Találatok a következő kifejezésre: Mindig rendszertelen a (54 db)

Lehet hogy két év után még mindig rendszertelen a menstruációm?

Legjobb válasz: Hát persze,sok embernek még akkor is rendszertelen,mikor már betöltötte a 20-at.Fiatalabb korban gyakran rendszertelen,és nem csak az elsõ évben.Csak arra figyelj,hogy a két ciklus közötti távolság (egy év után)maradjon 21-35 nap között,mert ha alul-,illetve fölül teljesíti,fõleg úgy,hogy ez nem csak egyszer fordul elõ,érdemes nõgyógyászhoz fordulni. Remélem tudtam segíteni,12/L,1 éve menstruálok,és nagyon rendszertelen:D

Hát persze, sok embernek még akkor is rendszertelen, mikor már betöltötte a 20-at.Fiatalabb korban gyakran rendszertelen, és nem csak az elsõ évben.Csak arra figyelj, hogy a két ciklus közötti távolság (egy év után)maradjon 21-35 nap között, mert ha alul-, illetve fölül teljesíti, fõleg úgy, hogy ez nem csak egyszer fordul elõ, érdemes nõgyógyászhoz fordulni. Remélem tudtam segíteni, 12/L, 1 éve menstruálok, és nagyon rendszertelen:D
Mindenképp menj el dokihoz. Lehet, hogy csak valami apró hormonális gondod van. Nekem is rendszertelen volt évekig. Volt, hogy kimaradt, máskor meg sûrûbben jött meg a kelleténél. Évek múlva teljesen más okból derült ki, hogy LTH hormonból túl sokat termelek. Most kaptam rá gyógyszert, azóta minden oké.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsotokat de nekem volt hogy két hónapig azt hittem hogy végre rendszeres lesz de utána pedig két hónapig nem jön meg. Ma kellene megjönnie /28.napja/eddig még nem jött meg.
Elsõ vagyok. Én 26 éves vagyok, 20 éves koromban írt fel a dokim fogamzásgátlót, hátha rendbejön tõle a hormonrendszerem, addig nem is foglalkozott velem. 3 évig szedtem, utána abbahagytam, mert gyereket szeretnék. Újra kezdõdtek a tünetek, elmentem vérvételre, ott derült ki, mi a bajom.
A kérdező hozzászólása: És egyébként hova kellene elmennem a nõgyógyászhoz vagy háziorvoshoz?Amúgy én 13 éves vagyok.
Mindenképp nõgyógyászhoz. A háziorvos sokszor nem ért az ilyen dolgokhoz. A nõdokitól meg nem kell félni, én kezelés miatt rendszeresen járok az enyémhez, nagyon jó fej.
Szerintem lehet mert én 15 éves vagyok 2 éve van meg !Nekem is hol többször hol kevesebszer jön meg!

Szűlés után, ha még mindig rendszertelen a vérzésem, hogy veszem észre, ha teherbeesnék?

Sz?lés után vagyok 7 hónappal. Eddig 2x jött meg, de hosszabb volt a ciklusom 28 napnál. A múlt hét szombaton, mikor együtt voltam a férjemmel, történt egy kis 'baleset'. Ahhoz a naphoz képest 14 napra, ha csinálok egy tesztet, az már kimutatja megbízhatóan, hogy mi a helyzet?

Legjobb válasz: Igen kimutatná ha valóban fenáll terhesség. ha rendszertelen a ciklus és nem szoptatsz szedhetsz fogamzásgátlót v. mérd az ébredési hõdet ha terveztek babát. ha nem szeretnél babát de még szoptatsz akkor szedhetsz cerazette-t .

Igen kimutatná ha valóban fenáll terhesség. ha rendszertelen a ciklus és nem szoptatsz szedhetsz fogamzásgátlót v. mérd az ébredési hõdet ha terveztek babát. ha nem szeretnél babát de még szoptatsz akkor szedhetsz cerazette-t .

Pcos-nál mindig rendszertelen a menstruáció?

Volt, akinek semmilyen jellegzetes tünete sem volt, csak a doki megállapította?

Legjobb válasz: nekem 4 honapig nem jott meg majd 3 aztan megint 3 kaptam ra fog gatlot azota minden honapban :)

nekem 4 honapig nem jott meg majd 3 aztan megint 3 kaptam ra fog gatlot azota minden honapban :)
És még egyszer: a gyógyszertõl nem termelõdnek a nõi hormonjaid, hanem napról napra beviszel x mennyiséget belõlük, amennyi elég a peteérés leállításához. Az én kezelõorvosom nem is engedte, hogy elkezdjem, sem az endokrin szakember, sem a nõgyógyász. És a tanulmányok alapján én sem szedném, de mindegy, ezen nem veszünk össze.
Tudod, ez nem teljesen így mûködik, a fogamzásgátló negatív feedbacket használ, effektíve letiltja a petefészkeidet. Jártas vagyok az orvostudományokban, szóval hidd el: pcora nem jó a fogamzásgátló, csak átmeneti megoldás. Okot nem kezel. De ha nekem nem hiszel: http://www.pco-szindroma.hu/kb/entry/75/
Errol van szo 1. vagyok az hulye aki azt mondja h a PCOra nem jo a fog gatlo mert azt irja fel az orvos en 17 vagyok es mindig rendszertelen volt a mensim de nem foglalkoztunk vele mert hogy meg novok... de miutan lett komoly kapcsolatom es nem jott meg tovabbra sem idoban azt hittem terhes vagyok ezert mentem el dokihoz akitol Yadinet kaptam mert az nem eros fajta gyogyszer. es igen FOG. GATLOVAL kezelik a hormonok miatt mert az a lenyeg hogy a noi hormonjaid kello keppen termelodjenek Ezt a babasoknak: a dokim azt mondta, hogy ha babat szeretnek majd akkor azert majd meg kell kuzdceni de nem lesz gond csak ra kell segiteni, szoval en mindenkepp at beszelnem egy jo orvossal:)
3-as vagyok Gondolom diane 35öt kaptál, vagy valami hasonlót. Gátolja a ciszták képzõdését a gyógyszer, de aztán nagyon el tud ám "durvulni" a gátlás alól felszabadult petefészek. Gondolj arra, hogy jó kezekben vagy, és hogy sikerülni fog!!! Nagyon drukkolok neked! :)
#3/4! Én kb 15 éves koromba kezdtem el fog.gátlót szedni. nem azért mert én azt szerettem volna, hanem mert rendszertelen volt a ciklusom (állandóan barnáztam és vérszegény lettem). akkor csináltak is uh-t és a doki nem mondott semmit hanem felírta a gyógyszert. most több mint 1, 5 éve babát szeretnénk és most váltottam orvost és õ mondta hogy pco-m van. nézte a jópár évvel ezelõtti uh-s képet és már akkor is ez volt a bajom, csak akkor megoldották a gyógyszerrel. most meg kínlódunk, mert nem akar összejönni a baba. már túl vagyok 2 hsg-n, injekciós és closty kúrán és egy lapar (drilling) mûtéten. én azóta is "szidom" az akkori dokimat. mert miért nem tudta akkor helyretenni ezt a bajomat, nem tudom. :(
Egyébként babázni szeretnétek? Ha rendszeresen menstruálsz, akkor sok sikert hozzá, szerintem nem lesz gond! :) )
A fogamzásgátlótól nem menstruálsz, hanem megvonásos vérzésed van, pcos-nél nem nagyon kellene fogamzásgátlót szedni, szerintem ezt beszéld még át az orvossal. Egyébként nekem voltak cisztáim, meg iszonyatos inzulinértékem, és 28-29 napos ciklusaim, rendszeresen, peteéréssel. :) Hála Istennek - össze is jött a baba szinte egybõl.
Nekem gyerek korom óta kb 30 naposak voltak, nem nagyon maradt ki. Majd elkezdtem fogamzásgátlót szedni, ekkor nem tudtam a pco-ról, bár az uh-on megállapították, csak nekem nem mondták. Azt meg nem értettem, h mi van a papírban. (Évekkel késöbb találtam meg ezt az uhos papírt.) Miután abbahagytam, rendesen megjött 1szer, a következö hónapban terhes lettem. Mikor terveztük a kistesót, akkor nagyjából rendszeres volt, de nem sikerült. Aztán egyszer 5 hónapig nem jött meg, ekkor már voltak ciszták is. Elkezdtem szedni a merckformint és beállt rendszeressé a mensim, de még sokat kellett várnunk a kistesó fogantatásáig. 13hkm
Kedves Utolsónak teljesen igaza van. nálam nem elég hogy amikor elkezdtem szedni a fog.gátlót akkor sem mûködtek megfelelõen a petefészkeim, de a gyógyszer abbahagyása után sem "indultak" be. sajnos! szóval a sok cisztától olyan volt mintha még mindig szedném a gyógyszert, pedig már több mint 1, 5 éve abbahagytam!

Kedves Doktor Úr! A lányom tizenkét éves kora óta menstruál, most tizenhat éves, de még mindig rendszertelen a menstruációja. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez normális-e és várjunk-e még, rendszeres lesz vagy forduljunk orvoshoz.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban még előfordulhat, hogy a menstruáció nem rendszeresen jelentkezik. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ebben az életkorban még előfordulhat, hogy a menstruáció nem rendszeresen jelentkezik. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
A kérdező hozzászólása: Ezzel még nem csak a kontrolon.
Szia!Én voltam ezzel nõgyógyásznál és semmi gond nincs(vérvétel, vizsgálatok és sok UH)! Szoptatsz még?Egyébként nálam is ez van, van hogy 2 hetente jön meg máskor meg 2 havonta 1x.Én szoptatok még valószínû ezért......Üdv.15 hós nagyfiú anyukája
Nogyogyasznal voltal? Nekem ciszta miatt volt 2x meg egy honapban.

Mindig rendszertelen volt a mensim. (30-48 nap között váltakozik. ) Az orvosom végzett hormonvizsgálatot, aszerint minden rendben. Be lehet valahogy állítani fogamzásgátló nélkül?

(Rövidesen gyermeket szeretnénk. )

Legjobb válasz: Nekem is aránylag rendszertelen, soha nem próbáltam beállítani és van két gyerekem, akarunk még egy harmadikat. A naptár-módszer kevésbé megbízható így, de ha valaki esetleg megérzi az ovulációt (gondolom ez a kérdés lényege), nyert ügye lehet. Mellesleg én nem érzem és mégis mindig két hónap után összejött a baba. Nem szabad görcsölni a fogamzás miatt és szeretetben kell együtt lenni, a szex öröméért... Meglesz! Sok sikert!

Nekem is aránylag rendszertelen, soha nem próbáltam beállítani és van két gyerekem, akarunk még egy harmadikat. A naptár-módszer kevésbé megbízható így, de ha valaki esetleg megérzi az ovulációt (gondolom ez a kérdés lényege), nyert ügye lehet. Mellesleg én nem érzem és mégis mindig két hónap után összejött a baba. Nem szabad görcsölni a fogamzás miatt és szeretetben kell együtt lenni, a szex öröméért... Meglesz! Sok sikert!
Nekem sajna 10 év alatt sem állt be a havim, csak amikor fogamzásgátlót szedtem.Fél éve nem szedem, mert babát akarunk, és akkor jön meg amikor kedve tartja.Mindig csak reménykedem, hogy talán baba, aztán 2hét múlva megjön.Bocsi, hogy nem tudtam választ adni a kérdésedre, de remélem valaki ír egy okosságot ami mindkettõnkön segít!Addig is kitartás!Egy sorstárs

Már 10 napja megvan a mindjárt megjön érzés+minden előjel, de még semmi sem jön. Mi lehet? Mindig rendszertelen.20/L

minden előjelem megvolt, görcsök, puffadás, pecsételés, pattanások, idegeskedés stb...de még mindig nem akar...kb 1 hete szinte minden másnap görcsöl a hasam egy keveset..olyan megjövősen..de semmi. Minidg óvszerrel csináltuk, rendesen, odafigyeltünk...sosem volt baj..már 1 éve azzal csináljuk..és még csak el sem szakadt soha + tisztálkodás is megvan...szóval mi lehet? lehetséges, h sok stressz teszi? már a 35. napban járok...elvileg már meg kellene jönni...de volt, sosem pontos

Legjobb válasz: A stressz is kihat ,, a rendszertelen evés! de nem gondolom hogy terhes vagy,,mivel ezek a dolgok olyankor nem lennének normális jelek ha terhes lennél,, szerintem menj el nõgyógyászhoz,, vagy ha annyira izgulsz akkor vegyél egy tesztet!

A stressz is kihat , , a rendszertelen evés! de nem gondolom hogy terhes vagy, , mivel ezek a dolgok olyankor nem lennének normális jelek ha terhes lennél, , szerintem menj el nõgyógyászhoz, , vagy ha annyira izgulsz akkor vegyél egy tesztet!
Elõször is mindenképp tesztelj, majd utána menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: a legutóbbi aktuskor, ha teherbe estem volna, még a beágyózádásnál sem tartanék...az azelõtti óta meg már régen terhességi tüneteknek kellene lennie ..de minimum egy begyazódási vérzésnek kellett volna lennie már azóta..(vagy lehet szagérzékenység, szédülés, émelygés, hányinger, gyakori pisilés..szóval ilyenek nem jelentkeztek)
A kérdező hozzászólása: legutóbb jan. 25.én jött meg, de már 21-e elõtt egy jó héttel éreztem az elõjeleket
Nagyot tévedsz. Az elõtte lévõ aktusból is lehetsz éppen terhes, nem mindenkinek vannak tünetei, de elárulom neked, hogy a görcsök, puffadás, mindjárt megjön érzés, pecsételés, mellfájdalom ez mind mind terhestünet is.
A kérdező hozzászólása: persze, h lehet az elõzõ aktusból is terhes, de annak még nem lenne látható, tapasztalható eredménye

Kedves doktor úr? 25 éves nő vagyok, már több mint fél éve probalkozunk a babán, még nem sok sikerrel. Nekem a menstruációm rendszertelen, már egy áve abbahagytam a fogamzásgátló használatát, gondolom nem ettől lehet rendszertelen. A nőgyógyászom azt mond

Kedves doktor úr? 25 éves nő vagyok, már több mint fél éve probalkozunk a babán, még nem sok sikerrel. Nekem a menstruációm rendszertelen, már egy áve abbahagytam a fogamzásgátló használatát, gondolom nem ettől lehet rendszertelen. A nőgyógyászom azt mondta, nincs problema, mondjuk nála is tavaly júliusban voltam. Lehetséges, hogy a férjemmel van a gond? A sógornőmnek (a férjem testvére) nem lehet babája, nem tudom pontosan az okát, de nem volt neki soha menstruációja. Lehetséges, hogy a férjem is örökölt valamit? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A meddőségi kivizsgálás mindig kétirányú, hiszen a férfipartnert is vizsgálni kell – urológiai/andrológiai vonalon. Amennyiben a vérzései rendszeresek, akkor mindenképpen javaslok egy mielőbbi hormonvizsgálatot Önnél. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A meddőségi kivizsgálás mindig kétirányú, hiszen a férfipartnert is vizsgálni kell – urológiai/andrológiai vonalon. Amennyiben a vérzései rendszeresek, akkor mindenképpen javaslok egy mielőbbi hormonvizsgálatot Önnél. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves doktor úr? 25 éves nő vagyok, már több mint fél éve probalkozunk a babán, még nem sok sikerrel. Nekem a menstruációm rendszertelen, már egy áve abbahagytam a fogamzásgátló használatát, gondolom nem ettől lehet rendszertelen. A nőgyógyászom azt mond

Kedves doktor úr? 25 éves nő vagyok, már több mint fél éve probalkozunk a babán, még nem sok sikerrel. Nekem a menstruációm rendszertelen, már egy áve abbahagytam a fogamzásgátló használatát, gondolom nem ettől lehet rendszertelen. A nőgyógyászom azt mondta, nincs problema, mondjuk nála is tavaly júliusban voltam. Lehetséges, hogy a férjemmel van a gond? A sógornőmnek (a férjem testvére) nem lehet babája, nem tudom pontosan az okát, de nem volt neki soha menstruációja. Lehetséges, hogy a férjem is örökölt valamit? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A meddőségi kivizsgálás mindig kétirányú, hiszen a férfipartnert is vizsgálni kell – urológiai/andrológiai vonalon. Amennyiben a vérzései rendszeresek, akkor mindenképpen javaslok egy mielőbbi hormonvizsgálatot Önnél. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A meddőségi kivizsgálás mindig kétirányú, hiszen a férfipartnert is vizsgálni kell – urológiai/andrológiai vonalon. Amennyiben a vérzései rendszeresek, akkor mindenképpen javaslok egy mielőbbi hormonvizsgálatot Önnél. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Miért olyan rendszertelen a mestruációm? Már 7éve menstruálok, mindig hosszú volt a ciklusom, de az utóbbi hónapokban még hosszabb és elég rendszertelen. Mostanság 50-54napra jön meg a nálam normális 35-36 helyett. Mitől lehet ez?

Semmilyen gyógyszert nem szedek és tudtommal semmin nem változtattam.

Legjobb válasz: pont ugyanigy vagyok en is! eleinte volt h honapokig kimaradt, akkor voltam vizsgaalton es minden rendben volt. az utobbi par evben 5-7 hetes ciklusaim vannak. en az 5 hetest (35 napos) ciklust "normalisnak" tartottam magamhoz kepest de ez sem az! nekem a nogyogyasz felfedezte h policisztas a petefeszkem es ezert (is) kesik. az endokrinologus pedig 1 csomo vervizsgalat utan felirt progeszteront es pajzsmirigyhormont. en is megszoktam es jol voltam ugy de hidd el ez tenyleg nem normalis es erdemes utanajarni! 1 nogyogyaszati vizsgalat amugyis elkel neha, ugyh jo lenne elmenned h a szervi gondot kizarhasd. es a vervizsgat a hormonokra mindenkepp csinaltasd meg!!! lehet h komoly a baj es idovel csak sulyosbodni fog es aztan nagy bajban leszel ha babat akarsz :-s 20L

pont ugyanigy vagyok en is! eleinte volt h honapokig kimaradt, akkor voltam vizsgaalton es minden rendben volt. az utobbi par evben 5-7 hetes ciklusaim vannak. en az 5 hetest (35 napos) ciklust "normalisnak" tartottam magamhoz kepest de ez sem az! nekem a nogyogyasz felfedezte h policisztas a petefeszkem es ezert (is) kesik. az endokrinologus pedig 1 csomo vervizsgalat utan felirt progeszteront es pajzsmirigyhormont. en is megszoktam es jol voltam ugy de hidd el ez tenyleg nem normalis es erdemes utanajarni! 1 nogyogyaszati vizsgalat amugyis elkel neha, ugyh jo lenne elmenned h a szervi gondot kizarhasd. es a vervizsgat a hormonokra mindenkepp csinaltasd meg!!! lehet h komoly a baj es idovel csak sulyosbodni fog es aztan nagy bajban leszel ha babat akarsz :-s 20L
Nem kell megijedni vagy ilyesmi, szerintem kérdezz meg egy nõgyógyászt, õ biztosan tudja a pontos okát.
meddig tart?
A kérdező hozzászólása: Pontosan 7 napig tart és normális mennyiségû a vér.
nekem is hasonlo problemaim voltak. kiderult h hormonalis oka van, most kezelesen vagyok de igyis csak 5 hetre jott meg a 4 helyett. de azert remelem mukodik. xtem fordulj orvoshoz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!