Találatok a következő kifejezésre: Mindig adhatok a babámnak (43 db)

Citromfűteát (nem Hippes) minden nap adható a babának?

8 hónapos és tegnap este adtam neki kb 100 ml-t. Ez volt az ELSÕ éjszakánk, amit átaludt!! El sem akartuk hinni. Csak félek, nehogy ártson a babának, ha minden nap adom neki.

Legjobb válasz: Bocs, rosszul tettem fel a kérdést. Citromfûtea adható neki minden nap?

A kérdező hozzászólása: Bocs, rosszul tettem fel a kérdést. Citromfûtea adható neki minden nap?

Hipp édeskömény- és kamillateát minden nap adhatok a babámnak? (a teagranulátumra gondolok)

Legjobb válasz: Kamillateát nem javasolják, mert egy idõ után a normál bélflórát is lemossa, ne add folyamatosan. AZ édesköményt adhatod, de mivel a Hipp teákban cukor is van, esetleg adj helyettük vizet, hogy ne csak az édes ízt szokja meg.

Kamillateát nem javasolják, mert egy idõ után a normál bélflórát is lemossa, ne add folyamatosan. AZ édesköményt adhatod, de mivel a Hipp teákban cukor is van, esetleg adj helyettük vizet, hogy ne csak az édes ízt szokja meg.
Adhatod mindennap, én jobban szerettem a sima forralt-lehütött vizet.Nem írtad mennyi idõs a baba.Mert mi 3hótól ittuk a gyümölcsös teát a hippesekbõl
A kérdező hozzászólása: 5hónapos:)
Van 4 hós kortól adható alma-citromfû is, az nekünk jobban bevált. (B)
A kérdező hozzászólása: Igen, most mi is azt isszük! csak ezt a 2 ajándékba kaptuk, és azért érdekelne hogy lehet e minden nap, mert ha nem akkor inkább nem bontom ki

Adhatok a babamnak minden nap masat? Gyikk nap egy fajtat masik nap masik fajtat, vagy egy felet hany napig adjak neki?

Egy hetig kapott 10-11 orakkor alma pepet level es hetfo ota adtam neki nyers repa levet es most ugy gondoltam hogy megprobalnek adni neki inkabb parolt repa puret 11 orakkor.es masnap meg bugonya puret almaval es stb. 5 honapos es csak almat es repat kapott meg nyersen.

Legjobb válasz: szerintem ha semmi baja nincsen egyiktõl sem, ami általában másnapra, max harmadnapra kiderül, nyugodtan adhatod neki a következõ kaját. Burgonya nem szokott gondot okozni. Ha esetleg azt tapasztalod, hogy erõlködik a székletnél, akkor õszibarack, vagy sütõtök is szóba jöhet következõ ételként. azt is keverheted majd mindenhez, és székletlazító!

szerintem ha semmi baja nincsen egyiktõl sem, ami általában másnapra, max harmadnapra kiderül, nyugodtan adhatod neki a következõ kaját. Burgonya nem szokott gondot okozni. Ha esetleg azt tapasztalod, hogy erõlködik a székletnél, akkor õszibarack, vagy sütõtök is szóba jöhet következõ ételként. azt is keverheted majd mindenhez, és székletlazító!
A kérdező hozzászólása: es akkor adhatok minden nap valami ujjat? Nagyon szepen koszonom szepen a segitseget es a gyors valaszt.Minden jot kivanok.


Adhatok a babámnak már másik tápszert mint amit eddig a doki felírt?

Megkérdezném a dokit, de szabadságon van 2 hétig.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nyugodtan válthatsz.Mi is kipróbáltuk ezt a Humanat.Baby fit a neve és banános.A babámnak nagyon ízlett,nekünk bejött.Azért a védõnõt kérdezd meg.

Szia! Szerintem nyugodtan válthatsz.Mi is kipróbáltuk ezt a Humanat.Baby fit a neve és banános.A babámnak nagyon ízlett, nekünk bejött.Azért a védõnõt kérdezd meg.
nekünk is sokat bukott mondhatni a kisfiunk (8hetes) és 1 hete másik tápszert kap. Milupa márka (mondjuk azelõtt is azt kapott) de ez meg kimondottan bukás ellen van. Soha azóta még 1 ml sem jött vissza neki belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, aranyosak vagytok! Azt hiszem akkor meg fogjuk próbálni.

A Panadolt minden éjjel adhatom a babának?

Tudom, hogy csak 3 napig lehet használni, de ha csak éjjel adom neki, és nem is minden éjjel???

Legjobb válasz: Lázas? Mert akkor nem értem, hogy "nem is minden éjjel". Holnap kérdezd meg az orvostól.

Lázas? Mert akkor nem értem, hogy "nem is minden éjjel". Holnap kérdezd meg az orvostól.
Szia! Semmi képpen ne adj neki Panadolt naponta. A paracetamol tartalmú gyógyszerek hosszú távon májkárosodást okozhatnak, csak ezt a reklámokban "elfelejtik" megemlíteni! A Nurofen egy fokkal jobb, de csak akkor adj gyógyszert ha nagyon kell! A fogzás eltart egy ideig, próbálkozz inkább homeos bogyókkal, helyi hatású hûsítõ géllel.
Nekünk most durvult be a fogzás. Lehet viburcolt adni akár heteken át minden este? És mellette a homeos bogyót napközben?
A kérdező hozzászólása: Nem, nem lázas. Fogzásra adom.
A viburcolt próbáltad már? homeos kúp nagyon jó. Akinek eddig ajánlottam annak bejött.
A kérdező hozzászólása: Természetesen használom a homeopátiás szereket-minden nap. A kúpot és a golyócskákat is este. A Dentinox gélt napközben. De ha még így is kel sokszor éjjel óránként?!A homeopátiás szerek ellenére. Hónapok óta. Ezért kérdeztem a Panadolt.
A kérdező hozzászólása: lehet a viburcolt hosszú ideig is és lehet napközben a golyókat , de együtt is lehet a viburcolt a golyókkal
1 éves kortól.
Mert az a tej zsiros resze, ami meg jobban megviselheti a babapocakot. Az en fiam 18 honapos, es tejszint max tesztaval es pestoval kapta eddig.

Túrú, joghurt, sajt igen (tejtermékek), de tej nem adható a babának. Miért? Nincs ez a tejmizéria túllihegve egy kicsit? Miért jobb a mű tápszer, mint a feles tej? Ad valaki feles tejet a babájának 9 hónapos korában?

Legjobb válasz: De túl van... az az igazság hogy mindenki azt csinál a gyerekével amit jónak lát. Egész más a szokás vidéken meg más pesten. Nem adtam feles tejet csak anyatejet kizárólag 5 hós koráig aztán hozzátápláltam és tejhiány miatt talán ha 4-5x kapott tápszert - késõbb a fõzelékekhez használtam-

De túl van... az az igazság hogy mindenki azt csinál a gyerekével amit jónak lát. Egész más a szokás vidéken meg más pesten. Nem adtam feles tejet csak anyatejet kizárólag 5 hós koráig aztán hozzátápláltam és tejhiány miatt talán ha 4-5x kapott tápszert - késõbb a fõzelékekhez használtam-
Millió kérdést találsz a témával kapcsolatban. A tejtermékek, amiket felsoroltál, finomított, módosított formában tartalmazzák a tejfehérjét. A tápszerben minden vitamin és ásványi anyag benne van, amire a babának szüksége van. A tejben túl sok a fehérje, túl sok a nátrium, viszont nincs benne vas és egyéb vitamin, amire a babák fejlõdõ szervezetének szüksége van, ráadásul a feles tej közel nincs annyira tápláló, mint a tápszer.
Mert azok erjesztett tejtermékek és emiatt adhatók.A lányom 13 hónapig szopizott, így nem is kellett nagyon addig aggódnom, de 1 éves kor körül kóstolásra adtam neki másfeles tejet. Ismerõseim között van, aki már adott 9 hónaposan másfeles tejet és nem lett baja a babának, de én akkor sem adnám.
Az a helyzet, hogy anno én is feles tejet kaptam, de az orvostudomány rengeteget fejlõdött, és már bizonyított tény, hogy több kárt, mint hasznot csinál a túl korán adott tehéntej. Én is kikezelhetetlen vashiányos vagyok, ráadásul a tehéntej nem azonnal, hanem évekkel késõbb okozhat fõleg allergiát.
Kár ebbõl folyton vitát generálni, pláne úgy, h nincsenek valós fogalmaid a dologról.(Elõttem leírták, gondolom neked is elmondta a védõnõ, gyerekorvos, vagy olvashattad , h ezek savanyított tejtermékek.)Mindenki azt ad a gyerekének amit akar, ha szerinted túl van lihegve, nyugodtan adj neki tejet, és szívbõl kívánom, h sose legyen ebbõl rossz tapasztalatod.
Szerintem 9 hónaposan már mindkettõt nyugodtan adhatod.
Nyugodtan adhatod neki, én babám már 8 hónaposan kapott, a tököt szereti nagyon.
igen, 7-8 hónaposan lehet adni tököt, kapor is mehet bele, imádja a kisfiam, a zöldbabot 9-10 hósan már lehet adni, a kisfiam sajnos nem szereti
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Adhatok a 6 hos babamnak minden nap olyan fozit amiben csirkemell van? Vagy inkabb minden masnap?

es a brokkoli mehet minden nap?

Legjobb válasz: Szerintem sokkal jobb, ha változatosan eteted. Egyészt többféle vitamint/tápanyagot kap, másrészt ilyenkor kell hozzászoktatni õket a különféle ízekhez. Ha csak néhányféle kajával ismerteted meg, neki, majd ne csodálkozz, ha szörnyû válogatós lesz. A brokkolival meg tényleg nem árt vigyázni, sok babának okoz gondot, olyankor néhány hét/hónap kihagyás után érdemes visszatérni hozzá. Pulykából is lehet színhúst adni a babának (ha nincs is hentes ismerõsöd), és nem ódzkodsz az üveges kajáktól, akkor nagyon változatos menüket tudsz összehozni: borjú, bárány, nyúlhús stb... gondolom te sem ugyanazt eszed napokig - a gyerekek is szívesebben esznek változatosan.

Szerintem sokkal jobb, ha változatosan eteted. Egyészt többféle vitamint/tápanyagot kap, másrészt ilyenkor kell hozzászoktatni õket a különféle ízekhez. Ha csak néhányféle kajával ismerteted meg, neki, majd ne csodálkozz, ha szörnyû válogatós lesz. A brokkolival meg tényleg nem árt vigyázni, sok babának okoz gondot, olyankor néhány hét/hónap kihagyás után érdemes visszatérni hozzá. Pulykából is lehet színhúst adni a babának (ha nincs is hentes ismerõsöd), és nem ódzkodsz az üveges kajáktól, akkor nagyon változatos menüket tudsz összehozni: borjú, bárány, nyúlhús stb... gondolom te sem ugyanazt eszed napokig - a gyerekek is szívesebben esznek változatosan.
Szerintem te se ennéd minden nap ugyanazt, max 2 napig. A fiamnak a brokkoli csípte ki a seggét. Annyi féle zöldség van .. Miért nem adsz neki minden félét?Mikor én elkezdtem a hozzátáplálást nagyon sokféle zöldség fõzeléket evett hús nélkül. Most már szinte naponta kell neki adnom mert imádja, de nem mindig csirkét! Egy fél éves ehet már halat, pulykát is.
A mi dokinénink azt mondta, hogy 1 éves koráig a babának minden nap szüksége van húsra, és ha fõzeléket adok neki, akkor mindenféleképpen rakjak bele husit. De ne mindig csirkemellet rakj bele a picinek, váltogasd: egyik nap csirkemell, másik nap pulykamell, harmadik nap hal (halból az afrikai harcsa a legszerencsésebb, mert abban nincs szálka, de ha nem akarsz macerát, akkor üveges halas bébikajcsit adj neki). A brokkolit hagyd, még ráértek vele, mert csak gondot okoz.
A kérdező hozzászólása: milyen gondot okozhat a brokkoli?

Mindig kell body-t adni a babakra? Vagy adhatok ra kis polot/pullovert es nadragot is? 5 hos a babam?

Legjobb válasz: Hát erre nincs szabály, hogy meddig kell adni, de én is azért adok a 10 hónapos kislányomra még mindig, mert kényelmesebb, mint a póló. Folyton mászik mindenfelé, szóval bírni kell a ruhájának a strapát és a body nem csúszik fel, meg tartja a pelust, ahogy az elõzõk is írták.

Hát erre nincs szabály, hogy meddig kell adni, de én is azért adok a 10 hónapos kislányomra még mindig, mert kényelmesebb, mint a póló. Folyton mászik mindenfelé, szóval bírni kell a ruhájának a strapát és a body nem csúszik fel, meg tartja a pelust, ahogy az elõzõk is írták.
A body praktikus, mert nem csúszik fel és nem tud megfázni a kis veséje. Én mindig bodyt adok a fiamra. 1 éves
Kényelmesebb a body, mert tartja a pelust és nem csúszik fel a nyakába. Ennek ellenére ha nagyon nagyon meleg van, én szoktam a 7 hónapos babámra pólót adni. Ha annyira nincs meleg, akkor body, nehogy megfázzon a dereka.
Szia! Én is a praktikussága miatt általában bodyt adok a lányomra. De ha olyan helyre megyünk elég szerintem a póló is. Fõleg ilyen melegben.
Én az 1 éves fiamra bodyt szoktam adni, pólót csak akkor adok rá, ha hûvösebb van, a body tetejére. Szerintem is sokkal praktikusabb a body, nem csúszik fel, stb.
Szia! Ha itthon vagyunk, bodyban van, mert nemrég kezdett kúszni-mászni, és tuti felcsúszna mindene. Viszont ha elmegyünk vmerre, mindig póló+rövidnacit adok rá, az sokkal csinasabb. most 7 hós


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!