Találatok a következő kifejezésre: Mindig azt hogy a babám mozog, (8 db)

Mindig azt hiszem, hogy a babám mozog, de rájövök, hogy csak a hasi ütőrem. Hogy fogom megismerni a babám?

Lehet,hogy középr?l balra csúszik a hasi üt?ér? Mindig a bal oldalamon érzek "mocorgást" de csak az üt?rem ritmikus dobogása az. Már nagyon várom, hogy megmozduljon a baba, örülnék,ha így 16 hetesen karácsonyra megmutatná magát:-)

Legjobb válasz: Szia! A dobogást én is a bal oldalon érzem és néha tényleg össze lehet keverni. A babád mozgása eleinte nem lesz annyira erõteljes inkább fekve érezheted meg. Feküdj le, figyelj csak rá, beszélgess vele, lehet, hogy már most is érezhetnéd, csak nem veszed észre. Boldog babavárást!

Szia! A dobogást én is a bal oldalon érzem és néha tényleg össze lehet keverni. A babád mozgása eleinte nem lesz annyira erõteljes inkább fekve érezheted meg. Feküdj le, figyelj csak rá, beszélgess vele, lehet, hogy már most is érezhetnéd, csak nem veszed észre. Boldog babavárást!
Szia! Én is ugyanígy vagyok semmi hasznosat nem tudok írni, csak annyit, hogy én is totál ezt érzem.. mintha csak én írtam volna.Van úgy, hogy megmernék esküdni, hogy õ az aztán meg újra az a ritmikus dobogás... Én is szeretnék választ erre.. konkrétabbat. 16hetes kismama

Lehet hogy azt érzem hogy a babám a méhszájamat rugdalja néha-néha? 21 hetes vagyok, néha nagyon fura bent, olyan mintha a hüvelyem végén érezném néha a rugdalást. Amúgy is lent érzem rugdalni. Bár mostanában nagyon keveset mozog, nem úgy mint eddig.

Legjobb válasz: Szia! Igen,elképzelhetõ,hogy lent van a baba,nekem is ilyen érzésem volt végig,a dokimnak emlitettem is,de nem mondott rá soha semmit!Javaslom a több pihenést,akkor talán elmozdul valamerre vagy feljebb megy!Vannak idõszakok,amikor pihizik a baba,ekkor kevesebb mozgás érzékelhetõ.Ha több napon keresztül mozog nagyon keveset vagy alig,akkor emlitsd meg azért a dokidnak! Remélem segitettem!Sok boldogságot nektek!

Szia! Igen, elképzelhetõ, hogy lent van a baba, nekem is ilyen érzésem volt végig, a dokimnak emlitettem is, de nem mondott rá soha semmit!Javaslom a több pihenést, akkor talán elmozdul valamerre vagy feljebb megy!Vannak idõszakok, amikor pihizik a baba, ekkor kevesebb mozgás érzékelhetõ.Ha több napon keresztül mozog nagyon keveset vagy alig, akkor emlitsd meg azért a dokidnak! Remélem segitettem!Sok boldogságot nektek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ. Mindenképp megemlítem a dokimnak, bár lehet azért érzem kevesebbnek mert most nem a hasamat rugja hanem a méhszájamat és befelé rúg. Nem is tudom. Remélem minden okés. Szép napot kívánok!
Szia! Nekem is a méhszájamat rugdosta egészen addig, míg meg nem fordult, addig farosan csücsült és szépen lefelé rugdalózott. Aztán mikor megfordult, már sokkal kellemes volt minden mozgása. Lehet, hogy neked is faros még? Nagyon kellemetlen érzés, tudom. Vannak napok, mikor aktívabbak és vannak, mikor kevésbé. Ilyenkor még nagyon sok helyük van, ha pont úgy fekszik, mozog õ, csak te nem érzed. Ne aggódj, nincs semmi baj. 39+5 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtatást. :) 18 hetesen voltunk 4D-n és rá pár napra genetikai uh-n is. Egyiken faros volt, pár nap múlva fejvégû, de mivel nagyon lent érzem általában a legtöbb mozgást így gondolom lehet megint fordult. Igen, kellemetlen olyan mintha egy ajtót döngetne néha lent a hüvelyemnél. Nagyon gyors, könnyû szülést kívánok Neked! Lassan babázhatsz! :)

Az miért van, hogy a babám egész nap szinte alig mozog, de este, amikor lefekszem aludni, eltelik 10 perc és rendre már kezdi is a mocorgást. Éjjel pedig, ha felébredek mindig rugdos. Normális ez?

Olyan mintha nappal eludna és éjszaka lenne fenn...

Legjobb válasz: Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog,csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.

Ez egyénenként változó. Teljesen normális dolog. Az én babám is akkor aktívabb amikor pihenni szeretnék. Biztos napközben is mocorog, csak nem olyan aktívan és nem figyelsz fel rá! Nincsen semmi baj.
Rendben van ez így, sok baba így szokta, hidd el nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Feleségem 17 hetes és 2 napos iker terhes. Az ultrahangokon minden rendben volt de még nem érzi, hogy mozognak a babák! Mikortól lehet érezni?

Legjobb válasz: Ne aggódjatok, ez normális. Alkatfüggõ ki mikor érzi. Elvileg az elsõ babás kismamák a 18-20. hét körül kezdik érezni, van aki elõbb, 16 hetesen és van aki késõbb, akár 21 hetesen. Sõt az is lehet hogy nem tudja hogy õket érzi-e, nem feltétlenül buborékolás vagy pillangószárny, össze lehet téveszteni a bélmozgással. Gratulálok a két babához! :)

Ne aggódjatok, ez normális. Alkatfüggõ ki mikor érzi. Elvileg az elsõ babás kismamák a 18-20. hét körül kezdik érezni, van aki elõbb, 16 hetesen és van aki késõbb, akár 21 hetesen. Sõt az is lehet hogy nem tudja hogy õket érzi-e, nem feltétlenül buborékolás vagy pillangószárny, össze lehet téveszteni a bélmozgással. Gratulálok a két babához! :)
Szia! Én majdnem 19 hetes voltam, mikor elõször éreztem, de azóta folyamatosan. Nem kell izgulni, olyan bunyók lesznek még odabenn, hogy hajjaj...:) Gratula az ikrekhez!
Én 21+2 hetes vagyok. 18+1 voltam, amikor elõször éreztem õket, de akkor még csak pici, apró "pöckölgetéseket", a hasam két oldalán. Olyan erõsebb, rúgásnak már inkább nevezhetõ mozgást 20+5-tõl érzek, de olyan keveset, hogy Apának még nem is sikerült "elkapni". Szóval ne aggódjatok, rövidesen bejelentkeznek, és egyre jobban érezhetõek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük az infókat!

Azt tudom, hogy él és mozog a babám. Mert néha elmegyek pisilni aztán eltelik -5-perc és mint aki már nem volt 3-órája pisilni már megint menni kell és ez egy hirtelen nagy nyomástol van. Gondolom az őőőőőőőő az én kis babám?

Mit jelent az,hogy a(PLACENTA:HÁTSO FALON)??????21-HETES VAGYOK lehet,hogy ezért nem érzem a baba aktiv mozgását??????meg nagyon kövér a hasam és erre mondta a dokin? nagyon vastag a hasfalam!!!!!!bels? csikit érzek csak várommár,hogy egy jó nagyot belém rugjon!!mikor már meddig várjak még??????

Legjobb válasz: A hátsó fali méhlepény azt jelenti, hogy a méhed gerinced felé esõ részén tapad. Légy még egy picit türelmes, ilyenkor még más sem érez túl határozott mozgásokat. Eljön majd annak is az ideje amikor igen határozott mozgásokkal fog "tornászni".

A hátsó fali méhlepény azt jelenti, hogy a méhed gerinced felé esõ részén tapad. Légy még egy picit türelmes, ilyenkor még más sem érez túl határozott mozgásokat. Eljön majd annak is az ideje amikor igen határozott mozgásokkal fog "tornászni".
Most még nagyon pici ahhoz, hogy erõseket rúgjon. Az, hogy placenta a hátsó falon, az jó, a méh hátsó (belsõ) falán tapadt meg a lepény. Akkor okozhatna gondot, ha elöl, vagy mélyen lenne. Nem sokára akkorákat is fog rúgni, hogy az már szinte fáj. Persze ez kellemes fájdalom, az ember még élvezi is. Boldog babavárást!
Szerintem akkor sem okoz gondot, ha elõl tapad. Nekem elõl van és eddig minden ok. Ja és ha elõl van, akkor kevesebb az esély arra, hogy a köldökzsinór tekeredjen. Szóval szerintem az a baj, ha nagyon lent van! És ha a mellsõ falon tapad, akkor áll fenn az, hogy talán a kismama kevésbé érzi, nem pedig fordítva! Viszont az, ha vastag a hasfal, az tényleg jobban gátolja. De nem kell megijedni, és türelmetlenkedni sem! Hamarosan érezheted, ahogy jó nagyokat rúg. Nekem már kész kis vasgyúró! :) Imád a hólyagommal játszani. Volt, hogy olyat bele vert, hogy azt hittem leszakadt a hólyagom és hirtelen, hogy na most pisiltem be. Ha már most ilyen erõs, mi lesz késõbb? :) 22 hetes kismami

Lehet hinni a 18 genetikai ultrahagnak? Láttam ahogy mózog a babám a felvételen, de az egyik kezét nem mózgata. Nem lehet, hogy baj van? Doki azt mondta minden renben van. Le írom ide az értékeket. Meg szeretném kérdenzni jók-e?

BPD:49MM, OFD.60MM, HC.172MM, ABD1.44MM, ABD2:44MM, AC:143MM, FL:31MM, HL:29MM, CERVIX:46MM, CEREBELLUM:19,1MM

Legjobb válasz: Szia! Én 19 hetes, 2 naposan voltam, nagyon hasonlóak az értékeim, az enyém picit kisebb volt: BPD:44, OFD:53, HC:165, AC:144, FL:28 mm. Szerintem ez alapján minden rendben van:-))) A kis keze meg biztosan pihent egy picit, lehet, hogy addig azt tornáztatta:-) Boldog babavárást! 26 hetes kismama

Szia! Én 19 hetes, 2 naposan voltam, nagyon hasonlóak az értékeim, az enyém picit kisebb volt: BPD:44, OFD:53, HC:165, AC:144, FL:28 mm. Szerintem ez alapján minden rendben van:-))) A kis keze meg biztosan pihent egy picit, lehet, hogy addig azt tornáztatta:-) Boldog babavárást! 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szió!Nagyon köszönöm neked!Én mindig rémeket láttok:(Nagyon szép baba várást neked!!
Szia!Az értékeket már nem tudom nekem milyenek voltak, de én pl állandóan azon aggódok m eg van e minden ujja.Láttam már mindenét mozogni de az ujjait nem, na meg a fülét sem..hiába voltunk 4dsen ott sem mutatta meg, szval ne aggódj nem vagy egyedül a parával, de sztem ezen kár pörögni, nem lesz jobb a dolog miatta, csak idegesíted a babát is.35hetes kismama
Én volt, hogy nem is láttam a kis kezét, de tutira meg van neki.:) Ne aggódj! Boldog babavárást! 37 hetes kismami

23 hetes kismama vagyok. Az utóbbi 2 napban nem mozog sokat a babám. Azt hittem, hogy este, amikor lefekszem, felélénkül, de még akkor sem nagyon.2 napja voltam orvosnál, akkor minden rendben volt. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: szia! hétfõn voltam én is dokinál, és mondtam neki, hogy az elmúlt pár napban nem olyan aktív a kis drágám. Minden oké volt az ultrahangon. Azt mondta, hogy ne csodálkozzak rajta, mert ez a hülye idõjárás rájuk is hatással van. Úgyhogy ne aggódj! üdv: 28 hetes kismama

szia! hétfõn voltam én is dokinál, és mondtam neki, hogy az elmúlt pár napban nem olyan aktív a kis drágám. Minden oké volt az ultrahangon. Azt mondta, hogy ne csodálkozzak rajta, mert ez a hülye idõjárás rájuk is hatással van. Úgyhogy ne aggódj! üdv: 28 hetes kismama
szerinte ettöl a nagy melegtöl van, ugyhogy ne ilyedj meg nekem is nagyon keveset mozog a pici pihenjél sokat én is azt teszem majd akkor hátha megmozdul és megnyugodsz, én sokszor azért nem érzem mert befele van fordulva lehet hogy neked is.boldog baba várást
Szia! Az Én babócám is mostanában lustálkodik. Pedig, már minden nap többször is 1/2 - 1 órán át is mozogtt. Nálunk a megoldást az hozta, hogy este mikor apa hazaér, akkor a fülét a pocimra teszi, és ettõl mindig beindul a kislányom. 25 hetes kismama
Szia! Úgy látszik, ez most általános jelenség a kisbabáknál! :-) Én 17 hetesen kezdtem el érezni, és vacsi után fekve mindig elkápráztatott a kis rugdalásaival! Aztán volt pár nap, amikor végig koncentráltam, mozduljon már meg, de semmi nem történt... Aztán most megint aktívabb. A védõnõmnél tegnap oltam, meghallgattuk a is szívét, és meg is nyugodtam. Õ is mondta, hogy az idõjárásváltozást, a nagy kánikulát megérzik a babák, ill. hogy aktívabb napok után többet pihennek. Utolsó válaszolónak: Ez nagyon édi!! Mindenkinek boldog babavárást!
Szia!Ugy látom most sokan igy vagyunk, nekem pár napja nem mozgot, meg is ijedtem, de mondták h a babócám sem birja a meleget, lustább.És tegnap óta nagyon beindult.Szép babavárást!!!!!25 hetes kismama

Lehetseges-e? Hogy eloszor ereztem a babam mozgasat, es olyan volt, mint mikor megfogod mas terhes no hasat mikor mozog a baba, csak az enyem volt, es belulrol. Remelem ertelmesen irtam

Legjobb válasz: Kicsit érdekesen fogalmaztál... :) Lehetséges, hisz bármi lehetséges. De nem tudom eldönteni pontosan mit éreztél. Az tény, h a baba elsõ mozgása elég körülírhatatlan, megfogalmazhatatlan dolog. Nekem inkább bélmozgásra emlékeztetett, és nem tudtam eldönteni, h az-e vagy sem. Másnap megint éreztem, aztán napról napra erõsebb lett. Ha rendszeresen(eleinte naponta 1x) érzed, akkor tuti az volt.

Kicsit érdekesen fogalmaztál... :) Lehetséges, hisz bármi lehetséges. De nem tudom eldönteni pontosan mit éreztél. Az tény, h a baba elsõ mozgása elég körülírhatatlan, megfogalmazhatatlan dolog. Nekem inkább bélmozgásra emlékeztetett, és nem tudtam eldönteni, h az-e vagy sem. Másnap megint éreztem, aztán napról napra erõsebb lett. Ha rendszeresen(eleinte naponta 1x) érzed, akkor tuti az volt.
Nekem úgy mozdult meg elõször a kislányom hogy kinyomta magát.
A kérdező hozzászólása: 2. valaszolo, nekem is olyasmi erzes volt mintha a popojaval ert volna hozzam, es meg fordult volna eleg erosen ereztem, nem hasonlitott semmihez.hany hetes voltal?
2.vagyok 18 hetes voltam mikor megmozdult.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!