Találatok a következő kifejezésre: Minek a a VTI (3 db)

Minek a rövidítése a VTI? (Hondánál)

A V-TEC -et tudom, ez is azt jelentheti, csak másképp?

Legjobb válasz: VVTi, VTI, VTEC, Variocam Változó szelepvezérlés. A változó vezérlés különbözõ körülményektõl függõen máshogy és máshogy idõzíti a szelepek nyitásának szögét és mértékét, hogy az autó kis fordulaton is jól menjen, nagy fordulaton húzzon, mint a barom, és általában hatékonyan üzemeljen. Vannak fejlettebb és egyszerûbb, a szívó, a kipufogó vagy mindkét oldalon mûködõ változó vezérlések. forrás: http://totalcar.hu/szotar/vvti_vti_vtec_variocam

VVTi, VTI, VTEC, Variocam Változó szelepvezérlés. A változó vezérlés különbözõ körülményektõl függõen máshogy és máshogy idõzíti a szelepek nyitásának szögét és mértékét, hogy az autó kis fordulaton is jól menjen, nagy fordulaton húzzon, mint a barom, és általában hatékonyan üzemeljen. Vannak fejlettebb és egyszerûbb, a szívó, a kipufogó vagy mindkét oldalon mûködõ változó vezérlések. forrás: http://totalcar.hu/szotar/vvti_vti_vtec_variocam
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
A Hondánál pont nem a változó szelepvezérlést jelenti. Puszon egy felszereltségi szintet takar. Az amire az elõzõ válaszoló gondolt a VTEC.
Vegyél inkább TDI-t ! :)
A Peugeot VTI-rõl beszélsz?
A kérdező hozzászólása: Nem a Peugeot VTI-rõl hanem a Hondáról :)

Honda Civic 1.6 VTI-ről mi a véleményetek?

Érdemes komolyan elgondolkozni egy ilyen autó vásárlásán? Megéri az árát? A kategóriájához képest, ami alsó közép, nekem nagyon drágának tűnik, de épp lenne rá most pénzem. Viszont, ha már drága, akkor fontos a megbízhatóság, és az alacsony költségek. Milyen a szervizigénye ennek a típusnak? Drágák hozzá az alkatrészek? Emellett fontos számomra az is, hogy ne legyek ellenszenves a többi autósnak, például, ha be akarok sorolni, akkor beengedjenek. Milyen az általános megítélése ennek a típusnak? Nem fognak benne mindenkit legyorsulni akaró hülye gyereknek nézni? Normálisan közlekednék vele, nem szeretem pörgetni a motort (ismerem a műszaki paramétereit, tudom, hogy a váltó áttételezésében és az elérhető maximális főtengely fordulatszámban van az "ereje", hiszen a 160 le és a 170nm nyomaték is nagy fordulatnál jelentkezik), és csak azért ezzel a motorral kellene, mert úgy gondolom, hogy az egyik legtartósabb, legoptimalizáltabb darab, pont azért, mert 7-8 ezres fordulatra tervezték, feltéve, ha nem versenyeztek vele korábban folyamatosan. Szerintetek találok egyáltalán olyat használtan, amit nem hajtottak szét? Más fórumokban sajnos szinte csak írástudatlan idióták írnak erről a típusról, akik eléggé elfogultan fogalmazzák meg (ha lehet írásnak nevezni azt, amit művelnek) a véleményüket, ami az autó jellemzése helyett inkább abbéli hencegésről szól, hogy addig mit, mit előztek meg. Azt gondolom, hogy a gy.k. törzsközönségétől színvonalasabb, objektívebb választ fogok kapni. Köszönöm a válaszaitokat előre is.

Legjobb válasz: Lényegében jó autó (ha sikerül kifogni egy nem széthajtott darabot) ha nem olyan a hozzá állásod a közlekedéshez, hogy felraksz egy sportdobot és "lenyomlak köcsög mercis, meg [email protected] ez a csigatempó, halagyunkmá' " akkor teljesen jól viszonyulnak hozzá a közlekedésben résztvevõk. Alkatrész bõven van hozzá, és ha jól karbantartod akkor hûséges társad lesz hosszú évekig.

Lényegében jó autó (ha sikerül kifogni egy nem széthajtott darabot) ha nem olyan a hozzá állásod a közlekedéshez, hogy felraksz egy sportdobot és "lenyomlak köcsög mercis, meg [email protected] ez a csigatempó, halagyunkmá' " akkor teljesen jól viszonyulnak hozzá a közlekedésben résztvevõk. Alkatrész bõven van hozzá, és ha jól karbantartod akkor hûséges társad lesz hosszú évekig.
A kérdező hozzászólása: Gyári állapotban szeretném megtartani, ha egyáltalán találok olyat, amin még minden eredeti. Annál is inkább, mert így igazán értéktartók a Hondák. Egy "versenyzõtõl" aki már a hirdetésben is minõsíthetetlenül "ír", tuningolt, "alázónak" becézett autójáról, soha meg nem venném.
Nem kötekedésbõl, de 150nm a nyomatéka. Nekem is nagy kedvenceim ezek a 1.6 VTi-k, szeretnék venni én is a közeljövõben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!