Találatok a következő kifejezésre: Minek a lehet ez (9578 db)

Pattanás nyomkodás után kis csomó a nyakba? Mit gondoltok mitõl lehet ez, mi lehet ez?

a nyakamon (kívül) volt egy pattanás amit nyomkodtam... aztán elmúlt viszont maradt utánna egy kis folt is sajnos, de nem ez a legnagyobb bajom hanem hogy ott a helyén belül a nyakamba egy pici csomót érzek.Szerintetek ez mitõl lehet? Elfog tünni? félek

Legjobb válasz: Valószínû, hogy nem nyomtad ki teljesen és maradt még benne egy kis trutyi, ez majd szép lassan felszívódik. Máskor ne nyomogasd magad, kend be Betadinnal, az szépen leszárítja.

Valószínû, hogy nem nyomtad ki teljesen és maradt még benne egy kis trutyi, ez majd szép lassan felszívódik. Máskor ne nyomogasd magad, kend be Betadinnal, az szépen leszárítja.
Nekem volt ilyen, eléggé bedagadt, antibiotikumos krémet kaptam rá.

Ha terhes vagyok feszül, fáj, szúr a hasam mit csináljak? Lehet ez esetleg vakbél. , vagy mi lehet ez?

Ez lenne az els? terhességem vagy mi......

Legjobb válasz: ??? Most terhes vagy vagy nem? Ha terhes vagy,akkor ez ilyen. Még többet is fog szúrni fájni, feszülni. ha nem vagy az, akkor sem hiszem, hogy vakbél. az azért kicsit jobban fáj.

??? Most terhes vagy vagy nem? Ha terhes vagy, akkor ez ilyen. Még többet is fog szúrni fájni, feszülni. ha nem vagy az, akkor sem hiszem, hogy vakbél. az azért kicsit jobban fáj.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy terhes vagyok még nem biztos tegnap voltam orvosnál.....! Azt mondta 1 hét múlva menjek vissza mert lehetséges minden esély megvan rá. Válaszodat köszönöm....
Hány éves vagy ha megkérdezhetem?

Találtam egy sportruhát. Mi lehet ez? Próbáltam rákeresni, hogy mi is lehet ez de nincs otletem. Kerem kuldjetek el a linket hol találtátok meg.

Talán furdoruha, vagy valamilyen aláoltozet. Nike, és amerikából van.A linkeken van a ruha.

Legjobb válasz: tornadressz

tornadressz

Mi lehet velem? Minek a tünetei ezek?

3-4 napja úgy keltem, mint akit agyonvertek, de legalábbis másnapos. Ahogy kikeltem az ágyból, szédültem, hányingerem volt, fájt a fejem meg a gyomrom. Ez ment 2 napig, tegnap már belázasodtam, és hasmenésem volt, de olyan durván, hogy folyt belőlem :( Mára a láz elmúlt, de a hasmenés megmaradt.

Legjobb válasz: Valami vírus lehet, menj orvoshoz, diétázz és igyál sok folyadékot.

Valami vírus lehet, menj orvoshoz, diétázz és igyál sok folyadékot.
A kérdező hozzászólása: Ismét szédülök, de a gyomrom stabilizálódott, reggel 10-kor elég sok kifolyt belõlem, azóta semmi. Széntablettát nem vettem be, mert szeretném, ha kiürülne. Ropit kívántam, meg almát, azokat eszegettem, illetve megittam már egy liter ízesítetlen kamillát (szörnyû volt)
Nem. A kórházban már kezdetektõl adagoljuk a Normaflore-t. Egyébként meg Enterobene...
Normaflore elõtt inkább széntabi és víz, ami megköti a kórokozót, utána keserûsó, ami kimossa a széntabit, majd normaflore-ral helyreállítani a belsõ rendet.
Normaflore + bõ folyadék + fertõtlenítés + könnyû ételeket egyél ha bírsz (fõtt krumpli, kekszecske). Jobbulást.
A szalmonella nem feltétlenül jár magas lázzal, sokszor csak egyszer kiugrik, utána normalizálódik. Ezt orvosi könyvbõl tudom. Ráadásul a hányás sem mindenkinél jön elõ, mint ahogy nálam sem volt. Az én tüneteim voltak, amiket te is leírtál + iszonyú fejfájás (soha elõtte nem volt) és étvágytalanság. Egy hét alatt 5 kilót adtam le utána meg sokáig tartott a széntabitól szétmart belsõmet rendbetenni. Pedig rengeteget ittam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! A szalmonellát kizárom, mert nem hánytam, és magas lázam sincs.
Fertõtlenítsd maga után a kilincseket. Meg az egeret és billentyûzetet is...
Vírusra gondolnék inkább, az szokott ilyen agresszív lenni. De sajna a szalmonella sem kizárt... Igyál sok folyadékot.
A kérdező hozzászólása: Nekem is a szalmonellát mondták
Ja, nekem így kezdõdött a szalmonella fertõzés. Mindenképpen el kell menned most az ügyeletre.
A kérdező hozzászólása: Újabb "fejlemény": ma is volt hasmenésem, de már nem vízszerû, közben pedig barna folyás is társult hozzá, ami picit véres (ez azért zavar, mert egy hete múlt el, de az is barnás volt, nem rendes vér) :(

Mitõl lehet ez a számban?

Tegnap óta nagyon fájt a szám belül.A felsõ fogsorommal szembeni bõr részen,jobb oldalon.Elõször nem foglalkoztam vele ma viszont megnéztem reggel és látom hogy egy kis fehér valami van rajta.kör alaku olyasmi mint egy pattanás csak fehér. Iszonyatosan fáj,elég rossz helyen van szóval enni is alig tudok tõle mert mindig ha valami hozzáér, fáj. Egész héten beteg voltam (tüszõsmandulagyulladás).2 napig (hétfõ,kedd) nagyon magas lázam volt és azóta erõs fájdalom csillapítót és antibiotikumot is szedek.Lehetséges hogy ezektõl jött ki?

Legjobb válasz: Könnyen lehet. Az antibiotikum "visz mindent". De az is lehet, hogy simán csak egy afta.

Könnyen lehet. Az antibiotikum "visz mindent". De az is lehet, hogy simán csak egy afta.

Mitôl lehet ez az érzés a mellkasom közepénél?

Néha a mellkasom közepén, a bal mellem mellett, szúró/fájó érzés gátol a mély lélegzet vételben.

Legjobb válasz: akár egy rossz levegõvétel, beszúródás is okozhatja, lehet meghúztad véletlenül, ezt ennyi információ alapján, így látatlanban nem lehet megállapítani, szerintem fordulj szakemberhez vele, az a legbiztosabb.

akár egy rossz levegõvétel, beszúródás is okozhatja, lehet meghúztad véletlenül, ezt ennyi információ alapján, így látatlanban nem lehet megállapítani, szerintem fordulj szakemberhez vele, az a legbiztosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, holnap felmegyek az orvoshoz. Pár napja ez van, csak azt hittem, hogy elmúlik. 21 éves vagyok bár elég stresszes az életem. Attól félek, hogy ez ráment a szívemre.

A cica minden éjszaka kelt minket. Miért lehet ez?

Hajnali 2-3 óra körül egyre gyakrabban kelt fel engem, vagy a szüleimet különösebb ok nélkül. Étel, ital mindig van a tálkájában; rengeteget foglalkozunk vele.

Legjobb válasz: Lehet h unatkozik akkor... éjszaka aktívabbak. Egy idõ után sztem átáll és hozzászokik h este alvás van.

Lehet h unatkozik akkor... éjszaka aktívabbak. Egy idõ után sztem átáll és hozzászokik h este alvás van.
a cica éjszakai állat, nappal alszik, éjszaka aktív, vadászik...
Unatkozik szerintem és pont ezért kelt fel titeket.11 hónaposan hajtja a vére.Lehet jó lenne neki egy pár.És akkor egymással lennének elfoglalva nem titeket zaklatnának.De azért negatív visszacsatolást is kell adni neki nem megsimogatni mikor már sokadjára kelti fel az embert.
Unatkozik. Nekünk 3 macskánk van, egy 8 hetes, egy 2 éves és egy 9 éves, a 2 éves gyakran csinál ilyet, ha éppen nincs a közelében a másik kettõ cica. Csak azt szeretné, ha valaki foglalkozna vele.

Ma már kétszer vérzett az orrom. Szerencsére nem nagyon, csak megtöröltem és pár kis csepp volt a zsepin. Mitõl lehet ez? Félek.

Legjobb válasz: Az nem vészes, nekem viszonylag gyakran vérzik az orrom és akkor se egy-két csepp, hanem "ömlik" (na jó ez azért durva kifejezés erre :D ) Máskor is vérzett már?

Az nem vészes, nekem viszonylag gyakran vérzik az orrom és akkor se egy-két csepp, hanem "ömlik" (na jó ez azért durva kifejezés erre :D ) Máskor is vérzett már?
Ami súlyos lehet, az egyedül a magas vérnyomás.
nem...
A kérdező hozzászólása: De az orrvérzés nem valami súlyos betegség tünete?
Mérd meg a vérnyomásod, ha nem mérsz magasat, akkor nem nagy a baj. Ha magasat mérsz, akkor sincs nagy gáz, mert legalább kiderült, de akkor nem szabad elhanyagolni.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek nagy a baj?
Ja, és ha ez a dolog nem hagy nyugodni, akkor menj egy fül-orr gégészhez. Nekem egy érfal erõsítõ gyógyszert írt föl, amióta szedem, sokkal ritkábban vérzik az orrom mint elõtte:)
A kérdező hozzászólása: De szinte azonnal el is állt. Mitõl lehet ez?
nézd meg a vérnyomásod de lehet, hogy csak ki van száradva az orrod ebben a remek idõjárásban, és azért vérzik, ha gyakran megismétlõdik, akkor fordulj orvoshoz
Érdemes vérnyomást mérni, ha tudsz valahol, gyakran a magas vérnyomást jelzi az orrvérzés, de nem mindig.
fáj a fejed?

Mitõl lehet ez a fájdalom?

Faj a mellem. Egy pontban, kb ujjbegynyi helyen. Nem kibírhatatlan fájdalom, de érezhetõ egész nap. Péntek este kezdõdött. Azon a ponton keményebbnek érzem es ha hozzá érek, borzasztóan faj. Ma szeretnék orvoshoz menni, remelem lesz üres idõpont.

Legjobb válasz: Lehet gyulladás. Viszonylag ritka a mellgyulladás, ha csak nem szoptatsz. De semmi sem kizárt. Én ezzel a gonddal voltam 2 éve több orvosnál is. Mert mindegyik mást mondott. Elküldtek mammográfiára, röntgenre, biopsziára... mire kiderült mi a gond. Nem akarták elhinni, hogy nem szoptatok. De létezik ilyen, még akár fiatalon is. (nekem egy ütés váltotta ki a dolgot)

Lehet gyulladás. Viszonylag ritka a mellgyulladás, ha csak nem szoptatsz. De semmi sem kizárt. Én ezzel a gonddal voltam 2 éve több orvosnál is. Mert mindegyik mást mondott. Elküldtek mammográfiára, röntgenre, biopsziára... mire kiderült mi a gond. Nem akarták elhinni, hogy nem szoptatok. De létezik ilyen, még akár fiatalon is. (nekem egy ütés váltotta ki a dolgot)
A kérdező hozzászólása: Hat fiatalnak mar nem mondanám magyar, majd' negyven vagyok. Szoptatni se szoptatok mar jópár eve. Megütni se utottem meg magam. Bal oldalon van ez az izé, kb a mellbimbo vonalában, majdnem a bordaknal....

Már 1 hete késik a menzeszem. Mi miatt lehet ez? 14/L többi lent.

Általában mindig a hónap közepe felé, olyan 18-19-20.-a körül szokott megjönni. De most 24.-e van és még ennyit nem késett soha. Kicsit félek. De nem vagyok terhes, az tuti! Orvoshoz meg félek elmenni. Szóval mi miatt lehet ez? Elsősorban inkább nők válaszát várom!!

Legjobb válasz: Mikor jött meg elõször?

Mikor jött meg elõször?
Ha kevesebb mint 2 éve menstruálsz, akkor nincs miért aggódnod, hiszen az elején az is normális ha több hónap kimarad, de maximum fél évet várhatsz.
Na de mi is a probléma ezzel? Nyugodtan ki is maradhat akár hónapokra is egészen 17 éves korodig! Teljesen normális ez így.
Korod az oka ennek. 17 éves korodig sok minden elõfordulhat pl. az is, hónapokra kimarad. Van akinek 8 hónap után jött meg újra.
Most nem kell tenned semmit, mert ez még teljesen rendben van így, de azért majd ha kellene bármi miatt, akkor menj gyerek, vagy tini nõgyógyászatra, de elötte nézz utána egy jó orvosnak, hogy ne ahhoz kerülj aki éppen ott lesz, amikor menned kell. Javaslom, hogy nõi orvoshoz menj elsõ alkalommal, mert vele azért könnyebb. A vetkõzésre gondolok, meg a terpesztésre. Azonkívûl õ is jár idõnként, úgyhogy már csak ezért is sokkal megértõbb. És valóban õ is nõbõl van, aki nem csak könyvbõl tanulta és vizsgázott a nõi testbõl, hanem hát neki is az van, így empatikusabb is, esetleg ha szégyeled magad, akkor nem fogja felesleges hisztinek tartani azt. Azért nem írom ezt nyilvánosan, mert olyan dühödt támadás éri azokat, akik nõi orvost ajánlanak, (feltehetõleg a ffi nõgyógyász lobbi részérõl) hogy nincs arra szükségem. (lásd a lepontozásokat)
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszönöm a válaszokat! Megnyugtattatok, és ezt tényleg köszii!!:) mostmár tudom, h ez teljesen normális.! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!