Találatok a következő kifejezésre: Mindig barnázok napig a (15 db)

Valami nincs rendben, menjél el nõgyógyászhoz.
Hormonprobléma lehet. Nõgyógyászt javaslok én is.

A mensi után mindig barnázok vagy 4-5 napot, az hormonproblémára utal?

A fogamzásgátló abbahagyása óta van igy el?tte nem barnáztam mensi után ilyen sokat. Utalhat hormonzavarra vagy más is barnázik ennyit?

Legjobb válasz: Lehet hormonzavar is, de elõfordulhat, hogy méhnyálkahártya-gyulladásod van. A gyulladás miatt nem tud a seb rendesen gyógyulni, amit a nyálkahártya leválása okoz. Ez elhanyagolva komoly gondot okozhat, mindenképpen irány orvoshoz! Egy-két nap barnázás a mensi végén még belefér, de 4-5 már sok!

Lehet hormonzavar is, de elõfordulhat, hogy méhnyálkahártya-gyulladásod van. A gyulladás miatt nem tud a seb rendesen gyógyulni, amit a nyálkahártya leválása okoz. Ez elhanyagolva komoly gondot okozhat, mindenképpen irány orvoshoz! Egy-két nap barnázás a mensi végén még belefér, de 4-5 már sok!
szerintem sem teljesen normális ez, vizsgáltasd meg magad!

A mensim elött 2-3 nappal mindig barnázok! Ez normális? Babát szeretnénk ez nem befolyásolja a teherbe esést, ugye?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést már vagy 3x feltettem, de értelmes válasz nekem se jött. Amit kiderítettem eddig: progeszteron elégtelenségre utalhat, ami nem engedi hogy rendesen megtapadjon a baba, vagy a koraterhességben el is megy. Vagy: teljesen normális dolog, itt van akinek van és mégis sikerült a baba, istentudja hanyadik héten jár már. Mi mondjuk csak 3 hónapja próbálkozunk, szinte ebben a hónapban volt az, hogy tuti jókor voltunk együtt és nem csak egyszer, szóval még nem kéne aggódnom, de aggaszt mégis ez a pecsételgetés a mensi elõtt. Viszont nekem egyéb "tünet" nincs ami hormonzavarra mutatna, mint pl. a mellbõl savas folyás, vagy ritka mensi... egyedül annyi, hgy mielõtt elkezdek pecsételgetni, fáj a hasam, tehát tudom, hogy lassan ebbõl mensi lesz. Neked hogy zajlik mindez?

Ezt a kérdést már vagy 3x feltettem, de értelmes válasz nekem se jött. Amit kiderítettem eddig: progeszteron elégtelenségre utalhat, ami nem engedi hogy rendesen megtapadjon a baba, vagy a koraterhességben el is megy. Vagy: teljesen normális dolog, itt van akinek van és mégis sikerült a baba, istentudja hanyadik héten jár már. Mi mondjuk csak 3 hónapja próbálkozunk, szinte ebben a hónapban volt az, hogy tuti jókor voltunk együtt és nem csak egyszer, szóval még nem kéne aggódnom, de aggaszt mégis ez a pecsételgetés a mensi elõtt. Viszont nekem egyéb "tünet" nincs ami hormonzavarra mutatna, mint pl. a mellbõl savas folyás, vagy ritka mensi... egyedül annyi, hgy mielõtt elkezdek pecsételgetni, fáj a hasam, tehát tudom, hogy lassan ebbõl mensi lesz. Neked hogy zajlik mindez?
A kérdező hozzászólása: Nekünk is most járt le a 3 honap mert azt megvártuk miután abbahagytam a gyógyszert! Még annyira nem dolgozunk a babyn de most azt hittem hogy sikerült mert a 21.dik naptol elkezdtem pecsételgetni én is és petefészek szurkám is volt de sajni megjött:((! Nekem a cuklisaim rendben vannak mert 27.dik napra mindig megjön:D! Csak attol félek hogy ez nem lehet-e gond vagy betud-e rendesen ágyazodni! Picit izgulok e miatt de remélem hogy minden rendben lesz! Ti régota probálkoztok?
3. hónapja. :-) És épp ma beszéltem egy lányzóval akinek ugyan ez volt, kapott rá gyógyszert, mert hormonzavarra gondoltak. Neki is 27-28 napra jön meg, nekem is és Neked is. Szóval hasonló cipõben járunk. Most vagyok a 22. napon, picit szorítgat a hasam, de hálistennek pecsételés nincsen. Ha most se jött össze elmegyek orvoshoz, hogy utánajárjunk a dolgoknak. Nem szeretném húzni az idõt. Hosszú az én élettörténetem ahhoz, hogy már tegyenek is valamit, ne csak a csodát várják! :-)
A kérdező hozzászólása: Hát legközelebb ha nekem megint ez lesz akkor én is elmegyek dokihoz! De amugy itt olvastam hogy irták hogy ez természetes! Hát nemtudom.... Neked pedig szortiok hogy babás legyél:DD! Majd irj ám hogy mi lett!
ahol már nem barna..a vérzéstõl egyértelmûen.
jó kérdés, én a vérzéstõl számolnám, de szerintem menj el dokihoz ezzel, mert akár hormonproblémára is utalhat ez a sok barnázás.
A rendes vérzéstõl számíts. Legalábbis én erre akkor jöttem rá, mikor terhes lettem! :) Nem volt soha hormon problémám és hasonló. Ilyen is van!
A rendes vérzéstõl számítsd. Én is ugyanígy vagyok ezzel, de én most már utánajárok, hogy mitõl van ez a barnázás, engem idegesít.Már 5 nappal elõbb tudom, hogy meg fog jönni:(
Én bele számolom a barnázást is, mert így jön pontosan 26 napra a ciklusom, és pontosan a 13. nap van mindig peteérésem is! Ezt bizonyítják az ovutesztek is, és a hõm is!
lehet, de menj dokihoz, mert vetélés elõjele is lehet.
Szia, lehet baba, lehet vetétlés elõjele és lehet méhen kívüli terhesség is, mindenképpen csinálj tesztet és eredménytõl függõen menj el orvoshoz.

Mindig barnázok 3-5 napig a menszim előtt és babát szeretnénk! Miben befolyásolja ez a teherbeesést? Mitől van ilyen barnázás?

Legjobb válasz: Szerintem nem befolyásoja, ez elöjelez neked, ha siki a baba akkor szetm nem lesz már ilyen. Sok sikert

Szerintem nem befolyásoja, ez elöjelez neked, ha siki a baba akkor szetm nem lesz már ilyen. Sok sikert

9 napja kellett elkezdenem szedni a fogamzásgátlót (mercilont) Ez az első hónapom, hogy beállítsa a ciklusomat és végre jöhessen a baba. Nagyon gyenge volt a vérzésem és még mindig barnázok tőle. Az baj?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló szedése mellett gyengébb a vérzés, ami valójában nem menstruáció, hanem megvonásos vérzés. De nem értem, miért kell fogigátló ahhoz, hogy beálljon a ciklusod. A fogigátló nem beállítja a hormonjaidat, hanem kikapcsolja a termelésüket, és átveszi a helyüket. Ne akarok okoskodni, csak én keresnék egy másik orvost. Nekem még tinikoromban volt szabálytalan a vérzésem, akkor Norcolutot kellett szednem kis ideig, és rendbejött tõle. Ezenkívül itt a neten olvastam, hogy amikor már semmi sem segytett, akkor a barátcserje és a cickafark beállította a rendszertelen és túl hosszú ciklust, akár már egy hónap alatt. Ráadásul mindkét növény segíti a babázódást is. Cáfoljatok meg, ha nagy baromságot mondtam...

Fogamzásgátló szedése mellett gyengébb a vérzés, ami valójában nem menstruáció, hanem megvonásos vérzés. De nem értem, miért kell fogigátló ahhoz, hogy beálljon a ciklusod. A fogigátló nem beállítja a hormonjaidat, hanem kikapcsolja a termelésüket, és átveszi a helyüket. Ne akarok okoskodni, csak én keresnék egy másik orvost. Nekem még tinikoromban volt szabálytalan a vérzésem, akkor Norcolutot kellett szednem kis ideig, és rendbejött tõle. Ezenkívül itt a neten olvastam, hogy amikor már semmi sem segytett, akkor a barátcserje és a cickafark beállította a rendszertelen és túl hosszú ciklust, akár már egy hónap alatt. Ráadásul mindkét növény segíti a babázódást is. Cáfoljatok meg, ha nagy baromságot mondtam...

Mikortól kell számolni a mensit, ha előtte pár napig barnázok? És az is sárgatest-elégtelenség, ha nem minden hónapban barnázok? Arra jó a Premens? Mert azt nem írja a tájékoztató.

Legjobb válasz: szerintem nem feltétlenül az, én minden ciklusban barnáztam 1-2 napot, negyedikre összejött a gyerek, akkor nem volt már se barnázás se semmi.

szerintem nem feltétlenül az, én minden ciklusban barnáztam 1-2 napot, negyedikre összejött a gyerek, akkor nem volt már se barnázás se semmi.
Nekem is sokszor volt barna pár nappal a vérzés elõtt. Elsõ terhességnél jött kevés barna folyás, majd elmúlt és nem jött vérzés. Most pedig egyáltalán nem volt barnázás... Nekem anno nem volt sárgatest elégtelenségem és mégis barna folyás elõzte meg a rendes menstruációt! De orvos könnyen megmondja egy hormonlabor alapján, hogy mi a helyzet nálad. Én premens-et nem használtam, azzal kapcsolatban nincs infóm.
a menzit piros rendes vérzés megindulásátol kell számolni.
én szinte minden nap szoktam barnázni.van hogy napi többször is f/19
Tök normális, simán szokott pár napot, sõt van hogy 1 hetet csúszni, a barna váladák végülis vérkezdemény, szóval lesz normális vérzésed is, tök normális dolog ez, mindenkivel elõszokott fordulni, nincs miért aggódni.
A kérdező hozzászólása: köszi
Az elsõ válaszolónak szeretném mondani, hogy az nem normális, hogy mindennap barnázol!!!!!! Menny orvoshoz!
Az elsõ válaszoló szerintem a herkáról beszél:D De valóban, akkor is jó a doki:D
A kérdező hozzászólása: nem..õ a szarásról beszél:S

Előfordulhat hogy azért barnázom minden menstruáció elött 3-4 nappal mert túl hosszú a luterális fázisom?

Elnézést ha butaságot kérdezek de ezen most gondolkodtam el mert én azt tapasztalom mindig hogy a peteérésem a 12. nap körül van ( tojásfehérje szerű nyák, enyhe fájdalom már a 10. ciklusnapomon szokott lenni) viszont 28-29 napos a ciklusom akkor a luterális szakaszom minimum 16 nap. Ez lehetséges vagy ez így normális? És létezik olyan hogy ezért is barnázok minden menzesz elött?

Legjobb válasz: A napokig tartó barnázás általában addig nem gond,míg valaki gyereket nem akar.Ezt okozhatja sárgatest elégtelenség,ami nehezíti a teherbeesést,vetélést okozhat,ha nem kezelik.

A napokig tartó barnázás általában addig nem gond, míg valaki gyereket nem akar.Ezt okozhatja sárgatest elégtelenség, ami nehezíti a teherbeesést, vetélést okozhat, ha nem kezelik.
A kérdező hozzászólása: Értem. De ha sárgatest elégtelenségem lenne akkor a ciklusom is rövidebb lenne vagy ez nem függ össze?
Bocsanat, nem kioktatas, de nem luteRális, hanem luteális szakasz. Nem mindegy.... :-) Egyebkent mensi elotti barnazast sokminen okozhat, pajzsmirigy, gyulladas, felfazas, stb, stb. Inkabb orvoshoz menj, itt nem tudnak kivizsgalni.
Lehet, hogy kicsit alacsony a progeszteronod, ez okoz barnázást. Annyira viszont nem alacsony, hogy peteérésed sem legyen, és a ciklust is megrövidítse. A 16 napos lute(r)ális még normális. Nekem világéletemben volt ilyen, spontán teherbeestem az elsõ gyerekkel, elsõ hónapban normális vérzés, következõben csak barnázás, megmaradt, most másfél éves. Szeretnénk következõ babát, de addigra örülnék, ha ezzel a problémával már nem kéne foglalkoznom. Esetleg kérj hormonképet. Nyugodtan megmondhatod az orvosnak, hogy zavar a dolog. Én most barátcserjézem, úgy néz ki, bejön.
A kérdező hozzászólása: Már voltam orvosnál többszõr is meg is említettem a dolgot de azt mondták hogy teljesen egészséges vagyok és nem is zavart annyira a dolog de most kezd nagyon zavarni. Bocsi az r betûért eddig fel se tûnt pedig már ezerszer rá kerestem... :-) köszönöm a válaszokat
Még annyit, a kolléganõmnek is azt mondta az orvosa, ez normális.3 vetélése volt.Elment egy másik orvoshoz, az csinált hormonképet neki.Alacsony az ösztrogén és a progreszteron szintje, magas a tsztoszteronja.Nem akarlak riogatni, szerintem csináltass hormonképet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!