Találatok a következő kifejezésre: Minek irnak az (5210 db)

semmit az úgy van elb*szva mint az állat. tanács töröld majd telepítsd újra 8.5-öt (higgy nekem 3napom cs*sztem el a 2011 es MSN-nel)

Mikor írjuk az -i melléknévképzőt egybe a szóval és mikor kötőjellel?

Pl. budapesti, vagy Budapest-i, new yorki, vagy New York-i? Azt tudom, hogy idegen szavaknál, ha az utolsó hang néma (nem ejtjük ki) akkor kötőjellel kell írni. Pl. Bordeaux-i. De egyébként?

Legjobb válasz: Két esetben kell kötõjel: 1. Amit te is írsz, ha a szó végén néma hangzó vagy szokatlan mássalhangzó-csoportosulás áll. Ilyenkor kisbetûvel kezdõdik a szó. Pl.: bordeaux-i, perth-i stb. 2. A többtagú tulajdonnévhez kötõjellel kapcsoljuk az -i képzõt, ilyenkor a nagy kezdõbetû megmarad. Pl.: New York-i, Sankt Pölten-i stb. (Fontos, hogy ez nem vonatkozik a kötõjeles tulajdonnevekre, azokat ugyanúgy kezeljük, mint az egytagúakat, pl. monte-carlói, tel-avivi stb.)

Két esetben kell kötõjel: 1. Amit te is írsz, ha a szó végén néma hangzó vagy szokatlan mássalhangzó-csoportosulás áll. Ilyenkor kisbetûvel kezdõdik a szó. Pl.: bordeaux-i, perth-i stb. 2. A többtagú tulajdonnévhez kötõjellel kapcsoljuk az -i képzõt, ilyenkor a nagy kezdõbetû megmarad. Pl.: New York-i, Sankt Pölten-i stb. (Fontos, hogy ez nem vonatkozik a kötõjeles tulajdonnevekre, azokat ugyanúgy kezeljük, mint az egytagúakat, pl. monte-carlói, tel-avivi stb.)

Ennek mi értelme? Minek írt az exem?

2 hete szakítottunk, kimondatlanul, csókkal váltunk el de éreztük ennek annyi. 2 hétig nem is kerestük egymást, de ma írt egy sms-t hogy remélem jól vagyok, nála most káosz van, meg hogy nem kell erre az üzenetre válaszolnom (ezt sem értem minek írta oda) nagyon nagyon rosszul esett, én próbáltam már túl lenni rajta, erre ír egy ilyen baráti, semmitmondó sms-t. miért tette, lezárásképpen a részér?l? mikor nyilvánvaló volt hogy vége? nagyon bánt.

Legjobb válasz: hmmm akkor most szünetet kértél vagy szakítottál?

hmmm akkor most szünetet kértél vagy szakítottál?
A kérdező hozzászólása: hát mert én sem tudom mi volt ez. abba maradtunk majd lesz valami.... ennyi. ez egy szakításnak is elmegy.
Az a gond, hogy te akarod eldönteni, hogy õ mit érez. A saját érzéseidet figyeld. És ne csak õt hibáztasd, mert egy kapcsolat 2 emberen áll. Talán nem voltál elég türelmes. Talkán valamivel megbántottad, amirõl nem is gondoltad volna. Én is nyon érzékeny lekû vahyok. Sokszor olyannal is megbánt a párom amirõl nem is gondolná. És ha bocsánatot is kér több idõbe tellik míg megbocsájtok és mégtröbb idõbe mire újra minden a régi lesz.
A kérdező hozzászólása: mindegy, letisztult a fejemben. ez az sms nem egy újrakezdés próbálkozó sms volt hanem egy lezárás. sajnos.
Szünet: megpróbáljátok megoldani azokat a dolgokat, amik akadályozták, vagy hátráltatták a kapcsolatot, mint pl. keveset tudtatok együtt lenni, vagy valamilyen érzelmeket tisztázni kell magatokban. Esetleg valami más. Szakítás: Nem lehet megoldani, vége. A kettõ nem ugyanaz!!! És az sms-t szerintem nem azért írta, mert lezárásnak akarta. Lehet, épp ellenkezõleg, csak jelezni akarta feléd, hogy nála is minden káosz, próbálja a helyére tenni a dolgokat, stb. Erre belemagyarázod, hogy lezárás. Ilyenkor nem is szokás ömlengõs sms-eket írni, ha mindketten gondolkodási idõt szeretnétek...
A kérdező hozzászólása: ha gondolkodna stb.. nem zárná le hogy ne írjak vissza amit írt.
A kérdező hozzászólása: én szeretem még és nagyon fáj h ilyet írt
Hát te komplett idióta vagy, már bocs. :D Azért írta oda, hogy nem kell rá válaszolnod, mert nem tudta, hogy te akarsz-e vele beszélni és nem akart zaklatni vagy ilyesmi, de írni akart neked, mert hiányzol neki. De jobb is, hogy nem mész vissza hozzá, össze-vissza kavarod a kakit meg problémákat kreálsz magadnak, ez a fiú meg biztos jobbat érdemel egy hisztérikánál.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. lehet idióta vagyok, de felkavart, azt hittem lehet még valami, de nem érdeklõdött irántam csak leírta hogy nála káosz van, de reméli én jól vagyok ennyi. és nem kell válasz erre. ha akart volna valamit legalább megkérdezi mi újság. de kommunikációt nem akart. sajnos.
Basszus, majdnem két évig voltatok együtt, de arra nem vagytok képesek, hogy egyértelmûen megbeszéljétek, hogy vége. És ennyi idõ után csak találgatsz mit is jelenthet az smse.. Hát gratulálok. Ilyen szintû kommunikációs zavar esetén egyáltalán nem csodálkozz, hogy idáig jutottatok. :(
A kérdező hozzászólása: reggel indulatosan írtam ki a kérdést, de mégegyszer elolvasva rájöttem, hogy a lényege annyi volt hogy ha már velünk így alakult azért remélem jól vagy. köszi mindenkinek, téma lezárva
Azért én nyíltan megkérdezném tõle, szerinte hogyan, hova tovább. Nehogy félreértésbõl legyen vége a szerelmeteknek. Inkább megalázom magam, vállalva az elutasítást, mint hogy 1% esélyt is adjak annak, hogy lehet õ se akar igazán szakítani.
OMG. De problémázol mindenen. Most szünet, vagy szakítás. A kettõ nem egy. Ha szakítani akarsz ne így suba alatt tedd, mert ez gusztustalan. Szakíts, vagyis mondd meg neki, hogy neked nem õ kell, és kész. Na akkor szakítasz. Nem mikor szünetet kérsz. Azért jó lenne, ha tisztáznád a fogalmakat, mert a másik fél nem gondolatolvasó. És ha azt kérte, hogy ne írj vissza, akkor ne tedd. Vagy írj. ezt is neked kell tudnod, ugyanis mi sem vagyunk gondolatolvasóak, hogy tudjuk, mivel mi volt a szándéka a TE PÁRODNAK. Te ismered, neked kell tudni. De szerintem jobban jár nélküled, mert egy értelmetlen emberke vagy. Éretlen a párkapcsolatra, ha annyira nem vagy képes, hogy a nevén nevezed a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: lehet inkább õ zárta le a szünetet... ti mit írnátok vissza?
Ha régóta voltatok együtt, akkor már megszokta a társaságod és mivel nem vagy vele most jött rá, hogy mennyit is érsz. Legalább is én akkor írnék ilyet egy szakítás után. Ha aggódik azt jelenti, hogy szeret, még ha tagadja is. Ha pedig te is szereted akkor te sem titkold. Ha csak kis esély is látsz akkor próbáljátok újra. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: de semmi olyat nem írt hogy valami lehetne is... csak hogy reméli jól vagyok + NE VÁLASZOLJAK RÁ hát akkor ez mi?
A kérdező hozzászólása: amúgy meg 20 hónap kb.
Miért lett vége? Miért nem beszéltétek meg a szakítást?
A kérdező hozzászólása: miért lett vége? utóbbi idõben keveset foglalkozott velem, nálam meg betelt a pohár és mondtam legyen szünet = szakítás
A kérdező hozzászólása: úgy gondolom ha akarna valamit akkor nem ilyen jellegû sms-t ír. szerintem lelkiismerete nyugtatásúképp írta ezt.
A kérdező hozzászólása: szünet, de ez szakítás volt.
A kérdező hozzászólása: meg oda is írta nem kell válaszolnom rá, hát ha akarna valamit akkor ez mi?
Nem lehet hogy õ szünetnek érzi? vagyis hogy eddig betartotta a "szünet szabályait" és most finom puhatolózna hogy benned tisztázódtak-e az érzelmek és mi lesz most az irány.....??
A kérdező hozzászólása: jó, de akkor miért ilyen közömbös sms-t ír amibe még azt is írjak nem kell válaszolnom.
ezt le kell vele tisztáznod mert itt a példa hogy most nem tudod ezt értelmezni ha szünet és ö ezt úgy is vette akkor még nincs le zárva holott te meg azt mondod hogy szakítás ezt minél elõbb tisztázd le vele hogy akkor most hányadán is álltok, talán ö még meg próbálná veled de ehhez 2ember kell és ha még szereted hát volna eséjetek.

Ebben a helyzetben megmutatnátok mit ir az interneten vagy elfogadnátok az ő álláspontját?

Nagytatámról van szó.1,5éve meghalt a nagymamám egy gyógyithatatlan betegségben. Mikor beszélgetünk ugy érzem hibáztat mindenkit legf?képp minket(apék,mi unokák)mert nem biztatuk a mamát hogy meggyógyul.A mama feladta a harcot,egyáltalán nem törekedett arra hogy meggyógyuljon,de a tatám állitja hogy ? meg tudta volna gyógyitani,csak nem kapott kell? támogatást. Azt is a szemünkre hányta hogy cigit adtunk neki,holott az az ellensége volt. Mikor meghalt probáltuk vigasztalni a tatámat hogy jobb ez igy,nem szenved tovább,ezen is kiakadt. Most 80éves és rákapott az internetre,azt találtam ki hogy megnézhetnénk közösen a betegség jellemz?it,lefolyását,hátha elfogadná a tényt hogy nem tehetett senki semmit. Szerintetek probáljam meg vagy hagyjam rá?

Legjobb válasz: Hagyd rá! Úgy is azt olvas ki bárki bármibõl, amit akar. Ez a szubjektivitás. Ha akarja megtalálja magától is. Ha pedig te "erõszakolod" rá, akkor az úgy sem mûködik. Amennyiben képes lennél rávezetni a nélkül, hogy észrevenné, mi történik, még lenne valami esélyed. Általában a kéretlen tanács, segítség rosszul sül el a tapasztalataim szerint.

Hagyd rá! Úgy is azt olvas ki bárki bármibõl, amit akar. Ez a szubjektivitás. Ha akarja megtalálja magától is. Ha pedig te "erõszakolod" rá, akkor az úgy sem mûködik. Amennyiben képes lennél rávezetni a nélkül, hogy észrevenné, mi történik, még lenne valami esélyed. Általában a kéretlen tanács, segítség rosszul sül el a tapasztalataim szerint.
Nem semmi, hogy 80 évesen kezd el valaki internetezni! Gratula hozzá!! :) Az ötleted pedig nagyon jó, egy alkalmas pillanatban vesd fel a témát, vagy próbáld meg te rávezetni a bácsit, hogy nézzen utána õ a betegségnek. Ez mindenki megnyugtatása végett jó lenne!
A kérdező hozzászólása: Rengetegszer mondtuk neki hogy törödjön bele ez van. Mi ugy fogtuk fel az egészet hogy ami kicsi hátravan neki csinálja azt amit szeret, ebbõl sok õsszetûzésünk volt a tatával, példa cigis téma. Kicsit rossz látni hogy tévúton jár, és mikor elkezdi sorolni felmegy bennem a pumpa.
Abban igazad van, hogy már már mindegy, már hiába haragszik, utólag felesleges. De hogy nem tehetett senki semmit? A biztatás, a pozitív gondolkodás és az akarat nem egy embert gyógyított már ki halálos betegségbõl. Nem szabad feladni, és nem szabad hagyni, hogy valaki feladja! Szerintem tökjó, hogy internetezik :) Nem azt kellene megértetni vele, hogy nem tehetett senki semmit, mert lehet, hogy lehetett volna tenni valamit. Azt kellene megértenie, hogy most már mindegy. A harag csak õt is beteggé teszi.
A kérdező hozzászólása: 76évesen 3as stádiumú tüdörákból nem igazán szoktak meggyogyúlni.Az orvos a tatának annyit mondott hoy ne számitson semmi jóra.Apukámnak megmondta az orvos hogy semmi esélye, meg lehetett volna müteni de az orvos szerint mégha tul is élte volna a mütétet akkor sem maradt volna sok hátra. Aztán végül nem ebbe halt bele(szerencsére)rosszullett bevittük rá pár orára leállt a szive, elaludt.Igy volt mindenkinek a legjobb, fõleg ha azt nézzük hogy utánna néztünk a neten mi vár rá.

Rendőr szeretnék lenni és a jelentkezéshez kell erkölcsi bizonyítvány mit írja az igénylőlapon ahhoz hogy mire szeretném használni?

meg kell indokolnom hogy mért kérem mit kell írni oda hogy rend?r szeretnék lenni vagy mi?

Legjobb válasz: továbbtanulás céljából

továbbtanulás céljából
Soha nem nézem a százalékomat, mert nem érdekel.
A kérdező hozzászólása: #8 Szerinted maga a tény, hogy gyk-n toboroz magának pácienseket nem volt gyanús?
#6-os, te elég olcsó pszichiáter lehetsz, ha képes vagy ilyen hülyeségeket beszélni. Hol tanultad ezt a baromságot, hogy a világon két válasz létezik: igen, vagy nem?
Jaj ilyen annak idején nekem is volt, belefutottam pár idióta tiniringyóba , aztán nem tetszett a kis hercegnõknek , hogy ellettek küldve, persze igazuk sem volt , csak nem azokat írtam a mit hallani akartak. Na , ezek után volt , hogy mindig 0, 48 meg ilyen alacsony százalékok jöttek ki a válaszaimra, függetlenül attól, hogy mit írtam. De most ha ettõl bosszút álltak.... Ez kb olyan , hogy lerajzol egy papírra , és összetép xd.. Nem kell kiírni a nickneved pont ezért
Ha nem szeretsz a háttérben maradni, az pont azt jelenti, hogy az elõtérbe szeretnél kerülni. A reflektorfénybe, ahol mindenki lát, mindenki veled foglalkozik. Ez kóros.
A kérdező hozzászólása: #4 Nem akarok szándékosan feltûnõsködni csak túl sok az idõm és nem szeretek (már) a háttérben maradni. És köszönöm az ajánlatot Doktor úr/nõ de pszichiáterekkel csak személyesen beszélnék. :)
Tehát itt is - mint máshol is - csak feltûnõsködni akarsz, felhívni magadra a figyelmet. Pszichiáter vagyok, akarsz róla beszélni?
A kérdező hozzászólása: #2 Mivel itt a kérdésnél is látszik a nevem így a válaszaimnál is. :) Szerelem/zex toplistán meg elsõ vagyok szóval meglehetõsen aktív abban a kategóriában ahol a legtöbb ... van szóval nem nehéz rám felfigyelni. Szóval így utólag belegondolva, vegyétek a kérdésemet tárgytalannak :D
Egyrészt: egyáltalán látszik a neved a válaszaid felett? Ha nem, akkor hogyan szállhatna rád bárki is? :D Másrészrõl nem hiszem, hogy valakinek ez lenne az életcélja, hogy egy idegen felhasználót "tönkretegyen" egy adott oldalon. Harmadrészt meg minek foglalkozol ezzel? Én már nem is írok a családi/állat kategóriákba, ott mindenkit lepontoznak ok nélkül. Ha meg le is pontoznak, hát ez legyen a legnagyobb gondod az életben, azt kívánom. :)
Singularity tudod milyen gonosz emberek járnak a szerelem szex kategóriába :DD Volt idõ mikor engem is leszavaztak, de volt olyan is hogy minden ok nélkül tolták fel a százalékom..ez van, remélem ezzel a nickel sikerûl végre elérnem a 100%ot :D

Mit ír az orvos a leletre, ha csak a terhesség gyanúja áll fenn? Ezt mindenképp feltüntetik? Hány hetes kortól képes észlelni, hogy esetleg van ott valami?

Legjobb válasz: Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.

Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.
2mm nyálkahártyával kizárt hogy terhes vagy. Máshogy is kiírtad ezt a kérdést, ez csaknem egyértelmû PCO, amihez elképzelhetõ hogy még IR is társul. Sajnos nem vagy terhes :( Elõször is a ciklusodat kellene rendbe hozni, a 2mm endom.alapján peteérésed sincsen sajnos...
igen
A kérdező hozzászólása: hat hetes, az UM. elsõ napjától számítva ugye?
nekem is ma azt írták hogy terhesség gyanúja. de csak kézzel vizsgált ezért? péntekre kaptam uhra idöpontot. akkor már meg tudják állapítani ugye? 6 hetes vagyok papír alapján
Ja, ha baba lett volna a dologban, akkor igen, mindenképpen látnia kellett volna már.
A kérdező hozzászólása: vagyis na az utolsó mensi elsõ napjától számítva 7 hét telt el mire UH-t végeztek.
A kérdező hozzászólása: Mensi elmaradása után 7 héttel, de az is csak ilyen pár napig tartó barnázás volt inkább mint mensi.. De az endometriumnak 2mm van írva és elõtte lepisiltem egy jó pár tesztet 5-öt kb és köztük egy digitálisat is :S negák voltak mind.
Mikor 1. terhes lettem, nekem sem látott semmit, csak cisztát (akkor tudtam meg, hogy van), de mondtam neki, hogy pozit teszteltem, visszahívott késõbb, akkor már látszott a peteszák, de még nem volt szívhang, úgyh terhesség gyanúja (ezt írta rá). Mikor már volt szívhang, akkor 1 élõ magzat. Én azért a helyedben lepissantanék egy teszet.. csak a biztonság kedvéért. Mennyivel voltál az orvosnál a mensi elmaradása után?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mert voltam hüvelyi UH-n és cisztákat talált, sokat azt mondja ez okozza a menszesz kimaradást, ha ekkor észrevesz valami babára utalót, akkor szól, vagy valami ugye? csak mert nem konkrétan azért mentem.
Amíg csak gyanú van, azt írják a leletedre, hogy terhességet nem tudtak megállapítani. Maximum még ráírják, hogy gravid jellegû az uterus, tehát akár lehet terhesség is. Leghamarabb az utolsó menzesz elsõ napjától számítva az ötödik héten láthatnak valamit, tehát egy hét késés után.
1.vagyok. Ez után 2 héttel már látszott a petezsák és szikhólyag is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

A Biblia mit ír az özvegyekről (férfiakról és nőkről is)?

Köthetnek új házasságot, stb.?

Legjobb válasz: http://biblia.hit.hu/bible/search/kw/%C3%B6zvegy/21/0/1/1/0 Természetesen újra házasodhatnak (kivétel a papok, õk nem vehettek el özvegyasszonyt).

http://biblia.hit.hu/bible/search/kw/%C3%B6zvegy/21/0/1/1/0 Természetesen újra házasodhatnak (kivétel a papok, õk nem vehettek el özvegyasszonyt).
Igen. annak akinek meghalt a házastársa, az szabadon férjhez mehet, vagy megnõsülhet, de csak az Úrban. (1Korintusz 7:39) 39 A feleség kötve van mindaddig, amíg a férje él. Ha azonban a férje halálalvásba merülne, szabad arra, hogy házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban. (1Timóteusz 5:3, 4) 3 Tiszteld az özvegyeket, akik valóban özvegyek. 4 Ha pedig valamely özvegynek vannak gyermekei vagy unokái, ezek elõször is azt tanulják meg, hogy a saját háznépükben éljenek Isten iránti odaadás szerint, és hogy mindig adják meg szüleiknek és nagyszüleiknek az õket megilletõ viszonzást, mert ez elfogadható az Isten szemében.
Sziasztok 1 A válasz elsõ részével egyet értek de a másodikat nem értem:( Ez mit jelent? "kivétel a papok, õk nem vehettek el özvegyasszonyt" - nem özvegyet elvehetnek? - mért pont az özvegyet nem? Köszi
ok. Amit írsz az az Ó szövetség. Feltételezem, hogy a kérdezõt a mai helyzet érdekli / személyesen érintett is lehet/ nem az akkori. Tudtommal ma nincsen semmilyen korlátozás, hiszen a halál elválassza a házastársakat. Egy tanács maradt: csak az úrban házasodjanak.
Nem mondtam ellent annak az igazságnak, hogy egy hívõ özvegyként újraházasodhat, illetve özveggyé lett hívõt is elvehet egy másik szent. Te arra kérdeztél rá, miért írta az elsõ válaszoló, hogy a papságnál más a helyzet. Én csak ezt tisztáztam. Mivel ma nincs sem templom, sem ismert leszármazottjai a levitáknak és Áronnak, ezért nincs kire vonatkozzon pillanatnyilag ez a törvény. De ennek nincs köze a szövetségekhez, egyszerûen olyan korszak van most, amikor nem értelmezhetõ senkire ez az elõírás. A Milleneum idején, az új templom szolgálatával kapcsolatban majd érvénybe lép újra ez a törvény is.

Biblia mit ír az öngyilkosságról?

Legjobb válasz: nem helyesli

nem helyesli
Isten mindenképpen elítéli, mivel az élet egy ajándék Istentõl és nem szabad ilyen tiszteletlenül elvetni és bármilyen nehézségeket éljünk is át az életünkben, de az még mindig jobb annál, mintha nem élnénk. Valamint a Biblia tanítása szerint nemsokára megszûnnek azok a dolgok, melyek ma oly sok szenvedést okoznak nekünk
elég sok mindenrõkl nem ír specifikusan a Biblia. "Ne ölj!" - az önygyilkosság nem gyilkosság? Amúgy meg aki megöli magát, elutasítja Isten ajándékát, az életet
A Bibliában vannak esetek, de ezt jónak vagy rossznak sosem nyilvánítja, ahogy korábban írták, sokáig a gyilkossággal egyenértékû volt. DE: szerintem nagyon fontos hogy Az Isten nem egy tudat nélküli törvénykönyv, semmiképpen sem szeretné, hogy az emberek öngyilkosok legyenek, de biztos vagyok benne, hogy minden ilyen esetet egyesével vizsgál meg, ezért a kérdés az lesz, hogy "ebben az esetben: ... - mi Isten véleménye az öngyilkosságról"
Nem ír semmit és???? A pornóról sem ír semmit. Az iszlámról sem ír semmit. Arról sem ír, hogy a sátán levettetett. Csak Ézsaiás, könyvében van egy rész a babiloni királyról, amit annak azonosítanak. Elég sok mindenrõl nem ír a Biblia, de az, hogy van ezer valamennyi oldalnyi szöveg, nem azt jelenti, hogy azt az ezer valamennyi oldalnyi szöveget szó szerint be kell tartani, és a többi tökmindegy. A Biblia tényleg nem írja konkrétan, hogy "És Jézus azt válaszolta: Ne öld meg magad, mert az bûn.", de más részekbõl lehet rá következtetni. http://www.christiananswers.net/hungarian/q-dml/dml-y038h.html Ez az oldal elég jól összefoglalja. Sok igevers kevés elmélkedés.
A kérdező hozzászólása: hmm a 6 . válaszoló írta jól. Úgy látszik a többiek, nem ismerik elég jól a Bibliát. Én is ezt hallottam, hogy tényleg semmit nem ír a Biblia errõl. Ezért is kérdeztem meg ezt. Ez azért érdekes, hogy pont errõl nem ír semmit. De vajon miért nem ???
Semmit. De tényleg, egy árva szóval sem szerepel benne. Késõbbi okoskodók azért bûnnek nyilvánították.
nagyon nagy bûn Senkinek sincs joga kioltani azt az életet, amit Isten adott.
az öngyilkosok rosszabbak a gyilkosoknál, mélyebbre kerülnek a pokolban(dante szerint)
Ugye nem akarod megölni magad?
Bûn, lásd Tízparancsolat: Ne ölj! (2Mózes 20:13)
jah dante és az ó pokla gyerekszoba a valódihoz képest
Gyengébbek kedvéért: a 6. parancsolat - Ne ölj! magába foglalja az öngyilkosságot is...
"Gyengébbek kedvéért: a 6. parancsolat - Ne ölj!" Azok kedvéért pedig, akik nem olvasták a Bibliát utána oldalakon keresztül taglalják a kivételeket és az olyan speciális eseteket is, mint például mi van akkor ha két verekedõ férfi véletlenül megüt egy arra járó terhes asszonyt és annál korai szülés indul be. De az öngyilkosságról még itt sincs egy árva szó se.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!