Találatok a következő kifejezésre: Mindkét petefészkemben tüsző (8 db)

11. cn-on vagyok. Hol a jobb, hol a bal oldalon fájdogál a hasam. Olyan feszülő érzés. Akkor most mindkét petefészekben lehet tüsző?

Eddig egyik hónapban bal oldalon, a másikban a jobb oldalon feszített.

Legjobb válasz: Igen elképzelhetõ, hogy kétoldali peteérésed van, vagy pedig "átsugárzik" a fájdalom a másik petefészekbe is. Szerintem.

Igen elképzelhetõ, hogy kétoldali peteérésed van, vagy pedig "átsugárzik" a fájdalom a másik petefészekbe is. Szerintem.
Most menzesz alatt? Vagy mit értesz negyedik nap alatt
A nagyobb tüszõ az (lehet) a domináns
A doki nem mondott semmit?

Jó estét! Nekem lenne egy problémám. 23 éves vagyok. Tavaly kb. 3 hónapig nem jött meg a menstruációm. Elmentem orvoshoz, ahol csináltak ultrahangot és felírt egy norcolut nevű gyógyszert. Az ultrahang apró tüszőket mutatott ki mindkét petefészkemben. A g

Jó estét! Nekem lenne egy problémám. 23 éves vagyok. Tavaly kb. 3 hónapig nem jött meg a menstruációm. Elmentem orvoshoz, ahol csináltak ultrahangot és felírt egy norcolut nevű gyógyszert. Az ultrahang apró tüszőket mutatott ki mindkét petefészkemben. A gyógyszertől megjött, de utána megint nem. Megint elmentem az orvoshoz és felírta ugyanazt a gyógyszert, pulsz még egy fogamzásgátlót, hogy rendbejöjjön a hormonháztartásom. A doki szerint lehet, hogy PCO-s vagyok. De azt sem mondta meg hogy az mit jelent. Kérem ha tud segítsen nekem. Köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A PCOS egy hormonális egyensúlyzavarral járó kórkép, amelyben igen gyakoriak a vérzészavarok. Emellett ultrahangvizsgálat során apró ciszták láthatók a petefészkeken. Amennyiben a páciens még nem szeretne gyermeket, fogamzásgátló tabletta szedését szoktuk javasolni, hogy a vérzési problémák rendeződjenek. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A PCOS egy hormonális egyensúlyzavarral járó kórkép, amelyben igen gyakoriak a vérzészavarok. Emellett ultrahangvizsgálat során apró ciszták láthatók a petefészkeken. Amennyiben a páciens még nem szeretne gyermeket, fogamzásgátló tabletta szedését szoktuk javasolni, hogy a vérzési problémák rendeződjenek. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Mit jelent az, hogy mindkét petefészekben számtalan apró tüsző látható?

1 hete voltam ultrahangon és ez volt a lapra irva, de pont akkor voltam amikor menstruáltam. Van igy peteérésem és teherbe eshetek szerintetek? PCOS-s vagyok és tartom a 3-as kezelést.

Legjobb válasz: Ilyen pcos. a kezelés mellett kb 99%-na sikerül spontán, de van akinek kell sgitség hozzá. Van-e peteérsed azt uh-os vizsgálattal vagy vérvétellel lehetne megnézni. Elvileg ha javul az állapot akkor lesz peteérés, de sajnos van aki még ugysem esik teherbe. Az hogy a mensi alatt is ott voltak teljesen természetes. Sokaknak sosem tünnek el a policiszták van akinek meg hol van hol nincs. nem ezen mulik a tehresség, sokaknak mindig van pedig az értékeik már jók és teherbe is esnek mellette. nem kell velük törödni.

Ilyen pcos. a kezelés mellett kb 99%-na sikerül spontán, de van akinek kell sgitség hozzá. Van-e peteérsed azt uh-os vizsgálattal vagy vérvétellel lehetne megnézni. Elvileg ha javul az állapot akkor lesz peteérés, de sajnos van aki még ugysem esik teherbe. Az hogy a mensi alatt is ott voltak teljesen természetes. Sokaknak sosem tünnek el a policiszták van akinek meg hol van hol nincs. nem ezen mulik a tehresség, sokaknak mindig van pedig az értékeik már jók és teherbe is esnek mellette. nem kell velük törödni.

Ebben a hónapban 1-1 érett tüszőm volt mindkét petefészekben. Hogyan alakul ilyenkor a tüszőrepedés?

Még nem történt velem ilyen, általában csak egy tüsz?m volt mindig az egyik petefészekben. Most mindkét oldaliban volt 1-1 érett tüsz?, ezek egyszerre szabadulnak ki? Vagy csak az egyik lök?dik ki, és a másik elsorvad? Valakivel történt már hasonló?

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak az egyik reped meg, de lehet, hogy mindkettõ. Közel egyidõben szabadulnak ki, de nem feltétlenül egyszerre. Ez a vizsgálat mikor volt? Nem mentél ill mész vissza kontrollra? Mert a sárgatestbõl lehetne látni, hogy megrepedt-e mindkettõ.

Lehet, hogy csak az egyik reped meg, de lehet, hogy mindkettõ. Közel egyidõben szabadulnak ki, de nem feltétlenül egyszerre. Ez a vizsgálat mikor volt? Nem mentél ill mész vissza kontrollra? Mert a sárgatestbõl lehetne látni, hogy megrepedt-e mindkettõ.
A kérdező hozzászólása: A vizsgálat múlt hét csütörtökön volt, péntek este volt alhasi fájdalmam, szerintem akkor volt tüszõrepedés, de arra én is kíváncsi lennék, hogy kiszabadult-e mindkettõ? Meddig érdemes visszamenni kontrollra? Ha esetleg szerdán vagy csütörtökön mennék, vagy valamikor a héten, az már késõ lenne?
Nem késõ. Ha a héten visszamész, akkor szépen kell majd látniuk. A sárgatest elvben addig megmarad, amíg a következõ menzesz meg nem jön, illetve elõtte nem sokkal sorvad el. De ha sikeres volt a hónap, tehát létrejött terhesség, akkor megmarad utána is.
A kérdező hozzászólása: Akkor megpróbálok visszamenni a héten! Nagyon szépen köszönöm a válaszod! :)
Az ilyen hónapokban van esély ikrekre...
A kérdező hozzászólása: Igen, bár én annak is nagyon örülnék, ha a kettõbõl az egyik összejönne... :)
De jó neked :) Két tüszõ is megérett. Végül is mi lett az UH eredménye?
A kérdező hozzászólása: Szia, Köszi az érdeklõdést, végül nem tudtam visszamenni UH-ra, de sajnos megjött... :(
Sajnálom, pedig olyan biztató volt!

Mindkét petefészekben több tüszőre utaló cisztikus képlet. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: Szerintem kérdezd meg az orvosod. A "cisztikus" jelzõ nem utal vmi jóra, de nem vagyok orvos, ezért nem tudom! Õ biztosan segít!

Szerintem kérdezd meg az orvosod. A "cisztikus" jelzõ nem utal vmi jóra, de nem vagyok orvos, ezért nem tudom! Õ biztosan segít!

Mindkét petefészkemben 2-2 tüsző van, de nem elég nagyok az UH-s doki szerint. Mik az esélyeim?

Jelenlegi ciklusom 3. napjától a 7.-ig Clostilbegytet szedtem, ma tartok a 12. napon és most jövök az ultrahangról. Mind két oldali petefészkembe 2 tüsz? van, de az ultrahangos doki azt mondta, hogy lehetnének nagyobbak is. Most 15 mm-es mindegyik. Szerintetek van esély arra, hogy legyen ovulációm? Lehet, hogy még korai volt az UH? Szerintetek ilyenkor érdemes mindennap próbálkozni vagy elég minden másnap is. Azt hallottam, hogy a spermiumoknak nem árt, ha minden másnap van együtt az ember. Esetleg tudtok olyan gyógyteát, ami el?segíti a peteérést? Segítsetek a tanácsotokkal légyszi! Most nagyon kétségbe vagyok esve, hogy már megint nem jön össze a baba! Már több, mint 1 évre próbálkozunk! El?re is köszi válaszotokat!

Legjobb válasz: teák: cickafark, palástfû, illetve vannak az aloés cuccok Royal Jelly, Berry, ezek nagyon jók.

teák: cickafark, palástfû, illetve vannak az aloés cuccok Royal Jelly, Berry, ezek nagyon jók.
Agnus castus (barátcserje) tüszõrepedést elõsegítõ . babatervezok.othhona.net shopban rendelhetõ.
Jó kis torna, és óriási orgazmusok! :-))))) Ne essél kétségbe, abból jó nem sülhet ki. Szex, szex, szex!
A kérdező hozzászólása: 3 és 4 cm-eresek, elírtam :)
Igen. De ezek mellett is, ha pozitív a teszt, akkor elsõsorban terhességre kell gyanakodni, majd ha ez ki van zárva, akkor a cisztákra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!