Találatok a következő kifejezésre: Miről nevezték a (6 db)

Miről nevezte el Arany János a Kapcsos könyvbe írt verseit?

Legjobb válasz: Õszikéknek nevezte Arany János a Kapcsos Könyvbe írt verseit, melyeket a Margit szigeten sétálva jegyzett fel. Idõs korában keletkeztek ezek a versek, biztosan Te is tudod, az emberi életszakaszokat az évszakokhoz is szoktuk hasonlítani. Az idõsödõ kor pedig az õsznek felel meg, míg a tavasz a fiatalság, a nyár a középkor, a tél pedig az aggkor szimbóluma.

Õszikéknek nevezte Arany János a Kapcsos Könyvbe írt verseit, melyeket a Margit szigeten sétálva jegyzett fel. Idõs korában keletkeztek ezek a versek, biztosan Te is tudod, az emberi életszakaszokat az évszakokhoz is szoktuk hasonlítani. Az idõsödõ kor pedig az õsznek felel meg, míg a tavasz a fiatalság, a nyár a középkor, a tél pedig az aggkor szimbóluma.
Helyes (amit Erzsi mama írt)

Kiről vagy miről nevezték el a "Norton kút"-at? Angol nyelvterületen hogy ismerik?

Legjobb válasz: Angolul: pitcher pump cégnévbõl ered - ha jól tudom... Norton and Triumph, vagy vmi ilyesmi, motorokat gyártottak (szivattyúkat...) de ebben nem vagyok 100% biztos

Angolul: pitcher pump cégnévbõl ered - ha jól tudom... Norton and Triumph, vagy vmi ilyesmi, motorokat gyártottak (szivattyúkat...) de ebben nem vagyok 100% biztos
A kérdező hozzászólása: ok! sokat segítettél.

Mit jelent a pull&bear ruhaüzlet neve és miről nevezték el?

Legjobb válasz: Azért a told meg a medvét se lenne rossz:)

Azért a told meg a medvét se lenne rossz:)
A kérdező hozzászólása: de ennek seemmi értelme
nagy valószínûséggel a húzd fel és viseld-re utal :)
A kérdező hozzászólása: de mi köze van ennek a medvéhez?
Vedd és viseld. A bear nem csak medvét jelent, hanem elviselnit, fejben tartanit, viselnit is.
az angolban a legtöbb szó és szószerkezet több jelentéssel bír :) a pull-t is lehet többféleképp érteni :)

Te honnan kaptad a nevedet? Vagy miről neveztek el?

Legjobb válasz: Csak úgy, ad hock :) Szóba került a Brigitta, de végül Bernadett lettem. Szerencsére - szerintem legalábbis - nincs még egy ilyen nevû a családban, én ennek örülök.

Csak úgy, ad hock :) Szóba került a Brigitta, de végül Bernadett lettem. Szerencsére - szerintem legalábbis - nincs még egy ilyen nevû a családban, én ennek örülök.
Én fiúnak készültem, így anyu úgy ment be szülni, hogy Levente leszek. Aztán megszülettem, és hát lány vagyok. :) Teljes sokk és lefagyás, 7 hónapja csak a fiúneveket bújták, aztán apukám úgy gondolta, hogy legyek Réka. Réka lettem. :)
Anyám 13 évesen a fejébe vette (nem viccelek, tényleg a fejébe vette), hogy neki az elsõ gyereke lány lesz, és Viktóriának fogják hívni...esélyem sem volt xD Lány vagyok, és Viktória :D
Apukám után :) Õ Péter én Petra lettem. Anyukámnak két kedvenc fiúneve volt, egyik sem a Péter, így miután én lány lettem (és tudta hogy nem fog utánam 3 fia lenni) ki akarta iktatni apukám névörökítõs vágyát :) És tényleg két öcsém lett "csak" Anyukám kedven férfineveit kapták.
És te kérdezõ? :)
A 4 éves nõvérem nevezett el a legjobb barátnõjérõl. Azt mondta anyának, hogy ha fiú tesó lesz, haza se hozzátok. Ha meg lány lesz, kizárólag Henriett lehet a neve. Így lett ez a nevem. Anyám Edinának akart hívni, de meggondolta magát.
Anyám terhessége alatt olvasott egy könyvet. Leon Uris: Meghalsz tengerész. A könyvben a fõszereplõ neve Daniel volt akiért végig szurkolt anyu. Akkor megfogadta hogyha fia lesz Dániel lesz. Így lettem Dani.. Tetszik, mert a nagy családban csak én vagyok Dani senki más.
Anyukám bújta az utónévkönyvet, mert az elsõdleges szempont az volt, hogy passzoljon a vezetéknevemhez (nehéz hozzá nevet választani), és normális legyen. Nem filmbõl, hírességrõl, rokonról stb. kaptam a nevem. Egyébként Dorottya Zsófia vagyok.
Anyukám azt akart Tamara legyek, végül apukám nevezett el és így lettem Dóra
Valami akkor futó sorozatban egy nõrõl.
Hajnalka vagyok. Apunak Rátonyi Hajnalka után tetszett meg ez a név, Anyunak is tetszett így az lettem:-).
Apa Hajnalkának nevezett, mert hajnalban születtem.
Én bármennyire is hihetetlen magamnak választottam nevet! :) Amikor anyu terhes volt velem, apu sokat olvasott Vavyan Fable-t.Apám reggel szépen beült a mellékhelységbe könyvvel a kezében és annyira belemerült hogy elfelejtett kijönni.Anyám úgy egy óra után bekiabált hozzá hogy ugyan vár mit csinálsz, és apu kiszólt hogy Vavyan-t olvas.Ahogy a nevet kimondta én élénken rugdosódni kezdtem, így akkor eldöntötte anyu hogy Vivien leszek! :) Anyu azt meséli hogy aznap egész nap próbálgatott más lányneveket mondogatni, idõnként beiktatva a Vivien és én csak a Vivien elhangzásakor élénkültem meg.De szerintem ez már csak szépítés, bár ki tudja.A lényeg hogy magam választottam a nevem és nagyon büszke vagyok rá.
Anyám kedvenc énekes Szécsi Pál. Amikor megszülettem a kedvenc énekestõl a kedvenc daláról nevezett el. Karolina.
Én 2. lettem a születési listában. Marianna Gizella a nevem. A Marianna elõtt szóba jött az Annamária. Csodálatos név, csak nem nekem szerencsére. A vezeték nevünk 12 betûbõl áll. Ehhez még hozzájön a Marianna Gizella ... hát csodálatos volt vele mindig is bemutatkozni, vagy hivatali/hivatalos ügyeket intézni. A legtöbbször a kórházakban, a vizsgálatok elõtt már csak a vezeték nevemet mondták. Ezt viszont gyûlölöm. Jó hogy nem már Egyeskét, meg Ketteskét mondanak. Férjhez mentem pár éve, felvettem kötõjelesen a férjem nevét. Most már csak rövidítek minden olyan helyen, ahol nem hivatali dologról van szó. Tehát, ha a munkahelyemen meglátják azt, hogy "OFM", akkor tudják, hogy rólam van szó. A Gizellát pedig az egyik nagymamámról kaptam.
4. gyerekként láttam meg a napvilágot, mind a négyen lányok vagyunk.Anyukámék kifogytak az ötletekbõl.Amiko kibújtam anyukám a szülésznõt örvendeztette meg ezzel a feladattal, hogy nevet válasszon.Nem vagyyok tõle elragadtatva, de még minnndig jobb mintha pl:Gizi, vagy Erzsi lennék.Végül Henriett lettem.
Apum gimis legjobb barátnojérol neveztek el. Réka :)
A szüleim olyan nevet akartak, ami nem túl gyakori, de mindenképp nemzetközi legyen, amit mindenhol ismernek, és ki tudnak mondani.. Igy Heléna lettem, és nagyon szeretem a nevemet.
Egész a születésem napjáig Orsolya lettem volna, mikor megszülettem kérdezte a nõvér, hogy mi lesz a nevem, anyukám mondta, hogy Orsolya. Erre közölte vele a nõvér, hogy csak a szlovákosított változatát írják be (ugyanis és szlovákiai vagyok) ami pedig Ursula. Na anyu mondta, hogy olyan csúnya neve nem lesz a lányának így hát gyorsan új név kellett, így aztán az anyum után Andrea lettem. Apu és a nagyszülõk nem is tudták, hogy Andi lettem így már az elsõ pillanattól kezdve Orsikáztak még a mai napig is :D Anyukám egy úszónõrõl kapta a nevét, aki a nagymamám kedvence volt :D Ha fiú lettem volna akkor Ákos lennék :D
Márta lettem anyu után a szülészorvos ajánlása nyomán. Anyu elfelejtette, hogy mit is talált ki a család. Pár év múlva eszükbe jutott, hogy Judit volt az eredeti terv. Az a név sem lett volna jobb, mint ez, de már megszoktam a Mártát ( még jó, hogy 30 év alatt sikerült :) ). Fiú lettem volna, akkor Márknak hívnának.
Mi lett a neved?
Nekem születésemig biztosak voltak benne, hogy a Kitti a megfelelõ név. Megszülettem és Kitti is lettem :) már a papirokon rajta volt és a fényképemen is. Aztán anya megismerkedett egy nõvel a kórházban akinek szintén lánya lett és megtetszett a neve a kislánynak és engem is úgy neveztek el :) mindent át kellett írni....:D
Engem eleinte Rebekának akart anyu, aztán apa lebeszélte róla, mert félt, hogy Re-békának csúfolnak majd. Hál istennek, mert (bocsánat a Rebekáktól) nem a kedvenc nevem :D Így végül közös megegyezés alapján Fruzsina lettem, és el nem cserélném másra semmi pénzért :) Fiú opció nem is volt, anya 100%-ig biztos volt benne, hogy lánya lesz.
A szüleim, amikor engem vártak, a fiúnév már biztosan el volt döntve (Szabolcs), viszont a lánynévben nem tudtak dönteni, több név is egyformán tetszett nekik, így egy kalapból húzták ki a neveket a nagyiékkal, és ami legtöbbször kijött, azt lett a nevem (Eszter). A nagy sorsolásban elfelejtették megnézni, hogy mikor van a névnapom... Úgy alakult, hogy egymás utáni napokon van a név- és a szülinapom. A többi név, ami még tetszett nekik: Dóra, Nóra, Noémi, Réka.
Anyukám nagyon szerette a Kleopátra c. filmet, és ott többször is elhangzott , hogy Alexandria. Így lettem Alexandra.
Az én nevemet sok gondolkodás után az Anna lett. Anyukámnak jobban tetszett a Lili, Lilla, de a családnevünk végzõdése -li így ezek a nevek nem hangzottak volna jól. Az öcsém születésekor úgy választottak nevet, hogy a névnapja közel essen az enyémhez. Így lett Dániel, vagy lett volna Olga mert mind július végén van a névnapja. Húgom 12 évvel öcsém után született, neki már ami megtetszett nekik. Zsuzsanna Teodóra nevet kapta, azt jelenti liliom, Isten ajándéka, ez azért szép, mert nem remélt késõi gyerek lett. Mindannyian szeretjük a nevünket!
Renáta Léna. A Renátát használom, ezt a szüleim választották közösen. Akkor még ritkának számított a név. A Lénát meg apu választotta. Omega rajongó és a dal után kaptam a nevem.
A szüleimnek nagyon tetszett az Erika.
Állítólag isteni sugallatra Ráhel lettem...szerintem meg azért ilyen nevet kaptam mert abban az idõben hitgyülibe jártak a szüleim. 100%-ra biztos volt benne anyám h lány leszek, de azért volt egy tartalék fiú név, Balázs. A nõvéremet pedig apukám Cecíliának akarta elnevezni, nemtudom miért, anyám viszont csak az Emíliába egyezett bele. Legkisebb hugomat végig fiúnak hitték, vagyis szerették volna ha fiú lesz a sok lány után, én és az ikertesóm akkor 3 évesen még pár hónapig Simonnak hívtuk :D Bátyámat, ikertesómat és másik hugomat is isteni sugallatra nevezte el anyám...
Amikor anyám terhes lett, csak annyit tudott hogy ikrei esznek. De abban az idõben a gyermek nemét nem adták meg. Így maradt a népi babona.. Mondogatták neki, hogy helyes a hasa tuti fiúk lesznek. Ezért csak fiú nevet választottak. Elõször a bátyám született meg, anyám ránézett és lelkesen mondta: Dénes! Majd 4 percre rá jöttem én. Anyám rávágta : Gyenes... De az orvosok gyorsan mondták, hogy a Gyenes nem jó lévén hogy kislány vagyok. A nagy meglepetésében csak 1 nõi név ugrott be neki : Dionízia.. Mesélte hogy azért ez ugrott be, mert csak fiú neveket néztek apuval, és apunak a Dénes név nagyon tetszett. Olvasták hogy a Gyenes fiú év a Dénes névnek egy régi alakváltozata.. Ezért emellett a 2 név mellett döntöttek. Viszont olvasták hogy a Dénes egyik nõi alakja a Dionízia. Amikor az orvos közölte hogy lány vagyok ez a név ugrott be neki.. Szeretem mert 36 évem alatt soha nem találkoztam olyan nõvel akinek ugyanez a neve..
Szia! A papám Gyula volt, így lett Apu is az és én is az lettem, Apu után. :D Nem rajongok érte, de nem változtatom meg, egyrészt Aput sem akarom megsérteni, másrészt már 21 éve élek vele, majdcsak megszokom egyszer. :D Ha lány lettem volna, akkor Andi lettem volna. Van egy Hugom, õt Cintiának nevezte el Anyu, de szeretett volna mégegy nevet neki. Sem Õ, sem Apu nem tudták, hogy mi legyen az és engem kérdeztek. Nekem a Hajnalka tetszett és azt mondtam, így lett Cintia Hajnalka. Én valamiért nem kaptam 2. nevet.
hugommal az aranyemberbõl kaptuk a nevünket:) más lett volna a nevem, de a postás nõ aki anyu elõtt szült pár nappal, lenyúlta és így anyu keresett egy szép magyar nevet...mert amúgy erdélyi vagyok:) anyu meg magyar suliba járt:) 24L
A szüleim történészek. Mindketten a görög mitológia szerelmesei. Amikor összeházasodtak és eldöntötték gyerekük lesz már az elején megbeszélték hogy csakis görög mitológiai nevet adnak a gyerekeknek. Így lett a nõvérem Kleió, én Kalliopé a bátyám meg Kasztór. Kasztór Tündareósz király és Léda egyik iker fia. Õ volt a halandó. Az én nevem és a nõvérem neve is Zeusz és Mnémoszüné lányai neve is. Múzsák mindketten. Míg Kleió a történetírás múzsája Kalliopé epikus költészet múzsája. Nagyon szeretem a nevem, mert nem mindennapi.
Jókai Mór egyik könyvébõl kaptam nevet, és szeretem is, csak nagyon kevesen képesek elsõre megjegyezni, folyton Csengéznek. Kincsõ
Anyukámnak volt egy fõiskolai csoporttársa, akit Eleonórának hívtak. Nagyon kedvelte ezt a lányt, így nagyon szeretett volna nekem is Eleonórát adni. Apukámnak nem tetszett így teljes alakban, de abba belement, hogy akkor legyek Nóra. Második névként anyukám még azt szerette volna, hogy Anna is legyek, de azt apám totálisan megvétózta... Így lettem simán Nóra, egy keresztnévvel. Ha nekem lányom lesz, azt szeretném, ha Friderika lenne. Ennek az egyik oka, hogy egészen kicsi voltam, mikor az ország a 90-es években megismerhette Bayer Friderikát a Ki mit tud mûsorban:) )) Nekem is csak halvány emlékeim vannak, mert kb 7-8 éves lehettem, de emlékszem, hogy nagyon megragadott az a lány a nevével együtt. Olyan kedvesen, természetesen, bájosan cseng ez a név. A másik oka pedig, hogy az egyik kedvenc írom Friedrich Dürrenmatt. Eddig mindkét komoly barátom leszólta ezt a nevet, de ebbõl nem fogok engedni:) )
Hali! Én Melinda vagyok, és apu nevezett el Bánk Bán feleségéröl. :-) anyunak nem voltak lány név ötletei õ fiút akart inkább..:-)
Csak tudnám, miben tért el a válaszom a többiekétõl. Ugyanolyan hasznos, mint bárkié.
A férjemnek viszont érdekesebb a neve, õ Balázs, és mivel nem volt névötletük, a szülészrõl kapta a nevét. :) A fiaink Dani és Soma, egyszerûen csak ezek tetszettek mindkettõnknek. Én Máté lennék, ha fiúnak születtem volna, a gyerekeink pedig Anna és Dorina, ha lányok volnának.
Anyukámnak tetszett az Alexandra név, így azt választotta ki nekem. A kórházban viszont egyszer csak beugrott neki a Zsófia, amire korábban nem is gondolt. Így lettem Zsófia Alexandra, amibõl a Zsófit használom.
Elsõ nevemet (Réka) apám adta, mert akkoriban ment az István, a király címû rockopera, és nagyon megtetszett neki ez a név. Második nevemhez anyum ragaszkodott, a nagymamájáról nevezett el. A nagymamám, apukám édesanyja szerette volna, ha róla neveznek el, ami azért érdekes egy kicsit, mert szintén szerepel a fenti mûben: Saroltának hívták.
Szilviának készültem. Akkoriban (80as évek eleje) volt egy Szilvia nevû cipõkrém. Apukám végül azt mondta, ne legyen már a gyerek egy krémrõl elnevezve...így lettem Lívia.
Anyukám a Mária vagy Virág nevet szerette volna nekem adni, viszont a mamámat is Máriának hívják, és õ nem akarta, hogy róla nevezzenek el, nehogy a másik mamám besértõdjön. :D Az a bizonyos másik mamám meg falun lakik, és õ azt mondta anyunak, hogy a teheneket szokták Virágnak elnevezni:DD És ezért Annamária lettem.
Anyukám fiatal korában asszisztens volt gyerekorvos mellett, járt hozzájuk egy Eszter nevû kislány. Anyu nagyon szerette a kislányt, és azt mondta ha egyszer lánya lesz, az lesz a neve. Hát így.
Engem a terhesség 7. hónapjáig fiúnak vártak, de mikor megtudták, hogy hopp, õ lány lesz, két név merült fel: az Adél és a Bianka. Mindig azon viccelõdünk, hogy az utónévkönyvben csak az elsõ néhány oldal lehetett meg :D Bianka lettem, de néhány távoli rokon Adélnak hív, mert valahogy nekik nem esett le, hogy mégse az lettem :D
Anyukám kedvenc együttese a Rolling Stones volt, és mikor tini volt a frontember feleségét éppenséggel Biankának hívták. Neki nagyon megtetszett ez a név, így megfogadta, hogy ha lánya lesz, így fogják hívni :)
Anyukám féltestvéremmel volt terhes, azt mondták az orvosok, hogy lány lesz. Anya nagyon szerette volna a Georgina nevet, de amikor megszületett a féltestvérem, kiderült, hogy fiú lett. Anya ezután terhes lett velem, és még mindig szerette volna a Georgina nevet. Apa a Ninetta nevet szerette volna, de gyõzött anya akarata. Aminek nagyon örülök, mert szeretem a nevemet, a Ninetta név nem tetszik, örülök, hogy nem az lettem :)
Apum szülei nem fogadták el anyukámat a családja miatt, így mikor terhes lett a bátyámmal ki lett tagadva... vettek egy picike házat, a szomszéd nénike nagyon sokat segített anyukámnak, a bátyámnak is pótnagyija volt, lévén a nagyszülõk közül egyik sem volt soha kíváncsi ránk. Én 10 évvel a bátyám után születtem, addigra tényleg nagyon megszerették a nénit. Anyukám 5 hónapos terhes volt velemi mikor meghalt, én róla kaptam a nevem, az Annát.
Apukám mondott egy csomó lány nevet de annyunak csak a Bernadett tetszett, de szerencsére apám lebeszélte mert a vezetéknevem is b betûs. Aztán valahonnan jött a Nikolett és mindkettõjüknek tetszett. :) Nekem is! :)
Engem anyukámról. :)
Nekem a nagymamám járt egy orvoshoz, akinek az asszisztense Franciska volt, és annyira megtetszett neki, hogy beajánlotta anyuéknak, hogy ha megszületek, és lány leszek, Franciska legyek...és az lettem. Ha fiú lettem volna, akkor pedig Bálint.
Hát anya olyan nevet akart, amit nem lehet becézni ->Vanda lettem, de a nagyiék ezt is megoldották: vanduska :) am a faluban ahol lakok, csak én vagyok Vanda :D
Anyukám sokáig versenyszerûen úszott. Egyik példaképe után lettem Andrea. Húgom pedig kedvenc írónõjének egyik alakja után Emma. Apunak szerencsére mindkét név tetszett, így rábólintott. Ha fiúk lettünk volna, akkor a Márk nevet kapjuk, de nem lettünk :D
Nagyszüleim ceglédiek és volt egy távoli rokon, aki tanárnõ akart lenni. Nagyimék nagyon becsülték õt, 19 évesen meghalt:( Kecskemétre járt a tanitõképzõ fõsulira, mai napig látogatják a sirját. Mert Kecskemétrõl biciglizett haza és tüdõgyuszija lett.Édesanyám róla kapta a nevét. Én pedig róla. Ha fiu lettem volna akkor Péter lettem volna. A lánykori vezetéknevem nagyon hosszú és rövid keresztnevet kerestek szüleim.Igy lettem Éva.
A bátyám a nevét az apum után kapta, ragaszkodott hozzá az apum, így engem anyum nevezett el Krisztiánnak. ( szerintem a legjobb név :) )
én azért lettem Zsoltiii mert anyám egy Zsofit várt
Anyukámról. Aki meg a nagymamám zsidó barátnõjérõl kapta a nevét. (A kislányt gyerekkorában elvitték koncentrációs táborba, a testvérével együtt. A mamám nagyon jóba volt velük és megfogadta, ha felnõtt lesz és két kislánya lesz, akkor utánuk nevezi el õket. Így lett anyukám Judit, az ikerhuga meg Zsuzsanna.) Szóval Judit vagyok. Az én kislányomat, ha lesz, akkor Vandának szeretném elnevezni. Egyszerûen csak tetszik, hogy nem lehet becézgetni.
Anyának volt egy gyönyörû, hosszú fekete hajú, nagy barna szemû osztálytársnõje, Ibolya, remélte h neki is ilyen szép lánya lesz. Végül csúnya nem lettem, de szõke vagyok és zöld szemû.
Valami filmbõl választotta anyukám a Szintia nevet:) Az lettem:) Én pedig beleszerettem Fruzsina és a Hanna névbe.A lányaimat igy hivják!:-)
Állítólag valami könyvrõl, legalábbis édesanyámnak megtetszett ez a név, mikor olvasta. Orsolya vagyok.
Ugyanaz a nevem, mint anyukámnak, és az õ anyukájának. Szóval nálunk ez ilyen "tetszik a saját nevem, hiányzik anyukám, akit nagyon szerettem, de fiatal voltam, amikor meghalt, ezért legyen a gyermekem is X" névadási módszer. Másik nemû opció nem igazán volt, igaz félretettek egy nevet, talonba, hátha esetleg mégsem úgy sikerülök, ahogy nagyon-nagyon akarták. Húgom jobban járt, õneki én adtam nevet a szüleim beleegyezésével. :D
Apu álma volt, hogy ha lánya lesz, akkor Anett legyen :) És hát lánya lett :) ) Imádom is a nevem, erõt sugároz és intelligenciát :) ) És apa is a világ legjobb apukája :) ))
Micsoda Nõ-bõl Julira Robert után aki egy k*rvát játszott a filmben:D Így lettem Vivien.. Nem váltottam be a filmbeli nevem történetét:) )
Nekem semmi extra történet nincs, csak tetszett anyának a név :) Viszont nõvérem is beajánlott egy nevet a Kittit, szerencsére nem azt kaptam mert borzasztóan nem illik a nevemhez. A vezetéknevem -ik végû és a ...-ik Kitti nagyon nyelvtörõ :)
(3. vagyok) 22., öcsémmel is hasonlóan volt. Benne volt a pakliban a Márk, de akkor volt nagy divat a Marc cipõ, és anyukám úgy volt vele, hogy jaj, mi lesz, ha Marc cipõnek csúfolják meg öcsémet... ezért lett Gábor Tamás. Jobb is, mert a Márk nem illene a vezetéknevünkhöz, bár a vezetéknevünk végével a Gábor és a Tamás ilyen-olyan formáinak eleje is baromi vicces tud lenni :D. (bár a Marc cipõ akkor már nem volt annyira ismert, amikor öcsi suliba ment, tehát ez a veszély nem fenyegette volna...)
En neveztem el sajat magam :D Anyu szerint egyik ejjel a korhazban arra ebredt hogy egy hatalmasat rugtam a pocakjaban, es neki egybol beugrott a Petra nev.:) Elotte Leilaanak.vagy Zulejkanak akart.nevezni (volt egy torok osunk....)
Anyukám világ életében kislányt akart, és azt tervezte, ha fia lesz, nem viszi haza, persze ezt mindig nagyon komoly fejjel meséli... Szerencsére lány lettem, Lídiának szeretett volna, de apának volt egy Lídia nevû ismerõse, és nagyon nem bírta, szóval Karolin lettem. Szeretem a nevem, de utálom, hogy mindenki Karolinának szólít, sose bírják megjegyezni/felfogni, hogy Karolin a nélkül :D És 1952 óta nincs is benne a naptárban, lehet azért hiszik azt, hogy olyan nincs is :( Nembaj, több Karolint nem ismerek, és nem is hallottam egyrõl sem, csak egy Karolina nevû iskolatársam van.
Apa szüleinek utcájában volt egy kislány, aki nagyon szép kis göndör fürtös hajú lány volt. Így apa elhatározta, ha lánya lesz reméli olyan szép lesz, mint a kislány és a neve is tetszett neki, így lettem Evelin. A pláne az hogy kicsit bejött a szépség dolog is. :)
A kérdező hozzászólása: :D Nekem a szüleim nem tudtak dönteni így Gergõ lettem mert november 17-én jöttek össze. A hugomnál sem tudtak dönteni, én neveztem el az akkori ovis szerelmemrõl Fanninak :D
ezt találtam: "Honnan ered a császármetszés elnevezés? A császármetszés (sectio caesarea) neve a caedo, -ere (metszeni) latin szóból származik. Numa Pompilius (i.e. 715-673) volt az elsõ, aki törvénybe iktatta, hogy a halott anyából a magzatot el kell távolítani. Julius Caesar az általa hozott törvény (Lex Caesarea) révén került kapcsolatba a mûtéttel, bár tévesen sokan azt hiszik, hogy õ is ily módon született. Kötelezõvé tette ugyanis, hogy a halott vagy haldokló anyából a magzatot metsszék ki annak megmentése érdekében, vagy azért, hogy külön temessék el õket."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Én is ezt az oldalt akartam belinkelni:DA 6. bekezdésben írja végül is le, hogy miért császármetszés.

Miről nevezték el a bikinit?

Legjobb válasz: Arról a sziget csoportról ahol a kisérleti atomrobbántás is volt . http://hu.wikipedia.org/wiki/Bikini_%28f%C3%BCrd%C5%91ruha%29

Arról a sziget csoportról ahol a kisérleti atomrobbántás is volt . http://hu.wikipedia.org/wiki/Bikini_%28f%C3%BCrd%C5%91ruha%29
Egy szigetrõl. (Bikini sziget Ez a legészakkeletibb és legnagyobb, 4 kilométer hosszú sziget a legismertebb. 12 kilométerre északkeletre van Aomen (az elsõ sziget ebben az irányban), Bikinitõl délre pedig Bukonfuaaku fekszik. A bikinit (a fürdõruhát) is errõl a szigetrõl nevezték el. 1946 és 1958 között 23 nukleáris töltetet robbantottak itt fel. Az itt élõ mintegy 200 ember az áttelepítés elõtt leginkább halat, kagylót, banánt és kókuszdiót fogyasztott (állítólag az elsõ robbantások után zöld kókuszdió nõtt). 1968-ban az USA lakhatóvá nyilvánította a szigetet, és megkezdték a visszatelepítéseket. 1978-ban, mikor a vizsgálatok a stroncium–90 veszélyes arányát mutatták ki, a szigetet újra kitelepítették. Az õslakosok perbe fogták az Egyesült Államokat, és 100 millió dolláros kártérítést kaptak. A terület újbóli lakhatóvá tétele ennek a többszörösét emészti fel.)
Áá, kicsit se feltünõ, h ilyenkor teszed fel a kérdést...
UPPSSZ Robbantás

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!