Találatok a következő kifejezésre: Mindig hason de (519 db)

Háton kell altatni, de mi van, ha mindig hasra fordul?

Babám 5 és fél hónapos. Idáig remekül ment a

Legjobb válasz: Én az enyémeket újszülött koruktól hason altattam, úgy sokkal jobban aludtak. A kórházban a hason altatást javasolták, a gyerekorvos a háton altatást, a védõnõ azt mondta, ahogy a gyereknek jobb. Egyébként a háton altatás hivatalosan is csak addig javasolt, amíg a baba magától nem fordul hasra. A bölcsõhalál pedig igen ritka, a hason altatás kicsit növeli a kockázatot, de ha a babád egyébként nem veszélyeztetett (nem koraszülött, nem téli gyerek, nem dohányzol mellette), akkor szerintem nincs ok az aggodalomra, fõleg 5 hónapos korban.

Én az enyémeket újszülött koruktól hason altattam, úgy sokkal jobban aludtak. A kórházban a hason altatást javasolták, a gyerekorvos a háton altatást, a védõnõ azt mondta, ahogy a gyereknek jobb. Egyébként a háton altatás hivatalosan is csak addig javasolt, amíg a baba magától nem fordul hasra. A bölcsõhalál pedig igen ritka, a hason altatás kicsit növeli a kockázatot, de ha a babád egyébként nem veszélyeztetett (nem koraszülött, nem téli gyerek, nem dohányzol mellette), akkor szerintem nincs ok az aggodalomra, fõleg 5 hónapos korban.
Akkor aludjon hason.Nekem mindkét fiam hason alvó volt, lányom is úgy szeret.17 , 14, és 2 évesek. Egészséges aggódás nem baj.Mindenki aggódik, de a beteges aggódás káros.
Tudod, nálunk az egyetemen (védõnõnek tanulok) van egy ilyen vicc: a baba nem aludhat hason a bölcsõhalál miatt, háton a bukás és letüdõzés miatt, oldalt a gerincferdülés miatt, ezért a legideálisabb levegõben lebegtetve altatni :) Semmi baja nem lesz, ha hason alszik, sõt, ha választani kéne, az ideálisabb is, mint háton. Ha nagyon aggódsz, béreljetek/vegyetek légzésfigyelõt, így nem kell félned a bölcsõhaláltól, mert ha kimaradna a légzése, akkor jelez. Semmiképpen se fordítgasd, mert így sem õ, sem te nem tudsz rendesen aludni!
Kisfiam 2 hetes korától hason alszik. Az elsõ 2 hétben folyton felébredt a kalimpáló kezeire, szinte semmit nem aludtunk. Így aztán hasra tettem. Volt légzésfigyelõnk, így nyugodt voltam.

Ti ezt hogy oldottátok meg? 4 és fél hónapos kislányom éjszaka mindig hasra fordul, de így alapvetően nem szeret lenni rögtön kinyomja magát és már fel is ébred. Most éjjel 5x keltünk erre.

Legjobb válasz: Volt nekünk is egy idõszak amikor hasra fordulni már tudott, de hasról vissza még nem. Viszont nagyon utált hason, ezért üvöltött. Semmi megoldást nem találtunk, forgattuk vissza a gyereket a hátára valahányszor hasra fordult, de aztán hamar megtanult visszafordulni õ maga egyedül is, így megszûnt a probléma is.

Volt nekünk is egy idõszak amikor hasra fordulni már tudott, de hasról vissza még nem. Viszont nagyon utált hason, ezért üvöltött. Semmi megoldást nem találtunk, forgattuk vissza a gyereket a hátára valahányszor hasra fordult, de aztán hamar megtanult visszafordulni õ maga egyedül is, így megszûnt a probléma is.
szia! nálunk is elõfordul ez, de 1-2 nap és újra a régi minden. Amikor kezdte tanulni a forgolódást, többször is arra kelt éjjel hogy hátra fordult. aztán az altatás utána kb 1 óráig tartott... "Miért ébred fel a baba többször is éjszaka? Amikor alvásában az éberebb szakasz jön, valami megzavarja az álmát, erre felébred. Ez a “valami” lehet a fogzás miatt húzódó íny, egy furcsa, szokatlan zaj (hiába van a lakásban csend, mert egy autó elhaladása az úton vagy a kutyaugatás is felkeltheti a picit), a saját mozgása (intenzív mozgásfejlõdési idõszakokban figyelhetõ meg a nyugtalanabb éjszakai alvás, például a kicsi megpróbál álmában forgolódni és erre felébred, vagy a fejlõdõ izomzat rángásai ébresztik fel), az ún. növekedési fájdalom, illetve a szeparációs szorongás (anya hiánya). Az éjszakai ébredések maguktól alábbhagynak, amikor a kicsi megtanul önállóan visszaaludni, illetve az alvási ciklus hossza megnõ." http://www.kismamablog.hu/baba-alvas/a-csecsemo-alvasa itt sok hasznos infót megtalálsz! Remélem tudtam segíteni!
Ugyanez van nálunk is csak az én fiam 5 hónapos pár napja tanult meg hátról hasra forogni ahogy leteszem már szinte egybõl dobja is magát hasra, de úgy meg utál lenni és irtó hamar panaszkodni kezd. Éjjel ráadásul még az ágyában is elakad...3 napja éjszaka 2 óránként forgattam vissza. Zombi vagyok. Ráadásul nekem ilyenkor csak cicivel alszik vissza így a sok cicizéstõl marha sok tejem lett és most fejhetem naphosszat (sajnos lassan tudok csak fejni) hogy ne durranjon be mivel a szükséglete meg nincs ennyi amennyit "csinál" magának az éjszakánként 4-5 szopival...
Lehet kapni ilyen elfordulásgátlót, szerintem egy próbát megér... http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/4190?storetype=st..
Szia! Lehetett a baba.Ameddig neked jól esik addig alszol hason, ez mindenkinek más.
*Én pl.16 hetes koromig tudtam félis hason aludni.Nekem még az is elképzelhetõ, hogy nem a baba volt, hanem a beleidnél valami kis szúrkálás. Elsõ válaszoló Boldog Baba várást! 11 hetes kismami 4 hónapos kislány anyukája
Szia! Én is úgy vagyok ezzel, hogy a16-17.hétig tudtam hason aludni úgy , hogy az egyik lábam felhúztam!Sajnos most már így sem megy, most keresgélem a nekem és a babának is kényelmes alvóhelyzetet!20 hetes kismama! Kellemes babavárást!
Szia! Én 24 hetes koromig hason aludtam, igaz a vége felé már felhúzott lábbal. Onnantól viszont erõs ellenállásba ütközött a hasonalvás próbálkozása.
De jó, h bejöttem ide is:D, nincs még babám, egyenlõre mg nem is várom, de nemtudom, hogy fogok aludni ha majd bent lesz a pocakomban, mert csak hason tudok elaludni:SLehet én is majd úgy fogok csinálni mint ti, hogy félig felhúzott lábbal, de ha majd nagy lesz a hasam, mi lesz:SAjjjajjjXD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) Úgy volt kényelmes hogy az egyik lábamat felhúztam. Remélem azért még pár hétig fogok tudni hason aludni. Boldog pocakosodást kívánok!

Mi volt ez? 32 hetes vagyok és éjszaka arra ébredtem, hogy görcsöl a hasam, de először csak azt hittem pisilnem kell, mert azért fel szoktam kelni, de utána egyre erősebben nyílalt a hasam (mint mielőtt meg szokott jönni)?

Azután (elnézést, hogy ezt így leírom), de megint ki kellett mennem wc-re és hát ha szépen fogalmazok akkor hasmenésem volt, de nagyon folyékony és nagyon sok. És nagyon fájt, szúrt ott lenn. A derekam majd le szakadt. Azután minimálisan csillapodott a hasfájás, de folyamatosan hányingert éreztem (egyébként ezt tegnap délután is napközben) meg mintha égne a torkom mikor nyelek. Mi lehetett ez?

Legjobb válasz: talán csak felszaporodott a gyomorsavad és az okozta, mert az minden irányba hamar eljut és csinál ilyet, fõleg ha meleged van, de ha nem múlik,menj orvoshoz, mert a szervezet a szülés elõtt is csinál ilyen öntisztulást, de nem gondolnék erre, csak figyeld mi történik a napokban.

talán csak felszaporodott a gyomorsavad és az okozta, mert az minden irányba hamar eljut és csinál ilyet, fõleg ha meleged van, de ha nem múlik, menj orvoshoz, mert a szervezet a szülés elõtt is csinál ilyen öntisztulást, de nem gondolnék erre, csak figyeld mi történik a napokban.
szia! én 39 hetes vagyok és nekem tegnap elõtt fájt a derekam egész nap majd megbolondúltam! Tegnap meg többször is volt hasmenésem nagyon folyékony mint neked is és nekem is többször fájdogál a hasam alja! Mások szerint ez már a szülés elõtti öntisztulás legalább is nálam, de ha nálad ezek a tünetek nem csökkennek akkor kérdezd meg a védõnõdet vagy orvosodat! Sok sikert és kitartást!
hát igen ez nagyon ilyen szülés elötti állapot, mindenképp beszélj a dokiddal, még korai lenne babónak kibújni.( bár már nem lenne vele semmi baj ). további szép heteket, 37hetes kismama

5 honapos a fiam már 4 honapos korátol fordul hátrol hasra, de vissza nem tud még mindig. Az baj? Hogyanfog vissza fordulni, négykézláb helyzetböl? Mert már probál 4 kézláb lenni.

Legjobb válasz: Minden baba a saját technikája szerint mozog. Rá kell bízni,hogy mikor hogyan csinálja. Lehet,hogy a te babád kihagyja a hátára-fordulást,de az is lehet,hogy majd a kúszás során fog a hátára fordulni,vagy négykézlábra áll, és onnan pottyan hasra vagy a hátára.

Minden baba a saját technikája szerint mozog. Rá kell bízni, hogy mikor hogyan csinálja. Lehet, hogy a te babád kihagyja a hátára-fordulást, de az is lehet, hogy majd a kúszás során fog a hátára fordulni, vagy négykézlábra áll, és onnan pottyan hasra vagy a hátára.
Szia! Nekem hamarabb tudott hasról hátra, de nem a "helyes" technikával!Õ úgy csinálta, hogy feltolta a popóját a kezét a feje fõlé nyújtotta, és átdobta a popóját!Majd mivel jobban szeret hason lenni, így 1 hétre rá át tudott fordulni hátról hasra!És utána 5 hós is elmúlt egy kicsivel mire helyes technikával fordult hasról hátra!A helyes technika hogy fejjel indít!Ledõl így az oldalára és úgy gurul át!csak ez félelmetes, mert ki tudja mi van a háta mögött és koppanhat a feje!Nálunk ez sokszor elõ is fordult, mert gurul azóta minden felé! fél éves kiscsaj anyucija!
Az is lehet hogy a következõ dolog már a 4 kézlábazás a mászás meg az oldalra kiülés lesz:) Az én lányomnál legalábbis igy volt. 3 és fél hósan megfordult hátról hasra de visszafelé nem, viszont 5 hós korától kutyázott 4 kézláb és most 6 hós múlt és már mászik és kiül oldalra. Azóta se láttam hogy a hasáról a hátára fordulna, hanem ha hason van és unja akkor felmegy négykézláb, arrébb mászik és kiül oldalra. :) Nekem is fura mert a kisfiam 2 éve tök máshogy fejlõdött mozgás terén:)

Nyáron mindig ha kicsit sok hideget ittam pl 1-2 deci 1-2 húzásra mindig megfájdult a hasam de hamar el is múlt. Kajánál meg akkor van ez ha gyorsan eszek. Sőt ha sokat iszok is előjön?

Mit?l lehet ez? Egy ilyen 5-10 percig fáj olyankor a hasam de annyira hogy ágyban fekszek addig! 18/f

Legjobb válasz: hogy mitöllehet, azt nem tudm, de ha ilyet megfigyeltél, akkor ne csináld úgy, hogy megfájduljon a hasad...

hogy mitöllehet, azt nem tudm, de ha ilyet megfigyeltél, akkor ne csináld úgy, hogy megfájduljon a hasad...
A kérdező hozzászólása: Hát jó, de valami oka csak lehet nem?Amúgy nyár óta nem volt ilyenem csak mindig nyáron jön elõ ez a dolog.De olyankor 1-2 naponta, attól függ hányszor követem el a hib ákat mer ugye meleg vann húzom lefele a rostos siót:)
bazsi te vagy az?:D szerintem megterheli a gyomrod a hirtelen bevitt kaja/pia, lehet hogy érzékenyebben reagálsz az ilyenekre. Figyelj oda, nyáron meg többször kevesebbet igyál :)
A kérdező hozzászólása: nem bazsi vok:) Mér talán bazsinak is ugyanez van?:D
azt nem tudom, de a bazsi haverom is mindig a rostos siót issza :D suliban is mindig ott a padján egy nagy dobozzal:D remélem rendbejössz ám és nem akarlak a hülye bazsi-sztorijaimmal untatni xD

Menzesz előtt egy héttel görcsölt a hasam, de aztán mégis megjött, kb. a harmadik naptól már inkább barnás folyásom volt, mint piros. Most vagyok az 5. napon és szinte semmi nem jön csak egy pici barna és még mindig görcsöl a hasam?

Olyan jó lenne, ha a kivételek közé tartoznék, mert soha nem volt ilyen, hogy menzesz után is görcsöljek és el?tte f?leg egy héttel.Lehet, hogy menzesz el?tt lettem babás, vagy ez teljesen kizárt.

Legjobb válasz: Menzesz elõtt szerintem kizárt mert rövid az idõ,az a bizonyos 2 hét szokott kelleni.Talán valami más oka lehet,de nincs lehetelen.

Menzesz elõtt szerintem kizárt mert rövid az idõ, az a bizonyos 2 hét szokott kelleni.Talán valami más oka lehet, de nincs lehetelen.
Az attól függ, hogy abba a három napba mennyire véreztél. Több lehetõség is elõfordulhat. Lehet, hogy felfáztál és ezért kiséri barnás folyás a menszidet, de az is elõfordulhat, hogy babás vagy.Szerintem csinálj egy tesztet és ha negativ és még mindig görcsölsz menj el orvoshoz, hogy kivizsgálja mitõl is van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kedden megyek a dokimhoz! Azért majd holnap csinálok egy tesztet!:)
Nincs hát. Arra figyelj hogy nehogy leess a bicajról és nehogy a hasadra ess!!!!!
A kérdező hozzászólása: jaj nem remélem nem lesz ilyen. egyébként elég jó az egyensúly mert a hátsó ülésben cipelem a 13 kgos lányomat :) de vigyázok mindig leszállok a bucka elõtt, vagy felállok az ülésrõl, de ezt véletlenül nem láttam, .
Én is elég sokáig jártam biciklivel, semmi baja nem lett a lányomnak :-)
Én is tök sokáig jártam biciklivel, úgy kb 20-23 hetes koromig, persze ésszel, a bukkanókat kikerültem, ha lehet azért te se menj bele, gondolom hogy nem szándékos volt, de azért figyelj. :) és nehogy eless. Boldog babavárást :) 33 hkm
én végig bringáztam az elejétõl a végéig (kivéve mikor télen lefagyott) még az utolsó héten is bringával mentem a védõnõhöz, óriás hassal, 4 kg-os babával, menni már nem tudtam úgy nyomta a hólyagomat, jobb volt bringázni, bár elég viccesen néztem ki :D szóval nem baj, csak nagyon figyelj a biztonságotokra!!
Én nem hiszem, hogy baj lenne! Azonban a következõ látogatásod alkalmával említsd meg a nõgyógyászodnak, hogy bicózol! Nekem ez volt az elsõ amirõl letiltott a doki! Lehet, ez csak egyedi eset! Azért jobb a békesség! Jó babavárást kívánok!
5. vagyok a 6. válaszolótól kérdezném, hogy miért tiltott le a doki? mivel indokolta? az enyém is tudta, de még meg is dicsért :)

Az este erősebben fájt a hasam alaj, mint szokott! De igazából nem tudom eldönteni, hogy görcs volt-e! Jelenthet ez rosszat? 6 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia. Én is 6 hetes terhes vagyok, sokszor fáj a hasam, mintha meg akarna jönni. De ne aggódj, én úgy tudom ez másoknál is gyakori. De ha nagyon görcsölsz, esetleg véreznél, rögtön menj orvoshoz! Gratulálok a babához.

Szia. Én is 6 hetes terhes vagyok, sokszor fáj a hasam, mintha meg akarna jönni. De ne aggódj, én úgy tudom ez másoknál is gyakori. De ha nagyon görcsölsz, esetleg véreznél, rögtön menj orvoshoz! Gratulálok a babához.
Ha mensi szerû, nem gond az ilyenkor normális.Hormonális változások, készülõdik odabent a szervezeted a tágulásra.Ne aggódj, ahogy elõttem írták , ha erõs, úgy értem nagyon erõs görcseid, vagy vérzés lenne, .akkor doki.Ha úgy érzed baj van, és a pihenés sem segít, menj be ügyeletre, és nézesd meg magad, de szerintem biztos nincs gond.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!