Találatok a következő kifejezésre: Miota nem az (295 db)

Mióta nem rendszeresen szedem az elevitet a nagywc-zés előtt mindíg fáj a hasam. Amikor elkezd fájni már tudom hogy lassan mennem kell. Nektek is van hasonló tapasztalat? 21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia.Mostanában nekem is vannak ilyen nagy wc-vel kapcsolatos gonjaim.Mióta szedem a vasat, nem tudom mi összefüggés van közte. Ma hajnalban is felébredtem arra hogy olyan feszítõ érzés van a hasamnál.Reggel ment egy kicsit a hasam. Nem tudom mitõl lehet.

Szia.Mostanában nekem is vannak ilyen nagy wc-vel kapcsolatos gonjaim.Mióta szedem a vasat, nem tudom mi összefüggés van közte. Ma hajnalban is felébredtem arra hogy olyan feszítõ érzés van a hasamnál.Reggel ment egy kicsit a hasam. Nem tudom mitõl lehet.
Én is Elevitet szedek + vasat mert kicsit vashiányos vagyok! És én van hogy napi 2x nagywc-zek, egyszer nehezebben, egyyszer meg hasmenésszerûen.

Miért esznek az emberek fehér lisztbõl készült dolgokat? szerintem méreg. Mióta nem eszek ilyet, nem fájnak az ízületeim, több az energiám. Más is így van vele?

Legjobb válasz: Miért lenne a fehér liszt méreg? A teljes kiörlésû lisztben ugyanúgy benne van az, ami a fehér lisztben, csak a TK-ban benne maradnak a fehér lisztbõl eltávolított, értékesnek vélt összetevõk. Ha a gabona (pl. a glután miatt) méreg és károsítja a bél nyálkahártyáját, ami közvetve majd felszívódási problémákhoz vezet, ami megint közvetve izületi fájdalomhoz és fáradtsághoz vezet, akkor ugyanez a probléma fennáll a TK cuccoknál is, hiszen a káros anyagok (pl glutén) azokban is megvannak. Ha tutira akarunk menni, és minden mai táplálkozási irányzatnak meg akarunk feleni, akkor sok mindent ki kellene zárnunk, nem csak a fehér lisztet. Nagyjából csak a fehér rizs, a zöldségek, a gyümölcsök, meg a húsok és állati belsõségek maradnának. Nem próbáltam még csak ezeken élni, lehet, hogy jobban érezném magam.

Miért lenne a fehér liszt méreg? A teljes kiörlésû lisztben ugyanúgy benne van az, ami a fehér lisztben, csak a TK-ban benne maradnak a fehér lisztbõl eltávolított, értékesnek vélt összetevõk. Ha a gabona (pl. a glután miatt) méreg és károsítja a bél nyálkahártyáját, ami közvetve majd felszívódási problémákhoz vezet, ami megint közvetve izületi fájdalomhoz és fáradtsághoz vezet, akkor ugyanez a probléma fennáll a TK cuccoknál is, hiszen a káros anyagok (pl glutén) azokban is megvannak. Ha tutira akarunk menni, és minden mai táplálkozási irányzatnak meg akarunk feleni, akkor sok mindent ki kellene zárnunk, nem csak a fehér lisztet. Nagyjából csak a fehér rizs, a zöldségek, a gyümölcsök, meg a húsok és állati belsõségek maradnának. Nem próbáltam még csak ezeken élni, lehet, hogy jobban érezném magam.
Hát persze.. ez az Ön elmélete, én nem szólok bele. Hanem inkább teszek azért, hogy még egy ember meggyógyuljon a krónikus betegségeibõl, ez véletlenül (nyilván csak véletlen) azután következik majd be, hogy abbahagyja a búza(glutén) evést. Ha minden embernél ilyen véletlen egybeesés történik, akkor már megéri elhagyni ezt a növényt. Még ha csak következetes véletlenek sora köti is a betegségekhez..
A vércukor profilja más a tk lisztnek és a finomított lisztnek, eü hatása és inzulin profiljuk már nem különböznek ennyire. Miért eszik? Mert elterjesztették hogy a gabonák élelmiszerek, és mert olcsó - és valóban jól lehet lakni vele, tehát látszólag kaja. Meg ízletes. Aztán rohangásznak orvoshoz mert betegek és kövérek, de attól hogy az ember kicsit értelmesebb mint a csimpánz, még nem fogja tudatosítani az összefüggést a búzaevés és a betegségei között. Fõleg, hogy ügyesen ügyelnek is rá sokan, hogy minél kevésbé realizálják ezt az emberek.
Ez milyen tévedés már hogy olcsóbb. Térfogatra persze mindenképp igaz, óriási fehérlisztbõl sült bodagokat lehet töredék áráért kapni pl. egy ugyanakkora rozskenyérhez képest. De maradjunk is a rozskenyérnél: egy ilyen, 4-500 Ft-os, tömör, 1 kg-s kenyéren egyedül több mint egy hétig elvagyok. Fehér kenyérre sajnos ennek az összegnek a többszörösét kellene költenem. Hogy nem lehet minden sarkon normális pékárút kapni, az igaz, ez okozza a látszólagos drágaságot is.
Elég sok vélemény van már a gluténmentes táplálkozásról.. már rég nem kérdés, nem csak feltételezés hogy jobb.
A kérdező hozzászólása: ki lehet próbálni, és utána véleményt mondani. hajrá:)
A kérdező hozzászólása: bocsánat, rosszul mondtam szerintem minden gabonaliszt káros, és a gabona nem az alapvetõ tápláléka. A burgonya és rizs alapú táplálkozásé a jövõ.
ma 23:10 Nem a búzaevéstõl betegek sokan. Sokkal inkább a renyhe életmódtól, a 99.99 %-os fertõtlenítéstõl és a mindenféle szuper plusz vitaminoktól.
Mert jó, és nekem semmi bajom nincs tõle.
Mert olcsó, finom, könnyen beszerezhetõ, roskadoznak tõle a boltok polcai.Az ízületekrõl nem tudok nyilatkozni, viszont nekem is több az energiám, jobb az emésztésem mióta nem eszem, csak néha tk fekete kenyeret, tönköly tésztát.Az inzulinszint szempontjából nem mindegy, hogy gyors, vagy lassú ch-t fogyasztunk.Fogytam is.
1. Olcsóbb. 2. A pékárukat, süteményeket is fehér lisztbõl sütik többnyire. Pedig a teljes õrlésû liszt nem dobja meg annyira a vércukrot.
Bizonyára mert éhesek, és szerintük nem méreg. De ha te nem, akkor nem...
Neked méreg, másnak nem.
Azért mert az olcsó. Nem mindenkinek telik szuperklassz , szuperdrága, szuperegészséges, szuperfinom kenyérre. Sajnos.
A rozskenyér sem jobb semmivel. Hogy 1kg rozskenyeret valaki egy hétig eszik, az szubjektív. Úgy sem nyerõ egyébként.. egészség szempontjából.

Hány fiú van ezen az oldalon, aki nem tetszik a lányoknak, pedig folyamatosan próbálkozik, kezdeményez? Hány évesek vagytok és mióta nem jön össze semmi sem?

Legjobb válasz: Hát szerinted?Van vagy 6 millió.....de ezt nem viccnek írom,itt szinte csak olyanok vannak,de persze nem mindegyik:D

Hát szerinted?Van vagy 6 millió.....de ezt nem viccnek írom, itt szinte csak olyanok vannak, de persze nem mindegyik:D
Miért Frász? Volt szerencséd egy párhoz? :D
23/f, soha nem volt semmi
Sok...
Én még próbálkozni sem merek, úgysem kell nekik egy ilyen gyökér, mint én. 26F
Én nem tudom mi lehet a baj, jól is nézek ki pedig meg minden, de nekem sehogy nem megy a csajozás akárhogy próbálom. Múlthéten kikosarazott egy lány mert más tetszik neki tegnap meg voltam barátokkal a strandon, ahol ismerõs lányok is voltak, ott is próbálkotam, nem ment a dolog, este elmentem egy szórakozóhelyre másik barátokkal, ott táncoltam egy nagyon helyes lánnyal, ölelkeztünk meg minden de mikor meg a akartam csókolni kiszaladt, pedig nagyon látszott rajta hogy élvezi a táncot velem, szóval nem értem. :/ 1 éve volt utoljára barátnõm de az véletlen jött össze csak de nem szerettem õt :/ Ezek után letargiában vagyok :( (19vagyok)
jelen. segítséget elfogadok 23/F
Nekem sem sikerült eddig semmi. 17/F


Miért nem küld az erste bank elektronikus számlatörténetet? Mindig megkaptam havonta, de most 2 havi-t nem küldtek. Azóta mióta nyilatkoztam az ingyenes készpénzfelvételrõl.

Legjobb válasz: Ha a netbankon kaptad meg eddig, akkor célszerû a bankot megkérdezni, akár telefonon, lehet, hogy valamilyen (technikai) probléma lehet. A nyilatkozatnak elméletileg nincs (nem lehet) ehhez köze.

Ha a netbankon kaptad meg eddig, akkor célszerû a bankot megkérdezni, akár telefonon, lehet, hogy valamilyen (technikai) probléma lehet. A nyilatkozatnak elméletileg nincs (nem lehet) ehhez köze.
A kérdező hozzászólása: Átkerült a levélszemétbe....ami a poén, hogy sosem nézem meg mi kerül bele, automatice kitörlöm....a bank pedig 500/lap -ért ad másolatot, szuper!!!! :S

Mióta nem szívok cigit (6 napja), a második napon valami szörnyû orrfolyás és köhögés jött rám ami vagy enyhül vagy nem. Azt olvastam, hogy ez a niktoni megvonási tünete is lehet, létezik ez?

Elektromos cigit szívok helyette, de ebben meg nincs nikotin... napi 2 dobozos voltam, és 0-ra csökkentettem, de nagyon rosszul vagyok... elfoglalom magamat az elektromossal, de hogyan enyhíthetem az elvonási tüneteket?

Legjobb válasz: gyógyszerek kizárva!

A kérdező hozzászólása: gyógyszerek kizárva!
Szerintem magukhoz tértek a csillószõreid és hozzák fel a hörgõrendszer mélyérõl a cuccot. Amikor én letettem napokig keserû volt a számíze , minden reggel ott volt a torkomon a váladék. Ez kb 3 hétig tartott, az orrom is jobban folyt nekem is. Nekem fokozatosan múlt el, praktikám nem volt ellene, csak kibírtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi... jó lenne megszabadulni ettõl is meg a cigitõl is... imádtam dohányozni, ha nem fuldokoltam volna akkor még mindig szívnám ......
Igyál nagyon-nagyon sok folyadékot (2-3 litert naponta). Ha szereted az ízét, a mézes borsmenta tea csodákra képes. Kitartást!

Mióta nem eszem CH-t több az energiám?

Lehetséges hogy ettõl? Elhagytam az édességeket, a péksütiket, fehér kenyeret, és tele vagyok energiával, hogy néha már ugrálnom kell mer unatkozok. Eddig meg mindig le voltam fáradva, nem volt erõm semmihez, szinte csak aludtam. A kajálás miatt lehetett? Akkor jól döntöttem ugye? Nem gondoltam volna, hogy ennyire feltud dobni, bár lehet hülyeség..

Legjobb válasz: Ezzzel én is hasonlóan vagyok.. Ja de jó, azt hittem velem van gond :D Amikor sikerül tartanom a paleot sokkal jobban érzem magam, csak sajnos a körülmények ezt nem mindig teszik lehetõvé...

Ezzzel én is hasonlóan vagyok.. Ja de jó, azt hittem velem van gond :D Amikor sikerül tartanom a paleot sokkal jobban érzem magam, csak sajnos a körülmények ezt nem mindig teszik lehetõvé...
A kérdező hozzászólása: Ez a paleo diéta? Nem is tudtam. én nem nézegettem ezeket, csak hogy mit érdemes enni, és mit nem. Aztán irogatták, hogy hát reggel ehetsz CH-t, meg ilyenek.. Na én azt nem bírtam, ha eszek egy kenyeret tuti 10 perc múlva megint nyitom a hûtõt, csoki után is csak éhesebb leszek. Én ezt véglegesen terveztem, 1 hete egész jól bírom. És ha eredménye is lesz, hát akkor nagyon boldog leszek:) ..
Ezzel én is így vagyok, no azért ennyire nem drasztikus a helyzet, kevés CH-val is lent tudok lenni tél végén, esõs napon... De több energiám van, ha inkább zsírból viszem be és nem szénhidrátból. Az se mindegy, a szénhidrát narancs vagy csokis rizs, egészen más a hatás :D (Mellesleg nyilván eszel CH-t, nem kizárt, hogy nem is keveset, ez nem derült ki, de elég érdekes dolgokra mondják rá az emberek, hogy szénhidrátmentes vagy pláne -szegény.)
A kérdező hozzászólása: eszek persze..de másképp de hogy ennyire más, azt nem gondoltam volna..:o gyümölcsöket, zöldségeket, tojást is eszek salikat mindennel, csirkehusi a kedvenc, natúr joghurt müzli stb.

Már régóta megvan nekem a HU-MINECRAFT és mióta feltünt az 1.7.2-es verzió azóta nem tudok belépni a játékba! Mi a Baj?

Hiába kattintottam a frissités gomba letölti a frissitést és kidob a játékból ! mindig ezt csinálja !

Legjobb válasz: töröld le

töröld le
A kérdező hozzászólása: Miért is ?
1: mert akkor lehet megjavul, ha újrarakod 2: mert a készítõje elvileg lopja az adatokat, módosít fájlokat a gépen, és pár weboldalt nem tudtam anno megnyitni miatta. Töltsd le a teamextreme féle minecraftot, sokkal jobb.
A kérdező hozzászólása: Mindegy már letöltöttem a MESTER MC-T

Nem hízik a kislányom mióta átalussza az éjszakákat. Van összefüggés?

Tudom, nem indokolt, de mérem minden reggel. Kb. 2 hete alussza át az éjszakákat, eddig felkelt 1-szer. Azóta 5400-5500 g között ingadozik a súlya. Eddig minden nap gyarapodott egy picikét. Már csak 4-4,5 óránként eszik, így 1 nap csak 4-szer, max 5-ször eszik, mikor hogy alakul, akkor viszont 130-200 g között. (Anyatejes, nem szoktam amúgy méregetni mennyit eszik, de mióta nem gyarapszik, 1-1 alkalommal megmértem kíváncsiságból.) Este fél 9 körül vacsi, aztán alszik kb fél 7-7-ig. Azt tudom, hogy egy idõ után lelassul a gyarapodás, na de ennyire? 10 napja is pont ugyanennyi volt. 3 hónapos.

Legjobb válasz: Az én kislányom ugyanígy van csak õ már 4 hónapos. Olyan 1,5 hete átalussza az éjszakát, azóta 5840 gramm körül van minden este (+/- 20 gramm). Õ is anyatejes, kíváncsiságból megmértem párszor mennyit evett. Volt hogy csak 40-et, volt hogy 170-et... Én egyelõre nem aggódom, mert nagyon jó kedvû, kiegyensúlyozott baba, rengeteget "mozog" tornázik. Nappal 6x eszik. Úgy tudom anyatejes babáknál ez teljesen normális.

Az én kislányom ugyanígy van csak õ már 4 hónapos. Olyan 1, 5 hete átalussza az éjszakát, azóta 5840 gramm körül van minden este (+/- 20 gramm). Õ is anyatejes, kíváncsiságból megmértem párszor mennyit evett. Volt hogy csak 40-et, volt hogy 170-et... Én egyelõre nem aggódom, mert nagyon jó kedvû, kiegyensúlyozott baba, rengeteget "mozog" tornázik. Nappal 6x eszik. Úgy tudom anyatejes babáknál ez teljesen normális.
ha jókedvû és érdeklõdõ akkor nincs semmi baj. nekem volt 1hónap ahol kislányom 13dekát szedett fel 5410gr volt 5hónaposan 6hónaposan meg 5540gr. erre a doki azt mondta hogy lesznek olyan hónapok mikor alig szed fel de lesznek olyanok amikor sokat szed fel. hát nálunk igy is lett mert 7hónapos státuszon több mint 1kg fel szedett. be fogja hozni a súlyát. nekem a kezdettektõl átalussza az éjszakát. igaz most ébred mert fogzik. szerintem nincs összefüggés.
Nem az alvastol fugg...a fiam epp a 3-4 honap kozott nem hizott semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor bizonyára véletlen egybeesés. Amúgy minden oké vele, a hasfájás is elmaradt végre. Rengeteget nevet és dumál ha ébren van. A mérleget meg már tényleg el kéne dobni a... :-)
A kérdező hozzászólása: *végzettségetek
Én több mint 2 éve de közben volt közmunka és varrónõ vagyok
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!

Mióta van az hogy a munkáltató nem köteles szabadságot táppénzt és ünnepet fizetni?

Március óta nem volt munkám most nagy nehezen találtam. Mikor közölték velem hogy szabadság és táppénz nincs,sőt fizetett ünnep sem nagyon lesokkolt! Elmehetek de azokra a napokra nem jár semmi pénz! Elvállaltam mert nagyon szarban vagyunk már anyagilag,de mi lesz ha beteg leszek vagy bármi közbejön?! Van egy 3,5éves gyerekem is.

Legjobb válasz: Ilyen nincs törvényesen. Ahogy leírtad, gyanús, hogy feketén akar dolgoztatni.

Ilyen nincs törvényesen. Ahogy leírtad, gyanús, hogy feketén akar dolgoztatni.
# 7/9 Idõpont ma 11:58 Urisstennn. A munkaerõ kölcsönzõ cég nem azért kölcsönzõ mert 2órára veszel "kölcsön" egy dolgozót Te nagyon sügér!! Ne szólj már bele olyan dologba amihez túl sötét vagy, komolyan mondom ezen az oldalon ez a válasz a Top3 leghülyébb válaszok egyike. A munkaerõ kölcsönzés lényege, hogy a kölcsönzõ cég és egy vállalat megállapodik hogy munkaerõt "kölcsönöz" Nem 2 órára, nem 1 napra, hanem határozatlan idõre. Tehát nem a mit tudom én mercedes a munkáltatód hanem pl XY humán kft. És a munkavégzés helye lesz pl. a mercedes gyár. De a fizetést, a munkaerõ kölcsönzõ cégtõl kapod, max cafeteria jár a az üzemtõl/gyártól vágod a lényeget? Témához írva..kicsit érdekes ez a dolog. Nálunk is sok kölcsönzött munkaerõ van de ott nem tudok ilyesmirõl. Mindenképp utána kérdezek, mert ez enyhén rabszolga munka.
Ha hivatalosan felvett, akkor nem teheti ezeket szerintem. Kérdezz meg egy könyvelõt - bérszámfejtõt, hogy miért mondta ezeket.
A kérdező hozzászólása: Köszi de ezeket eddig is tudtam, ezért is csodálkoztam mikor mondták hogy nincs semmi! Mikor szóltak hogy mehetek dolgozni, az ember már a telefonban elmondta hogy nem fizetnek semmit. Tetszik- tetszik nem-nem, csak akkor még nem gondoltam hogy ilyen hamar beteg leszek.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi lesz, mit csináljak?!:((( Itt vagyok félholtan taknyom-nyálam egybefolyik nagyon gyenge vagyok. A tegnapi napot is betegen dolgoztam végig. Félek hogy elküldenek ha nem megyek be, de ha nem is küldenek el azokra a napokra amíg itthon vagyok nem kapok pénzt! Ezt most nem engedhetem meg magamnak!:(
a túlórát két féleképpen számolhatja a munkáltató: vagy kifizeti, vagy azonos mértékben szabad-csúszónapot add. Szabadság az max azért nem lehet mert "késõn" kerültél a céghez, és a szabadságok azok idõarányosan csökkenek az év alatt, munkahely váltás során. olyan viszont nincs hogy nincs tápénz. ami a szerzõdésben le van írva ahhoz kell igazodni. esetleg ha olyat találsz benne ami aggaszt akkor munkaügyibe elviszed és ott adnak tanácsot. ha ezek csak szóban hangoztak el, akkor vedd úgy hogy azt jelenti, hogy ha elmersz menni szabadságra vagy tp-re akkor másnap már nem kell menned.
Én, a nagyon sügér spec értek hozzá, nem légbõl kapott.
Szerintem ez esélyesen egy önkényes dolog. Szóval ha mást nem tessék névtelenül bejelentést tenni az arra kijelölt hatóságnál
A kérdező hozzászólása: Csakhogy ennél a cégnél az emberek kb 85%-a munkaerõ kölcsönzõ által dolgozik. Olyanok is akik egykor céges dolgozók voltak, több éve dolgoznak ott de rákényszerültek hogy elfogadják az új helyzetet!:( Nincs cafeteria, útiköltség térítés, nincs semmi! Határozatlen idejû szerzõdés van.
Mérget ne vegyél rá, de ha jól tudom ez egy speciális alkalmazási forma, s ebben az esetben lehetséges, hogy így van. A munkaerõ kölcsönzésnek az a lényege, hogy ha egy cégnek rövid idõre plusz emberre van szüksége, akkor oda kikölcsönöznek. Egy napra, fél órára, két hónapra stb. Ha egy beteg dolgozót kell pótolni, akkor semmit nem ér azzal, ha te is beteg vagy.
A kérdező hozzászólása: de az ezen felül elrendelt túlmunka nem minõsül fizetett túlórának
A kérdező hozzászólása: betanított munkás, napi 8óra
milyen munka rendre vettek fel?
A kérdező hozzászólása: Van szerzõdésem! Munkaerõ-kölcsönzésre irányuló munkaszerzõdés. Két mûszak éjszaka nincs, de semmilyen pótlékot nem fizetnek még hétvégére sem. 26-odikától dolgozom és eddig minden szombaton bent kellett lenni.
13/15 Neked nagyon igazad van, de ettõl még õt ha elmegy táppénzre , úgy kirúgják, hogy lába sem éri a földet! Ez az egész munkaerõ közvetítés a kizsákmányolás újabb formája.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!