Találatok a következő kifejezésre: Minek a GYES és a (279 db)

Mik a jogaim, és a kötelességeim ha gyes mellett szeretnék dolgozni? Hol találok ezekről vmi komplex infót, mert csak 1-1 mondatokat találok itt-ott. :-/

Bármi érdekel amit tudtok, köszi

Legjobb válasz: Heti 30 órában dolgozhatsz bárhol bármit hivatalosan a GYES mellett. Jogok és kötelezettségek szerintem ugyanolyanok, mint bármely más munkavállalóé. Nem tudom, mire vagy még kíváncsi. Ha ennél többre vagy bejelentve, akkor elesel a GYES-tõl.

Heti 30 órában dolgozhatsz bárhol bármit hivatalosan a GYES mellett. Jogok és kötelezettségek szerintem ugyanolyanok, mint bármely más munkavállalóé. Nem tudom, mire vagy még kíváncsi. Ha ennél többre vagy bejelentve, akkor elesel a GYES-tõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Az Államkincstár oldalán, biztos én vagyok debil, de semmit nem találok, mint az Apehnál sem...:-DDD Igen az óraszámot tudtam, de pl. mi van, ha visszamegyek, de annyira beteges a gyerkõcöm, hogy nem bírja a bölcsit és ki kell vegyem? Akkor kirúghatnak, hogy folyamatosan betegácsiban vagyok? vagy akkor egyszerûen visszajöhetek gyesre, és mikor betölti a 3 évet, akkor visszamenjek 8 órában? köszi
Létezik gyerektáppénz. Arra mehetsz, ha a gyereked beteg. 3 éves koráig nem rúghatnak ki. Utána ha akarnak, igen.
A kérdező hozzászólása: köszi, még ha esezmbe jut vmi, lehet kérdezlek..:-)

Pontosan mi is az a gyes és a gyed? Ki jogosult erre? 17 L

Nem akarok gyereket, nyugi, csak nem tudom pontosan mit jelent...

Legjobb válasz: Van T-gyás gyed és gyes.T-gyás jár fél évig aztán gyed a gyerek 2 éves koráig és a gyes járna utána 3 éves koráig, de májustól ez megszûnik.Googleba beírod oldalakat olvasgathatsz róla.

Van T-gyás gyed és gyes.T-gyás jár fél évig aztán gyed a gyerek 2 éves koráig és a gyes járna utána 3 éves koráig, de májustól ez megszûnik.Googleba beírod oldalakat olvasgathatsz róla.
én is 17 vagyok de tudom ezekt a fogalmakat... amúgy létezik google..tudod a jó barátod.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/gyes-osszege-terhesseg/g.. itt egész jól kifejtik :) Ha valamit nem értenél, nyugodtan kérdezz és megválaszolom :D
A kérdező hozzászólása: Ohh, nagyon szépen köszönöm. Te legalább értelmesen és normálisan tudsz válaszolni, nem úgy mint az elõbbiek, hogy csak szenyózni tudnak. Azért kíváncsi lennék én, hogy az elsõ válaszoló mennyit tudna nekem ebbõl értelmesen, összefügõen elmondani...
A kérdező hozzászólása: Javítok: a második válaszoló is ezalól kivétel!!!

Mikor jön a gyes és a családi postai úton?

most kapom majd először és kíváncsi vagyok mikor jön. ha számít a 22. kerületben lakunk.. köszi a válaszokat, és bocsi a milliomodik ilyen kérdésért.

Legjobb válasz: Családi holnap lesz, a Gyest nem tudom.

Családi holnap lesz, a Gyest nem tudom.


A gyest és a családit ki mikor kapja utólag adják? Pl novemberbe adják az okóberit?

Legjobb válasz: Tudtommal a nyugdíjat kivéve nincs olyan ellátás ami tárgyhónapban esedékes, így a novemberben kifizetett családi és gyes az október havi volt.(munkabért is utólag kapsz.)

Tudtommal a nyugdíjat kivéve nincs olyan ellátás ami tárgyhónapban esedékes, így a novemberben kifizetett családi és gyes az október havi volt.(munkabért is utólag kapsz.)
A kérdező hozzászólása: köszi

A Gyest és a családi pótlékot ugyanazon szerv utalja és egyszerre, egy utalásban? (nem a szokásos mikor kapjuk már meg . Kérdés)

Ez az első hónap, hogy gyest kapok, eddig a munkahelyem utalta a gyedet, és külön jött a családi pótlék, ha jól tudom a MÁK-tól. Ma kaptam 78 ezer Ft-ot innem, gondolom ez az összes pénz, igaz, amit ebben a hónapban kapok ?:( 3 gyerek ( egyik tartós beteg ) van és valamennyit levonnak, mert 1 évig elfelejtettem bejelenteni, hogy már nem vagyok egyedülálló, és erre azt mondták, hogy nem visszafizetni kell a jogtalanul kapott pénzt, hanem levonják a csp-ból 30%-onként. Ennyiből kellene kijönni? Ne haragudjatok, de megmondanátok nekem, hogy pontosan mennyi a gyes és mennyi az emelt csp 3 gyerek után? Azt szeretném tudni, hogy mennyit kellett volna kapnom és mennyit vontak le. Köszönöm! Tudom, kaptam határozatot, de nem találom hirtelen.

Legjobb válasz: A gyes 25 ezer forint, http://hitelshop.co.hu/csaladi-potlek-2012-osszege-tobb-gyer..

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, ha jól számolom a táblázat alapján 55300+25000=80.300 Ft járna. Akkor csak 2 ezret vontak volna le? Az nincs 30 %, fel kell hívnom õket és elõkeresni a határozatot. Szeretném tudni, hogy ez állandó lesz, vagy mindig változni fog.
Csak úgy vonhatnak, hogy az öregségi nyugdíjminimum feletti rész 33%-a. Vagyis ha havonta 55300 családi pótlékot kapsz, akkor abból levonás havonta: 55300-28500=26800*0, 33= 8844Ft havonta. Azt nem tudom, tõled miért csak kevesebbet vontak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is!:)

Mit kellene a nyilatkozatban ide írnom? A gyesemet és a családi pótlékot?

Nyilatkozom,hogy 2010. adóévben a ......hónaptól kezd?d?en/e hónapra vonatkozóan is //......ft rendszeres bevételként megszerzett adóterhet nem visel? járandóságot /pl.nyugdíjat / szerzek vagy szereztem nem a munkáltatómtól származó forrásból.

Legjobb válasz: A családi pótlék adóterhet nem viselõ járandóság besorolását az ALkotmánybíróság visszamenõleges hatállyal alkotmányellenesnek találta és a jogszabályt megsemmisítette. Ebbõl következõen csak a GYES-t tüntesd fel, de bruttó összegben (nyugdíjjárulék levonása nélkül).

A családi pótlék adóterhet nem viselõ járandóság besorolását az ALkotmánybíróság visszamenõleges hatállyal alkotmányellenesnek találta és a jogszabályt megsemmisítette. Ebbõl következõen csak a GYES-t tüntesd fel, de bruttó összegben (nyugdíjjárulék levonása nélkül).

A gyest és a családi segély mikor jön postán? Mindig ugyan akkor hozzák? Mire szoktátok költeni?

Legjobb válasz: Csak a mire szoktam költenire tudok válaszolni, mert én számlára kapom, nem postán. Mivel ez most a fizetésem, ugyanarra költöm, mint eddig: számlák, élelmiszer, most már pelus is ugye.

Csak a mire szoktam költenire tudok válaszolni, mert én számlára kapom, nem postán. Mivel ez most a fizetésem, ugyanarra költöm, mint eddig: számlák, élelmiszer, most már pelus is ugye.

Mi van, ha az ügyintéző hibájából nem kapom meg a gyest és a csp-t időben?

A kérdés így értelmetlen, kifejtem. Adva vagyunk mi 4-en (2 kisgyerekkel), férjem 20-án szokott fizetést kapni, nekem ugye hónap elején jön a gyes+csp. Átkértem készpénzes kifizetésre a juttatásaimat családi okokból, múlt hónapban szépen hozta is a postás 6-án, most meg várjuk, várjuk....ma azért már rákérdezett férjem a postásnál, aki közölte: nem jött a nevemre egyáltalán!!! Telefonálgatás stb, kiderült, hogy az ügyintéző elírta az irányítószámot és másik kerületbe küldték ki, ahol nincs is ilyen utca de mivel nem tudják, hogy a többi kerületből, ahol van melyikbe kellett volna érkeznie, visszaküldik aztán kiküldik majd újra, legyünk türelemmel, 1-2 hét...kérdezem én normális ez így??? Persze lehet mondani, h az ügyintéző is ember, hibázhat stb, de aki ilyen felelősséggel bír, legyen már benne annyi, hogy vet egy pillantást a kitöltött adatokra vagy valami. Mi, földi halandók hónap elején igenis úgy várjuk ezt a pénzt, mint a Messiást, fizetni kell ovit, bölcsit, bérleteket venni a munkába járáshoz, egyébhez, ennivalót venni stb. Nem mindenki tud egyik hónapról a másikra annyit tartalékolni, h 40-50 ezreket kifizet hónap elején ha ennyit késik a pénze. Gondolom az ügyintéző hölgy a saját bankszámlaszámát sem ellenőrzi, ha megadja és vár rá pénzt....végülis "csak" egy számot írt el, amivel másoknak komoly nehézségeket okozott. A kifizetések nem várhatnak, enni kell, egyébre is kell a pénz amíg megjön a párom fizetése. És ilyenkor mi van?Felhív az ügyintéző pár óra múlva, h újra ki fogják küldeni, de ha addig véletlenül a posta átküldené ide legyek szíves ne vegyem már fel mindkettőt, mert ő akkor "kikap"!!!Eszembe se volt egyébként, de egyszerűen hihetetlen!Férjem hasonló hibáért már repülne a munkahelyéről ráadásul kártérítést is fizetnie kellene. Mi meg csak mosolyogjunk türelmesen és megértően és várjuk a pénzt....és magyarázkodjunk itt-ott, vagy kunyeráljunk vkitől szégyenkezve mert más hibázik. Ilyenkor semmiféle kártérítésre nem tarthatunk igényt?(Persze a kérdés költői, mi fogjuk be a pofánkat ilyenkor...) Pár hónapja 25-e körül le akartunk venni 25 ezret a kártyáról bevásárláshoz, mire kiírta az automata, hogy sikeres tranzakció, épp csak a pénzt nem kaptuk meg. A bankok meg széttárt kézzel mutogattak egymásra, h kinek a hibája, a pénzt persze közel 3 héttel később tudtuk felvenni az automata meghibásodása miatt.Ott álltunk egy fillér nélkül.Persze ilyenkor se lehet tenni semmit, csak nyelni.Basszus, milyen világban élünk?Ha mi késnénk egy számlával már tennék rá a kamatokat egyből, de a saját pénzünkhöz nem jutunk hozzá....(Lehet semmi értelme a kérdésnek, de muszáj volt kidühöngeni magam legalább itt)

Legjobb válasz: Semmi értelme dühöngeni. Ilyen elõfordul(hat) sajnos. Azt viszont nem tudhatod, hogy az adott ügyintézõ nem-e kapott ezért büntetést. Ami téged egyébként sem vigasztalna szerintem. Nem vagyunk gépek, hibázunk. Az pedig már a vezetõk dolga eldönteni, ki hogyan és milyen mértékben szankcionálja ezeket.

Semmi értelme dühöngeni. Ilyen elõfordul(hat) sajnos. Azt viszont nem tudhatod, hogy az adott ügyintézõ nem-e kapott ezért büntetést. Ami téged egyébként sem vigasztalna szerintem. Nem vagyunk gépek, hibázunk. Az pedig már a vezetõk dolga eldönteni, ki hogyan és milyen mértékben szankcionálja ezeket.
Semmi ne háborogj annak tényleg semmi értelme. Lehet egy kismama aki most tárt vissza gyes-rõl, és egy kicsit szétszórt volt. Te még soha nem hibáztál. Ne haragudj de ha már bölcsis a kicsi miért nem mész vissza dolgozni ha annyira kell a pénz.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ, igazad van, nem is célom, hogy megbüntessék emiatt.Egyszerûen dühös voltam és itt adtam ki (sokan pl lehet az ügyintézõt küldték volna el a telefonban melegebb éghajlatra, fõleg a friss "élmény" utáni lelkiállapotban).Én udvarias és megértõ voltam vele, még csak neheztelést sem érezhetett a hangomban.Egyszerûen muszáj volt kiadnom és sem rajta sem a családomon nem szerettem volna a tehetetlen dühömet kitölteni.De ki kellett jönnie.Ennyi, nincs mit tenni:)
Jól értem, hogy van 2 gyereketek, de ha késik 1 hetet a családi pótlék, már vinnyogsz, és most terhes vagy? Csak egy igent, vagy egy nemet írj...

Mennyi idő kellett, mire megkaptátok a gyest és a családi pótlékot, miután hazajöttetek külföldről?

Március 6-án igényeltem mind a kett?t és még mindig nem kapok semmit. Azt mondták, hogy még mindig várnak az angliai papírokra, hogy biztos nem kapok onnan semmit. Hogyan lehetne ezt meggyorsítani?

Mikor kapom meg a gyest és a családit ha postán jön?

Meg szoktam már kapni 5. én de még nem kaptam akik postán kapják mikor szokott nekik megérkezni köszönöm a válaszokat előre is

Legjobb válasz: Elvileg ma, max. holnap.

Elvileg ma, max. holnap.
Én a gyest postán kapom, tavaly mindig megjött 5.-én, de most januárban és februárban is csak 7.-én kaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszt remélem úgy lesz fogyóba a pelus :)
Nálunk 8-án hozza a postás. /esetleg 7-én, de az ritka/
Én is 7-én 8-án szoktam kapni. Szerintem ma erre tuti nem hozza a postás.
Dunapatajon holnap lesz a postán. Februártól 3 nappal késöbb, mint az utalás. Álítólag mostmár a posta dönti el, hogy melyik fiókjában mikor van kifizetés.
Nekünk elvileg ma, 6-án általában mindig itt van . KEM


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!