Találatok a következő kifejezésre: Minnél nagyobb baba (60 db)

Mivel lehet befolyásolni szerintetek hogy nagyobb baba szülessen?

köszi!!

Legjobb válasz: A terhesvitamintól nem lesz nagyobb a baba. Egyedül a genetika a felelõs a baba méretéért. Az elsõ baba általában kisebb, mint az utána jövõk. Amit tehetsz: semmi káros szenvedély a terhesség alatt.

A terhesvitamintól nem lesz nagyobb a baba. Egyedül a genetika a felelõs a baba méretéért. Az elsõ baba általában kisebb, mint az utána jövõk. Amit tehetsz: semmi káros szenvedély a terhesség alatt.
Terhesvitamint megcáfolom. Elsõ két gyereknél végig szedtem, a harmadiknál meg nem szedtem. Elsõ 3550gr, 2-dik 3530gr, a kicsi pedig 3880gr. Mindhárom fiú. (Kicsi vagyok és vékony.)
Ez a terhesvitamintól nagybaba születik olyan hülye dolog?Nem tudom milyen eszetlen találta ki, de biztos kivonták volna a forgalomból ha óriásbébik születtek volna miatta! Nem tudsz semmit tenni sem érte sem ellene, max. ne legyél cukros.
Miért szeretnéd hogy nagyobb baba legyen ? Terhesvitamintól eleve nagyobb lesz.
Terhes vitamin, egyél sok tápláló kaját!!

Mi alapjan valasztottatok babakocsit? Mi a velemenyetek a tobb funkciosrol amit mozeskosaras koratol egesz nagyobb baba koraig tud hasznalni?

Legjobb válasz: Mi ilyet vettünk. Ráadásul mivel emeltre kell felhoznom találtunk egy könnyût (Espiro vector), de még nem tudok róla nyilatkozni, mert csak 6 hét múlva jön a babóca. Nekünk a könnyûség mellett az volt a fõ szempont, hogy felfújhatós nagy hátsó kerekei legyenek, mert vidéken is közlekedünk vele, meg a könnyen kezelhetõség. Ezen kívül mivel magasak vagyunk az sem volt utolsó szempont, hogy megfelelõ magasságú legyen a tolókar (+ nem akartam bogárcsáposat) és a baba sem árt ha picit magasabban fekszik. Remélem beválik majd.

Mi ilyet vettünk. Ráadásul mivel emeltre kell felhoznom találtunk egy könnyût (Espiro vector), de még nem tudok róla nyilatkozni, mert csak 6 hét múlva jön a babóca. Nekünk a könnyûség mellett az volt a fõ szempont, hogy felfújhatós nagy hátsó kerekei legyenek, mert vidéken is közlekedünk vele, meg a könnyen kezelhetõség. Ezen kívül mivel magasak vagyunk az sem volt utolsó szempont, hogy megfelelõ magasságú legyen a tolókar (+ nem akartam bogárcsáposat) és a baba sem árt ha picit magasabban fekszik. Remélem beválik majd.
Mi egy Touragoo babakocsit vettünk, nekem bejött. Mi azt néztük hogy esernyõre lehessen összecsukni, hogy mindkettõnk kocsijába beférjen. Nekem is könnyen kezelhetõ legyen (összecsukás, a mózes, stb. rárakása, autós hordozó biztonságos e, könnyû legyen bekötni) tehát könnyû legyen gyerekkel meg egyéb kiegészítõkkel (pl. mózes) együtt is. Nekem fontos volt még hogy állítható tolókaros legyen, mert én magasabb vagyok, mint az átlag, és nekem sok babakocsi karja kényelmetlenül lent van, illetve hogy milyen kiegészítõket adnak hozzá (kupola, lábzsák, esõvédõ, pelenkázó táska). Fontos volt még a kerekek fixálhatósága, könnyû e vele közlekedni ott ahol lakunk, stabilan lehet e vele közlekedni! Ja meg természetesen az ár is...mi egy középkategóriásat szerettünk volna. Én kb 2 óra alatt döntöttem el hogy hozzuk el, szóval jól megnéztem mindent rajta magamnak.
En sajnos a sulya es a szine alapjan valasztottam...sosem gondoltam volna, hogy ki lehet nöni a mozest, es most 1, 5 evesen tullog a laba a sportreszen, valamint hasznalhatatlan a bevasalokosar resze.Szerintem összehasonitas keppen merj meg több babakocsit, nezd meg, hogy a huzata teljesen levehetö-e(nekünk a sport resz huzata csak vazzal együtt moshato, vagy ha szetszeded darabjaira), valamint az a bizonyos kagyloüles sem tul prakikus(amikor eldöntd a sportreszt a gyerek laba az egnek all).Összesegeben jo dolog a többfunkcios, csak nem mindegy melyik.Nekem Espirom van senkinek nem ajanlanam!
harmas vagyok: meg annyi, hogy dontheto legyen a sportresz, es legyen labtartoja, hogy ne logjon le a laba
ABC Design 3 Tec-et vettünk. Nem tömegközlekedünk, tehát nem volt fontos, hogy annyira könnyû, kicsi legyen. Nem kell emeletre sem cipelni! Bár még csak most kezdjük el a sportrészét használni, így nem tudom meddig lesz elég! Többfunkciósban én nem találtam olyat, ami tetszett volna, szimplán ezért nem olyat vettünk!
Mi is kb. azok alapján választottunk, amit a 3. válaszoló írt. Jó sokat megnéztünk, - persze tökéletesen nekünk megfelelõt nem találtunk. Végül Cam Combi-t vettünk: mózes+sportrész+hordozó - szuperul bevált eddig. (A sportrészt még nem használjuk.) A hordozó rátehetõ a vázra, így kisebb utakra, vásárlásra könnyû volt vele. (Sajnos, lassan kinövi.)

Mikor nagyobb sebességre kapcsolok, és elkezdem nyomni a gázpedált, akkor halk kopogó hangot hallok. Mi baja lehet az autómnak?

Kocsiról: Suzuki Swift, 993cm3, 1999-es évjárat, 72.000km van benne, jó állapotú, megkímélt Amióta megvan (2 éve) semmi gondom nem volt vele.

Legjobb válasz: Én elsõ körben a hidrotõkére tippelnék. Lehet, hogy nagyon koszos az olaj ami benne van, mikor volt cserélve utoljára? Ha az elõírt cserét nem tartottad be, akkor olajcsere, és érdemes lenne megpróbálkozni motortisztító adalékkal.

Én elsõ körben a hidrotõkére tippelnék. Lehet, hogy nagyon koszos az olaj ami benne van, mikor volt cserélve utoljára? Ha az elõírt cserét nem tartottad be, akkor olajcsere, és érdemes lenne megpróbálkozni motortisztító adalékkal.
A kérdező hozzászólása: Tavaly tavasszal volt olajcsere, és akkor már elég rossz volt az olaj.De érdekes akkor semmi kopogás nem volt. Tehát sztem nem ez lehet a gond!
Hol lehet hallani a kopogást?Én a féltengelycsuklóra gondolok elõször ha esetleg a motortérben lehet hallani.Az én autómnak is ez volt a baja.A féltengelycsuklók és a csapágyak minõsége a Suzukiba nagyon gyenge néha még 100.000 km sem bírnak ki.Elõször szerintem azt nézesd meg.
Esetleg nem váltod el a fokozatot gyök2 fordulatnál újabban? 2 ezer el ne merd váltani, fõleg egy japán motort.
A kérdező hozzászólása: Nem teljesen 1értelmû, h honnan jön a kopogás, inkább hátulról. A 4. válaszoló kérdését nem értem.
Túl hamar elváltod szerintem. Pörgesd ki, és akkor nem fog kopogni. Túl alacsony fordulaton remeg kopog erõlködik a motor. Ez ugyebár benzin, ráadásul japán, tehát mindenféleképpen magasabb fordulaton kell váltani. Ebbe van már fordulatszámmérõ? Mert ha van, akkor 2 ezer alá ne engedd soha, csak ha országúton mész, és nem elõzöl meg ilyesmi. Ha nincs fordulatszámmérõ, akkor hang alapján próbáld jobban kipörgetni, és 50-nél ne legyél 5.-ben. Bõven elég a 4. fokozat, de a motor szempontjából még a 3. a legideálisabb.

Hordozós Anyukák! Mi a véleményetek nagyobb baba (6-18hó) háton való hordozásáról?

Kislányom 1éves! eddig egy nandu hordozókendőm volt, amit nagyon szeretek! de már egy jó ideje nehéz a babám az elöl hordozáshoz! természetesen babakocsizunk, de vannak alkalmak, amikor könnyebb kendőben a mozgás! Gondolkodtam, hogy veszek egy mei tait vagy egy csatos hordozót, hogy olykor a hátamra tudjam tenni, de idegenkedem egy kicsit ettől a hordozás formától! Nincs szemkontaktus, nem tudom magamhoz ölelni stb. Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok?

Legjobb válasz: A lányom még soha életében nem ült babakocsiban, nem sokára 6 hónapos. Kendõben hordozom, de elõl már õ is kezd nehéz lenni, így szerintem pár hét és áttérek a háton hordozásra. Miért veszel külön hordozót a háti hordozáshoz, mikor erre a kendõ is tökéletesen alkalmas? Igaz, hogy ott nincs szemkontaktus, de érzed minden rezdülését, így azt is tudod, mikor alszik el, ráadásul ami a lényeg, hogy õ át tud téged ölelni, ha szüksége van rá akár elõl, akár háton hordozod.

A lányom még soha életében nem ült babakocsiban, nem sokára 6 hónapos. Kendõben hordozom, de elõl már õ is kezd nehéz lenni, így szerintem pár hét és áttérek a háton hordozásra. Miért veszel külön hordozót a háti hordozáshoz, mikor erre a kendõ is tökéletesen alkalmas? Igaz, hogy ott nincs szemkontaktus, de érzed minden rezdülését, így azt is tudod, mikor alszik el, ráadásul ami a lényeg, hogy õ át tud téged ölelni, ha szüksége van rá akár elõl, akár háton hordozod.
Kisfiam 13 hónapos. Nem mondanám, hogy nagyon sokat hordoztam/hordozom, de van egy nagyon jó kendõnk és ha szükséges, akkor felkötöm. Pl kirándulásnál, olyan programnál, ahol ez praktikusabb. És mostanában elég anyás lett, úgyhogy sokszor itthon is felkötöm és mivel már 10kiló, így csakis a hátamra. Így látja, hogy mit csinálok, ha akar másfelé nézelõdik, ha akar alszik, de minden alkalommal megnyugtatja és nekem nem kell kézben cipelnem, mert azt már nem bírom. Szóval nekünk nagyon bejött a háti hordozás.
Nekünk csatos van, és eddig nagyon jól bevált. A gyerekem 9 kilós, úgyhogy elõl hordozni csak akkor szoktam, ha nagyon fáradt. Hátul elnézelõdik, ha nyöszörög, hogy nem tetszik, akkor elõreveszem. (10 hónapos) Általában nagyon élvezi a hátul létet. Szoktunk lovacskázni meg vonatozni, az külön öröm neki. Tükörben meg látja, hogy anya van elõl. A csatos eddig nem volt meleg egyszer sem, esetleg vékonyabban öltöztettem a gyereket.
Utolsó: te honnan tanultad a kendõ hátra kötését? Én próbáltam youtube-os videót követve, de nem megy. 1. voltam
A kérdező hozzászólása: Hát azért vennék én is mei tai-t inkább, mert nem tudom a kendõt felkötni a hátamra, vagy ha mégis sikerül, akkor se túl jól :S ráadásul a nandu hordozókendõm elég vastag és abban nyáron, de így tavasszal is melegünk van!
4 hós kora óta viszem a hátamon a gyereket, és egy jó hordozóval fel lehet kötni olyan magasra, hogy a vállad magasságában legyen az õ álla, vagyis simán tudsz neki puszit nyomni. Én spec simán tudom kanalas étellel etetni, amíg a hátamon van (ha úgy adódik), megitatom, beszélgetünk, stb. A szemkontaktus valóban nehézkes, de egy kis zsebtükörrel idõnként tudunk szemezni ;-) Szerintem nagyobb gyereknél már nem probléma, ha a hátadon csücsül. Õt már nem igazán anya arca érdekli (látja azt eleget :-D ), hanem a világ eseményei, amit a hátadról elég jól figyelgethet. Én a popóját szoktam paskolgatni, a talpát masszírozni menet közben, ezt nagyon szereti. Sokszor a hónom alatt elõre dugja a kezecskéit, hogy játsszam az ujjaival. Ha a Nandut melegnek tartod, akkor ne csatost vegyél, hanem egy vékonyabb, szellõsebb kendõt (nekünk nyárra a Didymos indio jött be tibeti kötéssel) De egyébként nem a kendõ miatt melegszetek össze, hanem a hátad melegíti a pociját. Ez sem szokott problémát okozni, legfeljebb kicsit megizzadtok. Egy csatos szinte biztos, hogy melegebb lesz, mint egy Nandu, viszont nagyobb gyerekkel - ha ébren van, akkor hagyhatod picit lazábbra a vállpántokat. Így kicsit lötyögõsebb lesz a hordozó, leszegy centi hely a gyerek pocija, meg a hátad között, úgy annyira nem vészes, de kizárólag rövid távra szabad ilyen lazára állítani! Nyáron nekünk a legjobban a csípõhordozás jött be, amíg bírtam csípõn. Karikás kendõvel, vagy babaerszényben kicsit levegõsebb a hordozás, de azt meg te nem fogod bírni hosszú sétákhoz. Úgyhogy sajna ekkora gyereket így, vagy úgy hátra kell tenni, hogy a te gerinced, alhasi szerveid ne menjenek tönkre... Nem olyan nehéz hátra tenni, hidd el! ;-) Kis bátorság, kis csakorlás, és kész is van ;-) Ha egy nagyobb plüssállatot/babát kitömsz 4 kiló sóval, és azzal gyakorolsz egy kicsit, akkor rájössz, hogy nem ördöngösség ;-)

Barátomnak ki jött ágyéksérv? Minnél elöbb mennyen el orvoshoz mielött nagyobb baja lenne? Ha nem akar elmenni orvoshoz erõltessem? Vagy mit tegyek?

A barátom jelenleg olyan munkát végez ami elég megeröltetõ és ma mikor felhívott közölte, hogy megeröltette magát és kijött a lágyéksérve és nagyon fáj neki..Én nem akarom, hogy nagyobb baja essen tulajdonképpen nem is tudom, hogy mirõl van szó..

Legjobb válasz: Némi olvasnivaló: http://www.webbeteg.hu/cikkek/sebeszet/4880/a-lagyekserv

Minél elõbb meg kell mûteni. Ma már a sérv nem tûnik komoly betegségnek, de ha nem foglalkoznak vele, bele is lehet halni. http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/lagyekserv/261
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !
meg próbáld körbe-körbe simogatni a hasát a feneke felé
remélem most már állatorvosnál van... hosszú távra javaslom, hogy kerítsetek egy állatorvost, akit BÁRMIKOR lehet riasztani, mert baleset a nap bármely idõszakában elõfordulhat. jobbulást a kutyusnak!
Itass vele langyos vizet és törölgesd meg a fenekét szintén langyos vizes kádban, hátha segít... Sajnos nem tudok jobbat, nekünk is mopszunk van, az emésztésük katasztrofális a túltenyésztés miatt :(
Na, mi lett a kutyussal? Én még azt tudnám javasolni, gogy szerezzetek be paraffin olajat, abból picit lehet neki a fenekébe juttatni. Én madárnál használtam, mikor az egyiknek tojáselakadása volt, így sikerült az életét is megmentenem. És ebben nincs semmiféle káros anyag, bátran használható.
A kérdező hozzászólása: Hál istennek semmi baja nem lett! Megette a nagyobb kutya kajáját és hát nem tetszett a hasának!Most már eleven, játszik meg minden!Ma nem kaphat enni, holnap csak erõlevest rizzsel meg málnaszörpöt!Aztán szerdán vitaminszurit kap!De köszönöm mindenkinek a jó tanácsot!:D
Na, örülök, hogy rendben van. Tejet, meg tejszínt ne adj neki legközelebb, nem tesz jót neki.
A kérdező hozzászólása: okok!De valamivel muszáj volt, hogy megindítsuk a hasát!De már nem kap, csak vizet!És már nagyon hisztizik, ha látja hogy mi eszük, de õ nem kaphat!:D De nem baj!Muszáj:D

Miért nem esek teherbe? Akinek "nagyobb" baja volt, átjárhatóságira kellett mennire vagy valamilyen gondja volt, annak megjött rendesen, volt alamilyen tünete? Ha nincs tünetem és rendesen megjön, mi lehet a baj?

Október óta nem szedem a gyógyszert, azóta minden hónapban szinte napra pontosan megjön. 28 naposak a ciklusaim, egyszer-egyszer 29. Májusban voltam dokinál, azt mondta minden rendben.

Legjobb válasz: Ha október óta nem sikerült még nem feltétlen jelenti azt, hogy bármi gond van. Nekünk is pár hét híján egy év kellett, pedig mind kettõnknek volt már korábban gyereke. A petevezeték elzáródása mellett lehetnek teljesen szabályos ciklusaid.

Ha október óta nem sikerült még nem feltétlen jelenti azt, hogy bármi gond van. Nekünk is pár hét híján egy év kellett, pedig mind kettõnknek volt már korábban gyereke. A petevezeték elzáródása mellett lehetnek teljesen szabályos ciklusaid.
Nézte a doki, hogy van-e peteérésed? Attól még menstruálhatsz rendesen, peteérés meg nincs.
Lehet, hogy az idõzítés volt rossz. Csinálj ovutesztet.
A helyedben én megcsináltatnám az átjárhatóságit! Meg a férjednek sem ártana egy ondóvizsgálat! Csak azért mert nekünk igy 4 évünk ment el...jobb tudni, hogy minden oké! Sok síkert nektek!

Minnél nagyobb a baba annál kevesebb ideig szopizik?

5 hósak vagyunk és 5 perc alatt végez és csak 1 cicib?l eszik. Elég ez neki? pár hónaposan fél órát is eltöltött és mind a 2 cicin.

Legjobb válasz: 1 etetés 1 cici, de már 1 étkezés helyett de gyümi van, du pedig fele-fele.

A kérdező hozzászólása: 1 etetés 1 cici, de már 1 étkezés helyett de gyümi van, du pedig fele-fele.
szia, A babák nem egyforma ideig szopiznak. Az én drágám amikor született 2 órát is cicilt, most 10 hónapos és még mindig van, hogy csak 20 perc után engedi el, persze ebbõl max. 5-10 perc kajálás, a többi csak cumizás. Lehet a te babád nem "használja" a cicit cumizásra, csak kajcsizásra, és az bõven elég neki. 1 etetés 1 cici, vagy állandóan csak ugyanabból a cicibõl eszik? Adsz más kajcsit a cicin kívül?
Biztos, hogy elég, mert ha nem, akkor "szólna". A gyümölcs is tartalmaz kalóriát, és mivel már profi a szopiban, ezért végez hamar.

Igaz az az állítás, hogy mikor nagyobb a baba a pocakban, a sok hajolgatástól a nyakára tekeredhet a köldökzsinór?

Külföldön dolgozom.2 munkahelyem van.Szobalányként,és konyhában.Az orvosom szerint nyugodtan dolgozhatom,ege´szen az utolsó hónapig.A fönökasszonyom,viszont nem szeretné,ha 6-7 ho´napnál tovább.A szabadságomat most aug-ban kiveszem,mert megyünk a férjemmel haza.

Legjobb válasz: Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.

Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.
Nem igaz. A hajolgatás, és a fizikai munka a kismamának nem tesz jót. És ami a kismamának nem jó, az a kisbabának sem. Ezért jobb, ha sokat pihensz.

Miért mondja azt a nögyógyász és a védönö is hogy nagy a babám? 17 hetes vagyok azt mondta a nögyógyászom hogy uh alapján nagy a baba! Ez azt jelenti hogy mikor megszületik is nagyobb lesz a többi babánál? (mármint nagy sullyal fog születni? )

Legjobb válasz: Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi,és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.

Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi, és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.
Jó lenne tudni azt mire mondják azt , hogy nagy.A másik, hogy szedsz e terhesvitamint mert attól nõhet a baba, és éppen azért, hogy ne legyen nagy amikor megszületik azért nem szedik mindennap csak két naponta!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!