Találatok a következő kifejezésre: Miről ismerni a (6 db)

Miről ismerni fel az ellenőröket a BKV járművökön?

Legjobb válasz: Csoportokban járnak, és titkon lehet látni amikor összenéznek. uttalanul cirkáznak hol le hol felszállnak. kis noteszükvan.

suttyó igénytelen állatok. én már kilométerekrõl felismerem õket. kis szar oldaltáska(abban vannak a csekkek:) kínai olcsó szar cuccok(ahhoz képest, h mennyit bírságolnak...) és amint felszállnak, már tenyerelnek a lyukasztóra... amúgy ha sokat járkálsz pesten, akkor ösztönösen megérzed. eccer felszállt két szakadt nõ a 6osra, elõ se vette a karszalagot, már mutattam a bérletet. kérdezi: honnan tudta? mondom rezignált hangon: ééreztem... :D na ennyit ezekrõl a kis hulladékokról.
Csoportokban járnak, és titkon lehet látni amikor összenéznek. uttalanul cirkáznak hol le hol felszállnak. kis noteszükvan.
Általában az oldal táskájuk is "jellegzetes". Na meg a mondat "jegyeket bérleteket"- ha értelmes feje van szoktam is mondani, hogy kössz nem kérek, van:) . A buszmegállóban várva egy kupacban vannak, de mégis külön ajtókon szállnak fel. Mondjuk a mi vonalunkon álltalában ugyan azok a csoportok vannak, egy két alkalom alatt megjegyzi az ember a fejüket:) A legtöbbjük ha hiszitek ha nem, normális, pl amikor 3 gyerekkel vagyok, és épp tenném gyorsan a jegyet a jukasztóba, int, hogy hagyjam csak... Vagy mikor mondom, hogy upsz elfelejtettem lyukasztani, csak mosolyog és tovább megy. Na jó nem mindegyik ilyen, van kifejezetten bunkó is.
ja mindig hárman vannak vagy ketten, és 30éves retro cuccokba szállnak fel oldaltáskával, és semmi értelem a tekíntetükbe szédelegnek elõre mint a zombik
vannak olyan BKV ellenõrök is akik egyedül mászkálnak példa: 2 es villamos.. A kitûzõjére az van rá írva hogy "fõellenõr" A sima jegyellenõr egyedül nem ellenõrízhet az õ kitûzõjükön az van írva hogy "jegyellenõr" Ha ilyan van láttok egyedül ellenõrizni fel lehet jelenteni és lehet rendõrt is hívni mert a gyanú alapos hogy áll ellenõr!!! Csekket köteles adni! Van náluk ellenõrzési jegyzék rovancsolólap és stb.. az az jegyszerelés! :)
Igénytelenek és vacak cucokban járnak, és alkoholisták. Amennyit bírságolnak nem otthonra költik hanem elisszák, innen ismerhetõ meg. Amúgy ha megbüntet már megismered :)
Van oldaltáskájuk, és köszönnek a sofõrnek(villamoson intenek) falkában vannak. Összenéznek felszállás elõtt. Egyszerûen megérzed. Am jó módszer, ha veszel egy havi bérletet, és sokat utazol. Bpnél kisebb városban (pl.:megyeszékhelyek) nem lehetetlen, én már a megállóban felmutatom nekik. Amúgy minek akarod felismerni???
Karszalagot csak akkor húznak mikor már felszálltak a jármûre, egyenruhát nem igazán hordanak.Viszont csoportosan járnak és három ajtón szállnak fel, nehogy lelépjenek a bliccelõk.Nagyon kell figyelni hogy ki tudd õket szúrni.
Miért kell Õket felismerni?
Köszönnek a soförnek!
Nem BKV s formaruhába vannak hanem civilként a fõ ellenõrök is! A fõellenõrnek nincs külön táskája vagy ha igen õv táska de csekket add az is! Senki ne fizessen nekik egy fillért se.. A birságokat ugysem tudják be hajtani amugy van egy jó modszer erre, legyen két szemilyi igazolványod. A körözött igazolványt adjátok neki oda lakcím kártya nélkül! A sorszám alapján majd küldi lakcím lekérdezésre, de mivel hogy körözik az igazolványod.. Nem fog le jönni a lakcím az fog csak le jönni hogy "Körözés alatt áll az igazolvány" innentõl kezdve meg [email protected] az egészet! :)

Miről ismerni meg, hogy az ínye fáj-e a babámnak?

2 napja hirtelen minden el?zmény nélkül iszonyatosan elkezd sírni és alig lehet lenyugtatni. Úgy gondolom biztosan fájhat valamije, mert akkor sír ennyire. A hasa már nem hinném, ezt kin?ttük, a lábacskáit nem is huzkodja. Arra gondolok, lehet, hogy az ínye, mert valami elindult benn. Jöv? héten lesz 4 hós.

Legjobb válasz: Igen, lehet, hogy az ínye. Ilyenkor én bekentem Dentinox N géllel. Ha arra abbamarad a sírás, akkor biztosan az volt. De lehet masszírozni is egy kicsit az ínyét.

Igen, lehet, hogy az ínye. Ilyenkor én bekentem Dentinox N géllel. Ha arra abbamarad a sírás, akkor biztosan az volt. De lehet masszírozni is egy kicsit az ínyét.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! És ezt lehet kapni recept nélkül is? Vagy írassam fel a doktornõvel?
Szia! Lehet kapni vény nélkül. A másik ilyen segítség fogzásnál a DOLOGÉL, kamilla-valeriana-propolis összetételû, állítólag jobb is mint a dentinox, mert természetes anyagok vannak benne. A dentinoxban van lidokain, ami segít gyorsan csillapítani a fájdalmat, csak rövid ideig hat. Nekem van mindkettõ, csak az a baj, hogy a fiam már nem engedi, hogy a szájában kotorásszak:) Kitartást és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Remélem használni fog!

Miről ismerni fel a szilikoncicit?

Legjobb válasz: Az elég gyanús, amikor valakinek hanyattfekve is úgy állnak szabadon a cicijei, mint a cövek...

Az elég gyanús, amikor valakinek hanyattfekve is úgy állnak szabadon a cicijei, mint a cövek...
Ha láttál már elég természetest, akkor spontán adódik a válasz!
Tul kerek es tul feszes.
Túlságosan is kerek és amikor hanyat fekszik akkor sem terül szét, hanem úgymond örzi a formáját és égnek áll, mint a cövek. Ha megfogod és érzed, hogy valami be van oda ültetve, akkor az tuti szilikonos, mert érezni lehet az implantátumot. A szilikonos ciciknél szokott mûtéti heg lenni. A heg helye, mérete és a formája függ a mûtéti beavatkozás módjától, hogy hogy rakták be az implantátumot. Ha ruhán keresztûl akarod megállapítani, akkor az szinte lehetetlen. Ha nincs rajta melltartó és érdekesen ringanak a mellei, túlságosan is tartja a formáját, amikor nayat dõl és nem terülnek szét a mellei, hanem tartják a formájukat és az égnek állnak, akkor tuti szilikonos! Ha melltartó van rajta, akkor bizonyos féléknél megállapítható, de bizonyos féléknél már nem.
Négyzetrácsos és szabályos öccög alakú...amúgy meg sárga -.-


A Vesta bolygót merre láthatom az égen? Tehát melyik égtájban és mennyire magasan? Hány óra körül? És miről ismerni fel?

Legjobb válasz: Nem túl szerencsés most a megfigyelhetõsége. Amúgy is halvány(5,7 M körüli, és ez a szabad szemes láthatóság körülbelüli határértéke). A Capricornus csillagképben van: http://www.nakedeyeplanets.com/vesta-2011.htm Ez Dél-Dél-Kelet irányban, kb 15° horizont feletti magasság, este 22 óra körül.

Nem túl szerencsés most a megfigyelhetõsége. Amúgy is halvány(5, 7 M körüli, és ez a szabad szemes láthatóság körülbelüli határértéke). A Capricornus csillagképben van: http://www.nakedeyeplanets.com/vesta-2011.htm Ez Dél-Dél-Kelet irányban, kb 15° horizont feletti magasság, este 22 óra körül.
Nem. Csal a szemed ;)
Így van, az a Jupiter. A stellarium progit pedig innen tudod leszedni: http://www.stellarium.org/hu/ maci
Szerintem a Jupiter. Nagy és fényes, keleten jön fel. Bár nem biztos, mert mostanában már 9-10 körül is elég jól látni. Töltsd le a stellarium nevû programot (ha megérkezik delfill, õ tud linket adni, én sajnos nem).
Nem a Te hibád, csak elkeserítõ, hogy a publikálóknak teljesen természetes dolog és nem gondol arra, hogy egy hozzá nem értõ a megfogalmazását hogyan is fogja értelmezi. Sok lelkes ember aztán hiába keresi az elmozduló Vestát, pedig ténylegesen ott van az orruk elõtt.
"az elmozdulás csak napok alatt vehetõ észre" Így igaz, odaírhattam volna, mert tényleg félrevezetõ. :)
Azért azt hamar tegyük hozzá, hogy ez az elmozdulás csak napok alatt vehetõ észre, és nem arról van szó, hogy látható volna a mozgása...
"Észlelõ amatõrcsillagászok figyelmébe ajánljuk, hogy a Vesta kisbolygó ezen a nyáron és kora õsszel a Bak (Capricornus) csillagképben kereshetõ fel és kisebb távcsõvel, sõt binokulárral könnyen azonosítható fényes, sárgás-vöröses égitest, amely elmozdul a csillagok között." http://hirek.csillagaszat.hu/kisbolygok/20110717-vesta-kepek..
Ahogy korábban is volt szó róla, a bolygók nagyon lassan látszanak mozogni a csillagok háttere elõtt, több nap vagy hét, sõt hónap alatt feltûnõ a mozgás. Az hogy keleten felkel és vonul, a Föld forgása miatt van, mint a Nap vagy a Hold látszó napi mozgása. Jupi?! Szegény Jupitert lejupiztad? :DDDD Na ezt még így nem hallottam! :)
A kérdező hozzászólása: Ez tényleg a Jupiter, odáig vagyok a boldogságtól! :-) Ja és nagyon köszi, hogy felvilágosítottatok, magamtól nem ment volna. Most már csak valaki szemorvos kéne, hogy elmagyarázza, miért káprázik a szemem. Éjjel hemzsegtek a csillagok az égen, csak túl párás volt a levegõ és hideg is volt, csak épp kinéztem. De majd valamelyik nap megpróbálom úgy nézni a kis Jupit, hogy ne ugráljon... :-). Elnéztem délre is, hogy a Vesta merre, de felhõs volt arra. Gondolom õ azért szabad szemmel ilyen hozzá nem értõnek, mint én, csak egy csillagnak tûnne, és nem tudnám melyik az, ugye?
A Vesta szabad szemmel macerás lesz, túl halvány. Ha van egy egyszerû távcsöved, akkor is azonosítani kell a környezõ csillagok között, de nem lehetetlen.

A SGH SIII - SIV klón telefonok ismertetői? Tudja vki, miről ismerni fel azokat pontosan? Vásárloni szeretnék, de NEM KLÓNT!

S3-at vagy SIV - et szeretnék vásárloni, - használtat- , viszont annyira sok klón van ma már a piacon, hogy nem merek kéz alól, nem boltból vásárloni. Tudja vki mikre érdemes odafigyelni vásárláskor? Mik alapján lehet kiszűrni, ha épp egy klón telefont tartunk a kezünkben? ( Sajnos iPhonnal már átvertek, 3 éve... :( )

Legjobb válasz: szerintem a legbiztosabb az, ha egy szintetikus tesztet lefuttatsz úgy, hogy elõtte utánnanézel hogy körülbelül mekkora pontszámot kéne kiadnia. mert bár a legtöbb klónt úgy szoftverezik(fõleg mivel android, nem is bonyolult), hogy még a modell is az eredeti legyen(ez például play áruházba elõny, mert ugye akkor több letölthetõ cucc van rá), viszont a hardvere az közel sem olyan erõs, így ha a tesztprogram s3-nak vagy s4-nek is ismeri fel a telefont, elég könnyen észrevehetõ, ha mondjuk csak feleannyi pontszámot kap, mint az eredeti. ez meg általában csak a tökéletes külsejû klónoknál van így, ebbõl kevés van, a legtöbb klónnál meg általában a hátlapon samsung helyett android felírat van, szóval azt már nehéz összetéveszteni.

szerintem a legbiztosabb az, ha egy szintetikus tesztet lefuttatsz úgy, hogy elõtte utánnanézel hogy körülbelül mekkora pontszámot kéne kiadnia. mert bár a legtöbb klónt úgy szoftverezik(fõleg mivel android, nem is bonyolult), hogy még a modell is az eredeti legyen(ez például play áruházba elõny, mert ugye akkor több letölthetõ cucc van rá), viszont a hardvere az közel sem olyan erõs, így ha a tesztprogram s3-nak vagy s4-nek is ismeri fel a telefont, elég könnyen észrevehetõ, ha mondjuk csak feleannyi pontszámot kap, mint az eredeti. ez meg általában csak a tökéletes külsejû klónoknál van így, ebbõl kevés van, a legtöbb klónnál meg általában a hátlapon samsung helyett android felírat van, szóval azt már nehéz összetéveszteni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Miröl ismerni fel, ha gilisztás a gyermek? Milyen korban jöhet elö?

Legjobb válasz: még akár felnõttkorban is elõjöhet. Ha nagyon viszket neki a végbél környékén, és a székletben látható férgek vannak, amik jobb esetben olyanok mint akis cérna, vagy nyüzsögnek, vagy már nem mozognak. Fertõz!!! Mindenképp féreghajtószerre van szükség és nyilván a családnak is. Orvos lássa..ellenõrizni kell a székletet minden alkalommal. Ha nagyon erõs a fertõzés a cérnagiliszta akár az alsónemûben is elõfordul, mert kisodródik a végbélbõl. Ha nem kezelik., komoly gondot okozhat.

még akár felnõttkorban is elõjöhet. Ha nagyon viszket neki a végbél környékén, és a székletben látható férgek vannak, amik jobb esetben olyanok mint akis cérna, vagy nyüzsögnek, vagy már nem mozognak. Fertõz!!! Mindenképp féreghajtószerre van szükség és nyilván a családnak is. Orvos lássa..ellenõrizni kell a székletet minden alkalommal. Ha nagyon erõs a fertõzés a cérnagiliszta akár az alsónemûben is elõfordul, mert kisodródik a végbélbõl. Ha nem kezelik., komoly gondot okozhat.
A kérdező hozzászólása: A 17 hetes lányom székletében láttam valamit, nem mozgott, és könnyen szétjött.Csak gyümit eszik, kevés tejpépet.A többi szopi.Ezért nem tudom, hogy mi lehetett az.
innen nehéz megmondani, de ha nem vagy benne biztos a bélféreg úgy néz ki mint a varrócérna. kb olyan vékony is és rövid..a durvább férgek a trópusi helyeken vannak. Ha aggódsz, kérd meg a háziorvost, hogy csináltasson egy székletleoltást akkor kiderül.. mindenképp szólj a dokinak, hogy mik az aggodalmaid. ad egy tartályt belemersz egy kis kakit, becsomagolod, elviszed az ántsz-hez és a doki megkapja az eredmény .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!