Találatok a következő kifejezésre: Mindkét mellből szoptatni a (3 db)

Hogyan tudom nővelni a tejem mennyiségét, hogy az 1 hónapos babámnak elég legyen? Mindkét mellből kell szoptatnom, és még az sem elég neki, korábban lefejt tejjel kell kiegészítenem. Napi 2x iszok tejserkentő teát.

Legjobb válasz: Szia.Elõször is pihenj sokat,2* igyál sokat,3*egyél tartalmasat.közhelynek hangzik,de ezek amik növelik a tej mennyiségét,és az hogy minél töbet szoptatod.és szopizás után fejed.de ne azonalli hatást várj,olyan 4,5 nap mire be áll a tej mennyisége.nekem a homeosbogyók nagyon sokat növelték a tejem,én teát nem ittam,mert fájt tõle a babám hasa.igyál alkoholmentes sört,és tényleg pihenj amikor csak tudsz.

Szia.Elõször is pihenj sokat, 2* igyál sokat, 3*egyél tartalmasat.közhelynek hangzik, de ezek amik növelik a tej mennyiségét, és az hogy minél töbet szoptatod.és szopizás után fejed.de ne azonalli hatást várj, olyan 4, 5 nap mire be áll a tej mennyisége.nekem a homeosbogyók nagyon sokat növelték a tejem, én teát nem ittam, mert fájt tõle a babám hasa.igyál alkoholmentes sört, és tényleg pihenj amikor csak tudsz.
Van még a homeopátiás bogyó a patikában. A védõnõk is tudnak receptet adni kis tejserkentõ bogyók készítésére. A legjobb mód, ha napi 3 liter folyadékot iszol, ebbe a levesek, tej nem számít bele. Olyan gyakran tedd mellre, amilyen gyakran csak kéri a baba. Próbálkozhatsz még közte fejéssel is. Nekem csak az utóbbi segített. 3 hét kellett, mire beállt a mennyiség. Viszont aztán több is lett a kelleténél, tudtam eltenni.
Bocs az off-ért! Elsõnek: Milyen homeós bogyó segített és milyen mennyiségben szedted?
elsõ vagyok.én az urtica urens 5 ch-t szedtem naponta 2*5 golyócskát.és tényleg figyeltem, hogy elötte utána ne egyek ne igyak, mert ezek is csökkentik a hásukat.ez nekem mindig bevált.meg a sür, ami szinte azonnal növelte, na meg a sok sok alvás.
Mindenkinek más válik be. Én is ittam a Laktoherb teát, semmi hatása nem volt. Viszont ha jól ettem, azonnal beindult a tejtermelésem. A folyadékbevitel sem serkentette úgy a tejtermelést, mint a rendes evés. És a lelki nyugalom is sokat számít, legalábbis nálam. Amikor a férjem nem volt otthon, mert el kellett utazzon több napra, elapadt a tejem, de aztán azonnal visszajött, amikor hazatért.
Szia Szerintem meg növeld a tea mennyiségét. Én másfél liter teát iszom egy nap alatt. Mondtam is a védõnõmnek, és azt mondta, hogy az megfelelõ mennyiség, meg hogy annál többet ne is igyak.. De amúgy a a laktoherb teán rajta is van, hgy napi 4-6 alkalommal "kell" fogyasztani. Én úgy csinálom, hogy este felrakok 1.7 liter vizet fõni, és miután felforrt, beleteszek 5 filtert. Ezt hagyom állni egy kicsit. Elvileg 10 percig kell hagyni, de én több ideig szoktam, az biztos.. De van egy ismrõsöm pl.és õ teát is iszik, meg homeós bogyót is szed egyben.. Kinek mi vált be.. További jó babázást mindenkinek!! :) /Üdv., egy 8 és fél hetes kis babuci anyukája :) /
Jó a szopi tea, de nem szabad belõle 4-6 csészénél többet inni. Ugyanis a tea vízhajtó, így sokat kell pisilni a szervezetnek pedig KELL a víz a tejtermeléshez!!!

Amikor mindkét mellből kezdek szoptatni mennyi idő alatt nő a tej mennyisége?

3 hónapos a kisfiam és eddig csak 1 mellb?l szoptattam, most viszont megjött a menstruációm és ez igy nem elég, viszont két napja csak szopizik egész nap, és még igy sincs jóllakva, már pótláson gondolkodom

Legjobb válasz: Hagyd még a tápszert, kérlek! Igyál tejserkentõ teát, alkoholmentes sört. Ezek sok finom tejcsit gyártanak. Nekem a következõ étkezésre, tehát 3 óra múlva mindig szét akar robbanni a mellem, annyi lesz. A fejés és gyakori mellretétel is serkentõleg hat a tejtermelésre. www.szoptatasert.hu

Hagyd még a tápszert, kérlek! Igyál tejserkentõ teát, alkoholmentes sört. Ezek sok finom tejcsit gyártanak. Nekem a következõ étkezésre, tehát 3 óra múlva mindig szét akar robbanni a mellem, annyi lesz. A fejés és gyakori mellretétel is serkentõleg hat a tejtermelésre. http://www.szoptatasert.hu
a sör nem puffasztja fel a gyereket? hogy szénsavas?
Jó korán megjött :-SS Szerintem várj még egy kicsit a növekedési ugrásnál is kell néhány nap, míg beáll a cici. Én személy szerint végig szoptatnék még 2-3 napot, ha van lehetõséged súlyt is mérj közben és hogy mennyiket eszik. Ráadásul pont 3 hósan van egy növekedési ugrás is, szerintem pont ezt kaptátok telibe. Tarts ki és ne pótold inkább. Viszont ha nagyon nem megy és a babó is folyton sír, akkor adj neki kevés tápszert szopi elõtt este. Mi is így csináltuk, és így el bírtuk hagyni miután helyre állt a rend, mert ha elõtte adod azt a deci tápot az nem elég neki, viszont nem sír és lesz türelme szopizni. Így több lesz a tejcsi is, csak lassabban, mint pótlás nélkül. Sok sikert!
ja és nem írtam a legfontosabbat, ami nekünk segített a More Milk kapszula 4*2 napi.
Néhány pukit biztosan eredményez a sör, de tényleg tök sok tejem van tõle.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek! igen, jól összejött minden, azért remélem visszaáll a régi rend egy pár nap múlva. Nem szivesen adnék tápszert, de meddig lehet hallgatni a sirását? teljesen kiborit, és sajnálom hogy nem tudok neki elég tejet termelni - már szegénykémnek nincs türelme szivni az üres mellemet
A kérdező hozzászólása: ma mértem is, valami 100-120 között evett, eddig viszont volt mkor 180-200 is, elég sokkal van kevesebb, és ördögi kör, mert minél jobban emésztem magam, tudom, hogy annál rosszabb

Mindkét mellből kell szoptatni a 3-4 hetes babát vagy elég az egyikből?

Ha csak egy mellb? szív, elég neki a kb 35-40ml?

Legjobb válasz: Szia! Annyit eszik, amennyi jól esik neki. Ha egy cicin jóllakik, akkor nem kell a másikat a szájába nyomkodni! :) Az enyém is váltogatja õket. Csak arra figyelj, hogy mindig a soron következõbõl (amibõl nem elözöleg evett) etesd, hogy be ne gyulladjon. Ha éhes és nincs több a melledben úgyis követelni fogja a másikat.

Szia! Annyit eszik, amennyi jól esik neki. Ha egy cicin jóllakik, akkor nem kell a másikat a szájába nyomkodni! :) Az enyém is váltogatja õket. Csak arra figyelj, hogy mindig a soron következõbõl (amibõl nem elözöleg evett) etesd, hogy be ne gyulladjon. Ha éhes és nincs több a melledben úgyis követelni fogja a másikat.
Az attól függ, hogy mennyi tej van egy mellben. Én úgy csináltsm hogy egyszer az egyikbõl majd kb 2 óra múlva mikor éhes lett a másikból etettem. Hogyha nem szívta ki az összeset akkor amelyikbõl evett lefejtem. Hogyha úgy látod hogy már nem akar szopni akkor jól lakott, de ha éhesnek látod (ilyenkor hiába teszed mellre megpróbálja szívni de nem kell neki)akkor érdemes átrakni a másik mellre és ha szívja akkor kevés volt neki a tej.Ilyenkor kell két mellbõl etetni. A 35-40 ml már lassan kevés lesz neki, hogyha kétóránként eszik, bár attól is függ, hogy hány kiló. Hogyha nem elég a tej akkor érdemes egy kicsit erõltetni a babát, hogy akkor is szívja ha nincs már benne mert ez fokozza legjobban a tejtermelõdést.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!