Találatok a következő kifejezésre: Mindig azt hogy a babám (363 db)

Mitől van az, hogy a babám sokkal sokkal kevesebbet eszik, mint az ilyen korú babák általában, és mégis napi átlag 3, azaz három széklet van, ráadásul rendes mennyiség, nem csak olyan kicsike?

Nem is értem, hogy a babámban ugyan mit?l termel?dik ez a sok kaki, amikor olyan keveset eszik. Napi max 600 ml. tápszer + fél üveg szilárd kajcsi az adagunk. Látom, hogy mások inkább arra panaszkodnak, hogy a babájuk három-négy napig nem kakil, pedig eszik rendesen. Az is igaz, hogy a kisbabám (hét és fél hónapos) kicsit kevesebb is súlyban, mint a kortársai. Éppcsak több mint hét kg. Lehet ez anyagcserezavar és a szervezete nem tudja feldolgozni a táplálékot, hanem csak átfut rajta, vagy teljesen normális ez így?

Legjobb válasz: Nem tudom mióta eszik szilárd ételt, de szerintem abból kéne többet enni, és kevesebb tápszert. Én 4 hónaposan kezdtem kanállal etetni a kisifam,(most 8 hónapos), de 7 hónaposan már csak este, éjjel, és reggel evett tápszert. Tízórait nem mindíg eszik, de ebédre, uzsira, vacsira mindíg szilárd kaját adok neki. Szerintem a tápszertõl van sok kakija.

Nem tudom mióta eszik szilárd ételt, de szerintem abból kéne többet enni, és kevesebb tápszert. Én 4 hónaposan kezdtem kanállal etetni a kisifam, (most 8 hónapos), de 7 hónaposan már csak este, éjjel, és reggel evett tápszert. Tízórait nem mindíg eszik, de ebédre, uzsira, vacsira mindíg szilárd kaját adok neki. Szerintem a tápszertõl van sok kakija.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy napi kétszer eszik még gyümölcsöt, de nagyon kis mennyiséget. Sajnos nagyon oda van a tápszerért, egyszerûen nem fogad el több szilárd kajcsit. Próbáltam erõltetni, de egyszerûen csak hiszti van belõle. A banánt pl. imádja, de néhány kanál után abból is elege van, és tápszert követel, pedig már öt és fél hónapos kora óta próbálkozunk szilárd kajákkal. Igazándiból az aggaszt, hogy mintha nem épülne be a szervezetbe, csak átmenne rajta, bár a kaki azért normálisnak látszódik, tehát mégiscsak történik valami azzal a kajcsival odabent.
Megint az elsõ vagyok. Nemrég nekünk is volt olyan idõszak, hogy nem akart enni annyit mint elõtte, akkor én is több tápszert adtam neki. És akkor õ is többet kakilt, és hígabbat. Nem tudom milyen szilárd kajákat próbáltál, az én kisfiam szereti a tejpépet, most már adok neki Danonino-t is, és üveges bébiételt is eszik. Sok sikert!
Szia, az Én kislányom 8 hónapos, Én is ezen aggódom, mert az Én kislányom igaz fordítva mint a Tied de ugyan ez van!Õ több szilárd ételt és kevesebb tápszert fogyaszt, naponta 5 etetem.De 3-5 kakis pelenka van, én voltam vele orvosnál és azt mondta nincs semmi baja az a lényeg, hogy ne legyen nyákos a kakija!Az Õ súlya 7080.Remélem megtudtalak nyugtatni, de vidd el orvoshoz!

Normális az, hogy a babám kb.1 hete kevésbé aktív, mint volt? Nem rugdosást, boxolást érzek, inkább csak helyezkedést, 28 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Csökken a hely, nem tud már úgy úszkálni, ha érzed a mozgolódást, akkor minden ok. :o)

Csökken a hely, nem tud már úgy úszkálni, ha érzed a mozgolódást, akkor minden ok. :o)
Megint elsõ vagyok: Ne aggódj, mindegy, hányadik baba, mert a gyerkõcök kint is és bent is egyaránt teljesen máshogy viselkednek, majd meglátod, ha jön a tesó... :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elsõ terhesség és nem tudom igazán mikor mennyit kell mocorognia, nem túl sûrûn ad jelet magáról. Voltam 4D-n, azt mondták minden rendben, de akkor éppen szerepelt. :)
gondolom lemaradt. vagy nézd meg jobban hátha csak elnézted. hétfõn telefonálhatsz ezügyben.
Én a SOTE II-n voltam és nekem sem volt rajta.
A kérdező hozzászólása: Hát hiába nézem nincs rajta semmi ilyesmi. Azért köszi.
A 12. hetes kombinált vagy integrált tesztet, azaz genetikai vérvételt megcsináltatod? Mert ha tervezted, akkor mindenképp tudni kell a CRL nagyságát, az kell a vizsgálathoz. Ugyhogy ezesetben hívd fel a dokidat minél hamarabb, hogy Õ bejegyezte-e a számítógépbe, mert ha nem akkor új uh-t kell csináltatnod.
ilyenkor már nem mindig mérik/írják rá, dokija válogatja, 12.hét után nem ez a fõ érték

Létezik az hogy a babóm minden nap legalább 1x csuklik? A 33. hétben vagyunk. Szegénynek nagyon rossz lehet ez a mindennapos csuklás, nem beszélve rólam.

Legjobb válasz: Igen létezik nekem volt hogy készer is . Sokszor én is nagyon sajnáltam , de nem tudunk neki mit csinálni.Azota már 8 hónapos (kislány)

Igen létezik nekem volt hogy készer is . Sokszor én is nagyon sajnáltam , de nem tudunk neki mit csinálni.Azota már 8 hónapos (kislány)
Nyugi, nekem volt hogy naponta 3-4* is csuklott, amíg pocakos voltam.Csak gyakorolni akarja a légzést és nem jön össze neki, mert magzatvizet nyel.Az lenne a baj, ha nem gyakorolná..:-D Könnyû szülést!
Nekem is volt, de naponta többször is. Már 5 hónapja kint van a pocakból, de még mindig sokszor csuklik. Az a jó, ha csuklik, levegõt akar venni, de vizet nyel. :)
Ha bent csuklik, kint is fog. Elsõ és 3. gyerekem volt ilyen. Bent és kint is... Mai napig is. Én, ha már kint van, akkor Cebion cseppet adok neki, ez tiszta C-vitamin és olyan savanyú, mintha citromot adnál neki, elmulasztja a csuklást és beteg se lesz soha a sok C-vitamin miatt. Szerintem nem igaz, hogy nem zavarja õket a csuklás kint nekem mindegyik reklamálni kezdett egy idõ után, ha nem tettem semmit a csuklás ellen.
Az enyém naponta 5Xis:) Az jó nagyon ne aggódj.

Szeretnék nyaralni menni a nyáron 9 hos babámal de a férjem azt mondja nem lenne pihenés, ugyan az lenne mint ithon, hogy a babának aludni, enni kell, nyügös stb. és nem éreznénk jol magunkat, nem lenne kikapcsolodás, igaza van? Nálatok hogy volt?

Szereti a fiunkat,csak ?ugy szeretne nyaralni hogy ne keljen rohanni haza mert mst ennije kell,aludnia kell,este nem mehetnénk sétálni mert fürdés etetés alvás van,és nappal is azlenne mint ithon hogy mindig a teendökkel vagyunk elfoglalva szerinte igy nem érdemes elmenni majd ha nagyobb lessz jövöre,mert akkor már kevesebbet alszik és olyat ehet mint miakár a strandon is.Igaza van és tényleg nem jo ötlet idén nyaralni menni?Nálatok hogy telt a nyaralás amikor ekkora volt a baátok?

Legjobb válasz: Hát igaz, de azért az sem mindegy, hogy nem te fõzöl-takarítasz-mosogatsz stb. És az apja egész nap ott van, többet babázik. Szóval neked tuti pihenés, a kölyöknek nincs rá szüksége, de elboldogul, az apja meg örülhet, hogy többet lehet veletek. Szerintem ha van rá keret, hogy kényelmes helyre menjetek, akkor persze.

Hát igaz, de azért az sem mindegy, hogy nem te fõzöl-takarítasz-mosogatsz stb. És az apja egész nap ott van, többet babázik. Szóval neked tuti pihenés, a kölyöknek nincs rá szüksége, de elboldogul, az apja meg örülhet, hogy többet lehet veletek. Szerintem ha van rá keret, hogy kényelmes helyre menjetek, akkor persze.
Szerintem még maradjatok itthon, várjatok még a külföldi úttal. Annyi szép hely van, ahová lehet menni. Késõbb a babátok is jobban értékeli majd a tengerpartot! Remélem, sikerül a férjed meggyõzni...
A kérdező hozzászólása: Hát igazán énapartmanba szeretm volna menni igy a kjárol nekünk kéne gondoskodnunk, a szálloda nagyon drága lenne meg hát a babának ott nem tudok melegiteni kaját, meg fözni.De igy akkor azal is telik az idö igy lehet tényleg nem érdemes elmennünk?
Szia! Ne haragudj, de ez önzõség a férjedtõl! Miért ne érezhetnétek jól magatokat? Egyrészt neked 100% kikapcsolódás lenne a napi mókuskerékbõl, hogy egy pár napig nem kéne fõznöd mosnod és egy kicsit a kisfiatokkal lehetne együtt, veled!! Szerintem beszélj vele és menjetek egy kicsit kikapcsolódni, mert mindkettõtökre rá fér, gondolom õ rendesen dolgozik, te meg végre kikerülnél a négy fal közül, hidd el megéri elmenni legalább 2-3 napra! A strandon meg ha visztek a kisfiadnak egy- két üveg bébikaját azt megmelegítik szívesen és ti meg tudtok enni azt amit szeretnétek, nincs ezzel probléma. Kellemes nyaralást és kikapcsolódást kíván nektek 11 hónapos anyuka!
Az én fiam lassan 1 éves lesz.Eddig úgy vártam a nyarat, hogy majd már ilyen "nagyfiúval" milyen jó lesz , mehetünk nyaralni, de megváltozott a véleményem.Lehet, hogy rosszul gondolom, de egyszerûen félek idegen helyre vinni és fogalmam sincs, hogy miként viselné a dolgot.Valószínûleg õ még annyira nem élvezné, inkább úgy tervezem, hogy 1-1 napra a közeli tópartra ill.kirándulni mennénk és mindig a megszokott helyén aludna.Lehet, hogy nem kellene ennyire túlaggódnom a dolgot, de még nem aludt máshol és elég nehezen szokja meg az új dolgokat.Majd jövõre már talán bátrabbak leszünk, de idén úgy érzem, hogy mi is nyugodtabbak leszünk, ha itthonról megyünk erre-arra.
Azzal, hogy megszületett a babátok, megváltozott az életetek. Szó sincs arról, hogy le kell mondani a jóízû nyaralásról, csak egy kicsit másképp lesz, mint eddig. Mi is apartmanban voltunk, és ugyanúgy megvolt a napirendünk, mint itthon, mégis szuperül éreztük magunkat. Vittem üveges bébikaját is, és felváltva csináltuk azt, hogy egyik nap fõztem, másnap bébikaja (ilyenkor több programot tudtunk szervezni). Az alvással persze neccesebb, de mivel babám kora délelõtt és du 1tõl aludt, du 3tól már sokmindent tudtunk szervezni. Próbáld meg valahogy átgondolni, és szerintem menjetek el nyugodtan. Ne várj vele, csak akkor lesz olyan mint régen, ha a babát valakire tudjátok hagyni.
A kérdező hozzászólása: KÖszi!Én nem szeretném senkire hagyni a fiamat még egy jo darabig mert csak anyos lenne az aki szobajöhet de vele nem vagyok joba igy ez kilõve egyenlõre késöbb meg ugy gondolom hogy nem jjo dolog a gyereket ithonhagyni ha nyartalni megyünk mert neki is jár a nyaralás, na de ez még a jövö!Én is ugy gondolom jo lenne elmenni és megteszek mindent hogy meggyözzem a férjemet is erröl, még anyit hogy szerintetek maradjunk magyarországon vagy mehetünk horvátba mert igazábol ezt terveztük még tavaj de amiota megvan a bab elbizonytalanodtam hogy lehet -e ilyen messzire menni elsöre?Köszi a válaszokat!
Mi most voltunk 4 napra húsvétkor egy wellnes szállodában. 8 hós a kisfiam. Még anyatejet eszik, csak délbe eszik fõzit. Nagyon jól elvolt. Ha étterembe mentünk adtam a kezébe egy fél almát, vagy egy darabka kiflit és azzal elvolt még mi ettünk. A medencében pancsolást meg annyire élvezte, hogy a visongatásától zengett a helység és nem lehetett kiszedni a medencébõ. Ha éhes volt adtam neki tejcsit, nekem cümisüvegbõl eszik, vagy bébikaját amit ételmelegítõben melegítettem amit vittünk magunkkal. Szóval egy élmény volt neki és nekünk is. És az alvással sem volt probléma, ugyanúgy átaludta az éjszakát mint itthol. És legalább mi is ki tudtunk kapcsolni egy picit. Volt játszótér ott meg a csúzdát és a hintát élvezte nagyon. Szóval nekünk nagyon jó volt. Szerintem próbáljátok meg.

Miért van az hogy a babám éjszaka mindig felébred?

Eddig mindig végigaludta az éjszakát 1 hete ébred föl enni.6 honaposak vagyunk.

Legjobb válasz: Köszi a gyors választ!De ,kicsit megvan dagadva az inye.Emiatt ébredne fel éjszaka enni?Mert eszik is.Meddig szokott tartani ez az idõszak?

A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!De , kicsit megvan dagadva az inye.Emiatt ébredne fel éjszaka enni?Mert eszik is.Meddig szokott tartani ez az idõszak?
Az én kisfiam is ezt csinálta, úgy tudom 6 hó körül van egy ugrás a kajcsiadagban is. Ma 7 hónapos és még mindig felkel 1x szopizni, pedig elõtte õ is végigaludta az éjszakát-igaz csak 2 hétig .. bár a felsõ két fogacskája ma törte át az ínyét, de sztem ma is fel fog kelni szopizni ;)
Nem jön a foga? Amúgy szerencsés vagy, hogy eddig aludt! Az én kisfiam 10 hónapos, és egyszer még felébred éjjel enni. Amikor a foga jön(most is), akkor kétszer ébred. Nem viseli meg nagyon a dolog egyébként, csak felébred, eszik, és megnyugszik. 2 gyerekes anyuka
Nálunk kb. 2-3 hét, de az alatt két foga bújik ki.

Ha nincs vérzésem, barnásom. Egyáltalán nincs semmi ilyenem az jó ugye? Nem érzek semmi rosszat nagyon jól érzem magam. Eszek, iszik, alszok . Ezért agaszt, hogy remélem minden rendben van a babával

Legjobb válasz: szia, Ne aggódj, minden okés! Az jelentene valamit ha lenne vérzés, vagy barnázás.. Nekem sincs se hányinger se rosszullét. Az elsõ babóval sem volt. Õ mát 16 hós.

szia, Ne aggódj, minden okés! Az jelentene valamit ha lenne vérzés, vagy barnázás.. Nekem sincs se hányinger se rosszullét. Az elsõ babóval sem volt. Õ mát 16 hós.
Ne aggódj! Nekem sincs tünetem, és minden rendben van. Inkább örülj neki, hogy nem vagy rosszul.
Gondolom voltál orvosnál és õ is megnyugtatott... Nekem legalábbis sokat jelentett, hogy kb. hat hetesen elmentem hozzá és mindent rendben talált. Volt szívhang, megfelelõ helyen tapadt meg stb.
Szia, hányadik héten vagy? Természetesen, ha nincs vérzés, barnázás az nagyon-nagyon jó. Én azon aggódtam, hogy semmi émelygés, aztán pár napja barnázás jött, jól meg is ijedtem, de szerencsére elmúlt. Le is kopogom valahol. Aztán most a 6. héten kezdõdik a hányinger is, de még ígysem vészes. Nem mindenki van rosszul a terhesség elején. Örülj neki, de azért ne erõltesd meg magad! Pihenj is. :o) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugszom egy kicsit.egyébként 15-hetes vagyok.köszönöm a válaszokat puszi és boldog karácsonyt nektek

Miért mondják azt, hogy a tápszeres babák sokkal kövérebbek, mint az anyatejesek? Én pont fordítva látom.

Nem veszekedést szeretnék szítani, csak a minap beszélgettem egy ismer?sömmel és szóba jött, hogy sajnos nekem csak 2 hónapig sikerült szoptatnom, utána tápszeres lett a babám. Erre ? csodálkozva nézett rám, hogy ez milyen különös, mert, hogy akkor miért nem kövér a gyerek? Hát kicsit meglep?dtem ezen a nyers kifejezésen, de túl léptem rajta. Én ismerek elég sok tápszeres és anyatejes babát is és a pufi babákból több anyatejes, mint tápszeres. Én úgy gondolom, hogy ez csupán alkat kérdése, nem attól függ, hogy anyatejet vagy tápszert iszik-e. Bocsi a lökött kérdésért, de gondoltam csak megkérdezem már, hogy más hogy gondolja. :)

Legjobb válasz: Szerintem azért gondolhatta így (mondjuk elég furán fejezte ki :D), mert tápis babát túl lehet etetni könnyen. De tutira van benne genetika!

Szerintem azért gondolhatta így (mondjuk elég furán fejezte ki :D), mert tápis babát túl lehet etetni könnyen. De tutira van benne genetika!
Az én lányom is szinte a kezdetektõl tápszeres, se nem kövér se nem lusta.Szaladgál szinte egész nap, tele van energiával.Szóval szerintem inkább genetika.
Az én lányom kezdetõl tápszeres. 1, 5 éves pont ma és épp hogy 10 kiló. 3050g született. 11 hónaposan már járt és mozgásfejlõdésileg nagyon jó. Szellemei fejlõdésben pedig a korához képest sokkal elõrébb van a kortársaihoz képest. Bár ehhez a tápszernek semmi köze. Szóval én megcáfolom. Az én lányom hiába volt tápszeres, egyáltalán nem volt kövér. Épp hogy a minimumot meghízta az adott hónapokra. DE láttam már olyan tápszeres gyereket, akinek a feje akkora volt, mint a egy lufi. És anyatejes kövér babával is találkoztam már. Konkrétan 18 hónapos volt és 18 kiló. Semmi rendellenessége nemvolt és a genetikára sem lehetett ezt fogni, mivel nem volt ilyen a családjukban sosem.
Baromság. Én is csak két hónapig tudtam szoptatni a babámat. Egyáltalán nem kövér, csupa izom, és 6 hónaposan már úgy mászik, mint a villám! NEM kell ezzel foglalkozni! Én is annyi megjegyzést hallgattam már, hogy "tápszeres a babád?? Szegényke...."...de már túltettem magam ezen. Rá se ránts! ;)
Én láttam már ilyet is, olyat is:) Sõt, a fiam is, és a lányom is csak anyatejes volt, a fiam abszolút átlagos méretekkel rendelkezett, míg a lányom igazi michelin baba, tele hurkákkal:) Õ sokkal többször evett, mint a fiam, neki ennyi volt az igénye:) De a barátnõm lánya a kezdetektõl tápszeres volt, és még hatalmasabb, mint a lányom. Tehát van ilyen is, olyan is:)
A régi tápszerek szerintem jobban felfújták a gyerekeket, a mostaniakat próbálják úgy kialakítani, hogy minél jobban hasonlítsanak az anyatejre. Szerintem étvágy függõ is, ha nagy étvágyú a baba akkor jobban hízik a tápszertõl. Vannak olyan babák akik anyatejesek és tiszta hurkásak.
Mert a régi tápszerek baromira kövér babákat eredményeztek sokszor. Ma ennek már nincsen alapja.
Múlt héten volt itt ez a téma már. Szerintem is van benne valami, de a genetikán is sok múlik. De különben meg ki érdekel más véleménye, miért foglalkozol vele.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a tápszeres babák kövérebbek, és lustábbak a mozgásban. De ez nem törvényszerû. Függhet a baba genetikai örökségétõl is.
Kedves 16-os! Igaz, nem tõlem kérdezted, de a kérdésed után az merül fel bennem, hogy egy tápszerest, hogy lehet túletetni?? Gondolom a 22:20-as valami olyasmire gondolhat, hogy egy anyatejes baba az elsõ 6 hónapban a szomjúságra is anyatejet kap. Meg fogzásra, meg nyûgösségre, meg frontra, meg teliholdra, meg szélre. Szóval mindenre cicit kap, amikor nyûgös. Míg egy tápszeres baba 3-4 óránként eszik, szomjúságra teát, vagy vizet kap. Én így gondolom a túletetést. A keresztfiam nem véletlenül 20 kg, 2 évesen. Egyet nyikkant, már cici van a szájában. Nem mondom, hogy mindenki így csinálja, mint ahogy fent írtam, de aki igen, az jó eséllyel túletetheti a babáját. Persze okoskodok itt én, aki csak 4 hónapig tudta szoptatni a babáját.
Az én kisfiam 2 hós koráig volt anyatejes, és olyan volt mint a nádszál, alig akart hízni, ezért pótoltuk neki tápszerrel, gondolván, hogy nem elég tápláló a tejem. Azóta már a tej teljesen elapadt, és kizárólag tápszeres lett, viszont kétszer olyan szépen gyarapodik, már igazi kis husis, születési súlyát is bõven megduplázta már. Nem tudom, hogy tényleg a tápszer miatt kezdett el rohamosan gyarapodni, vagy amúgy is ez lett volna a "forgatókönyv", ha marad csak anyatejesnek.
Tegnap 22.20, kérlek áruld már el, hogy lehet túletetni egy anyatejes babát? Tényleg érdekelne.
Valóban a régi tápszerek miatt mondják. Azok hajlamosak voltak felfújni a babát! Az én fiam is kezdetektõl tápszeres, de olyan sovány, hogy volt, amikor már aggasztott!
Védõnõ ismerõssel beszélgettem egyszer, és meséltem neki, hogy milyen jó húsban van a lányom, nem sok-e ez, és kérdezte, hogy szopizik-e, és mondtam hogy igen, amire megnyugtatott, hogy az anyatejes babák dundibbak szoktak lenni, mert ha van tejcsi, akkor gyakorlatilag annyit szik, amennyit akar... Mikortól elkezdtük a hozzátáplálást és tápszert kapott, azóta meg mintha megállt volna a hízásban, csak nyúlik... Úgyhogy én is fordítva látom és tapasztalom :)
Mert régen ez gyakori volt, mikro még nem voltak ilyen modern tápszerek. Ma már inkább az anyatejes babák kövérek mert túletetik õket.
Nem tudom, hogy vannak összefüggésben a dolgok, de egyet biztosan tudok: a fiam 27 hónaposan 12, 5kg, teljesen átlagos a testalkata és mindig az volt, 4 hónapos korától tápszeres. Keresztfiam 2 éves, 20 kg (nem vicc!), a mai napig szopizik. :)
Én is írtam ki egy kérdést múlt héten errõl:-). Nem lehet ugyanúgy túletetni egy tápszeres babát, ahogy egy anyatejeset sem. Hülyeség. Ha nem kéri a baba, tök lényegtelen, hogy anyatejet kap vagy tápszert, nem fog enni. Ez teljesen genetika. Kislányom az elejétõl kezdve tápszeres, minimális anyatejet kapott csak (napi 20 ml-t). 2, 5 évesen a kislányom 10, 3-10, 4 kg, finoman szólva sem kövér. Régen sem volt egyértelmû, hogy a tápszeres babák kövérek. Én is azt kaptam és 35 évesen is csak 50 kg vagyok a 160 cm-hez.
A kérdező hozzászólása: Köszi a véleményeket :) Igazából nem vettem a lelkemre, mert a mozgásfejlõdés dinamikája pedig még inkább genetika szerintem. Az én gyerekem tápszeres, ennek "tetejében" még fiú is és mégis könnyen és gyorsan fejlõdik a mozgása. De õ ilyen személyiség is. Nagyon kíváncsi mindenre már pár hónapos kora óta és nem is tud megülni a popóján, így gyorsan meg is tanult mászni, járni, hogy le ne maradjon valamirõl. :) No meg azért is csodálkoztam, mert csomó témában én valahogy mindig az ellentétes oldalból látok többet. De az élet sok területén :D
Ez leginkább alkat kérdése. Az én babám 2 hós kora óta kövér, anyatejes létére. Most 10 hós, már nem sokat szopizik, kajálni sem kajál túl sokat, mégis még mindig dagika.

Anyukák! Akinek nehéz volt az újszülöttkor a babával és hírtelen érte a felismerés hogy ez 24 órás feladat az akar még kistesót vagy nem? Nálunk mostmár minden rendben, imádom a lányom de ugy érzem elég ez az egy baba.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád. Amikor a fiam pici volt, elég hasfájós volt, ráadásul nagyon depressziós hangulatba is estem, és egy kicsit szégyenlem kimondani, de vissza akartam kapni a régi életemet. Ekkor azt mondtam nekem soha nem kell másik gyerek, elég lesz egy. Aztán ahogy nõtt a drágám egyre könnyebb lett vele, most egy éves és imádom. Mára már biztos vagyok benne, hogy akarok neki kistesót, bár néha ha belegondolok egy kicsit félek még tõle, de biztos, hogy szeretnék még egy babát. Igaz még várunk 2-3 évet vele, talán pont a kezdeti nehézségek miatt.

4es vagyok.Még nagyon pici a babád, szerintem ne foglalkozz ezzel a témával:) Tedd félre, próbáld élvezni a napokat, ne görcsölj elõre a várható gondokon(pl nem mindenkinél nehéz a fogzás).Aztán majd jön minden magától, vagy elkezdesz vágyni még egy gyerekre, vagy nem, de még kori ezen agyalnod szerintem:)
Mennyi idõs a babád. Amikor a fiam pici volt, elég hasfájós volt, ráadásul nagyon depressziós hangulatba is estem, és egy kicsit szégyenlem kimondani, de vissza akartam kapni a régi életemet. Ekkor azt mondtam nekem soha nem kell másik gyerek, elég lesz egy. Aztán ahogy nõtt a drágám egyre könnyebb lett vele, most egy éves és imádom. Mára már biztos vagyok benne, hogy akarok neki kistesót, bár néha ha belegondolok egy kicsit félek még tõle, de biztos, hogy szeretnék még egy babát. Igaz még várunk 2-3 évet vele, talán pont a kezdeti nehézségek miatt.
Nekem még egy sincs, de már most tudom, hogy 24 órás feladat lesz, parázok is tõle, és már most tudom, hogy elég lesz egy baba is.
Szülés elõtt még én is úgy terveztem, hogy hamarosan jöhet a tesó.Na az élet bemosott, komplikált szülés, nulla tej, hiába fejtem, ittam a teákat stb. Tápszer, hasfájás hónapokig, nem alvás, én is vissza szerettem vna kapni az életemet, mindenkit csak a baba érdekelte, tõlem egy szót se kérdezett senki, depresszió, gyógyszeres kezelés, hozzátáplálás kezdetekor kapott a kicsi egy gyomorhurutot, aztán fogzás, minden fogzással láz... Igazából 8-9 hónapos korára fogadtam el azt, hogy anya vagyok és onnantól kezdtem el megtalálni benne az örömet és a szépséget. Testvér ügyben még most is a nem lesz felé hajlok, bár vannak már bennem ezzel ellentétes gondolatok is, szóval nem tudom. Leghamarabb négy-öt éves korában jöhet újra szóba a dolog. Most 15 hónapos...
Én sosem vágytam kis korkülönbségre, a lányom megszületése után ez (érthetõ módon) nem változott :-) Most 1 éves, ha 2 évesen beszokik bölcsibe visszamegyek dolgozni aztán fél-1 évvel késõbb abbahagyjuk a védekezést.
A kérdező hozzászólása: Hát igen valahogy igy érzek én is. Sokat vagyunk mi is egyedül férjem sokat dolgozik 12 órába. Születése után egy két héttel költöztünk mostani lakhelyünkre. Városból falura... Szóval elég depi egy hely nekünk is van kb 3 szomszédunk meg az erdõ és puszta. De nemsoka visszemegyünk szerencsére. Lehet ez is közrejátszott hogy azt érzem egy gyerekre vagyok beállitva.
Szia:) A kislányom 20 hónapos és imádom, csodálatos, okos, gyönyörû gyerek!!! De 100000 % , hogy több gyerekem nem lesz!!! 1 gyerekre vagyok kalibrálva és kész!Van ilyen is!:) Miért? Annyira féltem, annyira parázok már ha csak elköhinti magát, hogy szinte belebetegszem. A maximalizmusom vele kapcsolatban nem csökkent egy picit sem.A mai napig írom mikor , mit és mennyit eszik. Kínosan ügyelek rá minden tekintetben! ÁÁÁÁ nem is írom le, mert "beteges" ez a tökéletességre való törekvésem... Nekem senki segitségem nincs, de szó szerint a párom havonta jön haza a munkája miatt , olyan helyen lakunk, ahol rajtunk kivül még vagy 50 ember, mindenhez kocsi kell, boltba menni, orvoshoz...stb. Szóval nálam tényleg 0-24 óra van. Nem lennék képes még egyszer végigcsinálni , amit a kicsi lányommal, most pedig már õ is itt van, még nehezebb!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálok nem ezen agyalni de néha ez van sajna :)
mekkora most a babád? én is ezt éreztem, de ahogy múlt az idõ egyre könnyebb lett és mégis bevállaltunk egy babát.így 3év lett köztük.nem bántam meg mert most már egyre jobban elvannak együtt.
Szerintem szinte minden újdonsült anyukának nehéz az eleje, én is depresszió közeli hangulatban voltam az elsõ 3-4 hónapban. Tél is volt, egyedül is éreztem magam...aztán egyre jobb lett, viszont most 15 hónapos lesz a kislányom, és sokat mondom a férjemnek, h nem akarok több gyereket. Holott tudom, h szívem mélyén akarom, de a bezártságérzet, meg hogy havonta náthás-beteg, és sorolhatnám...nehéz. De reménykedem, h ha lesz tesó, jobb lesz mindkettõjüknek...legalábbis ezt hallom mindenkitõl.
A kérdező hozzászólása: Most 4 hónapos. Nagyon hasfájos volt. Engem megviselt az éjszakai kelés a sok sok sìrás. Majd még jön a fogzás is azt se tudom az milyen lesz majd. Szóval igazábol azt nem tudom elképzelni hogy amikor õ már nagyobb és ugyan ugy kell vele foglalkozni neki is meglesznek a nyûgjei és akkor még egy pici baba is mellé. Szóval vele még elvagyunk de kettõvel? Hameg már mondjuk iskolás és már önálobb éjszaka alszik meg minden na akkor kezdeni mindent elölröl? Nemtudom ugy érzem nekem nem menne pedig 3 mat akartunk.
Mindig 2 gyereket terveztünk, de....megmaradunk egynel.Nehezen ment a szoptatas, hasfajos volt, kb. 2 evesen aludta at elöször az ejszakat.A hazassagunk is romokban volt az elsö evben.Kialvatlan voltam(en nem hagyhattam abba a munkamat, itthonrol is dolgozhattam).Szoval nehez volt.Most 27 honapos es tenyleg elvezzük vele az eletet, igy kerek ahogy van.Jövöre megy ovodaba, en vissza dolgozni.Valahogy en regen igy kepzeltem el a harmonikus eletet.
Nálam ez volt...még mielõtt megszületett megbeszéltük, hogy kb 1 éves lesz mikor jöhet majd a tesó.Na mikor 1 éves volt hallani sem akartam még tesóról, pedig akkor már lényegesen könnyebb volt minden mint az elején. Most mégis 37 hetes pocakos vagyok, jövõ hónapban szülök, 26 hónap lesz a fiúk között:)
A kérdező hozzászólása: Hát örülök hogy nem vagyok akkoe egyedül ilyen gondolatokkal.

Akiknél még nincs kialakult napirend, hogyan fürdetitek mindig ugyanabban az időben a babát?

Igyekeznénk mindig negyed8-fél8 körül fürdetni, az esti elalvás szempontjából ez jónak t?nik és akkorra apa is hazaér, szusszan egyet. De még nincs napirendünk. (Korábban volt, de "kajaz?rök" miatt felborult.) 4 hónapos lesz a kisfiam. Az is gond, hogy ha úgy alakul, hogy eszik pl. 6-kor vagy fél7-kor, akkor még esetleg bukik a fürdetésnél. De legf?képpen az a probléma, hogy fürcsi után már enni, aludni szokott, de még nem éhezik meg ha el?tte 6-kor eszik. Azt olvastam, legalább a fürdetés, elalvás legyen mindig ugyanakkor. Úgy látom, valóban ez lenne jó a picinek is. De hogyan? Ha egy-egy nap, amikor úgy alakul, kés?bbre tolom a fürdést, nagyon ny?gös lesz. Ti hogy csináljátok? Persze hosszú távon a napirend a cél.

Legjobb válasz: Nálunk a fürdetés mindig a babához igazodik.Délutáni utolsó ébredés után 2 órát van fent.Tudom kb mikorra lesz álmos.Elõtte fürdetek.Soha nem fordítottam olyan nagy gondot rá, hogy akár negyed órára pontosan legyen a fürdetés.Egy óra eltolódás sem okozott nálunk nagy gondot.A baba nem tudja, hogy fél 7-kor, vagy fél 8-kor fürdik-e (nem ismeri az órát).Egy órába úgyis belefér mindenképp. Most, hogy világosabb van, egy kicsit késõbb, fél 8, fél 9 között megyünk locsizni.Õ így állította be magának a rendjét.

Nálunk a fürdetés mindig a babához igazodik.Délutáni utolsó ébredés után 2 órát van fent.Tudom kb mikorra lesz álmos.Elõtte fürdetek.Soha nem fordítottam olyan nagy gondot rá, hogy akár negyed órára pontosan legyen a fürdetés.Egy óra eltolódás sem okozott nálunk nagy gondot.A baba nem tudja, hogy fél 7-kor, vagy fél 8-kor fürdik-e (nem ismeri az órát).Egy órába úgyis belefér mindenképp. Most, hogy világosabb van, egy kicsit késõbb, fél 8, fél 9 között megyünk locsizni.Õ így állította be magának a rendjét.
Én azt próbáltam mindig, hogy a fürdés elõtti evés 5 körül legyen. Utána alszik, vagy nem, az változó volt. Ez azért volt jó, mert a fürdés fél 8 kor volt, így 8 ra mindig éhes volt. Így szopizott még egy nagyot fürdés után, és ment az alvás. Szerintem az esti furedési idõpontot próbáld délután elcsalni, ha elcsúszik egy nap. Nekem ez vált be.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt próbáltam, ha lehet, 5 körül etetem. Csak néha olyan édesen alszik :-), hogy nincs szívem felébreszteni, hiába van már kajaidõ (még mindig kb. 3 óránként eszik). Pedig az õ esti nyugalma érdekében talán érdemes lenne. Megpróbálom, mit szól hozzá, ha ébresztem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!