Találatok a következő kifejezésre: Minek a az oké O (76 db)

úgy hallottam 1 ember belehal ha csak 1 kevés levegõ vagy 1 kis víz kerül az érrendszerébe. Ez valóban így van? Ha igen ennek mi a gyakorlati oka? :o

Legjobb válasz: Ez nem igaz! A víz eleve legfeljebb kicsit felhigitja a vért, szóval ebben semmi logika sincs. A levegö normál esetben szintén nem okoz gondot, csak ha egész véletlen egy levegöbuborék egy fontosabb eret lezár átmenetileg, de ez nem igazán gyakori, másrcsak azért sem, mert a levegö eloszlik a vérben és nem keletkeznek buborékok belöle.

Ez nem igaz! A víz eleve legfeljebb kicsit felhigitja a vért, szóval ebben semmi logika sincs. A levegö normál esetben szintén nem okoz gondot, csak ha egész véletlen egy levegöbuborék egy fontosabb eret lezár átmenetileg, de ez nem igazán gyakori, másrcsak azért sem, mert a levegö eloszlik a vérben és nem keletkeznek buborékok belöle.
Pl nem gyakorlott búvár bizonyos mélységben elkezd rosszul lenni, és fel kell jönnie azért mert nagy mennyiségû oxigén került a vérébe.
"Pl nem gyakorlott búvár bizonyos mélységben elkezd rosszul lenni, és fel kell jönnie azért mert nagy mennyiségû oxigén került a vérébe." Ez megint nem igaz, a búvárnak akkor lesz problémßaja, ha túl gyorsan kezd feljönni, mert a nitrogén (és NEM az oxigén) kiválik a véréböl és buborékokat kezd képezni.
így van és a gázbuborék legyen az akármilyen, tüdõ, agy embóliához vezethet nagyon könnyen... az orvos az innyekciót ezért húzza picit vissza mielõtt beléd nyomja, mert ha hibás a tû és levegõs, azt beléd nyomja akkor meghalsz... a levegõ nem oszlik el a vérben, hogyan is oszlana el... ugyan olyan mint egy levegõs gumicsõ a buborék az buborék marad... a vízzel nincs ilyen gond, különben belehalnál az infúzióba...
Sokan nem tudják, de elég nagy mennyiségû levegõnek kell bejutnia az érrendszerbe ahhoz, hogy ez komoly problémát okozzon. Bizonyos ml levegõt fel tud dolgozni a szervezet még akkor is, ha az érrendszerbe jut. Ahhoz, hogy halálos legyen a légembólia több mint 150 ml levegõnek kell bekerülnie az erekbe.
Kis mennyiségû levegõtõl nem lesz bajod, egy viszonylag nagyobb mennyiség kell ahhoz, hogy bajt okozzon.
Az injeckiónál nem azért húzzák vissza. Azt nézik, hogy jó helyre adják be. Pl ha izomba kell adni, és visszahúzáskor vér jön vissza, akkor nem adhatod be, mert vénába megy. Elég sok levegõ kell ahhoz, hogy baj legyen.

A barátnőmmel szeretkezünk és én se meg ő se tud elélvezni nekem kell vagy 1 óra ő meg meg azt mondja h nem tud én nekem ő az első de neki én nem! Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Feszült vagy? Szorongsz? Mert õ hiába volt mással, ha te szorongsz akkor neki sem lesz olyan jó (és kérdés, hogy mással sikerült-e eljutnia, lehet nem)... próbáljátok meg kicsit oldani a hangulatot, de idõvel majd jobb lesz hidd el (ha még nem régóta vagytok együtt) :)

Feszült vagy? Szorongsz? Mert õ hiába volt mással, ha te szorongsz akkor neki sem lesz olyan jó (és kérdés, hogy mással sikerült-e eljutnia, lehet nem)... próbáljátok meg kicsit oldani a hangulatot, de idõvel majd jobb lesz hidd el (ha még nem régóta vagytok együtt) :)
Próbáljátok úgy, hogy a barátnõd irányít egy kicsit, de az a legfontosabb, hogy lazíts!
már a kérdésed is stresszes dobj be egy kamillateát és egy hubertuszt :) ne találkozz vele sokáig, ne maztizz mikor este lefexel gondolj a puncijára, hogy az épp neked való, de nincs mazti!

Én egy 17 éves srác vok és a bnőmmel eleinte sokszor lefeküftünk de, mostmár vagy 2 honapja nem, én akarok deő nem! Mi lehet ennek az oka? ő aztmondja hogy nincs kedve. De élvezia szexet akkor vajon mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Itt most csak találgatni lehet.....hogyha nem az a baj hogy nem élvezi akkor gondolom valami lelki problémája van...de ezt mi nem tudjuk megmondani....beszéld meg vele.

Itt most csak találgatni lehet.....hogyha nem az a baj hogy nem élvezi akkor gondolom valami lelki problémája van...de ezt mi nem tudjuk megmondani....beszéld meg vele.
Vagy már nem szeret és mással kavar, csak valamiért nem meri elmondani.
Légy türelmes vele, és semmiképp se erõltesd a dolgot. Beszélgess vele, kérdezd meg hogy mit gondol, hogy lehetne ezt megoldani, és próbálj segíteni neki. Hidd el, neki is rossz ez, ha szeret téged.
Ehy ideig ne szexeljetek , haggy neki idõt, hogy ujra kivánjon. Csináljatok közös programokat stb.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a válaszokat! mindenképpen megfogadom õket!
Hát szerintem itt valami komolyabb dolog lehet. Ha nekem nincs kedvem, akkor max. két hét.. elõbb-utóbb lesz, ha tetszik a dolog! :) Szerintem. És ez a normális. 2 hónapra elmenjen vkinek a kedve? Inkább kérdezz rá, de csak óvatosan, aranyosan, mondd meg neki, hogy mindenben segítesz, csak beszéljen, mert így nem tudsz segíteni, és látod, hogy valami van.
A kérdező hozzászólása: aha értem és kössz neked is! :) azé jó tudni hogy vannak értelmes emberek is!XD írjatok még!
Szia! Nem lehet, h most valami miatt ideges? Pl. vizsgaidõszak? Mert olyankor jobb, ha hagyják tanulni az embert. Vagy talán az utóbbi idõben kicsit sok volt és most "pihenésre" végyik :-D
Nagyon rosszul csináltad. Nagyon. Nagyon. Ugye azért azt tudod, hogy a gyereket nem az internetrõl töltik le??
Nem értem mit vagytok így meglepõdve hogy 15 évesen dugnak az emberek?Ma már 14 évesen is ;)
Hát nézd, nyilván kicsit ügyetlenke voltál, de ezzel majdnem mindenki így van az elsõnél:) Szóval ne aggódj:) De gondolom a pasid is tudja, hogy az elsõ volt neked, szóval nem várt tõled csodát így elsõre :) Majd belejössz;) De többre mennél, ha õt kérdeznéd, hogy miért nem sikerült elmennie. Lehet, hogy annyira koncentrált rád, hogy ne fájjon neked, hogy élvezd, hogy az idegesség miatt nem jött össze neki. :) Beszéljétek meg a problémákat, csak így lehet megoldani õket! Ja, és remélem védekeztetek!
Elsõnek teljesen igaza van...elég szomorú, hogy nemi életet már éltek...de kommunikálni meg nem tudtok... De hogy a kérdésedre is válaszoljak...szerintem csak ideges volt a barátod, és annyira görcsölt, hogy neked jó legyen, hogy már a végén el se tudott élvezni...van ilyen. De ezt amúgy inkább tõle kéne megkérdezni, mert hát...érted...õ volt ott, nem mi:D
birom az iylen kérdéseket a párok között már semmiylen kommunikáció nincs minden tinisuna idejön kérdezni xD ebbõl látszik még nektek nem is való pasi ha beszélgetni se tudtok vele iylen doglokról
Igen az elõzõnek igaza volt ja és taps neked 15 évessen dugni az szép dolog.
Hát ezek a beszólások nagyon jók voltak!!!! Jót derültem rajta, és mennyire igazak?! Hát ez van.....
Tényleg ez a szép... itt tart a mai tizenéves társadalom... Nagyon oksak és nagy érettek, de ha valami bajuk van azt se tudják mit csináljanak, itt keresik a megoldást ahelyett hogy szembenéznének a dolgokkal, vagy esetleg kommunikáljanak a partnerükkel... Szánalom :D Ilyenkor kezdem értékelni hogy én milyen más környezetben nõttem fel :D
jobban leszopod meg ugrálsz a cerkán és kész 15 éves csíra gyerök xD -.-"
Persze az ide irogató jóindulatú emberek aztán tökéletesek. Istenem, milyen társadalomban élünk, és ez nem a kérdezõ esetének szól... Hihetetlen mennyire gonoszak egymással az emberek... Kérdezõ, valószínûleg nem csináltál semmit rosszul, sõt, ha élvezted akkor bizonyára jó élmény volt a pasidnak :) Lehet nagy volt rajta a teljesítménykényszer, vagy ilyesmi, legközelebb menni fog =)
Hát itt egy kivétel. 14 éves vagyok. Lány.És én nem érzem magamat érettnek rá. ÉS én is furcsállom az ilyen lányokat. Én nem vagyok ilyen!!! És nem is leszek!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindnekinek a kommentjét, az a helyzet h még mielõtt bárki nekem rontana a 15 éves bla bla bla szöveggel , elmondanám h azt csak én érezhetem mikor vagyok rá testileg és lelkileg is érett. Tényleg nagyon hálás vagyok a válaszokért, köszönöm...*-*

Minek a rövidítése az oké (O. K. )?

Legjobb válasz: ezt épp a multkor olvastam valahol.az USA-ban volt egy elnok aki minden nap rengeteg levelt kapott,és jová kellett hagynia egy csomo mindent. végul már csak minden levél aljára odairta,hogy O.K. senki sem tudta, mért pont ezt irta oda...de ez azt jelentette,hogy renben,elfogadja. végul elterjedt az USAban és késobb az egész világon

ezt épp a multkor olvastam valahol.az USA-ban volt egy elnok aki minden nap rengeteg levelt kapott, és jová kellett hagynia egy csomo mindent. végul már csak minden levél aljára odairta, hogy O.K. senki sem tudta, mért pont ezt irta oda...de ez azt jelentette, hogy renben, elfogadja. végul elterjedt az USAban és késobb az egész világon
Itt olvashatsz az O.K. eredetérõl: http://hu.wikipedia.org/wiki/O.K.

Ha Jézust isten küldte, hogy megváltsa az emberek bűneit és felszabadítsa őket a gonosztól, de ez csak akkor sikerül, ha az emberek elismerik Krisztust, akkor mi van azokkal akik ő előtte életek?

Legjobb válasz: Isten igazságos azokhoz is, akik soha nem hallották az evangéliumot. Mivel az ember szívében benne van az igazság ismerete, amit legtöbben lekiismeretnek nevezünk, így ha valaki soha nem hallotta, de a lelkiismerete mindig jelzi mikor cselekszik igazán, mikor gonoszul. Ez az egyik alapja annak, ha valaki nem hallotta az evangéliumot. Isten igazságot szolgáltat, ne aggódj. Õk lelkiismeretük alapján lesznek megítélve.

Isten igazságos azokhoz is, akik soha nem hallották az evangéliumot. Mivel az ember szívében benne van az igazság ismerete, amit legtöbben lekiismeretnek nevezünk, így ha valaki soha nem hallotta, de a lelkiismerete mindig jelzi mikor cselekszik igazán, mikor gonoszul. Ez az egyik alapja annak, ha valaki nem hallotta az evangéliumot. Isten igazságot szolgáltat, ne aggódj. Õk lelkiismeretük alapján lesznek megítélve.
A Biblia az egyetlen olyan könyv ami elénk tárja az emberi történelem teljességét, a kezdetektõl a még be nem következettekig. Tehát a világtörténelem egy konkrét menetrend alapján halad Istentõl rendelt célja felé ez az üdvtörténet. Ebben a menetrendben különbözõ világkorszakok követik egymást, amelyeknek Isten határozta meg rendeltetését és idõtartamát. Az emberi történelem hajnalán Isten egy olyan korszakkal indította az univerzum helyreállítását, amelyben nem adott semmilyen törvényt a bûnbeesett emberiség számára. Ez idõ alatt nem volt törvény adva, ezt nevezzük lelkiismereti korszaknak. Az ekkor élõ emberek lelkiismeretük szerint éltek. Azt csináltak, amit jónak láttak, azt gondoltak helyesnek, amit akartak, és egyéni életükben nem bûnhõdtek, mivel a bûn nem számíttatik be, amikor nincsen törvény. Ez Ádámtól Noé idejéig tartott az özönvízig. Ezek az emberek az életük végén meghaltak, mivel a bûn jutalma a halál. A lelkiismereti korszak által azt nyilatkoztatta ki, bizonyította be Isten, hogy a bûn objektív szellemi, metafizikai valóság, amely a törvénytõl függetlenül is létezik és pusztít. A következõ nagy világkorszak a mózesi Törvény ideje volt, amelynek az volt a feladata, hogy a zsidóságon belül láthatóvá tegye a bûn korábban láthatatlan szellemi valóságát, és egyben bizonyítsa is be, hogy önerõbõl nem lehet tõle megszabadulni. Hála Istennek azonban, hogy a történet nem itt ért véget, hiszen ezután hozta létre Isten a kegyelem korszakát, amely arra tanít bennünket, hogy Isten kegyelme által meg lehet szabadulni a bûntõl.
Nyílván nem szúrnak ki velük.
Kedves 9.-beíró! Írtad..."és Jézus amikor három napig halott volt, lelkében leszállt oda és prédikált az ott lévõ lelkeknek." Hogy értelmezzem? ...ezt így nem hallottam! Kérlek igével támaszd alá.
Aki tanulmányozza a Bibliát, õ az Ószövetségbe megismerheti, hogy minden áldozat Jézusra mutatott. Ádám és Éva mikor kiûzette a paradicsomból, Istennek állat áldozatot kellett bemutatnia. Ártatlan bárány feláldozása is Jézus kínszenvedésére mutatott. Az ember, aki elvágta az elsõszülött, egészséges, ártatlan bárány nyakát, az megbánta bûnét, és láthatta, hogy egy ártatlan lény hal meg miatta, (az én bûneimért). Van szabadulás a bûn rabságából. Jézus Krisztus feláldozta magát az emberért! Önakarattal tette Jézus értünk, hogy megmentsen a kárhozat haláltól. Ez a „megváltási terv”. Ha nem tette volna Jézus, akkor kipusztult volna az emberiség, az elszaporodott bûn miatt kiirtotta volna az ember saját magát. Most már láthatjuk a világban is, hogy mennyi ölés, gyilkosság, barbárság van, az idõk megváltoztak, természeti katasztrófák sorozata. Ez arra utal, hogy hamarosan eljön Jézus Krisztus másodszorra is, hogy megmentse a követõit.
Szép egyveleg. Fõleg az utolsó álmodott nagyot. akik nem hallottak soha Istenrõl, se Séjusról, vagy a megváltásról, azok a lelkiismeretük törvénye szerint fognak megítéltetni. Akik az özönvíz után éltek, azok szintén, csak hozzájön még pár konkrét paramncsolat, pl. ne egyenek vért, megfulladt állatot, ne ontsanak vért és ilyenek. A Mózesi kinyilatkoztatások során (és elõtte is, pl. Ábrahám idejében) "elõremutató" áldozatokat mutattak be, "engesztelõ" áldozatokat utalva a majdan jövõ messiásra. Jézus ezért nevezte magát Isten "Bárányának" (áldozati bárányának) Ha viszont egy bantu négert, vagy akár egy olyan urbanizált városban élõ valakit veszünk alapul, akinek halvány lila gõze sincs semmirõl, akkor a tettei és a motivációi, a lelkiismeret törvénye szerint lesz elbírálva egyénileg. Jób is Krisztus elõtt élt, de már tudta hogy jönni fog a messiás, aki "porai felett megáll" miután a testét "megrágták a férgek" és kinyilvánította ezirányú hitét. Ábrahám szintén, bár õ találkozott a messiással még megtestesülése elõtt, ahogyan Jákob is. Isten nem hülye és nem ember, nem is emberi módon gondolkozik. Igazságos. Viszont aki kristály tisztán tudja , hogy mi a pálya és ennek ellenére tojik az egészre és ha választani kell inkább elutasítja Istent, az is "választ" egy oldalt. Ahová nem garantált, hogy Isten utána nyúl, mert a szellemvilágban rend és jog honol, kb. mint a gravitációé. Jézus is 2 "királyságról" vagy államról beszélt. Vagy az övében vagy, vagy a sátánéban, de olyan nincs, hogy mindkettõben, vagy egyikben sem. A másodikba beleszülettünk. Az elsõbe ujjászületés útján kerülünk "át" vagyis egérutat nyerünk, kimenekedést, választási lehetõsléget, . ahhoz hasonlóan, mint mikor egy nyomorék országban élsz és menedékjogot kapsz a nagykövetségen. Ameddig ott maradsz, addig ahhoz az "országhoz" tartozol. De akik életükben nem hallottak régen, vagy most semmirõl? Szerinted? "alanyi jogon" mennének a kárhozatba, csak úgy? Full kizárt. Ezek szerint a tévtanítások szerint akkor azok az ártatlan magzatok is bármi tett, vagy akár anélkül, hogy megszülethettek volna, egybõl mennének a pokolba, pedig nem tehetnek semmirõl, arról sem, hogy az "anyjuk" meggyilkolta õket. Gondolkozz. Isten igazságos? Az. Õ igazságosan ítél, nincs benne hazugság, ráadásul mindent tud mindenkirõl, nem csak a szívdobbanásaikat, lélegzet vételüket, hanem azt is, mit miért tesznek, mit gondolnak és egyáltalán milyen emberek. Nem kell visszamenni Krisztus elõtti idõkig, ma is sok olyan ember él, akiknek gõzük sincs semmirõl és úgy is halnak meg. Valamikor a 90.-es évek közepe táján olvastam, hogy (akkor) a születések/halálozások aránya percenkénti 390/200 körül volt. PERCENKÉNT! Vagy ott az a rengeteg Zsidó ember, akiknek a többsége Isten akaratából nem fogadja el Jézust, mert Isten "lepelt" helyezett a szemükre addig, míg a "pogányok" vagyis a goim, a többi nemzet "bemegy" az üdvösségbe. Az évszázadok alatt rengeteg ilyen zsidó ember élt, õk Isten választott népe, a parancsolatok betartásából pedig nem tud senki megigazulni Isten elõtt, vagy üdvösséget nyerni, mert lehetetlen. Akkor õk is mennének a levesbe? Kötve hiszem. Szóval elég összetett a kérdés, a válasz azonban megvan Istennél. Aki viszont tudja, de nem csinálja, az teljesen más elbírálás alá esik, mint akiket példának felsoroltam. És biztos lehetne még sok ilyen "példát" felhozni és van sok bonyolult helyzet, ember, egyéni élet stb. Ezeket Isten mind számon tartja. A jelenések könyvében is szerepelnek "pogányok" akik a már újjáteremtett földön élnek és az élet vize mellett termõ fák leveleivel "gyógyíttatnak" (nem emlékszem pontosan, most meg fáradt vagyok kissé kikeresni, de ott van a végén)
A "megváltás" eleve nem arról szól, hogy Krisztust mint személyt kellene elfogadni, hanem a Krisztusi életfelfogás teszi lehetõvé az ember számára ezt, már itt a Földön.Ez pedig a felebaráti szeretet mindenekelõtt.Aki azt mondja, elfogadta Krisztust megváltónak, de mégsem a szeretetet gyakorolja, az nem fogadott el semmit.Aki soha életében nem hallott róla, de igyekezett a szeretet útján járni, az a tudta nélkül önmagában hordozta a lelkületét.
1Péter 3-ból: 18 Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bûnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint; 19 Amelyben elmenvén, a tömlöcben lévõ lelkeknek is prédikált, Ehhez kapcsolódik az 1Péter 4:6 Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint lélekben.
"Akkor elég az életet helyes cselekedetekkel elélni, hogy ne a pokolra jussunk?" Ha már hallottad akkor már nem mondhatod, hogy nem tudtál róla. Érted? Nem tagadhatod le a létét és igéjét, ha már tudsz róla.
A kérdező hozzászólása: Értem.
Jézus tanítása a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Akkor elég az életet helyes cselekedetekkel elélni, hogy ne a pokolra jussunk? Mert volt egy hely, ahol azt mondták, hogy az eredendõ bûn miatt mindenki a pokolra jut kivéve, ha elfogadja Jézust és a belé vetett hittel megmerítkezik, hogy újjá szülessen az eredendõ bûn nélkül. Csakhogy ugye Jézus elõtt is éltek emberek.
Nem vagyok 9-es de: “Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bûnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint, amelyben elmenvén, a tömlöcben lévõ lelkeknek is prédikált, amelyek engedetlenek voltak egykor, mikor egyszer várt az Isten béketûrése a Nóé napjaiban, a bárka készítésekor, amelyben kevés, azaz nyolc lélek tartatott meg víz által” (I. Pét. 3, 18-20.) A "prédikált" pedig eredetiben "kihirdetett" vagyis proklamált. És nem (csak) a seol "ábrahám kebelében" lévõknek, hanem a noé idejében élt elfajzott nemzetségnek is, akiknek az idejében angyalokkal házasodtak és óriásokat nemzettek, akik "erõszakkal töltötték meg a földet" "Lõn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdenének a föld színén, és leányaik születének. És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közül, kiket megkedvelnek vala. És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy õ test; legyen életének ideje száz húsz esztendõ. Az óriások valának a földön abban az idõben, sõt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szûlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitõl fogva híres-neves emberek voltak. És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz. Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az õ szívében. És monda az Úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színérõl; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem. De Noé kegyelmet talála az Úr elõtt. Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé. És nemze Noé három fiat: Sémet, Khámot és Jáfetet. A föld pedig romlott vala Isten elõtt és megtelék a föld erõszakoskodással. Tekinte azért Isten a földre, és ímé meg vala romolva, mert minden test megrontotta vala az õ útát a földön. Monda azért Isten Noénak: Minden testnek vége elérkezett elõttem, mivelhogy a föld erõszakoskodással telt meg általok: és ímé elvesztem õket a földdel egybe" Vagyis: Jézus kihirdette a megváltás tényét az emberi faj "régi" özönvíz elõtti ember fajainak. Az özönvíz után ugyanis Sém, Hám és Jáfet leszármazottaival új korszak vette kezdetét, amelynek értelmében ezektõl az õsapáktól és a feleségeiktõl származik a mostani emberiség összes tagja.

A párommal már 2 éve együtt vagyok, de majdnem minden napunk veszekedésből áll, meg minden kis apróságon kiakad. én szeretem, és ezt mindig ki si mutatom neki, de ő meg csak akkor ha már összvesztünk nekke mi lehet az oka?

Meg már gondolkoztam azon is hogy szakítok vele, mert nem hiszem hogy ezt sokáig birom idegekkel, meg mások is mondják, hogy szakítsak vele, mert bunkó, meg csak szerintük kihasznál. ( ebben mondjuk sajnos van valami) és nem tudom hogy közölhetném vele hogy szakítok vele, ha valkinek van pár ötlete leírhatná. Akár még üzibe is.

Legjobb válasz: Mondd meg neki, hogy ezt nem bírod tovább, és kész. onnantól határolódj el, ne szólj hozzá, ne keresd, ha válaszolsz valamelyik megkeresésére, legyél tá- volságtartó, ne foglalkozz vele stb stb..

Mondd meg neki, hogy ezt nem bírod tovább, és kész. onnantól határolódj el, ne szólj hozzá, ne keresd, ha válaszolsz valamelyik megkeresésére, legyél tá- volságtartó, ne foglalkozz vele stb stb..
Szia! Szerintem is szakíts vele. Nem érdemel meg téged egy ilyen pasi. Ez nem egy kiegyensúlyozott és harmonikus kapcsolat... és is voltam már így. 1-2 hónapomba telt mire kimondtam, hogy vége. Egyerûen mondd el neki, hogy te nem érzed jól magad ebben a kapcsolatban. Bár azt nem tudom szereted-e...?
Elõbb-utóbb eléred azt a pontot, amikor már végképp nem bírod tovább és simán szakítasz vele. Addig valószínûleg nem, mert gyenge vagy.Kezdetnek próbálj meg kevésbé "szeretetkimutató" lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat... sokat segítettek! van viszon még valami, ha olyasmit mond hogy megöli magát ha elhagyom mit mondjak?
Ne hagyd magad zsarolni!Ez szenyaság részérõl!Ha meg akar halni, haljon meg.Nem a Te felelõsséged, egyedül az övé.Egy embertõl, aki ilyennel próbál meg érzelmileg zsarolni, cifrább dolgok is kitelnek!Biztos lehetsz benne, hogy nem tenné meg. Menekülj!

Mi lehet az oka, hogy eloszor a haverjanak ajanlgatott, majd o kozeledett felem?

Egy bulin beszelgettem egy nagyon jo srac ismerosommel, majd odajott hozzank ennek az ismerosomnek a szembe szomszedja, aki egyben nagyon jo baratja is. Az elso kerdese az volt, hogy a baratnoke vagyok annak a sracnak, akivel beszelgettem. Mondom neki nem, de soha nem is leszek. Erre ez a srac, amelyik odajott hozzank el kezdett aradozni rolam, hogy keves ilyen csaj van a faluba, mint en, meghogy fogjon meg engem maganak....mondogattam neki, hogy nem akarok a sractol semmit es soha nem is fogok jarni a sraccal. Erre az a srac, aki odajott hozzank teljesem ram volt kattanva: viccelodott velem, bokolgatott, enekelt nekem, a kezet a derekamra tette, a karjaimat maceralta ...

Legjobb válasz: Nem tudom.

Nem tudom.
vagy tetszel neki, vagy csak barátkozik =)
A kérdező hozzászólása: De ha csak baratkozik, akkor miert bamul folyton, es en nem ug baratkozom valakivel, hogy olelgetem, meg bokolok neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!