Találatok a következő kifejezésre: Mint baleset átkerültem M2 fokozatba, és (1 db)

Mint baleset okozója átkerültem M2 fokozatba, és megemelték a negyedéves dijjam. Meddig leszek M2-ben, és meddig lesz emelt a biztosításom? Eddig B0-ban voltam. Ha később el szeretném adni a kocsit ettől még lehetséges?

Legjobb válasz: Amennyiben téríted a biztosító teljes kárát, akkor a fokozatcsökkentés sem szükségszerû. Ha nem téríted, akkor három-öt évig (az összegtõl függõen) fogsz ebbe a kategóriába lenni. A gépjármû értékesítését a te bónusz-málusz szinted nem befolyásolja.

Amennyiben téríted a biztosító teljes kárát, akkor a fokozatcsökkentés sem szükségszerû. Ha nem téríted, akkor három-öt évig (az összegtõl függõen) fogsz ebbe a kategóriába lenni. A gépjármû értékesítését a te bónusz-málusz szinted nem befolyásolja.
A kárösszeg nagyságának semmi köze hozzá hogy mikor lesz újra a régi a bónusza. Az a lényeg, ha a júniustól-júniusig tartó idõszakban balesetmentes lesz a vezetõ, akkor két ilyen idõszak után visszaáll.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

2009-ben kezdtem el az A1 jogosítvány megszerzését és már csak a forgalom hiányzik van ennek valami elévülési ideje? Vagy amikor gondolom megcsinálhatom.

2

Magyarországi forgalombahelyezésnek mi a menete?

Konkrétan egy Aprilia RS 125 típusú gépet szeretnék lepapírozni. A gép 29 lóerő körüli, de jó lenne, ha a forgalmiba 15 lóerő kerülne. (Gyárilag készült ebből a motorból ilyen verzió is) Valaki el tudná mondani, hogy megy egy ilyen dolog hazánkban?

2

A rendőrségnél miért van részletfizetési lehetőség, a köztereseknél miért nincs?

Decemberben megbüntettek mert piroson hajtottam át (benéztem a sárgát), megállított a rendőr, helyszíni bírság. Azt mondták van lehetőségem részletfizetést kérni (mert nem kis összeg volt), de akkor befizettük egyben.
Most postán kaptam a csekket a Józsefvárosi Közteresektől, hogy térfigyelő alapján büntettek, szintén nem kevésre. Felhívtam őket, és nincs lehetőség részletfizetésre, egyben kell befizetnem, legfeljebb haladékot kérhetek.
Miért van ez így?

5

Segédmotoros kerékpárra kötelező a biztosítás?

7

Jogosítványt mennyi időn belül postázzák?

Holnaphoz 3 hete voltam igényelni, ott azt mondták 2-3 hét, de még mindig nem jött meg (direkt úgy kértem hogy kipostázzák, igénylőlapon is az áll hogy átvétel a megadott címen). Van erre valami határidő, amin belül kötelesek kiadni az okmányt?

7

Késedelmes autóátírásra mi a megfelelő indok?

Már 8 napja meghaladtam a kötelező 15 napos határidőt a vásárolt autó átíratásánál. Ki kell töltenem egy nyilatkozatot, melyben nyilatkozom, hogy mi a késedelem oka. Milyen indokot írjak, amit el is fogadnak, hogy ne kapjak büntetést? Azt írják a nyomtatványon, ha az ügyfél önhibáján kívül nem tudta átiratni, akkor nincs bünti. Ez például mi lehet? Holnap megyek átiratni.

4

Hogyan kérjem a biztosítót az autó karambol előtti és utáni értékének különbözeti kifizetését?

Autónkba belejöttek..Az ő biztositojuk kifizette az javittatast, sajnos hiaba jo marka, avultatni kellett mert 9 eves. Ha nem fogadtuk volna el az arat, amit nekunk
"itelt" a pasi, mar gazdasagi total kategoriaba sorolta volna.
Az autot el szerettuk volna adni, de igy joval kevesebbet er, mint elotte.
Javitani kellett a kifufogot, motorhazteto csere, hatso ajto csere, lokharitok es lampa csere, kifufogo, stb.

Ugy tudjuk, van lehetoseg a kar elotti ár (eurotax szerinti) es az az utani ertek kulonbozetenek kifizeteset kerni a boztositotol.
Van valakinek tapasztalata, tanacsa ezzel kapcsolatban?

Koszi

3

Az automra tavaly év kôzben kötött biztositas idén megszűnt dijnemfizetes vegett biztosito es az ujrakotes idei dija szerint 30 rol 120 ezer lenne, mit lehet ilyenkor tenni ha nem szeretnék ennyit fizetni?

az autom 400 000 ér.szerintem a 120 ezres díj irracionális.
a biztosito allítja hogy küldtek 2 felszolító levelet de egyik sem érkezett meg.

4

Nádudvari vagyok interneten hol tudok biztosítást kötni a simsonomra?

2

Mi történik olyankor, ha megállít a rendőr és nincs nálam a biztosítási csekk?

Minden hónapban be van fizetve. A rendőr ilyenkor megbüntet?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!