Találatok a következő kifejezésre: Mindig néznek ha (414 db)

Most egy boltban dolgozok és van egy eladólány a boltban aki mindig nézni szokott engem ha a bolt előtt megyek is el mindig néz miért? De ha én rá nézek kb 1 percig nézünk egymást után vagy ö vagy én nézek félre ez mit jelent?

Legjobb válasz: ha õ néz elõbb félre azt jelenti hogy te bírtad tovább. ha te nézel elõbb félre akkor õ nyert. legközelebb szívasd meg és rá se nézz!

ha õ néz elõbb félre azt jelenti hogy te bírtad tovább. ha te nézel elõbb félre akkor õ nyert. legközelebb szívasd meg és rá se nézz!
azt, hogy hülye vagy, nem tudsz írni és kb. 10 éves lehetsz tehát menj aludni
mert...SPOILER...õ az...most figyelj...õ az apád
semmi mást csak annyit hogy egy kretén vagy...na ezen agyalj vajon mit is jelenthet?
Szerintem utál téged. Egyenesen rühell. Nem bír rád nézni közelrõl.
Nem akar illetlen lenni, és látja a szemedben h tetszik neked vagy csak kancsal :D
Valószínûleg arra gondol, hogy tetszik neked. Még esetleg arra, hogy "mi a fenének bámulsz ha nem mosolyogsz" Ha nem tetszene valószínûleg nem keresnéd a tekintetét. Ha tetszik a srác adj egy aprócska jelet startot, hogy tegye meg az elsõ lépést:) 23/F

Most a fiúk véleményére lennék kíváncsi! Szerintetek ha egy lány mindig a szemetekbe néz ha találkoztok (de nem ismeritek egymást) és ti is a szemébe néztek akkor tetszik nektek? Vagy miért néztek a szemébe?

Már nem egyszer el?fordult ez, hogy egymás szemébe néztünk.

Legjobb válasz: Én alapszabálynak tartom, hogyha valakivel beszélek, akkor a szemébe nézek. Viszont, ha egy lány tetszik, akkor valahogy másképp nézek a szemébe, mert zavarba jön, ilyenkor sármosan nézek. :D

Én alapszabálynak tartom, hogyha valakivel beszélek, akkor a szemébe nézek. Viszont, ha egy lány tetszik, akkor valahogy másképp nézek a szemébe, mert zavarba jön, ilyenkor sármosan nézek. :D
Igen, általában szerintem azért szemeznek egyesek mert szimpatikusak egymásnak. Ha nem igy van akkor bocs. Ha egy idegen nõ látom hogy szemez velem én mindég lehajtom a fejem.
illik a másik szemébe nézni ha beszélünk... de egyáltalán nem mind1 hogyan nézünk a másik szemébe! ha látod hogy csillog a szeme és vágyakozva néz feléd, nem csak bambul ki a fejébõl akkor egyértelmûen igen!-azért néz mert bejössz neki! -Tudom fiúk véleményét kérted, én lány vagyok, de hátha segített vmit...-
A kérdező hozzászólása: Nem szoktunk beszélgetni, hisz nem ismerjük egymást. Csak amikor elmegyünk egymás mellett, vagy amikor valamilyen úton módon "találkozunk".
Mióta tart ez?? Ha most kezdõdött, jó tanács.. hagyd abba..fájni fog.
A kérdező hozzászólása: fél hónapja.. nem tudom pontosan.. miért? mit értesz ez alatt?

A férfiak miért nézik meg a nőket? Az én barátom is mindig nézi őket, ha ott vagyok, akkor is. Minden férfi ilyen?

Legjobb válasz: Nem, nem minden férfi ilyen. Van, aki diszkréten intézi az ilyet. Mint ahogyan a nõk is megnézik a férfiakat - az intelligensebbje diszkréten, mások zavaróan.

Nem, nem minden férfi ilyen. Van, aki diszkréten intézi az ilyet. Mint ahogyan a nõk is megnézik a férfiakat - az intelligensebbje diszkréten, mások zavaróan.
Nem.
Miért, szerinted ha kapcsolatban van az ember, automatikusan meg is vakul? Nehogy azt mondd már, ha látsz egy extra jóképû, jól kinézõ pasit, akkor a földet bámulva elrohansz onnan...
Igen mind, de csak részben!Ha veled van és akkor is õket nézi szerintem az gáz, de ha haverjaival, vagy egyedül, akkor hagy nézze már meg, abban még nincs semmi rossz, míg csak nézi õket!
Persze, éppen ezért az esküvõn az anyakönyvvezetõ rituális szertartás keretében forró ólmot öntött a szemébe, majd kimondtuk az igent.
An õk miért nézik nézik meg a férfiakat? Amúgy nem mindenki ilyen.
Ha ott vagy, akkor diszkrétebben is csinálhatná.. Vagy Te lesed õt, ezért tûnik fel. Esküvõn is csak hûséget fogadunk, vakságot nem.. Ami szép, az szép..a virágot is megnézzük.
Ja hogy 'minden', elsõre úgy olvastam hogy 'milyen férfi az ilyen'. Ennek fényében a helyes válasz az hogy a homokosok nem ilyenek.
Én nem vettem észre az enyémen, de igaz, hogy nem is azt nézem, õ mit néz.
Szexuálisan aktív.
14-es. Nincs rossz szájízem utána, talán kéne, hogy legyen? Lehet, hogy nincsenek hatalmas melleim, de neki ettõl függetlenül tetszik az enyém. Ha megnézi egy másik nõ mellét, tegye. Ezzel nem csal meg. Én is megnézek más pasikat, sõt, van aki tetszik is, de én ettõl függetlenül mégis a párommal vagyok, mert õt szeretem. Másrészt nem bámulja õket, nem csorgatja a nyálát, hogy hû, õt aztán jól gerincre vágnám, csak szolidan megnézni õket, néha meg is beszéljük. Ennyi. Nem ez teszi ki a kapcsolatunkat, sõt még csak napi szinten sem történik meg. 12-es voltam
Mert tanuld meg ifjú nõtársam: minden pasit a farka vezérel, ez a központi agyuk.
Engem egy csomószor megnéznek olyan pasik, akik mellett ott van a barátnõjük és ilyenkor örülök, hogy nem vagyok a csaj helyében.Ilyen pasi nekem tuti, hogy nem kéne, ez gusztustalan.Egyszer a buszon egy ilyen nyegle kis féregkölök méregetett, akinek ott volt a 30 éves barátnõje, legalábbis annak nézett ki.Akkor jól jött volna a hányózacskó.Amúgy nem minden férfi ilyen, csak azok, akik ösztönlények, meg buták, meg unintelligensek.
Szerintem minden férfi ilyen. De ez nem rossz, mert nõként én is megnézem a feltûnõen helyes férfiakat, de még egy szép nõt is végigmérek, hogy hû, milyen elegáns, finom ízlése van. Ez nem gáz egyáltalán, de én úgy teszem, hogy a férjem ne vegye észre. És Õ is ezt teszi. Viszont volt olyan, mikor utaztam a metrón, egy pasas a feleségével vagy barátnõjével volt, végig méregetett és mosolygott is, miközben a nõ kezét fogta! Na, ez már túlmegy azon a kategórián, ami még ártatlan és én éreztem magam kellemetlenül.
A párom nem egy bámulós típus, én sem. Azért aki feltûnõ jelenség, azon mindenkinek megakad a szeme akaratlanul is, szerintem nincs ebben semmi. Viszont, ha valaki a párja jelenlétében feltûnõen csorgatja a nyálát, az bunkóság és tiszteletlenség, ezen nincs mit ragozni.
"Én együtt szoktam nézni a barátommal a nõket, pedig nem vagyok se biszex, se leszbikus. Meg is beszéljük, szép-e vagy se, vagy milyen alakja van. Semmi rossz nincs benne. Hûséget fogadott, nem vakságot." Na pontosan ezek a nõk azok, akik majd évek múltán felteszik azt a kérdést, hogy "Már nem szeret?Más nõket nézeget és pornót néz. Már nem vagyok elég neki?". Ha teszem azt, te megkérdezed tõle, hogy bejön-e neki, õ meg válaszol, hogy nagyon is, nekem nincs valami rossz szájízed utána? Ha rámutatsz, hogy annak ott milyen jó mellei vannak és csak bõszen helyesel, te nem érzed magad szarul, mert neked nincs? Vigyázz, mert ebbõl aztán késõbb rossz sülhet ki.
iszonyatos tiszteletlenségnek, neveletlenségnek tartom azt, ha egy férfi a párja társaságában idegen nõkre gurítja a szemét. felõlem, amikor nem vagyok ott, ki is eshet neki, megbeszélheti a haverjával, h melyiknek milyen segge-melle van, de a jelenlétemben ezt marha megalázónak érezném. nem azért mert féltékeny vagyok, hanem mert nem tisztel. én is meresztettem tegnap este a szemem egy igencsak jóképû fiatalemberre a szórakozóhelyen, de baráti társasággal voltam, és nem a párommal. rossz pasit választottál. iszonyat suttyó proli szokása van a kedves párodnak.
Én együtt szoktam nézni a barátommal a nõket, pedig nem vagyok se biszex, se leszbikus. Meg is beszéljük, szép-e vagy se, vagy milyen alakja van. Semmi rossz nincs benne. Hûséget fogadott, nem vakságot.
Nem az a zavaró, hogy megnézik a nõket, ez egy természetes dolog és nem vonja kétségbe senki. Az a zavaró, amikor látványosan kiesik a szeme minden második nõre, miközben te ott állsz mellette és ég a pofádról a bõr, mert ez már megalázó és semmibe vevõ. Az én volt párom is ilyen volt. Nem kértem, hogy ne nézze meg a nõket, nem akarom én , hogy meleg legyen, de én is meg tudom úgy nézni a férfiakat, hogy õt ne hozzam ezáltal kellemetlen helyzetbe.
Az én barátom is ezt csinálta, sõt volt hogy utánuk nézett és hozzá fûzött egy "hello cicát" vagy utána fütyült. Egy ideig tûrtem, elfojtottam magamban, de teljesen leépült az önbizalmam, aztán odáig jutottunk hogy ha már megnézte egy jó nõ fényképét, kiborultam és törtem zúztam. Nem értette miért aztán bõgve elmondtam neki mi a szitu, õ bocsánatot kért azt mondta nem is gondolta h ez ilyen mélyen érint engem, csak azért tette h féltékennyé tegyen.. Azóta ezt többször megbeszéltük de nem nagyon tudok tullépni ezen sokszor bõgök is emiatt, az az érzés van bennem h sosem leszek elég jó neki, pedig azóta minden nap dícsér... Elvette az önbizalmamat teljesen, és hiába szeretem õt amíg vele vagyok nem is fogom visszakapni..

Showder Klub. Ki nézi ki nem? Vélemények? Ha nézed ki a kedvenced? Mindig nézed? Voltál már forgatáson? .

én mindig nézem amikor tudoom.vannak benne oltári fazonok. xDD

Legjobb válasz: néha belenéztem. egy hordó fos.

néha belenéztem. egy hordó fos.
Azt hiszem a második évadtól kezdtem nézni, de azóta bepótoltam az elsõt is.Én nagyon szeretem, de mintha a tv-ben egyre rövidebb lenne, a poénok felét kivágják meg ilyenek.A "régi bandából" szinte mindenkit szeretek(Kiss, KAP, Benk, Hadházi, Kõhalmi, Beliczai, Bödõcs, Dombi, Csenki, Szupkay, Somogyi, Felméri), az újakból Rekop és Hajdú. Felvételen még nem voltam, viszont élõben láttam már párat (Kiss, Kõhalmi, Hadházi, KAP, Dombi, Hajdú) hát élõben valami haláli jó, konkrétan levegõt nem kaptam egy-kettõn úgy röhögtem, meg fájt a hasam a röhögéstõl, iszonyat más, mint a tv-ben.
nem rossz de a viccek 60%-a egy nagy gyökér semmi, mongyuk emberfüggõ. kedvenc: Kiss Edem, Kovács A. P, HAdházi, Aranyosi, Mogács most 1 szar volt de jó szokott lenni, LEGESLEGJOBB: TRABARNA

Van egy srác, aki a suliban mindig néz. ő egy évvel felettem jár. A buszmegállóban is nézett, amikor lejött. Szóval ha néz engem a folyosón, akkor mindig arrébb megy egy 3-4 métert és onnan bámul rám a barátjával. Szóval tetszem neki szerintetek?

u.i.:nem a barátja néz csak egy kicsit,és közbe látom h dumálnak.de közbe engem néznek.amúgy a buszmegállóban egyszer volt ott,de akkor szinte le sem vette rólam a szemét.13/L

Legjobb válasz: Igen tetszel neki!!!

Igen tetszel neki!!!
nem tetszel neki csak egy pszihopata
"3-4 métert arrébb megy és onnan bámul a barátjával." 1. sztem a barátjának tetszel 2. minden adat megvan (3-4 méter), számold ki!
Nem ettszel neki haverjával szórakoznak veled!!! 14/f
Egyetértek az elõzõvel hülyítenek vagy azért bámul mert nioncs jobb dolga:) vagy tipikus strici aki magába akar csábítani..NEm tetszel neki tuti

Vérvételnél mindig nézik a HCG-t vagy csak ha amiatt megyek?

Legjobb válasz: Nem nézik alapból. Ha kíváncsi vagy, hogy terhes vagy-e, akkor csinálj terhességi tesztet.

Nem nézik alapból. Ha kíváncsi vagy, hogy terhes vagy-e, akkor csinálj terhességi tesztet.
nem nézik automatikusan, csak ha indokolt és a doki kéri a vizsgálatot

Van itt olyan nem túl előnyös külsejű pasi, aki reggelente mindig elkeseredik ha a tükörbe néz, hogy ma is egy előnytelen arc tekint rám vissza. Hogy ma is sikertelen leszek a lányoknál?

Nekem ezzel minden nap meg kell birkóznom, alig akarok már kimenni az útra, a munkahelyre. Teljesen elzsibbaszt ez a tény, hogy ma is bármilyen lánynál próbálkoznék, ma is csupa-csupa elutasításban lenne részem. Van itt ilyen pasi, aki ezt nehezen tudja feldolgozni napról napra, évr?l-évre? Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Ember! Dobd ki a tükröd! Állj a sarkadra, ha kell menj el pszichológushoz, hidd el segít! Szerinted csak jóképû pasiknak vannak barátnõik? Az autódból nézelõdve, ne azt nézd aki jobb verdával mászkál, ha nem azt aki a buszmegállóban vár...

Ember! Dobd ki a tükröd! Állj a sarkadra, ha kell menj el pszichológushoz, hidd el segít! Szerinted csak jóképû pasiknak vannak barátnõik? Az autódból nézelõdve, ne azt nézd aki jobb verdával mászkál, ha nem azt aki a buszmegállóban vár...
Figyelj, ha tényleg jól öltözködsz és sportolsz is, akkor mutass már magadról nekem privátban egy fényképet!(persze csak, ha 25 éves minimum vagy-mert én sem vagyok tinilány, de kiváncsi vagyok!Nekem meg az a problémám, hogy úgy látom, hogy a férfiak egyszerûen manapság képtelenek normálisan öltözködni.Vagy öreg papának, hippinek, csövesnek, vagy b*zinak vannak felöltözve!). Ha gondolod kép alapján szívesen meg is írom, hogy szerintem miként lehetne elõnyösebb az arcod. De fogadok tök átlagos az arcod, csak nem tudod elfogadni és megszeretni magad. Hidd el nõknél is van ilyen.Van aki utálja pl a melleit, de a szerencsésebbek könnyebben elfogadják magukat és meg is szeretik pl a melleiket.Van hogy ez 10 év kemény idõbe telik. 25N
Ilyen ez. Én is adok magamra sportolok , normálisan öltözködök, figyelek magamra, stb stb.. Még is ami legtöbbet számít azok az arc vonások azok pedig velünk született tulajdonságok ugyebár. Szóval nem sok mindent lehet tenni. Muszáj elfogadni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy ha sportolok és jól öltözködök, akkor is csak azt érem el, hogy 20 leszólított csajból max 1 nél lesz esélyem. A barátom, aki nem annyira sportos, de helyes, õ tízbõl 5 öt bármikor felvisz röhögve. Pedig semmit sem tett ezért, hogy ilyen elõnnyel rendelkezzen. Ez fáj nekem nagyon.
Ezt jól leírtad , megegyezik véleményünk. Én nálam is így van ha elmegyünk szórakozni , haverom aki jól néz ki egyfolytában körül zsongják csajok, meg látom hogy nézik. Míg én hiába kezdeményezek jön a terelés. Õ mondhat akármit már nyertes ügy.. na most erre nem tudom mit reagálnak azok akik azzal jönnek, hogy fontos a belsõ , mert ha meg se szólal vagy azt mondja , hogy talicska akkor is haza megy vele a csaj csak azért mert jól néz ki.
A kérdező hozzászólása: Sanya. Ezt a 30% legyél szíves mond el a lányoknak is, hogy õk is csak ennyire tartsák ezt fontosnak. Sajnos nem ezt látom. Mikor leülünk barátokkal szórakozni és akármit nyomok, hiába röhögnek rajtam, mégis a haveromat simogatják vagy stírölik a csajok, tõle kérdezgetik, hogy nem e venne nekik italt, nem e táncolna velük, van e csaja stb. Tõlem meg semmit. Vele dugnak, vele álmodnak, én semmit sem kapok, bármit is teszek. Pont azért, mert nem születtem megfelelõ külsõvel. Õ ezért semmit sem tett, kapott egy sármos arcot és ez el is dönt nagyjából mindent. Mert elhiszem, hogy a belsõ is fontos, de sajnos 20-25 éves kor körül még nem ezt tapasztalom. Az egyetemista csajok is nem az intelligens pasikra buknak, hanem aki külsõleg rendben van. Nem tett érte semmit, csak kapott egy megfelelõ testet, egy trendi arcot, jó hajat, jó anyagi hátteret anyutól vagy aputól és nagyjából ez el is dönt mindent. Mint mondtam, biztos sok lány van, aki nem erre vevõ, de egyetemeken is azt látom, hogy a lányok bõ 4/5 ének ez elég. A belsõt pedig ha kicsit is elfogadható, azt megszeretik vagy megszokják. De egy nem szimpatikus arcot nem is akarnak ismerni. Mindig minden próbálkozásra azt kapja a pasi, hogy hányszor mondjam már, hogy nem. Nem fog menni. Mást szeretek (divatköccögöt). Nehéz ebbe beletörõdni. Higgyétek el. Aki nem ilyennek született az nem tudja, milyen ez, hogy akár mit is csinál, mindig szélmalomharcot vív a helyes fiúkkal a lányokért. A ronda lányok is titkon a vonzó külsejû pasikról álmodoznak és ha ezt nem is mondják, de egy kis pia és õk is a helyes arcú, széles vállú pasit kezdik el buliban simogatni.
ur isten emberek. A kinezet nem minden söt kb 30%. A többi te vagy. Higyjetek el sokkal többet szämit az hogy milyen ember vagy. Minta ahogy kinezel. Amugy is akik meg akarnak ismerni azok nem fognak leräzni a külsöd miatt. Tenyleg higyjetek el, egy erdekes szemelyseg sokkal hatäsosabb mint egy kockäs has vagy akärmi.. Ti ferfiak vagytok nem ? Akkor fogjätok meg a tökötöket es szoritsätok meg mert valami bajotok van. Ezzel a hozzäällässal elöre rendelhetitek a koporsot, mert szüzen es egyedül haltok meg. Tessek bätornak, büszkenek lenni. Legyen akarat eröd, önbizalmad. Ezt apädnak is elmondhatod hogy ezt gondolod, vagy anyädnak. Arra vannak a szüleid hogy velük bärmit megbeszelhess. Csak bennük bizhatsz egyedül a vilägon. Anyädban meg apädban. Legjobban anyädban
Én is így vagyok ezzel, szánalmas. Szinte megõriti az embert a tudat, fõleg mikor ránézek egy lányra aki tetszik és tudom, hogy sose lehet az enyém, mások akiket meg nem is érdekel igazán csak egy laza menetre kell azok könnyen megkapják csak azért mert szerencsésnek születtek.. Szerintem az a legjobb ha próbálod errõl elterelni a figyelmed mert minél jobban erre gondolsz és ezen õrlödsz annál lejjebbre süllyedsz magadban és teljesen beroskadsz. Nem tudom sajnos , hogy lehetne ezen túllépni mert akkor megtenném. Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Nehéz megszeretni egy ronda fejet...
A hozzáállásoddal van a baj.Lehet túlságosan ráérsz és a sok szabadidõbõl adódóan még megengeded magadnak azt a luxust, hogy sajnálkozz épp a külsõdön és agyalj! Ennek vess véget, és végre fogadd el, szeresd önmagad. Az önbizalom nem egyenlõ a nagyképûséggel! 25N
Haver több önbizalom. Nekem volt mär nem is egyszer, hogy ugy dugtam meg sokkal jobb csajt , mint ami illik hozzäm, hogy nem fostam töle. Megmondtam neki a frankot. A csajok imädjäk ha valaki, mondjuk egy ferfi hatärozott.
mi az, h 'szint' ??? te rakod be saját magad skatulyába, és magadnak állítasz ezzel korlátokat
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a velem külsõre és anyagilag (van autóm, de 11 éves, bár csak 7 nek néz ki)kb egy , , szinten" lévõ pasik 98%-a úgy egyedül van, mint a pinty.
Én is pontosan ugyanígy szenvedek, ráadásul nekem még húgomék is folyton a képembe vágják, hogy ronda vagyok. :( Ja és tényleg, akárhány lánynál is próbálkoztam a városban mind lekoptatott, már én sem tudom elhinni, hogy van olyan lány, akinek bejönnék. :(
Rinyálás helyett változtass magadon ember! Járjál gyúrni, és fejezd be az önsajnálatot. Ja, és békülj ki magaddal végre. Változtathatsz a külsõdön nagyon is sokat, de nem akkor, ha csak a szád jár.
Ja még annyit, hogy egy kvésbé jó külsejû hapsin is állati sokat dob, ha szépek a fogai.Szóval ha normális a fogsorod, akkor meg 100%, hogy mûtét és egyéb baromságok nélkül is tudnál jobban kinézni :-)

Miért nézik az emberek még mindig furcsán, ha valaki közterületre fát/füvet ültet vagy megnyír egy bokrot "önkéntesen"? Vagy akár felsöpri a lépcsőház/ház előtt a járdát.

Sose értettem, most, hogy a sártócsák helyére fűmagot hintettem, mindenki összesúgott és a táblát, hogy "frissen ültetve" semminek nézik. Ennyi a civilizáció itthon?

Legjobb válasz: Közterületre nem ültetgethetsz csak úgy magad elhatározásából. Különösen fát nem. A bokrok önkéntes megnyírása sem mindenhol jó dolog. Falun pedig mindenki maga tartja rendbe a háza elõtt a járdát és a ház, járda úttest közötti részt is. Nem azt nézik furcsán, ha fölsöpröd a házad elõtt a járdát, hanem azt, ha nincs rendben tartva.

Közterületre nem ültetgethetsz csak úgy magad elhatározásából. Különösen fát nem. A bokrok önkéntes megnyírása sem mindenhol jó dolog. Falun pedig mindenki maga tartja rendbe a háza elõtt a járdát és a ház, járda úttest közötti részt is. Nem azt nézik furcsán, ha fölsöpröd a házad elõtt a járdát, hanem azt, ha nincs rendben tartva.
Igen, "ennyi a civilizáció itthon". Pontosan. Segíthet, ha a befüvesített területet alacsony, jelképes kerítéssel - akár 4 karó, és közéjük kihúzva egy madzag 20 cm magasságban - körülveszed. Ezt általában respektálni szokták.
Nem szükségszerûen civilizáltság kérdése, egyszerûen csak szokatlan látvány.
Na jo essunk tul rajta akkor: Kezdem! Jaj de aranyos vagy, hat persze, h szokatlan, hiszen nem mindenki ilyen onzetlen, szorgalmas ember mint te! Aki nem sajnalja a szabadidejt meg a penzet erre. Rem most orulsz, ennyi dicseres eleg volt? Hanyingerem van az ilyen emberektol mint a kerdezo.
Elárulom neked, hogy én már ültettem fát közterületen és metszettem is olyan bokrokat és fákat amik nem is az én házam elõtt voltak, egyszerûen zavart, hogy minden nap arra megyek és kiszúrja a szemem meg beleakad a hajamba... Nem nézni kell, hanem tenni valamit...
Mert a magyarok ilyen hülyék és bámulósak, ha jót csinálsz az a bajuk, ha rosszat csinálsz az a bajuk, nekik semmi nem jó...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Én is úgy tudtam, a ház elõtti rész a mi felelõsségünk.
Ez a kontraszt igaz nem csak társasház-családi ház viszonylatban, hanem Budapest-vidéki város viszonylatban is. Legalábbis és sok helyen így tapasztaltam. Tisztelet persze a kevés kivételnek.
20 évig laktam tömbben, és ugyanezt a hozzáállást tapasztaltam. Mindenki csak panaszkodott, hogy milyen undorító mocsok van a lépcsõház környékén. A csikket persze ott dobta a földre a kulturált szomszéd. A kutyások is az bejárat melletti zsebkendõnyi földet használták kutyavécének. Nem volt közösség, értelmetlen volt minden "társadalmi munka". Az aki a munkahelyén könyékig turkált a fáradt olajban, otthon adta a nagyságos urat, hogy õ bizony ilyen alantas munkát nem fog végezni, mint a járdasöprés. Most családi házban lakunk. Az utcában természetes, hogy minden lakó karbantartsa a portáját és annak környékét.
Utolsó! Ez le van írva valahova? Valami jogszabály vagy ilyesmire gondolok. Csak mert egyszer mi megpróbáltuk megmetszeni a kerítésen kívüli elfajzott bozótost és fákat. Erre az utca túloldaláról, ahol 4 emeletes társasházak vannak, átkiabáltak az erkélyrõl, hogy ha hozzá merünk nyúlni a bokrokhoz, akkor feljelentenek minket közterület rongálás miatt.
Minden ház elõtti utcarész rendben tartása az ott lakók feladata - így a járda felsózása stb. is. Az, hogy a hozzád tartozó utcarészre mit ültetsz, bizonyos területi megkötésektõl (amelyek a legtöbb helyen nincsenek, csak pl. ha olyan helyen laksz, amely mûemlékvédelem alatt áll) eltekintve mindegy. Régen mi nagyon szépen kicsinosítottuk, cserjék, virágok, minden, aztán ellopták a növények felét.
Nálunk is úgy van, mint ahogy 13:04 írta. Pedig nem falun lakunk, hanem egy 200000-es megyeszékhelyen. Van a kerítésünk és az utcai járda között egy pár méter széles sáv, ami közterület. Mégis nekünk kötelezõ rendszeresen nyírni a füvet, meg összeszedni a szemetet, amit az utcán szétdobálnak. Mert a szomszédunk folyton azt lesi, hogy egyszer elmulasztjuk-e, mert akkor máris rohanna feljelenteni.
A kérdező hozzászólása: "Na jo essunk tul rajta akkor: Kezdem! Jaj de aranyos vagy, hat persze, h szokatlan, hiszen nem mindenki ilyen onzetlen, szorgalmas ember mint te! Aki nem sajnalja a szabadidejt meg a penzet erre. Rem most orulsz, ennyi dicseres eleg volt? Hanyingerem van az ilyen emberektol mint a kerdezo." ez LOL :D Nekem meg tõled. És helyre is állt ezzel a világ egyensúlya akkor. A másik kommentre, engedéllyel értettem :)
A kérdező hozzászólása: Jó ötlet a kerítés! :) Remélem nem viszi el senki. Tudom, hogy szokatlan látvány, de elég sok szokatlan látvány van életedben xD én konkrétan úgy kezelném, hogy "jé, de jó.. ilyen is van?" ... csak általában ez negatív szokatlanság nekik, nem pedig valami jó. Pedig ez nagyon is pozitív dolog szerintem.
Ültethetsz, gondozhatsz, takaríthatsz. A fákkal az a gáz, hogy belenõhetnek a földalatti közmûvekbe, vagy pedig beárnyékolhatnak egyes lakásokba, akadályozzák a kilátást, esetenként tûzvédelmi szempontból aggályosak. Ezeket kell figyelembe venni. De meglévõ cserjés-bokros területet igenis megmetszhetsz, ültethetsz is bármit, amit mondjuk a felette lakókkal megbeszélsz.Lehet, hogy allergiás valami növényre, ne okozzon gondot. Amúgy jobb, ha néhány lakóval akiket jól ismersz összefogsz mert az a tapasztalatom, hogy sokan mások is megtennék ezt de senki nem kezdeményez mert félnek attól, hogy megszólják, vagy rátartinak mondják õket.

3 hónapos babának nem káros ha sokszor van tükör előtt? Naponta többször elmegyek vele tükör előtt, és akkor mindig nézi magát. Bocsi ha nagyon hülye a kérdés.

Legjobb válasz: Nem tudom, de még nem is gondolkodtam ilyesmin. Nem hinném, hogy káros lenne. Ez is valami régi babona lehet? Az én fiam 6,5 hónapos, de már régóta mutogatom neki saját magát a tükörben. Nagyon élvezi. Meglátja magát, és engem, és nagyokat vigyorog. Hol a saját, hol az én tükörképemet nézi. És ha adok az arcára egy puszit, akkor meg elbújik a nyakam mögé. :)

Nem tudom, de még nem is gondolkodtam ilyesmin. Nem hinném, hogy káros lenne. Ez is valami régi babona lehet? Az én fiam 6, 5 hónapos, de már régóta mutogatom neki saját magát a tükörben. Nagyon élvezi. Meglátja magát, és engem, és nagyokat vigyorog. Hol a saját, hol az én tükörképemet nézi. És ha adok az arcára egy puszit, akkor meg elbújik a nyakam mögé. :)
Ez babona. Ha nézegeti magát a tülörben, akkor néma lesz. A másik hiedelem, hogy a tükör átjáró a két világ között, és elrabolhatják a lelkét. De ha nem hiszel a babonákban és a hiedelmekben, akkor mutogasd nyugodtan a tükörben. És a többi válaszolónak írom, hogy az, aki babonás, nem kell lehülyézni. Sem a babonákat. Ha nekik van kedvük a tükörben mutogatni a gyereket, tegyék, de aki meg nem teszi, mert babonás, illetve ilyen kérdést tesz fel, mint a kérdezõ, nem kell lehülyézni.
Ez ilyen hülye babona...hogy 1 éves kor elõtt nem szabad tükörbe nézetni!Nálunk a tükörképéért nyúlt elõször!Imádta nézni a tükörben saját magát, majd engem, maga fölé nézett és ott is anya...Persze nem 3 hósan!De valamikor el kell kezdeni.... Semmi baja nem lesz, ne hallgass az öregekre, tudom pedig õk hány gyereket felneveltek, én mindig ezt kapom, mikor nme úgy csinálom ahogy õk!Nem véletlen hogy nincs is velük a lányom csak ha én is ott vagyok!
Csak annyi baja lesz tõle mint neked vagy nekem. SEMMI! Mire gondolsz mi baja lehetne tõle? :) a tükör nem olyan mint a tv vagy mire gondolsz?
Semmi baja nem lesz az ég világon.
Nem baj, de még nem hiszem, hogy érti a tükörképet. Nem tudom mi baja lehetne tõle mégis?
Nem káros...miért is lenne az? Sõt, késõbb minél többet lehet vinni tükör elé, hogy felfedezze magát. Fejlesztõ szerepe van a tükörnek abban is kialakuljon az öntudata. A kislányommal most azt a kis játékot játszottam, hogy ragasztottam az orrára egy kis papírt(nem vette észre szerencsére). Odavittem tükör elé és kiváncsi voltam, hogy felismeri-e magán, hogy valami nincs rendben, észreveszi-e a papírkát. Még nem tûnt fel neki. Ez azt jelentheti, hogy még nem alakult ki az éntudta teljesen. Játsszatok sokat tükör elõtt, fejlesztõ hatása van!
Nem káros. Tényleg lehet fejlesztõ játékokat játszani tükör elõtt, de az majd késõbb lesz jó. Amúgy valahol olvastam, talán pont itt a fórumon, hogy kb. 2 éves kor körül alakul ki teljesen az én a gyerekekben, és tudják azt, hogy akit a tükörben látnak, az saját maguk. Lehet, hogy 2010-et írunk, de ha megfigyelted volna, akkor azt látnád, hogy egyre inkább visszamennek az emberek a gyökerekhez. És nem csak az öregek. Nem kell lenézni azokat, akik hisznek az ilyesmiben. Neked nem kell hinni benne, és úgy mutogatod a gyermekedet a tükörben, ahogy akarod, mint ahogy írta is egy korábbi válaszoló.
hát szerintem nemcsak a kérdés hülye. Mégis mi baja lehetne egy 3 hónapos babának ha belenéz a tükörbe. Mégcsak fel sem ismeri magát, így azt sem mondhatjuk, megrémül ha meglátja magát milyen ronda, persze egy baba mégcsak rondának sem ronda, hanem gyönyörû. Úgyhogy elképzelésem nincs mi baja történhet.
hát azért ne is haragudj 2010-et írunk. Rég elmúlt az az idõszak, amikor a lakosság 70%-a írástudatlan parasztember volt, akiket ilyen hülyeségekkel elütötték az idõt kukoricamorzsolás közben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!