Találatok a következő kifejezésre: Mire jó mózeskosár (4 db)

Mire jó a mózeskosár? Vannak ezek a többfunkciós babakocsik, amihez van mózeskosár, meg sport babakocsi! Használni fogom azt a mózes kosarat valamire? Mivel járok jobban? Többfunkciós, vagy nem?

Legjobb válasz: Én nagyon kihasználom a mózeskosarat a babakocsihoz, mert abba kényelmesen tud aludni a teraszon. Amig nem tud ülni, addig az a legjobb, aztán úgyse tudod beleranki majd legfejebb csak alváshoz. Fontos, hogy nagy legyen, legalább 1,5-2 éves koráig beleférjen a gyerek, hogy télen is kint tudd bajd altatni. Egyszerûbb ha többfunkciósat veszel, de pl. én vettem egy olcsó, de nagy mózeses kocsit a teraszra és egy jó masszív sport+textilmózesest sétálni. Azt kell átgondolnod, hogy fõleg hol és mire fogod használni a babakocsit. BKV-n, autóba, betonon, köves úton, lécsõ? lift van-e? stb. Nagy a választék, érdemes átgondolni elõre.

Én nagyon kihasználom a mózeskosarat a babakocsihoz, mert abba kényelmesen tud aludni a teraszon. Amig nem tud ülni, addig az a legjobb, aztán úgyse tudod beleranki majd legfejebb csak alváshoz. Fontos, hogy nagy legyen, legalább 1, 5-2 éves koráig beleférjen a gyerek, hogy télen is kint tudd bajd altatni. Egyszerûbb ha többfunkciósat veszel, de pl. én vettem egy olcsó, de nagy mózeses kocsit a teraszra és egy jó masszív sport+textilmózesest sétálni. Azt kell átgondolnod, hogy fõleg hol és mire fogod használni a babakocsit. BKV-n, autóba, betonon, köves úton, lécsõ? lift van-e? stb. Nagy a választék, érdemes átgondolni elõre.

Babakocsi vásárlásnál mire figyeljek? Mit jelentenek hogy 2, 3, 4 funkciós? Mire jó a mózeskosár? és még milyen kiegészítők kellenek?

téli baba lesz és nagyon megköszönném a segítségeteket. akik tapasztaltak már a babakocsi terén biztos tudnak adni tanácsot, hogy mire figyeljek oda, és szívesen is venném a tanácsokat.

Legjobb válasz: az elözõ link nagyon jó. Az én lányom is téli volt,ezért massziv ,nagy kerekût vettünk-kellett is a latyakban.Nekünk mózeskosara nem volt,de jól be lehetett "zárni" a lábzsákkal,tetõvel stb.Erre figyelj,hogy jó védett legyen.

az elözõ link nagyon jó. Az én lányom is téli volt, ezért massziv , nagy kerekût vettünk-kellett is a latyakban.Nekünk mózeskosara nem volt, de jól be lehetett "zárni" a lábzsákkal, tetõvel stb.Erre figyelj, hogy jó védett legyen.
Én is úgy választottam kocsit ahogy a link leírta és nem csalódtam! Ha megvan a kiszemelt akkor itt még megkérdezheted, hogy akinek olyan van annak bevált-e.

Ugy hallottam, hogy egy darabig? Nem jo ha a babat autosulesbe rakjuk, mivel az nem vizszintes. Akkor addig a mozeskosar megfelel?

Legjobb válasz: Mi 3 hónapos koráig használtuk a mózeskosarat, azt is be lehetett kötni ugyanúgy, mint az autósülést.

Mi 3 hónapos koráig használtuk a mózeskosarat, azt is be lehetett kötni ugyanúgy, mint az autósülést.
Autóban csak és kizárólag a szabványnak, és a testsúlyának/életkorának megfelelõ biztonsági ülésben bekötve szállíthatod a babát! Otthon abba teszed amibe szeretnéd, de a legjobb ha a saját ágyában alszik.
Mármint a kocsiban? Hát ha szívesen fizetsz a rendõrnek 20000 Ft-ot, és nem félted a babát egy esetleges balesettõl, akkor nagyon jó a mózes. Mi futkosós nagycsalád vagyunk, és már 17 éve, az elsõ gyerekemnél is használtam babaülést, pedig nem volt kötelezõ. Aztán volt egy balesetünk, ahol a gyereket ez mentette meg. Nem hiszem, hogy nagyon káros lenne babahordozó. Egyrészt széles körben használják és engedélyezett, másrészt gondolom nem napi több órát kell benne töltenie.
Lehet, hogy most meg fognak egyesek kövezni, de én már a kórházból is bébi hordóba hoztam haza a kisfiamat, olyanban amit be lehet kötni autóba is. Úgy tudom (olvastam is), hogy bele lehet tenni, de nem hosszú idõre. Attól, hogy benne van fél-1 órát nem lesz semmi baja. Mi elég sokat voltunk úton szóval volt benne bõven a gyerek akkor is amikor még nem tudott egyedül ülni és pár hónapig itthon is használtunk azt a bébihordót mert szerettem benne hintázni. Viszont ha ennyire aggódsz akkor lehet kapni olyan mózeskosarat amit ugyan úgy mint a bébihordót be lehet kötni az autóba és annak sík a felülete. Használj akkor olyat. De nem mindegyik mózes ilyen, érdeklõdj utána.
*szeretett benne hintázni.
Én a mózesrõl azt olvastam, hogy baleset esetén nem megfelelõen védi a fizikai hatásoktól a babát. Ráadásul néhány hét után már nincs is rá szükség. Szóval ha nem vagy az újszülötteddel állandóan úton, tökéletes megoldás a babahordozó.
Szia! Pl a Jane Matrix mózese hordozó is egyben, ami minden szabványnak megfelel, meg van mégegy ilyen hordi, csak nm jut eszembe a márkája Tehát ez dönthetõ fekvõfelületû mózessá alakitható hordozó. Besafe easy a másik , közben eszembe jutott Tehá ez kompromisszumos megoldás, mózes is szabványos is:-)
Komolyan nem értem, hogy miért támadják annyira a hordozót, közben meg istenítik a hordozókendõt. Egyikben sincs vízszintesen a baba és mindkettõ teljesen végigtámasztja a hátát, akkor meg miért rosszabb a hordozó? Persze nem abban kell tartani egész nap a gyereket, de egy fél órás autózástól semmi baja nem lesz, még újszülött korában sem. A beköthetõ mózest csak nagyon rövid ideig lehet használni, ráadásul akkor felejtsd el a hátsó ülést, mert majdnem teljesen elfoglalja. Nem kell túlzásba vinni a babhordozó használatát, valószínûleg semmi baja sem lesz tõle.


Ha kinövi a baba a mózeskosarat, akkor miben sétáltassam? Mert még ülni nem tud, ezért a sportkocsi gondolom még nem jó!

A hordozóból pedig már teljesen lelóg a lába!

Legjobb válasz: Hát sima fektetõs babakocsi? Olyan nincs? A mózeskosarat eddig kézben vitted? Mennyi idõs?

Hát sima fektetõs babakocsi? Olyan nincs? A mózeskosarat eddig kézben vitted? Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: A mózeskosár a "sima fektetõs", azt le lehet venni a vázról, és rá lehet tenni a hordozót is.4 hónapos a babám
a sportrészt fektesd le, 4 hónaposan a 150 fok már simán mehet.
Igen, sajnos jobbat nem tudsz, ha nem akarsz erre a pár hónapra nagyobb fekvõ mélykocsit venni, tedd bele a sportrészbe. Ha olyan típusod van, remélhetõleg minél jobban el lehet fektetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!