Találatok a következő kifejezésre: Mindig adhatok a babámnak amikor (10 db)

Mindig adhatok cicit a babámnak amikor csak igényli?

Eddig így csináltam, és volt hogy negyed, vagy fél óránként is kérte. Pár napja tele lett a feje, arca tejpöttyökkel, és nagyon csúnya. A véd?n? szerint most hogy már egy hónapos ne adjak, csak másfél óránként, mert azért ilyen mert túlzabál. A hasa is ezért fáj, és ezért bukik olyan rengeteget. Azt mondta a köztes id?ben vizet, vagy teát adjak neki. Most mit csináljak? Örülök hogy végre tudok szoptatni, a fiamat nem tudtam. Melyik a jó módszer? Ebbe bele lehet hülyülni! Segítsetek! Minnél több tapasztalatra szükségem lenne!

Legjobb válasz: Lehet, hogy most páran megköveznek, de én ezt a periódust cumival éltem túl. Az én babám is cicizett volna negyed óránként, de már vér folyt tej helyett, annyira kisebesedett a mellbimbóm. Ha úgy láttam, hogy már csak komfortszopizik, benyomtam neki a cumit, vagy ha nyûgös volt két etetés között, akkor is azt kapta. Mivel õ már a 3. baba, nem tudtam megoldani, hogy fél óránként etessem. Másfél órát szerintem is ki kell(ene) bírnia a babádnak. Szerintem is csak cicizni akar. Pár hónap múlva ez az erõs szopási inger egy kicsit alábbhagy, mert más dolgok is felkeltik a babócák érdeklõdését. Nálunk kb. 3 hónapos kora körül állt be egy nagyjábóli etetési menetrend. Vízzel én is próbálkoztam, de nem kellett neki, gondolom azért, mert nem volt egyáltalán szomjas... Sok kitartást kívánok!

Lehet, hogy most páran megköveznek, de én ezt a periódust cumival éltem túl. Az én babám is cicizett volna negyed óránként, de már vér folyt tej helyett, annyira kisebesedett a mellbimbóm. Ha úgy láttam, hogy már csak komfortszopizik, benyomtam neki a cumit, vagy ha nyûgös volt két etetés között, akkor is azt kapta. Mivel õ már a 3. baba, nem tudtam megoldani, hogy fél óránként etessem. Másfél órát szerintem is ki kell(ene) bírnia a babádnak. Szerintem is csak cicizni akar. Pár hónap múlva ez az erõs szopási inger egy kicsit alábbhagy, mert más dolgok is felkeltik a babócák érdeklõdését. Nálunk kb. 3 hónapos kora körül állt be egy nagyjábóli etetési menetrend. Vízzel én is próbálkoztam, de nem kellett neki, gondolom azért, mert nem volt egyáltalán szomjas... Sok kitartást kívánok!
Szia! Szerintem a védõnõk általában hülyeségeket beszélnek, de most igazat szólt. Valóban nem jó a negyed óránkénti cicizés, ez már tényleg nagyon rendszertelen, és a bezabálás esélye is nagyobb. Próbálj rendszert vinni az etetésbe, a köztesvíz és a tej is jó ötlet. Szerintem nem is igazán éhes olyankor, csak a cici kell neki.
valóban nem kellneki mindig. A babák nem csak akkor kérik a cicit amikor éhesek hanem csak úgy is, mert örömüketlelik benne, nyugtatja õket, de eznem jó..még a másfélóra is sok szerintem..mással kell lekötni, mert ez lesz a következmény és el is hízhat.
Én mindig adok neki, ha kéri, meg sem nyugszik mástól. Lányom 5 hetes, ha nem alszik egész nap-mert van ilyen-akkor eddig óránként kérte, volt, hogy elaludt, felébredt, és félóra mulva megint kérte. Mindig adtam neki. Most már csak 2-2, 5 óránként kéri, kicsit ritkult. És tejpöttyök nálam is vannak, de nem hiszem, hgy ez baj lenne. Lányom sem eszi túl magát. A bukás ellen próbáld meg, hgy evés közben is megböfizteted, ez nálam bejött. És nálunk is vannak napok, mikor sokat bukik, máskor meg egyáltalánnem. A víz kell a picinek, de csak annyi amennyit igényel. Ne itasd vízzel vagy teával tej helyett, mert eltelik a gyomra, és nem kell neki a tej. Lányom 4-5 kiskanállal iszik naponta párszor, attól függ, milyen meleg van. (most ebben a hüvösebb idõben nem is kéri pl. ) Szerintem, ha neked nem megterhelõ, adj neki nyugodtan, ha kéri a cicit.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszadó nyugtatott meg, titkon reméltem hogy így csinálom jól. Persze a védõnõnek aki nekem tanácsot adott nincs még gyereke. No comment. Köszi szépen a válaszokat, aranyosak vagytok!
Én akkor adtam mikor igényelte, és rendesen gyarapodott is.A tejpötty nem a sok tejtõl van hanem hogy szülés után beindultak a hormonjaid, és ezt a baba szervezete nehezebben szokja meg.Ezt a kiütést sok gyerekorvos anyapöttynek hívja.Én 9 hónapig nem adtam más folyadékot csak anyatejet, butaság hogy vizezd, vagy teáztasd a babát.Nem gondolom hogy bármit is rosszul csinálnál.csak ciciztesd amikor kéri.A lányom 25 hónapig cicizett, és igény szerint.(a végén csak este)

Adhatok a babámnak már másik tápszert mint amit eddig a doki felírt?

Megkérdezném a dokit, de szabadságon van 2 hétig.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nyugodtan válthatsz.Mi is kipróbáltuk ezt a Humanat.Baby fit a neve és banános.A babámnak nagyon ízlett,nekünk bejött.Azért a védõnõt kérdezd meg.

Szia! Szerintem nyugodtan válthatsz.Mi is kipróbáltuk ezt a Humanat.Baby fit a neve és banános.A babámnak nagyon ízlett, nekünk bejött.Azért a védõnõt kérdezd meg.
nekünk is sokat bukott mondhatni a kisfiunk (8hetes) és 1 hete másik tápszert kap. Milupa márka (mondjuk azelõtt is azt kapott) de ez meg kimondottan bukás ellen van. Soha azóta még 1 ml sem jött vissza neki belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, aranyosak vagytok! Azt hiszem akkor meg fogjuk próbálni.

Adhatok a 6 hos babamnak minden nap olyan fozit amiben csirkemell van? Vagy inkabb minden masnap?

es a brokkoli mehet minden nap?

Legjobb válasz: Szerintem sokkal jobb, ha változatosan eteted. Egyészt többféle vitamint/tápanyagot kap, másrészt ilyenkor kell hozzászoktatni õket a különféle ízekhez. Ha csak néhányféle kajával ismerteted meg, neki, majd ne csodálkozz, ha szörnyû válogatós lesz. A brokkolival meg tényleg nem árt vigyázni, sok babának okoz gondot, olyankor néhány hét/hónap kihagyás után érdemes visszatérni hozzá. Pulykából is lehet színhúst adni a babának (ha nincs is hentes ismerõsöd), és nem ódzkodsz az üveges kajáktól, akkor nagyon változatos menüket tudsz összehozni: borjú, bárány, nyúlhús stb... gondolom te sem ugyanazt eszed napokig - a gyerekek is szívesebben esznek változatosan.

Szerintem sokkal jobb, ha változatosan eteted. Egyészt többféle vitamint/tápanyagot kap, másrészt ilyenkor kell hozzászoktatni õket a különféle ízekhez. Ha csak néhányféle kajával ismerteted meg, neki, majd ne csodálkozz, ha szörnyû válogatós lesz. A brokkolival meg tényleg nem árt vigyázni, sok babának okoz gondot, olyankor néhány hét/hónap kihagyás után érdemes visszatérni hozzá. Pulykából is lehet színhúst adni a babának (ha nincs is hentes ismerõsöd), és nem ódzkodsz az üveges kajáktól, akkor nagyon változatos menüket tudsz összehozni: borjú, bárány, nyúlhús stb... gondolom te sem ugyanazt eszed napokig - a gyerekek is szívesebben esznek változatosan.
Szerintem te se ennéd minden nap ugyanazt, max 2 napig. A fiamnak a brokkoli csípte ki a seggét. Annyi féle zöldség van .. Miért nem adsz neki minden félét?Mikor én elkezdtem a hozzátáplálást nagyon sokféle zöldség fõzeléket evett hús nélkül. Most már szinte naponta kell neki adnom mert imádja, de nem mindig csirkét! Egy fél éves ehet már halat, pulykát is.
A mi dokinénink azt mondta, hogy 1 éves koráig a babának minden nap szüksége van húsra, és ha fõzeléket adok neki, akkor mindenféleképpen rakjak bele husit. De ne mindig csirkemellet rakj bele a picinek, váltogasd: egyik nap csirkemell, másik nap pulykamell, harmadik nap hal (halból az afrikai harcsa a legszerencsésebb, mert abban nincs szálka, de ha nem akarsz macerát, akkor üveges halas bébikajcsit adj neki). A brokkolit hagyd, még ráértek vele, mert csak gondot okoz.
A kérdező hozzászólása: milyen gondot okozhat a brokkoli?


Chamomillából 5 golyó per nap, vagy per egy adag? 3 hósan adhatom már a babának? Sokat nyűglődik, nyála folyik, kezét eszi. Most akkor amig ki nem nől a foga-kb 5 honap-addig adjam neki minden nap vagy csak ha fáj neki?

Legjobb válasz: Nem napi adag, hanem egyszeri. 3X lehet adni, vagy igény szerint. De talán még korai, annak idején én is utánaérdeklõdtem. Csak akkor add neki, ha fájdalmai vannak, ha csak nyálzik, eszi a kezét, akkor még ne. Inkább adj neki rágókát, vagy bármit, amit rághat. Lányom is lassan 7 hós, de még nincs foga..

Nem napi adag, hanem egyszeri. 3X lehet adni, vagy igény szerint. De talán még korai, annak idején én is utánaérdeklõdtem. Csak akkor add neki, ha fájdalmai vannak, ha csak nyálzik, eszi a kezét, akkor még ne. Inkább adj neki rágókát, vagy bármit, amit rághat. Lányom is lassan 7 hós, de még nincs foga..

Adhatok cseresznyét átturmixolva, leszűrve a négy és fél hónapos tápszeres babámnak? Minden gyümölcs tetszik neki, amit eddig kapott, és nem fájt a hasa tőlük.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta védõnõm hogy ehet cseresznyét.. Én csak luszedema héját és összenyomkodom

Nekem azt mondta védõnõm hogy ehet cseresznyét.. Én csak luszedema héját és összenyomkodom
Nem vagyok a most divatos tiltások híve. De a cseresznye még nagyobbaknál is sokszor hasmenést okoz. Ez a legkényesebb gyümölcs. Várnék vele még egy-két hónapot legalább.
Nekem azt mondták h puffaszt...
Cseresznyét semmi képpen nem adnék. Puffaszt, hasmenést okoz, szerintem nagyon megkínozná szegényt.
Én leturmixoltam a 4 hónapos babámnak egy kis almával és egy nagyon pici vizet öntöttem hozzá, hogy a cumisüvegbõl kifolyjon. Nálunk nem okozott semmi problémát. Végül is nem kapott sokat kb. 40 ml volt összesen.
Igen, a cseresznye tényleg puffaszt. tesómnál még a 3 évese is módjával kap csak, mert hascsikarása van tõle. Szerintem várj még vele egy kicsit.
Nee, a cseresznye puffaszt!!

8 hós babának adható Nestlé tejpép vagy Nestlé baba puding? Az nem olyan mint a tejes normál joghurtok amiket nem kaphat 1 éves koráig?

Legjobb válasz: Nem, nem olyanok mint a sima joghurtok, ezek direkt pici babáknak vannak kifejlesztve. Nyugodtan adhatod neki! Persze azért ezt is kóstoltasd meg vele mielõtt egy teljes adagot bevágna! :)

Nem, nem olyanok mint a sima joghurtok, ezek direkt pici babáknak vannak kifejlesztve. Nyugodtan adhatod neki! Persze azért ezt is kóstoltasd meg vele mielõtt egy teljes adagot bevágna! :)
A kérdező hozzászólása: Ma megkostoltuk nagyon bejött:) Szóval akkor mehet?Köszi

Nurofen után adhatok panadolt a 4, 5 hónapos babámnak? Ugyanis a nurofen 3x adható 24 óra alatt, amit már megkapott, de még mindig van láza a kicsinek.

Legjobb válasz: milyen kupod van? a nurofen és a panadol felváltva adható nyugodtan, mert teljsesen más a hatóanyaguk. Nekem a gyerekorvos mondta, hogyha az egyik nem vitte le a lázás, de a következõ adagot még nem adhatom be, akkor nyugodtan lehet a másikból adni. Nem hatnak egymásra.

milyen kupod van? a nurofen és a panadol felváltva adható nyugodtan, mert teljsesen más a hatóanyaguk. Nekem a gyerekorvos mondta, hogyha az egyik nem vitte le a lázás, de a következõ adagot még nem adhatom be, akkor nyugodtan lehet a másikból adni. Nem hatnak egymásra.
A kérdező hozzászólása: panadol baby kúpom van; 38, 5 a láza, raktam rá vizes ruhát is.
Hogy raktad rá a vizes ruhát? Ha csak a csuklójára meg a bokájára teszed, az nem ér semmit. körbe kell tekerni a törzsét langyos vizes törölközõvel, arra egy vékony szárazat és lefekteted, 5 percenként újra cseréled minimum 3-szor, a harmadik után, ha jól csináltad lemegy a láza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hála Istennek már tegnap késõ estétõl nincs láza.
Én kúpot adnék, mert az jobban és hamarabb hat és nem terheli a májat, mint a szirupok.
A kérdező hozzászólása: Van kúpom is, de 9kg-tól a kicsi pedig 8, 10kg.Nemtudom, adhatom-e?
hütõfürdõ, most mennyi neki?
sinlac
elsõ vagyok, véletlenül elküldtem:szóval sinlacot adhatsz neki pépként, gyümölcshöz, fõzelékhet keverve is.Az orvos felírja, ráadásul nektek nagyon olcsón, ha jól tudom 3-400 Ft. körül.Amúgy elég drága.
rizstejbõl készíthetsz ilyesmit, pl. grízzel, kukoricadarával, zabbal.
Szia vannak tejmentes gabonapépek, pl a Milupának, DM saját márkás is van, ha jobban körülnézel, biztosan van még másmilyen is. Müllerben is jópár féle, még ízesített is. A gyógytápszerével elkészítheted, ízesíteni is lehet, így olyan lesz mint a tejpép. Sinlacot nem ajánlom pépnek, rengeteg kell hozzá, hogy rendesen lehessen kanalazni, gusztustalan nyálkás az állaga, és mindennek ugyanolyan az íze tõle, én nem szeretem.
mi a Holle rizspépet szerettük nagyon, zab-árpa-rozspelyhet, rizspelyhet. Ezeket kis vízben megfõztem, jól megdagadtak és próbálgattam, melyik mivel ízlik a babámnak, összekevertem a gyümikkel, zöldségekkel. Ugyanígy használhatod a rizslisztet is, tönkölybúzalisztet is sûrítéshez, fõzve. Kölesgolyó..
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat lányok, akkor majd jobban körül nézek a pépek között. még annyit szeretnék kérdezni, hogy rizstejet hol lehet venni?
DM, tesco, spar, ilyen helyeken.

Milyen levest adhatnék 11 hónapos babámnak? Mikortól ehet olyan levest/főzeléket, mint a mienk, vagyis amiben nem erős törött paprika van?

Legjobb válasz: Lányom 10 hós kora óta azt eszi, amit mi. Úgyse fûszerezek agyon semmit. tojásfehérjén és tejen kívül ilyenkor már mindent kaphat.

Lányom 10 hós kora óta azt eszi, amit mi. Úgyse fûszerezek agyon semmit. tojásfehérjén és tejen kívül ilyenkor már mindent kaphat.
elsõ vagyok: Na csak a kérdésre nem válaszoltam :) levesek pl: hús leves, zöldborsó, zöldbab, ragu levesek (nálunk a tárkonyos csirkeragu leves a nagy kedvenc :) )
A kérdező hozzászólása: Zöldborsót héjastul lehet már adni? Nem kell passzírozni?
A fûszereket 10 hónapos kortól már be lehet vezetni. Fokozatosan nyugodtan fûszerezheted az ételeit. Ha szopizott, eleve ismeri a fûszereket, hiszen az anyatej íze is megváltozik a fûszerektõl.
10 hónapos a kislányom. Minden nap azt eszi, amit mi. Igaz azóta kevésbé van fûszerezve az ételünk és több fõzelékfélét eszünk, meg több zöldség fõ a levesben. Azt mondta a gyerekorvosunk is, hogy már lehet a ízesíteni (fûszerezni) az ételeit. És meg kell mondjam, nagyon ízlik neki.
Mehet héjastul a zöldborsó. Talán csak az elsõ hozzátáplálós hónapban kell passzírozni (na én akkor nem csináltam inkább, lustaanyu vagyok :P)

Mikortol lehet babáknak elöször más ennivalot adni mint a tápszer? (mert mi azt nesszük születése ota sajna! ) mi az elsö ami adhato? öszinten probalkozott már valaki elöbb is mint a megengedett idö?

Legjobb válasz: 4-6 hónapos kor körül lehet kezdeni a gyümölcsleveket, aztán a gyümölcspürét, fõzeléket. (Elõször alma, barack, sütõtök.)

4-6 hónapos kor körül lehet kezdeni a gyümölcsleveket, aztán a gyümölcspürét, fõzeléket. (Elõször alma, barack, sütõtök.)
Az elsõ babámnak, aki ráadásul 6 héttel korábban is született, már 3, 5 hósan adtam neki kezdésnek gyümi leveket, de csak kávéskanál mennyiségût. Aztán a korának megfelelõ ételeket.Én arra figyeltem nagyon oda, hogy ha már ilyen korán hozzátáplálok, akkor amibõl fõztem és a bébiétel is bio legyen. Így tudjuk megvédeni a vegyszerektõl.
Szia!Mi 3 hónaposok vagyunk, tápszeresek.! hónaposan kezdjük almával, majd barackkal.Nem akarom elöbb kezdeni, szerintem nem véletlen, hogy aztmondják várjuk ki a 4 hónapot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!