizitök ( ezeket nem árt csigairtóval is kezelni)Csak óvatosan, mert a levélnyak alatt rengeteg csiga, kagyló, planária, hidra, stb telepedhet meg és ezek petéit, lárváit, nem biztos, hogy az egyszeri fertõtlenítés megöli, ezért érdemes várni legalább egy hetet.Jó gyûjtögetést.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönjük, és mindenképpen kipróbáljuk
Szia!Nem lehet hogy igy kosárban volt pl 10 átokhínár szál, és az volt 5-800ft?Az ugy reális. 55ft/szál az még ok, de ennyi pénzért ha 1 szálat ad az elég gyér.Oda ne menj vásárolni.Akvarista.hu-n is nézz szét a piac téren.egy ezresért akár egy vödörnyi növényt is kapsz, csak legyen ott ahol te laksz.
A kérdező hozzászólása: amugy van h egy szál, meg van h 2-3 szál de az ojan vékony meg olyan nyüzge hogy... és tényleg ennyi. ingyen kellene nekem tolna megyébõl növény.
Én a Tisza-tó strandrészérõl szedtem a halaimnak növényt, hazahoztam dunsztosüvegbe, kicsit megmostam (ilyen nagy levelû valami volt) és beraktam 1-2 napra fertõtlenítóbe. Mármint nem háztartási fertõtlenítõbe :D hanem metilénkékbe meg malachitzöldbe. Aztán beraktam, a csiga megette mind egy szálig, jó nagyra nõtt. Szóval ha jó helyrõl szeded és elõvigyázatos vagy akkor nem lehet baj. Egyébként meg van egy ismerõsöm akinek 200 literes aksija van, kigyepálja a városon átfolyó folyóból a növényt, leszedi a ráragadt állatokat aztán be a vízbe. Az õ halai is vígan élnek és szaporodnak.
A Balatonból is lehet növényeket gyûjteni?
több modon is lehet...persze hogy szabad...
Mit szeretnél és miért, ha nem is tudod, hogyan kell? Lehet csinálni, csak nem menstruáció alatt.
Egyébként a csikló a kisajkaid találkozásánál van, a húgycsõ felett. Elõzõ voltam.
Erre nincs recept. Úgy izgasd a puncidat, ahogy Neked jól esik.
ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: maszturbalas.hu innen sokat tanulhatsz..azt viszont elég furcsának tartom hogy ilyen tájékotatlan vagy...ez nem egészen normális
Mensi alatt ne csináldd mert há gusztustaln ha véres a kezed, egyébként azt csinálsz odalenn, ami csak jólesik
az a kis hosszú izé.jobb leírást nem tudok adni...
A kérdező hozzászólása: csak elfelejtettem. de tudom ;)
Viccelsz? Vagy tényleg ennyire tájékozatlan vagy? Ez borzasztó.
A kérdező hozzászólása: Ez gáz, de pontosan hol van a csikló?
Nézz felnõtt filmeket a maszturbáció kategóriában, és abból tanulhatsz.
csak simogasd magad. semmit nem kell dugni sehová. azt hagyd meg a "profiknak" :) )) gyakorold a kézimunkát és majd ha már rájöttél mi ajó, utána gondolkodhatsz egyéb játékszereken :)
bármikor szabad, soha semmilyen bajt nem okozl vele. a cél a saját tested mûködésének megismerése, tehát azt tedd ami neked a legjobban esik. feküdj le és kezd el simogatni magad, gyorsan rájössz mi legjobb neked. felejts el mindent amit láttál/hallottál, csak magadra koncentrálj! ne aggódj, ha nincs tüzijáték elsõre, ezt is mint mindent tanulni kell. sok sikert és sok-sok kellemes órát! :)
A kérdező hozzászólása: Hát..Nem is tudom. Még szûz vagyok és semmi durvát, csak valahogy szeretném felizgatni magam. Hogy csináljm?
Nálatok nem volt felvilágosítás, anyukád nem beszélgetett el veled, bioszt nem tanultál? Ez tényleg nem jó így, pótold sürgõsen. Ha más nem, a bioszkönyv alapján kistükörrel keresgélj, úgy nem megy, ha azt se tudod, mi merre hány méter. Szabályok nincsenek, akkor és azt csinálsz, amit akarsz meg jól esik.

Friss tetoválás után még akkor sem szabad menni szoliba, ha le van fóliázva? Meddig nem szabad menni? És mivel kell kenni, hogy gyorsan gyógyuljon?

egy 5cmes tetoválásról lenne szó, ami a tarkómon lesz. ez lesz nekem az els?.

Legjobb válasz: tilos napoztatni olyan jó egy hónapig. legalábbis nekem ezt mondták. így szoliztatni sem szabad, mert tönkreteszi

tilos napoztatni olyan jó egy hónapig. legalábbis nekem ezt mondták. így szoliztatni sem szabad, mert tönkreteszi
szia:) szerintem lehet menni szolizni, de érdemes várni vele 1-2 hetet, mivel egy tetoválás teljes gyógyulási ideje 2 hét:) szóval inkább várj, minthogy ne legyen szép...:) de ha tarkón van, akkor azt vmivel le tudod takarni...és akkor nem elsz semmi baja:) az nem olyan testrész és nem olyan túl nagy:) de azért ne érje sugárzás:) sok sikert::)
A kérdező hozzászólása: és ha holnap megcsináltatom és jövõ szerdán v pénteken elmennék, lefóliázva akkor az nagy baj lenne.mivel a tarkóm azon a fejtartón lenne rajta, így közvetlenül nem érné az uv.
Hát sztem nem ér annyit az egész. Vagy a tetkó vagy a szoli.
második vagyok:) szerintem ha holnap csináltatod, akkor jövhét szerdáig v péntekig nem kell fóliáznod, csak 1-2 napig kell:) de errõl azért kérdezd meg a tetoválót, mert mindenki mást mond:) akkor már mehetsz szerintem, de vmi kis törölközõvel vagy vmivel takard még le, biztos ami biztos:)
A kérdező hozzászólása: és kb. mennyi ideig tarthat amíg elkészül?
hááát 5 cm az nem sok idõ szerintem...attól függ mennyire bonyolult, illetve színes-e:) ha gyakorlott tetoválóhoz mész, szerintem max. 1 óra:)
A kérdező hozzászólása: ma kész lett.kb 20 perc volt, és nem fájt egyáltalán.a srác aztmondta h nem kell fóliáznom.õ tett rá egyet, de aztmondta az sem baj, ha lejön.
Szia! Hát nekem is van 2 is, egy a derekamon és egy a csuklómon. Mikor én csináltattam õket akkor mind a 2 alkalomaml azt mondta a tetováló hogy úgy az érdemes hogy széplegyen és könnyebben gyógyuljon hogy az elsõ 3 nap napi 3szor fóliázzam át és kenjem be vékonyan bepantennel. Víz se nagyon érje, utánna ha eltelt a 3 nap akkor még kb egy 4 napig csináljam emg ezt a npi 3alkalmi bepantenes részt és akkor gyorsan begyógyul és szép lesz. Így is lett, sokaktól hallottam hogy 'kiszõrösödött' :D vagy nem is tudom hogy fogalmazzak, amikor képzõdött az új hámréteg. Nekem ilyen godnom nemvolt abszolút vele, nagyon szép és elmosódva sincsenek a szélei mint azt sokaknál lehet látni. Napoztatni emg szoliztatni meg 1 hónapig nem ajánlatos, ha nem akarod hogy egész életedben egy olyan tetoválás legyen rajtad ami lehetne szebb is. :D

Terhesség alatt mit nem szabad enni? És mire kell vigyáznom?

5 hetes terhes vagyok!

Legjobb válasz: szia! én úgy tudom,hogy szénsavas dolgokat kerülnii kell! sok gyümölcs,sok zöldség,és sok folyadék! egy kérdés! én is 5 hetes vagyok! neked is szokott izomlázszerûen fájni a hasad alja?

szia! én úgy tudom, hogy szénsavas dolgokat kerülnii kell! sok gyümölcs, sok zöldség, és sok folyadék! egy kérdés! én is 5 hetes vagyok! neked is szokott izomlázszerûen fájni a hasad alja?
Kis magvas gyümiket állítólag nem (eper), nyers ételeket szusi, bifsztek. Nem ajánlottak a felfúvós ételek mint pl töltött káposzta.
a dietetikus vagyok. Taálsz fent két Új diétás linket. Ezek a mi szakmánk irány elvei alpján íródtak. Remélem találsz benne sokhasznosat. Ha van kedved még keresgélni a neten babás oldalakon is talász leírásokat. Szép várandósságot!
27 hetes vagyok, csak szénsavas vizet iszom, ettem epret és kis magvas gyümiket, sõt néha még retket, káposztát is. Semmi bajunk, amit megkívántam, azt ettem meg. Szerintem ezeket inkább szoptatás alatt jobb kerülni. Viszont a nyers tojás, nyers hús, kagyló, Red Bull és tsai kerülendõk! Ja, és a lágy sajtok is...
A fentieken kívül kerülendõ még a túlzottan fûszeres és sós ételek, élelmiszerek!
A kérdező hozzászólása: az elsõ válaszolónak üzenem hogy nekem is olyan mintha hasizomlázam lenne! Ez vajon normális érzés??
A kérdező hozzászólása: Trappista sajtot lehet enni??
Igen, nyugodtan eheted. Csak a nemespenésszel érõ sajtokat kerüld (brie, camembert)az élesztõgombák miatt.

Spontán vetélésem volt, és utána megműtöttek. Mire kell figyelnem, mit szabad és mit nem? Kádban fürdés, nemi élet, stb?

Legjobb válasz: Nekem is volt 7 hetesen, bár mûtét nem volt a végén, én a kádban fürdést kerültem. Nekem úgy zajlott le, mint egy sima mensi, úgyhogy utána minden ugyanúgy volt, mint elõtte. A szexet abszolút nem kívántam, de ez csak a lelki állapotom miatt volt, amúgy lehetett volna. Nem tudom mûtéti befejezés esetén miként van a nemi élet korlátozva.

Nekem is volt 7 hetesen, bár mûtét nem volt a végén, én a kádban fürdést kerültem. Nekem úgy zajlott le, mint egy sima mensi, úgyhogy utána minden ugyanúgy volt, mint elõtte. A szexet abszolút nem kívántam, de ez csak a lelki állapotom miatt volt, amúgy lehetett volna. Nem tudom mûtéti befejezés esetén miként van a nemi élet korlátozva.
Nekem 3 hét után már lehetett fürödni és szexelni is.
3 hétig se szex, se fürdés a fertõzések miatt, mert még nyitva a méhszáj. (nekem kettõ volt, így tudom)
nekem is 3 hetet mondtak, amíg vigyázni kell a fertõzéssel. 3 hónap múlva pedig már megfoganhat a pici (úgy mondták, hogy ha elõbb foganna, az sem probléma, ki lehet hordani, csak jobb, ha pihen a szervezet. neünk épp 3 hónapra fogant a babánk, azóta már 1, 5 éves.) vigyázz magadra! sok sikert!
Nekem is 3 hetet javasolt az orvos, bár én amúgy is mindig zuhanyzom, nem szoktam beülni a kádba. Amit még én javasolnék (bár nem tudom, hogy mikor volt a mûtéted), kerüld a porszívózást, emelgetést legalább 2 hétig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem senki nem mondott semmit... :( Bár én voltam a buta, mert nem is kérdeztem semmit. Kedves utolsó! Hát hétfõn volt a mûtétem, és ma már porszívóztam is, és van egy 9 hónapos nagylányom, õt muszáj emelgetnem...

Westiem van és állandóan rágja a lábát és vakarózik de nem bolhás hallottam hogy lehet, hogy fehérje allergiás az mi? Akkor mit kell csinálni mit szabad ennie vagy ez micsoda? Előre is kösszi

Legjobb válasz: A vakarózás a kutyáknál normális, kivéve ha átlagon felüli. Sok minden lehet az oka (allergia, rüh stb.) Azért van az állatorvos, hogy kiderítse.

A vakarózás a kutyáknál normális, kivéve ha átlagon felüli. Sok minden lehet az oka (allergia, rüh stb.) Azért van az állatorvos, hogy kiderítse.
Az allergiás kutya szervezete a tápláléka (általában) egy bizonyos alkotóelemére érzékenyen reagál. Ha valóban ez az oka a vakarózásnak (amit csak orvos tud megmondani), akkor elegendõ ezt az alkotóelemet kiiktatni az étrendjébõl. Például az enyém a csirke fehérjére allergiás, ezért õ olyan tápot kap, amiben magas a fehérjetartalom ugyan, de az csak halfélékbõl származik.
A kérdező hozzászólása: köszi de bitti nem rühes nem nagyon vakarózik de elõordul csak este felészokta rágni a lábát
Nekem is van 2 Westiem. Ha fehérje alergiás akkor nem szabab neki olyat adni amiben fehérje van.
Vegyél egy normális kutyát.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak írom !NORMÁIS A KUTYÁM!! ILYEN HÜLYE EBMBERT MINEK ÍRSZ A KÉRDÉSEMRE HA NEM TUDOD A VÁLSZT!!TE EGY NAGY F.S. VAGY !!!NORMÁLIS A KUTYÁM CSAK A TE AGYAD NEM !VANNAK BETEGSÉGET ÉS FEHÉRJE ALLERGIÁJA VAN MÁR ELMENTÜNK ÁLLATORVOZHOZ.NEM VAGY NORMÁLIS NAH NEM ÍROK ILYEN H.LYE EMBEREKNEK!!végülis sajna vanak ilyen nem normálisak a világban na mindegy a többi válaszolónak meg köszi hogy írtatok normálisan nem úgy mint egyesek
A kérdező hozzászólása: az elõzöt a már nem látható válaszolónak küldtem
Nekem is westiem van és fehérje allergiás... bármit adhatsz neki enni de SEMMI CSIRKÉS DOLGOT!!! se csontját se húsát..

Hogyan kell használni a natural yamuna beauty paprika masszázsolajat? Az normális ha nagyon égeti a bőrt? és mivel kell lemosni először? Mert nekem aztmondták hogy vízzel nem szabad csak miután alaposan letörölte, . és csak utána?

Legjobb válasz: Az teljesen normális, hogy nagyon csipi, égeti a bõrt. A paprika hatóanyaga a kapszaicin, ami nagy erõs vérbõségfokozó hatással bir. Ezért a bõr kivörösödik és az olaj nagyon csip. Ez csak arra utal, hogy dolgozik a paprika, és megindult a bõrödben a méregtelenitési folyamat. :) Legcélszerûbb, ha testedzés vagy tekercselés elõtt masszirozod be vele a problémás területet. Eltávolitani szappanos vizzel lehet. :) Utána is tapasztalhatod még, hogy csip, éget egy picit, de fokozatosan megnyugszik majd a bõröd.

Az teljesen normális, hogy nagyon csipi, égeti a bõrt. A paprika hatóanyaga a kapszaicin, ami nagy erõs vérbõségfokozó hatással bir. Ezért a bõr kivörösödik és az olaj nagyon csip. Ez csak arra utal, hogy dolgozik a paprika, és megindult a bõrödben a méregtelenitési folyamat. :) Legcélszerûbb, ha testedzés vagy tekercselés elõtt masszirozod be vele a problémás területet. Eltávolitani szappanos vizzel lehet. :) Utána is tapasztalhatod még, hogy csip, éget egy picit, de fokozatosan megnyugszik majd a bõröd.

3 napja elkezdtem szedni caulophyllum thalictroides 5ch amibol 5 bogyot szoktam es tudom nem szabad hozzaerni. De az nincs rajta mikor kell bevenni. Eves elott vagy utan? Mennyi idovel? Ihatok ehetek e kozbe vagy nem? Tapasztalatok?

36+2 napos kismami

Legjobb válasz: Elvileg a homeós bogyókat úgy kell bevenni, hogy elõtte és utána fél órával ne egyél, igyál , ill. ne moss fogat.

Elvileg a homeós bogyókat úgy kell bevenni, hogy elõtte és utána fél órával ne egyél, igyál , ill. ne moss fogat.
elõtte és utána sem szabad fél óráig inni enni. A kávé, mentolos dolgok ne fogyassz a közvetlen utána és utána. amúgy bármely napszakban el lehet szopogatni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!