Találatok a következő kifejezésre: Mindig egyenletesen a (22 db)

Akinek nem volt aktuális hónapban peteérése, annak is leesik a hője mensi előtt vagy annak mindig egyenletes?

Legjobb válasz: A napi hõingás 0.5 fok Celsius minden esetben. A peteérés ezt egy kicsi kihangsúlyozza csak. Magasabb az induló hõd. Szóval senki nemteljesen egyenletes. Még a ffiak is ingadoznak!

A napi hõingás 0.5 fok Celsius minden esetben. A peteérés ezt egy kicsi kihangsúlyozza csak. Magasabb az induló hõd. Szóval senki nemteljesen egyenletes. Még a ffiak is ingadoznak!

Miért foltos a barnító krémtől a lábam? Mindig megtísztítom a bőrt mielőtt felkenem és igyekszem egyenletesen elkenni.

Legjobb válasz: én is így voltam vele tavaly. fürdés után bekentem kimondottan lábra való barnítókrémmel(NIVEA) és nekem is csúnya foltos és sárga lett. úgyhogy be is fejeztem. nem tudom hogy mitõl lehetne tényleg szépen elkenni, pedig én is próbáltam egyenletesen mindenhova...... 19/L

én is így voltam vele tavaly. fürdés után bekentem kimondottan lábra való barnítókrémmel(NIVEA) és nekem is csúnya foltos és sárga lett. úgyhogy be is fejeztem. nem tudom hogy mitõl lehetne tényleg szépen elkenni, pedig én is próbáltam egyenletesen mindenhova...... 19/L

Miért van az, hogy egyik nap több, másik nap kevesebb a tejem? Mindig sokat iszom, eszem, szedem a bogyókat, a More Milket, az alkoholmentes sört, és mégsem egyenletes a tejci mennyisége.4 hetes kislány anyucija

Legjobb válasz: Több mint két éve szoptatok. Immáron a 2. gyerekemet (meg még az elsõt is). Amikor már úgy érzem kiürült a mellem, akkor kortyol a legnagyobbakat a kicsim. Nem mindig akkor van tej a mellünkben, amikor be van durranva! Kitartás!

Több mint két éve szoptatok. Immáron a 2. gyerekemet (meg még az elsõt is). Amikor már úgy érzem kiürült a mellem, akkor kortyol a legnagyobbakat a kicsim. Nem mindig akkor van tej a mellünkben, amikor be van durranva! Kitartás!
Honnan tudod, hogy mennyi tejed van? A babád se mindig fog ugyanannyit szopizni.. egyszer éhesebb, másszor kevésbé..Mi se eszünk minden alkalommal ugyanannyit. Az elsõnek tökéletesen igaza van, az se mérvadó, hogy egyszer keményebb, máskor meg puhább a melled. Emellett meg szoptatás közben is állandóan termelõdik a tej.. Szerintem kár aggódnod. Ha a babád nyugodt, kellõ nedves és kakis pelusa van, akkor minden rendben van. 4. babáját szoptató anyuka:) )
A kérdező hozzászólása: Onnan tudom, hogy mivel nincs elég tejem, fejnem kell, hogy tudjam, mennyi pótlásra van szükség. Így a cumisüveg megmutatja, hogy mikor mennyi van benne. Köszönöm a válaszokat!


Mi lehet ez a furcsa, nagyon mély, alig hallható, mégis erőteljes zúgás, amit már napok óta hallok késő éjszakánként? Mintha egy repülő zúgna a házunk felett, de se nem közeledne, se nem távolodna, hanem mindig egyenletesen zúgna.

Budapesten a XI. kerületben lakom, és már 3. éjszaka, hogy érzem. A hallható tartomány és az infrahangok határán lehet, mert bár alig hallani, mégis úgy érzem, hogy a dobhártyám majd beszakad olyan erősen remeg.

Legjobb válasz: Nekem a számítógép hangszórója produkál idõnként éjjelenete (valószínûleg nappal is csak akkor a háttérzaj miatt nem hallani) egy alig hallható frekvenciájú zúgást, akkor is ha áramtalanítva van. Újat kellene már venni.

Nekem a számítógép hangszórója produkál idõnként éjjelenete (valószínûleg nappal is csak akkor a háttérzaj miatt nem hallani) egy alig hallható frekvenciájú zúgást, akkor is ha áramtalanítva van. Újat kellene már venni.
Házban valaki nem vett új keringetõ-szivattyút a központi fûtésébe? A csõ+víz+fal viszi a hangot ám rendesen.
Ha panelben laksz, akkor eléggé valószínû, hogy a világító aknában vagy a szellõzõ rendszerben fütyül a szél - azok keltenek ilyen nagyon mély, alig hallható hangot, amit a beton remekül közvetít. Az összeesküvés elméletekre meg inkább több szót nem is vesztegetek, annyira röhejesek :)
Igen, egyértelmû - hallasz egy hangot, az biztos az UFO-k mûve :D
En par napja kezdtem el hallani ezt a hangot, Budapest 1.keruleteben lakom. Ejjel, nappal kb 8 perces intervallummal, bar ez neha hosszabb. Kizartnak tartom hogy szellozo berendezes vagy miegyeb okozna a zajt. Kifejezetten az egbol jon, nagyon eros. Maga a hang valoban sokszor epphogy hallhato de szinte faj tole a dobhartyam. kb 4 eve itt lakom es pont dec 25 hajnalban hallottam eloszor ezt a hangot, ami sok kivalto okot mar eleve kizar. Gondoltam a katonai repuloktol kezdve mindenre de semmi sem magyarazza meg, masra nem tudok gondolni mint hogy valami termeszetfeletti vagy foldonkivuli dologrol van szo.
sokszor meglepõen egyszerû, semmitmondó dolgok okozzák a megmagyarázhatatlan zajokat. Például egy nemrég berakott, ám bizonyos ponton rosszul záró bejárati ajtó, ami valahol ellenpólust találva huzatot gerjeszt a lépcsõházban. csak egy pici lyuk, és mekkora galibát okoz. Ehhez persze az is kell, hogy szél legyen. Ha van gázvezeték-hálózat végpont a környéken (nem hiszem, hogy lakott területen van ilyen, de elképzelhetõ, hogy egy távolabbi helyen van és hallani), az is okozhat ilyet, amikor elégetik a gázfelesleget. De a legkézenfekvõbb egy nemrég felszerelt bolti hûtõ, annak is a ventilátora. Nagyon zavaró tud lenni! Érdemes lenne körüljárni a környéket.
#6: Hááát.... -Reklamálsz a fûtõközpontosoknál -Szabotálod a fûtõközpontot kézigránáttal, síppal, dobbal, nádihegedûvel. -Befogod a füled, vagy felhangosítod a tévét. Sajnos kb. ennyi. Ebbõl az elsõ és a harmadik a legális és attól nem is fázol. :)
A kérdező hozzászólása: 4-es zseniális: pár hete csináltak valamit a hõközpontban. Csak azt nem tudom mit tehetnék ellene.
http://en.wikipedia.org/wiki/Taos_Hum remélem, ez a forrás Butcher cica igényeinek is megfelel
"Kifejezetten az egbol jon" "pont dec 25 hajnalban hallottam eloszor ezt a hangot, ami sok kivalto okot mar eleve kizar." "Gondoltam a katonai repuloktol kezdve mindenre de semmi sem magyarazza meg, masra nem tudok gondolni mint hogy valami termeszetfeletti vagy foldonkivuli dologrol van szo." Semmi nem magyarázza meg szerinted (azaz nincs elég tudásod/adatod hozzá, hogy magyarázatot találj), tehát természetfeletti vagy földönkívüli dolog. http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_ignorantiam http://hu.wikipedia.org/wiki/Vágyvezérelt_gondolkodás Hogy a kérdéshez is hozzászóljak: a mi lakóházunkban az internetszolgáltató egyik eszközében csapágyas lett a ventilátor. Annak pont ilyen hangja volt. Csak éjszaka hallatszott, mert nappal elnyomták a környezeti hangok.

Lányok! Az undorító ha egy pasinak szépen ki van szedve egyenletesre a szemöldöke (nem lányosan) vagy inkább a nagy vastag busa szemöldök a helyes vagy épp az ami szanaszét áll mint a szénakazal?

Legjobb válasz: hog ylenne undorító, azért mert fiú, még igenis legyen magára maximálisan igényes és szedje is szépen ki, ettõl nem lesz lányos, max sexy és ápolt ... ennyi

hog ylenne undorító, azért mert fiú, még igenis legyen magára maximálisan igényes és szedje is szépen ki, ettõl nem lesz lányos, max sexy és ápolt ... ennyi
Hát a "szénakazal" semmiképp nem jó :S Amúgy szerintem, nem undi bár van akinek jobban áll ha nem szedi ki... természetesen nem arról beszélek h összenõneki meg minden, mert ugyebár nem mindenkinek nõ össze....
Hát persze hogy undi mindenki tudja hog ya nõk ideálja e két férfi szemöldökcsoda: http://kep.index.hu/1/0/18_00ac8ed3b4327bdd4ebbebcb2ba10a00/.. xD Na de komolyrafordítva...ha nem ilyen csinos kis ívelt mintára szeded hanemcsak a szanaszét nõtt és összenõt szörszálakat kiszede az vonzó...mert milyen durva már hogy több a szemöldöke valakinek mint a haja...szerintem az egyáltalán nem vonzó...
szerintem inkább ne szedje :) illetve ha középen összeér, akkor azért azt nem árt szemöldökcsipesszel helyreigazítani.
Én nem tartom undorítónak, ha egy srácnak kivan szedve a szemöldöke persze nem teljesen és nem is olyan lányos formára max megvan picit vékonyítva neki. Mondjuk amelyik srácnak nem vastag annak nem is kéne kiszedetnie, de akinek vastag annál sem tartom undorítónak. Barátomnak is vastag, kiszoktam neki szedni és egész jól néz ki utána :) Persz végig "sírja" az egészet szegény :)
Ha feltétlen szükséges, csak akkor szedje ki szerintem!
Nem tetszik a vastag szemöldök úgyhogy nálam jó pont ha egy pasi szedi a szemöldökét.
Középen semmiképp ne érjen össze. Onnantól meg nekem mindegy. Két dolgot nem viselek el: a nõcisre szedett, nagyon vékony szemöldököt egy pasin, illetve az iszonyatos dzsungelt egy pasi homloka közepén. Egyébként mindegy. Úgy nézzen ki egy pasi szemöldöke, hogy ne törõdjek vele, hogy néz ki, mert ez azt jelenti, hogy normális, nem veszem észre.
Nekem nem tetszik ha ki van szedve, szerintem olyan b.zis

Mindig egyenletesen fejlödik a baba a pocakomban?

Bocsánat a kérdésért,de nem tudom hogy tegyem fel máshogy.11 héten voltam ultrahangon és akkor még megfelelö volt a mérete.Rá egy hétre kellett visszamennem és igaz hogy nött de csak 7 mm-t és akkor sem értem el még UH szerint a 12 hetet. Közben pedig már a mensesem alapján a 13 hetet irnánk.Igaz minden rendben volt megvan mindene és a szivverése is normális. Az orvos nem mondott semmit.Másnál is elöfordult ilyen?

Legjobb válasz: Igen. 7,9 hét akkora amekkorának lenni kell. 13. hét 12 hetes 16. hét 16 hetes 20. hét 19 hetes 30. hét 31 hetes 36. hét 36 hetes... Úgy a 20. hétig foglalkoztam vele,hogy jujj jujj mekkora,majd rájöttem,hogy a bolondját táratja velem:):):)

Igen. 7, 9 hét akkora amekkorának lenni kell. 13. hét 12 hetes 16. hét 16 hetes 20. hét 19 hetes 30. hét 31 hetes 36. hét 36 hetes... Úgy a 20. hétig foglalkoztam vele, hogy jujj jujj mekkora, majd rájöttem, hogy a bolondját táratja velem:) :) :)
Változó. Nekem nagyon sokáig 1-1, 5 héttel fejlettebb volt a koránál, de a 26.héten pontosan megfelelt a korának. Most 31 hetes vagyok, jövõ héten lesz UH, kíváncsi vagyok, hogy alakult azóta a helyzet. A terhességed 13.hetében jársz, csak a baba mérete most még a 12.hetesnek felel meg. Ez nem baj. A babáddal minden rendben, te is jól vagy, ez a fontos! Õ majd nõl szépen odabenn.
Egyetértek az elsõ válaszolóval. Egy darabig minden UH után megnéztem, hogy tényleg akkora-e mint lennie kell, de aztán leszoktam róla. Ha nem mondják, akkor nincs baj, ne aggódj! Boldog babavárást! 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Véreredményben a vas szint 7, 0 lett. Papíron ez 3al kevesebb mint amennyi a minimális szint. Ez miatt hullhat a hajam? A fejem egész területéről egyenletesen hullik, tehát mindenhol ugyanúgy megritkult.

Legjobb válasz: A google a barátod. Amúgy igen :) Vashiány tünetei sápadtság szédülés fáradtság hajhullás szellemi teljesítõképesség csökkenése.

A google a barátod. Amúgy igen :) Vashiány tünetei sápadtság szédülés fáradtság hajhullás szellemi teljesítõképesség csökkenése.
Igen, nekem is hullott már emiatt a hajam nagyon durva volt

Ahhoz, hogy egy egyenletesen mozgó test leküzdje a közegellenállási erőt, nagyobb erőt kell kifejtenie, mint az az erő?

Tudom,hogy egyenletes mozgásnál nem hat erő a testre,de elvileg nagyobb erőt kell kifejteni,nem? Ez a kérdés az idei középszintű fizikaérettségin volt számolási feladat.

Legjobb válasz: Egyenes vonalú egyenletes mozgás esetében olyan mintha a test nyugalmi állapotban lenne. Tehát közegállási erõ nélkül (mondjuk tökéletes vákuumban, ami persze ne létezik) ha meglököd egy F erõvel akkor egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, amig más nem befolyásolja õt. Viszont itt a Földön mivel van közegellenállási erõ, ezért ahhoz hogy fenntartsd az EVEM-t, mindig annyi erõt kell befektetni amennyi a közegellenállási. Plusz még ott van a gravitációs erõ amit szintén ellensúlyozni kell. Csak ha gyorsítani akarod a testet akkor kell több erõt befektetni a test mozgatásába, mint amennyi a közegellensállási.

Egyenes vonalú egyenletes mozgás esetében olyan mintha a test nyugalmi állapotban lenne. Tehát közegállási erõ nélkül (mondjuk tökéletes vákuumban, ami persze ne létezik) ha meglököd egy F erõvel akkor egyenes vonalú egyenletes mozgást végez, amig más nem befolyásolja õt. Viszont itt a Földön mivel van közegellenállási erõ, ezért ahhoz hogy fenntartsd az EVEM-t, mindig annyi erõt kell befektetni amennyi a közegellenállási. Plusz még ott van a gravitációs erõ amit szintén ellensúlyozni kell. Csak ha gyorsítani akarod a testet akkor kell több erõt befektetni a test mozgatásába, mint amennyi a közegellensállási.
A kérdező hozzászólása: A pontos kérdés így volt: A) Egy autó 16 km-en keresztül 90km/h helyett 110 km/h-val megy. Mennyivel hamarabb ér oda? B) A testre 110km/h-nál másfélszer akkora közegellenállási erõ hat, mint 90 km/h-nál. Hányszorosára kell növelni sz autó teljesítményét, hogy a közegellelállási erõt leküzdje?
A kérdező hozzászólása: Csak mert én a leküzdést úgy értelmeztem, hogy nagyobb erõt fejtünk ki, mint Fk. Nem írták, hogy a v=áll. lenne a második esetben.
Alapvetõ tévedés, hogy az egyenletes mozgást végzõ testre nem hat erõ, és ezért szokott ez nehéz feladat lenni. Ekkor a testre ható összes erõ eredõje nulla. A fõ feladat tehát, hogy milyen erõket kell számba venni. Utána ezeknek az irányát és nagyságát meghatározni. Ezután már csak vektoriálisan össze kell adni az erõket, egy kis Newton törvény, és mindent tudunk a test mozgásáról.
Folytatva az elõzõ gondolatmenetet, az A kérdés nem erõprobléma, a B kérdésnél minden más erõt (pl súrlódásit) elhanyagolunk, kizárólag az útiránnyal szembeni légellenállást, és az ezt legyõzõ (útirányú) motorerõt figyeljük. A sebesség állandó, tehát az F légellenállást egy -F motorerõ ellensúlyozza. A teljesítmény az erõtõl, idõtõl és tömegtõl függ, ebbõl csak az erõ változik, tehát ha a légellenállás másfélszeres, a teljesítmény is másfélszeres. (90-es és 110-es tempónál kétlem)
Szerintem az elõzõ válaszoló helytelenül írta, mert a teljesítmény nem függ a test tömegétõl ebben az esetben, hanem az erõtõl, az úttól és a közben eltelt idõtõl. Mivel az idõ sem lehet ugyanakkora (hiszen különbözõ sebességgel haladtak), ezért a teljesítmény sem másfélszerese, hanem több.
ki szoktad kenni, lisztezni a tepsit? Nekem ekkor nem sikerült. Én a sütõpapírt nagyon szeretem, azóta nincs ilyen gondom.
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, mindig úgy sütöttem, hogy margarinnal kikentem és liszteztem.Akkor próbáljam meg sütõpapírral?
A kérdező hozzászólása: Gáz, mert amikor szeletelem helyenként az egyik oldala vastagabb a szeleteknek mint a másik.
Szerintem térj át sütõpapírra, én nagyon szeretem, kevesebb is a mosogatni való. De ne a legolcsóbbat vedd, én a Goods Marktban szoktam venni, csak szilikonost, ez van ráírva:szilikonos sütõpapír, de Intersparban is jó áron lehet kapni. A szilikonost többször is fel tudod használni, ha pogit, vagy aprósütit, kekszet sütsz.
az is lehet hogy nem jó a recepted, vagy nem kevered egyenletesen el.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, megpróbálom a papírt.Utolsó:géppel szoktam elkeverni, úgyhogy szerintem abban nincs hiba. :-)))
Próbáld meg légkeverés NÉLKÜL sütni, mert attól sok esetben féloldalas lesz a tészta - mivel a ventillátor az egyik oldalról fújja a meleget.

A hulahopp karika egyenletesen használ mind a két oldalra?

2 hónapja kb. szoktam hulahopp karikázni csak kikapcsolódás céljából, és úgy látom, hogy az egyik oldalam (amivel jobban hajtom a karikát) karcsúbb lett. Lehetséges, hogy ez okozta, vagy csak eddig is olyan volt, és nem vettem észre?

Legjobb válasz: A hulahop karika hobbiszinten mint mozgás 0,karcsúsodni meg nem lehet egy oldalon.. Valamit elnézel.

A hulahop karika hobbiszinten mint mozgás 0, karcsúsodni meg nem lehet egy oldalon.. Valamit elnézel.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi. :) Vannak cikkek, amik szerint lehet, de elég nehéz eldönteni az interneten mi megbízható forrás és mi nem.
Az interneten hajmeresztõ baromságokat lehet olvasni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!