Találatok a következő kifejezésre: Mindig krákogok hörgök. Baj (2 db)

Mindig krákogok meg hörgök. Baj ez?

Sokszor ugy érzem hogy van vmi "lerakódás" a torkomon,pedig nem vagyok megfázva...szóval er?ltetni szoktam a krákogást hogy kijöjjön...az a baj h naponta sokszor el?fordul ez és félek hogy emiatt baja lesz a torkomnak!Ez elképzelhet??

Legjobb válasz: Nem jó a krákogás mert megerõlteti a szöveteket. Próbálj Elixirium Thymi Compositumot venni gyógyszertárban ez folyósító anyag köptetõ, nagyon jó kakukkfû kivonat.

Nem jó a krákogás mert megerõlteti a szöveteket. Próbálj Elixirium Thymi Compositumot venni gyógyszertárban ez folyósító anyag köptetõ, nagyon jó kakukkfû kivonat.
Az nem mindegy, hogy csak krákogsz, vagy hörögsz is. Merthogy a magyarázatban már a hörgést nem említetted külön. Egyáltalán a hörgésen mit értesz? Ha csak krákogsz szárazon, váladékürítés, köpés nélkül, az valószínûleg garatgyulladás. Idõnként szinte mindenkinél elõfordult, ez az akut forma, de fennállhat tartósan, nagyrészt évszaktól függetlenül is, ez a krónikus forma. Önmagában nem túl problémás még a krónikus sem, akár évtizedekig is fennállhat a nélkül, hogy nagyon elfajulna. De azért roppant kellemetlen, mert nem tudsz tõle rendesen beszélni, idõnként lélegezni se, elvonja a figyelmedet másról, és ezzel a munkádban, a kapcsolatépítésben is zavarhat. A társadalmi zavaron túl baj, hogy leköti az immunrendszert is, mert állandóan küzdenie kell egy fertõzéssel, ami folyamatosan energiát von el az egész szervezetedtõl. Azért tudom ezt ilyen pontosan, mert nekem is ez volt vagy 15 évig, de elegem lett lett belõle, és egyszer csak elhatároztam, hogy ez így nem mehet tovább. Nagyrészt sikerült is tõle megszabadulni. Ha érdekel, visszatérhetünk a további tapasztalataimra. Ha viszont váladékkel is párosul a krákogás, akkor az hörghurut lehet, amibõl szintén van akut és krónikus. Errõl kevesebbet tudok, mert annyira nem kellett vele foglalkoznom, de a neten találsz errõl is eligazítást.
Nekem mandulagyulladásom van, és pont így kezdõdött! Egy teljes napig csak azt éreztem hogy valami nyálkás cucc folyik végig a torkomon...Próbáltam felköhögni, meg stb, de csak rosszabb lett.. Hánytam is kétszer éjjel, reggelre már fájt a mandulám, elmentem dokihoz, és kiderült hogy mandulagyulladásom van. A váladékozás általában valami gyulladásra utal.
A kérdező hozzászólása: jajj..nagyon rossz, ma is egész nap szaladgáltam ki, hogy ne hallja a családom....néha könnyen kijön, néha meg majd megfulladok...már arra is gondoltam hogy pszichés alapon van.... :(

Mindig krákogok meg hörgök. Baj ez?

Sokszor ugy érzem hogy van vmi "csula" a torkomon,pedig nem vagyok megfázva...szóval er?ltetni szoktam a krákogást hogy kijöjjön...az a baj h naponta sokszor el?fordul ez és félek hogy emiatt baja lesz a torkomnak!Ez elképzelhet??

Legjobb válasz: Szia.Miért nem mész el fül-orr gégészhez, aki esetleg tudna választ adni a kérdésedre, láthatatlanban ez nehéz.Lehet torok probléma, ami légúti fertõzéstõl, allergiától stb elõfordulhat, vagy akár az orrgaratmandulláid okoznak problémát.Én a helyedben elmennék,fül-orr gégészhez, és ha esetleg az nem talál semmit, akkor pulmonologushoz. sok sikert.

Szia.Miért nem mész el fül-orr gégészhez, aki esetleg tudna választ adni a kérdésedre, láthatatlanban ez nehéz.Lehet torok probléma, ami légúti fertõzéstõl, allergiától stb elõfordulhat, vagy akár az orrgaratmandulláid okoznak problémát.Én a helyedben elmennék, fül-orr gégészhez, és ha esetleg az nem talál semmit, akkor pulmonologushoz. sok sikert.
Nemtudom dohányzol-e mert ez attól is lehet.Jobb lenne elmenni egy gégészhez, mert más is állhat e mögött.
Apukám is ezt csinálja õ erõs dohányos sztem te is az lehetsz vagy nem tom:)
A kérdező hozzászólása: nem dohányzom...de köszi a válaszokat, lehet elmegyek dokihoz...
menj dokihoz, de mindenképp köpd ki ami a torkodon van!
idõszakosan, vagy állandóan? lehet allergia is, vagy krónikus torokgyulladás, amit a strtessz okoz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!