Találatok a következő kifejezésre: Mire adják babának a vigantol (2 db)

Mire adják a babának a vigantol olajat?

Mi amiota kijöttünk a kislányommal a korházbol, azota kell adnom neki naponta egy cseppet! 6-án lesz a babám 2 honapos!

Legjobb válasz: Ez D vitamin, minden anyatejes babának kell kapnia. Pontosabban úgy van, hogy a döntõen anyatejes táplálás alatt napi egy csepp kell. Azért, mert az anyatejben kevesebb a D vitamin, mint amikor ilyenkor a babáknak szükséges.

Ez D vitamin, minden anyatejes babának kell kapnia. Pontosabban úgy van, hogy a döntõen anyatejes táplálás alatt napi egy csepp kell. Azért, mert az anyatejben kevesebb a D vitamin, mint amikor ilyenkor a babáknak szükséges.
Így van, ez Dvitamin, ami a kálcium beépülését segíti a csontokba. Mivel a babák még nem tudják elõállítani (a mi szervezetünk a táplálékunk és a napfény segítségével állítja elõ), ezért 1 éves korukig kapniuk kell illetve ezután még a téli idõszakban. Ezzel az angol-kór kialakulását elõzik meg, ezért kell minden babának kötelezõen adni.
Pontosan, ez a D vitamin, amit azért kap, hogy ne legyen angolkóros (ami ugyebár egy elég durva betegség volt az ipari forradalom idején). Ezt egy éves korig kell kapnia.
D- Vitamint a kisbabák még nem tudnak elõálítani elõvitaminokból sem. a bõrük még nem képes erre a nyári hónapokban sem. így aztán ezt egész évben kell adni, nem csak egy éves korig, inkább háromig. nem csak a kálcium beépülésért felel a D- vitamin, sok szerepe van a vírusos megbetegedések megelõzésében is! Már évekkel ez elõtt kimutatták, hogy azok akik rendszeresen szednek D vitamint kimaradnak a tavaszi és õszi (influenza és influenza jellegû) járványokból. A megfigyelések szerint az ilyen tipusú járványok/megbetegedések a napsütés hiányos idõszakok után jelentkeznek, amikor a felnõttek szervezete sem jut elég D vitaminhoz. szóval inkább a mindennapi egészség megóvása miatt fontos, és mellesleg az Angol kór megelõzésében is játszik némi szerepet.
D vitamin. 1 éves korig minden nap 1 csepp.1-3 éves korig téli idõszakban javasolt heti 2-3 alkalommal 1 csepp.
sziasztok, mi ma voltunk a dokinál és vigantolt irt fel a kicsinek. mi a gond vele?? Ági
Miert nem akarsz D-vitamint adni a babadnak???
15:52-es vagyok. És ez a Fresenius 30db-os, tehát 2 hónapig elég egy dobozzal, ami 150 ft-ba kerül, és vényköteles.
Bocsi az off-ért de mi a baj a vigantol-lal?
M i soha nem is szedtük a vigantolt. Nekünk a doki a kezdetektõl fogva a Vitamin D3 Fresenius- t írta fel. Ez nem csepp, hanem pici tabletta formájú, és naponta fél szemet kell adni a babának. Én kétnaponta adok neki 1 egész szemet. Kiskanállal összezúzom a tablettát, és beleteszem a tápszerbe, de bármilyen kajával meg lehet etetni.
A betegtájékoztató szerint nem ajánlott 3 éves kor alatt...
Régen mi is ezt kaptuk, mert nem volt ám Vigantol!
A Vigantol a D vitamin pótlásra való?
16.33-as vagyok. Azt a levelet olvassátok, amit visszaírt az OGYI a kérdezõnek.
16:03-as: akkor a te dokid nyilvánvalóan fresenius "támogató", de 3 éves kor alatt NEM ADHATÓ! de te csak adjad! én már a vigantolt sem adom, sõt semmilyen d vitamint!!!!! sok-sok gyümi, régen én sem kaptam d vitamin cseppet, és nem lettem szelepes....mint ahogy sokan mások sem....
Nyílván minden doki az mellett kampányol, kitõl a pénzt kapja. Ha nem lehetne adni a babáknak a freseniust, akkor nem is lenne forgalomban. Nem gondolod?
nekem azt mondta a gyerekorvosom, hogy ez a fresenius tablettát nem is szabadna adni babáknak.....
A kérdező hozzászólása: értem, köszi! ezért kérdeztem, mert fogalmam nem volt, va-e helyette vmi más. köszönöm!!
masodik vagyok barmilyen mas D vitamin termeket, a Vigantol csak egy a sok kozul, bar a legelterjedtebb. biztos talalsz a patikaban D3 nevet viselo termeket
d 3 vitamint mondta a doki
A kérdező hozzászólása: második: milyen D vitamint lehet? még csak 6 hós a babám.
A kérdező hozzászólása: igen, közben én csak most jutottam odáig, hogy megnézzem a gyártási számot, és a miénk is szerepel a listán. én ezt tovább akkor nem adom. Felhívtam a védõnõt és õ nekem helyette a LAEVOVIT D-t ajánlotta. az is csepp, de nem tuja, hoyg receptköteles-e vagy nem. megyek délután a patikába, ha hazajött a férjem munkából és megkérdezem.
A kérdező hozzászólása: hát én nem értek egyet azzal, hogy nincs gond Mo-on a vigantollal, mert a kiadott gyártás számok alapján nekünk is szennyezett a vigantolunk itthon. én azt gondolom, hogy ha nem lenne káros, nem vonták volna visza az összeset!!!!! sose lehet tudni!! én nem szeretek a gyerekem életével játszani, akármilyen kis dologról legyen is szó! én biztos nem adom tovább a fiamnak!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!