Találatok a következő kifejezésre: Mire jó divat És miért (2 db)

Mire jó a divat? És miért akar majdnem mindenki megfelelni a "társadalomnak"?

(ill.miért nézik ki az emberek azt aki más mer lenni...)??

Legjobb válasz: Én szeretem a divatot. Na nem azt, amit minden második ember visel, hanem pont azt, amit kifutókon látni, egyedi, különleges. Nem akarok hasonlítani senkire, megvan a saját stílusom. Régebben punk voltam (lélekben a mai napig az vagyok), szóval tudom mi az társadalommal való szembefordulás.

Én szeretem a divatot. Na nem azt, amit minden második ember visel, hanem pont azt, amit kifutókon látni, egyedi, különleges. Nem akarok hasonlítani senkire, megvan a saját stílusom. Régebben punk voltam (lélekben a mai napig az vagyok), szóval tudom mi az társadalommal való szembefordulás.
Azért akar mindenki megfeleleni a társadalomnak, mert nem akarják, hogy kiközösítsék õket. Az emberek általában szeretik a társaságot, azt, ha emberek veszik õket körül. Követik a divatot, azt, amit a társadalom jónak tart. Miért lenne jó, ha valaki rombolja a közösséget?
azért a punkok se azok a nagy egyéniségek, mint amilyennek beállítják magukat, õk is ugyanazt az öltközködési és viselkedési stílust követik, ugyanolyanok mint a rokkeek emók gótok stb., és gyakran õk is lenézik azt, akik nem úgy öltözködnek mint õk azért akarnak megfelelni a társadalomnak, mert különben lenézik õket, ahogy te is írtad. szerintem ez nagyon helytelen, fõleg amikor olyan értelmes dolgokat várnak el pl. mint hogy minden nõ 40 kiló legyen. ne törõdj velük, csak légy aki vagy... csak azért néznek le mert nem tudnak veled mit kezdeni.
Az emberek többsége (igen nagy hányada) meg akar felelni a szûkebb/tágabb közösségnek. Lehet ez öltözködés, de lehet zene, italozás, vallás, akármi. A lényeg, hogy tartozzon valahova. Egy csoportba. (Persze a következõ lépés az, hogy - pont a csoport erejénél fogva - a másként gondolkodókat, más kinézetûeket kizárják, "rossznak" bélyegzik. Sokszor pedig az ilyen csoportok kezdenek egymás ellen harcolni.) Sõt, az is elõfordul, hogy valaki azt mondja magáról, hogy egyedi. Utána meg kiderül róla, hogy a többi "egyedi" csoporttársának felel csak meg ezzel. :) Ahogy mondani szoktam: az ember majom. És szerintem nem sokat tévedek ezzel. :)
Ja és nincs olyan, hogy "normális ember". És közel sem biztos, hogy az a jó és normális, amt a többség csinál.
Ja, még csak annyit a fentiekhez, hogy a lényeg számomra az lehet csak, hogy tiszta, ápolt legyen az illetõ, mert egy rossz szagú, ápolatlan ember az, aki igazából a társadalom terhére lehet a megjelenésével. Egyébként egy inteligens embert az extrém külsõ nem háboríthat igazán fel. SZERINTEM.
Mert az életben sajnos ennél sokkal, de sokkal nagyobb problémák is léteznek, melyek mellett ezek a gondok röhejesen kicsinyesek.
A kérdező hozzászólása: de miért nézik ki azt aki más ?
Én ezen a kérdésen ezeddig soha nem rágódtam, most negyven fölött vagyok, nekem a lényeg az öltözködésben az volt, hogy nekem tetszen, az a ruha, amit felvettem, divattól függetlenül. Igaz, soha nem akartam semmilyen módon kitûnni, feltûnni az öltözködésemmel, egyszerûen sportosan szerettem öltözni. Bárki mármit is mond, a rockerek, punkok és ki tudja magukat minek valló emberkék is bizonyos divatot követnek, mert ha csak az elveik lennének igazán fontosak, akkor a ruha náluk sem számítana igazán semmit. Ellenben képesek dögnehéz acélbetétes bakancsokban, feketében járni még nyáron a 40 fokban is, vagy fájdalmas tûszúrásokkal bökdöstetni magukat, színezni és hosszasan belõni a sérójukat. Ez mind csak a látszat kedvéért! Mi ez, ha nem divat? Engem mondjuk egyáltalán nem tud izgatni, ki mit aggat magára, max. jót nevetek MAGAMBAN rajta.
Én nem tudom, mert szeretem a meglepetéseket. Majd holnap este kiderül!
Inkább félnek a meglepetéstõl, hogy negatívan sül el. Az is fél, aki adja, az is aki kapja. de azért én mindig adok meglepit, olyat, amivel nem lõhetek túlságosan mellé, olcsóbb használati dolgok, kozmetikum, zokni stb.
28 éves vagyok és foggalmam sincs mit fogok kapni. a páromnak sincs. még novemberben közöltük mik azok amiket szeretnénk, ez jó sok dolog volt, így mindenkinek adtunk tippet. nálunk divat. egyedül anyukámék tudják mit kapnak mert elromlott a telefonjuk még összel és féltem hogy vesznek egy újat, így az én jézuskám hozza nekik, de mellé egy meglepetés is lesz.
egy részét tudom, mert direkt azokat kértem. viszont lesz meglepi is :)
én se tudom és "rettegek" hogy újabb gagyit sóznak rám. Ez van.
én is nagyrészét tudom SAJNOS, mert mamám anyumnak adja a pénzt hogy vegyen nekem valamit, anya meg nekem, szóval lényegében megveszem magamnak az ajándékot aztán majd meglepõdök.. de szerencsére nagy a család, lesz akitõl meglepetés lesz :) (szüleimtõl meg motorosgatyát kapok szóval ahhoz muszáj volt mennem méretet nézni :D)
Nálunk azért nincs meglepetés, mert azt vesszük és pont olyat amire szükségünk van, ha mindenünk meglenne, akkor szívesen vennék énis meglepiket, de sajna ez van, bár vmi apró meglepi mindig van:) ))
Csak én és párom tudjuk az ajándékokat, mert én szegény vagyok, és így is szeretne segíteni, hogy minél hasznosabb holmit kapjak, neki meg mindene megvan, és nem szeretnék haszontalan dolgot venni, azt szeretném, hogy örüljön. Mindenkinél másképp mûködik, szerintem ez nem baj. A szülök és rokonok, barátok nem tudják, hogy mit kapnak. Én tudom, hogy pároméktól mit kapok, mert anyja is segíteni akar, kaptam pénzt, és megvettem magamnak a dolgokat. Nadrág, melltartó, stb. Nem gyerekes dolog a meglepetés, de pl a az én helyzetemben sokkal jobb néhány dolgot megbeszélni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!