Találatok a következő kifejezésre: Minek a GYES (709 db)

Ha valaki GYES alatt esik teherbe, és megszületik a baba, akkor mennyi pénzt kap utána? És ha akkor születik, mikor a GYES lejárt már, visszament dolgozni és esetleg kirúgták és mondjuk munkanélkülin van?

Legjobb válasz: A jog védi a kismamákat! Gyes alatt nem rúghatnak ki senkit, ha pedig közben terhes lett és lejár a gyes, akkor sem! (Persze kivétel ha határozott idejû a szerzõdés, vagy ha a munkahelyét felszámolják jogutód nélkül.) Ha az elsõ gyermekkel gyed-en volt, majd gyes-en és a gyes alatt születik a második (és a munkaviszony még fennáll) akkor ismét kaphat gyed-et a második gyerek után, amit ha nem volt jövedelme a gyermek születési évét megelõzõ évben (pl:csak gyes) akkor a minimálbér alapján számolják ki. Ha munkanélküli lesz közben akkor nem tudom mi a helyzet. Remélem azért segítettem!

A jog védi a kismamákat! Gyes alatt nem rúghatnak ki senkit, ha pedig közben terhes lett és lejár a gyes, akkor sem! (Persze kivétel ha határozott idejû a szerzõdés, vagy ha a munkahelyét felszámolják jogutód nélkül.) Ha az elsõ gyermekkel gyed-en volt, majd gyes-en és a gyes alatt születik a második (és a munkaviszony még fennáll) akkor ismét kaphat gyed-et a második gyerek után, amit ha nem volt jövedelme a gyermek születési évét megelõzõ évben (pl:csak gyes) akkor a minimálbér alapján számolják ki. Ha munkanélküli lesz közben akkor nem tudom mi a helyzet. Remélem azért segítettem!

Mi a GYET és mi a GYES most?

Amikor én megszültem volt a GYED az els? 2 évben, és a GYES utána. Tudtommal én a GYES-t kezdtem el kapni az els? 2 év után. Tegnap kaptam egy levelet az Államkincstártól, amit ki kell töltenem és vissza kell küldenem arra vonatkozóan, hogy folytatok-e keres?tevékenységet, és ha nem küldöm vissza április 11-ig, április 1-el megszüntetik a folyósítást (bár nem értem miért most kezdenek el faggatni, hogy keresek-e mellette, amikor úgyis csak április 24-ig jár már, akkor lesz 3 a fiam, na mindegy).

Legjobb válasz: Ha nem dolgoztál volna terhesség elött akkor már a baba születése óta Gyes-t kaptál volna. Ezért írták le, hogy Gyes mellett az elsõ egy évben nem dolgozhatsz, mert amúgy Gyes mellett lehet dolgozni 4 órásban ha jól tudom, de ezek szerint ha Gyest kapsz a gyermeked 1 éves koráig, addig nem dolgozhatsz. De rád ez nem vonatkozik.

Ha nem dolgoztál volna terhesség elött akkor már a baba születése óta Gyes-t kaptál volna. Ezért írták le, hogy Gyes mellett az elsõ egy évben nem dolgozhatsz, mert amúgy Gyes mellett lehet dolgozni 4 órásban ha jól tudom, de ezek szerint ha Gyest kapsz a gyermeked 1 éves koráig, addig nem dolgozhatsz. De rád ez nem vonatkozik.
Ahogy az elsõ írta.Aki nem munkahelyrõl ment el szülni az "csak" GYest kap 3 évig alanyi jogon. Én is azt kapok a szüléstõl kezdve és a babám 1 éves koráig nem dolgozhatok, majd utána is korlátozottan.
A közmunka csak néhány hónapig jár.
Ha gyesen van , hogy közvetítik ki?
A kérdező hozzászólása: Úgy, hogy vissza mondja a gyest.
A kérdező hozzászólása: Egyébként egy kisebb településen lakik és ott gyakran váltják a közmunkásokat.És a másik 4hónap után 1évre megint otthon marad
28500+háztáji. Jobban jár.


Vedd ki a benn maradt szabadságaidat és utána menj táppénzre szülésig.
Még valami eszembe jutott. Nem tudom, hogy tudod-e, inkább leírom :) Tegyük fel, hogy már ott van a ketteske a pocakodban. Mivel nem mész vissza ténylegesen dolgozni a két gyerek között, ezért nem lesz meg a tgyás igénylésekor a megelõzõ évbõl 180 bérezett napod. Ezért ebben az esetben a tgyásnak is lesz maximuma, ami megegyezik a gyed maximummal, azaz a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a (2010-ben ez 102900 Ft). Ha azonban a szerzõdésed szerinti bér kevesebb, mint a minimálbér kétszerese (2010-ben 147eFt), akkor a szerzõdésed szerinti bérbõl fogják a tgyást (és a gyedet) számolni.
A kérdező hozzászólása: oké! köszönöm szépen!
Szia megint! Jól is, meg rosszul is értelmezted a dolgokat :) Valóban igaz, ha fizetés nélküli szabadságon vagy, akkor nem lehetsz táppénzen is, a kettõ egyszerre nem megy. DE! Mennyibõl tart visszamondani a fizetés nélküli szabit? Egy levél, vagyis egy mondat az egész :) T. Cégvezetõ! A mai nappal a fizetés nélküli szabadságomat megszüntetem. Ha ez megvan, már másnaptól igényelheted a táppénzt. Arra figyelj, hogy ugyanezzel a nappal a mák-nak is írj egy levélkét, hogy a gyes-t lemondod és ennek a levélnek a másolatát kell a táppénzes lapodhoz csatolni. Ennek is az "egyszerre csak egy ellátás járhat" az oka. Ja, és másnaptól apa kérje meg a gyest.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat most néztem elírtam majd csak le fog járni a gyesem. csak a kisfiam itt volt az ölembe és segített az írásban.
Szia! Lehet én értem rosszul, de azt írod, hogy lejárt a gyesed, a fizetésnélküli szabi csak a (teljes gyes v.gyed idejére vonatkozik), ha lejárt a gyes, utána elmehetsz táppzre, mert van munkaviszonyod, csak keresõképtelen vagy.Szerintem irasd ki magad és küld el a táppénzes papírokat a munkahelyednek, majd szülés elõtt 4 héttel igényeld a tgyst.
A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves utolsó! a 4 oldalon oda van írva, hogy mikor nem jár táppénz. ész is oda van írva, hogy fizetés nélküli szabadságnál nem jár. azért kérdeztem rá, mert ezt olvastam!
Akkor más a helyzet. Mivel a biztosítási jogviszonyod nem szûnt meg, így bármikor mehetsz a szülésig táppénzre, mert több a munkaviszonyod, mint 5, 5 hónap. Abból a szempontból van jelentõsége, hogy gyed-en, gyes-en voltál, hogy mekkora lesz a táppénzed összege. De ez is sok verzió lehet, attól függõen, hogy mikor igényled a táppénzt. Itt nagyon jól le van írva, hogy milyen esetben mibõl számolják a táppénzt: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
A kérdező hozzászólása: a szabijaimat már kivettem gyed után, de nem tudtam visszamenni a munkahelyemre. még csak informálódók mi van ha terhes lennék, mert lehet az vagyok/leszek!
Szia! Nincs olyan, hogy azért nem mehetsz el táppénzre, mert fizetés nélküli szabin voltál a gyes miatt. A kettõnek semmi köze nincs egymáshoz. Ha még tart a gyes idõszaka, akkor azt visszamondva kell igényelni a táppénzt (illetékes szerv: oep, ha nem tb. kifizetõhely a munkáltatód). Ekkor érdemes apának megigényelnie a gyest (ha már elmúlt egy éves a gyerek, 8 órában lehet mellette dolgozni). Ha pedig teljesen kimerítetted a gyes idõszakot (ergo: három éves a gyerek), akkor vissza kell menni dolgozni, ami úgy kezdõdik minden esetben, hogy a bent maradt szabadságokat ki kell venned, ezt követõen elmehetsz táppénzre. Mivel nincs egy éves munkaviszonyod sem (azért megjegyzem, az, hogy fizetés nélküli szabin vagy, munkaviszonynak számít, így 5, 5 hónap a munkaviszonyod?) ezért csak annyi ideig jár táppénz, amennyit dolgoztál, vagyis ha ez 5, 5 hónap, akkor 5, 5 hónap táppénzre vagy jogosult. Ha ez lejárt de még nem szültél meg, akkor elméletileg nem vagy jogosult semmire, illetve hivatalosan vissza kéne menned dolgozni. Nem derült ki, mennyi idõs terhes vagy, de ha korai terhes, akkor a másodikkal lehet, hogy fog már tgyás, gyed is járni. Ha igen, akkor nyertél még 28 napot, mert a tgyást a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Mi a gyes igénylés menete ha mellette 4 órában visszamegyek dolgozni?

Decemberben lejár a gyed-em és szeretnék visszamenni gyes mellett 4 órában a munkahelyemre dolgozni.a kérdés az hogy van-e valami extra tennivalóm a gyes igénylésekor? A másik kérdésem pedig az,hogy mennyi idővel a gyed lejárata előtt kell igényelni a gyest?

Legjobb válasz: A GYES-t (is) az Államkincstár fizeti, miért nem hívod fel õket? Elmondják szívesen.

A GYES-t (is) az Államkincstár fizeti, miért nem hívod fel õket? Elmondják szívesen.
A kérdező hozzászólása: Szia!azért mert már többször próbáltam és kb.17 perc várakozási idõ után inkább félbehagytam a hívást.személyesen is voltam már bennt, de kb. 50-60 emberke egy pici helyiségbe bezsufolva (vannak akiki csapatostul járnak)! állítólag lehet a kormányablaknál is majd holnap megpróbálom ha a gyerek végre meggyógyul és elkezdhetjük a bölcsibe szokást!
Semmi extra, ki kell töltened egy nyilatkozatot is az igénylõhöz, hogy a munkaidõd a heti 30 órát nem haladja meg, és kész. Nyugodtan igényelheted akár most is, mert be kell írni mikortól kéred. Én azt javaslom, hogy november elején-közepén igényeld meg, úgy januárban már biztosan kapni fogod.

Mi a GYED? Mi a GYES és GYED közötti különbség? Melyiket éri meg jobban igénybe venni?

Elég rugalmas munkahelyen dolgozom. (Megoldható baba mellett.) Lehet, hogy jobban megérné tovább dolgoznom, és nem felvenni egyiket sem? (Netto 73-at keresek.)

Legjobb válasz: A GYED alatt a fizetésed 70 %-át kapod. A GYES 25700 FT. A GYED a gyerek 2 éves koráig jár, plusz kapsz 11000 ft családi pótlékot. Szerintem legalább eddig maradnod kéne a babával, és két év után ha meg tudod oldani menj vissza.

A GYED alatt a fizetésed 70 %-át kapod. A GYES 25700 FT. A GYED a gyerek 2 éves koráig jár, plusz kapsz 11000 ft családi pótlékot. Szerintem legalább eddig maradnod kéne a babával, és két év után ha meg tudod oldani menj vissza.
Én úgy tudom, hogy ha valaki szül, az köteles a gyermek 1 éves koráig otthon maradni vele. Elõször Gyed jár, ha betölti a gyermek a 2.évet, akkor Gyes. Sõt, legelõször a Gyás jár, az kb. hat hónapig majdnem annyi, mint a fizetésed, nekem is így volt/én közalkalmazott vagyok/, utána a Gyed, Gyes, . Ha igazán jól akarsz járni, már lehet teljes 8 órában is Gyes megtartása mellett dolgozni.Remélem nem voltam bonyolult.

Mi a GYES és mi a GYED?

Mikor melyiket kapja az anyuka?

Legjobb válasz: részletes leírás: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Tuti-ti..

gyes.
mindenképp gyest
Ha októberben szülsz, és elõtte elmégy álláskeresési támogatásra úgy, hogy kapd a támogatást szüléskor, akkor kapsz tgyást, és ha marad pár nap az álláskeresésibõl a tgyás lejárta utánra akkor még a gyed is igényelhetõ, hiszen a szükséges 365 napod meglesz, csak a biztosítottságod fog hiányozni, azt meg áthidalhatod az álláskeresési támogatással.

Munka Gyes mellett? Van munkahelyem, de oda nem szeretnék visszamenni, csak a gyest igényelni. Máshol szívesen dolgoznék, de még nem találtam semmit. Kisfiammal többet szeretnék lenni, de a pénz nagy úr! Tapasztalatotok van? Ti mit csináltatok?

Legjobb válasz: A GYES-t a MÁK utalja, nem a munkahelyed. Nincs kötõdés, nem értem a gondod.Ha pici a gyerek, heti 30 órát dolgozhatsz úgy, hogy mellette kapod a GYES-t is. 6 órás - 4 órás meló kellene neked, de ez olyan, mint a fehér holló. Ez van. Lehet még távmunkával is próbálkozni, de ott a hirdetések jelentõs része kamu. Ha tartósan beteg a gyereked, nincs idõkorlát, kapod a GYES-t a gyerek 10 éves koráig (táppénzes állomány kizáró ok), és mellette annyit dolgozol, amennyit akarsz. Én kihúztam GYESsel, nem volt más lehetõségem, hiába nagy úr a pénz, és hát a gyerek az elsõ, neki meg az a lényeg, hogy sokat legyél vele.

A GYES-t a MÁK utalja, nem a munkahelyed. Nincs kötõdés, nem értem a gondod.Ha pici a gyerek, heti 30 órát dolgozhatsz úgy, hogy mellette kapod a GYES-t is. 6 órás - 4 órás meló kellene neked, de ez olyan, mint a fehér holló. Ez van. Lehet még távmunkával is próbálkozni, de ott a hirdetések jelentõs része kamu. Ha tartósan beteg a gyereked, nincs idõkorlát, kapod a GYES-t a gyerek 10 éves koráig (táppénzes állomány kizáró ok), és mellette annyit dolgozol, amennyit akarsz. Én kihúztam GYESsel, nem volt más lehetõségem, hiába nagy úr a pénz, és hát a gyerek az elsõ, neki meg az a lényeg, hogy sokat legyél vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!