Találatok a következő kifejezésre: Mire jó ha egy óra (21 db)

Mire jó az ha egy óra kronográf kijelzős?

Szép és mutatos is meg jól is néz ki de mire lehet használni az a 3 kismutatót?

Legjobb válasz: Attól lesz egy óra kronográf, hogy többet is tud, mint az idõt mutatni. Viszont ennyibõl meg nem lehet mondani, hogy mire valók a kismutatók. itten vany egy szép oldal, ezt végigolvasgatva szerintem meg fogod a magoldást: http://www.mvltrade.hu/orak.htm

Attól lesz egy óra kronográf, hogy többet is tud, mint az idõt mutatni. Viszont ennyibõl meg nem lehet mondani, hogy mire valók a kismutatók. itten vany egy szép oldal, ezt végigolvasgatva szerintem meg fogod a magoldást: http://www.mvltrade.hu/orak.htm
A kronográf az a stoppermechanizmus neve. A kronográf órák másodpercmutatója gombnyomásra nullázódik és lehet indítani az idõmérést. Igényesebb komplikációknál alkalmaznak segédszámlapokat is. Vannak olyan stopperek, azaz kronográfok, amik részidõket illetve egyidejûleg több folyamatot is tudnak egymástól külön mérni, ezek az ún rattrapante órák.
A kérdező hozzászólása: Ez aztán a link...köszönöm szépen :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Ti mit gondoltok arról, ha egy amúgy jó tanuló néha-néha ellóg egy-két egyetemi órát, mert "nincs kedve"?

Legjobb válasz: Annak, hogy bejár-e az órákra, semmi köze ahhoz, hogy mit fog produkálni a vizsgákon. Persze a gyakorlati órákra be kell járni.

Az olyan ember, aki bejár minden órára, olyan, mint a fehér elefánt: mindenki tudja, hogy van, de még senki se látott olyat.
Annak, hogy bejár-e az órákra, semmi köze ahhoz, hogy mit fog produkálni a vizsgákon. Persze a gyakorlati órákra be kell járni.
Egészségére. Senki nem attól lesz jó tanuló, hogy minden órán a táblát bámulja, és a felsõoktatásban az oktatók nagy részét sem érdekli, hogy ki jár órára és ki nem. Szerintem itt már nem lehet "lógásról" beszélni, hiszen nem kötelezõek az elõadások.
Sajnos olyan az oktatási rendszer hogy sok a felesleges óra, aminek semmi értelme, fõleg semmi értelme bejárni rá. Pl. nekem mérnökhallgatónak volt jog és több közgazdasági órám.
Ha nincs katalógus, nem gyakorlat van, és addig rendesen tanult (szóval nem puskával szerzett jó jegyet), és beszerzi a jegyzeteket, akkor nincs nagy baj. Csak ne szokjon rá a lógásra!
Azt, hogy ne járjon akkor oda.
Ha megy neki a tárgy, nem kötelezõ a bejárás, meg fogja tudni tanulni könyvbõl, jegyzetbõl, akkor nem hiszem, hogy gondja lesz belõle.
Nem lesz gond. Mi összebeszéltünk hogy hol egyikünk meg be hol a másikunk , és a jegyzeteket mindig megosztottuk. Így volt egy kis szabadidõnk. Ennek ellenére mégis lediplomáztam és jól fizetõ állásom van. Meg lehet oldani.
Ilyen mindenkivel elõfordul. Volt hogy munka után nem bírtam idõben felkelni és pár órámat át aludtam, nem lesz gond belõle, ha szorgalmasan tanulsz és minden jegyzeted meg van.
Belefér ez egy egyetemista életébe, csak ésszel csinálja. Tehát tudja, hogy mit fognak rajta számonkérni és ehhez legyen meg az anyaga. Ha megírod a zh-t jól, átmész a vizsgán és rajta vagy a katalóguson, akkor senkit sem fog érdekelni, hogy bent voltál-e elõadáson. Viszont: Szerintem érdemes minél többet bejárni és elõre készülni. Én sem vagyok ebben jó, de utólag sok tárgy esetében rájöttem, hogy az elõadás arról szólt, hogy ha a minimál követelményen túl is akarsz valamit tanulni, ami az Életben hasznos, akkor azt ott elmondják. Ilyenek egyébként sokszor a közismereti tárgyak is. Sose gondolná egy mérnök, de a mérnökléthez is kell jog és közgáz ismeret. Persze nem minden kurzus túl élvezetes, de ki lehet csipegetni a hasznos információkat és kell is.
Teljesen jó a fél óra. Menj el inkább 3x
Másfél óráig???? Te hülye vagy. Lekopik a bõröd ;)
ez egyáltalán nem perverz, sokat kell még tanulnod ifjú padavan...
A kérdező hozzászólása: kössz a komenteket.... nem elég akkor sem a fél ora viagrát meg nem akarokk venni a perverz nálla azt jelenti szereti az extrém helyeket meg mindenhogy csináljuik ahiogy jo;)
jó is egy másfél, 2 órát menet... :) a válaszolónak üzenem, abban a farkad nem fáradna el, inkább te magad. a párom addig minimum bírja, õ meg azon görcsöl, hogy mehetne el hamarabb. :D
38 éves? Akkor gondolj rá úgy mint az anyukádra.
Add meg a számát, én is hadd!
perverz az mit takar mászter?
Mit keres egy 20 éves mellett..?Ha nem jó neki veled keressen érettebb férfit.Ha meg jó, akkor mit görcsölsz?
A kérdező hozzászólása: azon vagyok nap mint nap hogy tanuljak ;)

Terhességi diabétesz esetén étkezés után egy órával ha 6mmol/L alatt van az érték az már nem megy feljebb? Az jó? Vagy mikor kell mérni?

Eddig mindig étkezés után egy órával mértem, maximum 6 mmol/l volt a vércukorérték, de volt olyan, h kiváncsiságból rámértem egy óra múlva, és alig ment lejjebb. Vagy ha napközben 5-6 között mozog ez a szám, az jó? Nem lesz gond?

Legjobb válasz: egy orvosi oldalról másolom be:"Fontos tudni, hogy a vércukorérték akkor jó, ha az éhgyomri (étkezés elõtti) érték 4-7 mmol/l között van, illetve étkezés után 1 órával nem haladja meg a 9 mmol/l-t. Ez a váltakozva mért érték jobban mutatja az anyagcsereállapotot, mint a csak éhgyomri érték"

egy orvosi oldalról másolom be:"Fontos tudni, hogy a vércukorérték akkor jó, ha az éhgyomri (étkezés elõtti) érték 4-7 mmol/l között van, illetve étkezés után 1 órával nem haladja meg a 9 mmol/l-t. Ez a váltakozva mért érték jobban mutatja az anyagcsereállapotot, mint a csak éhgyomri érték"
A kérdező hozzászólása: kösziii, nem tudnád belinkelni nekem ezt az oldalt? :) köszönöm szépen!!!!
Ez mind igaz, amit az elõzõ válaszoló írt, csak a terhességi diabetesben egy kicsit szigorúbbak az értékek. Az, hogy nem ment eddig 6 mmol/l felé az értéked, az jónak számít, és e fölé ne nagyon menjen. Szerintem csinálj mindent úgy, ahogy eddig. De azt is fontos tudnod, hogy az étkezés utáni értéket minden esetben az utolsó falat lenyelése után másfél órával kell mérni, az ad reális értéket. Üdv:32 hetes kismama
elsõ válaszóló vagyok.sajnos nemtudom már melyik oldalon volt, a multkor néztem épp utána és csak ezt a részt mentettem el :( bocsi boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: nem baj, ez is elég, legalább nem gyötröm magam vele tovább :) Boldog babavárást nektek és köszönöm!
Szia!! Ezek az értékek nagyok jók!Én már inzulinnal kezelt terhességi diabeteses vagyok, már az elejétõl kezdve!Figyelj a szénhidrát mennyiségekre, a napi 5 szöri étkezésre, a mozgásra.Mindenképpen az a fontos, hogy az értékek 7mmol/l alatt legyenek!!Nem lesz semmi baj ezekkel az értékeiddel!! További szép napot!!
A kérdező hozzászólása: Miért kell magad inzulinnal is kezeltetni? Milyen értékeid voltak, és milyen idõközönként mérted? Nagyon sajnálom az inzulinos kismamákat, én is nagyon félek ettõl, de a baba érdekében bármire hajlandóak vagyunk és akkor nem lesz semmi gond. Igaz? :)
Szia.Én is sajnos terhességi cukros vagyok.Nekem napközben 4-5-5.5 között mozognak a cukraim.1szer mértem 6.6ot de akkor elszámoltam az ebédet...Engem ilyen értékek mellett inzulinnal fenyegetnek a kórházban, és hetente vissza kell mennem a diabetológiára, pedig elég sok értékem 3-sal is kezdõdik.Amit én nem értek, velem miért szórakoznak......

1 hét alatt lehet valahogy legaláb 3 kilót fogyni ha igen mien jó zsirégető gyakorlatokal és hány órát, mitne egyek, mit igen, mitne igyak, mit igen?

Vanegykis felesleg a hasamon vagyis kis pócak és aztszeretném pár centi lemene bel?le ehez mien gyakorlatók ajánlatosak?

Legjobb válasz: Egyél citromot, mandarint, paradicsomot, és mellé kevés kaját. Tésztát, kenyeret, cukrot hanyagold. És sokat mozogj, menj el vásárolgatni, boltokat nézni órákon át sétálj nehéz szatyrokkal a kezedben, ez fogyaszt :)

Egyél citromot, mandarint, paradicsomot, és mellé kevés kaját. Tésztát, kenyeret, cukrot hanyagold. És sokat mozogj, menj el vásárolgatni, boltokat nézni órákon át sétálj nehéz szatyrokkal a kezedben, ez fogyaszt :)
Én is most éppen nagy fogyókúrában vagyok:) Már két hete csinálom és mostmár nem zavar hogy csak délben eszek rendesen(akkor sem kenyeret krumplit vagy tésztát)és ezen kívül csak gyümölcsöt zöldséget.Minden nap legalább fél órát tornázok.Hasprés meg gugolások.rólam 2 hét alatt szépen lassan lement 2 kg.nincsen rajtam sok felesleg ezért eléggé lassan megy:(..de tudom hogy megéri!És a közérzetem is jobb!Sok szerencsét és kitartást!
Úgy látom sok ly-t eszel ezzel hagyj fel, mert erõsen hizlal. A Lõrincze felvágott az amit bõven ehetsz, Grétsi szeletekkel.
És milyen jó kis Grétsy cikkek vannak, bezony!! Kedves kérdezõ, legyen kevesebb a bevitt energia, mint a kiadott. Ennyi a titok :) (Vagyis mozogj sokat, egyél kevés szénhidrátot - ne nullát -, és sok-sok zöldséget.)
NEM lehet tartósan mefogyni 3 kilót 1 hét alatt, zsírt meg pláne. vizet lehet, de visszahízod azonnal. a fogyókúra nem arról szól h hirtelen gondolok egyet és 1 hét alatt 3-4 kilót tudnék fogyni!
Heti fél kg-ot lehet fogyni, ha több megy le, az jobb esetben víz (bár azt meg illik pótolni), rosszabb esetben izom (ide értendõ a szívizom is!). Ha minden nap 10 órát tornáznál, talán lenne esélyed. De nem hinném, hogy bírnád és lenne értelme. A 3 kg nem olyan sok, miért nem adsz magadnak idõt?
Én csináltam almadiétát, 3 napon keresztül csak almát ettem és hozzá napi 3 l folyadék (víz, tea cukor nélkül, citrommal), azzal majdnem 3 kg lement. Nem híztam vissza, mert rendszeresen sportolok és a diéta után nem kezdtem falási rohamokba, hanem megmaradtam a napi 1800-2000 kalóriánál, amivel simán tartom a súlyomat. Hozzá kell tenni: én nem vagyok egy hízékony fajta, mûtét miatt 2 hónapig el kellett hagynom a mzgást és ezért mentek fel azok a kilók. Egyébként ha vizet vesztesz, az is jó, ugyanis a sok méreganyag ott van megkötve a szervezetedben folyékony (víz) formájában. Amint ezektõl megszabadulsz, a kkor indul be csak igazán a fogyás, szóval KELL IS, hogy eleinte vizet veszíts.

Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)

A probléma az, hogy ha egy jó darabig, mondjuk pár órát megy a gép, néha mikor ki akarom kapcsolni, vagy bármiféle hasonló dolgot pl. : újraindítást akarok végezni, akkor az egész rendszer nem válaszol. Részletek lent. Ez miért van, és mi okozza?

Nem ír ki semmit a rendszer, semmi hibaüzenet, start menüben semmi nem válaszol, hdd, cpu nemigen dolgozik és a feladatkezel?t sem hozza be, viszont az asztal szépen elvan. Valamint semmit se indít el, de kijelölni, stb enged.

Szeretnék gyakorló társat találni egy fiatal lány személyében! Mit gondoltok jó ötlet lenne egy egyszer szexelt srácnak, ha egy lánnyal csupán szexuális gyakorló órákra jönne össze bizonyos időközönként?

F?lega kezd? tini lányok érdekelnének, mert ?k is kezd?k és van mit tanulniuk, mivel én is fiatal vagyok épp passzolnánk egymáshoz. Én már nem vagyok sz?z, de szívesen gyakorolnék sz?z lányokkal is, akármire nyitott vagyok. Egyszer? pettingt?l kezdve a különféle szexpózok kipróbálásig. Ha pusztán szeretné egy lány megtapasztalni, milyen ha nyalják a punciját én arra is vev? vagyok, de ha szopni szeretne megtanulni én arra is betanítanám.

Legjobb válasz: Nem

Nem
A kérdező hozzászólása: ma 00:00 Indokold kérlek a válaszod!
Szóval hímk*rva akarsz lenni
A kérdező hozzászólása: ma 00:02 Én nem így nevezném magam. Valahogy itthon a szülõk sosem voltak nyitottak még egy csókra sem, csak a veszekedéseket láttam folyton, szeretet meg nulla. Én meg totál más jellem vagyok, imádom a lányokat kényeztetni és az sem érdekel, ha csak egyoldalú, mert nekem már az is örömet okoz, ha láthatom, hogy egy lány élvezi a dolgot. De persze a legjobban én is azt szeretem, ha kölcsönös az élvezetnyújtás.
Keressél. Én szurkolok. Nálam lehet fogadni 100 az 1-hez hogy talál-e. Kérem a téteket.
Ezen gondolkodtam én is, de bármilyen csaj megteszi? Vagy úgy egyébként kamuzol, mert barátnõt keresel, csak így kevésbé esélyes a pofára esés?
Mint tizenéves lánynak, az a véleményem ha olyan valakivel veszíti el az ember akit szeret is, nem csak ilyen tanulás céljából van vele. Mindkét fél sok sebet szerezhet ebbõl a kapcsolatból. Azt írtad hogy fiatal vagy, szerintem nincs szükséged olyan kapcsolatra ahol csak a szex van. Egy tini lánynak pláne nincs. Bocs, ha maradi vagyok.
Itt vagyok cica! 56/Józsibá'
írj 1 üzit ès beszélhetünk róla ;) 16/L

Ha egy idegen rád támadna, megverne, majd megerőszakolna, és később kiderülne hogy terhes maradtál, mit tennél? Abortusz, vagy örökbe adás? Esetleg megtartanád? Elméleti a kérdés: meglenne minden a felneveléséhez, erős párkapcsolat, jó anyagiak, stb.

A kérdést azért teszem fel, mert azt vettem észre, hogy itt mindenki nagyon abortusz ellenes. A legtöbben úgy vannak vele, hogy ha adottak a körülmények, ne kövessünk el gyilkosságot. Ki hogy van ezzel?

Legjobb válasz: Vessetek meg, de elvetetném. Mindig a nemierõszak jutna eszembe a gyerekrõl.

Abortusz.
Vessetek meg, de elvetetném. Mindig a nemierõszak jutna eszembe a gyerekrõl.
Abortusz
Mindenképp elvetetném, sajnálom, ez önmagában is egy borzasztó nagy trauma.
Erre nagyon nem tudnék válaszolni. Nem tudnám megtartani, a párom se bírná elviselni a tudatot, hogy velünk él egy gyermek, aki abból fogant, hogy engem akaratom ellenére kényszerítettek szexre. Örökké kísértené õt is, és engem is az emlék. Így nem lehet gyereket vállalni. De megölni se lenne szívem, hiszen nem tehet róla, hogy megfogant. Örökbe nem tudnám adni, hiszen sorsára nem hagyhatja az ember a gyermekét, hogy lesz, ami lesz. Talán, ha létezne olyan megoldás, hogy én kiválasztok neki nevelõszülõket, és õk nevelik, de a gyermek nem tudja, hogy az enyém, akkor talán... talán... De ez fogós kérdés.
nem tartanam meg mert nem akarnék emlékezni minden pillanatban erre, nem adnam örökbe se mert egy ilyen beteg ember génjeit nem örökiteném!
NEM!
Örökbeadnám!
Örökbeadnám, vagy megtartanám. De azt hiszem, inkább az elsõ. És ezt úgy írom, hogy van tapasztalatom (szerencsére nem lettem terhes).
Úristen ez borzasztó volna!!! Nem tudnám elvetetni, ha meg megszülném nem tudnám örökbeadni :((. Soha ne kerüljek ilyen helyzetbe :((!!!
Itt miért csak az egyik fajta megoldás az elfogadott, jó válasz? Ha valaki azt írja, hogy örökbe adná, az miért van lepontozva? Komolyan elképzelem, hogy akik ezzel nem értenek egyet, azok úgy nyomogatják a piros kezet, hogy "na most megkapod, te hülye barom, mert mást gondolsz, mint én." Hát gratulálok...
Szia! Együtt érzek veled sajnos én is így jártam én 17 éves voltam szinte gyerek még nem tartottam meg, mert nem tudtam volna se felnevelni se belegondolni, hogy az apja egy szörnyeteg akit akkor láttam elõször és utoljára életemben...szörnyû emlékek fûztek volna hozzá! Jelentsd fel ha van róla személyleírásod és így, hogy teherbe is estél tõle biztos, hogy az ügy végére járnak a rend õrei!!!
Nekem a lánytestvéremmel ez megtörtént. Megtartotta, õ is azzal, hogy örökbe adja, de miután megszülte nem tudott lemondani róla, aranyos gyerek, de nagyon hasonlít az apjára, nem tudom, hogy érzi magát ettõl
Egyértelmûen az abortusz. Ez önmagában annyira nagy trauma, hogy nem tenném ki magam annak, hogy megszüljem, és még másnak odaadjam, lemondjak róla stb. Soha nem heverném ki.
Amíg nem kerülök ilyen helyzetbe, természetesen nem tudhatom, hogy reagálnék, úgyhogy írhatok én itt bármit, ezt csak most gondolom így. Na de amit tennék: ha megerõszakolnának, az lenne a minimum, hogy íratok fel esemény utáni tablettát (nyilvánvalóan, ha valaki megtámadna, megverne, akkor annak kórház lenne a vége, olyankor meg mindig megnézik, történt-e nemi erõszak, és már adják is a gyógyszert). Ha valamilyen okból kifolyólag ez mégsem így történne... Nem tudom, én most azt mondom, hogy valószínûleg örökbe adnám. Nem vagyok abortuszellenes, mármint úgy nem, hogy eszem ágában nincs beleszólni, ha más ilyen döntést hoz, nem is nézek le másokat emiatt, vagy ilyesmi. Viszont az örökbeadást ezerszer humánusabb megoldásnak tartom (mármint a gyerekre nézve, és úgy vagyok vele, hogy õ a legfontosabb), úgyhogy részemrõl inkább ezt választanám, már csak lelkiismereti okokból is. Arra valószínûleg nem lennék képes, hogy megtartsam a babát, és felneveljem. Ha nem is tõlem, de valakitõl elõbb-utóbb biztos megtudná, hogy hogyan fogant, meg talán érezné is, hogy valami nem stimmel vele, ez pedig hatalmas lelki károkat okozhat, ennek nem tenném ki. A saját érdeke lenne, hogy ne tudja meg, kik a szülei és milyen módon fogant. Szóval örökbeadás, de azon belül sem nyílt, hanem csak a titkos.
Engem megerõszakoltak. Tuti nem tartottam volna meg. A stabil kapcsolat meg..... azt is épp elég volt feldolgoznunk, ami történt.
Borzalmas ha valaki ilyen helyzetbe kerül. Nyilván mivel van egy férjem is nem dönthetnék egyedül, hiszen nem kényszeríthetném rá hogy más egy erõszak tevõ gyerekét nevelje. Ahogy fordítva is igaz õ se kényszeríthetne se az abortuszra se pedig a szülésre. Ketten együtt meghoznánk a közös döntést. De szerintem nem tudnám felnevelni vagy szeretni hiába tudom hogy nem az a gyerek a bûnös valahol mégis csak rajta csattanna az ostor és félõ hogy õt okolnám az apja bûnéért. Örökbe adnám.

2 hónapos kis babám anyatejet kap. Mérlegelem, és sokszor azt látom hogy csak 50-60-at eszik, vagy jó ha két mellből 100-110-et. Mindezt több mint egy óra alatt. Utánna még tudok lefejni is. És 3 óránként kaját követel. Elrontottam? Mit tegyek?

Hízni hizik, de igy semmit sem tudok csinálni, nem tudunk sehová elmenni, mert mire indulnánk megint evés van!

Legjobb válasz: Ez van, jól csinálod. Ahogy nõ, ez majd ritkulni fog. Egyébként szoptatni nem csak otthon lehet.

Ez van, jól csinálod. Ahogy nõ, ez majd ritkulni fog. Egyébként szoptatni nem csak otthon lehet.
Nem fog mindig ilyen hosszan szopni. Egyre rövidülnek a szopival töltött órák, és egyre erõsebben és ügyesebben fog majd szívni. Fél éves korára náunk már kb. 10-, max. 15 perc volt 1 szopi, és kb. 200-t tudott kiszívni. Nemsokára könnyebb lesz! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást, azt hittem én csinálok rosszul valamit, és csak nekem van ilyen gondom. Egyébként mi a tapasztalat ez az idõ rövidül vagy amig szopik majd marad a 1, 5 óra?
Én azért aggódtam ilyenkor, hogy kevés ideig szopizik. (5-10 perc)Az állandó mérlegelést felejtsd el, egy héten 1-2 alkalom bõven elég. Az elindulást pedig én úgy csináltam, hogy szopi elõtt mindent elõkészítettem, puccba vágtam magam és szopi után egybõl elindultunk. Ha ilyen sokáig szopizik, kénytelen vagy valahol megetetni, döntsd el elõre hol lesz ez. Vagy ha van arrafele valaki ismerõs kéreckedj be oda.
Az én babám se eszik nagyobb mennyiséget mint a tiéd egyszeri szopira, és nappal 2-2, 5 óránként éjjel 3x szopik. 5 hónapos és csak anyatejet kap, gyönyörûen gyarapodik 8200 gr. Szoptass nyugodtan igény szerint mindegy hogy hányszor, és heti 1x elég mérni a súlyát, hogy lásd gyarapodik-e. Nézd hogy eleget pisil-kakil-e, nyugodt vidám-e a babád és minden rendben lesz.
EGyet tudsz csinálni: ne mérlegelj minden evéskor!!! TEljesen felesleges, és az irodalom sem javasolja. Bõven elég minden este megmérni, de hivatalosan a 2 hetente a védõnõnél való mérés is bõven elég. A baba nem eszik egyenletesen, van hogy csak 20-at eszik, 3 óra mulva meg 150-et...na jó, ez lehet tulzás, de nem egyformán eszik, és ez csak aggódásra ad okot.
Az én kisfiam is két hónapos. Kevés neki a tejem, pedig próbáltam már mindent: két mellrõl szopizást, kiskanalas tápszerezést, mindent. A különbség annyi, hogy õ nem nyugszik meg 50 gramm után, és nem várna 1 órát sem, hanem sír már böfizés közben, jelezve, hogy ez édeskevés volt. Így õ mindig kap kiegészítést. Szerencsére szopik még, de sajnos mostmár kezd rájönni, hogy van egyszerûbb útja is a tejhez jutásnak (l. cumisüveg). Én úgy gondolom, hogy ha egy hétig szoptatod minden étkezésénél mindkét mellbõl, és még így sem lakik jól, akkor adj neki tápszert is. Tudom, ezért most sokan megköveznek, de nekünk nem ment enélkül. Amúgy szerintem több mint egy óráig nem csak eszik, hanem közel akar lenni hozzád, vagy a szopási technikájával van baj. Picikém a szopizást (kb. 50-60 gramm nálunk is) elintézi 10 perc alatt, utána megeszi a tápszerét, és így kb. 3-4 óránként jelentkezik , kivéve az éjszakát, mert 21-tõl kb. 5-6 óráig alszik.
Szia! Szeret nyugisan enni, nem sieti el:) ) Ez sajnos így lesz egy darabig, mármint, hogy nem tudsz elmenni sehová. Én majdnem 4 hónapos korág nem tudtam elvinni messzebbre, csak a ház körül sétáltunk. Ha vásárolni mentünk, akkor autóval mentünk és úgy bírta egy darabig. Mivel mi csak ketten élünk, így tényleg mindánhová vinnem kellett, úgyhogy tudom milyen nehéz. Többen mondták, hogy vigyek magammal teát és azt adjak neki, de én nem akartam, akkor inkább hazasiettem szopiztatni, és utána újra indultunk.:) Szerintem legyél türelemmel, késõbb jobb lesz.:)
Ez így teljesen rendben van. A babád jól eszik és Te jól csinálsz mindent. Az igaz, hogy így nem egyszerû elmenni valahova, dehát egy baba ezzel jár... :) Azért lassan bele fogtok rázódni abba is, hogy ha elmentek valahova, az meg legyen úgy szervezve, hogy tudjál szoptatni is. Nem egyszerû, ez igaz, de kis gyakorlattal és jókora rugalmassággal mindent meg lehet oldani.
A kérdező hozzászólása: És mennyirõl indultatok míg 15 perc lett a szopi?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!