Találatok a következő kifejezésre: Mint baleset átkerültem M2 fokozatba, és (1 db)

Mint baleset okozója átkerültem M2 fokozatba, és megemelték a negyedéves dijjam. Meddig leszek M2-ben, és meddig lesz emelt a biztosításom? Eddig B0-ban voltam. Ha később el szeretném adni a kocsit ettől még lehetséges?

Legjobb válasz: Amennyiben téríted a biztosító teljes kárát, akkor a fokozatcsökkentés sem szükségszerû. Ha nem téríted, akkor három-öt évig (az összegtõl függõen) fogsz ebbe a kategóriába lenni. A gépjármû értékesítését a te bónusz-málusz szinted nem befolyásolja.

Amennyiben téríted a biztosító teljes kárát, akkor a fokozatcsökkentés sem szükségszerû. Ha nem téríted, akkor három-öt évig (az összegtõl függõen) fogsz ebbe a kategóriába lenni. A gépjármû értékesítését a te bónusz-málusz szinted nem befolyásolja.
A kárösszeg nagyságának semmi köze hozzá hogy mikor lesz újra a régi a bónusza. Az a lényeg, ha a júniustól-júniusig tartó idõszakban balesetmentes lesz a vezetõ, akkor két ilyen idõszak után visszaáll.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Régi Babetta papírjai nincsenek meg, lejetséges valahogy a forgalomba helyezés?

Papàmnak volt egy Babettàja, rég nem hasznàlta. Papa meghalt, s nekiàlltam szerelni a motort, hogy újra üzemképes legyen. De a papírjai hiányoznak:/ Valamit tudtok javasolni, mert meglett a jogsim, s szeretnék vele jàrni.

3

Ha valaki úgy vásárol személygépkocsit hogy banki hitel van rajta és a gépjármű törzskönyve banknál van akkor hitel átvállalással hol írják át a vevő nevére a személygépkocsit?

okmány iroda intézi vagy a bank?

3

Sokan nem tudnak róla hogy közlekedési balaseteknél, a biztosítónak kötelessége fizetni a személyi sérülést szenvedetteknek?

Itt segítséget kaphattok:

0

Ha egyéni vállakozóként felveszem a "Használt egyéb gépjármű kiskereskedelme"-t, akkor mi kell ahhoz, hogy átírási mentességet kapjak?

"a gépjármű, pótkocsi tulajdonjogának olyan vállalkozó általi megszerzése, melynek előző adóévi nettó árbevételének legalább 50 százaléka gépjárművek és pótkocsik értékesítéséből származott (gépjármű-forgalmazó)"
Ez a hivatalos leírás amit találtam, de ugye friss egyéni vállalkozó is megkapja a mentességet?

0

Kaptam egy 5 ezer forintos helyszíni birságot. A papír másik oldalán azt írják hogyha nem fizeti be valaki akkor közmunka vagy leüli.5000 Ft egy napi szabálysértési elzárásnak felel meg. Ez mit takar? Egy nap fogda?

4

Szombathelyen lehet valahol bérelni P rendszámot?

Pár napra kellene vagy esetleg valaki tudna adni kölcsön?

1

Ha egy motort úgy árulnak, hogy "Okmányok nélkül", akkor azzal lehet valamit kezdeni?

Érdekelne, hogy mi a hivatalos menete ennek. Tudok valahogy forgalmit szerezni rá, meg műszakiztatni? Az eladó azt mondja, hogy "P rendszámmal forgalomban is használható". Hogyan lehet ilyen P rendszámot igényelni? Mennyibe kerül? Mennyire megoldás?

Egy 1000 ccm-es gyorsasági motorról beszélünk.

Köszi szépen!

5

Érvényes a biztosítás?

Nagyapám befizette egész évre egy 50 ccm robogó után a kötelezőt, a biztosítás az ő nevén volt. Időközben sajnos elhunyt. A motort nagymamám nekem adta, és állítja, hogy nekem nem kell új biztosítást kötnöm. Szerintem ez hülyeség, mert a szerződő fél halálával a biztosítás is megszűnt.

Ha nem így van, akkor valaki cáfolja meg, köszönöm.

Amire én gondoltam: adásvételi szerződéssel 1 ft-ért megveszem a motort mamámtól, így ez kb felér egy ajándékozással, és papír szerint is a tulajdonomba kerül a jármű. Ezután saját névre kötök egy új biztosítást.

1

Mennyi most a visszterhes üzembentartói költsége?

Esküszöm megszerettem volna találni, de ahány forrás annyi változat. van ahol 50%-ot írnak, van ahol 25%-ot, van ahol "nem terheli illeték". stb...

Tehát: ha jelképes összeg fejében átadom az üzembentartói jogot egy ismerősömnek, akkor az új forgalmin kívül mit kell fizetni?

8

50ccm-es motorra kell rendszám? Milyen papírok kellenek hozzá, amikor úton vagyok vele?

Szeretnék a nyáron egy kis melóból egy Simson S50 (vagy hasonló) típusú motort venni, és érdeklődni szeretnék. Azt tudom, hogy ezeket az 50-eseket 'B' kategóriással is lehet vezetni, de ha vásárlok egyet, akkor milyen papírok kellenek hozzá?
Névátíratás kell, ha valaki mástól veszem meg (és ugyan úgy 50E HUF, mint személygépkocsiknál?), műszakiztatni kell? Rendszám kell hozzá? Vagy csak forgalmi engedély kell hozzá a neveddel?
Ha tegyük fel egy ilyen motor, használtan 30ezer forint, akkor mennyiből jönnék ki végeredményként, ha teljesen magaménak szeretném tudni?
Ha nincs meg hozzá semmi irat, és még mindig nem az én nevemen van, hanem másén, úgy is kiszámolná nekem valaki? Vagy olyankor mit lehet tenni, hogyan adnak rá új okmányt? (főleg, hogy 3 különböző motortípusból lett összeeszkábálva a váz, a motorblokk etc. :D).

Előre is köszönöm a válaszokat!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!