Találatok a következő kifejezésre: Minek a az, hogy (37032 db)

Mi a az hogy 1szikü meg 2szikü? Mi az hogy nyitvatermő zárvatermő?

csak az írjon aki tudja is el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Egyszikü: egy sziklevele van. Kétszikü: 2 sziklevele van. Zárvatermõ: a magok zárt magházban fejlõdnek. nyitvatermõ: a magok szabadon fejlõdnek. egylaki: a fán(vagy máshol) csak vagy a porzós vagy a termõs virágok találhatóak meg. kétlaki: itt megtalálható egy helyen a porzós és a termõs virág is.

Én biológus vagyok és tudom is a választ, de kb ugyanazt tudnám leírni, ami a könyvedben van. Ha ahhoz lusta vagy, hogy kinyisd és kikeresd, akkor úgyse fogod megtanulni ésmegérteni amit ide írunk neked. Nem strapálom magam.
Egyszikü: egy sziklevele van. Kétszikü: 2 sziklevele van. Zárvatermõ: a magok zárt magházban fejlõdnek. nyitvatermõ: a magok szabadon fejlõdnek. egylaki: a fán(vagy máshol) csak vagy a porzós vagy a termõs virágok találhatóak meg. kétlaki: itt megtalálható egy helyen a porzós és a termõs virág is.
Az egylakit és a kétlakit kihagytad, kérdezd meg azt is :)
wiki, gugli, biosztankonyv
az egyik növány fiu a másik lány
énse tudom azért kaptam 1 est :D multkorxD
Azért írtam, hogy az vagyok, mert a kérdezõ kikötötte, hogy csak az írjon, aki tudja. Én tudom. Írtam.
22:50 na ehhez a válaszhoz aztán nem kell biológusnak lenni nemtom mit vágsz fel vele lol
Az utolsónak majdnem igaza van. A nyitvatermõknél a termõlevelek nem záródnak, ezért nem is nevezzük magháznak (vagyis nem "nyílt magház").
1 meg 2 szíkû: 1 vagy 2 sziklevele van! Nyitvatermõ: nyitott magházban fejlõdnek ki a magok Zárvatermõ: zárt magházban fejlõdnek ki a magok
A kérdező hozzászólása: legyetek szívesek tényleg csak olyan írjon aki tudja is
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


MIt jelent az, hogy a mûsorszám termékmegjelenítést tartalmaz?

Legjobb válasz: Például azt, hogy konkrétan látszik, hogy mit esznek vagy isznak, márkajelöléssel, ami akár reklám is lehetne.

Például azt, hogy konkrétan látszik, hogy mit esznek vagy isznak, márkajelöléssel, ami akár reklám is lehetne.
Egyszerûen látod, hogy Coca-Cola, vagy KFC...
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi. Bár ez leginkább rádióban szokott elhangzani (vagyis hogy TV-ben van-e azt nem tudom, mert nem nézem) így viszont az hogy látom, nem érvényes. És hogy egy zeneszám után ezt miért kell bemondani, az még továbbra is rejtély
Az nem kislányoknak való ám!
Senki se fogja most neked leírni 2 sorban hogy mi az a tõzsde, hogy te a 0 szintû tudásoddal megértsd és, ohgy mit kell csinálni mert kb 500 oldalt gépelhetne. Esetleg google-t próbáltad már? Nagyon jó kis találmány.
Le lehet ezt írni rövidebben is. De ahhoz hogy teljesen érts mindent ami mozgatja és szükséges megismerned, ahhoz az 500 oldal is nagyon kevés. Az anyag végtelen, az idõd nem. Sok más hasznos dologra ellehet költeni az energiád. Tanulj marketinget szabadidõdben, logisztikát, gazdaságot, angolt!, weblapszerkesztést, és importot, üzletelj, és az kifizetõdõbb. Amíg támogatják a kisvállalkozásokat, és nem tlejesen globalizált a világ, addig mindenképp el tudod vele tartani magad ha van egy kis üzleti érzéked is mellé és nem vagy szerencsétlen, nem tapos el egy nagyobb hal.
A tõzsde régen kb. a különbözõ piacokat összefogó piac volt, mára lényegében egy lóversennyé fajult, ahol a lovak a különbözõ áruk árfolyamai, te pedig fogadhatsz arra, hogy ezek az árfolyamok emelkednek vagy éppen esnek. A tõzsde nem értékteremtõ/értékhozzáadó hely. Két közösség alkotja: 1) a tõzsdézõ emberek 2) a tõzsde üzemeltetõi Az elsõ közösségbõl a pénz szépen szivárog (ömlik) át a második felé, pl. a vételi és eladási árfolyamok különbsége útján. Példa: ha egy uncia arany középárfolyama 1400 amerikai dollár, akkor neked 1401 dollárért kell megvenned, de csak 1399-et kapsz, ha már van aranyad, és eladod. Ha tõzsdézni kezdesz, akkor az elsõ, pénzvesztõ csoportba fogsz tartozni, akkor is, ha történetesen te magad nyersz rajta. Az elsõ csoport nyerõ tagjai lényegében a többin élõsködnek, és a közösség maga irdatlan energiákat és pénzt pazarol arra, hogy egyénenként jól jöjjön ki abból a játékból, amibõl ezzel összességében annál rosszabbul jön ki, minél több mindent pazarol rá. A második csoportnak (ami tevékenységével semmilyen értéket nem hoz létre) annyira jó üzlet ez, hogy mindenféle módon igyekszik gyarapítani az elsõ csoport tagjainak számát, és fõleg a beadott pénzüket, sokszor az elsõ csoport résztvevõi segítségével. Pl. reklámok (amikben ezen segítõk sikereit helyezik reflektorfénybe), könyvek (lásd fent), tanfolyamok segítségével. Persze némi tõzsdeismeret hasznodra válhat, de szerintem ne foglalkozz vele túl sokat, inkább csinálj valami olyat, amivel magadon és másokon segítesz, és legyél büszke rá.
Az utolsó nem minden gondolatával értek egyet, de akadnak helyes meglátásai. Viszont kérdem én tõle, hogy azok akiknek a tõzsde a hivatása, nem segíthetnek másokon? Példának szeretném felhozni Warren Buffettet, az egyik leggazdagabb embert a világon. Aki az egész vagyonát tõzsdei befektetésekbõl szerezte és arról híres, hogy pár évente eladományozza a fél vagyonát jótékony célokra. De olyan jól csinálja, hogy utána megint feltornázza magát a vagyonfelezés elõtti szintre. Szeretnék még többet hallani a gondolataidról, mert bár mondtam, hogy sok mindenben nem értek egyet veled, szeretném behatóbban tanulmányozni a véleményed.
Warren Buffett nem a tõzsdei tranzakciókból lett gazdag hanem rengeteg fizikai befektetése és részesedése van sok cégbe.
Én a tõzsdét úgy definiálnám, hogy egy olyan csaló milliárdosok által vezetett pénzügyi vállalkozás, ahova a kisemberek betehetik a pénzüket, de mivel cinkelt kockával játszanak, nyerési esélye szinte egyenlõ a nullával.
Voltam így...az idegek miatt van.
te! ezt már 1000szer kiírták, van több is ahol részletesen elmagyarázzák hogy mitõl van. keressed meg
Nekem is volt néhányszor ilyen. Nem vészes. Valami túlterheléstõl lehet szerintem. Ha túl sokat futottál vagy ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: köszi az értelmes válaszokat!
Téves testérzékelés - ugyan úgy történik mint a valóság összes többi részleténél, mivel az agyad (többek közt a kisagy is) más "üzemmódba" áll át felfüggeszti a) normál érzékelést téves észlelések jöhetnek létre.

Miért mondják azt egyesek, hogy hogyha a Jobbik kerülne hatalomra, akkor itt két nap alatt Kubát csinálna? Egyáltalán mit jelent az, hogy Kubát csinálni?

Legjobb válasz: Azért, mert õk aztán marhára tudják, hogy milyen Kuba, azt meg fõleg, hogy "mi lenne, ha".

Azért, mert õk aztán marhára tudják, hogy milyen Kuba, azt meg fõleg, hogy "mi lenne, ha".
22:51 "Csak úgy lökjük mellé hogy Kuba kommunista míg a Jobbik nemzeti radikális (nacionalista). " A Jobbik egy szélsõbalos-antiglobalista párt, nemzeti-radikális mázzal leöntve. Árpádsávos komcsik :) "...így viszonylag épeszûnek mondható az az ötlet hogy az egyetlen olyan iparágat kell fejleszteni amivel feltudjuk venni a versenyt Európában mégpedig a mezõgazdaságot..." Fejlesszük, de mondj nekem egy olyan sikeres, jóléti államot a 21. században, amelyik kizárólag a mezõgazdaságra épít :) ))
Én is elolvastam a programjukat, de megvalósíthatatlan duma csak. Legfeljebb azok hisznek benne, akiknek semmilyen gazdasági ismeretük nincs.
továbbá igenis fontos a mezõgazdaság, de nem azt jelenti, hogy CSAK az. Tudod: akié a föld, azért az ország. mit érünk hatalmas termõterületekkel, ha idegen kézben van, aki alamizsnát adott érte, és mindent kitalicskáz, mint ahogy azt most is csinálják sokan, akik kiskapukkal, zsebszerzõdésekkel, strómanok által szereztek tulajdont. Szerinted akkor még mi kéne? nehézipar? ja, a szocializmusban is azt akarták, köszötük is meg. Turizmus? az van, de ez mégse Róma, meg Velence. Bányászat? Azt teremteni lehetne még max. Olaj, GÁz? ja azt sincs...
69 Én elolvastam a programjukat, de az egész egyszerûen egy agyrém. Teljesen figyelmen kívül hagyja a realitásokat, és nem is próbálja titkolni, hogy a két vh közötti ocsmány rendszert folytatnák.
Nem háború..értelemszerûen forradalom.
"Remélhetõleg sose fog.Nincs programja, nincs semmilye, csak mélysötét szavazóbázisa." ez csak egy ostoba dogma, semmi alapja sincs. egyrészt tiszta programja van, gondolom bele se néztél. Legalább annyi szakmaiság van benne, mint az MSZPébe, és jóval több, mint a Fideszébe (ami gyakoraltilag egy képeskönyv) a szavazóbázisa pedig nagyrészt középosztályból, illetve fiatalabb diplomásakból áll (felmérések bizonyítják). a kopasz, bakancsos réteg csak egy hangos kisebbség.
A Jobbik gond nélkül sorra elkövetné a történelem nagy hibát. Miért lenne kivétel egy Kubáéhoz hasonló gazdasági embargó?
12: mekkora ökörséget beszélsz. A politológusok, szakértõk meg hülyék, hohy ezt eddig nem vették észre. még az ATV-be se beszélnek ekkora marhaságokat.
Remélhetõleg sose fog.Nincs programja, nincs semmilye, csak mélysötét szavazóbázisa.
Kubában legalább jó az éghajlat... És az egészségügyet is elég rendesen összerakták. Úgyhogy Magyarország rosszabb lenne Kubánál. :)
"Bányászat? Azt teremteni lehetne még max" Meg volt az teremtve, csak azok a bányák már régen oda lettek adva a románoknak meg szlovákoknak. Vagy hol akarsz bányászni, a síkság közepén?
Bocsi, ezen mit kell magyarázni?
A kérdező hozzászólása: Ez a szerelemrõl szól????
Igen, arról.
A kérdező hozzászólása: várom a koncepciókat oh :)
Szerintem egyértelmû, de azért leírom, hátha segítek neked :) Szóval ha túl vagy egy szakításon például de még vannak érzelmeid csak azokat háttérbe helyezed és próbálsz új életet kezdeni az még nem azt jelenti, hogy az érzések megszûntek vagy nem foglalkozol velük, nem érdekelnek, csupán azt, hogy az élet megy tovább és próbálod az illetõ nélkül élni, mert ha rágódsz csak a veszteségen akkor abba belebetegedsz.Remélem érted már valamennyire :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Miért és mire mondják azt, hogy valamit/valakit jó nézni, mert a szemének kellemes?

Legjobb válasz: Cirkalmasan kifejezve annyit jelent, hogy szép. Bármi lehet szép az adott egyénnek, épület, ember, kutya, táj... Hogy kinek mi tetszik, az meg ízlés kérdése.

Cirkalmasan kifejezve annyit jelent, hogy szép. Bármi lehet szép az adott egyénnek, épület, ember, kutya, táj... Hogy kinek mi tetszik, az meg ízlés kérdése.
Mindig meglepõdöm az ilyen kérdéseken. Ilyen qrva egyszerû kijelentést nem lehet értelmezni?
Nekem olyasmi is lehet, amit nem mondanék szépnek, de érdekes.
Összhangban van önmagával. Testi, lelki harmónia.

-Milyen előnyökkel járnak a Windows Server OS-ek? -Mit jelent az, hogy "MSDN hálózatáról leszedett Windows"? -Az Enterprise-okat mivel lehet aktiválni?

Illegálisan letöltött Windowsokról van szó! ;-)

Legjobb válasz: Enterpriset ne használj nem jó egyszerufelhasználónak ara ot az ultimate:p server meg szervergépre van:) szintugy magán személynek nem szükséges szerver azal az elonyel jár hogy lehet egy belsö hálozatod ("mint valami kicsi internet") egész más egy server windows mint egy sima nem hétköznapi felhasználásra van

Enterpriset ne használj nem jó egyszerufelhasználónak ara ot az ultimate:p server meg szervergépre van:) szintugy magán személynek nem szükséges szerver azal az elonyel jár hogy lehet egy belsö hálozatod ("mint valami kicsi internet") egész más egy server windows mint egy sima nem hétköznapi felhasználásra van
Ultimate sokal töbet tud mint enterprse és melesleg lehetnek vele gondjaid msdn azt jelenti hogy olyan mintha eredeti lemezt másoltál volna le (boltokba is ugyan az a tartalmuk)
Ha nem tudod mivel másabb a szerver, akkor ne is tedd fel. Az egészen más célokat szolgál, mint a sima desktop verzió. A MSDN-t már elmondták elõttem. Ha jól tudom, akkor az Enterprise a céges fullos windows verzió, az ultimate meg az otthoni fullos verzió. Enterprise-t jobban cégek és iskolák szoktak venni.
Ha sima mezei felhasználó vagy ( mint pl én ) akkor semmiféle elõnnyel nem jár számodra a Win server OS. Otthoni gépre teljesen felesleges, ezt másra találták ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Sem Enterprise-t, sem Servert nem akarok tenni! Most W7 Ultimate van. Ezzel is sokat szenvedtem, hogy minden mennyen ami kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!