Találatok a következő kifejezésre: Miről kapta a rákosi vipera (1 db)

Miről kapta nevét a rákosi vipera?

Legjobb válasz: Az idõk folyamán – Rákosi Mátyásra tekintettel – politikai okokból (és a faj szempontjából helytelenül) parlagi viperának és rákosréti viperának is nevezték. Rákos patak rétjén fogták elõször... Innen a név. wikipedia

Az idõk folyamán – Rákosi Mátyásra tekintettel – politikai okokból (és a faj szempontjából helytelenül) parlagi viperának és rákosréti viperának is nevezték. Rákos patak rétjén fogták elõször... Innen a név. wikipedia
Semmi koze nincs a politikusnak a vedett szepseghez. a neve a rakosretrol szarmazik


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen felszereléseket, berendezéseket, dekorációkat érdemes beszerezni ha gabonasiklót szeretnék tartani?

hali

még nem biztos a dolog meg ilyenek de fontolgatom, hogy belekezdek a kutya,macska,rágcsáló és hal tartás mellett a hüllők tartásába is. választásom az általam régóta kedvelt kígyók-ra esett. kutakodtam már a témában és a gabonasiklókra esett a választásom.
namármost...teljes bevásárló listát szeretnék összeállítani a kígyó projecthez. akvarisztikába is úgy kezdtem bele, hogy előtte kérdeztem és olvastam és bevásárlólistát írtam...de a kígyótartáshoz nem tudom még pontosan mik kellenek.

ami tutira kelleni fog listám már van: terrárium, kígyó, lámpa, talaj, búvóhely, kis vizes tálka

na de most jön a bibi (ezekre sehol nem találtam még értelmes választ -.-):
milyen lámpát érdemes beszerezni és abba milyen égőt?
talajnak mit érdemes használni? olvastam sok félét de sehol nem találtam konkrétat...van aki kókuszrostra mások pedig tőzegre és megint mások meg már kukorica alomra esküsznek...
a búvóhely kérdésről sincs fogalmam, miféle búvóhelyet lehet betenni? pl félbe vágott kókuszdiót? (amit akváriumba szoktak rakni)
a vizes tálka fém vagy porcelán legyen?
miről tudom megállapítani, hogy a kicsike kinőtte a terráriumát? (azt tudom, hogy egy kifejlett állatnak mekkora kell de ugye amíg kicsi addig kisebb kell neki)
hogyan érdemes dekorálni? pl mondjuk gyümölcsfaágat be lehet tenni amire felmászhat? (hörcsögömnek szokott bent lenni cseresznyeág)
hogy oldják meg az emberek a teraszos hátteret? (ahova ki tudnak ugye ülni a kígyók) milyen TERMÉSZETES anyagból lehet ezt kivitelezni? (csak természetes anyagokat szeretnék használni) egyáltalán hogy tud felmászni oda?

12

Túl lehet etetni az ékszerteknősöket?

Az ékszerteknősök csak annyit esznek,amennyire szükségük van, vagy túl is lehet etetni őket?

5

Hogy lehet megállapítani hogy mennyi idős egy gabonasikló?

3

Vettem egy kis ékszer teknőst beraktam az akváriumába igaz nem nagy de a teknős is alig nagyobb egy 50 forintosnál de egész nap csak a víz alatt bujkál és alszik, arra gondoltam hogy valami baj van aggódnom kéne vagy ez oké?

4

Milyen kígyó ez?

Tegnap találtam ezt a kígyót ( megfogta egy kutya és elpusztult ). Arra lennék kíváncsi hogy ez milyen fajta?

12

Mikkor lesz kiálitás pll teraplaza vagy terarisztika kiálitás meg stb?

2

Mi bajlehet az ékszerteknősöm páncéljával?

Van egy kb. 1 éves sárgafülű ékszerteknősöm. Egy ideje apró foltokat vettem észre a páncélján, világos színű foltok, mintha kopásfoltok lennének de csak a páncél tetején és lehet rosszul láttam, de mintha a páncélja lemezeiből egy vékony réteg kezdene levállni. Mostanában erősen vedlik, ez összefüggésben lehet? Valaki ötlet?

4

Mik kellenek két leopárdgekko tartásához (1hím 1nőstény)?

evásárlólista hogy mi kell kép,link hogy kell berendezni hogy jól érezze megát most alig van pénzem apránként szeretném venni és ősszel a gekkot.Még kezdo vok

7

Elveszett a gyíkom, hogy szerezzem vissza?

Elveszett,amikor suliban voltam,és itt van valahol a házban.kéne egy csapda,hogy visszaszerezzem!csak nincs ötletem

8

Heló! Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy mocsári teknősöm nem rég kaptam és hogy egy teknős elvan egy 84x41/5cm helyen elvan egy mocsári teknős?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!