Találatok a következő kifejezésre: Mire figyeljek, terhesen (16 db)

Kb.4 hetes terhes vagyok, mire figyeljek ezután jobban oda?

Mi az ami jót tesz, és mi az ami abszolút kerülend??

Legjobb válasz: Elõször is kerüld a megerõltetõ dolgokat. Pihenj sokat. Arra figyelj, hogy ne két ember helyett egyél. Egyél naponta többször keveset (ezzel a rosszulléteket is elkerülheted). Kerüld a zsíros, túl fûszeres ételeket! Ne egyél nyers, vagy félig átsült húst. Ha lehet, kerüld a cicákat, amíg kiderül, hogy hajlamos vagy e a toxoplazmózisra ( ezt a bacit a cicák hordozzák, ha elkapod terhesség alatt, mert elõtte még nem kaptad el, akkor árthat a babának, a legközelebbi vérvételen ki fog derülni, hogy hajlamos vagy e rá). Kerüld a cukros ételeket, italokat. Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget. És igen, kerüld a hirtelen mozdulatokat. Most még nem is, de késõbb, amikor a pici fejlõdik, nõ a méhed, ami feszülõ érzést vált ki. Ettõl nem kell megijedni. Majd te is kitapasztalod, hogy milyen mozdulatokat kell elkerülnöd, hogy ne legyen kellemetlen egy-egy mozdulat. Hmmmm....mi van még. Jah, Pár hét elteltével elkezd nõni a poci. Akkor érdemes lesz beszerezni pár kismamarucit, ami sokkal kényelmesebb lesz. És nagyon figyelj oda arra, hogy ne fázz fel! Az veszélyes lehet. Ha kimész, jól öltözz fel. A séta nagyon egészséges és kell is. Jah és ha nem muszáj, ne tömd magad gyógyszerekkel. Ha bármi fáj, vagy valami más problémád van, akkor jelezd a dokinak, aki megmondja, milyen gyógyszereket szedhetsz. Ha teheted, inkább tusolj. A forró víz nem tesz jót a babónak. És kerüld el a termálfürdõket! Kenegesd testápolóval a pocid és a cicid. A bõrõd nyúlni fog és csíkos lehetsz. Hakened, akkor is lehetnek csíkjaid, de talán nem olyan sok. Ha javasolhatom, ne illatosított testápolót használj! Sok minden van még, de idõvel te is kiokosodsz! Boldog babavárást! 19 hetes kismami

Elõször is kerüld a megerõltetõ dolgokat. Pihenj sokat. Arra figyelj, hogy ne két ember helyett egyél. Egyél naponta többször keveset (ezzel a rosszulléteket is elkerülheted). Kerüld a zsíros, túl fûszeres ételeket! Ne egyél nyers, vagy félig átsült húst. Ha lehet, kerüld a cicákat, amíg kiderül, hogy hajlamos vagy e a toxoplazmózisra ( ezt a bacit a cicák hordozzák, ha elkapod terhesség alatt, mert elõtte még nem kaptad el, akkor árthat a babának, a legközelebbi vérvételen ki fog derülni, hogy hajlamos vagy e rá). Kerüld a cukros ételeket, italokat. Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget. És igen, kerüld a hirtelen mozdulatokat. Most még nem is, de késõbb, amikor a pici fejlõdik, nõ a méhed, ami feszülõ érzést vált ki. Ettõl nem kell megijedni. Majd te is kitapasztalod, hogy milyen mozdulatokat kell elkerülnöd, hogy ne legyen kellemetlen egy-egy mozdulat. Hmmmm....mi van még. Jah, Pár hét elteltével elkezd nõni a poci. Akkor érdemes lesz beszerezni pár kismamarucit, ami sokkal kényelmesebb lesz. És nagyon figyelj oda arra, hogy ne fázz fel! Az veszélyes lehet. Ha kimész, jól öltözz fel. A séta nagyon egészséges és kell is. Jah és ha nem muszáj, ne tömd magad gyógyszerekkel. Ha bármi fáj, vagy valami más problémád van, akkor jelezd a dokinak, aki megmondja, milyen gyógyszereket szedhetsz. Ha teheted, inkább tusolj. A forró víz nem tesz jót a babónak. És kerüld el a termálfürdõket! Kenegesd testápolóval a pocid és a cicid. A bõrõd nyúlni fog és csíkos lehetsz. Hakened, akkor is lehetnek csíkjaid, de talán nem olyan sok. Ha javasolhatom, ne illatosított testápolót használj! Sok minden van még, de idõvel te is kiokosodsz! Boldog babavárást! 19 hetes kismami
Arra figyelj hogy ne mozdulj hírtelen, arra gondolok ha pl:gugolsz akkor ne állj fel hírtelen mozdulattal, de ajánlatos kismamaként is sokat mozogni, sétálni, kismamatornát végezni.Ne nassolj túl sokat mert sok kilót fogsz felvenni.Kellemes babavárást.

Kismamaként ki volt nyaralni? Idén Görögország-Sarti lenne az uticél, de időközben terhes lettem. Ki van fizetve minden ráadsáként nem egyedül mennénk. Mire figyeljek, hogy ne legyen semmi baj? A doki egyenlőre elengedett.

Legjobb válasz: Szia! Ez a kérdés nekem is eszembe jutott már, hiszem mi meg Egyiptomba megyünk nászútra, és lehet, hogy terhes vagyok... Még nem tudok tesztelni, mert nem biztos, hogy kimutatná, és hát ott azért sokkal veszélyesebb dolgok vannak ami fertõzést jelenti. Én voltam Görögországban, és tengerben kaptam el valami gombás fertõzést még két éve, ami lehet hogy azért volt, mert sokan fürödtek körülöttem, és öbölszerû part volt. Tehát ettõl a fürdõzéstõl én is félnék, még nem tudom, hogy Egyiptomban is hogy lesz, ha beigazolódik,hogy terhes vagyok,amit egyébként meg nagyon szeretnék :) Szerintem kérdezd meg a dokidat is, hogy mi a véleménye.

Szia! Ez a kérdés nekem is eszembe jutott már, hiszem mi meg Egyiptomba megyünk nászútra, és lehet, hogy terhes vagyok... Még nem tudok tesztelni, mert nem biztos, hogy kimutatná, és hát ott azért sokkal veszélyesebb dolgok vannak ami fertõzést jelenti. Én voltam Görögországban, és tengerben kaptam el valami gombás fertõzést még két éve, ami lehet hogy azért volt, mert sokan fürödtek körülöttem, és öbölszerû part volt. Tehát ettõl a fürdõzéstõl én is félnék, még nem tudom, hogy Egyiptomban is hogy lesz, ha beigazolódik, hogy terhes vagyok, amit egyébként meg nagyon szeretnék :) Szerintem kérdezd meg a dokidat is, hogy mi a véleménye.
A repülés önmagában nem veszélyes, de a legtöbb légitársaság a terhesség utolsó másfél-két hónapjában nem szállít kismamákat. Attól félnek ugyanis, hogy a szülés beindul a levegöben, és akkor azonnal a legközelebbi repülöteret kell megcélozniuk egy kényszerleszállás keretében. De a terhesség elején nincs semmi veszélye a repülözésnek. Igazából a végén se veszélyes rád vagy a babára, de tényleg nem szerencsés, ha a szülés egy 5 órás repülöút közepén indul be...
A tampon nem ér semmit!!! Azt hülyeség használni!Egyébként fertõzést tényleg el lehet kapni a vízben, nem egyszer láttam én is uszkáló ürüléket a tengervízben, ahol nem nagy a hullámzás... :S
Tampont TILOS felhelyezni terhesen fürdéshez!! Ez egy népi hiedelem, sajnos még ma is gyakori, ott pláne megtapadhatnak a kórokozók benne!! Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, már nem izgulok annyira. Próbálok mindent megtenni. Köszönöm mégegyszer.
A kérdező hozzászólása: Nagyon félek, túl vagyok már egy vetélésen, nem akarom, hogy a babának baja legyen. Arra gondoltam, hogy viszek magammal enni és innivalót. Bár ekkora étvágy mellett nem tudok minden elvinni, de étterembe nem megyek be, és próbálok inkább boltból vásárolni. Remélem így nem lesz baj.Köszönöm a választ.
Szia!Gorogorsagban akkor kell figyelni az ivovizre ha szigetre mesz, aki gombas fertozest kapott az 100%hogy nem a tengervizbol, ez nevetseges, tengeri herkentyuket pedig altalaban keruld el, ha furodni akarsz akkor inkabb helyezz fel egy OB-t a biztonsag kedveert es ugyelj a tisztalkodasra, hasznalj intim mosakodot.
Repulovel mentek?Mivel nekem is volt mar vetelesem, es nem otton elek ezert nem engedelyezett a repules a 12 hetig mig be nem toltom, ezert tudok csak 2 het mulva hazamenni!Biztos kaptal gyogyszert az elozo vetelesed miatt?Kerd ki valaki mas tanacsat is a repulessel kapcsolatban.
Mi autóval megyünk Olaszországba 6 hét múlva, s ha a Jóisten is úgy akarja, épp mostanában esem teherbe.... :-) Én is nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.
Altalaban a veszelyeztetett kismamaknak nem szabad, nekem 2 veteles volt es csak pihenes van!ezert nem szabad repulnom, de ezt embere valogatja!A dokit kell megkerdezni!
Nyugodtan menj!! én 2szer voltam Sartin, gyönyörû, tiszta vize van, a part is tiszta. a tengerben semmit sem kapsz el, ez tényleg hülyeség. az útra vigyél kaját, innivalót. ott tudsz nagyon olcsón venni ásványvizet, palackozottat, boltok is jók. van supermarket is, olcsón kaja!!!! biztosításod legyen, feltétlen, ha bármi van, az orvos ellát!! medúza sincs, pici halak a tengerben, kisujjnyi:) irigyellek!! 36hetes
Engem érdekelne, hogy a terhesség mely szakaszában nem lehet repülni, mert mi Egyiptomba repülõvel megyünk augusztusban. És most nem tudom még hogy terhes vagyok-e?
A kérdező hozzászólása: Autóval megyünk nem repülõvel, ez azért kicsit jobb nekem, mert így legalább bármikor meg tudunk állni, na meg félek a repüléstõl. Janát, vitamint viszek, az éttermeket meg próbálom kerülni, halat semmiképp, tengeri herkenytyût meg pláne, remélhetõleg nem lesz baj. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: A dokim egyenlõre azt mondta elmehetek. Görögország végülis európai ország, jövõ héten megyek UH-ra akkor mond biztosat.Olyan rossz, mert barátokkkal megyünk és nem akarom elrontani az õ nyaralásukat. Tavaly voltunk nászúton, mi Tunéziába voltunk és terhesen mentem el, ami ott derült ki.Nem ijesztegetésbõl, de nekem a napokban azt mondta az orvosom, hogy az ottani higiénia miatt mehetett el a babám.Nagyon vigyázz magadra!!!Vitamint meg szedjél!!

13 hetes terhes vagyok és felemeltem egy nehéz követ, lehet vmi baja a babámnak? Mire figyeljek, milyen jel lehet?

Legjobb válasz: én is 13 hetes vagyok ..második terhességem ne reagáld túl..más a terhesség végéig dolgozik, akár nehéz fizikai munkát is. semmilyen jel nem lehet ha attól félsz elvetélsz.. persze kímélni kell magunkat nem szabad túlterhelni,de azért mert felemeltél egy nehéz követ nem lesz bajod. én 6 hetes terhesen mikor a kislányomat vártam, iskolában melóztam még, és a 3dik emeltrõl cipeltem le egyedül az alaksorba egy baromi nehéz régi vaspadot,, na az nehéz volt, aggódtam persze, de utána pihentem és túléltem.. kislányom 2 éves már, és 14 kiló, és néha cipelnem kell, de muszáj.. szóval ne aggodalmaskodj ennyire, ahogy tehedet kíméld magad, de ennyitõl kétlem hogy bajod lenne..

én is 13 hetes vagyok ..második terhességem ne reagáld túl..más a terhesség végéig dolgozik, akár nehéz fizikai munkát is. semmilyen jel nem lehet ha attól félsz elvetélsz.. persze kímélni kell magunkat nem szabad túlterhelni, de azért mert felemeltél egy nehéz követ nem lesz bajod. én 6 hetes terhesen mikor a kislányomat vártam, iskolában melóztam még, és a 3dik emeltrõl cipeltem le egyedül az alaksorba egy baromi nehéz régi vaspadot, , na az nehéz volt, aggódtam persze, de utána pihentem és túléltem.. kislányom 2 éves már, és 14 kiló, és néha cipelnem kell, de muszáj.. szóval ne aggodalmaskodj ennyire, ahogy tehedet kíméld magad, de ennyitõl kétlem hogy bajod lenne..
Kutya bajotok nem lesz, akutan okozott volna bármit is. Nyugalom! :) 38 hetes km
Szerintem nem. Amúgy milyen nehéz volt a kõ? Én a 13 kilós kisfiamat emelgetem napi szinten, és jól vagyok. 23 hetes kismama
Nem lesz semmi. Nekem is már a második terhességem, én is naponta többször emelek és semmi bajunk. 35 hetes kismami
szintén! három éves kisfiam napi szinten lóg a nyakamban.. eddig semmi gond, remélem ezután sem lesz. no para anyuka :) boldog babavárást! 24 hkm


semmire, minek kellene_?
Ha érzékeny típus vagy , akkor kerüld a fürdõzést a fertõzések miatt.Szauna, infra tilos... Meleg vízben való fürdés sem ajánlott. Egyébként ne emelj nehezet ennyi... És érezd jól magad!
Azt kihagyta az elõzõ válaszoló, hogy ha netán masszázskezelést kapsz, akkor mindenképp szólj a masszõrnek, hogy csak a végtagjaid és a vállad masszírozza. Várandósan tilos a deréktáj masszázsa mert a végbõség fokozó hatás vetélést okozhat!
Túl meleg vízbe ne menj! Kend be a lukad Canestennel, mindig, ha vízbe mégy! Nem lesz semmi bajotok, érezzétek magatokat jól, és boldog babavárást!!
Szerintem a frissítõ fürdõtõl (nem órákig tartó áztatás) semmi bajod nem lesz. A masszõrnek szólj, és figyeljen oda, hogy ne csak a deréktájon, hanem pl. a talpon (és még egyéb helyeken) levõ petefészek-méh, egyéb ide-tartozó területeket ingerlõ részeken is csak nagyon óvatos, gyengéd masszírozást végezzen. Egyébként pedig jó pihenést, lazítást, jó egészséget és sok boldogságot kívánok nektek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Terhes vagyok, 4 hetes. Nem tudom, hogy mit kell/lehet enni- inni, csinálni, és mi az ami szigorúan tilos. Mire figyeljek ezután oda?

Legjobb válasz: terhesvitamint szedhetsz, ha gondolod nekem a nodokim azt mondta sok hus meg zoldseg :) máj, ilyen omlesztett sajt félék, nyers hus, tojas, ilyesmi kerulendok kulonben azt eszel amit akarsz, ha jól esik. :) gratulalok

terhesvitamint szedhetsz, ha gondolod nekem a nodokim azt mondta sok hus meg zoldseg :) máj, ilyen omlesztett sajt félék, nyers hus, tojas, ilyesmi kerulendok kulonben azt eszel amit akarsz, ha jól esik. :) gratulalok
Szia, ami a legfontosabb elõször is örülj a babának, és próbáld kerülni az idegeskedést! Ne emelj nehezet, ne vegyél forró ülõfürdõt, szoli-szauna egy ideig kilõve. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, + ha gondolod külön folsavat nagyon fontos a terhesség elején! A terhes vitaminok is jók, én a 12. hétig elevitet szedtem + folsavat. Boldog Babavárást! 15 hetes kismama
TILOS: dohányzás, alkoholfogyasztás, gyógyszerszedés, drogfogyasztás, nyers hús, nyers tojás! Ha van neted, ajánlom a következõ oldalakat, itt utána nézhetsz mindennek! http://www.anyaleszek.hu/ http://www.babaszoba.hu
Szia!Egeszseges eletmod-nekem a dokim ezt ajänlotta!De megjegyezte, hogy minden ami a mamänak jo, az a babänak is(de nem ugy ertve, hogy zabälni hatärok nelkül).Termeszetessen sok gyümölcs, gyümölcsle, sok mozgäs, ....Minden amitöl jol erzed magadat!Ha ugy erzed, hogy färadt vagy, pihenj le.Ha ugy erzed televagy energiäval, mozogj sokat!! Persze TILOS-alkohol fogyasztäs, cigaretta, drog, sok koffein...Aki nem terhes, annak sem ajänlott!!!
Végig, de a 12. hétig különösen vigyázni kell magadra.Rengeteg pihenés, semmi cipekedés, emelés, ne menj zsúfolt helyekre, ahol összeszehetsz egy-két bacit, ne idegeskedj, stresszelj, kímélõ életmód.Ha olyan helyen dolgozol, ahol ezt nem teheted meg, inkább írasd ki magadat táppénzre.Rengeteg tejterméket, gyümölcsöt, zöldséget és fehérhúsfélét egyél, inkább többször kevesebbet.No cigi, alkohol, kábítószer, kávét is csak keveset(napi 1-2).Érezd jól magadat és boldog babavárást!
Mire gondolsz?
Én 39. hétig buszoztam minden nap a munkahelyemre, ami másik megyében volt. Próbáltam óvatos lenni, annak ellenére, hogy mindenki tolongott, soha nem vágott senki hasba.
Arra figyelj, hogy jó buszra szállj! :)
Mi lesz késõbb, ha már most ekkora ügyet csinálsz a dologból? Állj úgy, hogy a hasad védve legyen, vagy ülj le.
Kapaszkodj rendesen a buszon, ha nem tudsz leülni.
hogy le ne kesd:-D viccet félretéve ha nagyon felted a hasad, ne tolongj allj meg oldalt es várj, elobb utobb feljutsz, ennyi a trükk....de egy jo tanács, ne komplikald tul az életed azert, mert babat vársz, csak magadnak nehezited meg. .
Semmire, max ha nagyon fèlsz kezeddel takard a hasad
Hálistennek elég jól meg van védve a baba a pocakodban, semmi baja nem lesz!
Arra figyelj, hogy legyen nálad apró a buszjegyre :) Ezen kívül semmi extra. ülj le, vagy kapaszkodj, ha nem érzed jól magad kérj meg valakit, h adja át a helyet.
OMG
A kérdező hozzászólása: Úgy mennek fel az emberek a buszra mint a csûrhe véletlenül megütik a hasamat.
A terhes nõk jelentõs része kb. a szülés napjáig buszozik, nem kell különösebben odafigyelni semmire. Ha nem kapsz ülõhelyet, kapaszkodj jól, hogy el ne ess, de szerintem ez nem terhesen is alap.
Olyan nagyon semmire. Felszállsz a buszra, leülsz, ha tudsz, ha nem akkor állsz, aztán leszállsz. Kész. Nem kell túlvariálni.
A kérdező hozzászólása: Tolongás ilyesmik.
Látom, már nincs mit írnom, a "ne késd le a buszt" és a "jó buszra szállj" már volt :D De most komolyan, mi olyan nagy dolog abban, hogy busszal kell menned? Terhesség ide vagy oda, a buszon való utazáson ez nem változtat. Maximum ha lehetõség van rá, próbálj úgy idõpontot kérni a vizsgálatokra, hogy ne a legnagyobb tömegnyomorban kelljen menned.

Most 3 hós a babám, újra terhes vagyok. Anyukák, hasonló cipőben, hogy birjátok, mire figyeljek?

Minden érdekelne, amit csak tudtok irni. kissé megijedtem, félek, hogy fogok tudni egyszerre figyelni a picikre. tanácsok, praktikák bármi jöhet. el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem a 2 nagy között van 11 hónap. Nem volt nagyon vészes, arra figyeltem,hogy a nagy pont el legyen választva mire a kicsi megszületik (terhesség alatt is szoptattam végig) és igyekeztem minél több dolgot egyszerre csinálni. Egyszerre etettem, egszerre fürödtek,ha az egyiket tisztába raktam,akkor amásikat is.....

Nekem a 2 nagy között van 11 hónap. Nem volt nagyon vészes, arra figyeltem, hogy a nagy pont el legyen választva mire a kicsi megszületik (terhesség alatt is szoptattam végig) és igyekeztem minél több dolgot egyszerre csinálni. Egyszerre etettem, egszerre fürödtek, ha az egyiket tisztába raktam, akkor amásikat is.....
Férjem és testvére között is csak 13hónap van. Anyósom egyszerre csinált mindent, szoptatni nem tudott, mert az elsõszülöttnek nem ízlett a "terhes-tejci". De azt mondta jobb volt így, mert együtt nõttek fel (egy korosztály) a gyerekek, együtt játszottak.
Arra azért készülj fel, hogy ezzel a terhességgel nem fogsz feltett lábbal pihengetni:) Nálunk is 1 év van a gyerekek között, végig nagyon fitt kismama voltam, egyszerûen nem volt idõm elfáradni. Ezt szerencsére egyáltalán nem viseltem rosszul. Szülés után nálunk az elsõ otthoni hét volt húzós, amíg a picivel kitapasztaltuk egymást. Ezt az idõt a férjem is itthon töltötte. Utána már mentek a dolgok maguktól. Nem olyan nehéz, mint sokan gondolják. Végülis majdnem mindegy, hogy 1 vagy 2 gyerek alatt kell cserélni a pelust. Én csak elõnyét láttam a dolognak: nem volt testvérféltékenység, túl kicsi volt hozzá a nagy. Hónapok alatt összenõttek, mindig volt partnerük a játékban. Most 2 év korkülönbség van a kicsijeim között, ez már macerásabb egy fokkal.
Múltkor volt itt egy kérdés, ott azt hiszem 7 hónapos volt a baba, és úgy lett terhes az anyuka. Le is lett hurrogva itt valaki által, hogy a testének ki kellene pihenni az elõzõ terhességet és szülést. Na ehhez mit szólna... :-)) Gratulálok, és jó egészséget kívánok nektek! (1 éves kislány anyukája, s remélem hamarosan terhes.... :-))
De ha nincs segitséged nagyon, mi lesz mikor az egyik ép hasfájós lesz, a másik fogfájós és a kettõ egyszerre lesz nyûgös stb. Az egyik épphogy elaludna, a másik akkor kezd el sirni, felébreszti a másikat... Nekem ilyenek is megfordultak a fejemben, ezért is nem szeretnék még 2 évig babát, amig a kislányom nem lesz nagyobb, most még csak 5hós. De nagyon megijednék, ha kiderülne hogy terhes vagyok. De azért gratulálok, biztosan megoldható, csak én parázok:-) Sok boldogságot és egészséget!!
Az én fiaim között 14 hónap van és nem emlékszem hogy gond lett volna igaz ez 18 évvel ezelõtt volt.De minden simán ment.Akinek ikrei vannak annak sem könnyû , szerintem ne aggódj nem lesz gond biztos lesznek nehéz pillanatok, de megéri.Kitartást és sok sikert 30hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Lesz segitségem, Hála Istennek. de azért félek, mert az éjszakák, csak az enyémek lesznek, csak apuka lesz mellettem, nah, de õ meg ugye dolgozik. remélem a 2. baba is olyan jó lesz, mint a most 3 hós picim. köszi a válaszokat!

6 hetes terhes vagyok. Mire figyeljek nagyon? Mit csináltok máshogy? Gondolok itt az étkezésre stb.

Legjobb válasz: Én végig úgy étkeztem, mint a terhesség elõtt. Szerencsére nem vagyok hízékony. Végig szedtem napi 1 Elevitet és mozogtam napi szinten (séta). Nehezet emelni tilos! Ha fáradt vagy akkor pedig pihenni kell. Mindíg hallgass a dokira és a védõnõre, õk is ellátnak tanácsokkal végig. 4hetes baba anyucija

Én végig úgy étkeztem, mint a terhesség elõtt. Szerencsére nem vagyok hízékony. Végig szedtem napi 1 Elevitet és mozogtam napi szinten (séta). Nehezet emelni tilos! Ha fáradt vagy akkor pedig pihenni kell. Mindíg hallgass a dokira és a védõnõre, õk is ellátnak tanácsokkal végig. 4hetes baba anyucija
2.babámmal vagyok várandós.és ezt most sokkal lazábban veszem.én is szedtem/szedem az elevitet. az 1.babával kihagytam teljesen a szénsavasat, nagyon sok ásványvizet ittam, amellett minden olyan ettem, amit megkívántam.pl az elsõ 3hónapban a kivit :-) alkohol egy cent se volt! most se iszom alkoholt, viszont néha néha egy két korty kóla belefér...disznótoros káposzta akár 2pofára is, ami eddig meg se kottyant(rakott krumpli)most felfúj...sajtot is ugyanúgy eszem, minden ami jó, persze csak mértékkel. és nagyon kerülöm a cigifüstöt.
Nekem azt ajltak, hogy ne furodjek koz helyeken se tavakban, sot otthon sem ullve csak dus, bar az elso4 honapban, a tobbi az amit irt az elozo!jaj es vigyazz a felfazassal!ha lehet egyel mindent mi jol esik, mozogj menyit birsz, es elvezd a varandossagot.
Éld ugyanúgy az éltedet, ez nem betegség, csak egy állapot. Nyilván ne egyél nyers húst, nyers tojást, ne fürödj forró vízben és ne te cipeld fel a bútorokat a harmadikra, de amúgy nem kell változzon az életed...
Szia!Én 7+4 hetes vagyok, nem szedem az elevitet, a dokim nem mondta.Viszont vasat és folsavat írt fel.Annyiban módosítottam a dolgokon, hogy eddig napi kétszer ettem, most háromszor.Egyébként a cigit letenni, kávét elhagyni, na meg a kólát is...és persze pihenni.Az elõbbiek nagyon sokban hozzásegítenek a vetéléshez.40-50 %-ban!!!!Gratula egyébként, vigyázz magadra!

Nemreg tudtam meg hogy terhes vagyok, mire figyeljek mar az elejen a taplalkozasomban, mi fonots?

Legjobb válasz: Nyers tojás nyers hús penészes sajt kerülendõ

Nyers tojás nyers hús penészes sajt kerülendõ
Sok zöldség, gyümi és vitaminok!Ugy tudom a tej is jót tesz, persze csak a pasztörizált.Én iszom, mert jolesik csökkenti a savasodásomat.
a szervezeted úgyis megérzi mi a fontos és mi nem. pl. fontos lehet a tej is, de én pl. már rá sem tudok nézni, pedig azelõtt ittam literszámra, de ha belegondolok, hogy meg kéne innom...... brrrr, mostanában már a sajtot sem tudom megenni, pedig azt is imádtam, sõt nem is tudok igazán jóízût enni, bennem van a félsz, hogy megint fájni fog a gyomrom, marni fog a gyomorsav. az egyik nap megtudom enni a narancsot, másnap már undorodom tõle, így nehéz, de hiszek a természetben és a testemben de a gyümölcs, zöldség az tényleg fontos 9 hetes kismama

9 hónapos terhesen költözés elött állunk, mire figyeljek?

Legjobb válasz: Késõbb nem tudtok költözni?Cipekedni és ilyen nagy munkát ilyenkor nem szabad vállalni. 4 gyerkõc anyukája

Késõbb nem tudtok költözni?Cipekedni és ilyen nagy munkát ilyenkor nem szabad vállalni. 4 gyerkõc anyukája
Semmi idegeskedés, ne emelj nehezet.
Ezt írtam konkrétan a kérdésedre: "ha nem hajszolod magad, normális tempóban csinálod, és mindig pihensz egy kicsit ha érzed hogy fáradsz, vagy keményedik a pocak" Szerintem ez normális válasz a kérdésre, de lefordítom szívesen: ARRA FIGYELJ, hogy ne dolgozd túl magad. Nem volt bennem semmi rosszindulat, hidd már el légy szíves.
A kérdező hozzászólása: Egyébként pedig terhesen még nem költözködtem, így pont nincs benne tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Nem az volt a kérdésem, hogy mennyit bírok, nézd csak meg!
Ki oktatott ki? Kérdeztél valamit, én meg válaszoltam. Ha meg van gyereked, akkor nyilván tudod már tapasztalatból, mennyit bírsz. Na mindegy...
A kérdező hozzászólása: Köszi a kioktatást, de senki sem mondta, hogy nincs még 2 gyerekem..... Képzeld van! És nálunk is 22 hónap korkülönbség van köztük.
Én meg azt mondom, nyugodtan csinálj mindent, nyilván ésszel. Ha lenne még két másik gyereked, azokat is kellene emelgetni, ha lennének állataitok, azokat naponta el kellene látni (22 hónap van a gyerekeim között, mellette építkezünk, ló, tehén, nyúl, baromfi, gabonás zsákok, vizesvödör-cipelés, veteményezés, stb). Nem lesz semmi bajod, ha nem hajszolod magad, normális tempóban csinálod, és mindig pihensz egy kicsit ha érzed hogy fáradsz, vagy keményedik a pocak. Ha amúgy nincs baj a terhességeddel, akkor most sem lesz gond.
Én a költözésünk elõtti napon megszültem. Ez a 37. hét elején volt.
Nyugodtan takaríts, de a hajolgatást és a cipekedést felejtsd el! Inkább kipakolásnál vegyél részt.
Hát ez most nagyon nem tesz jót neked, mert ez iszonyatosan nehéz munka. Valahogy kíméld magad amennyire lehet. Dobozolj, csomagolj, de csak mértékkel, nehogy meginduljon a szülés. Csalástagok nem tudnak besegíteni? 4 gyerkõc anyukáa
A kérdező hozzászólása: MOst KELL mennünk:( cipekedni nem fogok, de takarítgatni, hajolgatni muszáj...
A kérdező hozzászólása: Ezt írtad, idézlek: "Ha lenne még két másik gyereked, azokat is kellene emelgetni, ha lennének állataitok, azokat naponta el kellene látni" No komment, hagyjuk...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!