Találatok a következő kifejezésre: Minek a a fehér alapon vörös (1 db)

Minek a jelképe a fehér alapon vörös kereszt embléma?

Legjobb válasz: Hát a vöröskeresztnek :) De amúgy a nemzetközi vöröskeresztet a svájciak találták ki az elsõ (vagy a második? nem emlékszem) világháború alatt, az embélma azért ilyen, mert a svájci zászló színeit egyszerûen megcserélték.

Hát a vöröskeresztnek :) De amúgy a nemzetközi vöröskeresztet a svájciak találták ki az elsõ (vagy a második? nem emlékszem) világháború alatt, az embélma azért ilyen, mert a svájci zászló színeit egyszerûen megcserélték.
érdekesség képpen a törököknél vörös félhold ami itthon a vöröskereszt.
A hosszúszárú vörös kereszt viszont a keresztes lovagok fehér általvetõjét (páncél fölött hordott köpenyét) díszítette.
Ez kérlek a nemzetközi vöröskereszt mozgalomnak a jelképe. Mint fentebb is olvashatjuk, a svájci zászló fordítottja - az alapító Henry Dunant tiszteletére. Az idõpont pedig 1863, szóval egy picit elõbb, mint akármelyik világháború. :) És van még mellé mohamedán vallású országokban vörös félhold is, és nemrég óta létezik egy harmadik embléma, a vörös kristály, amit Izrael használ...
Az elsõ válaszadó jól emlékszik. Henry Dunant a Solferinoi csatában látta, hogy a sebesülteken segíteni kell, vhogy ne a harcmezõn legyenek. Svájci származású volt. Az õ tiszteletére lett fehér alapon vöröskereszt a Vöröskereszt jele.A svájci zászló megcserélése.Ott vörös alapon fehér kereszt van. Persze különbözõ országokban más-más jelzés van. Pl Törökországban félhold, és nemrég csatlakozott hozzájuk a vörös kristály. http://hu.wikipedia.org/wiki/A_V%C3%B6r%C3% B6skereszt_jelk%C3%A9pei#A_v.C3.B6r.C3.B6s_krist.C3.A1ly Remélem tudtam segíteni:P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos választ. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Létezik-e jellegzetes budapesti kiejtés?

Szóval kíváncsiságból kérdezném, első sorban nem budapestiektől hogy tapasztalataik szerint létezik-e általános szinten tipikus budapesti kiejtés, és ha igen, akkor mik a jellemzői, mikben tér el más tájegységek kiejtési formájától?

6

Mit csináljak, ha néhány osztálytársam bunkó velem?

Két lány osztálytársam bunkó velem. Az egyik dagadt, de mindig megmondja a véleményét, a másik szép, de nyafogós. Már többször észrevettem, hogy végigmérnek, és utána összesúgnak, de a konkrét okát nem tudom hogy miért ilyenek. Lehet hogy azért, mert csöndes vagyok, de vannak barátaim. Most attól még hogy nem szoktam hangosan ordibálni másoknak, meg felelésnél gyakran annyira izgulok, hogy alig jutnak eszembe a dolgok, miért kell kiröhögni? Azért van, amikor kedvesek, de van hogy nagyon bunkók és szomorú leszek emiatt. A többi osztálytársammal nincs bajom, vannak még bunkók, de azok mindenkivel bunkók, velem csak ritkán. Mit csináljak? 15/L

2

Irnátok valami szép verset nekem?

Vagy linkelnétek..nem konkrétan szerelmes versre gondoltam,hanem ilyen elmélyülős,szinte depisre.. :)

3

Melyik az a csillagkapu rész ahol folyton azt mondják, hogy ez rossz példa volt?

0

Szerintetek is jobban tolerálják az emberek a kétszínűséget, mint az egyenességet?

Sok ember hangoztatja,hogy nem szereti,ha a háta mögött szövegelnek,de az igazságtól dührohamot kapnak vagy meg sem hallgatják.Hogy van ez??

1

Akiket fiatal koruk óta zseniként kezelnek, azok hamarabb esnek a dekadencia medrébe?

Gondolok arra, hogy akár Mozart vagy Macaulay Culkin, akiken gyermek koruk óta nagy volt a nyomás, az elvárás, mindketten züllött életet éltek, élnek.
De még sok példát fel lehetne hozni.

3

Ehhez hasonló idézeteket hol találok?

Tetováláshoz lenne. Ami tetszik, csak túl elcsépelt a fall down seven times stand up eight. Hasonló mondanivalójút szeretnék, de eddig csak egyet találtam( a balszerencsét nem siratni kell hanem legyőzni)

0

Miben hiszel? (vallás megnevezés, istenkép, ezoterikus tanok, földönkívüli látogatások, párhuzamos dimenzióban pont ugyanolyan emberek, mint mi, evolúció, stb. minden jöhet ide. )

3

Autistákról szóló könyveket ismertek?

amelyekben leírják hogy milyen egy autista szemszögéből nézve a világ. mint pl ez: Axel Brauns: Buntschatten und Fledermause

8

Valakitudja hogy a 2011. 04 02-es. Kazinckarcikai ki-mit-tud megtekintése hol található?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!