Találatok a következő kifejezésre: Minek a lehet, hogy (14353 db)

Mit csináljak? Lehet, hogy elijesztettem, vagy félreértettem a jeleket?

Van egy fiú, nálam fiatalabb, én 19; ő 16 éves. Nekem nagyon bejön, és ő is rám szokott mosolyogni, meg néz, és én akkor nagyon boldog vagyok. Megtettem az első lépést, egyik este írtam neki Facebookon. Akkor beszélgettünk egy kicsit, de ő nem volt túl bőbeszédű. Viszont azt írta, hogy tök kedves vagyok. Azt írta, fáradt, ezérft nem ír sokat. Másnap is írtam neki, de akkor is fáradt volt, mert kosármeccs után volt. Akkor is kérdezgettem tőle mindenfélét, hány tesója van meg ilyenek, de akkor is én írtam többet, aztán megint ment aludni. Azóta nem merek írni neki. Szeretnék vele beszélgetni, de nem tudom, miről. Lehet,hogy sejt valamit? Lehet, hogy teljesen féreértettem, de akkor miért mosolyog vissza, ha nem vagyok neki szimpatikus? Amúgy az is lehet, hogy ő sem tudja, mit írjon. Azt hallottam róla, hogy jó fej srác, de ezt én nem igazán vettem észre. Most nagyon szomorú vagyok, mert attól félek, elrontottam mindent már az elején. Mi van, ha tolakodónak tart? Ugye nem? Légyszi, írjatok!

Legjobb válasz: Lehet túl tolakodónak és kíváncsinak tart. Hagyd meg neki, hogy kérdezgessen tõled és leginkább azt, hogy rádírjon..Szerintem..:)

Lehet túl tolakodónak és kíváncsinak tart. Hagyd meg neki, hogy kérdezgessen tõled és leginkább azt, hogy rádírjon..Szerintem..:)
nemigen!
most komolyan , felizgultál 19 éves létedre egy 16 éves gyerekre ???

A macskámnak (1 éves) picit nőtt a hasa, arra gondoltam terhes, de azóta mindig folyása van, volt barna, most fehéres, nem tudom mi ez, lehet hogy valami baj van? Mi lehet ez?

Furcsa hangokat is szokott kiadni, ilyen mély és hangos, csak 2szer hallottam ilyet t?le, egyébként csendes cica. A másik macskámmal egyid?sek, ? is gömbölyödni látszik, de nincsenek ilyen gondjai.

Legjobb válasz: lehet hogy tüzel :)

lehet hogy tüzel :)
Ha 2 lánycicád is van, sürgõsen ivartalaníttasd õket, különben úgy elszaporodnak majd a macskák nálatok, hogy nem gyõzitek "eltüntetni" õket :( Annyi cicát nem lehet elajándékozni, amennyivel 1-2 éven belül "megajándékoznak", hidd el. Ha szereted az állatokat, tedd meg. Amúgy tutira tüzel a cicád, akkor csinálják ezt.
nem tudom mitõl lehet, de az biztos, hogy nagyon szerencsés vagy.

Mit csináljak? Lehet hogy én képzelek bele többet ebbe a dologba?

1 hete kerültem egy munkahelyre, és sok fiú között vagyok. Rögtön az els? nap megtetszett az egyik fiú. Folyton szemezünk, Õ nem az irodában van, hanem megfordul néha ott. Már többször is hívott ide oda ( kávé, cigi, ebéd) de mindig visszautasítottam, mert izgulok, másrészt meg munkaid? van. De szeretné jóvá tenni, és nem tudom hogyan érjem el nála, hogy elhívjon vhova :) De lehet h csak meg szeretne ismerni, barátkozni, az meg eléggé gáz, ha félreértem a helyzetet.19/L

Legjobb válasz: Ha kávézni, cigizni, meg ebédelni sem akarsz vele elmenni, akkor hogy várod, hogy randizni hívjon ezek után?:D Úgy tedd jóvá, hogy elhívod kávéra, cigizni, ebédelni. Aztán majd megtudod mit akar.

Ha kávézni, cigizni, meg ebédelni sem akarsz vele elmenni, akkor hogy várod, hogy randizni hívjon ezek után?:D Úgy tedd jóvá, hogy elhívod kávéra, cigizni, ebédelni. Aztán majd megtudod mit akar.
Persze, ha meghív kajálni, akkor biiiztos, hogy csak barátkozni szeretne :D
A kérdező hozzászólása: de ott a munkahelyen h együtt menjünk :) jó de izgulok tudom h hülye vagyok, de én nem merem tõle megkérdezni ezeket :/
Akkor legalább ha legközelebb meglátod, mosolyogj rá ezerrel mint a vadalma:D Hátha hajlandó még egyszer elhívni ide oda, amire persze te már azt mondod, hogy OK, MEGYEK, CSAK EGY PERC. Vagy ezt: NEKEM CSAK 10 PERC MÚLVA LESZ SZÜNETEM. MEGVÁRSZ?:)
menj el vele kávézni, cigizni, ebédelni... akkor megismerkedtek és utána kiderül hogy akar-e majd esetleg csak veled vacsorázni :) egyébként a kávé, cigi, ebéd együtt az én eddigi közösségeimben: egyetemi csoport, munkahely tök alap volt, hogy együtt megyünk még olyat is csinálunk hogy 2-en megkajálnak az egyik helyen, másik 2 meg csak boltban vesz valamit, de akkor is együtt megyünk :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) igen sztem is csak én képzelek ebbe bele többet. és épp ez az h nem akarok pofára esni de ha még eggyszer hív akk tuti megyek:)

Mi a megfelelő viselkedésmód egy pár hónapos kisbabával, honnan lehet tudni mi a baja, hogyan lehet megvigasztalni őket, mire kell odafigyelni velük kapcsolatban?

Ha sokat sír, akkor hogyan lehet a legjobban megvigasztalni, a fejüket mindig meg kell tartani, hogy egyenesen legyen a testük, azért sírhat, mert nem jól van a feje és kényelmetlen neki?

Legjobb válasz: Te vagy az anyukája? Vagy leszel?

Te vagy az anyukája? Vagy leszel?
Ez nem olyan kérdés, amit a GyK-ról meg lehet tanulni. Akár anyukája leszel a babának, akár a bébiszittere szánj áannyi idõt neki, h veszel egy gyermekgondozási könyvet és elolvasod. Itt csak egy-két részinfót kaphatsz, amivel még mindig meg leszel lõve.
Egy pár hónapos baba már magától tarja a fejét, szóval nem kell mindig fogni. Mire föl ezek a kérdések?
1. Megfelelõ viselkedés mód egy kisbabával: -halkan kell vele beszélni, kedvesen, hogy érezze szeretik, hangos hangoktól összerezzen és sírni fog. 2. Honnan lehet tudni mi a baja?: Sehonnan, de lehet találgatni, ha a kis lábait görcsösen felhúzza akkor valszín fáj a pocakja, pici babáknál gyakori, hogy etetés közbe, fõleg ha tápszert kap és cumisüvegbõl van etetve sok levegõt nyel, ezért fontos mindig dönteni az üvegen, hogy a cumis részét ellepje a tápi., vagy anticolis üveget kell venni ami csökkentheti..kaja után addig nem szabad letenni amíg nem büfizett, ez is csökkenti a hasfájást és jobb lesz a közérzete. Sírhat azért is mert pisis vagy kakis, csípi a pelus tartalma. Lehet picit nyugtatni, felveszed , vagy csak simized picit a pocakját. Sírhat azért is mert melege van, vagy fázik, a kis lába vagy keze ha túl hideg akkor fázik stb, Sírhat azért is mert jön a foga, olyankor nagyon nyáladzik, és mindig rágna valamit , lehet venni hûtõ rágókát ez enyhíti. Sírhat azért is mert lázas. A fejüket addig kell tartani amíg magától nem tartja.A lényeg még a kiságyban sem szabad párnát tenni a fejük alá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az utolsó kettõ nagyon hasznos volt. Babysitterkedem és bár tudok sok mindent róluk, csak szerettem volna mástól is hallani véleményt.

Miért mutat rosszul az üzemanyagszintmérö? Az a kütyü rossz ami benn van a tankban? Annak mi a neve? Hogyan lehet megcsinálni? Egyántalán lehet kapni boltban, vagy bontoban? Opel astra f autoról van szó.

Legjobb válasz: Alapvetõen az üzemanyag mennyiségét többféleképp is mérhetik, a régi autóknál úszó állított például egy potenciométert, az új autóknál pedig a villamos vezetés változásából számolja ki a helyes értéket egy üzemanyag-szintmérõ. Szerintem ez önmagában nem halálos probléma, amíg az ember fejben tudja tartani, mikor mennyit tankol meg megy a kocsival, de ha valami miatt mégis meg kéne csinálni, akkor érdemes autószerelõt felkeresni az ügyben, hogy nézze meg, mi lehet a gond, mivel lehet, hogy csak megszorult valahol, és nem is kell cserélni. Amennyiben mégis elkerülhetetlen a csere, bontóból biztosan beszerezhetõ a szükséges alkatrész. :-)

Alapvetõen az üzemanyag mennyiségét többféleképp is mérhetik, a régi autóknál úszó állított például egy potenciométert, az új autóknál pedig a villamos vezetés változásából számolja ki a helyes értéket egy üzemanyag-szintmérõ. Szerintem ez önmagában nem halálos probléma, amíg az ember fejben tudja tartani, mikor mennyit tankol meg megy a kocsival, de ha valami miatt mégis meg kéne csinálni, akkor érdemes autószerelõt felkeresni az ügyben, hogy nézze meg, mi lehet a gond, mivel lehet, hogy csak megszorult valahol, és nem is kell cserélni. Amennyiben mégis elkerülhetetlen a csere, bontóból biztosan beszerezhetõ a szükséges alkatrész. :-)
A kérdező hozzászólása: Hát ez egy családi autó és sajnos elég nehéz nyilvántartani hogy ki mennyit is tankolt bele.Azért válaszodat köszönöm.

28-án kellett volna megjönnie, 2-án pozi lett a tesztem, mára elkezdtem vérezni. Rohantam a dokihoz, nagy kényszeredetten megnézett, s közölte, hogy nem tudja, hogy mi ez. Lehet, hogy vetélés, de nem tudja. Mi ez? A többi lent.

Ha elvetéltem akkor nem tovább kellene vérezni? Nem görcsöltem és nem is volt darabos a vérzés, ráadásul csak pár órán át tartott. Milyen orvos az ilyen? Ha Õ nem tudja, akkor én most mihez kezdjek? Ha itt van még a baba, akkor szeretnék érte mindent megtenni, hogy velünk is maradjon, de szombat délután mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Ez még annyira korai terhesség lehet, hogy az orvos síma vizsgálattal nem tudja megállapítani. Hüvelyi ultrahang kell hozzá, hogy biztos lehessen benne. Ha nem vérzel folyamatosan, akkor lehet hogy csak beágyazódáskori vérzés-nekem is volt annó, csak néhány órán keresztül, kb a 6.-7. héten.

Ez még annyira korai terhesség lehet, hogy az orvos síma vizsgálattal nem tudja megállapítani. Hüvelyi ultrahang kell hozzá, hogy biztos lehessen benne. Ha nem vérzel folyamatosan, akkor lehet hogy csak beágyazódáskori vérzés-nekem is volt annó, csak néhány órán keresztül, kb a 6.-7. héten.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm. Vérzés azóta sem volt, hétfõn reggel megyek egy normális orvoshoz, Õ majd talán tud valami biztosat mondani, hogy most akkor van-e még baba. Nagyon félek a negatív hírtõl, de próbálom magam felkészíteni.
Azon kívül, hogy fekszel, sokat pihensz, és lehetõség szerint nem izgulod magad agyon, túl sokat nem tudsz tenni. Nem tudom merre laksz, de lehet, hogy érdemes lenne megcélozni egy klinikát, vagy valami jól felszerelt kórházat, és ott keresni egy orvost a késõbbiekre.( már ha nem jár több órás zötykölõdõs, átszállós utazással.) Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra; nekem a 4-bõl 3 gyerekkel, a terhesség elsõ néhány hetében volt elég erõteljes vérzésem 1-1, 5 napig. Minden alkalommal azzal "bíztatott" az orvos, hogy ennek a terhességnek annyi... Minden alkalommal egy polip szerû képzõdmény okozta a problémát, ami ezzel az intenzív vérzéssel meg is szûnt, és nem is jelentkezett többé. (Már úgy értem, hogy a terhességek során nem, és "normál" állapotban sem.) Én minden alkalommal szívgörcsöt kaptam a rémülettõl, bár 3.-ra már biztos voltam benne, hogy nem lesz semmi baj. Nem is lett, megszülettek mind a négyen épen, és egészségesen.:-))
Bármelyik ügyeletre bemész (nõgyógyászat) és elmondo mi bajod van. Jobb ha meg sem emlited hogy már voltál orvosnál és látott/megvizsgált. Csak mondd hogy mi a helyzet. Öltözhetsz és mehetsz is! majd ird meg mi volt!
Voltál dokinál? Mi volt?
Napi 3x1 magne b6 talán még segít. Én is kaptam mindenféle csodaszert, de ha el akar menni, úgyis el fog, és jobb hamarabb, mert késõbb jobban megviselne. Ennek ellenére sok olyan esetrõl tudunk, hogy nagyobb vérzések ellenére is teljesen egészséges gyermek született, úgyhogy pihenj sokat, szedd a fent ajánlott magzatmegtartó szereket, és nézz meg egy jó filmet. Jó egészséget kívánok!
anyukám 8 hetes terhes, és neki is vannak ilyen kisebb vérzései... de semmi baja az orvos azt mondta
ultrogestat 2x1 egy nap es E vitamint...en is igy voltam es az orvosom nem volt az orszagban ... ezeket megvettem a patikabol elkezdtem szedni meg aznap este es masnap reggel bemetem a korhazba hogy megkerdezzek egy orvost hogy jol szedem-e amit szedek...azt mondat hogy a leheto legjobb amit tehetek a babamert es artani nem art (meg akkor sem karos ha vegul kiderul hogy semmi bajod es te megis bevetted) Ha veletlenul koravetelesed volt akkor 10 nap utan egyszeruen abba kel hagyni es 3-5 napra ra meg fog jonni...izgulunk erted majd irj hogy mi a szitu...szoritok
2x ment el úgy a bébi, hogy nem görcsöltem. A görcs mentes vérzés tehát nem garancia arra, hogy nincs vetélés. az elsõre már nem emlékszem, de a 2. nem volt darabos, az embrió egyben távozott.
Értem. Akkor pihenj többet ha nem indul ujra és nincsenek nagy görcseid nem lesz baj! Irjál majd hogy vagy! Szoritok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál, csak az a gond, hogy ez egy kis város, egyetlen kórházzal és egy ügyeletes nõgyógyásszal. A következõ kórház pedig 50 km-re van, kocsink nincs, vonattal pedig 1 óra maga az út. Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy evvel az utazással többet ártanék, mint használok, ha még van egyáltalán kinek ártani. Most próbálok pihizni, feküdni, több okosság nem jut az eszembe.
A kérdező hozzászólása: Voltam, de nem vizsgált meg, mert azt mondta, ha vetélés, akkor kiürült magától, mert nagyon korai vetélés volt, ha pedig baba, akkor lehet, hogy többet ártana, mint használna. Azt mondta, hogy bízzuk a természetre, csináljak egy másik tesztet és ha az negatív, akkor már nincs baba, ha pozitív, akkor 1 hét múlva menjek vissza, akkor megnézi.

Mensi UTÁNI görcsök mik lehetnek? Lehet, hogy akkor kezd érni a pete? Kb.10 napig szoktam érezni, néha elég erőssen

Legjobb válasz: hát, lehet, hülyeséget írok, de én múlt hónapban éreztem ilyet, meg most, tehát 2 mensi után, aztán vesekõ lett belõle :(((

hát, lehet, hülyeséget írok, de én múlt hónapban éreztem ilyet, meg most, tehát 2 mensi után, aztán vesekõ lett belõle :(((
Hát valóban amikor megjön már akkor elkezd érni a következõ pete, de maga az érés nem jár görccsel. Az ovufájdalom attól van, hogy az érett pete megpróbál kiszabadulni, és az úgynevezett tüszõrepedés jár egyeseknél nagyobb másoknál kisebb fájdalommal. Ezért szokták mondani, hogy amikor már nem fáj, akkor már kiszabadult, és elindul a petevezetõben, vagyis megtörtént az ovu. Hol érzed a görcsöt?
A kérdező hozzászólása: a petefészkemnél, hol a jobb, hol a bal oldalon. lehet, hogy a pco-m közrejátszik ebben?
Hát én megemlíteném az orvosomnak. Ha egyik hónapban bal a másikban jobb oldalon fáj az oké, mert általában felváltva használja a szervezeted a petefészkeket....de PCOS esetében nem tudom mi a helyzet, mert ugye asszem lehet peteérésed, csak ne szabadul ki, vagyis nincs ovu. Hát nem tudom, én megkérdezném az orvos, fõleg, ha ez görcsös.
Ha valakinek nincs peteérése, tüszõrepedése, annak is lehet hasszúrkálása.Vagy ez mitõl van? Minden hónapban érzem. A hõmérséklet diagram szerint nincs peteérés.
A kérdező hozzászólása: a dokim szerint ha nem kíséri láz+hidegrázás, akkor nincs gond

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!