Találatok a következő kifejezésre: Mire kell és (10082 db)

A kérdező hozzászólása: azaz az esti érettségizõknek is lesz öszi szünet?

Abban az esetben, ha egy mentõató esethez (vagy a korházba) igyekszik, a sofõrnek kötelezõ használnia a hangjelzést is? Miszerint van eldöntve, hogy mikor kell és mikor nem?

Legjobb válasz:
Igazából a megkülönböztetõ jelzés, kizárólag hanggal és fénnyel együtt érvényes, viszont senki nem tud megmaradni egyfolytában a hangja alatt. Tehát igazából csak ez dönti el. Na meg az is, hogy védett úton nem tartja szükségesnek. Mármint ahol neki van úgyis elsõbbsége. Pl. ha végig akar hajtani a Kerepesin, vagy a Miskolcin, akár a Hungária körúton. Természetesen a szabad jelzést, tehát a zöld lámpát is hozzá kell venni ehhez. Piroson mennek át ott mindig bekapcsolják, hogy észrevegyék õket. Meg mivel elsõbbséget szeretnének és sokan csak úgy engedik el õket. Na nem azért, mert, hogy ragaszkodnak a teljes megkülönböztetõ jelzés használatához, hanem mert sokan csak így veszik észre õket azok akik oldalról jönnek például. Védett útvonalon teljes jelzés nélkül is simán lehúzódnak elõlük, meg szembõl is egyaránt. Ám ha baleset van, olyankor persze elõveszik sofõrt, hogy fényjelzést használt, hangjelzést azonban nem. Szóval ez a sofõr felelõssége igazából.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igazából a megkülönböztetõ jelzés, kizárólag hanggal és fénnyel együtt érvényes, viszont senki nem tud megmaradni egyfolytában a hangja alatt. Tehát igazából csak ez dönti el. Na meg az is, hogy védett úton nem tartja szükségesnek. Mármint ahol neki van úgyis elsõbbsége. Pl. ha végig akar hajtani a Kerepesin, vagy a Miskolcin, akár a Hungária körúton. Természetesen a szabad jelzést, tehát a zöld lámpát is hozzá kell venni ehhez. Piroson mennek át ott mindig bekapcsolják, hogy észrevegyék õket. Meg mivel elsõbbséget szeretnének és sokan csak úgy engedik el õket. Na nem azért, mert, hogy ragaszkodnak a teljes megkülönböztetõ jelzés használatához, hanem mert sokan csak így veszik észre õket azok akik oldalról jönnek például. Védett útvonalon teljes jelzés nélkül is simán lehúzódnak elõlük, meg szembõl is egyaránt. Ám ha baleset van, olyankor persze elõveszik sofõrt, hogy fényjelzést használt, hangjelzést azonban nem. Szóval ez a sofõr felelõssége igazából.
Fõleg akkor kapcsolják le a hangot ha nagyjából üresek az utak, mert akkor úgysincs kit figyelmeztetni, de ha látja a sofõr hogy van forgalom akkor bekapcsolja. Hiába megy védett útvonalon, ha elõtte dugó van.
Teszem azt pl. elüt egy embert a zebrán.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ha csak fényjelzés van, akkor csak a sebességet lépheti túl (KRESZ módosítás 2013) Megkülönböztetõ jelzéseket használó gépjármûvek 49. § (1)316 A gépjármû megkülönböztetõ jelezéseket adó berendezéseit csak abban az esetben szabad mûködtetni, ha a feladat sürgõs ellátása, a személy-, élet- és vagyonbiztonság, továbbá a védett személyek és kíséretük biztonsága érdekében az szükséges, és a forgalmi viszonyok azt indokolttá teszik. (2)317 A megkülönböztetõ fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármû vezetõje - a rendõr és a vasúti átjárót biztosító jelzõberendezések jelzéseit kivéve - a közúti jelzéseket, továbbá a 24-43. §-okban foglalt rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyõzõdött arról, hogy a közlekedés többi résztvevõje az akadálytalan továbbhaladást lehetõvé tette. (2a)318 Amennyiben a gépjármû kizárólag a megkülönböztetõ fényjelzést használja, akkor a gépjármû vezetõje a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti. (3) Megkülönböztetõ jelzéseket használó gépjármûvek találkozása esetében - egymás közti viszonyukban - az általános szabályok az irányadók. (4) A megkülönböztetõ fényjelzést - ha a jármû olyan helyen áll meg, ahol a megállás egyébként tilos - mûködtetni kell. Megkülönböztetõ hangjelzést álló jármûvön használni nem szabad. (5)319 A megkülönböztetõ jelzéseket használó gépkocsit tompított fényszóróval lakott területen belül nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.

Mit kell és hogyan csinálni a The Path c. játékban?

Legjobb válasz: én ahogy a PC Guruban olvastam ott Piroskával vagy és el kell menned a nagymamáig na viszont ittjön a csavar: mint a kezdõ menü helyett is láthatod egy szobában 6 vagy nyolc, nemtudom hány, lányka unatkozik és ezek közül választhatsz, hogy meéy lánykával teszed meg az ösvényt. Minden lámy más más életkorú és más élményekben is részesül. a játék lényege viszont nem az, hogy jó kislányhoz híven csak a nagymamáig menj el hanem hogy vagy-e elég bátor ahhoz hogy letérj az ösvényrõl (ami szerintem egyben szimbólum is) és hajlandó vagy különféle élményeket átélni, melyek éppen a választott kislány életkorának megfelelõen változnak. a végén összesítést kapsz hogy miket élhettél át, min is mentél valójában keresztül és hogy egyáltalán túlélted e a borongálást az erdõben

én ahogy a PC Guruban olvastam ott Piroskával vagy és el kell menned a nagymamáig na viszont ittjön a csavar: mint a kezdõ menü helyett is láthatod egy szobában 6 vagy nyolc, nemtudom hány, lányka unatkozik és ezek közül választhatsz, hogy meéy lánykával teszed meg az ösvényt. Minden lámy más más életkorú és más élményekben is részesül. a játék lényege viszont nem az, hogy jó kislányhoz híven csak a nagymamáig menj el hanem hogy vagy-e elég bátor ahhoz hogy letérj az ösvényrõl (ami szerintem egyben szimbólum is) és hajlandó vagy különféle élményeket átélni, melyek éppen a választott kislány életkorának megfelelõen változnak. a végén összesítést kapsz hogy miket élhettél át, min is mentél valójában keresztül és hogy egyáltalán túlélted e a borongálást az erdõben
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ! tulajdonképpen ha te már játszottál vele akkor konkrétabban az érdekelne, hogyha lemegyek az ösvényrõl találok mondjuk egy tárgyat pl egy padot annál a zongoránál a szinpadon arra le kell ülni vagy le lehet e egyáltalán vagy mit kell csinálni? mert nekem ac action gombra default az enter n em csinál semmit csak villog a pad képe a képernyõ ball oldalán ott pl mit kell csinálni. ja meg elõtte ír egy szöveget amivel lehet vagy kell vmit kezdeni?
nem játszottam még vele szóval gamethrough-t nem tudok írni de szerintem nagyon fontosak a szövegek tehát nem árt elolvasni és értelmezni :D
mindegyik lánnyal végig kell járni az ösvényt, és vannak olyan dolgok (pl. a zongora, a lerobban autó) amit nem minden lányt érdekel. Próbálkozz egy másikkal a zongoránál. Nekem pl. az a problémám, hogy nem jellek meg a karakterek, mikor elkezdõdne a játék része...


Mi kell és mit kell intézkedni egy kiadó megalapításához?

Legjobb válasz: Szerintem ugyanazt, mint minden más céghez. Plusz a jogi háttér, tehát a megfelelõ szerzõdések az elõadókkal, stúdiókkal, egyéb beszállítókkal (lemeznyomás), terjesztõkkel, stb. Három dolog nagyon kell: pénz, jogászok, kapcsolatok.

Szerintem ugyanazt, mint minden más céghez. Plusz a jogi háttér, tehát a megfelelõ szerzõdések az elõadókkal, stúdiókkal, egyéb beszállítókkal (lemeznyomás), terjesztõkkel, stb. Három dolog nagyon kell: pénz, jogászok, kapcsolatok.
Voga Vikit kéne megkérdezni, állítólag õ gyakorlatilag egyedül adta ki a saját CD-jét. A stúdióbérléstõl a CD vonalkódjáig mindent õ intézett. :)
3 dolog: pénz pénz pénz

El tudnátok magyarázni, hogy pl. mi az a processzor, mire kell és honnan tudjuk, hogy egy alaplapba melyik jó stb? (többi lent)

7.-es lány vagyok, és az infótanárunk azt a feladatot adta, hogy rakjunk össze egy számítógépet virtuálisan. Ehhez adott képzeletben pénzt és nemsokára le kell adnunk a házi dolgozatot. Tudtok esetleg vmi virtuális gépösszerakót, ami jelez, ha két rész nem illik össze a számítógépben? Valaki elmagyarázná nekem az alapgépben lévő legfontosabb összefüggéseket pl. milyen processzort, gépházat stb. kéne "vennem"? Milyen hangszórót és milyen monitort vegyek? Mit nézzek a választásnál? Honnan tudhatom, hogy melyik alkatrész multimédiás, modern? A pcx.hu-n nézegetek, de ha tudtok vmi jobb oldalt azt is elküldhetitek.

Legjobb válasz: A processzor egy bonyolult mikrochip, a számítógép agya. Ez végzi szinte az összes számítási feladatot. Hogy melyik alaplapba melyik való, azt a foglalat típusa alapján tudjuk. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy hány lába (érintkezõje) van, és azok hogy helyezkednek el. Az alaplapon olyan foglalat kell, hogy legyen, amibe belepasszol. Ennyit az elméletrõl. A többiek majd segítenek összerakni valami pármilliós vérpistike játékgépet, hadd gúvadjon a tanár szeme. :) Hajrá, srácok!

A processzor egy bonyolult mikrochip, a számítógép agya. Ez végzi szinte az összes számítási feladatot. Hogy melyik alaplapba melyik való, azt a foglalat típusa alapján tudjuk. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy hány lába (érintkezõje) van, és azok hogy helyezkednek el. Az alaplapon olyan foglalat kell, hogy legyen, amibe belepasszol. Ennyit az elméletrõl. A többiek majd segítenek összerakni valami pármilliós vérpistike játékgépet, hadd gúvadjon a tanár szeme. :) Hajrá, srácok!
Sajnos egy dolog tuti. Ahhoz hogy magadtól dobj össze egy olyan gépet ami optimális azt egy (bármilyen jó is) gyors talpaló után nem fogod megtenni(félre értés ne essen, kompatibiliset igen, optimálisat nem). Mi itt válaszolók se egy-két nap alatt tanultuk ezeket, persze mi(most fényezem magunk) ennél "jóval messzebb látunk". A legegyszerûbb persze az lenne ha leírnád mennyi a keret, és mi írnánk egyet(amit szívesen meg is teszünk), de abból sokat nem tanulnál. Hogy, hogy kezd el? Én a saját "kezdésemre" nem emlékszek, hát ha valaki itt igen. Amúgy egy komplett gép kell? Mennyibõl? ui: ma már 7. osztályba milyen [email protected]ágok vannak.
http://ipon.hu > Gépösszerakó nem kompatibilis dologknál jelez meg nem is ad ki más foglalatú processzor adott foglalatú alaplaphoz ahoz hogy a gép optimális is legyen mint irták ahoz már hosszas útána járás is kell. szóval igy elsöre magadtól nem fog meni de tanár talán nem is arra kiváncsi hogy kategóriailag tökéletes legyen a gép hanem hogy 1155 ös alaplapba 1155 ös processzort raksz netán ddr3 as alaplapba nem ddr2 es ramot teszel ilyesmik...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és 1.5 millió forintot adott:)
az szép, abból már lehet vásárolni, sztem vegyél magadnak is valami rucit, vagy száz rongyért.. :) bõven belefér
A kérdező hozzászólása: ez jó ötlet:) ))
7 éve vagy? :o

Egy görög teknősnek mi kell és kb. mennyibe kerül mindennel együtt?

Nagyon szeretnék egyet a teknőst tudom mennyibe kerül, de azt nem, hogy a többi kellék mennyi! Légyszi válaszoljatok!(lehetőleg értelmes válaszokat)

Legjobb válasz: Szerintem érdemes lenne a terráriumot üvegessel csináltatnod, az mindenképp olcsóbb, mint készen venni. Érdemes lenne rögtön nagyobbat csináltatnod, hogy ne kelljen mindig a gyártással maceráznod. Szokták hüllõk alá való homokon tartani, de lehet a Chipsi márkájú különbözõ szemcseméretû fa aprítékon is. Ebbõl ne a legkisebb szemcséjût válaszd. Kell nekik való izzó, mondjuk az Exo-terra Day glo nevûje megfelelõ lehet. Ebbõl a terkó méretétõl függõen válassz megfelelõ wattszámút. A lámpát ne középre helyezd, hanem oldalra, hogy legyen meleg és hûvösebb területe, és ö dönthesse el hol szeretne tartózkodni, attól függõen, épp mire vágyik. Etetõ és itatótálja is van az Exo-terrának. Szerintem a terkón kívüli felszerelést tízezer körül be tudod szerezni. Nagy gondot fordíts az etetésére. Fontos a változatos, vitamindús táplálék.

Szerintem érdemes lenne a terráriumot üvegessel csináltatnod, az mindenképp olcsóbb, mint készen venni. Érdemes lenne rögtön nagyobbat csináltatnod, hogy ne kelljen mindig a gyártással maceráznod. Szokták hüllõk alá való homokon tartani, de lehet a Chipsi márkájú különbözõ szemcseméretû fa aprítékon is. Ebbõl ne a legkisebb szemcséjût válaszd. Kell nekik való izzó, mondjuk az Exo-terra Day glo nevûje megfelelõ lehet. Ebbõl a terkó méretétõl függõen válassz megfelelõ wattszámút. A lámpát ne középre helyezd, hanem oldalra, hogy legyen meleg és hûvösebb területe, és ö dönthesse el hol szeretne tartózkodni, attól függõen, épp mire vágyik. Etetõ és itatótálja is van az Exo-terrának. Szerintem a terkón kívüli felszerelést tízezer körül be tudod szerezni. Nagy gondot fordíts az etetésére. Fontos a változatos, vitamindús táplálék.
Nekem van görög teknõsöm az etetése szinte semmibe kerül csak egy kis gyümölcs ha van otthon de viszont a kiegészítõ vitaminok tápanyagok elég sokba.Van kifejezetten ilyen SERA reptil raffy P ezt is ajánlom még:reptimineral H.Ez vitamin.Ezek több ezer forintodba fognak fájni.Melegítõ lámpára is lessz szükség, mert az enyém ennek hiányában nem táplálkozott.Mi anno 1500-200 között vettünk de ez általában attól függ, hogy milyen teljesítményû.Gondoskodnod kell a talajról is ez nekem egy kis tõzeg kvarchomok keverék, de lehet akár homok, fû is ezek egy részét nedvesen kell tartani.Köveket is hajezhetsz neki.Búvóhely is szükséges.A terráriuma újjonan nagyon drága de sokkal kevesebbõl kijön ha az üveges készíti vagy saját magad.
Nekem 2 darab gorog tekim van. Darabjat pappirral egyutt 25.000ert vettuk. Kb egy 10.000be 15000be kerult a futoszal, lampa, eteto, vitaminok .
14:50es vagyok : + az akvarium

Mi a szabály arra hogy a francia szavak végén mit kell és mit nem kell kiejteni?

Legjobb válasz: Hát, ha mássalhangzóra végzõdik, az általában néma. Amúgy nem igazán lehet ezt így megmondani sajnos, de ahogy tanulod a nyelvet egy idõ után rádragad, meg nézegesd a szótárban a fonetikus átírást, mert sok a rendhagyó, meg az sem mindegy milyen szó követi, van-e liezon, stb. :D Ha van magánhangzó, akkor a mássalhangzót ejtjük.

Hát, ha mássalhangzóra végzõdik, az általában néma. Amúgy nem igazán lehet ezt így megmondani sajnos, de ahogy tanulod a nyelvet egy idõ után rádragad, meg nézegesd a szótárban a fonetikus átírást, mert sok a rendhagyó, meg az sem mindegy milyen szó követi, van-e liezon, stb. :D Ha van magánhangzó, akkor a mássalhangzót ejtjük.
én már az elejétõl fogva kiejtéssel együtt tanulom a franciát, sztem felesleges szabályokat magolni :) ha tanulod a szavakat, írd mellé a kiejtést, és hangosan ejtsd ki a szavat, miközben próbálod memorizálni. Nekem bejött :)

Németben mikor kell és MIÉRT, hogyan alkalmazni a ZUR, ZUM, AN, AM, mi a logikai menet, miért így kell? Pl: Das Taxi fährt zum Rathaus. Ich stehe an der Heltestelle. Ich möchte zur Bank gehen.

Legjobb válasz: Alapvetõen a "Wohin=Hová?" kérdésre válaszolva tárgyeset (Akkusativ), a "Wo=Hol?" kérdésre részeseset (Dativ) szükséges, a névelõt ennek megfelelõen kell ragozni.

Alapvetõen a "Wohin=Hová?" kérdésre válaszolva tárgyeset (Akkusativ), a "Wo=Hol?" kérdésre részeseset (Dativ) szükséges, a névelõt ennek megfelelõen kell ragozni.
zur=zu der zum=zu den am=an dem (an der=an der)
A zu jelentése -hoz, -hez, -höz és mindig(!) részes esettel áll, tehát: zu dem Rathaus, zu der Schule stb. Ilyen a bei és az aus is. Az an, auf, in, neben, vor, hinter (remélem nem hagytam ki semmit) pedig tárgy vagy részes esettel állnak. például: an die Haltestelle gehen = a megállóba menni an der Haltestelle warten = a megállóban várni
A kérdező hozzászólása: Megköszönném, ha kicsit részletesebben elmagyarázná valaki.
bár a megállóba menni-t inkább zu-val fejezném ki, de remélem érted mit akarok mondani :D
Helló. A vonzatokat az elõzõ válaszokból bizonyára érted már. Az összevont alakokat fõleg beszélt nyelvben, és baráti levélben használjuk. Hivatalos levélben ne írd azt hogy zum. Tschüß!

Mikor kell és mivel mosni vagy tisztítani fogacskáját? (fogkefe, fogkrém. ) Elég ha akkor mossuk neki ha teljesen kibújt a foga? Milyen fogzáskönnyítőt használjak (dentinox gél az utolsó) amit sűrűbben tudok az ínyére kenni és természetes alapú?

A kislányomnak 3,5 hónaposan(anyatejes) kibújt az alsó két fogacskája és már duzzad szegénykémnek a fels? fogínye is!

Legjobb válasz: Már az elsõ tejfogak kibújásánál meg kell kezdeni a fogápolást,így a gyereknek is természetes lesz,hogy ez is a napi tisztálkodási rutin része.Én Oral B fogkefét vettem,ez 3 hótól jó és Elmex fogkrémet,ezt már a legelsõ fogaknál is lehet használni.Az én babám már magától nyitja a száját,amikor este a kádba ültetjük,mert tudja a fogmosás az elsõ.Ha megmostuk megkapja a fogkefét és egyedül gyakorol:) 10 hónapos.

Már az elsõ tejfogak kibújásánál meg kell kezdeni a fogápolást, így a gyereknek is természetes lesz, hogy ez is a napi tisztálkodási rutin része.Én Oral B fogkefét vettem, ez 3 hótól jó és Elmex fogkrémet, ezt már a legelsõ fogaknál is lehet használni.Az én babám már magától nyitja a száját, amikor este a kádba ültetjük, mert tudja a fogmosás az elsõ.Ha megmostuk megkapja a fogkefét és egyedül gyakorol:) 10 hónapos.
Én pont tegnap vettem a DM-ben tanuló fogkefét és fogkrémet. Nenedent-baby névre hallgat, benne van a fogkrém és az ujjra húzható kis szilikon fogkefe, nagyon finom puha. Két éves korig jó, direkt olyan anyagok vannak a krémben, amivel figyelembe veszik, hogy õk még nem tudják kiköpni. Barátnõm is ilyen korán elkezdte a fogmosást, és a most másfél éves gyerekének szinte vakít a foga és imád fogat mosni.
Nálunk akkor került sor a fogmosásra, mikor egy éves kora körül annyira érdeklõdõ volt, hogy meg akarta kostólni a mi fogkefénket miután látta hogy mi fogat mosunk. A Tescoban vettünk egy olyan fogkefét aminek az egyik vége puha sörtés, a másik pedig rágóka szerû gumi és kimondottan 6 hónapos kortól használható nem menta ízû fogkrémet választottunk hozzá. Most velünk együtt próbálkozik anélkül, hogy erõltetni kéne! Szakemberek szerint akkor érdemes elkezdeni a fogacskák ápolását mikor a hozzátáplálást elkezdték a szülõk, de csak szoptatás idején még nem szükséges.
Igen a dm-ben van direkt babáknak való 3 darabos fogkefe-készlet. Ha jól emlékszem babylove márka. Az elsõ fogkefe az tulajdonképpen ínymasszírozó, a második az éppen kibújt fogakra való, a harmadik pedig egyéves kortól használható.

Ha ügetőversenyeken szeretnék versenyezni ahhoz mi kell és hogy kell elkezdenem?

Még csak 12 éves vagyok de gondolom van olyan üget?verseny ahol gyerekek indulnak mindenesetre ahhoz kell tudni lovagolni? Ugyanis nem kell a lóra felülni hanem a sulkyban kell ülni. Mert én még csak a vágta tanulásánál tartok. Viszont nagyon vonz az a sportág és szeretném kipróbálni. A másik meg az hogy hogyan kezdjem el? Hol van erre lehet?ség?

Legjobb válasz: Nem kell hozzá lovagolni tudni. 18 éves korod elõtt pedig nem indulhatsz ügetõ versenyben. 18 éves korod után tehetsz hajtói vizsgát, a leteszed akkor indulhatsz amatõrben.

Nem kell hozzá lovagolni tudni. 18 éves korod elõtt pedig nem indulhatsz ügetõ versenyben. 18 éves korod után tehetsz hajtói vizsgát, a leteszed akkor indulhatsz amatõrben.
Gyerekek nem indulnak ebben a versenyben, szóval még van pár éved, egyébként BP-n a versnypályán, de a hajtók nem igazán foglalkoznak a "lópucolós kis fruskákkal" ... tapasztalat. Egyébként pesti vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem Pesten lakom:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!