Találatok a következő kifejezésre: Mire jó digitális (18 db)

Ezek jó digitális zongorák? Ha nem jó mi nem jó benne és ha jó akkor mi a jó benne? 7

Www. Hangszeraruhaz.hu/billentyus-hangszerek/digitalis-zongora/szintetizator/yamaha-np-31-piaggero-digitalis-zongora/P2497 www.hangszeraruhaz.hu/billentyus-hangszerek/digitalis-zongora/szintetizator/yamaha-np-31s-piaggero-digitalis-zongora/P24978

Legjobb válasz: jobb mint egy szintetizátor, gyakorlásra megteszi... amúgy 80 ezerért sehol sem kapsz jó minõségû digitális zongorát, azok 180-tól kezdõdnek.

jobb mint egy szintetizátor, gyakorlásra megteszi... amúgy 80 ezerért sehol sem kapsz jó minõségû digitális zongorát, azok 180-tól kezdõdnek.

A Digitális kábel tv és az Analóg kábel Tv azonos a földi kábel Tv-vel mire jó a Digitális műholdas Tv adásnál?

Hamarosan lesz Digitális kábel Tv de azonos szolgáltató fogja üzemeltetni állítólag a m?holdas Digitális Tv drága lett a lakás bérl?imnek.

Mire jó egy digitális képkeret?

van benne wifi?

Legjobb válasz: minden szépre és jóra

minden szépre és jóra
nincs, arra jó hogy láthatod a fényképeket ugyanugy mint a sima képkeretben csak itt egy képkeretben láthatsz több képet:D
persze hogy van... meg még viszi a legújabb ps3, xboy360 és most figyelj még a WII játékokat is :D egyébként arra hgoy rátölts egy csomó képet aztán kirakd az asztalra és magától cserélgeti a képeket :D


Hogy csinálják azt, hogy iphone, ipaden lehet egymás után ezer képet csinálni rögtön, mikor egy jó digitális fényképezõgép nem tud olyan gyorsan fotózni rögtön?

Kipróbáltam az ipadet, és ahogy nyomtam a képet úgy csinált rögtön 1 mp alatt 5 öt is!

Legjobb válasz: az apple nem szarral gurigázik

az apple nem szarral gurigázik
Nem tudom honnan veszed, hogy a a hagyományos gépek ne tudnák az egymás utáni irtózatosan sok fotózást, minden csak arról szól, mennyi adat keletkezik, és azt képes vagy-e feldolgozni + memóriakártyára írni. Egy sokmagos procinál a feldolgozás egyre kevésbé probléma, max a memóriakártya sebessége lehet a szûk keresztmetszet, de ez a fényképezõben is az lehet, és a telefonban is. Azon kívül ne feledd, azért a telefonok felbontása gagyi a fényképezõgépekéhez képest. HA duplázod a felbontást, négyszeresére nõ a képpontok száma, amivel együtt növekszik az írandó adatmennyiség. Egyébként mindig megmosolygom az alámás kérdésekben azt a szemléletet, amikor a tulajdonosuk elhiszi, ez valami egészen más. NEm, a többi okostelefon is épp ilyen intenzitással tud fotózni...
Egy kicsit most beletiprok az ártatlan lelkedbe kismókus: nem az Apple szarta a világot. A 12 éves Fuji kompaktom is tudott 5 kép/mp sorozatot.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hány megapixeles az iPad? Öt? Ezt a ma már túlhaladott, és amúgy is erõsen tömörített JPG adatmennyiséget (~0, 5 MB darabonként) dolgozza fel egy viszonylag erõs "vas". Átlag kompakt fényképezõgépek ma már ennél jóval nagyobb felbontással és sokszoros adatmérettel dolgoznak. A jók (értem ez alatt a csúcs DSLR-eket) akár tömörítetlen RAW formátumú képekbõl mentenek 10-14 képet másodpercenként. Kb. egy iPad átlag képméretének 100x-osát kell itt számolni. De jobb CMOS szenzoros kompaktok is hozzák az 5-10 kép/mp-et, 12-20 megapixel mellett. Csak a régebbi és olcsóbb digitális kompaktok lassúak.
Már a filmes érában is volt olyan Canon dSLR ami 2, 5s alatt lõtte tele a 36kockás filmet (értsd 14fps sebességgel volt képes sorozatot készíteni), de a mai csúcsdSLR-ek is hozzák ezt a szintet, csak jóval nagyobb adatmennyiséggel (ahogyan elõttem is írták). Az iPhone és az iPad dinamikatartományát tekintve, színdinamikáját tekintve elmarad egy jobb kompakttól is, tehát eleve kevesebb információt tárol egy általa készített fotó, de egy dSLR által készített RAW fájl extrém esetben (D800) 80-100MB is lehet és még az is tudja a 6kép/s sorozatfelvételi sebességet (nyilván a portrémarkolat az akkumulátor miatt kell hozzá) ami negyvenmillió pixel és az elõbb említett adatmennyiség mellett nem kis mérnöki bravúr egy mobiltelefonhoz vagy egy tablethez képest, pedig utóbbiaknak még a tükörfelcsapással és a redõnyzár kinyitásával, vakuszinkronnal stb nem is kell veszõdnie. Egy szenzor ki-be kapcsolgatása pedig nem egy észvesztõ mérnöki feladat. Klassz dolgok ezek, de fényképezésre nem iPhone meg iPad való, hanem fényképezõgép. ;)

Mire jó a digitális potmeter?

http://www.hestore.hu/files/mcp40d18t.pdf

Legjobb válasz: Ugyanarra, mint a hagyományos, csak ezt nem tekerni kell, hanem a hozzá illesztett elektronikával. Ez lehet nyomógombos vezérlés, egy enkóder de akár távirányítós is. Így könnyen meg lehet oldani például egy erõsítõ távirányítását. Nem kell egy távirányítós autó elektronikáját belebarkácsolni, hogy az forgassa a potmétert :D

Ugyanarra, mint a hagyományos, csak ezt nem tekerni kell, hanem a hozzá illesztett elektronikával. Ez lehet nyomógombos vezérlés, egy enkóder de akár távirányítós is. Így könnyen meg lehet oldani például egy erõsítõ távirányítását. Nem kell egy távirányítós autó elektronikáját belebarkácsolni, hogy az forgassa a potmétert :D
A kérdező hozzászólása: tehát pl. beállitható hány %-al "tekreje" tovább?
Ezt nem teljesen értem. De leegyszerûsítve a mûködése: fel van bontva X lépésre a potméter (16, 32, 64 stb.) Ha 0-ról 64-ig lépteted, akkor olyan, mintha körbetekerted volna a hagyományos potmétert. Ha 0-32-ig, akkor mintha a felénél állna. Általában van két bemenete, amire 5 voltos jelet vár. Az egyik bemenetre érkezõ jel csökkenti egy lépéssel az értékét, a másik pedig növeli. Ha például ez egy 100 kiloohmos lineáris poti, és 64 lépéses, akkor minden lépéssel 781 ohmot változik a kimenete.
A kérdező hozzászólása: ennél jóval finomabb léptetés kellene...
Vannak finomabbak is, akár 1024 lépéses is, bár az ritka. Amit még elfogadható áron kapsz, az a 128 és 256 lépéses verzió. A 256-os verzió már 095 ohmonként léptet. Vagy azt csinálod, amit én még anno. Egy léptetõmotorral hajtod megfelelõ áttételen keresztül. Persze ehhez vezérlés kell, és kicsit bonyolultabb, cserébe nagyobb a felbontása. Vagy egy másik projekt volt, (a léptetõmotoros elõtt), hogy egy távirányítós autó vevõ része került az erõsítõbe (kisméretû autó volt) Egy lassító áttételen keresztül hajtotta a motor a potmétert. A vezérlés adott volt, a mechanikát kellett összehozni, meg két végálláskapcsoló kellett még, hogy ne akarja körbeforgatni a potit.

Mire jó a digitális zoom egy fényképezögépen?

Úgy értem hogy én csak optikai zoomot használok mert a digitális zoomtól pixeles a kép nagyon.

Legjobb válasz: rejtély megfejtve.

rejtély megfejtve.
"Parasztvakítás!" Ugyan azt meg lehet csinálni egy bármilyen képszerkesztõvel (ti. kivágni a kép közepét, és kinagyítani)
Az csak egy fotós trükk. Inkább ne hasznád
Fényképezés után ki lehet nagyítani a fotókat, mikor visszanézed a gépen. Fényképezés közben ne használd, mert csak ront a fotó minõségén.

Mennyi a legolcsóbb dvb-t set top box és mennyi a hozzá tartozó legolcóbb digitális antenna? Analóg antenna nem jó set top boxhoz mi?

Egy külföldi ismerősöm kérdezi, hogyha a (Mo-n még nem használatos) dvb-t2 set top boxot beköti scart-tal az analóg tv-be, az ugyanúgy működik, mint a dvb-t-vel nem?

Legjobb válasz: Az antenna eleve nem tud "digitalis" lenni, ez csak egy marketing szoveg. A lenyeg csak annyi, hogy milyen savot tud venni. A "HD"-nak kikialtott mindenfele fura alaku antennak semmivel sem jobbak, mint a hagyomanyosak. Csak tudja azt a frekvenciat venni, amin jon az adas (de ra van irva altalaban, hogy mettol meddig vesz). A TV-nek mindegy, hogy a scarton levo jel mifele digitalis atalakitas soran keletkezett, nem fog rola tudni, igy egy scartos TV-be ugyanugy dughatsz DVD-t, analog es digitalis muholdas belterit, vagy barmilyen DVB set-top-boxot.

Az antenna eleve nem tud "digitalis" lenni, ez csak egy marketing szoveg. A lenyeg csak annyi, hogy milyen savot tud venni. A "HD"-nak kikialtott mindenfele fura alaku antennak semmivel sem jobbak, mint a hagyomanyosak. Csak tudja azt a frekvenciat venni, amin jon az adas (de ra van irva altalaban, hogy mettol meddig vesz). A TV-nek mindegy, hogy a scarton levo jel mifele digitalis atalakitas soran keletkezett, nem fog rola tudni, igy egy scartos TV-be ugyanugy dughatsz DVD-t, analog es digitalis muholdas belterit, vagy barmilyen DVB set-top-boxot.

Mi a véleményetek a canon powershot a410 digitális fényképezõgéprõl? Jó képeket lehet vele készíteni?

Most kaptam egyet, amire már régóta vártam. Nagyon kezdõ vagyok, digitális fényképezõgép még nem volt a kezemben. Csak hobbira szeretném használni. Mi a véleményetek róla?

Legjobb válasz: Canon PowerShot A410? Az egy majd' tíz éves kompakt kamera, ami már a maga idejében is egy olcsó vacak volt. Persze ettõl még lehet vele jó fényképet készíteni, hiszen a jó fénykép alapvetõen a fotóson múlik, nem a technikán. Na de egy tíz éves kompakt... Honnan szerezted, elloptad egy múzeumból?

Canon PowerShot A410? Az egy majd' tíz éves kompakt kamera, ami már a maga idejében is egy olcsó vacak volt. Persze ettõl még lehet vele jó fényképet készíteni, hiszen a jó fénykép alapvetõen a fotóson múlik, nem a technikán. Na de egy tíz éves kompakt... Honnan szerezted, elloptad egy múzeumból?

Digitális kamerával felvett videót szeretnék youtube-re feltölteni de 1 giga és egy jó idő mire az felmegy. Milyen progival lehet kisebbre konvertálni?

Legjobb válasz: 2 programot is ajánlanék! a legegyserûbb a windwosba épített movie maker! elég lassu a munkája de tökéletes! én 1 gigás videobol 30 megásat csináltam vele! de ez minõség romlást eredményez majd! Te állítohatod hogy mennyire rontsa és rögtön kiírja kb mennyi helyet fog foglalni! mivel a géped nem tudom miben mentette el a video filet! lehet nem fogja megismerni movie maker! ha igy lenne a sony vegas-t ajánlom! elég profi program! és 100% hatékonyságú! de nem oylan felhasználó barát mint a sokak által utált movie maker!

2 programot is ajánlanék! a legegyserûbb a windwosba épített movie maker! elég lassu a munkája de tökéletes! én 1 gigás videobol 30 megásat csináltam vele! de ez minõség romlást eredményez majd! Te állítohatod hogy mennyire rontsa és rögtön kiírja kb mennyi helyet fog foglalni! mivel a géped nem tudom miben mentette el a video filet! lehet nem fogja megismerni movie maker! ha igy lenne a sony vegas-t ajánlom! elég profi program! és 100% hatékonyságú! de nem oylan felhasználó barát mint a sokak által utált movie maker!
A movie maker már nincs beleépítve az új windowsokba, de winsdows live keretrendszeren keresztül ingyenesen letölthetõ. youtube feltöltéses videóhoz teljesen tökéletes.
***** Még egy 2 éves is megoldja, olyan könnyü vele letölteni.* Automatikusan eltávolított tartalom.
NEMIDE VÁÁÁÁ :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!