Találatok a következő kifejezésre: Mint baleset átkerültem M2 (1 db)

Mint baleset okozója átkerültem M2 fokozatba, és megemelték a negyedéves dijjam. Meddig leszek M2-ben, és meddig lesz emelt a biztosításom? Eddig B0-ban voltam. Ha később el szeretném adni a kocsit ettől még lehetséges?

Legjobb válasz: Amennyiben téríted a biztosító teljes kárát, akkor a fokozatcsökkentés sem szükségszerû. Ha nem téríted, akkor három-öt évig (az összegtõl függõen) fogsz ebbe a kategóriába lenni. A gépjármû értékesítését a te bónusz-málusz szinted nem befolyásolja.

Amennyiben téríted a biztosító teljes kárát, akkor a fokozatcsökkentés sem szükségszerû. Ha nem téríted, akkor három-öt évig (az összegtõl függõen) fogsz ebbe a kategóriába lenni. A gépjármû értékesítését a te bónusz-málusz szinted nem befolyásolja.
A kárösszeg nagyságának semmi köze hozzá hogy mikor lesz újra a régi a bónusza. Az a lényeg, ha a júniustól-júniusig tartó idõszakban balesetmentes lesz a vezetõ, akkor két ilyen idõszak után visszaáll.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nekitolattam egy kocsinak, kb. mennyit kell majd fizetnem?

Nekitolattam egy kocsinak, nem lett hála isten komolyabb baja, a tulaj arra panaszkodott, hogy lötyög a rendszámtábla. Akkor mit rongáltam tulajdonképpen? És ez mennyibe fog nekem kerülni? Azt mondta felhív, hogy fizessem ki a kárt. De ez hogy fog menni? A biztosítóm bele kell kevernem? Nem volt még ilyenben részem..Előre is köszi!

4

Egy autóra lehet 2 kötelező biztosítás? Lent folyt. Köv.

A nagybáttyám autóját használom 2 éve de nincs átírva. A befizetett csekket mindig elküldi viszont egy ideje már nem tartjuk a kapcsolatot. Köthetek rá meghatalmazással kötelezőt? Vagyis 2 érvényes biztosítása lenne..

2

Mit kapok büntetésül, ha jogsi nélkül motorozom és elkapnak?

Van egy Simson-om és most vizsgáztam AM rutinból, de már szeretnék motorozni. Mivel büntetnek a rendőrök és mennyit kéne fizetnem?

11

Ha hitel lejártát követően nem jelentettem ki az autót tényleg nem tudom eladni?

Az lenne a lényeg, hogy anno lombardnal vettem fel hitelt az autómra. Lejárt, megkaptam a törzskönyvet. Állítólag a törzskönyvvel kellett kapnom egy levelet amivel be kellett volna mennem az önkormányzathoz lejelenteni, hogy lejárt a hitel és eladhatom, ha akarom. Most szeretném lecserélni, és az autószalonban beszámítanák, de azt mondták, kell igazolás a kijelentésről. De a levelet nem találom, a lombárd meg nem küld újat, csak ha tudom a szerződés számot, egyéb adatok alapján nem. De jelenleg nem otthon élek, és nem tudok hazamenni megkeresni, a család meg nem találja. Tényleg nem tudom eladni az autóm, ha az nincs meg? Nem elég a törzskönyv? Ebben kérném a segítségeteket! Előre is nagyon szépen köszönöm!

2

2 hónapja eladtam a motort, most lett vele gond. Perelhet emiatt? Részletek lent!

2 hónapja eladtam a motorom, nagyon szép állapotban volt, szezonra felkészítve. Pár napja hívott a fazon, aki megvette a kisfiának, hogy elvitte szervízbe és baj van vele! Nálam működött az index, neki azt mondták a szervízbe nincs benne index relé!? (érdekes) Nálam működött az olajvisszajelzés(ő azt mondja el volt vágva a kábele?!), Valamint tunning kipufogóval adtam el és azt állítja nem rávaló a kipufogó, mert kicsit mellé fúj(mivel tuning, nem a gyár sajátja, ezért lehet a kompatibilitási gond). Azzal fenyegetett meg, hogy beperel, ha nem javíttatom meg, vagy fizetem ki a javíttatást vagy nem veszem vissza! Mit tegyek? Mit tehet meg 2 hónap után egy 150eft-os 7 éves motornál.

6

Be kell - e fizetni 2011-es kötelező biztositást?

Most jött postán egy sárga csekk, ami 2011. I. negyedévre szól. Ha nincsenek meg a befizetett csekkjeim, mit tegyek?

2

Mennyi idon belul fizeti ki magyarorszagi biztosito ha baleset eseten kulfoldon megutott ket autot?

En Erdelyben lakom. Az utcamban ket auto osszement, azaz egy magyarorszagi auto az en automba lokott egy Nissan navarrot. mindket auto meg van utve csunyan, az enyemnek a kereke olyan szinten h megindulni sem lehet vele. A kerdesem az lenne h kulfoldi, ez esetben, ha Magyarorszagon van biztositva aki a kart tette, mennyi idon belul fizet a biztositohaz az autok megjavitasara?

0

50cm3-as segédmotorra, hol lehet a lehető legolcsóbb, kötelező biztosítást megkötni?

8

Kell hozzá valamilyen engedély?

Üdv! ha elvégzem az iskolát meglesz a "Mezőgazdasági Növénytermesztő-Gépész" szakmám. Szóval ha ez meglesz a jogosítvánnyal együtt, akkor miután elhelyezkedtem egy cégnél, kimehetek permetezni? Vagy ahhoz még kell egy külön papír? Növényvédelmis vagy valami?

5

Mi értelme van a szállítólevélnek, miért kell feltüntetni a számát a menetlevélben?

A kocsimban több bélyegző és több szállítólevél van, azt tüntetek fel rajtuk amit csak akarok. Így nem értem ezzel mit karnak vagy tudnak kiszűrni.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!