Találatok a következő kifejezésre: Mire is azt, hogy klasszikus, (1 db)

Mire is mondják azt, hogy klasszikus, mitől válik azzá, a népszerűségtől, esetleg a nézettségtől?

Legjobb válasz: A klasszikus az ami régi/korábbi. A népszerûségnek és nézettségnek maximum annyi köze vanm a dologhoz, hogy ha nem voltak ilyenek, akkor esetleg nem emlékszük rájuk. Valószínûleg az okoz számodra gondot, hogy ez a jelzõ minden használatánál kicsit mást jelent. A klasszikus zene, az gondolom tudod mi. A klasszikus film, vagy filmklasszikus, azok a filmek, amik valamilyen szempontból (alkalmazott technika, nézettség stb.) mérföldkövek voltak. A kllaszikus mechanika/fizika az a mechanika/fizika, ami a relativitáselmélet elött volt. (félreértés ne essék ezek most is alkalmazhatóak, csak már tudjuk milyen határokon belül)

A klasszikus az ami régi/korábbi. A népszerûségnek és nézettségnek maximum annyi köze vanm a dologhoz, hogy ha nem voltak ilyenek, akkor esetleg nem emlékszük rájuk. Valószínûleg az okoz számodra gondot, hogy ez a jelzõ minden használatánál kicsit mást jelent. A klasszikus zene, az gondolom tudod mi. A klasszikus film, vagy filmklasszikus, azok a filmek, amik valamilyen szempontból (alkalmazott technika, nézettség stb.) mérföldkövek voltak. A kllaszikus mechanika/fizika az a mechanika/fizika, ami a relativitáselmélet elött volt. (félreértés ne essék ezek most is alkalmazhatóak, csak már tudjuk milyen határokon belül)
Én annyit tennék hozzá, hogy csak az egyik szempont az, hogy régi legyen. A másik az, hogy MARADANDÓ ÉRTÉK. Volt régen is sok mûalkotás pl. De ma nem foglalkozunk velük, mert tucatáruk voltak. Vagy volt pl. a flogisztronelmélet. Kiderült, hogy nem igaz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hisz valaki a hamarosan elkövetkezendő, az emberiség egészére kiható pozitív változásokban/ ESEMÉNYBEN?

:)

5

Miért érzem magam rosszul, ha arra gondolok, el kell majd költöznöm Magyarországról, vagy fel kell hagynom minden magyar dologgal?

Máshogy nem tudtam megfogalmazni a kérdést. Ha arra gondolok, vagy úgy élek, hogy arra gondolok, hogy Magyarország fel fog lendülni, illetve magyar termékeket vásárolok, magyar előadókat hallgatok, magyar írókat olvasok, akkor valahogy sokkal jobban érzem magam. Úgy érzem, jó irányba halad az életem, nem stresszelek, hanem élvezem a napokat.

Viszont ha arra gondolok, hogy egyszer el kell költöznöm, vagy hogy nem tudom megvenni a magyar kézműves termékeket, mert olyan drágák, vagy nem hallgatok sok ideig magyar zenét, mert nem találok közte vidámat, könyvekben szintén, teljesen összezavarodok. Fura nekem valamiért, hogy idegen dolgok közt kell keresgélnem, idegen dolgokon kell gondolkoznom.

Itt nem arról van szó, hogy "nacionalista" vagyok. Azért írtam idézőjelbe, mert nem is tudom mit jelent, csak ezt a szót szokták használni. De én sose foglalkoztam ilyen dolgokkal, csak egyszerűen élek. Szóval ez nem bezárkózás az idegen kultúráktól, mert engem érdekel a legtöbb nép kultúrája, de azt mégsem érzem magaménak, és nem is fogom szerintem soha, mivel magyar vagyok.

Szóval nem tudom mi ez, de mostanában teljesen összezavarodok, és nem tudok stabilan gondolni a jövőmre, de a jelenemre sem.

3

Nehéz kérdés, szerintetek? (többi lent)

Ti hogyan tudnátok megfogalmazni, hogy mi a különbség a hülyéskedés és az intelligens humor közt?

1

Golyabal elovalogaton, a tancproba resznel, altalaban milyen zenere kerik, hogy tancoljunk?

Es mire lehet szamitani egy ilyen golyabal elovalogaton?
Nagy plusszot jelent, ha elviszem a hegedumet es hegedulok nekik? Mire szamitsak?

0

A kutatók éjszakáján mennyire veszik szigorúan a programokon való részvételnél, hogy regisztráltál-e előzetesen?

Sajnos nem voltam itthon 16-án, és most, ahogy felmentem a honlapra, láttam, hogy az összes olyan programon, amelyen részt akartam venni már beteltek a helyek. Viszont amikor pár éve voltam kutatók éjszakáján, nem nagyon foglalkoztak ezzel, senkit sem ellenőriztek - az az ELTE-n volt, most pedig a BME-re mennék, nem tudom, ott mennyivel lehet nagyobb az effajta "szigor".
Többek közt. pl. ezekre a programokra terveztem elmenni:

gondolom, a labortermesekre nincs sok esély, de a többire szerintetek be tudnék menni?

3

Mit jelent ha valaki köszönésnél azt írja hogy, , cod 4''?

2

Hol tudok PALESZTIN kendőt venni, NEM ARABOT?

Hol lehet Palesztin kendőt venni vagy venni? Nem arabot!!!!
PALESZTINT ilyet:

nem ilyet!! :
Szóval Palesztin kendőt szeretnék és nem arabot. Honnan tudok ilyet szerezni??

2

Mit jelent az, hogy DIY?

3

A vajdasagi magyarok tenyleg harciasak?

Harciasabbak mint pl. a magyarorszagi magyarok ?

10

Golyabált szervezz az osztályunk idén és a retro disco stilus lesz a téma. Ehhez kapcsolodo dogokat szeretnék megtudni. Például hogy kellene ehezz felöltözni? Melyek voltak a nagyslágerek? . Segitségre lenne szükségem.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!