Találatok a következő kifejezésre: Mindig azt hogy a (13591 db)

Miért álmodom mindig azt, hogy a házunkban van még egy macska, ami ugyan olyan, mint az enyém?

Mostanában nagyon sokszor álmodom ezt, és nem tudom, hogy mit jelent...

Legjobb válasz: Semmit

Semmit
mert van két fiú/lány is van az életedben akihez vonzódsz és nem tudsz dönteni.

Miért van mindig az hogy a csajok a BMX-esekre buknak?

Legjobb válasz: Csak jobban nézki,mint egy csörgõ ruszki bicikli.

Csak jobban nézki, mint egy csörgõ ruszki bicikli.
Mert nem szeretik a fiatal kamionosokat.
inkább a bmw-re :D
rám is buknak ! nekem BMW-m van!!
a deszkásokra is buknak!:D

Lányok, miért mondjátok mindig azt, hogy a becsületes, őszinte fiúk jönnek be, még ha nem is így van? 2. rész

Legjobb válasz: Én szerencsés voltam és megtaláltam azt az egy lányt. Borzasztóan nehéz de nem lehetetlen.

Én szerencsés voltam és megtaláltam azt az egy lányt. Borzasztóan nehéz de nem lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: bocsi hogy szaggatottan írok, de mindig azután jutnak az eszembe újabb dolgok miután elküldtem a hozzászólást. ezért hanyagolom a párválasztást, mert könnyen lehet, hogy csak a szamara lennék egy kapcarongynak, aki végre nyugalomra vágyik. De ebbe nem megyek bele, mert maradt még egy kis önbecsülésem!
A kérdező hozzászólása: 18:18: én nem 160 centi vagyok, szemüveges sem vagyok (bár szerintem ez nem is ciki... de lehet csak én látom így), és nem is kopaszodom. De megkérdezheted a kollégát is, aki nevével is hozzájárult (Jakomot), hogy õ hogy néz ki. Tehát általánosítasz.
Az, hogy nem az elsõ szerelmük, még nem jelenti, hogy kihasználják.
Na, én erre tudok ellenpéldát is mondani. Lány vagyok. Csinos. Átlagos. Nekem egy igazi szelíd rendes fiú kellene, aki hûséges és megbízható. Sajnos nem ezek a fiúk nem voltak elég rámenõsek, én meg nem másztam rájuk.... pedig az eseteim voltak. A bun*kó macsók nem jönnek be. De érdekes, sok közöttük a jóképû.... nem is értem miért vonzódnak a nõk.... Ha már rendes pasit keresek, mert igenis nekem õk jönnek be emberileg...nagyon sokszor nem vonzódom.... tudjátok miért? Mert 160 cm, kopaszodó, nagyon csúnya...és egyszerûen képtelen lennék hozzáérni mert nem vonzóak!!! Vannak kivételek. Rendes és jóképû.....tuti már nõs 20 évesen:P Amúgy meg én tudnék neked mutatni egy csomó lányt, aki rendes, nem tucatlány, és rendes pasit keres, csak a pasiknak a tucatlányok kellenek. Ennyi.
Tulajdonképpen mindenki ezt mondta nekem, amit most te. Végülis az elején még játszotta magát, úgyhogy miután kiismertem, azután dobtam. Én örülök, hogy így simán szakítottam. Nem vagy pancser. Nekem is vannak ilyen gondolataim, hogy jobb inkább egyedül, mert akkor az ember ne csalódik. Sõt, végülis azóta sem volt senkim. Ez több mint 2 éve volt. Nem tudom, hogy ezt érdemes-e megemlíteni. Amúgy meg a hasonlatod nem jó, mert én nem voltam pasicsábász soha, és nem is leszek. És az, hogy egy pasinak kurafi múltja volt, nagyon gyorsan kiderül. Én nagyon erkölcsös és becsületes ember vagyok. Ne romlottam be és nem lettem ledér sem. Azóta sem volt kapcsolatom és nem jártam senkivel. Különben és is tartok attól, hogy ne használjanak ki. Bár eddig sem tudtak (mert nem hagytam) de ez csak tõlem függött. Legyél erõs és ismerd meg jól az embert, akit magadhoz engedsz. Ha még hónapokba, évekbe teli is a megismerés, megéri. Tartás az bennem is van. Bár tényleg sok fiatalban nincs. Sajnos a fiúk/lányok elqrvultak.
Mindenki követ el hibákat.Nõk és férfiak egyaránt.Rengeteg olyan párt látok, ahol normális, rendes csaj feszít a [email protected]ó [email protected]@[email protected] oldalán.Olyat is, hogy a normális, rendes pasi egy beképzelt, öntelt, anorexiás plázapi...a oldalán mutatkozik, mikor akadna neki normális csaj, de az nem kell, mert az szürke kisegér...Sajnos a világ így mûködik!Természetesen sok kivétel van, akit fáradságos és kitartó munkával keresni kell, és megtalálni.Van, akinek ez sikerül, és van, akinek folyton kudarcok jutnak.Ennyit tudok a témához hozzáfûzni, meg annyit, hogy én is beleestem már ebbe a bizonyos csapdába, de idõben felnyílt a szemem.Becsülöm és tisztelem a rendes, normális pasikat egyébként, és ezt nem csak úgy mondom, mert a barátom is ilyen.Jah, és nem tartatom el magam, vagy ilyesmik.
A kérdező hozzászólása: rátapintottál a lényegre: tényleg félek, hogy csak érdekbõl fognak "szeretni" + félénk vagyok és nagyon válogatós (veled ellentétben inkább a belsõ, lelki téren)...
Hát hogy õszinte legyek te valamit nagyon félreérthettél az "ego"-d felcseperedése során ha valóban azt hiszed hogy a rendes fiú kaphat nõt. Barátnak jó de másra nem. És ha rendes fiú vagy és ezt nem fogod fel akkor akár szüzen is meghalhatsz mert nem lesz nõd. Egyszer olvastam valamit, egy nõ írta...és igazság szerint az én lelki világom is inkább hajlik a jófiú stílusra de az igazság az hogy a nõ olyan mint a macska, nem kell a nyakán lógni, inkább lökd el magadtól és visszajön. Akkor jó ha elégedetlen (na ennél jobban tényleg nem lehet leegyszerûsíteni és még durva is voltam) Ami az én világnézetemet megváltoztatta most segítsen rajtad is, ezt egy nõ írta(teljesen normális, õszinte és logikus): "...Lássuk be, a rosszfiúkra bukunk.Akik sosem javulnak meg, de mindig ebben bízunk.Mindig átvernek, így sajnos sosem unalmasak.Á, dehogy változnak.Kicsit még meg is aláznak.Várni kell rájuk.Nem jelentkeznek annyiszor, hogy elegünk legyen belõlük.Stratégiájuk kipróbált, kidolgozott.Csókjuk kábító, begyakorolt.Õk azok, akikért élni, halni kell.Akikért biológiai óránk robban.Akiket kerülünk, mégis mindig beléjük botlunk.Ha választani kell, õket választjuk.A jófiúk nem mozdítanak ki pályánk egyensúlyából.VELÜK NINCS MIT MEGBÁNNI.Ilyet szeretnénk, de valahogy nem ilyet akarunk.Legalábbis nem készen.Szóval rossz legyen, amikor elszédít, de aztán jó legyen hatásunkra.És maradjon is olyan, hogy a többi nõre már ne legyen hatással.Esküszöm, nem értem magunkat.Csoda, hogy szegény jófiúk belerokkannak a próbálkozásba??A rosszak nem, mert õk nem is akarnak érteni minket.Csak mi õket.Ördögi kör ez..." Hát ez lenne a nagy igazság. Sose keress egyetlen nõt...sok van belõlük, inkább élvezd amennyit csak tudsz. Persze ezt lehet korrektül is játszani... Jakomo 25f
Azelõzõ válaszolónak szerintem igaza van.
A kérdező hozzászólása: 23:00: félreértetted; nem válik ugyanolyanná, mint a pasija, hanem marad kapcarongy... és ha huzamosabb ideig volt mellette, az ember automatikusan azt gondolja, hogy annak a nõnek olyan pasi kell, aki mellett kapcarongynak érezheti magát. (kapcarongy NEM összekeverendõ a partyk*rvával!) A gondolatod második felére reagálva: kizárt hogy egy feslett erkölcsû nõ be tudjon engem csapni, engem nem a nemi ösztönök vezérelnek... és azt is kizártnak tartom, hogy egy nõt huzamosabb ideig átverjen egy kurafi, lehet hogy a barátnõjét a nemi ösztönök (amit tévesen rózsaszín ködnek szoktatok mondani) vezérelték, és ettõl nem vette észre a barátja igazi énjét, holott szembetûnõ.. én így gondolom, és úgy vélem hogy van is valóságalapja az elméletemnek.
Figyi, szerintem attól, hogy ismerkedsz és jársz valakivel másfél hónapig és kiderül, hogy milyen ember és mit akar tõled, és kilépsz a kapcsolatból tehát: -nem hagyod hogy szexuális segédeszköznek használjon -nem hagyod hogy háztartási rabszolgakét kezeljen -nem hagyod, hogy a személyiségedet el akarja nyomni. Hála a Jóistennek, nálam nem alakult ki a rózsaszín köd, mert nem is engedte. (voltak olyan beszólásai a végén, hogy inkább kiábrándultam). Szóval nem minden nõ hagyja magát hónapokig kihasználni. Nem tudom, mennyi idõs vagy, de én ilyen 30 körülire tippelek. Szerintem ne harmincas nõ társaságát keresd, akik már túl vannak 3-4 ilyen "együttélõsdin". És most éppen ""férjfogó stádiumban vannak:D Na, végre egy férfi aki, nem a nemi szerve után megy. Sztem ne legyél olyan, mint ezek a rin*gyó pasik.Nem is tudnál ilyen lenni, mert te nem ilyen "értékekkel" rendelkezel. Ne haragudj ezekre a nõkre, mert sajnos õket is sodorja az áradat, és hagyják magukat. Persze mindkét nem megszívja ezt, mert nem tudnak a "kiélés" után sem boldogulni, mert nincs ami boldoggá tenné a kapcsolatukat. Mert kiégnek. Abban az egyben nincs igazad, hogy egy lány póruljár, de gyorsan kilép, az kapcarongy lenne. Persze aki ezt tûri és megalázkodik, az egy hülye ember, és keressen még egy barmot. Ez igaz. Arra meg válaszoltam, hogy mit szólnék ahhoz, hogy ha egy pasi ringy*ó múlttal élt volna, persze hogy dobnám. Persze neked sem egy kiégett, kiélt nõ való. A mai nõknek/pasiknak nincsen tartása. Ez így van. Nincs erkölcs s hiányzik a becsület. Mindenhol a másik átverése, a haszonszerzés és becsapás, sunyiság, gerinctelenség. Így van ez. Én sem vagyok már tini, én sem találom, mert minden pasi arra megy, hogy dugni lehessen.
A kérdező hozzászólása: 21 vagyok...
Akkor csak 21 vagy, nem kell tartanod attól, hogy 30 éves kiégett nõcskék között kell keresgélned. Az égvilágon nem féltem, még 21 évesen bõven szûz voltam. Nagyon fiatal vagy és a fiatalságodhoz képest érett és felelõsségteljes ember. Én azt veszem észre, hogy a 21 évesek között még találsz magadhoz illõ 21 éves lányt, aki szintén hasonló mint te. És nem pasizik, nem járogat bulizni, és az megfelelõ társat keresi, nem kiélni akarja magát. És is ilyen voltam 21 évesen, reménykedtem, hogy megtalálom a megfelelõ társat és én sem kiégni szerettem volna. Aztán úgy lett, hogy egyedül maradtam, mert vagy nem jöttem össze velük vagy nem vonzódtam. Ha neked a külsõ nem fontos, (mint ahogy írtad)akkor nincs nehéz dolgod, mert teli van az ország átlagos vagy akár még csinos, szép de visszahúzódó, de tartással rendelkezõ lányokkal. Fõleg az egyetemen sok ilyen lány ismerõsöm volt (mint ahogy én is ilyen voltam, csak pont ezmiatt nem voltam menõ a fiúknál).
A kérdező hozzászólása: teli van velük az ország? mit érek vele, ha nekik a vagány, nagyarcú srácok jönnek be?! azért ilyen idõs korban is akadnak kiégett lányok, akik ugye már 14 évesen elkezdték kiélni magukat... szerintem egy ideig nem lesz barátnõm, de ez van. ha sikerül egy nagyon különleges lányt találni, az biztos nem engem választana, mert sajnos velem is vannak gondok - lelki eredetûek - és ez sajnos néha látszik is rajtam. olyan mint egy ördögi kör
miben mutatkozik meg a lelki eredetû gond? Depresszió? Vagy mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: olyasmi, orvosnál még nem voltam ezért nem bocsátkozok bele öndiagnosztizálásba..
Azzal nagyon nem értek egyet, hogy ha egy nõ beleakad egy olyan pasiba, aki kihasználja õt, és mondjuk bunkó, vagy kurafi, akkor az a nõt minõsíti...Miért, akkor ez azt jelenti, hogy automatikusan a nõ is ugyan olyan, mint a pasi, akivel x ideig jár/járt????Akkor ha te egy feslett erkölcsû nõt fogsz ki, aki kedvesnek és hûségesnek mutatja magát kezdetben, akkor te is egy kurafi vagy, csak azért, mert vele próbálta meg?Hmm?Érdekes gondolkodás...
A kérdező hozzászólása: amúgy a kérdésemre nem válaszoltál: Mit szólnál ha õ hazudna pl. abban hogy nem bulizós és nõcsábász és kiderült hogy az volt, de még mekkora... jól esne?
A kérdező hozzászólása: azért egy lánynak könnyebb megakadályoznia, hogy kihasználják (pl. 1 év múlva adja oda magát testileg), de egy férfi hogyan akadályozza ezt meg? Szerintem nincs rá mód. honnan tudod, hogy nem vagyok pancser? hisz' nem is ismersz! meg kéne változnom teljesen és nekem is szemétládának kéne lennem, ki tudja.
Hát azért ezt nem lehet mindenkire mondani :S Én például utálom, ha egy pasi megaláz vagy ha hülyére vesz. Az ilyet ki nem állhatom. És én nem csak írom, hanem így is gondolom, jobb az ha valaki rendes és jól nevelt és inkább legyen "unalmas" az életem mellette, minthogy megcsaljon. És csak szólok, hogy attól hogy valaki nem játszik a nõkkel, még nagyon is lehet szórakoztató egyéniség.
18:10-es vagyok Én az olyan nõket/lányokat is megvetem akik a fiúkat kihasználják. Elég gerinctelen dolog.
A kérdező hozzászólása: a rendes emberek milyen szempontból unalmasak? engem tudnak érdekelni nagyon elvont dolgok, és rendszeresen sportolok. tehát az unalom az, hogy a barátaitok nem tesznek titeket féltékennyé? vagy pontosan mi értendõ ez alatt?
Szia, igen általánosítottam, mint te. Én csak egy példát mondtam egy rendes srácra. Nekem a rendesek jönnek be, csak egy baj van. --nem tetszem nekik --gátlásosak, nem kezdeményeznek --vagy nem vonzódom Ezek a variációk. Sokszor olyan is volt, hogy nagyon jól jártam volna a sráccal (kétszer is volt ilyen), agyszerû, megbízható társ lett volna belõle, csak éppen nem vonzódtam hozzá szexuálisan, és nem akartam hülyíteni. A rendes pasik nem unalmasak!!!!! Én egyszer jártam rövid ideig egy bunk*val de jóképûvel, de olyan unalmas volt hogy csak na!!!!! Ebbõl is mondom, hogy engem momentán a rendes, intelligens és kedves fiúk vonzzanak. Sok visszahúzódó ilyen fiú van. Sajnos én sem vagyok rámenõs, és ilyenkor annyiban maradnak a dolgok.... Persze én eddig azt hittem, hogy csinos vagyok, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem. Ugyanis a társkeresõkön, ha egy kicsit is helyes pasas ír, és mutatok neki képet, nem foglalkozik velem. Vagy annyira válogatnak, hogy csuda nem tudom. Na persze eddig akik akartak ismerkedni, mind csúnyák voltak. Szerintem te rettegsz, hogy téged egy lány érdekbõl fog szeretni. Ne ezen agyalj, mert tényleg bevonzod õket. Keress olyan lányt, akinek te vagy az igazi, és nem tart unalmasnak. Nem könnyû, de sajnos nekem sincs nõ létemre jobb dolgom.
A kérdező hozzászólása: ráadásul akármennyire lehet normális egy lány, de ha megtudnám róla, hogy járt egy paraszttal hagynám a fenébe azt a kapcsolatot. mert ez valamilyen szinten a lányt is minõsíti a szememben
Sajnos nekem az elsõre jött egy ilyen igaz, gyorsan vége lett. Sajnos az ilyen szemét pasik pont a normális lányokra hajtanak. Én még soha nem találkoztam olyan szemét pasival, aki nem a legnormálisabb nõvel kezdett volna. Ha valószínûleg lesz egy igazi kapcsolatom, ezt nem említem. Egyrészt, mert említésre sem méltó másfél hónap volt, másrészt nem akarok neki kellemetlenséget. Neked tényleg nagyon érzékeny a lelked. Nekem nagyon fontos a belsõ, csak kell egy kis plussz, hogy valami megfogjon benne. Nekem nem kell macsó pasi, sõt, soha sem buktam rájuk. A bulizós pasikat is utálom. Sajnos ezek a pasiknak (sokan vannak, a pasik 70%.a) sok normális nõ beleesik a kelepcéjükbe. Egy kihasználós pasi nem fog egy szintén kihasználós érdeknõt keresni, mert neki abból nincs haszna. Akkor te egy makulátlan szûz lányt keresel?
A kérdező hozzászólása: olyat akibe van tartás. pl. minek húztál ki másfél hónapot egy paraszt mellett? az pedig eléggé gerinctelen dolog lenne ha õszintén beszélgettek a leendõ pároddal és nem vallod be neki. Mit szólnál ha õ hazudna pl. abban hogy nem bulizós és nõcsábász és kiderült hogy az volt, de még mekkora... jól esne?
A kérdező hozzászólása: amúgy viccen kívül már elgondolkoztam rajta, hogy senkit se fogok keresni. legalább nem kell senkiben csalódnom, meg félnem, hogy most palimadárnak néz-e vagy sem. és lehet hogy ehhez tartom magam, legalább senki sem röhög a markába, hogy mekkora egy pancser vagyok!
Egy fontos: ne ismerkedj szórakozóhelyeken és interneten se! Próbálj meg lányokkal ismerkedni a környéketekrõl, tanfolyamokon, könyvtárban, iskolában(ha egyetemista, fõiskolás vagy). Próbálj meg sokat beszélgetni neked szimpatikus lányokkal, csak úgy bármirõl, ami közös téma. Ne félj kérdezni. Legyél nyitott. A lényeg az, hogy ismerkedj, így több lehetõséged lesz arra, hogy találj olyan lányt, akivel egy hullámhosszon vagytok.

Miért álmodom mindig azt hogy a barátommal az álmomban mindig osszeveszunk és a vége a szakitás. Kozben pedig a valoságban abszolut nincs igy?

és az álmaimban sok esetben egy 3. az oka...(a barátom részérol)

Legjobb válasz: Félsz a megcsalástól szerintem

Félsz a megcsalástól szerintem
Gondolom (tudat alatt?) aggódsz emiatt, és ez a feszültség okozhatja. Én is álmodtam már nagy veszekedésekrõl olyannal, akivel valami feszültség volt köztünk.

Miért jönnek mindig azzal, hogy a lányoknak mennyivel nagyobb a tartása?

Rendre leszólják a csajok a srácokat, hogy nem képesek türt?ztetni magukat. Azért szerintem ez nem ilyen egyszer? és igazságtalan is. Úgy könny? eljátszani az erkölcs ?rét, hogy semmit nem kell tennem és mégis vannak udvarlóim. Egy fiúnak ezerrel kell tepernie a sikerért.Ha ?k is könnyedén kaphatnának lányt, akkor egy id? után már náluk is a min?ség lépne életbe a mennyiség helyett. A másik, a hivatásosok kérdése. Amikor egy huszonéves srác, akinek képtelenség a szexet ingyen megszerezni, elmegy egy ilyen n?höz, a pokolba kívánják. És persze jön a kérdés, hogy a lányok vajon miért nem járnak? A válasz egyszer?: azért, mert bármikor könnyedén kaphatnak, csak akarniuk kell. A lányok talán 10%-a, ha bevallja, hogy volt kalandja, szeret?je, stb..., de a fiúkat rendre ostorozzák emiatt. A srácoknak is jobb lenne, ha önmaguk miatt történne meg, de ez gyakran nem lehetséges. Az egyetlen különbség tehát az, hogy az egyik pénzért kapja meg, amit a másik ingyen. Akkor viszont minek ez a háborgás?

Legjobb válasz: Más szemszögbõl ugyanez a probléma: Örök sztereotípia, hogy a férfiakat a farkuk vezeti. Természetesen van is alapja, gyakran rászolgálunk, DE miért rosszabb ez a "halgass a szívedre" nevû orbitális baromságnál. Beszélek itt arról, amikor egy nõ a szerelemért keresztülgázol mindenen és mindenkin, lesz*rja a barátait, vagy éppen eldob egy sok éve mûködõ harmonikus kapsolatot, mert "beleszeret" egy másik férfiba, és mindezt legitimmé teszi ezzel a közhelyes frázissal. Kérdem én, õket tán nem a hormonjaik vezérlik ilyenkor? Mitõl alacsonyabb rendû érzelem az, amikor egy fickó megkíván egy nõt, és nem tud neki ellenállni, mint az, ha ugyanezt egy nõ szerelemnek nevezi? Azért, mert õ párkapcsolatot keres? Ugyan már, más az evolúciós parancs, mást kívánnak a hormonjaink, a lényeg ugyanaz mindkét esetben: a hormonok döntenek a józan ész helyett és pont. Ennek ellenére teljesen elfogadott, ha egy nõ sík idiótán viselkedik, mert hát õ szerelmes, a szívnek pedig nem lehet parancsolni. De amikor egy pasi csábul el, mert egyszerûen nem tud ellenállni egy nõnek, akkor bizony minden pasi egyforma, mert nekünk csak a p1na kell.

Más szemszögbõl ugyanez a probléma: Örök sztereotípia, hogy a férfiakat a farkuk vezeti. Természetesen van is alapja, gyakran rászolgálunk, DE miért rosszabb ez a "halgass a szívedre" nevû orbitális baromságnál. Beszélek itt arról, amikor egy nõ a szerelemért keresztülgázol mindenen és mindenkin, lesz*rja a barátait, vagy éppen eldob egy sok éve mûködõ harmonikus kapsolatot, mert "beleszeret" egy másik férfiba, és mindezt legitimmé teszi ezzel a közhelyes frázissal. Kérdem én, õket tán nem a hormonjaik vezérlik ilyenkor? Mitõl alacsonyabb rendû érzelem az, amikor egy fickó megkíván egy nõt, és nem tud neki ellenállni, mint az, ha ugyanezt egy nõ szerelemnek nevezi? Azért, mert õ párkapcsolatot keres? Ugyan már, más az evolúciós parancs, mást kívánnak a hormonjaink, a lényeg ugyanaz mindkét esetben: a hormonok döntenek a józan ész helyett és pont. Ennek ellenére teljesen elfogadott, ha egy nõ sík idiótán viselkedik, mert hát õ szerelmes, a szívnek pedig nem lehet parancsolni. De amikor egy pasi csábul el, mert egyszerûen nem tud ellenállni egy nõnek, akkor bizony minden pasi egyforma, mert nekünk csak a p1na kell.
Te foglalkozol azzal, h mit beszelnek a nok? Le kell sza.rni. Hidd el igy hamarabb befogsz csajozni, mint ha ilyen f.aszsagokon agyalsz.
Van amelyik lány inkább megöregszik egyedül minthogy lefeküdjön valakivel csak úgy...egyetértek, a nõknek könnyebb párt találni, fiúknak viszont vagy szerencse kérdése vagy ügyesség kérdése.Nekem is csak olyannal jön össze akit szinte muszályból viszek haza, mert jobb csajjal nem jön össze sehogyse.Ez van.Legyél ügyesebb.
Szerintem a lányok, meg a fiúk között is van olyan akinek van tartása, meg olyan is akinek nincs. , , Ha õk is könnyedén kaphatnának lányt, akkor egy idõ után már náluk is a minõség lépne életbe a mennyiség helyett." Ezzel a felfogással van a gond. Már bocs, hogy beledumálok, de aki igazán elkötelezett és elvei vannak, az legyen szó nõrõl/férfirõl nem visz haza akárkit és kibírja. Én is 21 éve bírom, persze lehet, hogy irigység van bennem, hogy másnak van barátja, de majd nekem is lesz. Az meg egyéni döntés, hogy elmegy valaki prostihoz vagy nem, vagy megbánja vagy nem. Ez mindenkinek a magánügye.
A legtöbb lány aki ilyet mond az egy ribanc :D
Olyan pasit, aki sok nõvel volt szoktak k...-nak hívni, hát nem. Viszont ha egy nõ teszi ugyanezt...

Miért írjátok mindig azt hogy a danabol a leggagyibb szteroid?

Nem akarom használni, csak már sokszor olvastam itt és érdekel miért.

Legjobb válasz: mert ami feljön csak víz...és kúra végén eltávozik te meg összemész...

mert ami feljön csak víz...és kúra végén eltávozik te meg összemész...
Mert a legolcsóbb, egyik legtöbb vizesedést okozó tablettás [email protected] Fõleg ha nincs levezetõ kúra.
mert az egyik leggagyib, feljön 10 kiló víz meg fél kiló izom, olcsó, és mérgezõ eléggé
A kérdező hozzászólása: Akkor egy más kérdés:pl a többi amit használnak kevésbé mérgezõ? Azt hogy van ami nem hoz vizet tudom.
igen vannak olyanok amik nem annyira károsak, persze mindegyik káros nincs olyan ami nem de azért nem mindegy. meg egy profi szteroid kúra nem éppen 10-20 ezer forint, 100 ezreket szánnak rá a profi testépítõk hogy minden tökéletes legyen és amit õk használnak az biztos hogy eredeti nem pedig valami kétes eredetû sz ar ami tulajdonképpen bármi lehet.

Régen tetszett nekem egy fiú a suliból és elment egy másik suliba. Miért álmodom mindig azt hogy a mi sulinkba jár?

Legjobb válasz: az álmok sokszor tükrözik a múltat,sokak szerint a jövõbõl is merítenek dolgokat(bár ezt nem nyilvánvalóan,csak úgy bevillanó képként,"dejavuként") Szóval lehet,hogy emiatt,de az sincs kizárva,hogy csak azért,mert nagyon akartad(én pl ha valamit nagyon akarok,vagy nagyon sokat gondolkodok valamivel-valakivel kapcsolatban,azzal álmodok valamit) De az is lehet,hogy valamiféle jel,hogy még lesz közöd hozzá az életed további részében.

az álmok sokszor tükrözik a múltat, sokak szerint a jövõbõl is merítenek dolgokat(bár ezt nem nyilvánvalóan, csak úgy bevillanó képként, "dejavuként") Szóval lehet, hogy emiatt, de az sincs kizárva, hogy csak azért, mert nagyon akartad(én pl ha valamit nagyon akarok, vagy nagyon sokat gondolkodok valamivel-valakivel kapcsolatban, azzal álmodok valamit) De az is lehet, hogy valamiféle jel, hogy még lesz közöd hozzá az életed további részében.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, ment a zöld kéz :)
Az álmokban megjelennek emlékek (azok alapján tud dolgozni). Azért jár a volt sulidba, mert amikor odajárt, tetszett Neked. Gondolom a másik suliban már nem találkoztatok, vagy módosult az érdeklõdésed
A kérdező hozzászólása: Hát én még most is oda járok, csak õ ment el, és azt álmodtam hogy oda jár ahova én
Hát nem egyértelmû? :s Mert még mindig szereted és hiányzik :D

Miért jönnek mindíg azzal, hogy a szocializmus fenntarthatatlan, nálunk is hitelekből tudták csak fent tartani, és ezért bukott meg?

elenyész? mérték? államadósság volt,az ország egész vagyona fedezetként. most megtöbbszöröz?dött az adósság,de az egész vagyon el is t?nt,és szerintem még annyira se fenntartható,akkor hogy is van ez? ez meg mehet?

Legjobb válasz: lopás nélkül fenntartható lett volna. lopás nélkül ez a mostani rendszer is fenntartható lenne. nem az eszme hibás, ha az emberek szarok.

lopás nélkül fenntartható lett volna. lopás nélkül ez a mostani rendszer is fenntartható lenne. nem az eszme hibás, ha az emberek szarok.
Persze hogy nem fenntartható. Lényegében az emberi hülyeség, és a civilizáció az, ami nem fenntartható. Részletkérdés, hogy a hülyeség szocializmus, demokrácia, vagy kapitalizmus formályában jelenik meg. A hülyeség hosszú távon nem fenntartható...
Ez van. Szarból nem lehet várat építeni. Azokkal, akik nem tudtak becsületes szocializmust csinálni, miért tudnának becsületes demokráciát összehozni? Aki nem tud játszani gitáron, mert botfülû, az hegedûlni sem tud, ugyanezen okból...
Lehet szarból várat építeni egy büdös földvár lesz belõle.
Baracsi Attila.: Szerintem tökmindegy, hogy "szocializmus"vagy kapitalizmus, midkettõben a melós húzza a szekeret, smindíg azt a lovat ütik amelyik a legjobban húz. Az elit nagyjából ugyanaz a csûrhe-tolvaj banda, így azt hiszem az izmusokat túltárgyaltuk! Trágya egy bagázs ez az egész, de azt hiszem itt a jó nép is valahol megérdemli ezt, mert nem tud a saját sarkára állni, csak hõbörögni, s nyavalyogni, +szélsõjobbozni, +büdöskomcsizni! Már 1990-ben oda kellett volnna csapni az asztalra, s azt mondani, hogy elég volt, elég az ígéretek földjébõl!!
És hányszor kelet volna már bejelenteni egy államcsõdöt! Minimum 2 szer. És soha nem kellet volna jó adósnak lennük.
Azért mert kell egy kamu indok, hogy miért adták el bagóért az országot. Ha meg nézed a hitelek helyét 6-8 gyárba be volt fekteve, igaz egy csõdbe ment. De a többi piaci értéke többszöröse volt a tartozásnak. Azért hozták létre ezeket a gyárakat, hogy legyen versenyképes iparunk a rendszerváltás után. A Kádár rendszer egy büdös lábvíz volt. De az oroszoknak meg a szocialista tömbnek ingyen szállítással ellenére és a vörös bárókkal együtt is bõven el volt a gazdaság. Ha meg nézed, hogy félévi fizetés volt egy színes tévé, vagy kb. egy heti fizetés egy külföldi hajszárító lehet sejteni miért is nem volt az egy fogyasztói társadalom. Meg etc.
hát mert miért ne?
tegnap 12:00 Orosz ország lépet ki a SU-ból, csak két ország lakosságának többsége akart kilépni, az egyik amúgy az egyik Csecseföld. Ennyit széthullásról. tegnapelõtt 11:19-es Nem hiszem hogy olyan idõs lennél, mint apámék. Az õ korosztályuk azt sem tudta/tundja mi az a mikroprocesszor. Apám még arra is emlékezett, pedig nagyvárosban élt. Mikor látott elõször gépjármûvett, akkor tizenkét éves volt. És apám még Horty-val kezet fogott, sõt szívélyesen üdvözölték egymást. Bár apámnak erõs averziói voltak vele, de tudta az illemet. Amúgy is utált minden hatalmi pozíciót, és elõítéletes volt mindenkivel, aki ilyen posztot töltött be, vagy azokkal, aki körülöttük forgottak. Viszont apám illemtudással párosult nyíltságát mindenki szíves vette. Maximum az élet más területén nem honorálták neki a túlzott õszinteségét. Így mindent saját erejébõl és soha nem kapcsolatokkal tudott csak elérni. Megjegyzem hogy apámat tiltott határátlépés kíséreltéért, letöltendõ börtönbüntetésre ítélték. Két, ha jól tudom PPS géppisztolyos, azaz gitáros "vidám" "magyar" srác került elé egy szénaboglya mögül a tiltott határszakaszon. És a két emberrõl tudtam csak, hogy ha tehetné, disszidálna. Az egyik tíz éve jött vissza Ausztráliából, igaz már nyugdíjas. Sokat panaszkodik, (tudom magyar szokás), pedig az ott az egyik legkeresettebb szakmája volt Bánya ipari technikus volt. Apám teljes népes nagy családját kitelepítették a felvidékrõl. Bár persze volt, aki nyugati fogságba eset. A két Ludovikás katonatiszt nagybátyám például. Az egyik sokáig mivel hidász, útász mérnõk volt, sokáig az akkor még Franciaországhoz tartózó Algériában épített közúti- és vasúti hidakat. Az õ lánya, aki a családban a legszebb lányvolt, okos diplomás, Párizs mellet születet. Párizsiban szerzet mûszaki diplomája volt, négy nyelven beszélt folyékonyan (Magyar, Francia, Német és Lengyel), lengyelül a võlegénye miatt tanult meg. Sokáig azon gondolkozott, hogy Magyarországra visszatelepül. Végül sokat tanult és szerzet még egy diplomát, és koreai mamutcég Németországban lévõ európai központjában kapott állást. Ennyit például a hetven és nyolcvanas évek nõi egyenjogúságáról a Nyugat-Európában, és a remek munka lehetõsségekrõl. Nem volt kolbászból a kerítés. Ha ismerted volna Aczél Györgyöt, tudhatnád több olyan embert ismert, aki a rendszer ellensége volt, mint aki a híve. Most arra értem, hogy többel volt jóban. Nem hiszem, hogy a kereskedelmi mérleg javítására, a mûszaki cikkek nyugatra gyártásával, kellet, volna törekednünk. Ez kicsit olyan mint agy el homokot az arab államokba. Bár vicc vettek már kevésbé finom szemû homokot a tenger partra. A SU megnevezést az USA megnevezés mellet használom. Mert nem fogok itt amerikázni etc. . És rosszul tudod, mert a gyárak lebontásával a helyûkre szórakozató, bevásárló és lakópark építésével az elmúlt évtizedekben tucatjával kerültek elõ azok a moderngépek, amik szinte érintetlenek voltak. Egy a KFKI-ban dolgozó ismerõsöm jó néhányat össze is vásárlót. Az autóra várakozás ne Amerikával hasonlíts össze, a pénz összegyûjtése miatt egy nyugatnémetnek többet kellet várnia az autóra, mint egy keletnémetnek. Az olaszok meg a családinak szánt Fait 500-as mennyivel jártak jobban, mint egy Trabanttal vagy fõleg egy Wartburggal? Hát nem sokkal. A fél olimpiát jótól kérdezed. Egyik sem akart hogy lássa a másik, mi van a másiknál. Anyám például akkor ott volt a SU-ban. És bárkinek leeset, volna az álla, ha azt látja, mint anyám. Gondolod hogy azok után, hogy az Amerikaiak bojkottáltak az Oroszok nem fognak. Bár orosz országban tényleg volt élelmiszer hiány az tény. Kvázi anyám is sok embert etet. Emlékszem milyen hidegháborús helyzet volt hisz benne éltem. Akkor persze voltak olyan naiv félelmek, hogy valaki nukleáris háborút indít, a két hidegháborús fél közül. De mivel egyik nem sem volt ez Sztálin halála után érdeke így csak naiv félelem volt csak nem több. Ami mind két félnél jól jött ezt kellet pótolni a Globális Terrorizmus mesével. A Német újra egyesülésének rengetek ellenzõje volt legfõbb ellenzõ a z USA vezetése volt. De azt hogy az NSZK mennyit fizetet nyíltan márkában és egyéb segélyekben az NDK-ért az nem titok. " "Mit vallottak be ezen a nyílt hazugságon?" mondod a régi rendszerre, holott pont ez nem volt hazugság. A proletárdiktatúra deklarált és pozitív beállítottságú és megvalósított rendszer volt. Hagy ne idézem errõl saját apám elszenvedett éveit. " Ezért végezte három kivételével az összes háború elõtti illegális kommunista párt vezetõje és sok tagja börtönben, az ötvenes években? És a többség ott is halt meg. Mint a még az illegalitásban nem is vezetõ tisztséget betöltõ Kádár János. Akit 1952-54 között keményen megkínoztak, az úgy mond kommunisták, és azon kevesek közül a való, aki ezt túl élte. Vagy a rengeteg rabszolga, a Szovjetunióban. Akinek egy vétke volt csak, olyan területen élt, ahol gyapotot termeltek és azt akkor még csak kézzel lehet aratni. Tehát ha 12 és 60 év között volt rabszolgákét kihajtották a gyapotföldekre. Rosszabb bánásmóddal, mint az amerikai kontinenseknek bármikor is volt. Vagy hogy embereket a SU-ban válogatás nélkül teherautóba raktak és Szibériába fallal körül kerített munka telepekre szállítottak. Vagy a málenkij robot etc. De igaz hogy a magyarok, a csehek, a bolgárok és a jugók is joggal és hangosan vitatkoznak, azon hogy õk voltak a legvidámabb barakk. Nem a vita kedvéért vitakoszom csak utálom a sok demagóg hülyeséget olvasni, amivel a média amúgy is elégé butija a jó népet. Azt kellene végre tudomásul venni semmi sem fekete vagy fehér! És nem csak, egy egyén álláspontja van. Az esetleges saját példáimat is csak ellen példának hozam föl. Csakis az ész és a tudás is az objektivitás nevében vitatkozok. Aki nem ezért teszi az vagy politikus, vagy ez a szakmája és azt rosszul végzik. A többiek meg csak veszekednek a vita álarca alatt. tegnapelõtt 17:53 Tény a Gorbiban nem volt merészség, a két erõs párt közül az erõsebbet szolgálta ki. Akik sokkal több pénz adtak neki, és amúgy is õk voltak a kik hatalomba segítették, és meg is védték. Rövid volt a zûrzavar. Ennél rövidebb átmenetet még nem látott a világ. A SU-ból kilépés volt a fõ cél, és Oroszország megerõsödés. A Mai Oroszországnál még a II. Katalin és Nagy Péter cár alatt sem voltak jobb kilátásai az országuknak. És közel sem volt ilyen hatalmi befolyása a hõn áhított Európára sem. A Szovjet liberalizáció ott élõ rokonaim szerint úgyszintén a hatvan években indultak. Gorbacsov a pénzre és az oroszországi nagyobb hatalomra ácsingózó elit érdekeit képviselte. A Gorbacsovi folyamatok ismeretében a legnagyobb ellenzõje rövidesen pont az USA vezetése volt Franciaországgal együtt. Bár a teljes Gorbacsovi folyamatokat csak a Nyugat-németek pártolták. Az összes volt szocialista országban az ötvenes évek óta nem látott fegyveres mozgósítás volt akkor. A Pekingi nagykövetünknek a kínai diplomaták már Gorbi színre lépése elõtt elmondták, hogy Szovjetunió a keleti blokkot átadja a nyugatnak. A kérdés valahogy úgy hangzott, hogy mit szóltok hozzá, hogy nálatok vége a szocialista rendszernek? Mire a magyarok értelteségére elmesélték, az oroszok álláspontorját. Ez egy nyílt titok volt. Azért jártak a Vatikánban és nyugatra segget nyalni. A hazai gazadási liberalizációt az összes Szovjetvezetõ Gorbacsov végkép elleletezte. Mindben fajta magán úton külföldre jutott valutáért, korbácsot tudott volna hasítana, szovjetunó összes vezetõje a magyar vezetõk hátán. Az vicc, hogy bármit is vezetett volna Gorbacsov. Ez olyan vicc, mint hogy a bohóc, azaz inkább ripacs rossz western színész Ronald Reagan, fiatal korában esetlegesen vezetet autón kívül, életében vezetett volna más is.
Kedves Ultracivil! Gorbacsov ugyanúgy a szocialista rendszer és a Szovjetunió fenntartását és megerõsítését szerette volna, mint pártfõtitkár elõdei. Uralkodásának végeredménye mégis a rendszer bukása és a szovjet birodalom széthullása lett. Minden, amit meg akart valósítani, az ellenkezõjére fordult. Gorbacsov uralma megszilárdítását a pártapparátuson belüli tisztogatással kezdte hozzá hû embereknek a hatalomba emelésével. Ez persze megszokott volt, ám Gorbacsov tisztogatási akciója méreteiben még Sztálinét is felülmúlta. Igaz, Sztálin a leváltott pártfunkcikat általában kivégeztette, Gorbacsov csak a hatalomból dobta ki õket. :D Ez persze hatalmas ellenállást váltott ki, és belülrõl gyengítette meg a Pártot. A glasznoszty (nyilvánosság) és a peresztrojka ((átalakítás) sem Gorbacsov találmánya, mindkettõ fogalom a sztálini korszakból származik, Gorbacsov csak újra elõvette õket. A glasznoszty egyszerûen most is arra szolgált, hogy a tisztogatási akciónak demokratikus színezetet kölcsönözzön, magyarán a dolgozó nép kritikája nyomán „jogosan” lehessen eltávolítani a funkciójuk betöltésére alkalmatlanná vált kádereket. A népi küldöttek többjelöltes választása szintén a neki nem tetszõ funkcionáriusok eltávolítását szolgálta. Azt Gorbacsov is felfogta, hogy a rendszer reformokra szorul (valójában persze megreformálhatatlan volt), ugyanakkor ezek mibenlétérõl a leghalványabb fogalma sem volt. Kapkodás és összevisszaság uralkodott el az egész gazdaságirányításban. Gorbacsov párhuzamos kormányzati struktúrával (Elnöki Tanács) igyekezett megszilárdítani és megerõsíteni hatalmát, de gyenge és tehetségtelen volt ennek hathatós kivitelezéséhez. Valójában senki sem értette a Párton belül, most voltaképpen mikor mit is akar Gorbacsov. Innen a fejetlenség és a zûrzavar. Megerõsíteni akarta a központi hatalmat, valójában éppen hogy, meggyengítette azt. A legnagyobb baklövése a központi hatalom gyengesége nyomán a tagköztársaságokban fellángoló nemzeti mozgalmak meg nem értése és szabadjára engedése volt. A nacionalizmus fellángolása elérte Oroszországot is. Oroszországnak a többi tagköztársasággal ellentétben nem volt saját kommunista pártja, de 1990-ben megalakult az OSZSZK független kommunista pártja Jelcin vezetésével, amely rövidesen függetlenségi nyilatkozatot tett közzé és a szövetségi törvények fölé emelte az orosz törvényeket. Ezzel kettõs hatalom keletkezett a Szovjetunióban, s ez döntõnek és végzetesnek bizonyult. Az 1991 augusztusi „puccs” idején a gyenge kezû és meg nem értett Gorbacsov helyett már Jelcin és Oroszország kezébe került át a kezdeményezés. Jelcin, az ukránokkal és a beloruszokkal együtt pedig egyszerûen megegyezett abban, hogy Gorbacsovtól úgy szabadulhatnak meg a legrövidebb idõn belül, ha egyszerûen felszámolják a Szovjetuniót. Gorbacsov újítása leginkább abban állt, hogy a rendszer némi kozmetikázásával megpróbálta magát eladni Nyugaton pénzért és technológiáért cserébe. A sok vén trotty után Gorbacsov és felesége valóban emberinek tûnt Európa és Amerika szemében, innen a nagy lelkesedés iránta. Gorbi ráadásul rájött, hogy a kelet-európai csatlós államok megtartása sok pénzt visz el, ezért adta el õket és járult hozzá a német egyesítéshez is. De ez is csak ideig-óráig tartott. Bush és a Nyugat legkésõbb 1991-ben rájött arra, hogy Gorbinak fogalma sincs arról, hogy voltaképpen hogyan is akarja átalakítani és fenntartani a Szovjetuniót. Faképnél is hagyták és inkább Jelcinnel kezdtek üzletelni.
"de a Nagymedve árnyéka csak Gorbacsov idejétõl csökkent (akit azóta is az egyik legnagyobb, legmerészebb politikusnak tartok)." "Gorbi egy szimpla hazaáruló. Jó biznisz csinált. ÉS jó bábja volt az orosz elitnek. " Alighanem egyik sem. Egy tehetségtelen, rossz politikus, aki káoszt és zûrzavart teremtett, amely végül õt magát és a birodalmát is maga alá temette.
Annyira demagog maszlag volt amit írtál. Hogy csak lazán humorosan volt rá érdemes válaszolni. Hát nagyon rosszul látod, mert életem benne. Apám az elsõ maszekok közül való, mert háború elõtti értelmiségkén ez volt az egyetlen érvényesülési lehetõsége. Anyám külkeres volt. Bátyám már rég történész. És mind a hármukkal érdemben el tudok beszélgetni a korról. Pont te nem veszed figyelembe, hogy a Gorbacsovot kik mozgatták hátulról, mint egy bábot. És miért és kikkel kellet pofozkodnia. Cocom listát valószínûleg elõbb ismertem, mint te, mint már mondtam anyám külkeres volt. És inkább az volt a vicc, ha anyám kollégái behoztak valami modern gépet az ott rohadt meg a gyárban, egy termék legyártása nélkül. Mire vagy kíváncsi a mezõgazdássággal kapcsolatban? Hogy egy része eladathatatlan volt a nyugati piacokon? Viszont ami eladható volt valahol annak nagy részének a feldolgozó iparát bagóért eladták nyugati cégeknek, akik csak piacot venni jötték és így bezárták a hazai mezõgazdasági termékeket felvásárló cégek jelentõs részét. Amúgy igen jó ismeterem a Magyarmezõ gazdaságod vagy száz akkori termelõt ismertem személyesen. És a mgtsz. és állami gazdaságok problémáit részletezem? Bár vicc hogy az ág-k feljavítására meg volt a megvalósított jó módszer. "Trabantot hasonlítasz össze Ford Mustánggal" - Mondj nekem olyant, ami egy laikusnak jobban elmondaná mi volt a különbségek a nyugat és kelet közt! Mert egy amarikai ha úgy spórolt egy autóra, mint egy magyar a Trabantra, akkor az könnyen vehet egy Mustángot. "Mind-mind arról árulkodik, hogy még ezt a pár sort is kár volt leírnom" Ne hidd hogy fõleg neked írtam a soraim. Csak bosszantottak a hamis propaganda ízû kliséid. Aczél György sem volt soha ilyen demagóg mint te pedig többször órákig beszélgetek apámnál. Aki folyton vitatkozott vele, mivel apám liberális humanista és nem mellesleg nyíltan kapitalista gondolkozású volt. Bár apámék vagyonát a felvidéken a Csehek vették el meg az Orosz katonák, ezért nem tudott haragudni arra a rendszerre. Viszont azért igen, hogy komoly kereteket szabtak a vállalkozásnak. És így csak másfél év alatt kereset meg egy budai nagypolgári modern lakásra valót. És elõtte apámat a múltja miatt csak segédmunkásnak vették fel. Tehát igen csak tudom hogy a szerkezet váltásnak milyen komoly szelep nyitó hatása volt például. Mert akiben volt egy kitörésre való hajlam és képesség, azaz erõsen védet és kiéhezet piacon könnyen meggazdagodott.
"Ha csak a gazdasági oldalát nézzük a dolgoknak, akkor a szocialista rendszer természetesen nem vethetõ össze a kapitalista rendszerrel." Igaz teljesen más lehetõségek egy Trabant a hatvanas években pont annyiba került konvertibilis rubelben, mint egy full extrás Ford Mustang "Mindekettõ más értéket képviselt, de a gazdasági ellehetetlenülés miatt a kapitalista rendszer gyõzött." Ez csak egy kamu nyalóka. A Gorbiék ugy dontötek kilépnek a SU-ból. És elötte eladták segélyért az NDK-val együtt a KELETI-BLOKK-ot a SU-n és Szerbián kívül. Bár SU-ban is náhány ország eladásra/átadásra került. "Nagy tanulság, hogy hiába akar valaki egyenlõsdit játszani, ha arra nincs meg sem a gazdasági potenciálja, sem az erkölcsi tudata." Hol és ki akart egyelõsdit játszani? Szovjet Oroszország gyarmatosított ennyi. Ja és egy kisebbség és rokonaik közt szétosztották a jó munkahelyek, 90% pedig a rokonsággal együtt is csak 10%-ban vannak. "Ráadásul a rendszer egy ránk erõltetett import rendszer volt, " Soha nem volt import 1949-1953 mind a két Kelet-Európai modell játszott. De nem importálva. Ugye SU módszer soha nem volt max. csak a látszata. 1956 utána jött az Európán belül rokon nélkül lévõ Kádár rendszer. Ami széles néptömegek, elfogadottságát vívta ki. Nem volt ritka a 70% feletti népszerûség. "amely sem az egyén kitörésére" A kapitalizmusban sincs az embereknek semmi esélye a kitörésre. "sem a társadalom nagy többségû elfogadására nem törekedett." A Kádár rendszere ez nem igaz. "Nem véleltelünl indult ez bevalottan proletárdiktatúraként." Bevallottan? Mit vallottak be ezen a nyílt hazugságon? "Persze a renitens magyarok valahogy igyekeztek kitörni ebbõl (ld: 68-as szerkezetváltás, MASZEK= Magánszektor korlátozott engedélyezése, GMK-k.. stb.), " Az oroszok féltek ötvenhat ismétlésétõl, amikor csak a hatvanas években halgátak csak el a tizenkilenctõl folyamatosan szóló ukrán fegyverek. Ezzel manipulált Kádár. "de a Nagymedve árnyéka csak Gorbacsov idejétõl csökkent (akit azóta is az egyik legnagyobb, legmerészebb politikusnak tartok)." Gorbi egy szimpla hazaáruló. Jó biznisz csinált. ÉS jó bábja volt az orosz elitnek. Bár az oroszok most tény jobban állnak. Ott csak félhalott hülyék lehetek a fõtitkárok, mert féltek egy újabb Sztálintól. "Tényleg nem volt fenntartható a rendszer, mert nem piaci igényekre termeltek, hanem szükségleteket elégítettek ki, azaz nem volt versenyhelyzet." Ez semmire sem lenne ok. De jó lett volna, a szükségleteket figyelme vették volna. Gondolm ezért nem lehet több évtizedig nõi alsónemût kapni a SU-ban. "Ugyanakkor az elvárt szociális intézményrendszer müködtetése a gyenge teljesítmény mellett hitelekbe kényszerítette az országot." Ezt te beveszed? Szinte minden mi gyártunk az EÜ-be vagy a hazai Simens. Gyógyszer export import mérlegük messze nagyon kedvezõ volt. Az akkori árakon fillérekbe került az álamnak az alkalmazott és mindent továbbit, amit még nem említetünk is olcsón vettek az EÜ-nek. "Ez volt a baja annak a rendszernek." Mi? Az hogy valaki azt mondta vége. El letetek adva az Nyugatnak. "A mostaninak pedig az, hogy azok, akik 20 éve az országot irányítják szocialista felfogással, " Elnézést ezeknek soha nem volt szocialista felfogása, után kerültek a hatalomba, hogy kiderül a nyugaté, leszünk ez 84-ben már mind tudta. Kínában elfecsegték. "kapitalista módszerekkel, az eredeti (újra) tõkefelhalmozás korszakában sem az elvárt dolgukat végzik, hanem részesei ennek a fosztogatásnak." Szimplán bagóért átjátszották az MDF-el együtt a nyugatnak mindent. "És itt nem pártokról, hanem az azokat alkotó gátlástalan emberekrõl beszélek." Mind az.
Mert ez az igazság ne keverd bele a mostani helyzetet
Ha csak a gazdasági oldalát nézzük a dolgoknak, akkor a szocialista rendszer természetesen nem vethetõ össze a kapitalista rendszerrel. Mindekettõ más értéket képviselt, de a gazdasági ellehetetlenülés miatt a kapitalista rendszer gyõzött. Nagy tanulság, hogy hiába akar valaki egyenlõsdit játszani, ha arra nincs meg sem a gazdasági potenciálja, sem az erkölcsi tudata. Ráadásul a rendszer egy ránk erõltetett import rendszer volt, amely sem az egyén kitörésére sem a társadalom nagy többségû elfogadására nem törekedett. Nem véleltelünl indult ez bevalottan proletárdiktatúraként . Persze a renitens magyarok valahogy igyekeztek kitörni ebbõl (ld: 68-as szerkezetváltás, MASZEK= Magánszektor korlátozott engedélyezése, GMK-k.. stb.), de a Nagymedve árnyéka csak Gorbacsov idejétõl csökkent (akit azóta is az egyik legnagyobb, legmerészebb politikusnak tartok). Tényleg nem volt fenntartható a rendszer, mert nem piaci igényekre termeltek, hanem szükségleteket elégítettek ki, azaz nem volt versenyhelyzet. Ugyanakkor az elvárt szociális intézményrendszer müködtetése a gyenge teljesítmény mellett hitelekbe kényszerítette az országot. Ez volt a baja annak a rendszernek. A mostaninak pedig az, hogy azok, akik 20 éve az országot irányítják szocialista felfogással, kapitalista módszerekkel, az eredeti (újra) tõkefelhalmozás korszakában sem az elvárt dolgukat végzik, hanem részesei ennek a fosztogatásnak. És itt nem pártokról, hanem az azokat alkotó gátlástalan emberekrõl beszélek.
"Mert a SU-nak több pénzbe kerül kelet Európa, mint amennyit innen elraboltak." Amikor süllyed a léghajó, kidobálják a fölösleges nehezékeket a kosárból. Ezek voltunk mi és a többi szocialista ország.
Magyarországon 1984-ben volt a belõ fordulat. A segg váltás. A ruszkik segge helyet a papa és Amerika segge. A Gorbi eladta a szocialista blokk-ott bagóért a nyugatnak. Mert a SU-nak több pénzbe kerül kelet Európa, mint amennyit innen elraboltak.
Éppen a szocialista rendszer mûködtetõi és haszonélvezõi voltak azok, akik a rendszer felszámolása mellett döntöttek a nyolcvanas évek második felében. Ezt sem ártana észben tartani a szocializmust idealizálóknak.
LIBIA GDP (nominal) 2010 estimate - Total $76.557 billion[2] - Per capita $11, 852[2] MAGYARORSZÁG GDP (nominal) 2009 estimate - Total $129.407 billion[3] - Per capita $12, 926[3] Igaz Líbiában 1959-ben jelentõs kõolaj-készletet fedeztek fel, ennek nyomán megnõttek az állami bevételek.
LIBIA is szocialista ország.
"szocializmus miatt van ennyi évvel lemaradva az ország" - IS MEG TÖLÜNK NYUGATABBRÓL MIDNIG LE IS VOLTUNK MARADVA. VISSZONT 1930-BAN BUDAPEST KELET PÁRIZSA VOLT. PÁRIZS és NEW YORK AKKOR A VILÁG KÉT FÕ VÁROSA.
Visszont ott sincs KOMMUNIZMUS!!!!!!
Amirõl írsz az a kommunizmus ott egyenlõ mindenki. Pontosban mindenki más vagyonnal rendelkezik, de mindenki annyival pont amennyi a szükséglete. ÉS KINA AZ EGY KOMMUNSTA ORSZÁG. A lakosság többsége a ~Sanghaji különleges gazdasági övezeten kívül él.
A szocialista eszme szerintem hülyeség !! Nem lehet minden ember egyenlõ!(vagyon tekintetében) Mindig is voltak szorgos , és feltörekvõ emberek, lehûtök is, és olyanok akik akik lusták voltak , de tudták hogy lehet sokat keresni , és ezek a politikusok.A szocializmus miatt van ennyi évvel lemaradva az ország.azok az országok ahol szocializmus volt vannak leginkább elmaradva kivétel egy két kivételt .Tudtommal két országban van még szocializmus Kuba és Észak Korea csak nézetek meg hogy ott milyen a helyzet ma elkeserítõ.
A kérdező hozzászólása: jó, csak akkor ne fogják már erre, hogy nem volt fenntartható
Szovjet Oroszországnak az volt a legnagyobb baja, hogy néhány éves szocdemkormányzást megelõzõen, ott csak feudalizmus volt. Abból is, a legnagyobb szegénységgel, rendelkezõ néptömegekkel, ami még a középkori Európában is példa nélküli lett volna (az ezerháromszázas évek kis jégkorszakkal sújtott évszázadán túl, ami pont az ezerkétszázas évek hatalmas fellendülését és népszaporulatát követette). Marx megmondta Kommunizmust csak fejet gazdag erõsen iparosodott kapitalista országban, lehet létre hozni. Például a hollandiai vagy németországi szociális védõ háló rendszerhez is mennyi pénz kel már?

Miért vettek ki a Gates of Andaronból sok jó dolgot pl nem tudok fegyvert, vagy páncélt venni, és miért raktak be csomó szar dolgot mint azt, hogy a karakterek csak a fő fegyvereiket kapják meg (pl az íjász csak egy íjat kap)?

Legjobb válasz: Próbálnak azonosulni a többi MMORPGhez azért az íjásznak bazi nagy elõny hogy közel harcba is van fegyója , nem ?!Ahogy fordítva a harcosnak is.Én régen játszottam azt nem páncélokat hallottam (pl:a fõvárosban nekem Keter volt)nem lehet venni alap 1-7-16-25-34es cuccokat ez szerintem szemétség ,tényleg.Szerintem játssz valami mással pl:Aion :-)

Próbálnak azonosulni a többi MMORPGhez azért az íjásznak bazi nagy elõny hogy közel harcba is van fegyója , nem ?!Ahogy fordítva a harcosnak is.Én régen játszottam azt nem páncélokat hallottam (pl:a fõvárosban nekem Keter volt)nem lehet venni alap 1-7-16-25-34es cuccokat ez szerintem szemétség , tényleg.Szerintem játssz valami mással pl:Aion :-)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom otthagyom-e szegény GoA-t... :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!