Találatok a következő kifejezésre: Mindig rendszertelen a mensim (5 db)

Babát szeretnénk, február óta, probálkozunk. Azóta rendszertelen a mensim, eddig 10 napokat késett, mindig, most meg sajnos megjött ma, (10. -e helyett). Mit tanácsoltok?

Menjek el orvoshoz? Ha elmegyek mit fog csinálni, lesznek e vizsgálatok.. Köszönöm el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: Az elsõ kérdése az lesz, hogy mutasd meg a menszesznaptárodat... Indokolt lehet a vérvétel, hogy tisztázza a hormonszintedet. Ezenkívül tanácos lenne/lett volna hõgörbét vezetni, az alapból nagyon sokat elárul az értõ szemnek. de még mindig nem késõ, kezdd el már ma. ha a menszid mindig késik 10 napot, akkor ez azt jelenti, hogy nem 28, hanem 38 naposak a ciklusaid. Ez meg nem baj, ha mindig ennyi, bár tényleg nem ez a tipikus. Ma 4 appal korábban jött meg ehhez képest, de ennyi ingadozás bõven belefér. (Nekem 28 napos ciklushossz mellett volt már 25 napos és 34 napos is.) A lényeg az, hogy legyen peteérés és ovuláció, ez kiderül a hõgörbébõl.

Az elsõ kérdése az lesz, hogy mutasd meg a menszesznaptárodat... Indokolt lehet a vérvétel, hogy tisztázza a hormonszintedet. Ezenkívül tanácos lenne/lett volna hõgörbét vezetni, az alapból nagyon sokat elárul az értõ szemnek. de még mindig nem késõ, kezdd el már ma. ha a menszid mindig késik 10 napot, akkor ez azt jelenti, hogy nem 28, hanem 38 naposak a ciklusaid. Ez meg nem baj, ha mindig ennyi, bár tényleg nem ez a tipikus. Ma 4 appal korábban jött meg ehhez képest, de ennyi ingadozás bõven belefér. (Nekem 28 napos ciklushossz mellett volt már 25 napos és 34 napos is.) A lényeg az, hogy legyen peteérés és ovuláció, ez kiderül a hõgörbébõl.
Mindenképp menj el mert annak hogy rendszertelen lehet valami oka.Nem baj ha kivizsgálnak alaposan, lehet kapsz gyógyszert és vitaminokat is.
Amilyen vizsgálatokat még elvégezhet: hasi és hüvelyi ultrahang, hogy szervileg minden rendben van-e, uh-val követheti a peteérés és tüszõrepedés folyamatát és a méhnyálkahártya megvastagodását, méhnyaknyák-vizsgálatot és rákszûrést végezhet, méhnyak-összeférhetõséget a párod spermájával, és petevezeték-átjárhatóságit.

Csináltam tesztet de a terhességi csík fordítva jelent meg mint ahogy szokott. Jártatok már igy, hogy a teszt csík fordítva volt halvány színű? Rendszertelen a mensim, de bízom benne hogy lesz kistesó.

Legjobb válasz: Én jártam már így, márminthogy a tesztablakban nem függõleges, hanem vízszintes csík jelent meg, ha erre gondolsz. Sajnos hibás volt a teszt, és nem volt baba. :( De neked drukkolok!

Én jártam már így, márminthogy a tesztablakban nem függõleges, hanem vízszintes csík jelent meg, ha erre gondolsz. Sajnos hibás volt a teszt, és nem volt baba. :( De neked drukkolok!
Gratula így is, visszakerestem a kérdésedet! :) Judit
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Judit!

Mindig rendszertelen volt a mensim. (30-48 nap között váltakozik. ) Az orvosom végzett hormonvizsgálatot, aszerint minden rendben. Be lehet valahogy állítani fogamzásgátló nélkül?

(Rövidesen gyermeket szeretnénk. )

Legjobb válasz: Nekem is aránylag rendszertelen, soha nem próbáltam beállítani és van két gyerekem, akarunk még egy harmadikat. A naptár-módszer kevésbé megbízható így, de ha valaki esetleg megérzi az ovulációt (gondolom ez a kérdés lényege), nyert ügye lehet. Mellesleg én nem érzem és mégis mindig két hónap után összejött a baba. Nem szabad görcsölni a fogamzás miatt és szeretetben kell együtt lenni, a szex öröméért... Meglesz! Sok sikert!

Nekem is aránylag rendszertelen, soha nem próbáltam beállítani és van két gyerekem, akarunk még egy harmadikat. A naptár-módszer kevésbé megbízható így, de ha valaki esetleg megérzi az ovulációt (gondolom ez a kérdés lényege), nyert ügye lehet. Mellesleg én nem érzem és mégis mindig két hónap után összejött a baba. Nem szabad görcsölni a fogamzás miatt és szeretetben kell együtt lenni, a szex öröméért... Meglesz! Sok sikert!
Nekem sajna 10 év alatt sem állt be a havim, csak amikor fogamzásgátlót szedtem.Fél éve nem szedem, mert babát akarunk, és akkor jön meg amikor kedve tartja.Mindig csak reménykedem, hogy talán baba, aztán 2hét múlva megjön.Bocsi, hogy nem tudtam választ adni a kérdésedre, de remélem valaki ír egy okosságot ami mindkettõnkön segít!Addig is kitartás!Egy sorstárs

A ciklusom még mindig rendszertelen és a mensi mennyisége kevesebb mint szokott! Elképzelhető hogy nincs peteérésem? Nagyon aggódok, most mit tegyek?

5 hónapja hagytam abba a gyógyszert!Elképzelhet? hogy nincs peteérésem?5 évig szedtem a triregolt!

Legjobb válasz: Szia! Amikor abbahagytam a gyógyszert akkor a dokim 2 naponta uh-gal nézte meg, hogy van e peteérésem. De most már gyógyszertárban lehet kapni ovulációs tesztet az is kimutatja a peteérést. Ne ess kétségbe lehet hogy több idõre van szüksége a szervezetednek hogy rendbe jöjjön a ciklusod.

Szia! Amikor abbahagytam a gyógyszert akkor a dokim 2 naponta uh-gal nézte meg, hogy van e peteérésem. De most már gyógyszertárban lehet kapni ovulációs tesztet az is kimutatja a peteérést. Ne ess kétségbe lehet hogy több idõre van szüksége a szervezetednek hogy rendbe jöjjön a ciklusod.
Szerintem kezdd el mérni a hõdet reggel, mindig ugyanabban az idõben. A ciklus elején alacsonyabb a hõ, az ovuláció napján egy kicsit lemegy (ez nem mindig van így), aztán minimum 2 tizeddel felmegy és úgy is marad a mensesig. Ha felment a hõd a cilus 2. felében, akkor valszeg volt peteérésed. Esetleg vegyél ovulációs tesztet, és kezdj el tesztelni a ciklusod 10-17 napjáig! Mivel egyik se 100%-os, ha 3 hónapig nem tudod megállapítani a peteérést, menj el dokihoz, ahol utrahanggal megnézik, hogy van-e peteérésed, vagy a doki megmondja, mit csinálj.

A mensim mindig nagyon rendszertelen volt, hol megjott, hol nem. Mit ajanlotok, hogy minnel elobb sikeruljon a baba? Parommal mar nagyon szeretnenk!

Legjobb válasz: Érdemes lenne orvoshoz menni!!Kivizsgál rendesen és be állítja a menszeszed!!Használhatsz ovu tesztet is!!A.

Érdemes lenne orvoshoz menni!!Kivizsgál rendesen és be állítja a menszeszed!!Használhatsz ovu tesztet is!!A.
Hát egy endokrinológusi kivizsgálást mindenképpen.
vizsgáltasd ki magad mert valószinüleg van valami hormonális problémád, igy nem sok esély van rá vagy lehet nem marad meg ha sikerül. l PCOS-nál nagyon gyakori a vetélés ha nem tud róla a kismama és ninsc kezelve. kb 80% az esély a vetélésre olyankor, de sokan mint pl én is (pedig nagyon enyhe a betegség nálam) sajnos nem is sikerül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!