Találatok a következő kifejezésre: Minek a élni (488 db)

Mik a fő különbségek a PARLAMENTÁLIS és az ELNÖKI köztársaság között? Valaki írja le több pontokban részletesebben plíz!

Legjobb válasz: Az elnöki rendszer olyan, mint pl. Franciaországban. Választásokkor személyre szavaznak az emberek, akikrõl tudják, hogy mely oldalt támogatják, s aztán ha elnökké választanak valakit, az kinevezi a minisztereket, miniszterelnököt, stb. Az irányítás az elnök kezében van és nem a miniszterelnökében. Parlamentáris pedig olyan, mint Magyarországon, a köztársasági elnök tulajdonképpen csak dísz, parlamentet nem osztathat fel, jogköre szûkös. A mindenkori kormányzópártok és miniszterelnöké a döntõ szó.

Az elnöki rendszer olyan, mint pl. Franciaországban. Választásokkor személyre szavaznak az emberek, akikrõl tudják, hogy mely oldalt támogatják, s aztán ha elnökké választanak valakit, az kinevezi a minisztereket, miniszterelnököt, stb. Az irányítás az elnök kezében van és nem a miniszterelnökében. Parlamentáris pedig olyan, mint Magyarországon, a köztársasági elnök tulajdonképpen csak dísz, parlamentet nem osztathat fel, jogköre szûkös. A mindenkori kormányzópártok és miniszterelnöké a döntõ szó.

Mi a különbség a közösképviselő és az intézőbizottsag elnöke között?

Legjobb válasz: társasház közgyûlése választ közös képviselõt VAGY intézõbizottságot utóbbi elnök az intézõbizottság elnöke

társasház közgyûlése választ közös képviselõt VAGY intézõbizottságot utóbbi elnök az intézõbizottság elnöke
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Mi a különbség a parlamentáris és az elnöki köztársaság között?

Legjobb válasz: Az elnöki(prezidenciális) köztársaságban az elnök szerepe jóval fontosabb, hatalma erõsebb. Befolyásolja a Parlament munkáját, részt vesz a döntéshozatalban (nem csak szentesít), illetve bizonyos államokban vétójoggal is rendelkezik.

Az elnöki(prezidenciális) köztársaságban az elnök szerepe jóval fontosabb, hatalma erõsebb. Befolyásolja a Parlament munkáját, részt vesz a döntéshozatalban (nem csak szentesít), illetve bizonyos államokban vétójoggal is rendelkezik.
Az Elnöki Köztársaságban az elnök egyben államfõ és kormányfõ is, vagyis ott a miniszterelnök mint pozíció nincs. A parlamentáris Köztársaságban az államfõ(elnök) és a kormányfõ(miniszterelnök) két külön pozíció. Az elnök hatalma általában jelképes és a parlament választja.


Mi a véleményetek az olyan lányokról, nőkről akik egyedül is teljes mértékben jól érzik magukat? Hogy nincs szükségük párra, hogy teljes értékű életet tudjanak élni? Lányok, fiúk véleményére is egyaránt kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: mégis mi lenne? azt csinálnak ami jól esik nekik. én azokat nem tudom megérteni, akiknek kell valaki(kapcsolatfüggõk), hogy teljes értékû életet tudjanak élni.

Soha nem érdekelt, hogy mi a környezetem véleménye a páromról, vagy a pártalanságomról. Neked sem kellene ezzel foglalkozni, semmi közük hozzá, ha meg a véleményükre vagy kíváncsi, majd megkérdezed.
mégis mi lenne? azt csinálnak ami jól esik nekik. én azokat nem tudom megérteni, akiknek kell valaki(kapcsolatfüggõk), hogy teljes értékû életet tudjanak élni.
az, hogy magabiztos emberek akik tudják mit akarnak és nem megalkuvóak csupán a kényelem kedvéért. Hogy fontosabb nekik a minõség a mennyiséggel szemben, csak olyannal elégszenek meg, aki megfelel az igényeiknek nem csupán valami pótlék vagy utánzat. Hogy feltalálják magukat anélkül is hogy valaki mindig a háttérbõl ösztökélje õket. Hogy nem uralkodnak el úgy rajtuk az ösztönök mint sok más illetõn mert hosszú ideig képesek meglenni szex nélkül. Hogy az érzelmek helyett a józan eszüket is használják, mérlegelnek, mi nekik a jobb, az adott kapcsolat vagy az egyedüllét.
Még elõzõ vagyok. Azt se felejtsük el hogy ha nem lennének orvosok meg orvostudomány az ember maximum 35-40 éves koráig élne. Ez a mai világban úgy érzem hogy bõven elég lenne, hiszen így is túlnépesedés van és még lesz is, és a világnak a természetnek ezzel csak jót teszünk. Az állatok a kutyák is csak 15 évet élnek, nem véletlenül, ahogy a legtöbb élõlény is. 50-60 éves korban pedig már szenvedés az élet az állandó betegségek meg egyebek miatt. Én így tervezem az életem. Leélek egyedül vagy barátokkal mondjuk még kb. 30-40 évet bejárom a világot és ennyi. A mai világban szerintem legalábbis nekem így a legjobb::) :) 19/f
Én fiú vagyok és nekem még sohasem volt barátnõ és nem is vágyok rá. Nem vagyok [email protected] mert azért érdekelnek a csajok, de nem fogok járni senkivel. Mos õszintén, naponta van a híradóban hogy meggyilkolták egymást a családtagok stb, meg hogy nincsen pénzük, eltartani 5 gyereket stb... Ez a nagy stressz tesz rá igazán az emberre. Ha egyedül él valaki, akkor a pénzt amit megkeres elköltheti amire akarja, mehet világot látni, és mire bejárja az egész földet megismerkedett minden hellyel meg ilyenekkel addigra elfog telni majd 30 év. Szerintem ez az élet. Egyszer élünk akkor legalább ismerjük meg a bolygónkat ahol élünk, hogy jó élményekkel távozhassunk majd el a másvilágra amikor meghalunk. HA egy kapcsolatban lennék akkor ez ne valósulna meg. Hanem ugyanúgy ebbe a bezárt panelben kellene tölteni az éveket, és ettõl bolundul meg igazán az ember. 19/f
Teljesen megértem õket. Én férfi szintem vagyok ilyen. Egy ideig meg akartam felelni az igényeknek, a külsõ nyomásnak, és a látott mintának, de rájöttem, hogy nem hiányzik az életembõl semmi. Nincs szükségem egy kapcsolatra csak azért, hogy legyen, és mert ezt reklámozzák... Ugyanígy nem veszek kólát, vagy cigit, nem kajálok a McDonald's-ban, mert nincs rá szükségem, hiába reklámozzák. Sokan attól várják a megváltást, a messiást, hogy párt találnak, de ez nem segít rajtuk. A problémáik megmaradnak. Olyannak, akinek napi szinten elfoglaltsága van, stb. Mindene megvan, vannak barátai, annak fiatalon 30-35 éves koráig felesleges egy kapcsolatba belemenni. Utána már más lesz az ember értékrendje, az életfelfogása, és a háttere.
Mindenkinek magának kell eldöntenie, mi a jó neki. Nem vagyunk egyformák.
Ugyanaz, mint az ilyen férfiakról. Hogy jól érzik magukat.
A kérdező hozzászólása: Tökéletesen látod a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Igen ezzel egyetértek, mert engem is mindig ezzel a kérdéssel kínoznak, hogy mikor lesz már párom.
Teljes életet egyedül társ nélkül nem lehet élni.
Na neee egyes válaszoktól hogy ki lehet borulni. Elõször is, azok a bizonyos hírek, amik arról szólnak hogy családját nyírja ki egy ember, ott legtöbbször az ember nem normális. Másodszor, nem kell öt gyereket nevelni egyszerre, lehet felelõsségteljesebben is élni, és elõre eltervezni hogy mondjuk maximum csak két gyereket vállalnak, a másik dolog meg, hogy a párkapcsolatban még nincs szó gyerekrõl, az már egy következõ lépés. Harmadszor pedig úgy gondolom, hogy igen rengeteg olyan van, hogy összejön két fél miközben nem is szeretik egymást, de fõleg fiatalabb korban azaz 18 alatt. Én mindig is úgy gondolkodtam, hogy az embereknek szükségük van arra hogy megismerjék egymást, hogy rájöjjenek, valóban illenek-e egymáshoz, kiegészítik-e egymást, tudják egymást támogatni. Az a baj, hogy a kapcsolat is kezd egy elcsépelt fogalommá válni, de számomra még mindig azt jelenti, hogy társak vagytok egymásnak jóban, rosszban, támogatjátok egymást mindenben, és bár igaz, hogy a problémák nem múlnak el, de könnyebb õket együtt megoldani, mint egyedül. És különösen jól jön, ha valaki biztat, mikor nem bízol önmagadban, és úgy érzed, nincs erõd megbirkózni a feladattal/problémával. Errõl szólna igazán egy kapcsolat, és nagyon nem teszik, hogy a reklámokhoz hasonlítod kedves 19 éves elõttem szóló. Egy igazi kapcsolatnak köze nincs a reklámokhoz, vagy hogy más mit állít róla. Neked kell megélned, és eldöntened hogy milyen, de szép hogy úgy mondasz véleményt egy kapcsolatról, hogy neked még nem volt. Megértem, ha nem vágysz rá, de azt szeretném ha te is megértenéd mások miért vágynak rá. Nem azért mert sokan mondják, hogy jó, hanem mert nem bírnak egyedül megbirkózni a problémáikkal. Lehet hogy neked megy, sokaknak nem. 18/l voltam

Mi a feltétele annak ha Fehéroroszországban szeretnék élni, és állampolgárságot szeretnék?

Kell vízum?

Legjobb válasz: Ha bementél, mondd már el, hogy miket mondtak, mert én is szeretnék ott élni!

Gratula! Elõbb Észak-Korea, most meg Fehéroroszország az imádók terítékén! Csak tudnám mi olyan szimpatikus ezekben a diktatúrákban.... Amúgy kérdezõ, dunsztom sincs, hogy legalább a kérdésre is legyen válasz.
Ha bementél, mondd már el, hogy miket mondtak, mert én is szeretnék ott élni!
Amúgy marhára kíváncsi lennék, milyen pofát vágnátok, ha szembesülnétek a diktatúra valódi arcával...
En magyar allampolgar voltam, most itt elek feheroroszorszagban mar 3 eve. magyarba nem tudtam normalis munkahelyet talalni. Itt elek es lenyegesen tobbet keresek mint magyarba, a rezsi alacsony, minden teruleten munkaerohiany van.
Egyet értek 22:56-os válaszával.
Én is szeretnék egy ilyen "diktatórikus államban" élni. Belaruszban van a legnagyobb jólét a szovjet utódállamok közül, nem csoda, ha csípi Amerika és az EU szemét, hiszen ezt a jólétet saját maguknak köszönhetik, és nem váltak adósrabszolgákká. Ellentétben pl. Magyarországgal, ahol jólét a felsõ tízezernek jár, a zemberek meg legyenek boldogok, hogy finanszírozhatják a dõzsölésüket.
Saját erõbõl nagy a jólét, mi?... Az oroszok jóindulatából. Nem ártana egyébként tájékozódni, akkor nem írnátok ilyeneket. A tények: 1. 2008-ban Lukasenkóék még elõttünk futottak az IMF-hez 2. Tavaly év elején Fehéroroszország még így is éppenhogy megúszta az államcsõdöt - hónapokig volt 100 % körül az infláció 3. Nem Fehéroroszországban a legmagasabb az életszínvonal a volt szovjet államok közül - megelõzi a három balti állam és Oroszország is Persze, lehet odaköltözni, sok rosszabb hely van a világon, de nagyot koppannátok, azt hiszem.
Megkérdezhetném miért szeretnél egy diktatorikus államba menni?
Az észak Kóreaiak is megvannak gyõzõdve, hogy az a jólét ami náluk van nem múlható felül :(
Ez így helyes, kell egy hely ahová mehetnek azok akiknek a szoci volt a menyország (az általános jólétel és az ideológiai nyomással is). Szabad az út, és szabad az akarat (nálunk!).
Bemész a nagykövetségre (1126 Budapest, Agárdi út 3/B). Megkérdezed. Legalább szerzel nekik egy vidám napot.
A kérdező hozzászólása: Naaa...miért kell undoknak lenni?:/
Nem lesz probléma, mikor beutazol, küldöttség fog várni és azonnal kiállítanak a Minszki nemzeti múzeum központi vitrinjében.
Már régi a kérdés de ha megkérdezhetem sikerült ki ki költöznöd? és miért szeretnél ott lakni? :)

Szerintetek mi a jobb, egyedül élni teljes függetlenségben de magányosan, vagy kötöttségekkel és szabályokkal élni, de szeretettel - szerelemmel körbevéve?

Legjobb válasz: Én inkább az utóbbit választom, mert nekem ez nem jelent azért olyan túlzott szabályozást. Persze a kapcsolatokban szükség van kompromisszumokra, de nem minden esetben fojtó szeretetben élni. Másrészt ha párkapcsolatról beszélünk, akkor azon belül is mindenkinek megvan (jó esetben) a maga önállósága. Nekem mindig jut idõ magamra, amit egyedül töltök és ez jól esik. Szerintem mindenben meg lehet találni a harmóniát. Ugyanígy, ha valaki egyedülálló, nincs párja, attól még más részrõl (család, barátok) élhet szeretetteljes környezetben. 20L

Én inkább az utóbbit választom, mert nekem ez nem jelent azért olyan túlzott szabályozást. Persze a kapcsolatokban szükség van kompromisszumokra, de nem minden esetben fojtó szeretetben élni. Másrészt ha párkapcsolatról beszélünk, akkor azon belül is mindenkinek megvan (jó esetben) a maga önállósága. Nekem mindig jut idõ magamra, amit egyedül töltök és ez jól esik. Szerintem mindenben meg lehet találni a harmóniát. Ugyanígy, ha valaki egyedülálló, nincs párja, attól még más részrõl (család, barátok) élhet szeretetteljes környezetben. 20L
attól függ milyen a te beállítottságod. nekem a társ és a szabályzat inkább kell, mint az egyedüllét, de a kolléganõm pl 42 évesen még mindig élvezi, hogy néha van valakije néha nincs, nem akar gyereket se és kész.
Szerintem legtöbbször nem így merül fel a kérdés. Az a kapcsolat, amit béklyónak érez az ember, nem hiszem, hogy jó kapcsolat, még ha úgy is néz ki, hogy "szeretettel-szerelemmel vagyok körülvéve". Példának okáért ha én nem tudom viszontszeretni az illetõt, máris meg van lõve az egész mese... Ugyanakkor meg hiába szeretne valaki a második opcióra szavazni, ha nem sikerül olyannal összetalálkoznia, akivel ezt meg is valósíthatja. Az meg már egy másik kérdés, hogy elvi szinten ki az, aki a szerelmet keresi inkább, és ki az, aki a függetlenséget, ez egyéniség kérdése... Én a szerelemre szavaznék, de nehéz eset vagyok, nagyon kevés emberrel passzolok össze. Viszont egyedül sem érzem magam magányosnak, sõt. Igyekszem kihasználni, sokat csavarogni, olvasni, saját hobbijaimnak örülni ;), saját barátaimmal együtt lenni;).
Nekem van csaladom es boldog vagyok, megis belatom, hogy rengeteg ember van, aki csalad nelkul is tud boldog lenni. Szoval attol, hogy valaki egyedul van, meg lehet boldog es nem feltetlenul gubbaszt a sarokban maganyosan. Embere valogatja, hogy kinek mi a jo.
Az elsõt választanám az hogy együtt élsz valakivel nem jellenti hogy szerelemben vagy szeretetben élsz, az hogy egyedüll élsz egy lakásban megint nem jellenti hogy magányos vagy.
Az elsõ nekem jobban hangzik. 21F
ha ez így menne, h választani lehetne, akk. a 2. de sajnos nem így megy, mindig csalódok abban, akit szeretek, aki meg engem szeret, és a csillagokat is lehozná, az meg nekem nem jön be. tehát vlsz. én mindig független és szabad maradok. :D 20/L
Én az együtt élésre szavazok. De nem sok kötöttséggel. Szerencsére sikerült a párommal egy olyan együttélést kialakítani, ahol mindkettõnknek megvan a saját tere. Ezt nagyon élvezzük. Emellett sok vendéget fogadunk, sokszor itt is alszanak a barátaink. Én így szeretek élni.
A te személyiségedtõl függ, hogy hogy éled meg az egyedüllétet. Egyedül lenni nem egyenlõ a magánnyal. Az egyedüllét fizikai dolog. Ha egyedül vagy, az azt jelenti, hogy 1 fõ tartózkodik otthon. Magányos viszont lehet az ember társaságban, sõt, párkapcsolatban is. Nekem a függetlenségem a szerelmem.
egyértelmûen a második opció! 23f
Attól hogy valaki független még nem kell magányosnak is lennie. Szabály alatt meg mit értesz? Mégis milyen szabályok lehetnek? Ne csald meg vagy ne bántsd? Hát nem tudom ezek nekem nem tünnek tehernek.

Mit csinál, mi a dolga a köztársasági elnöknek?

Legjobb válasz:
A köztársasági elnök képviseli a magyar államot, Magyarország nevében nemzetközi szerzõdéseket köt, megbízza és fogadja a nagyköveteket és a követeket, kitûzi az országgyûlési képviselõk, a helyi önkormányzati képviselõk és a polgármesterek általános választását, kitûzi az európai parlamenti választás, továbbá az országos népszavazás idõpontját, részt vehet és felszólalhat az Országgyûlés és az országgyûlési bizottságok ülésein, javaslatot tehet az Országgyûlésnek intézkedés megtételére, népszavazást kezdeményezhet, adományozza a törvényben meghatározott címeket, érdemrendeket, kitüntetéseket és engedélyezi viselésüket, gyakorolja az egyéni kegyelmezés jogát, dönt az állampolgársági ügyekben, dönt mindazokban az ügyekben, amelyeket külön törvény a hatáskörébe utal, a fegyveres erõk fõparancsnoka, a Szent Korona Testület elnöke.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A köztársasági elnök képviseli a magyar államot, Magyarország nevében nemzetközi szerzõdéseket köt, megbízza és fogadja a nagyköveteket és a követeket, kitûzi az országgyûlési képviselõk, a helyi önkormányzati képviselõk és a polgármesterek általános választását, kitûzi az európai parlamenti választás, továbbá az országos népszavazás idõpontját, részt vehet és felszólalhat az Országgyûlés és az országgyûlési bizottságok ülésein, javaslatot tehet az Országgyûlésnek intézkedés megtételére, népszavazást kezdeményezhet, adományozza a törvényben meghatározott címeket, érdemrendeket, kitüntetéseket és engedélyezi viselésüket, gyakorolja az egyéni kegyelmezés jogát, dönt az állampolgársági ügyekben, dönt mindazokban az ügyekben, amelyeket külön törvény a hatáskörébe utal, a fegyveres erõk fõparancsnoka, a Szent Korona Testület elnöke.
A kérdező hozzászólása: És Magyarországon a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök a fõbb???
Nem lehet így összemérni, de azt szokás mondani nemzetközi összehasonlításban, hogy nálunk a miniszterelnök "erõsebb" közjogi méltóság. Amúgy a "legfõbb" az mindig az Országgyûlés.
A kérdező hozzászólása: És a miniszterelnöknek mi a dolga???
Õ annak a pártnak az elnöke, amely nyert a választásokon.

Hogyan kell az MTA elnökének címezni egy levelet? Mi a megszólítás?

Legjobb válasz: Tisztelt elnök úr! vagy Tisztelt professzor úr! http://mta.hu/koztestuleti_tagok?PersonId=19357

Tisztelt elnök úr! vagy Tisztelt professzor úr! http://mta.hu/koztestuleti_tagok?PersonId=19357
Józsi bácsi?

Los angeles-ben milyen élni? Albérlet mennyire drága? Milyen munka erőt keresnek ott? (szakmát stb) mik a tapasztalatok? Ha voltatok már kint hogyan jutottatok ki? mit dolgoztatok?

Legjobb válasz: LA koszos, budos putri, en eltem ott egy darabig de menekultunk is el. Sajna semmi konkretumot nem tudok, mert gyerek voltam es ez a 90'es evek kozepen volt. Nyilvan Malibu vagy Beverly Hills nem olyan koszos, de ott nem valoszinu, hogy valaha is elni fogsz:D En californiaban eleg sokat eltem, san diegoban es san franciscoban, mindketto szuper:D De ha neked L.A. a vagyad hat probald ki:)

LA koszos, budos putri, en eltem ott egy darabig de menekultunk is el. Sajna semmi konkretumot nem tudok, mert gyerek voltam es ez a 90'es evek kozepen volt. Nyilvan Malibu vagy Beverly Hills nem olyan koszos, de ott nem valoszinu, hogy valaha is elni fogsz:D En californiaban eleg sokat eltem, san diegoban es san franciscoban, mindketto szuper:D De ha neked L.A. a vagyad hat probald ki:)
drága minden, és elég igénytelen hely. Vízum nélkül max az araboknak dolgozhatsz.
nem lehet úgy kimenni csak úgy mint pl Angliába. ha nincs munkáltató ami kihív, meg se próbáld...
Ideiglenes munkavállalói vízummal ki lehet menni dolgozni idén januártól. Am LA-rõl csak azt tudom amit a beverly hills-i zsaruban láttam.
En is eltem LA-ben es nagyon nem javaslom. San Diego sokkal jobb. Minden nagyon draga, olyan arak vannak (kaja meg az adok), hogy az atlagemberek alig birnak megelni.
Az albérlet a helytõl függ. A nagyon olcsó a putri ahol az elõttem szólók laktak, és minél jobb helyben gondolkodsz, annál drágább, de szerintem egy fantasztikus hely. És Amerikába nem úgy megy, hogy elényomod a papírt, hogy te ezt meg azt tudsz, hanem ott gyakorlatba kell "mûködnöd". Sokkal jobb mint Magyarország, szerintem.

Van-e az olvasók között vagy környezetükben olyan személy, aki ICD-vel él, mik a tapasztalatok? Meddig lehet ezzel élni, milyen minőségben?

A férjem infarktuson esett át, és megelőzésképpen ICD (automata defibrillátor) beültetés is szükséges lehet a későbbi szívritmuszavar megelőzésére.

Legjobb válasz: Mivel infarktus utáni állapotban van, kímélnie kell magát. Már nem lesz olyan teherbírása, mint elõtte. Érdemes sószegény diétát alkalmazni, figyelni a súlyára. Az ICD nem megelõzésre van, hanem a ritmuszavar kezelésére. Elektromos sokkal azonnal reagál a ritmuszavarra (kamrafibrilláció, kamrai tachycardia), hogy életet mentsen. Egész jó életminõségben lehet vele élni. A normális szívritmust nem befolyásolja. Ha az orvosok javasolják a férjednek, mindenképp érdemes beleegyezni és minél elõbb elvégezni a beavatkozást.

Mivel infarktus utáni állapotban van, kímélnie kell magát. Már nem lesz olyan teherbírása, mint elõtte. Érdemes sószegény diétát alkalmazni, figyelni a súlyára. Az ICD nem megelõzésre van, hanem a ritmuszavar kezelésére. Elektromos sokkal azonnal reagál a ritmuszavarra (kamrafibrilláció, kamrai tachycardia), hogy életet mentsen. Egész jó életminõségben lehet vele élni. A normális szívritmust nem befolyásolja. Ha az orvosok javasolják a férjednek, mindenképp érdemes beleegyezni és minél elõbb elvégezni a beavatkozást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!