Találatok a következő kifejezésre: Mire jó Ferro-Folgamma (3 db)

Mire jó a Ferro-Folgamma?

Sziasztok!Ma voltam n?gyógyásznál és mondtam neki,hogy két terhességi tesztem is pozitív lett és nagy a valószín?sége,hogy babám lesz.

Legjobb válasz: A ferro folgamma egy vaskészítmény.

A ferro folgamma egy vaskészítmény.
Szia! A Ferro-Folgamma egy vaskészítmény. Én is szedtem, nekem a háziorvosom írta ki, mert valószínû vérszegény vagyok, és az is voltam gyerekkoromban is. A terhesség során is nagyon fontos a vas a baba egészséges fejlõdéséhez, és a te szervezetednek is. Talán úgy gondolta hogy esetleg kevés vas kerül a szervezetedbe, és így jobban fejlõdik majd a bébi, vagy fogalmam sincs. Ezt a részét már nem tudom, csak azt hogy a vas nagyon fontos (meg még egy csomó minden más)!! Üdv. (egy lehet hogy kismama) :)
Szia!nekem ezt a gyógyszert a nõgyógyászom írta fel!Csak én akkor lepõdtem meg hogy a gyógyszer semmit nem hat mikor vérvizsgálaton voltam és kimutatta a vasamat hogy még kevesebb mint eddig volt!ezt megkérdeztem a dokitól és azt mondta hogy mivel már nagyon a végefelé haldunk ezért rengeteget elvon tõlem a pici!így valamennyire én is megnyugottam!sok sikert a picihez!üdv:egy 34 hetes kismamam!

Mitõl ilyen alacsony a vasam napi 2 Neo -Ferro Folgamma mellet? 5.2 Mikromól / µmol ref -10 -30 -ig jó kb .

Mivel mással pótolhatnám ?

Legjobb válasz: Próbálj mellé nagy dózis C-vitamint is szedni. A vas egyébként is lassan helyreálló érték. Simán fél-egy év is lehet, mire rendesen emelkedést mutat (persze ez egyénfüggõ). Ha egészséges valaki, akkor a sima Béres csepptõl is emelkednie kellene 2-3 hónap alatt 2-5 mmol-t, nálam is így volt, pedig én rákbeteg vagyok...

Próbálj mellé nagy dózis C-vitamint is szedni. A vas egyébként is lassan helyreálló érték. Simán fél-egy év is lehet, mire rendesen emelkedést mutat (persze ez egyénfüggõ). Ha egészséges valaki, akkor a sima Béres csepptõl is emelkednie kellene 2-3 hónap alatt 2-5 mmol-t, nálam is így volt, pedig én rákbeteg vagyok...
Nem eszel túl sok gabonát? A búza, rozs stb. gátolják az ásványi anyagok felszívódását.
A szérum vas gyakran felszívódási zavar miatt alacsony. Ilyenkor hiába pótolod szájon át a vasat, az nem szívódik fel a gyomorból, belekbõl. A Neo-Ferrofolgamma nagyon jó készítmény, valószínûleg nem azzal van a baj. Gyakran pl. liszt, laktóz érzékenység áll a háttérben, de savhiány is okozhatja. Nem ártana egy gastroenterológiai kivizsgálás.

A Maltofer vastabletta jó? Mikor kell bevenni? Mennyi idő uán érzem hatását? Jobb mint a Neo ferro folgamma?

Legjobb válasz: Nekem nem használt,sõt hasmenést okozott.Utána írták fel a tardyreron folt és ezzel semmi problémám. 32hkm

Nekem nem használt, sõt hasmenést okozott.Utána írták fel a tardyreron folt és ezzel semmi problémám. 32hkm
Maltofer nagyon jó a Neo ferro olcsobb, több van benne viszont olyan székrekedést okozott, hogy többet 1 db-ot nem vettem be!
Én a maltofer tablettától kihánytam a lelkem is. Viszont a maltofer cseppek nagyon jók voltak, rendbe tették a vasamat.
A kérdező hozzászólása: Akkor talán jobb lesz a Maltofer fol mint a neo ferro folgamma!OLyan szorulásom van nekem is a neo ferro folgammátol.Ha nem szedem be akkor meg nem hat sajna
Nekem jó a maltoffet tabletta.
nakem napi 1 volt felírva jó
Nekem a maltofertõl szorulásom van. Nem is szedem minden nap, hanem 3-4 naponta. Így jobb egy kicsit. 37 hetes km Én reggel szoktam bevenni.
Nekem jó volt, csak kipattogott tõle az arcom :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!