Találatok a következő kifejezésre: Mire is azt, hogy klasszikus, mitől (1 db)

Mire is mondják azt, hogy klasszikus, mitől válik azzá, a népszerűségtől, esetleg a nézettségtől?

Legjobb válasz: A klasszikus az ami régi/korábbi. A népszerûségnek és nézettségnek maximum annyi köze vanm a dologhoz, hogy ha nem voltak ilyenek, akkor esetleg nem emlékszük rájuk. Valószínûleg az okoz számodra gondot, hogy ez a jelzõ minden használatánál kicsit mást jelent. A klasszikus zene, az gondolom tudod mi. A klasszikus film, vagy filmklasszikus, azok a filmek, amik valamilyen szempontból (alkalmazott technika, nézettség stb.) mérföldkövek voltak. A kllaszikus mechanika/fizika az a mechanika/fizika, ami a relativitáselmélet elött volt. (félreértés ne essék ezek most is alkalmazhatóak, csak már tudjuk milyen határokon belül)

A klasszikus az ami régi/korábbi. A népszerûségnek és nézettségnek maximum annyi köze vanm a dologhoz, hogy ha nem voltak ilyenek, akkor esetleg nem emlékszük rájuk. Valószínûleg az okoz számodra gondot, hogy ez a jelzõ minden használatánál kicsit mást jelent. A klasszikus zene, az gondolom tudod mi. A klasszikus film, vagy filmklasszikus, azok a filmek, amik valamilyen szempontból (alkalmazott technika, nézettség stb.) mérföldkövek voltak. A kllaszikus mechanika/fizika az a mechanika/fizika, ami a relativitáselmélet elött volt. (félreértés ne essék ezek most is alkalmazhatóak, csak már tudjuk milyen határokon belül)
Én annyit tennék hozzá, hogy csak az egyik szempont az, hogy régi legyen. A másik az, hogy MARADANDÓ ÉRTÉK. Volt régen is sok mûalkotás pl. De ma nem foglalkozunk velük, mert tucatáruk voltak. Vagy volt pl. a flogisztronelmélet. Kiderült, hogy nem igaz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnák a japánok? (többi lent)

Ha egész nap napszemüvegben kapucnival a fejemen mászkálnék,kiszúrnák,hogy nem vagyok japán?

4

Szeretnék elkezdeni egy regényt írni, csak nem tom milyen témájú legyen. Esetleg tudnátok segíteni?

9

Ismer valaki Derecskeit, járt már ott, vagy esetleg lakik itt valaki?

24

Mit érdemes csinálni?

Mit érdemes csinálni annak az embernek, aki szeretné hasznossá tenni magát úgy is, hogy mások (a köz) számára is jó, hasznos, értékes legyen a tevékenysége? Amit eddig próbáltam tenni, létrehozni, közkinccsé tenni, nem nagyon érte el az emberek ingerküszöbét, pedig különleges, jó kezdeményezések voltak (és vannak), csak a közöny, a letargia, a morális, és mindenféle egyéb válság okán, vagy nem tudom még miért, nem nagyon találok követőkre, visszhangra, csatlakozókra, munkatársakra, olyan önkéntesekre, akik hasonlóan gondolkodnak, éreznek, tennének valami jót, hasznosat. Életszínvonalam emelésére nem törekszem, elvagyok egy gyenge közepes szinten.
Ami manapság trendi, szokásos, stb. az többnyire önző, harácsoló, mások rovására történő gyarapodással kapcsolatos valami, ami a jó lelkiismerettel nem egyeztethető össze. Ilyesmibe nem kívánok belefolyni, távol áll tőlem ilyen módon gyarapodni, növekedni. Egy szűkebb kör, csoport szolgálatába állni sem kívánok, valami szélesebb körű, a jókat, igazakat, értékes embereket segítő, tovább emelő, és másokat is vonzani tudó dologhoz, tevékenységhez éreznék kedvet, ambíciót, illetve ezúton is keresek hasonló értékrendű, szándékú embereket, ha vannak még ilyenek, mert lehet, hogy jó, ha tudunk egymásról.

4

Monarch-programozott gyerekek? Valós-e az MK Ultra program?

És egyáltalán: hogyan valósulhatott ez meg, már ha igaz? Milyen módszerekkel történt ez? És beszélhetünk-e egyáltalán múltidőről?

13

A következő gimnáziumokban mennyi csaj van? Kiváncsiság

Csak azért kérdezem mert egyik haverom kiváncsi erre ezek a gimnáziumok érdekelnek Budapest mint:
Eötvös József Gimnázium
Leövey Klára Gimnázium
Trefort

2

Meddig van nyitva a kerepesi temető? (Fiumei úti Nemzeti Sírkert)

"Ügyintézés időtartama:
A megjelölt időpontokban nyílik lehetősége a különböző temetkezési szolgáltatások megrendelésére (hagyományos koporsós és urnás temetés, hamvak szórása, sírhelyváltás és sírhelyhosszabbítás ill. sírgondozási munkák, kegyeleti kellékek és virágkötészeti termékek megrendelése) egyéni igények alapján.
Kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken: 7.30-tól 15.30 óráig,
hétfőn: 7.30-tól 17.00-óráig "

(ez az ügyintézés, de általánosan mikor nyitják zárják a kapukat?)

0

Hogy hivják azt az iróeszközt amivel arab és gót irást irják?

Egy tollszerűség, aminek a hegye legjobban egy csavarhúzóhoz hasonlit. A neve érdekelne:D

0

Melyik kultúrának melyik szimbóluma ez?

http://www.kepfeltoltes.hu/130908/1378645941561_www.kepfelto..

3

Találtál-e olyan fejezete a regényben amelynek tréfás címet adnál? Mi lenne az a cím? Indokold a válaszod!

Egri csillagok című könyv olvasó naplójának egyik kérdését írtam le nektek !!

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!