Találatok a következő kifejezésre: Mire jó folsav (9 db)

Folsav napi 3 mg szedni elég Elevit kapszula mellett? Folsav a teherbeesés elött mire jo?

Legjobb válasz: Szia! Nem muszály elevit mellé plusz folsavat szedni,abban elég mennyiség van.A folsav megakadályozhatja bizonyos fejlõdési rendellenességek kialakulását-pl.nyitott gerinc.A folsav raktáraidat kell feltölteni terhesség elõtt,de ha csak a pozitív teszt után szeded,az sem tragédia!

Szia! Nem muszály elevit mellé plusz folsavat szedni, abban elég mennyiség van.A folsav megakadályozhatja bizonyos fejlõdési rendellenességek kialakulását-pl.nyitott gerinc.A folsav raktáraidat kell feltölteni terhesség elõtt, de ha csak a pozitív teszt után szeded, az sem tragédia!

A folsavat jó ha szedem ha szeretnék babát? E vitamint már szedem. De gondoltam elkezdem a folsavat is, hátha akkor végre összejön. Mire jó különben a folsav?

Legjobb válasz: 3.-dik válaszolónak:gratulálok a babához,szerencsés vagy,hogy a 2.-dik hónapban összejött.Mi már két éve próbálkozunk,de semmi.Amiket felsoroltál,én is szedtem.Nem estem teherbe.A vitaminoktól nem is lehet! Velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére javasolt a szedése.

3.-dik válaszolónak:gratulálok a babához, szerencsés vagy, hogy a 2.-dik hónapban összejött.Mi már két éve próbálkozunk, de semmi.Amiket felsoroltál, én is szedtem.Nem estem teherbe.A vitaminoktól nem is lehet! Velõcsõzáródási rendellenesség megelõzésére javasolt a szedése.
Ráérsz, akkor szedni, ha majd terhes leszel.Ez a magzat egészséges fejlõdéséhez szükséges, a teherbeesést nem segíti elõ!
A folsavról itt olvashatsz:http://www.folsav.hu/index.jsp?target=terhesseg Már a baba tervezésekor ajánlják a kismama vitaminok szedését, amiben amúgy folsav is van, hallottam olyanokat, akik hosszú próbálkozás elkezdték szedni és pár hónap múlva sikerrel jártak.
Szia! Én már a tervezéskor elkezdtem szedni a folsavat+E-vitamint+gravidát. 6 hónap múlva kezdtünk el próbálkozni, a 2. hónapban megfogant a kislányunk. Ma 8 hónapos és gyönyörû:) ))
A vitaminoktól nem lehet teherbe esni!
Elképzelhetõ, hogy tényleg "csak" szerencsés vagyok, hogy ilyen hamar összejött a babánk, de én úgy tudom, hogy az E-vitamin valamelyest segít a megtermékenyülésben. Pontosan nem tudom a hatásmechanizmusát, de a férjemnek is szedni kellett. Szorítok, hogy Ti is mihamarabb babázhassatok!!!:) )) 3. válaszoló voltam.


Mire jó a B-komplex +folsav tabletta?

Legjobb válasz: Azt tudom, hogy miket okozhat a hiánya: fáradtság, gyengeség, depresszió, fejfájás, fokozott faggyúmirigy-mûködés, idegesség, álmatlanság, izomgyengeség, hajhullás, végtaggörcs, egyes bélrendszeri problémák... Szóval a B-komplex kezeli ezeket a tüneteket, ha a hiányától jöttek létre. A folsav pedig várandós nõknek a legfontosabb, mert ez biztosítja, hogy az embrió gerincét lezáró folyamat hiba nélkül végbemenjen...

Azt tudom, hogy miket okozhat a hiánya: fáradtság, gyengeség, depresszió, fejfájás, fokozott faggyúmirigy-mûködés, idegesség, álmatlanság, izomgyengeség, hajhullás, végtaggörcs, egyes bélrendszeri problémák... Szóval a B-komplex kezeli ezeket a tüneteket, ha a hiányától jöttek létre. A folsav pedig várandós nõknek a legfontosabb, mert ez biztosítja, hogy az embrió gerincét lezáró folyamat hiba nélkül végbemenjen...

Mikor kezdhetem el szedni a folsavat, és mire jó?

Sziasztok.Most vagyok ovum utáni 11.napon és szeretném tudni hogy most elkezdhetem-e szedni a folsavat,és ha igen,milyen jótékony hatása van?köszi

Legjobb válasz: http://www.folsav.hu/ Szia.Itt mindent megtudsz amit a folsavról tudni lehet!

http://www.folsav.hu/ Szia.Itt mindent megtudsz amit a folsavról tudni lehet!
Nyugodtan kezd el szedni, a baba velõcsõzáródási rendellenessége ellen javasolják! Legalább a 12. hétig.
A kérdező hozzászólása: köszi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Folsav szedését már hónapokkal a teherbeesés elõtt el lehet kezdeni, ahogy a terhességi vitaminokat is (Elevit, Gravida, Femibion, stb.). Napi 4 mg folsav mennyiség kell a szervezetben ahhoz, hogy minden rendben legyen a terhességnél. Ha még csak készülsz, elég a napi 3mg, de ha már terhes leszel, akkor már jól jön napi 4 mg is. De figyelembe kell venni, hogy az élelmiszerekben is van folsav, ezért pótlásként elég 3 mg-ot szedni.

Mire jó a folsav? És igaz, hogy abba kellene hagyni a 25. hét után?

Legjobb válasz: A folsav a velõcsõ záródási rendellenességeket hivatott megelõzni, az elsõ 12 hétben van nagy szerepe.

A folsav a velõcsõ záródási rendellenességeket hivatott megelõzni, az elsõ 12 hétben van nagy szerepe.
Én végig szedtem a folsavat!
Én terhesvitaminnal viszem be és fontos még utána is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Folsavat állandóan kéne szedni mindenkinek, nemhogy terhesen. Amúgy a végén már olyan vasat ír föl az orvos, ami eleve tartalmazza a folsavat is.

Miért jó a folsav? Mire jó, és miért kell szedni terhesség előtt?

Én is szedem, de csak mert azt olvastam, hogy sokan eszik, és jó. De miért?

Legjobb válasz: Nélkülözhetetlen a vérképzéshez!!!

Nélkülözhetetlen a vérképzéshez!!!
Szia! Mi is 1 honapja probálkozunk a férjemmel. És azota szedem az elevit tablettát de nem fogom tovább szedni mert hizok töle! A folsavat akkor kell szedned ha már terhes vagy!!
A folsavval mérsékelhetõ egyes fejlõdési rendellenesség, például, hogy a baba ne nyitott hátgerinccel szülessen! Azért szokták már terhesség elõtt szedni, hogy mire a baba megfogan, az anyuka szervezetében elegendõ legyen ez a vitamin! Azért fontos, mert mire a kismama észreveszi, hogy várandós, a baba már legalább 4-5 hetes (hiszen úgy számolják a terhességi heteket), és a baba gerincét lezáró folyamat az elsõ trimeszterben bõven befejezõdik. Tehát a folsav pont az elsõ hetekben a legfontosabb! Nálam a 12 hetes UH-on gyönyörûen látszódott a baba hibátlan gerince.
A 3. válaszoló vagyok A vérképzéshez vasat kell szedni, nekem a dokim Folic Ferrograd-ot írt fel, de ezt csak a 12-13 héttõl szedem/ill. ajánlott szedni. Ha még vki nem várandós, az Elevit hanyagolható! Tényleg a folsav a lényeg. Ha hízol az Elevittõl, kipróbálhatod majd a Hipp Natalt vagy a Gravidat.
Ellazítja a simaizmokat.
hát azt nem tudom, de ha folsavat + multivitamint szedsz az ugyanolyan mintha terhesvitamint szednél.
Tévedés (bár nem is ez volt a kérdés), egyes multivitaminok összetétele ugyanis kifejezetten nem ajánlott kismamáknak.
nekem a folsavat nem irták fel de a mgb6-rol annyit mondott a doki eleinte napont 2-t szedjek (a 250 mg-osból) most 6. honapban vagyunk és azt mondta már csak akkor kell szednem ha görcsölök vagy keményedik akkor is elég naponta 1-2
Én szedem a Femibion-t és ez mellé kell szednem a MaltoferVol-t (vas és folsav) és eleinte a Magneb6-ot, sokat keményedett a pocakom, ez arra van, hogy a simaizmok ne húzódjanak össze (méh izmok), nehogy probléma legyen. Nekem a Magne B6 nem volt elég, erõsebbet szedtem 4*1-et, most kellett visszaállnom 1-2 szemre naponta. 31 hetes kismama

Mire jó a folsav?

Legjobb válasz: A velõcsõzáródási rendellenségek (nyitott gerinc stb.) megelõzése miatt szokták szedni a leendõ vagy már kismamik. 28 hetes kismami

A velõcsõzáródási rendellenségek (nyitott gerinc stb.) megelõzése miatt szokták szedni a leendõ vagy már kismamik. 28 hetes kismami
Én úgy tudom, hogy a méh megerõsítésére. Én is szedem, de még nem vagyok terhes.
A folsav a DNS molekula felépüléséhez szükséges, és mivel minden sajtünk tartalmazza, azaz az élet alapja, ezért nagyon fontos, nem beszélve egy fejlõdõ kisbabáról, akinek rengeteg új sejtje alakul ki. Szóval nélkülözhetetlen, ezen belül pedig a velõcsõzáródást segíti elõ az elõbb említett okok miatt. Nagyon fontos, talán a legfontosabb a terhesség elején! Boldog babavárást! ui: én már a terhességem elõtt is elkezdtem szedni, nálunk mondjuk tervezett baba volt!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!