Találatok a következő kifejezésre: Mint baleset átkerültem M2 (1 db)

Mint baleset okozója átkerültem M2 fokozatba, és megemelték a negyedéves dijjam. Meddig leszek M2-ben, és meddig lesz emelt a biztosításom? Eddig B0-ban voltam. Ha később el szeretném adni a kocsit ettől még lehetséges?

Legjobb válasz: Amennyiben téríted a biztosító teljes kárát, akkor a fokozatcsökkentés sem szükségszerû. Ha nem téríted, akkor három-öt évig (az összegtõl függõen) fogsz ebbe a kategóriába lenni. A gépjármû értékesítését a te bónusz-málusz szinted nem befolyásolja.

Amennyiben téríted a biztosító teljes kárát, akkor a fokozatcsökkentés sem szükségszerû. Ha nem téríted, akkor három-öt évig (az összegtõl függõen) fogsz ebbe a kategóriába lenni. A gépjármû értékesítését a te bónusz-málusz szinted nem befolyásolja.
A kárösszeg nagyságának semmi köze hozzá hogy mikor lesz újra a régi a bónusza. Az a lényeg, ha a júniustól-júniusig tartó idõszakban balesetmentes lesz a vezetõ, akkor két ilyen idõszak után visszaáll.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha nem fizettem a kötelezőt x ideje, az autót is eladtam igaz üzembentartóival. Szóval ha nem fizettem az autómatikusan meg szűnik, vagy lehet még problémám a biztositóval?

3

Mit jelent az hogy a motor lejárt okmányokkal van és ezt hogy lehet megújítani?

2

Lehetséges papírokat szerezni egy régi motornak?

Szeretnék megvenni egy régi honda motort, kb 70es évekb?l származik, és nincs semmiféle papírja, de érdemes lenne felújítani. Van esély a forgalomba helyezésre legális formában? olvastam olyat, hogy szlovákiában nem ennyire szigorú a rendszer, és utána be lehetne hozni EU-s rendszámmal..

6

Ha egy személyautót (Ford Escort) kívonunk a forgalomból, mikor lehet újra forgalomba helyezni?

1

Mit kell tennem és kb. mennyi idő és pénz lenne megcsináltatni egy pótkocsinak meg egy traktornak a papírjait, hogy hivatalosan legyen forgalmija?

csak egy adásvételim van.

3

Találtam egy autót. Mi a teendő?

Van egy gyümölcsösünk, ahol van egy fészer-szer? dolog, ahova nagyfaterék minden szemetet behordtak. Na ott találtam egy kasznit. a papírokat nem találom sehol, mi a teend? ilyenkor?

6

Mit kell magammal vinnem, hogy kitudjam váltani a jogosítványom? (Petzvál utca)

2

Igaz hogy idén már kevesebb a regadó és megéri külföldről hozni használt autót?

Sok M-el kezd?d? rendszámú autót látok. Köztük megane I., Merci e-class az els? kereklámpás, bmw e46.

2

Mi a jó abban, ha valaki üzembentartóival "vásárol" autót?

Az addig oké, hogy nem kell átírni, de a tulaj elméletileg bármikor visszaveheti, és ha a "vásárló" elkövet valamit, azt az autó bejegyzett tulajára hárítják, nem? Tehát mindkét félnek rizikós. Akkor miért vállalják sokan?

1

Ha megvan a kresz vizsgám és az elsősegélyem milyen papíroknak kéne nálam lenniük a továbbiakhoz?

fél éve tettem le ?ket és most szeretném a gyakorlatot. Nem találok semmi papírt róla...volt az a kis könyv az nálam kéne h legyen? valamint igazolás az els?segélyr?l, az is nálam van? És ha nem találom mit lehet tenni?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!