Találatok a következő kifejezésre: Mire kell és mit nem (2795 db)

Spontán vetélésem volt, és utána megműtöttek. Mire kell figyelnem, mit szabad és mit nem? Kádban fürdés, nemi élet, stb?

Legjobb válasz: Nekem is volt 7 hetesen, bár mûtét nem volt a végén, én a kádban fürdést kerültem. Nekem úgy zajlott le, mint egy sima mensi, úgyhogy utána minden ugyanúgy volt, mint elõtte. A szexet abszolút nem kívántam, de ez csak a lelki állapotom miatt volt, amúgy lehetett volna. Nem tudom mûtéti befejezés esetén miként van a nemi élet korlátozva.

Nekem is volt 7 hetesen, bár mûtét nem volt a végén, én a kádban fürdést kerültem. Nekem úgy zajlott le, mint egy sima mensi, úgyhogy utána minden ugyanúgy volt, mint elõtte. A szexet abszolút nem kívántam, de ez csak a lelki állapotom miatt volt, amúgy lehetett volna. Nem tudom mûtéti befejezés esetén miként van a nemi élet korlátozva.
Nekem 3 hét után már lehetett fürödni és szexelni is.
3 hétig se szex, se fürdés a fertõzések miatt, mert még nyitva a méhszáj. (nekem kettõ volt, így tudom)
nekem is 3 hetet mondtak, amíg vigyázni kell a fertõzéssel. 3 hónap múlva pedig már megfoganhat a pici (úgy mondták, hogy ha elõbb foganna, az sem probléma, ki lehet hordani, csak jobb, ha pihen a szervezet. neünk épp 3 hónapra fogant a babánk, azóta már 1, 5 éves.) vigyázz magadra! sok sikert!
Nekem is 3 hetet javasolt az orvos, bár én amúgy is mindig zuhanyzom, nem szoktam beülni a kádba. Amit még én javasolnék (bár nem tudom, hogy mikor volt a mûtéted), kerüld a porszívózást, emelgetést legalább 2 hétig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem senki nem mondott semmit... :( Bár én voltam a buta, mert nem is kérdeztem semmit. Kedves utolsó! Hát hétfõn volt a mûtétem, és ma már porszívóztam is, és van egy 9 hónapos nagylányom, õt muszáj emelgetnem...

Elszeretném adni az autómat, de még ilyen helyzetben nem voltam. Hol és mit kell átíratni, mire kell odafigyelni?

Legjobb válasz: Használt autó kereskedéshez vidd, de ne számíts arra hogy sokat kapsz érte!!! Ha teheted hírdesd meg otthon vagy www.hasznaltauto.hu oldalon.

Használt autó kereskedéshez vidd, de ne számíts arra hogy sokat kapsz érte!!! Ha teheted hírdesd meg otthon vagy http://www.hasznaltauto.hu oldalon.
Ha magán úton adod el, tájékozódj! http://www.autotanya.hu/fontos-dokumentumok/adasveteli-szerz..
Neked nem kell semmit átíratni, az adás-vételivel kell lejelentened az okmányirodában.
Milyen autóról van szó? Lehet hogy engem érdekelne a dolog és persze azonnali kp-re! írj privát üzenetet és többit megbeszéljük!
Kereskedésbe autóneppernek soha de soha a büdös életbe nem adnám az autóm, hugyér szarér odaadod neki õ meg a kétszereséért eladja undorító féreg mindegyik.
A kérdező hozzászólása: azaz az esti érettségizõknek is lesz öszi szünet?

Bnőm férjhez megy és leánybúcsúztatót akarunk neki szervezni, de fogalmam sincs mit kell tenni. Mire kell figyelnem? Valami játék? Hangulat fokozó? Mi zajlik ilyenkor? Nem leszünk sokan, csak páran és anyagi helyzetünk is szűkös.

Legjobb válasz: Valamelyikõtök házában tök jól meg lehet szervezni. Csinálj enni, inni. Legyen ajándék a menyasszonynak (kötény stb). Legyenek játékok pl. feltesztek egy kérdést a menyasszonynak a võlegényérõl és nem tud válaszolni akkor innia kell egy kupicát. Meg van csomó ilyen játék olvasgass itt is...aztán felöltöztök és mennyetek el valahova bulizni..

Valamelyikõtök házában tök jól meg lehet szervezni. Csinálj enni, inni. Legyen ajándék a menyasszonynak (kötény stb). Legyenek játékok pl. feltesztek egy kérdést a menyasszonynak a võlegényérõl és nem tud válaszolni akkor innia kell egy kupicát. Meg van csomó ilyen játék olvasgass itt is...aztán felöltöztök és mennyetek el valahova bulizni..
Jah elfelejtettem, hogy hívj meg minden barátnõjét aki közel áll hozzá, ne felejts ki senkit, akit õ fontosnak tart, még ha te nem is!

Mi ez az új fortuna kenyér vagy mi? Valaki légyszi magyarázza már el mire jó és hogy kell, és mit kell! Nem értem.

Legjobb válasz: Nem arról van szó, ami azelõtt barátság kenyér néven kaptunk? Van benne kovász, 1 hétig kell dédelgetni, rakni hozzá ezt-azt, aztán elosztani 4 felé,3-at elajándékozni, 1 részt megsütni. Nekem nagyon ízlett.

Nem arról van szó, ami azelõtt barátság kenyér néven kaptunk? Van benne kovász, 1 hétig kell dédelgetni, rakni hozzá ezt-azt, aztán elosztani 4 felé, 3-at elajándékozni, 1 részt megsütni. Nekem nagyon ízlett.
A kérdést nem lehet pontozni ?
A kérdező hozzászólása: A barátságkenyér nekem is ízlett, de nem errõl van szó. Kaptam egy e-mailt, hogy regisztráljak itt: http://kenyer.fcfortuna.hu és hogy olcsóbban vásárolok, meg ilyenek. De nem értem az egészet.

Abban az esetben, ha egy mentõató esethez (vagy a korházba) igyekszik, a sofõrnek kötelezõ használnia a hangjelzést is? Miszerint van eldöntve, hogy mikor kell és mikor nem?

Legjobb válasz:
Igazából a megkülönböztetõ jelzés, kizárólag hanggal és fénnyel együtt érvényes, viszont senki nem tud megmaradni egyfolytában a hangja alatt. Tehát igazából csak ez dönti el. Na meg az is, hogy védett úton nem tartja szükségesnek. Mármint ahol neki van úgyis elsõbbsége. Pl. ha végig akar hajtani a Kerepesin, vagy a Miskolcin, akár a Hungária körúton. Természetesen a szabad jelzést, tehát a zöld lámpát is hozzá kell venni ehhez. Piroson mennek át ott mindig bekapcsolják, hogy észrevegyék õket. Meg mivel elsõbbséget szeretnének és sokan csak úgy engedik el õket. Na nem azért, mert, hogy ragaszkodnak a teljes megkülönböztetõ jelzés használatához, hanem mert sokan csak így veszik észre õket azok akik oldalról jönnek például. Védett útvonalon teljes jelzés nélkül is simán lehúzódnak elõlük, meg szembõl is egyaránt. Ám ha baleset van, olyankor persze elõveszik sofõrt, hogy fényjelzést használt, hangjelzést azonban nem. Szóval ez a sofõr felelõssége igazából.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igazából a megkülönböztetõ jelzés, kizárólag hanggal és fénnyel együtt érvényes, viszont senki nem tud megmaradni egyfolytában a hangja alatt. Tehát igazából csak ez dönti el. Na meg az is, hogy védett úton nem tartja szükségesnek. Mármint ahol neki van úgyis elsõbbsége. Pl. ha végig akar hajtani a Kerepesin, vagy a Miskolcin, akár a Hungária körúton. Természetesen a szabad jelzést, tehát a zöld lámpát is hozzá kell venni ehhez. Piroson mennek át ott mindig bekapcsolják, hogy észrevegyék õket. Meg mivel elsõbbséget szeretnének és sokan csak úgy engedik el õket. Na nem azért, mert, hogy ragaszkodnak a teljes megkülönböztetõ jelzés használatához, hanem mert sokan csak így veszik észre õket azok akik oldalról jönnek például. Védett útvonalon teljes jelzés nélkül is simán lehúzódnak elõlük, meg szembõl is egyaránt. Ám ha baleset van, olyankor persze elõveszik sofõrt, hogy fényjelzést használt, hangjelzést azonban nem. Szóval ez a sofõr felelõssége igazából.
Fõleg akkor kapcsolják le a hangot ha nagyjából üresek az utak, mert akkor úgysincs kit figyelmeztetni, de ha látja a sofõr hogy van forgalom akkor bekapcsolja. Hiába megy védett útvonalon, ha elõtte dugó van.
Teszem azt pl. elüt egy embert a zebrán.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ha csak fényjelzés van, akkor csak a sebességet lépheti túl (KRESZ módosítás 2013) Megkülönböztetõ jelzéseket használó gépjármûvek 49. § (1)316 A gépjármû megkülönböztetõ jelezéseket adó berendezéseit csak abban az esetben szabad mûködtetni, ha a feladat sürgõs ellátása, a személy-, élet- és vagyonbiztonság, továbbá a védett személyek és kíséretük biztonsága érdekében az szükséges, és a forgalmi viszonyok azt indokolttá teszik. (2)317 A megkülönböztetõ fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármû vezetõje - a rendõr és a vasúti átjárót biztosító jelzõberendezések jelzéseit kivéve - a közúti jelzéseket, továbbá a 24-43. §-okban foglalt rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyõzõdött arról, hogy a közlekedés többi résztvevõje az akadálytalan továbbhaladást lehetõvé tette. (2a)318 Amennyiben a gépjármû kizárólag a megkülönböztetõ fényjelzést használja, akkor a gépjármû vezetõje a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti. (3) Megkülönböztetõ jelzéseket használó gépjármûvek találkozása esetében - egymás közti viszonyukban - az általános szabályok az irányadók. (4) A megkülönböztetõ fényjelzést - ha a jármû olyan helyen áll meg, ahol a megállás egyébként tilos - mûködtetni kell. Megkülönböztetõ hangjelzést álló jármûvön használni nem szabad. (5)319 A megkülönböztetõ jelzéseket használó gépkocsit tompított fényszóróval lakott területen belül nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.

Üdv! 35éves ffi vagyok! Még soha nem voltam szoliban, de nyaralni megyünk, és jó lenne ha addigra lenne egy kis színem! Mire kell ügyeljek, mit kell vinnem majd magammal első alkalommal? Nagyon fehér és érzékeny bőrű vagyok, és elég gyorsan megégek!

Egyúttal, keresnék egy jó és megbízható tiszta szolit, ahol viszonylag kevesen is vannak, s nem szokatlan, ha egy mackós 30as pasi megy be szolizni, és a VI. illetve XIV. Kerület környékén van? Thx

Legjobb válasz: szoli van majdnem minden sarkon. én 14. kerületi vagyok és kapásból tudnék 3 helyet is mondani 500 méteren belül. amire figyelned kell, hogy emeld fel a karod és akkor nem marad fehér a hónaljad. elsõ alkalommal max 5 percig maradj bent, de lehet még az is sok lesz. bekenheted magad fényvédõvel is, meg lehet kapni szolikrémet, amirõl jobban barnulsz(rajtad áll, hogy mennyire éri meg neked).

szoli van majdnem minden sarkon. én 14. kerületi vagyok és kapásból tudnék 3 helyet is mondani 500 méteren belül. amire figyelned kell, hogy emeld fel a karod és akkor nem marad fehér a hónaljad. elsõ alkalommal max 5 percig maradj bent, de lehet még az is sok lesz. bekenheted magad fényvédõvel is, meg lehet kapni szolikrémet, amirõl jobban barnulsz(rajtad áll, hogy mennyire éri meg neked).
Ne vidd tulzasba azert :) en kb 3 x voltam es egyre tobb anyajegyem lett nem drasztikusan sok de 5-6 tobb :/ es minden szoliba jaro ismerosom ezt tapasztalta
Szia! Én mindenféleképpen azt ajánlanám, hogy keress egy olyan szolárium stúdiót, ahol csokicsövek vannak. Azon belül kipróbálhatod az EU szabványos csövet is, mert abban biztosan nem égsz meg, de fokozatosan szép színed lesz. Szolikrém használatát én is ajánlanám, mert attól gyorsabban, szebben barnulsz és tovább is megmarad a hatás. Szerintem egyáltalán nincs azzal semmi baj, ha szolizni mész, miért ne lehetne neked is szép barna színed? :)
szia, én a camponában lévõ szolit ajánlom, nagyon tiszta igényes hely, és nem is drága! tudom neked kissé kiesik de azért leirtam. mindenképp eleinte kevés percre menj és ne csokicsõbe, hanem normálba! jó szolizást! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált! Igaz az utolsó 2 hozzászólás között nem tudtam "kiigazodni", mivel egyikõtök javasolta a csokicsövet, a másik pedig nem...

Hogyan kell diétázni? A laboreredményemből kiderült hogy a vércukrom magas, ezért diétáznom kell. De mit lehet és mit nem ilyenkor enni? Az orvos csak a fehér kenyeret, és a cukrot mondta hogy nem ehetek.

Legjobb válasz: Az ételek glikémiás indexét kell nézni, neten elég sok táblázat van, itt van pl egy: http://www.tutitippek.hu/blog/glikemias-index.php Pl: szõlõbõl se ehetsz sokat. http://www.hazipatika.com/services/recipe/listrec/Cukorbeteg..

Az ételek glikémiás indexét kell nézni, neten elég sok táblázat van, itt van pl egy: http://www.tutitippek.hu/blog/glikemias-index.php Pl: szõlõbõl se ehetsz sokat. http://www.hazipatika.com/services/recipe/listrec/Cukorbeteg..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sokat segítettél!
A glikémiás index mellett keress rá a glikémiás terhelésre is, a kettõ együtt számít. Mi volt a vizsgálat eredménye? Gyógyszeres és/vagy inzulinos kezelésre is szükség van? Ha még csak az elõszobályában vagy a cukorbetegségnek, akkor is fontos a sok és rendszeres mozgás és a helyes étrend. A diéta ez esetben nem áll másból, mint a ma korszerûnek tudott, mindenkinek ajánlatos vegyes táplálkozás. Az ételek és alapanyagaik feldolgozottsága legyen minél alacsonyabb szintû.
A kérdező hozzászólása: 6, 4mmol/l lett a vércukrom. Sem gyógyszert sem inzulint nem kell szednem, csak a diéta.
Terhelésest csináltatott? Ha csak egyszer volt ennyi az éhomi, gondolom, lesz majd egy kontrol, mert lehet random is. Megfezethetõ áron lehet venni vércukorszintmérõt is, s idõnként magadnak is meg tudod nézni. Mérj kaja elõtt és étkezés után másfél órával.
A kérdező hozzászólása: Ez egy sima vérvételbõl derült ki, nem csak a cukrot nézték! Egyébként a fehérvérsejtjeim száma is magas, meg még pár dolog, így most antibiotikumot szedek.
Persze, megnézik, hogy 1 perc alatt hány szót gépelsz le...-.-
A kérdező hozzászólása: Szánalmas vagy...

Mi a szabály arra hogy a francia szavak végén mit kell és mit nem kell kiejteni?

Legjobb válasz: Hát, ha mássalhangzóra végzõdik, az általában néma. Amúgy nem igazán lehet ezt így megmondani sajnos, de ahogy tanulod a nyelvet egy idõ után rádragad, meg nézegesd a szótárban a fonetikus átírást, mert sok a rendhagyó, meg az sem mindegy milyen szó követi, van-e liezon, stb. :D Ha van magánhangzó, akkor a mássalhangzót ejtjük.

Hát, ha mássalhangzóra végzõdik, az általában néma. Amúgy nem igazán lehet ezt így megmondani sajnos, de ahogy tanulod a nyelvet egy idõ után rádragad, meg nézegesd a szótárban a fonetikus átírást, mert sok a rendhagyó, meg az sem mindegy milyen szó követi, van-e liezon, stb. :D Ha van magánhangzó, akkor a mássalhangzót ejtjük.
én már az elejétõl fogva kiejtéssel együtt tanulom a franciát, sztem felesleges szabályokat magolni :) ha tanulod a szavakat, írd mellé a kiejtést, és hangosan ejtsd ki a szavat, miközben próbálod memorizálni. Nekem bejött :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!