Találatok a következő kifejezésre: Mindent szétrág kutyám, mit csináljak (3 db)

Mindent szétrág a kutyám, mit csináljak?

Legjobb válasz: A kis kutyák mindent szétrágnak mert ilyenkor nõ a foguk!

van kifejezetten kutyák számára van ilyen spré kutyáknak keserû ... és fújd be amit rág és érezni fogja hogy nem jó az íze és nem fogja rágni :DD
A kis kutyák mindent szétrágnak mert ilyenkor nõ a foguk!
szólj rá...
A kiskuttyák tényleg mindent megrágnak abban az idõben amikor váltják a fogukat.Vegyél neki kutyáknak való rágókát, de megteszi el elnyûtt papucs is, de arra nagyon figyelj oda, hogy mást ne rágjon, erélyesen szólj rá ha kell akkor naponta százszor is, igy egy idõ után megtanulja, hogy csak a saját dolgát rághatja.Türelem, türelem!!!
A kutyáknak nõ a foguk és így viszket az inyük, szerintem próbáld meg lefoglalni a legjobb egy fakanál amit tud rágni és ha szétrágja akkor még siker élménye is lesz
Mennyi idõs?? Ha még pici akkor mit vártál??? messzirõl nézi a papucsokat meg mindent ami rágásra csábítja?? ha már nagyobb lesz úgyis leszokik róla, persze csak akkor ha megtanítod!
Írd le mennnyi idõs... ha 3 hónapos elmúlt akkor csontot adj neki
Kismilliószor leírtam, de leírom még1x. a Kiskutyák ilyenkor próbálgatják ez erejüket(úr isten kb 564xra írom le már zsibabd az agyam), nem szabad leszoktatni õket errõl. az okait már talán kitalálod te magad is. abba fogja hagyni ahogy nõ, csak le kell kötni a figyelmét, a sarkában kell járni:)
A kutyák részérõl a rongálás csak egy pótcselekvés. Minthogy ezt a tevékenységet általában a gazdi távollétében végzik, ezért nem is büntethetõ (a kutyák addigra nem tudják összekötni a tettet a büntetéssel), ezért más módszerhez kell folyamodnunk. Egyes szakértõk szerint a kutya azért rombol a távollétünkben, mert aggódik értünk, ahogy egy szülõ aggódik a gyermekéért. Ez azt jelenti, hogy õ a vezér a családban. Elsõ lépésként vissza kell szereznünk a tiszteletét, az alfa szerepét, de ez következetes hozzáállást igényel (ahogyan az egész kutyanevelés is). Ez egy több lépcsõs folyamat, és ezzel a témával bõvebben foglalkozik Jan Fennel, a Kutyapszichológia címû mûvében. Voltaképpen az egész rágcsálás egyfajta pótcslekvés, amirõl nehezen szoktatható le. Egyrészt törekedjünk arra, hogy a kutyát minél jobban lefárasszuk, annyira, hogy szinte csak az alvásra tudjon gondolni, másrészt kínáljunk a kutyának olyan alternatívát, amivel elfoglalhatja magát. Pl. beszerezhetünk egy jó nagy botot és ha azt rágcsálja, dícsérjük meg, ha viszont a bútorhoz közelít, akkor határozottan rendre kell utasítani. Üdv.:Mária
Mindenképpen szólj rá, hogy nem szabad, és rögtön ajánlj fel neki egy másik játékot, amit rághat. Elõbb-utóbb tudni fogja, hogy mit szabad és mit nem.
Éreztetned kell vele, hogy te vagy a fõnök. Szerintem ne hagyd, hogy bárhová bemehessen a lakásban, jelölj ki neki helyet és legyenek tiltott helyiségek is.

1 éves Labrador kutyám még mindent szétrág. MINDENT. Ha kap egy csipogós labdát, 3 perc és szétszedi. Mit csináljak vele?

Kinti kutya. Kertben van. A növényekr?l már nem is beszélnék.... Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Mondjuk foglalkozz vele? Azért csinálja, mert unatkozik... Sétáltasd, tanítsd, játssz vele.

Mondjuk foglalkozz vele? Azért csinálja, mert unatkozik... Sétáltasd, tanítsd, játssz vele.
Lehet, hogy több törõdést igényel, ha játékos, szánj rá idõt és játssz vele, ha nincs sok idõd, csak 5 percet, azt is értékelni fogja. Fressnapf-ban vagy kisállatboltokban lehet kapni nagyon kemény bõrbõl készült csontokat, azt azért nem rágná szét egy könnyen.
Mennyit sétáltatod naponta szabadon póráz nélkül? Mennyit játszhat más kutyákkal? Mennyit gyakorolsz, dolgozol vele és tanítod õt naponta? Mit és mennyit sportoltok? Általában napi hány órát töltesz el vele?
Labrador. Nem kerti dísz.
Én a TV-ben láttam ezt a módszert. Van egy speciális spray, amivel be kell fújni a tárgyat (növényekre nem ajánlott)és az állítólag "keserû" a kutyáknak szóval egy idõ után, tudják hogy az a tárgy nem olyan finom mint rég.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sport javaslatokat, amint szebb idõ lesz, én is újra eljárok futni és biciklizni. Azt szerette tavaly, jött velem. A szétrágás inkább arra irányult, hogy nem tudok neki új labdát vagy játékot adni, amivel elfgolgalhatja magát, mert 3 perc alatt darabokra szedi, és lenyeli. Még azt is amit nem is tudtam hogy szét tud rágni :( Idõnként egy kiürült ásványvizes palackba teszek neki pár szem tápot, vagy virslit, és azzal elvan sokáig. Azt nem nyeli le csak rágdossa, és próbálja kiszabadítani a falatokat. Ezt a fajta rágást abba fogja hagyni idõvel? Most lesz 1 éves két hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Kutyasuliban az elsõ szintet már kijártuk õsszel. Azóta csak itthon tanítgatok neki ezt azt. Nagyon befogadó.
A kérdező hozzászólása: Értem. Azt hittem hogy a teljes lefárasztás a lényeg. Ennyit minden nap foglalkozom vele. Klikkerünk van, és nagyon szereti, maximális figyelemmel van ha azt használom, pedig csak nemrég szereztem be. Imádja! :) Persze sajnos az idõtõl is függ hogy mennyit lehetek vele. Tegnap sokat játszottunk, mert nagyon szép idõ volt. A végén már az arcára volt írva hogy "hagyjuk abba, annyira elfáradtam".
Nem is az a legfontosabb, hogy naponta fél órát vagy 4 órát vagy-e vele, hanem az, hogy MIT csináltok. Ha naponta csak fél órát sétáltok és 10-15 percet(!) klikkereztek, máris elég valószínû, hogy javulna a helyzet! Egy labradort fizikailag lefárasztani gyakorlatilag lehetetlen, ahogy a legtöbb kutyát. Agymunkára és irányításra van szüksége. Szóval javaslom, hogy nézz utána a klikkerezésnek (Pl. Vámosi Nagy Nóra KLIKK! címû könyvét olvasd el kezdetnek, nagyon jó), és ha lehet, próbálj találni valami sportot, ami kicsit több, mint egy kontrollálatlan séta. PL. bikejöring, mantrailing, nyomkövetés, trieball, ... ezek mind olcsó és nagyon jó kis kutyás sportok - ha nincs lehetõséged másra. Csak legyen, aki megmutatja, hogy kell. pl. kutyasuli.hu
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy bent nyugodt, bent nem rág szét semmit, eszébe sem jut! Csak ha kint van. Persze egyedül. De nem tudok mellette lenni 0-24-ben :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem minden nap van séta+játék+tanulás. De egy kis játék ha másra nem jut idõ akkor van. Nagyon nagy terepe van, pórázon szinte nem is szoktam sétáltatni, csak anélkül. Van hogy kimarad1-2 nap ezek nélkül :( Olyankor inkább többször engedjük be napközben, ahol pihenhet és a közelünkben van. Ilyenkor nagyon nyugodt. De szétrág mindent. Ezek szerint ha jut egy félórám/órám rá naponta az kevés?
De esetleg van egy olyan megoldás is, mint pl.: egy kiskutya játszótárs céljából, és egy masszívabb játék :)

A kutyám lopkod a lakásból, szinte mindent amit csak elér, és persze szétrágja mit csináljak vele?

Most már az udvaron is el kell tennem mindent elöle,legutobb a hintaágyat tette tönkre,akkor is csinálja ha itthon vagyunk 9 hónapos dobermann,amugy nagyon okos és sokat foglalkozunk vele,és sokat is itthon vagyunk.

Legjobb válasz: köszi.

A kérdező hozzászólása: köszi.
egyszerû, amikor otthon vagytok (sokat, ezért nem értem) és csinálja tiltsd meg neki. 9 hónapos, jó nehéz korszakban vagytok, most lenne a legfontosabb megmutatni ki a fõnök. kutyája válogatja, mennyire legyen drasztikus a megoldás. enyém sosem rombolt, illetve nem is engedtem volna neki. mikor elkezdi, egyszerûen fogd meg a nyakörvénél és "hajítsd kicsit odébb, és mondd neki nem! ha nem érti és folytatná, álld útját, tedd csípõre a kezed. ha megkerül, elsõ pont újra. az is hasznos lehet, ha közben rámorogtok. nálam ez az utolsó figyelmeztetés, de utána összekapja magát. ne engedjetek neki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!