Találatok a következő kifejezésre: Minek tesszük a (29 db)

Mikor tesszük a fa alá az ajándékot?

Legjobb válasz: 24-én este.

24-én este.
Én már 24-én dél elõtt, de ajándék bontás olyan 4-5 körül szokott lenni.Azért ilyen korán, mert másnap anyum dolgozik, ezért hamar haza kell mennie. :(
24.-én délután tesszük a fa alá az ajándékokat, aztán vacsizunk, beszélgetünk, elpakolunk és utána ajándék bontás. :)

Miért tesszük a kezünket a mellkasunkra mikkor meghatódunk?

Legjobb válasz: Az elsõvel nem tudom mi a baj, miért lett lepontozva. Nem a mellkasunkra tesszük a kezünket, hanem a szívünkre.

Az elsõvel nem tudom mi a baj, miért lett lepontozva. Nem a mellkasunkra tesszük a kezünket, hanem a szívünkre.

Mi történik a logaritmusfüggvénnyel, ha abszolútértékbe tesszük?

Az alapfüggvényünk a log2x amit sikerült ábrázolnom.


Mi történik a burgonyával, ha félig vízbe tesszük?

Legjobb válasz: Félig nedves lesz?

Félig nedves lesz?
1. válaszoló marha félig száraz lesz :)
a szárazon maradt része bebarnul. már ha tisztított krumplira gondolsz. de fejtsd ki jobban a kérdést.
mennyi idõra, hámozva vagy sem?
*idõre
A kérdezõ aknára lépett.
Te miért tetted fel? :D
mert kreatív
hogy az illetõ elgondolkodjon egy kicsit. Én iróniábó szoktam feltenni, h kapjon már észhez...
Talán mert nem megoldást szeretnénk csak egy kis szint becsempészni a prózai dolgokba... Remélem nem túl kõltõi ez a megközelités?!
Ez költõi kérdés akart lenni?
Mert költõnek készülünk
Általában iróniából vagy gúnyosan szoktuk használni, vagy azért, hogy valakit rádöbbentsünk valamire.

Mi ez, ha ezt tesszük a sráccal?

Van egy férfi ismerősöm. Kb 1 éve ismerem. Eleinte naponta hívott ezzel-azzal kapcsolatban. Rászoktunk, hogy keressük egymást. Mára én visszavettem. Soha nem hívom, nem írok neki sms-t. Csak látni akarom, ő így is felhív-e? És felhív. Nem naponta, de havonta 1-3 alkalommal hív. Miért nem unja, nem érzi, hogy a kommunikáció egy irányú?

Legjobb válasz: Igazából majd megõrülök érte. Én azt hittem azért keres annyit, mert közeledni akar, de nem lépett semmit 1 év alatt, szóval gondoltam jobb, ha tartom magam és távol maradok tõle. De vajon miért hív fel még mindig, hogy hogy vagyok meg ilyenek?

A kérdező hozzászólása: Igazából majd megõrülök érte. Én azt hittem azért keres annyit, mert közeledni akar, de nem lépett semmit 1 év alatt, szóval gondoltam jobb, ha tartom magam és távol maradok tõle. De vajon miért hív fel még mindig, hogy hogy vagyok meg ilyenek?
A kérdező hozzászólása: Mielõtt támadnál utolsó elõtti kommentelõ, olvass vissza! Leírtam, hogy azért nem keresem már, mert én léptem az õ közeledésére, de nem tett semmit. Folytatta tovább, én ezt elégeltem meg, és azt mondtam, soha többé nem keresem.
Hogy is kezdeményezne bármit is, amikor te hidegen viselkedsz vele? Te is kereshetnéd, érdeklõdhetnél utána, abból látná, hogy neked is fontos. Ha úgy érzi, hogy csak õ akar bármit is, akkor persze, hogy nem lép komolyabban. Ha felveszed vele a kapcsolatot, egyre gyakrabban beszéltek, akkor talán majd alakulnak a dolgok. Így még nem lehet 100%-ra venni, hogy többet akarna barátságnál, de az biztos, hogy fontos vagy neki.
bakker mennyire gonoszak vagytok az eszedbe nem jut kedves kérdezõ hogy a barátjának tart????? kicsit el vagy szállva magadtól, azért mert egy pasi beszél hozzád még nem biztos hogy szerelmes beléd...
Ha már nem lesz a ló, akk jöhet a szamár alapon.Bár ha még 31 évesen a szüleivel él akk lehet h csak szimplán bátortalan.De nem ismerem, szal nincs jogom ilyen kijelentéseket tenni.
A kérdező hozzászólása: Úgy értitek, hogy biztos van valakije, és ha vége lenne esetleg, engem nézett ki következõnek? Vagy hogy értitek? Bár 31 évesen nem tudom elhinni, hogy nincs senkije. Nem házas azt tudom, a szüleinél él.
A kérdező hozzászólása: Hogy értitek azt, hogy tartalékolni?
Én is ugyan így szoktam tartalékolni. 23/F
A kérdező hozzászólása: Tartalék? Milyen értelemben, hogy érted ezt? Nem történt köztünk semmi.
Bocsi hogy ezt mondom, de lehet, hogy te vagy a tartalék...
A kérdező hozzászólása: 18:28-as! Nem vagyok rideg vele. Egy éve csinálja ezt velem. Egyszer kértem, hogy hagyjon. Majd nem tette. Bevallottam, hogy fontos nekem, erre sem reagált intenzíven. De még mindig jelen van az életemben. Nem értem, hogy miért érdekli mi van velem? Direkt nem hívom, nem írok neki. Ha felhív felveszem, de ennyi.
én soha nem szoktam .. 16/f
nem, max ritkán hülyülünk ilyen témán
@Elõzõ: Nincsenek barátaid? :D Amúgy igen.
Igen, csak sokkal obszcénebbek vagyunk.:)
de vannak barátaim csak sült már el rosszul ilyen hogy elmondtam 1-2 havernak szóval most már megtartom magamnak
az ember megbeszéli a barátaival a dolgait.. szerintem ezzel nem csak én vagyok így:D
Ki szoktuk, de azt nem mondanám, hogy ugyanúgy. Persze, az ember elmeséli a dolgait a barátainak, de jártam már úgy, hogy míg az én barátaim annyit tudtak hogy minden oké, jól megvagyunk a kiscsajjal és a szex is frankó, de ennél részletesebben (na, és lenyeli?) semmi közük hozzá. Eközben a lány baráti körének pontos fogalmai voltak a méreteimrõl, teljesítményemrõl, és tudták hogy nem vagyok körülmetélve. Határozottan tagadom, hogy 'ugyanúgy' kibeszélnénk a lányokat.
Szerintem a férfiak nem szokták kibeszéli, legalábbis én nem teszek ilyet mert senkinek semmi köze hozzá. De egy nõröl már feltételezhetõ hogy kibeszél.

Clevo Dimotion M67SRU laptopon nem működik a képernyő! Tehát mikor elindítjuk, és adott esetbe külső monitorra tesszük, a gép tökéletesen müködik, csak a laptop kijelzője nem reagál! Kérdésem mi lehet a hiba? Kb mennyiért javítható?

Legjobb válasz: Mondjuk képernyõ fóliakábel hiba.. De lehet háttérvilágítás hiba is, ekkor még a képernyõ jó lehet. Árat így szakszerviz tud mondani...

Mondjuk képernyõ fóliakábel hiba.. De lehet háttérvilágítás hiba is, ekkor még a képernyõ jó lehet. Árat így szakszerviz tud mondani...

A baba 1 éves koráig jár majd a GYED! Hova tesszük a gyerekeinket? Na most aztán mi lesz tényleg?

Ezt tényleg megteszi a kormány?????

Legjobb válasz: http://www.penzcentrum.hu/cikk/1016714/1/valtozik_a_gyed_es_..

Tényleg te nagy okos tojás. És akinek nincs senkije? Mint például nekünk, az kire hagyja nap mint nap a gyerekét? Nem másnak szültem és még akkor sem adnám a mamának ha lenne mert egy nagymami nem azért nagymami hogy õ nevelje fel az unokáját. Külföldön mások a lehetõségek mint itthon a fizetésekrõl már nem is beszélve. És mivel a bölcsik túltereheltek ezért még akkor sem biztos hogy beveszik a gyerket ha már születése után azonnal beíratja az anya.
Szia! 9:41-esnek üzenem, bár nem én írtam az elõzõ választ! De sajnos, akkor marad valahogy a családi napközi, vagy a bölcsi! Ez lesz majd csak az egyetlen lehetõség, mivel, ha nem kapjuk a támogatásokat, akkor mindenféleképpen vissza kell menni dolgozni, vagy éhen halsz a gyerekeddel együtt?? 10 hónapos anyuka!
Én is nagyon aggódom....Nagyon nem mindegy, hogy gyes vagy gyed.El sem tudom képzelni, hogy akkor mi lesz, ha sokkal kevesebbet kapunk.Ez nem úgy mûködik, hogy visszamegyek dolgozni, a gyerekemet meg majd rásózom valakire.Legalább kétéves koráig jó lenne, ha én tudnám nevelni, én látnám a fejlõdését.De gyed mellett muszáj lesz pénzt keresni. Egy 11 hónapos anyukája
Beadod majd bölcsibe, vagy családi napközibe, vagy vigyáz rá nagyi vagy már rokon, ismerõs. Ez más országokban mindenhol így van, sehol nincsenek otthon 3 évig az anyukák...
A fenti linken található hír sajnos már elavult mert március 18-i. Amúgy pedig mindíg a jogszabály módosítás hatályba lépésétõl számítják a változásokat. Tehát a megovnás elméletileg a hatályba lépést kövtõ idõben szülõ anyákat fogja érinteni, bár ettõl a patkány bandától kitalik, hogy vissza melõlegesen állítsák hatályba a rendeletet vagy a törvényt de még semmi sem biztos, csak az hogy egy szemét országban élünk......
Szerintem utána lehetsz GYES-en, nem hiszem, hogy azt elveszik.
Ez nem egészen ide tartozik, de a szomszédom gyereke nem ette meg a húst, egyszerûen nem szerette. erre a bölcsiben fogták, két oldalt megszorították az arcát és a szájába tömték a húst... Két óriási kék folttal jött haza a gyerek és többet nem is vitte az anyja. Utána én vigyáztam rá egy hónapig, szóval, meg lehet oldani, ha valaki nagyon akarja. Amúgy meg ebbe az országba mostanában gyereket szülni? Még az ötlet is siralmas...
A kérdező hozzászólása: Jézusom szegény picike!! de hogy csinálhat ilyet egy óvónõ vagy mi van a bölcsiben!! Egyem meg, kis ártatlan babuci!!
Hát tudod nem fogok lebukni ha itthon dolgozom feketén mert a munkatársaimon kívül a kutya sem fogja megtudni mint ahogyan akkor sem lett belõle semmi amikor veszélyeztetett terhesen is itthon könyveltem mivel kellett a pénz. Így viszont akkor és annyit pihentam amikor és amennyit akartam. Te csak vigyed bölcsibe a gyerekedet ha neked annyira tuti hogy idegenek hagyják a pisiben és kakiban fetrengeni naphosszat a gyerekedet, valamint egy hét bölcsi után két hetet otthon leszel vele TP-n. Biztos jó buli de én inkább nem próbálom ki......
A kérdező hozzászólása: a 11.20-nak üzenem!! Nagyon jó amit irtál én is igy gondolom!!! Teljesen igazad van!!! Rohadt állam nem fogja nekem megmondani mit csináljak!!!üdv
Szia! Akkor dolgozhatsz feketén, de ha lebuksz, akkor is te húzod a rövidebbet! Akkor inkább a bölcsit kéne választani! De én ebbe nem nyitok vitát csak javasoltam valamit! További szép napot kíván megint a 10 hónapos anyuka!
09, 46-os anyukának üzenem, hogy nem azért szültem gyereket hogy családi napköziben "neveljék" ki tudja hogyan. Meg fogom találni a módját, hogy ne kelljen bölcsibe adnom, ha mást nem akkor feketén fogok dolgozni itthon..... De ne egy mocskos semmire kellõ banda döntese el hogy ki nelvelje a gyerekemet. Nekem megjár a GYED és a GYES mert soha életemben nem voltam még munkanélküli és nem vagyok mocskos cigány sem. Nem szülöm a kölykeket sorra csak hogy kapjam a munkanélkülit, a CSP-t meg a többi szociális ellátást, hogy aztán nyomorban cseperedjenek a bûnõzõ palánták akiket megint csak mi magyarok fogunk eltartani valamelyik túltelített börtönben. Ha kell akkor feketén fogok dolgozni de a gyerekemet én fogom nevelni és addig amíg jónak látom.
Szerencsére a már meglévõ babákra nem vonatkooznak az új törvények, én viszont nem szülök másikat amíg amíg ez lesz. Inkább legyen egy gyerekem, mint hogy a bölcsi, családi napközi nevelje helyettem. Ez nem normális hozzá állás a kormány részérõl, és így akarnak több gyereket ide ebbe a kócerájba? Nevetséges
Nagyon sokan évekig GYES-t kapunk, nem a mi hibánkból, ilyen-olyan dolgok miatt. Aki 3-szor annyi GYED-et kap, az persze, hogy könnyebben van... Én is GYES-t kapok, holott éveket dolgoztam.
A kérdező hozzászólása: Mi augusztusban leszünk 1 évesek a szépe lesz ha vissza kell mennem dolgozni!! Nem fogom a picit bölcsibe adni!! Meg nincs is hely!!
A kérdező hozzászólása: a mostani helyzetre értem Azt akarják hogy Gyed csak a baba 1 éves koráig járjon!! Utána nem tom járna e aGyes!! Nagyon félek mi lesz
Ez egy olyan jó kis magánbölcsi volt, ahol a gyerekeknek nem volt ágyuk se (nem pénzhiány miatt), egész nap nem engedték õket aludni. Ha elfáradtak, volt egy matrac, arra leülhettek. Gondolhatod, hogy normális dada nem dolgozik ilyen helyen, pláne, hogy ilyeneket mûveltek a gyerekekkel...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!