Találatok a következő kifejezésre: Minek írnak ide (199 db)

Aki nem hisz az ezoterikus a dolgokban az minek ír ide?

Senkinek nem hiányzik, hogy kioktassák... Remélem Ti is ilyen jó válaszokat kaptok majd pl. ha a válásotokról kérdeztek, vagy a kutyátokról...:D

Legjobb válasz: na meg ez a horoszkóp is... minden 2. kérdés horoszkóppak kapcsolatos... Hogy lehet ilyen dologban hinni de õszintén ?

na meg ez a horoszkóp is... minden 2. kérdés horoszkóppak kapcsolatos... Hogy lehet ilyen dologban hinni de õszintén ?
A horoszkóp még hagyján, de a mit jelent az álmom... Meg a láttam valamit és most teleraktam a nacimat jellegû kérdésekre, mégis mit lehet írni??? Féljél, mert jön a szellem és [email protected] hátulról??? Egszerûbb nekik elmagyarázni, hogy ilyen nincs, nyugodjanak meg, és ne is gondolkozzanak ilyen badarságokon... És ez most vélemény volt nem pedig szkepticizmus...
bizonygatni a szkepticizmusukat.
Néha jól esik másokba belekötni, és ez fõleg akkor igaz ha olyasmi dolgot tesz/kérdez az illetõ ami teljesen ellent mond a logikának. Amúgy nincs valami sok szeptikus vallásos, tudományos témákba pedig elég nehezen lehet belekötni szaktudás nélkül :) szóval összehasonlítás fail.
"Senkinek nem hiányzik, hogy kioktassák" Akkor nem kell tanulni sem minek iskolába menni.Most az miért baj hogy valaki azt mondja neked ne menj jósnõhöz ne költs a semmire több tízezer forintot mert nincs értelme.A jó tanácsot nem kell megfogadni. Gondolod hogy nincs aki nálad jobban ért dolgokhoz?
A kérdező hozzászólása: A kioktatás és az oktatás nem egy és ugyanaz.:D És nem ajósnõkrõl beszélek, hanem arról amikor kérdezek valamit és annyi a válasza valakinek, hogy : normális vagy? vagy hány éves vagy? vagy menj pszichológushoz. Nah errõl beszélek.
Az, hogy ki miben hisz, a magánügye, ezért nem kéne ideírogatni, hogy "hülye vagy b.zdmeg" és a társai, és kijelenteni, hogy értelmetlen, hülyeség, primitív dolog ilyenekben hinni. És az, hogy leírod, hogy szerinted ez nem létezik, szkepticizmus. De azzal nincs is baj, ha valaki ideírja, hogy õ nem hisz benne, magánügye. De az, ha azt állítja, hogy nem léteznek, az hülyeség. Attól, hogy valaki nem hisz benne, még létezhet. Gondolok itt a szellemekre, idegenekre, kriptidekre. Amíg valamelyik oldal nem bizonyítja be, hogy igaz, amit állít, addig nem jelenthetjük ki, hogy nincs. Bocs ha hosszúra sikerült. Ez a véleményem.
Szerintem viszont valami addig nem létezik amíg nincs bizonyítva... Erre épül az értelem, a jog is... Fõleg a BTK... Valamint az emberi jogok is... Ott is csak gyanúsított van amíg nincs pertdöntõ bizonyíték... Ergo akik azt állítják -köztük én is, hogy nem léteznek ilyenek- nem kell bizonyítaniuk semmit... Azoknak kell bizonyítani akik azt mondják, hogy létezik... A bizonyításban pedig a hit -hogy én hiszek benne, és azért- nem szerepelhet... Konkrét, kézzel fogható megdönthetetlen bizonyíték kell ide... Az idegenek... Már ha a földönkívüli életformára gondolsz akkor igen léteznek, de ez nem ezoterika, hiszen kézzel foghatóak... A szkepticista az az az ember aki mindent kritizál, az ellenvélemény pedig az, amikor valaki logikus bérvekkel támasztja alá a meggyõzõdését... Az nem szkeptikus... De gondolom a filozófia területén sem mindenki járatos aki ide ír... És mi lenne ha az ellenzõk táborát is meghallgatnátok, és nem csak lehurrógnátok, hogy milyen balfékek, meg minek írnak ide... Persze van mindkét táborhoz tartozók közül olyanok akik csak provokálni akarnak, és itt élik le kicsinyes baromságukat...

Alvás zavarokkal küzdök. Ma sem aludtam semmit, már nem tudom mit csináljak ezért írok ide. A többit lentre írom? !

Este totál mind1 hánykor megyek aludni sosem tudok elaludni.Kb. 3 hete van ez így .Szünet volt suliba és én a szünet napjain minden nap úgy 5-6 körül mentem aludni.Aztán jött a suli megint és elkezdődtek a problémák..Lefekszek aludni éfélkor mondjuk aztán csak hanykolodok..Többnyire gondolkozom ' Hallotam hogy ez is nagy baj.Sírni is szoktam ilyenkor ,csak úgy rám tör a semmiből a sírás..nem hiszem hogy depressziós vagyok mivel tudok örülni sok dolognak.A suliba egyre rosszabb a koncentrácom , volt már olyan hogy kihívtak felelni de nem mentem mert olyan álmos voltam.Egyre jobban be kezd lassulni az elmém .. A szavakat nem találom , tudom mit akkarok mondani de bm azt mondom.Délután szokok elaludni ... 13 éves vagyok

Legjobb válasz: Délután próbálj meg nem aludni, így estére nagyon fáradt leszel, könnyebben megy majd az elalvás.

Délután próbálj meg nem aludni, így estére nagyon fáradt leszel, könnyebben megy majd az elalvás.
Próbáld meg azt hogy mondjuk 8-9 körül fekszel le. De lehet hogy ennek valami lelki oka van. Szüleiddel beszéltél már errõl? Szerintem velük is megbeszélhetnéd a problémád, mert ez hosszú távon nem lesz jó.
Ez nagyon kellemetlen dolog. Beszélj a szüleiddel, este nyolckor feküdj le. Talán próbálj meg egy kicsit "natúr" életet élni. Kevesebb tv....net...stb... Ne pörögd túl magad.
Van egy bizonyos autogén tréning, amit magunkon is lehet alkalmazni. De ennek egy egyszerûbb módja, hogy lefekszel hanyat, csukott szemmel, és mélyen hosszan lélegzel be ki. És közben számolod. 5 számolásig belégzés ötig benntart, ötig ki, megint ötig vársz. Aztán elõröl. A lényeg hogy figyeld a légzésed és arra koncentrálj. Nekem sikerült
szerintem keress magadnak egy sportot, így estére elfáradsz és jobban tudsz majd aludni.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak- birkozok;) Amúgy köszöm mindenkinek , nincs már.semmi gond csak megzavartam a bioritmusom :) )

Miért van az, ha egy lány ír ide, hogy szexhiánya van, és mit tegyen, akkor 15 percen belül akad vagy 50 jelentkező, de ha egy fiú ír ki hasonló kérdést, akkor egy jelentkező sincs, és mindenki lekezelő vele?

Hol itt az egyenl?ség?

Legjobb válasz: Nagyon egyszerû: A pasiknak csak lyuk kell, a lányoknak meg szerelem, na hol itt az egyenlõség? (Te is általánosítottál, meg én is, egyik sem volt igaz teljesen.)

Nagyon egyszerû: A pasiknak csak lyuk kell, a lányoknak meg szerelem, na hol itt az egyenlõség? (Te is általánosítottál, meg én is, egyik sem volt igaz teljesen.)
A kérdező hozzászólása: Excusez-moi, de mit általánosítottam?
Nincs olyan, hogy nõi-férfi egyenlõség/esélyegyenlõség. Még a mesékben sem.
Azért mert a nõknek könnyebb, egy nõ mindig fog találni magának pasit bárhogy is nézzen ki, egy pasi viszont ha átlagos is nagyon nehezen talál nõt! Ez egy ilyen nõ uralta világ!
Nõként írják ki a kérdést, de hidd el, azok is fiúk, csak röhögnek egy jót a szerepjátékon.
Méghogy nõuratlta világot élünk!Én férfi vagyok, és nem Kaszanova, de azért elveszve sem vagyok, de ez a kijelentés, miszerint Ez egy nÕk által uralt világ, már túlzásnak tartom.Bár az igaz, hogy péládul sok olyan eleinte kedves, aranyos nõ van, aki ha nem vigyázunk, akkor a fejünkre nõ, és lenyúl minket például.De azért adott az Isten a férfinak eszet, hogy ÉLJEN VELE!!!!!

Ez a kérdés tudom hogy nem ide tartozik, de nincs ilyen jellegű rovat sajnos ezért írok ide. Hogyan állítható be humax típusú műholdas beltéri egységen a FEM3 és a PRO4 tv csatorna? Mától indultak ezek de én nem tudom fogni. Mit tudnék tenni? Help!

Legjobb válasz: Van ilyen kategória (bár lehet itt is tud segíteni valaki). Elektronikus eszközök/Szórakoztató készülékek. Lehet át is teszik, de ha nem, akkor ott is kérdezz, több tv szaki jár oda. Egyébként szerintem a szolgáltató oldalán nézz szét vagy a beltéri használatijában. Itt például UPC beállítás: http://hu.upcdirect.com/ugyfelszolgalat/gyik/muszaki-kerdese..

Van ilyen kategória (bár lehet itt is tud segíteni valaki). Elektronikus eszközök/Szórakoztató készülékek. Lehet át is teszik, de ha nem, akkor ott is kérdezz, több tv szaki jár oda. Egyébként szerintem a szolgáltató oldalán nézz szét vagy a beltéri használatijában. Itt például UPC beállítás: http://hu.upcdirect.com/ugyfelszolgalat/gyik/muszaki-kerdese..
Szia ezen a fórumon 100% tudnak segíteni http://www.elektronline.hu/wwwboard/index.php?tipus=0 A beltéri egység típusát is add meg :) ha kérdezel tölük:)
A kérdező hozzászólása: ja, bocs.elfelejtettem ideírni hogy digi-s vagyok.
A kérdező hozzászólása: HUMAX DIGI+IV a beltéri egység típusa. HELP!!!
Az általam ajánlott FORUMOT felkerested??
Itt a digis használati útmutató: http://digi.hu/lakossagi/ugyintezes/dokumentumtar/dth/2 Egyébként ezt találtam még: Felkerült a FEM 3 és a PRO4 a Digi TV mûholdas hálózatára! A két csatorna tesztje a 12, 563(V) GHz-en indult el (SR:27500 FEC:3/4), az elõfizetõknek ezt a frekvenciát kell lekeresniük. Ha pedig nem találja meg a csatornákat, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatot, azért vannak. Illetve itt egy kérdés gyk-n. Ha nem megy , írj privátot a kérdezõnek, akinek már összejött.
A kérdező hozzászólása: központilag kapcsolták be a csatornákat.most már van a FEM3 meg a PRO4 is.úgyhogy most már happy :)
A kérdező hozzászólása: azért köszi a segítséget.

Elmentem nőgyógyászhoz mert nekem mikor megjönn olyan fájdalmaim vannak ott lenne mintha "szülnék". Ez nagy baj? A lányom (ha lesz) örökölheti? Ellehet valahogy múlasztani? ( a nőgyógyász nem rendelt azért írok ide)

Legjobb válasz: Anyunak mindig nagyon erõs fájdalmai voltak, amikor megvolt neki. Én is örököltem tõle. Azzal vígasztalt, hogy a szülés után neki elmúlt. Szülés után nekem is elmúlt. :-) Most már nem fáj a havi vérzés, és jóval kevesebb ideig is tart. Voltam amúgy vele orvosnál, kivizsgáltak, de semmi rendelleneset nem találtak, ami a fájdalmat okozhatta volna, pedig van olyan betegség. A barátnõmnek mióma volt a méhében, jó nagy, ki kellett venni a méhét, és azt mondták az orvosok utólag, hogy az erõs és fájdalmas havi vérzés is egy tünet volt, amit komolyan kellett volna venni... :-(

Anyunak mindig nagyon erõs fájdalmai voltak, amikor megvolt neki. Én is örököltem tõle. Azzal vígasztalt, hogy a szülés után neki elmúlt. Szülés után nekem is elmúlt. :-) Most már nem fáj a havi vérzés, és jóval kevesebb ideig is tart. Voltam amúgy vele orvosnál, kivizsgáltak, de semmi rendelleneset nem találtak, ami a fájdalmat okozhatta volna, pedig van olyan betegség. A barátnõmnek mióma volt a méhében, jó nagy, ki kellett venni a méhét, és azt mondták az orvosok utólag, hogy az erõs és fájdalmas havi vérzés is egy tünet volt, amit komolyan kellett volna venni... :-(
Errõl eszembe jut, amikor szüléskor, burokrepesztés után nem bírtam a fájdalmat, és edát kértem. Mire a férjem azt mondta, hogy biztosan szükség van rá, tényleg annyira fáj, nem bírnám ki? :-S ha lett volna hozzá erõm, azt mondtam volna nekil, hogy akkor szüljél te... Egy férfinak errõl fogalma sincs, de ha õk szülnének, akkor mindenki egyke lenne. :-(
Gondolom, férfi volt... :-P
A kérdező hozzászólása: Nem parázok annyira.Az orvos szerint akihez elmentem csak egy kicsivel lesz fájdalmasabb a szülésem mint a havi vérzésem.
Elsõ vagyok.. A szülés sokkal jobban fáj, mint egy havi érzés. :-( Viszont: lehet fájalomcsillapítást kérni. Én epidurált kértem (rövidítve EDA), és még aludni is sikerült vajúdás közben. Szóval ne parázz a szülésen. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Kedvesek vagytok! És minden tanácsotokat megfogadom!
Lényeges különbség, hogy a szülésnél van miért kínlódni. Már ez a tudat is sokat segít. Menj el szépen az orvoshoz, fog írni rá gyógyszert, amit mensi elõtt kell elkezdened szedni 3 nappal. Így nem fog fájni.
A kérdező hozzászólása: Értem 14 éves vagyok amúgy És tényleg nagyon fáj.. Van olyan hogy sírok is. Ha ennyire fája szülés.....jajj velem mi lesz akkor! Lehet hogy a szülés is jobban fog fájni mint más nõnek???
ejnye. nekem is olyan volt régen, amíg nem szedtem fogamzásgátlót. nálunk öröklõdött, anyukámnak is nagyon nehezek voltak azok a napok, nõvéremnek is, nekem is. elvileg majd az elsõ szülés után nem lesz baj vele. hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Hát igen... És igen Férfi volt....eddig csak férfi nõgyógyásszal találkoztam:P:P

Münchenbe hogyan küldök levelet? Mit írok a borítékra? Milyen irányítószám kell oda? Vagy hogyan működik? Mennyi idő mire odaér?

Legjobb válasz: münchenbe hova küldöd? Germany,München xy Strasse dd irányítószám 80331–81929 ezért lenne fontos h hova.. postán adod fel ugyan úgy nem sokban különbözik..nemzetközi 1 kicsit drágább...3 nap kb mire odaér

münchenbe hova küldöd? Germany, München xy Strasse dd irányítószám 80331–81929 ezért lenne fontos h hova.. postán adod fel ugyan úgy nem sokban különbözik..nemzetközi 1 kicsit drágább...3 nap kb mire odaér
A címzésnél a német (ötjegyû) irányítószám elé odarakod, hogy D-, és alá írod, hogy "Germany" vagy "Deutschland". A saját adataidnál az irányítószám elé H-, alá pedig "Hungary". Kb 3 munkanap, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) és azon kívül elég az utca? mert ott van mindenféle nagyobb platz.:D 3 nap? Az egész jó! :D Tényleg köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: azt hogy 'Bayern' még nem kell odaírni? :)
de ha odaírod h a németeknek szurkolsz az eb-n akkor tuti nem dobja ki a postás.....irányítószám fontosabb minden platznál..
A kérdező hozzászólása: Oké! :D Köszönöm! :D kéééész! :)
Utca házszám D- ir.számVáros X. (legalulra kell egy nagy iksz)
Csak tudiod az illetõnek az ir.számát (különben hogy akarod odaküldeni)

Mit tegyek? Nagyon nagyon el vagyok keseredve, ezért mint utolsó lehetőség, írok ide. Páromnak van az előző kapcsolatából egy lánya és 6hónapja született közös kislányunk.

Azóta teljesen kifordultam magamból. Megutáltam teljesen a párom gyerekét és szinte fizikai fájdalmat érzek ha vele van. Nagyon sokat veszekszünk emiatt. Mielőtt megszületett a közös babánk, akkor viszonylag normális volt a lányával a kapcsolatom. De ugye ő is féltékeny lett az apjára. Azóta mindig hasonlítgatom hogy a párom melyikkel hogyan viselkedik. Úgy érzem csak akkor boldog ha a másikkal lehet. Nagyon sokat veszekszünk. Én már jobban szeretném ha vége lenne a kapcsolatunknak, de igazából szeretjük egymást és a babánknak se lenne ez jó. De pl már nem tudom elképzelni hogy a karácsonyt a másik nő gyerekével töltsük. Mi egy CSALÁD lennénk, de nem tudom így érezni. Teljesen ki vagyok már. Sokat sírok és mindennap a megoldáson gondolkodom. Valaki írjon aki hasonló helyzetbe volt és sikerült túllépni ezen vagy megoldani. Kérdésem: Vagy nincs is ilyen? Mert ilyen csak a mesékben van?

Legjobb válasz: Én nõ vagyok.Nekem van az elõzõ házasságból egy gyermekem a párommal van egy közös babánk 9 hónapos.El se tudom képzelni mit érzel..Sose kételkedtem a páromban ,hogy nem a sajátja ként szereti a fiamat.Igaz 2 éves kora óta ö neveli.Persze ez totál más.Mert nálunk nem csak "látogatóba van" a gyerek hanem velünk él. Lehet ,hogy csak a szülés miatt érzel most így.Hidd el ,hogy ugyan úgy szereti a párod mind a 2 gyermekét.Ez miatt ne vitázzatok,ne legyél ideges.Ne okozz ezzel a butasággal fájdalmat a párodnak.Olyat sose kérhetsz tõle ,hogy ne foglakozon a másik gyermekével.Tudtad ,hogy van neki mikor össze jöttél vele....Remélem csak átmeneti ez a probléma.

Én nõ vagyok.Nekem van az elõzõ házasságból egy gyermekem a párommal van egy közös babánk 9 hónapos.El se tudom képzelni mit érzel..Sose kételkedtem a páromban , hogy nem a sajátja ként szereti a fiamat.Igaz 2 éves kora óta ö neveli.Persze ez totál más.Mert nálunk nem csak "látogatóba van" a gyerek hanem velünk él. Lehet , hogy csak a szülés miatt érzel most így.Hidd el , hogy ugyan úgy szereti a párod mind a 2 gyermekét.Ez miatt ne vitázzatok, ne legyél ideges.Ne okozz ezzel a butasággal fájdalmat a párodnak.Olyat sose kérhetsz tõle , hogy ne foglakozon a másik gyermekével.Tudtad , hogy van neki mikor össze jöttél vele....Remélem csak átmeneti ez a probléma.
Egy férfi nem tud mit kezdeni egy csecsemõvel, csak a már beszélõ, gyerekeket szereti. Hidd el, hogy ugyanúgy szereti majd a te kislányodat is, mint az elsõt, ha már kézen fogva tudja vezetni, és beszélgetni is tud vele. Addig gyõzd le az ellenszenvedet a másik kislánnyal szemben, mert azt megérzi egy gyerek, és ez folyamatosan vitát fog szülni közted, és a férjed között.
Pszichológus, vagy családterápia. Benned van a hiba, amit ha magadban nem sikerül rendezned, akkor kérj orvosi segítséget, különben rámegy a kapcsolatod, és a gyermekednek hétvégi apukája lesz...
Szerintem ezt az idõ megoldja. Kicsit össze vagy zavarodva. Képzeld el, hogy a párod annyi szereti a másik lányát IS, mint te a kicsit. De a szeretet nem felezõdik, nem fogy el, hiszen akinek több gyereke van, mindet szereti, csak nem tud annyi idõt tölteni velük. A lánynak sem lehet egyszerû, érezheti, hogy apa lecserélte. Ne gyártsál problémát, mert ezzel õrületbe kergetsz mindenkit, magadat is.
pszichológus minél hamarabb, mielõtt tönkreteszed a kapcsolatod. Tiszta önzõség amit csinálsz, ha másnál látnád te is kiakadnál rajta
Szerintem szülés utáni depressziód van, amit a kislányra sugárzol ki. El fog múlni, de addig is, próbáld a kislányt belevonni közös programokba.
Lehettek "külön" egy lakásban is. Ezek alatt a hétvégék alatt foglalkozz csak a gyerekkel és magaddal és ne a férjeddel.
Próbálj abban örömet találni ilvenkor, hogy csak a gyerek és te vagytok kettesben.És utána ha elment a kislány abban, hogy újra együtt vagytok hárman
A kérdező hozzászólása: igen pontosan ez történik. De megesz a féltékenység.... És mit fogok majd mondani a gyerekemnek ha majd megkérdezi, apa ilyenkor miért nem foglalkozik velem?
Mert a testvéreddel foglalkozik, akit nem lát 2 egész hétig. De gondolom mire majd kérdezni tud addigra már foglalkozhat a kettõvel egyszerre és te addig elmehetsz a fodrászhoz.
Nem külön kell menni, hanem a fejedben kell rendbe tenni az érzéseket. Ez attól nem fog megoldódni, hogy külön vagytok azokon a hétvégéken, amikor ott a kislány. Véleményem szerint mivel féltékeny vagy, állandóan azon fog járni az agyad, hogy a férjed most a kislányával jól érzi magát, ti meg külön vagytok. Próbálj 180 fokos fordulatot venni, ehhez kellene a pszichológus segítsége, de ha nem próbálod meg azt csinálni, amit mond, akkor nem fog sikerülni a büdös életben soha. Ez nagyon kemény meló, az tény, de ezért írtam (meg más is), hogy ezt csakis magad tudod helyre tenni magadban. Meg kell értened azt a kislányt és a férjed viselkedését is. Nem mint kívülálló, hanem mint belsõ ember, aki ÁTÉRZI ezt, nem csak mondja, hogy igen, igaza van a férjemnek stb. Nem tudom érted-e amit mondani akarok?
A kérdező hozzászólása: Igen értem, amit mondasz és látom te is érted amit én mondok. Pontosan ez jár a fejemben, hogy õk ketten jólérzik magukat mi meg ketten külön vagyunk és hiányoljuk apát. És látom nincs senki aki hasonló cipõben jár. Sajnálom, mert kíváncsi lennék hogy õ ezt hogyan oldotta meg.
Gondolom hétvégén van nálatok a kislány és csak pár órát, ahogy írtad.A hét többi napján pedig veled van a férjed!Ne akard õket elszakítani egymástól!Az idõ majd megoldja.Logikusan átgondolva is tudod, hogy nem szabad utálni egy 5 éves gyereket, sõt semmilyen gyereket sem!
A kérdező hozzászólása: Igen 2hetente hétvégén van nálunk. Egyébként már kicsit jobban érzem magam attól hogy ennyien írtatok és ilyen dolgokat. Azt hiszem egy kicsivel közelebb kerültem a megoldáshoz. Olyan mintha 2 Én-em lenne. Egy jó és egy "gonosz mostoha" Tudom mit kéne tenni, de a féltékenység és a gyûlölet meggátol. És tudom, hogy nem szabad utálni egy gyereket sem és hidd el (elõzõ) nem is utálom a gyerekeket. De vele más. Olyan mintha el akarná venni a páromat. Mintha egy másik nõvel találkozgatna.....
Hûha, az utolsó hozzászólásod alapján, neked nem a másik gyermekkel van bajod, hanem önértékelési problémáid vannak, és önbizalom hiányos vagy. Tehát elõször ezt kéne kezelni, és utána a többi folyományát.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Te aztán oda.asztál... :-) Igazad van és ahogy elolvastam a szavaidat elbõgtem magam, azt hiszem még sokszor áttolvasom majd az irományod és elgondolkozok rajta. Én tényleg jóban voltam a kislánnyal, csak mikor már tényleg annyira belemerültünk, hogy néha én jobban érdekeltem mint az apja, akkor "jött" anyuka és lerombolt mindent. Nem szószerint jött. Csak valahogy mindig bekavart. Régebben mentünk kettesbe boltba fagyizni stb, csak aztán az a jóindulatú édesanyja mindig tett érte hogy ne legyen jó. Egyszer még meg is szégyenített az egyik közösségi oldalon. Erre megkérdeztem, jobb lenne ha olyan lennék aki utálja a gyereked? válasz nem volt. Hát most megtörtént...
Örülök, hogy segíthettem:) Sosem írtam ennyi mindent ilyen hosszan. Igazából neked za lehet a bajod, hogy a kislány anyja miatti éréseidet, negatív érzéseket a kislányra vetíted ki. Nem? Próbáld külön kezelni: van az a .....nõ, õ külön személy. És van a kislányom testvére, õ is egy másik személy. Talán majd hasonlóságot is találsz a két gyerek között. Ezt gondold végig, hogy nem egy és ugyanaz a nõ és a kislány. A kislánnyal meg alakíts ki olyan kapcsolatot, hogy az anyja se tudja megingatni a veled kapcsolatos (JÓ) érzéseit.
Igen, bizony! 31-est jól fontold meg és ahhoz tartsd magad, nagyon sokat segíthet, hogy megoldd ezt a problémát! Mert minden szava igaz! 11-es voltam.
A kérdező hozzászólása: Olyan pszichológussal beszélek folyton, aki minden titkomat és az egész életemet ismeri. Még lehet hogy jobban ismer engem mint én magamat. De õ is csak ezeket tanácsolta, amiket ti. Meg hogy egy ideig töltsük külön azt az idõt amikor a kislány itt van. Ez sajnos nem igazán megoldható, mert autónk nincs és a szüleim akikhez mehetnénk messze laknak. Falun lakunk sajnos itt nem igazán ismerek semmit, mert a párom lakkott itt és én csak úgymond "betolakodó" vagyok.
Mondtuk, menj pszichológushoz. Észérvekkel nem gyõzünk meg, mert nem kell az eszedet meggyõzni, az tudja, hogy hülyeség amit érzel. Az érzelmeid felett kéne újra átvenni az irányítást, de ez csak segítséggel fog sikerülni.Menj pszichológushoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nem kell a negatív kritika, mert tisztában vagyok vele, hogy bennem van a hiba. És leköpnék egy másik nõt, ha ilyen lenne mint én.... Beszéltem már pszichológussal és ugyanazt mondta mint ti. Én tudom mi lenne a helyes, de egyszerûen nem megy!!!!! Nagyon sokszor magamba száltam és éjszakákat nappalokat ezen gondolkozom.
Próbálj meg közös programokat csinálni az elsõ kislánnyal, és a babával. Menjetek közösen játszótérre, sétálni. Add a kezébe a kicsit. Meglátod, ha azt veszed észre, hogy mennyire szereti a tesóját, a te véleményed is megváltozik róla.
A kérdező hozzászólása: A kislány 5éves. És azért az ellenszenvhez hozzátartozik, hogy az édesanyja sokszor betegen küldi ide, a párom meg akkora okos, hogy el is hozza. Na meg persze azért anyuka is magyaráz a kislánynak , ezt abból gondolom, hogy sokszor olyan a viselkedése, amit egy éves magától nem csinálna.
A kérdező hozzászólása: Ja és a kislány se kíváncsi a húgára, mert inkább az apjával lóg amég itt van. Addig apának mi megszûnünk létezni. A kislány pedig halálos hisztibe kezd ha apa mégis ránéz a babánkra.
Ne mondd, hogy nem megy, mert muszáj! Mit akarsz? Megmenteni a házasságotokat, a lányodnak apát, aki mindig ott van, boldogságot, ami akkor is megvan, ha a férjed másik gyereke is ott van vagy kontra. Azt akarod, hogy egyedül, apa nélkül neveld a lányod, boldogtalan legyél? Gyerekkel akarsz másik párt találni? Ahol lehet, hogy ugyanez lesz, csak fordítva? Hogy õ nem tudja majd elfogadni a lányodat? Ugye, hogy az elõzõt akarod? Akkor fordulj szakemberhez, de ne csak egyszer beszélgess vele, hanem járj hozzá, nyílj meg neki. Ezt csakis Te rendezheted le magaddal, nem a férjednek, nem a másik gyereknek kell megváltozni, hanem neked! Az már egy jó jel, hogy ezt magad is felismerted. Sok sikert!
11-es vagyok. A férjed mit mond arra, hogy így érzel? Azt írtad, hogy veszekedtek, de mit mond erre? Abban egyébként tök igazad van, ha beteg a gyerek, akkor lehetõleg ne jöjjön hozzátok, ebben mondjuk nem tudom mit nem lehet megérteni. Mondjuk ilyenkor apukának és az anyukának is együtt kellene mûködni veled, és elmondani a kislánynak, hogy amíg beteg, addig nem tud jönni, mert a hugi elkapja, majd ha meggyógyult, akkor dupla annyi idõt tölthet ott. De ehhez mindenkinek együttmûködõnek kellene lennie. Mondjuk 5 évesen már gondolom nem annyit betegeskedik a gyerek, legalábbis normál esetben már túl vannak azon az idõszakon, hogy folyamatosan betegeskednének. Az én lányom 4 éves, de már most kezdem rajta észrevenni, hogy lényegesen erõsebb a szervezete, mint akár tavaly õsszel volt.
Egy 5 éves óvis sokszor egész õsztõl áprilisig náthás, szóval ezt akkor is meg kell oldani, pl. vigye el az apja programokra, ne otthon lgyen vele. Igen, a hagyományos családmodell ilyen esetekben már nem állítható fel, de ezt a kompromisszumot kötötted, amikor a férjedet választottad.Mozaikcsalád, gyönyörûség.
A kérdező hozzászólása: A párom azt mondja amit ti és amit minden normális ember. Hogy mi vagyunk neki a fontosak, de az is az õ gyereke stb stb.... Anyuka pedig direkt küldi betegen is a gyereket, mert egy igen rosszindulatú ember és hát szeret hétvégente bulizni menni, pedig van neki mégegy gyereke. Apa meg hozza betegen is a gyereket, mert csak 2hetente lehet vele és belehalna ha egy hétvége is kimaradna. így alakult ki a külön szobába tartozkodás, mikor itt a lánya. Egyébként sokat beteg a kislány, nem tudom mit csinál vele anyuka...
a te gyereked ott van minden nap.akicsi csak hétvégén. Persze, hogy az apja vele foglalkozik.És természetes, hogy egy 5 évest nem érdekelahuga.Miért is érdekelné? nem tud velecsinálni semmit. Ha pedig kicsit náthásan jön, semmi gond, egy csecsemõ elég strapabíró.Mi lesz, ha két gyereked lesz? Akkor a nagyobbnak el kellmajd mennie a lakásból, ha tüsszög? Gondoldmár át racionálisanmilyen butaságokat beszélsz. És ne beszélgess pszicgológussal, hanem kezdj el egy terápiát
ja és egy 5 évessel nem kell semmit "csinálni" akkor is összeszed minden bacit az oviban
Te választottál olyan pasit, akinek gyereke van, elfogadtad õt, legalábbis elhitetted vele, akkor most már ne problémázz. Azért, mert te szültél egy gyereket(na és), nem kérheted a párodat, h dobja el az elõzõt! Hát nooormááális vagy te? Nem tudod elképzelni a karácsonyt a másik gyerekkel? A párod meg nem tudja elképzelni a másik gyerek nélkül!
A kérdező hozzászólása: Sajnos már nem szoptatom. Igen tudom, hogy ezt bevállaltam és nem is volt vele probléma amég a közös gyermekünk meg nem született. És igen normális vagyok!!!! Megismétlem, tudom hogy bennem van a hiba!!!! És én csak tanácsot szeretnék kérni, hogyan lehetne jobb ez a téma.
Nem olvasom a többi hozzászóllást, nincs rá idõm sem. De megértelek. Nálunk mielõtt megszületet a közös gyerekünk nem volt gond a többi gyereke. viszont amikor a pici megszületett, 2 éves koráig rá sem nézett. Ennél rosszabb érzést el sem tudok képzelni. Féltékenykestem a többi gyerekére, pedig velük sem foglalkozott. Kikészítettem magam teljesen, hogy nem lehet szeretni egy csecsemõt? Aztán jött a járás, beszéd, és most már csak a kicsivel "törödik". De ráment a kapcsolatunk, és "megutáltam"a gyerekeit, akik nem tehetnek semmirõl. Túl érzékeny voltam, és ahelyett, hogy a párom mellettem állt volna magamra hagyott teljesen. Szóval a párodnak is nagy része van abban, hogy Te hogy éled meg ezeket a dolgokat. Szóval van ilyen máshol is.

Azért írok ide mert itt tuti kapok választ! Mit tegyek? Hogyan barátkozzak össze vele?

A lényeg h szeptembert?l végz?s vagyok és ugye jönnek a táncpróbák október els? hetét?l^^. és hát ugye kellene egy táncpartner. a lényeg h nem ismerem a fiút, de nagyon sok közös ismer?sünk van ...bn?m zat tanácsolta h még most barátkozzak össze vele... és h aztán kérdezzek rá h táncolna e velem. de nemtuodm hogy kezdjek bele. bejelöltem fb-n mert azt hittem(hittükbn?mmel) h majd vissza ír h honnan ismerem vagy vmi... de nem írt semmit vissza :/ és így nekem kellene lépni,de miylen indokkal írjak rá?

Legjobb válasz: Szia! Elõször is, honnan tudod, hogy õ lesz a táncpartnered? Mikor még nem biztos. De annyit megtehetsz, hogy megírod neki a következõt. " Szia! Mi még nem ismerjük egymást, de sok közös ismerõsünk van, és már sok jót hallottam rólad. Szeretnélek megismerni, és ha nincs ellenedre megkérnélek, hogy legyél a táncpartnerem. Remélem nem veszed tolakodásnak. Köszönöm! Minden jót! :)" Szerintem ez nem lenne tolakodó és benne lenne a lényeg. Sok szerencsét! :)

Szia! Elõször is, honnan tudod, hogy õ lesz a táncpartnered? Mikor még nem biztos. De annyit megtehetsz, hogy megírod neki a következõt. " Szia! Mi még nem ismerjük egymást, de sok közös ismerõsünk van, és már sok jót hallottam rólad. Szeretnélek megismerni, és ha nincs ellenedre megkérnélek, hogy legyél a táncpartnerem. Remélem nem veszed tolakodásnak. Köszönöm! Minden jót! :) " Szerintem ez nem lenne tolakodó és benne lenne a lényeg. Sok szerencsét! :)
A kérdező hozzászólása: nem mondtam h õ lesz vagy ha igen bocsánat :) nemtudom h õ elsz e, de szeretném és úgy tdom h nincs még táncpartnere :) szal szabadpréda :) és sztem sok esélyem van nálla, mivel suliba ha a folyosón összfutunk néz, , ha máshol vagyok utánnam néz, meg ilyesmik...nem akarom kihazsnálni, semmi barát akarok lenni.volt aki azt tanácsolta h mondjam neki azt h tetszik és aztán koppintsam le, de ez nem az én asztalom szal nem :) ink egy jó barát :) de köszi ez jó ötlet:)

Alacsony progeszteron szintnek nálatok mik voltak a tünetei? A doki mit írt fel rá és mennyi időre rá sikerült teherbe esnetek?

Nálam 3 napig tartó barnázás el?zte meg a mostani nemvártamat, hónapok óta nem tudok teherbe esni, pedig id?zítünk, ovu tesztet is csinálok az elevitet pedig szeptember óta szedem. A dokimhoz majd csak a hét végén fogok tudni elmenni, addig is olvasgatok err?l. Nem vagyok orvos, de a tünetek közül sok megvan nekem is és több hónapja vagyok úgy, hogy rosszul érzem magam a b?römben...persze bebeszélni sem akarom, de nem gondoltam volna, hogy ilyesmi bajom is lehet...szóval kíváncsi vagyok nektek milyen tüneteitek voltak, és mennyi id? után tudtatok teherbe esni miután gyógyszert kaptatok erre problémára? El?z? terhességemnél haematómám volt, arra kaptam duphastont. Várom válaszaitokat!

Legjobb válasz: Menj el endokrinológushoz!

Menj el endokrinológushoz!
A nõgyógyászom azt mondta menjek haza, nem tud vele mit kezdeni, majd ha gyereket akarok akkor hormonkezelés. Nekem ez a válasz nem tetszett, így endokrinológushoz fordultam aki megállapította hogy milyen anyagcsere eltérés okozza a hormonproblémát, és azt kezdtük el kezelni. 1 évbe telt mire normálisan rendbejöttek az értékeim, akkor kezdtünk el próbálkozni a babával és negyedszerre sikerült. Szerintem ha a nõgyógyászomra hallgatok akkor még most is ott állnánk hogy tömi belém a hormonokat és persze nem sikerül a baba.. Szóval szerintem is menj endokrinológushoz.
Szia! Vérvétellel meg lehet nézni a progeszteron szintedet is , csak egy beutaló kell hozzá. Írtad, hogy szeptember óta szeded az elevitet, csak annyit szeretnék errõl tanácsolni neked, hogy hosszú ideig nem ajánlatos szedni, mert olyan zsírban oldódó vitaminok is vannak benne (E, A pl.) amiket túl lehet adagolni..(a vízben oldódókat simán kipisiled, de ezeket nem, az e vitamin ugy meg vastagíthatja a méhnyálkádat, hogy ha túl vastag, kaparás is lehet belõle)a terhes vitaminokban pedig annyi vitamin van, ami akkor kell, ha pótolnod kell a vitaminokat a szervezetedbe, amiket a baba miatt kell ugyebár pótolni.Tehát több van benne ezekbõl a vitaminokból, az orvosom szerint lehet abból baj is ha túl sokat szedsz belõle.inkább szedd ritkábban.
Szia! Én mindig a 20. napon pecsételtem kicsit, és pecséttel indult a mensim is. Én Women's Creamot kaptam, illetve ha esélyes a hónap (gyógyszerrel kell stimulálni a tüszõérést és azt nem lehet nálam folyamatosan) akkor a ciklus 2. felében kapok Utrogestant is, hogy ha megfogan a baba, akkor be is tudjon ágyazódni. De a hormonvizsgálat az elsõ, amit vagy beutalóval oldasz meg, vagy elmész maszekhoz, ott leveszik a vért, és egy hét múlva megvan az eredmény. Ja, és endokrinológus nõgyógyászhoz menj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!