Találatok a következő kifejezésre: Mindenkinek van terhesség (30 db)

25. hétnél járok. Álandóan félek, hogy a babámnak baja lesz. Minden hetet úgy élek meg, hogy ezt is túléltük. Pedig teljesen rendben van minden mind a kettőnkkel. Normális ez vagy mindenkinek a terhessége aggodalommal van tele?

Legjobb válasz: Szia! Én is így vagyok vele, bár nekem voltak problémák. Mindig kitûzök egy hetet, hogy csak azt érjem el, és minden este elmondom a babámnak, hogy még minimum mennyi ideig kell bent maradnia, és növekednie. Talán nem paráznék mindenen, ha rendben lett volna minden az elejétõl, de lehet, hogy akkor is így lenne. Boldog problémamentes babavárást!

Szia! Én is így vagyok vele, bár nekem voltak problémák. Mindig kitûzök egy hetet, hogy csak azt érjem el, és minden este elmondom a babámnak, hogy még minimum mennyi ideig kell bent maradnia, és növekednie. Talán nem paráznék mindenen, ha rendben lett volna minden az elejétõl, de lehet, hogy akkor is így lenne. Boldog problémamentes babavárást!
Addig aggódtok amíg valósággá válik, aztán már nem aggódni, hanem cselekdni kell! Miért kell "szenvedni" a terhesség alatt, gyönyörû dolog. Én biztos vagyok benne, hogy minden rendben vancek és lesz. Boldog vagyok minden nyilalásnál, minden mozdulatnál. Szerintem jobb volna a pozitív oldalát elõtérbe helyezni és nem a "hülyeséggel" terhelni magad. Gyönyörû perceket, boldog babavárást! 23 hetes kismam.
Igen? Vajon akkor is boldog lennél, amikor infuzióval kellene visszatartani a babádat, mint nekem? Akkor sem terhelnéd gondolom magadat hülyeséggel.
Már bocsi, de a kérdezõnél minden rendben van!!!!!! Ha pedig ez már megtörtént, akkor reménykednék, hogy igen, akár infúzióval is, de sikerül viszatartani.
Van egy nagy és örök érvényû igazság: kétféle terhes nõ van. Az egyik csoportban vannak azok, akik élvezik a várandósság minden egyes percét és legszívesebben életük hátralévõ ötven-hatvan évét folyamatosan ezen állapotban töltenék. Õk az örökké mosolygós és virágzó arcú kismamák. És van a másik csoport, aki szintén örül a babának, de legjobban akkor fog örülni, ha az már kint lesz a kezében egészségesen és ezt a bizonyos kilenc hónapot úgy élik meg, mintha egy kötelezõ megfelelési idõszak lenne. Persze õk is mosolyognak, örülnek a babának, viszont sokkal többet aggódnak, sokkal több nyûgjük van (itt fáj, ott fáj, stb) és már rég megértették, hogy miért is hívják egyesek ezt az egészet terhességnek és nem várandósságnak. Egy dologban viszont teljesen megegyeznek: mindannyian nagyon szeretik a babájukat és jó anyák lesznek (optimális esetben) és a hátukon is feláll a szõr, ha a másik csoport optimizmusát, vagy pesszimizmusát kell hallgatni. Nincs mit tenni, el kell fogadni így a másikat. A kérdezõnek: teljesen normális amit érzel. Az is lehet, hogy túl sok idõd van ilyesmin gondolkodni és ez fokozza az egészet. Ezt saját példámból kiindulva mondom: nekem is voltak komplikációk a 12. héten, majdnem elveszítettem a babát, de szerencsére most már jól vagyunk. Öt hétig kényszerpihenõn voltam, akkor nekem is minden hetem így telt el, ahogyan te is leírod. De utána szerencsére már visszamehettem dolgozni, azóta messzirõl sem aggódom annyit, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok és a hetek is rohannak. Nem tagadom, néha majd beledöglök a fáradtságba, mert egész nap talpon vagyok, de még mindig jobb. Te dolgozol még? Ha esetleg táppénzre mentél már és nincs akadálya, akkor gondolkozz el azon, hogy pár hétre visszamész. Hidd el, sokkal kevesebbet aggódnál.
Szia! Együttérzek Veled, mert biztos, hogy nem tehetsz róla, hogy egy kicsit túl aggódod a babavárást. Próbálj pozitívan gondolkodni! Foglald le magad valamivel! Tudom nem könnyû! Én tavaly októberben veszítettem el a babámat, 36 hetes terhes voltam és éreztem, hogy nem mozog. A kórházban már csak azt állapították meg, hogy nem él. A boncolás szerint egészséges volt. Most újra babát várok, s nehéz nem arra gondolni, hogy lehet valami baj is. De muszály pozitívan gondolkodni, s nem rosszra gondolni! Én nem dolgozom most, így nehezebben mennek a napok, de nem merek kockáztatni valamilyen fertõzést (gyerekekkel dolgozom). Az elõzõ terhességemet végig dolgoztam, de úgysem mentek hamarabb a napok. Elsõ babád? Hány éves vagy? Tudsz valakivelerrõl beszélni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Talán félre értettetek.. Én nagyon várom a kisbabámat, és nagyon szeretem! Én is örülök minden egyes fájdalomnak, nyilalásnak, mert tudom, hogy érte van! Nem negatívnak, hanem aggodalmakkal telinek érzem a terhességemet! És annyi lett volna a kérdésem, hogy ti is aggodtok-e. 22 éves vagyok, elsõ babámat várom. Talán a rémtörténetek miatt félek. Anyukámnak Mamámnak testvéremnek is voltak spontánvetélései. Én úgyérzem, hogy belepusztulnék ha baja lenne az én kicsikémnek.

Mindenkinek van gyakori vizelési ingere a terhesség végén? Nekem nincs.36 hetes kismama

Legjobb válasz: Szerencsésnek érezheted magad azt hiszem :D 22hkm

Szerencsésnek érezheted magad azt hiszem :D 22hkm
Jó neked! :) ))) De amúgy abszolút nincs mindenkinek. 39 hetes kismama
De jó neked.34+4 hetes vagyok, pár napja jött elõ újra, éjszaka is fel kell kellnem :(
A kérdező hozzászólása: Éjszaka az egész terhességem alatt pisiltem 2x, de úgy értem, hogy a nap folyamán mondjuk menni kell 20x. Ilyenem nincs, a terhesség elején volt. Csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy mindenkinek van-e. Köszi a válaszokat.

Mindenkinek van a terhesség elején mindjárt megjön érzése?

Az el?z? babámnál végig éreztem, naponta többször is, de ?t sajnos a 9. héten elvesztettük.

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem volt semmi ilyen érzésem, azért lett gyanús a dolog:-))) Annyit éreztem csak, hogy fel vagyok fújódva, de menzesz szerû görcsök nem voltak egyáltalán.Szerintem ez a jó,jobb,hogy nem érzel görcsöket. Késõbb a végén meg az lesz a természetes ha fájdogál a hasad.

Szia! Nekem nem volt semmi ilyen érzésem, azért lett gyanús a dolog:-))) Annyit éreztem csak, hogy fel vagyok fújódva, de menzesz szerû görcsök nem voltak egyáltalán.Szerintem ez a jó, jobb, hogy nem érzel görcsöket. Késõbb a végén meg az lesz a természetes ha fájdogál a hasad.
Nekem volt az elején, még a 2. kimaradt menstruációnál is úgy éreztem, hogy meg fog jönni.Utána viszont elmúlt! 19 hetes kismama
Olyan nekem is volt, kb az elsõ két hónapban...aztán elmúlt. (Jött más érzés..., de az most nem ide tartozik).
Nekem volt. Azért is nem csináltam tesztet a késés után másfél hétig, mert azt hittem meg fog jönni! De atán nem jött azóta sem :D 39 hetes kismami
Nekem semmilyen tünetem nem volt, a 18. hétig egyáltalán nem fájt a hasam, néha húzódott kicsit. Megjön érzésem egyáltalán nem volt sem akkor sem késõbb. Nyugalom, ez így rendben van, minden terhesség más. Szedhetsz Magne B6-ot 3x1-et, az meg fog nyugtatni (a tudat) én is szedtem és mikor abbahagytam akkor görcsöltem be... 21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor nem aggódom. :)
Nekem nemvárt elõtt hasfájás, hasszurka és a derekam is fájdogált. Aztán mellérzékenység ami egyre erõsödött.
nekem semmi tünetem nem volt azon kívül, h fájtak a melleim és állandóan éhes voltam, de minden terhesség más.És mindíg volt fehér folyásom még amikor terhes lettem akkor is.ORVOS!

Normális hogy 29 hetesen már alig vonszolom magam nyögök mindenhez mint az idősek, sőt a lábamat sem tudom egymás mellé rakni, igaz nagy a bobóm mert már most 2kiló felett van (terhességi cukor)?

Legjobb válasz: Szia. Nem írsz konkrétumokat-kezdõ súlyod, súlygyarapodás, vizesedés, vércukoreredményed. Sok minden lehet az oka a közérzetednek.

Szia. Nem írsz konkrétumokat-kezdõ súlyod, súlygyarapodás, vizesedés, vércukoreredményed. Sok minden lehet az oka a közérzetednek.
A kérdező hozzászólása: Háát a kezdõ súlyom khmmkhhmm :) 90kg (178cm) most 96 vagyok néha vízesedem de nem vészes mert apuka egybõl ágyba parancsol a cukrom az égyomri az jó volt 5.2mmol/L a terheléses rossz 8.9mmmolL
szia ismét. Ne szégyeld a súlyodat. Ha jól érzed magad , fogadd el. Szépek, jókedélyûek és boldogok a gömbölydedebb nõk. Párod is így szeret...
A kérdező hozzászólása: Szia Erzsók!! Köszönöm a válaszodat nagyon jól esett és ígérem próbálom megfogadni. Igazság az hogy nem vagyok nagyon nasis inkább családi hajlam nagyszüleim és szüleim is cukrosak. Igen a párom így szeret de tudod minden nõ hiú :D Még egyszer köszi siza
A kérdező hozzászólása: Vagy is SZIA :D
Szia. Ha a családban több eset is van diabetesre, akkor még fontosabb odafigyelni magadra.Az érzékenység terhesség alatt mindenkinél meg lehet. De Nálad sajnos szülés után is fenn áll majd a hajlam. Esetleg késleltetheted a kialakulását. Persze lehet, hogy te más géneket örököltél. Ha életmódodra odafigyewlsz, elõbb-utóbb részeddé válik. Az is nagy eredmény, ha tartani tudod majd a súlyod. DE!!! ez még odébb van egy kicsit. Most az a fontos, hogy valóban várandós légy és ne terhes. Kívánom, hogy boldog kismamaként várd a pocaklakódat. Erzsók
A kérdező hozzászólása: :D

Mindenkinek van a terhesség elején hőemelkedése?

Legjobb válasz: Mikor az ovuláció megtörténik, magasabb a testhõmérsékleted. Ez nem feltétlenül hõemelkedést jelent. És ha tehrbe esel, akkor nem ugrik le, szóval egy kicsit fent marad.

Mikor az ovuláció megtörténik, magasabb a testhõmérsékleted. Ez nem feltétlenül hõemelkedést jelent. És ha tehrbe esel, akkor nem ugrik le, szóval egy kicsit fent marad.
Ha arra vonatkozik a kérdésed, hogy gond-e a hõm. emelkedés, akkor ne izgulj. Az orvosom szerint 38C-ig nem gond.

Kedvesek! Miért van minden nap legalább 2-3 kérdés a súlygyarapodás témakörben? Nem érzi mindenki maga, hogy egészségesen hízott-e a terhesség alatt, vagy már kórosan?

Miért ilyen fontos, amikor életünk legszebb id?szaka a terhesség, bármennyit is híztunk! Ki kéne élvezni ezt a 9 hónapot, mert nem túl sokszor élhetjük meg egy életben!!!

Legjobb válasz: Van amikor a kismama nem tartja soknak amit hízott, pl 5 kiló 25 hetesen de a védõnõ leszúrja, és ilyenkor felteszi a kérdést hogy ez tényleg sok? Azért van ez az oldal hogy feltegyük a kérdéseinket. Van akinek ez, van akinek más a fontos. Ilyenkor vagy nem kell válaszolni a kérdésre, vagy ha igen, akkor nem leszúrni. Azért vagyunk itt hogy segítsük egymást. Vannak sokkal butuskább kérdések is mint pl "ehetek terhesség alatt epret,dinnyét....stb?" és még ezért sem szóljuk le, mert nem olvasott utána, tõlünk kér információt. Ez a legszebb idõszak az életben és mindenki szeretne "tökéletesen teljesíteni" nem is tudom hogy írjam le, a legjobban vigyázni már most a babára, ezért vannak ezek a kérdések. Szép napot Mindenkinek.

Én csak annyit szeretnék hozzá füzni, hogy a kilok nem másodlagosak.25 kg-nál járok és 35 hetes vagyok.Fáj a hátam, a lábam, sokszor lábra alig birok állni.Nekem ezért fontos hogy mennyit hizok....
Van amikor a kismama nem tartja soknak amit hízott, pl 5 kiló 25 hetesen de a védõnõ leszúrja, és ilyenkor felteszi a kérdést hogy ez tényleg sok? Azért van ez az oldal hogy feltegyük a kérdéseinket. Van akinek ez, van akinek más a fontos. Ilyenkor vagy nem kell válaszolni a kérdésre, vagy ha igen, akkor nem leszúrni. Azért vagyunk itt hogy segítsük egymást. Vannak sokkal butuskább kérdések is mint pl "ehetek terhesség alatt epret, dinnyét....stb?" és még ezért sem szóljuk le, mert nem olvasott utána, tõlünk kér információt. Ez a legszebb idõszak az életben és mindenki szeretne "tökéletesen teljesíteni" nem is tudom hogy írjam le, a legjobban vigyázni már most a babára, ezért vannak ezek a kérdések. Szép napot Mindenkinek.
Néha tényleg felmerülnek olyan kérdések, amiket nem értek, mert valóban vitakérdésnek tûnnek. Mi szükség erre...? Lehetnénk empatikusabbak is egymással szemben, ahelyett hogy leszólnánk a másikat...nem biztos, hogy tudjuk, mi van a kérdése mögött, miért kérdezi. Késõbb, ha akarja, majd kifejti, de egy kis toleranciát gyakorolhatnánk egymással szemben! További szép napot és babavárást mindenkinek! ;)
Kedves kerdezo!Vajon miert az az erzesem hogy ezt vitatemanak szantad?Radasul az a resze hogy :egeszseg legyen , a kilok masodlagosak , egy kicsit butara sikerult.Mert tavolrol sem egeszseges ha egy kismama husz huszonot kilot hizik, mert akkor mar fennall a magas vernyomas veszelye, gerincproblemak, labdagadas, de hiszen kismama vagy es ezeket a dolgokat kell tudnod.A masik dolog meg az , hogy ha gyakran latogatod a Gyakori-t eszrevehetted hogy egy kerdest tobbszor is feltesznek attol fuggetlenul hogy volt mar szo ilyesmirol vagy sem.Konnyu szulest neked es sok boldogsagot a picihez!!!
Kedves Kérdezõ! Nem muszáj minden kérdést elolvasni! Ha valami nem tetszik, vagy nem a Te érdeklõdési körödnek megfelelõ a kérdés, akkor egyszerûen lépj tovább és ne menj bele! És igenis, valakit a súlya aggaszt, valakit a vérnyomása, valakit a baba mozgása....stb....stb. Ha meg sok idõd van minden kérdést elolvasni, akkor javaslom, hogy keress olyan oldalakat, amik téged jobban lekötnek, érdkelnek, és egybõl nem fogsz tüzet szíttani a kissé "b ugyuta" kérdéseddel! Üdv.: egy 28 hetes pocis
Szerintem jogos a terhes kismama kérdése, hogy megfelelõ-e a hízása. Igenis oda kell rá figyelni. Ha keveset hízol, azaz tulajdonképpen fogysz (hiszen a baba plussz súly kellene legyen), azétrt ártasz a babának, mert a szervezeted a zsírtartalékait éli fel, márpedig a zsírban oldódó mérgeket ott raktározza el a test. Tehát ilyenkor a véráramba jutnak a zsírban oldott méreganyagok és a babába is jutnak. Ezzel "mérgezed" tulajdonképpen a babát, ami nem jó nei, az tuti. Nem a születésekor fogod látni, hanem pl. 5-10 év múlva, ha asztmás, allergiás, gyenge immunrendszerû lesz. Ha túl sok súlyt szedsz fel, azt meg mindenki tudja, terheled a szívedet, a lábadat, az egész szervezetedet. Elõs számú okozója a terhességi "mérgezés"-nek nevezett tünetegyüttesnek. Ami nagyon veszélyes. Úgyhogy szerintem igenis mindenki ügyeljen a súlyára, kötelességünk hízni, de nem túl sokat...
Konkréten engem azért érdekel, mert elég keveset híztam. Akinek tetszik egy kérdés az válaszol rá, akinek nem, az tovább válogat a többi között és békén hagyja azokat, akiknek ez a kérdéskör fontos...
Szia én még nagyon az elején vagyok de biztos nem fogok ilyen kérdést felrakni mert mindenkinek az alkatátol is függ hogy mennyit hizik..de én ugy vagyok vele hogy egészségesen fogok enni és akármennyit is hizom nem érdekel csak jó legyen a babának aztán meg majd visszafogyok...:-))
Húúú, zsírban oldódó mérgek???!!! Orvos vagyok, ilyen vicceset rég hallottam! Honnan vetted? Meg hogy ezektõl a mérgektõl lesz asztmás a gyerek??? Ezek szerint veszélyesebb anyuka hasában eltöltött 9 hónap mint kimenni a szmogos utcára, szívni mások cigifüstjét? Lécci ne ijesztgesd ilyen balgaságokkal az amúgy is állandóan aggódó kismamákat, vagy csatold a kutatási eredmények publikációját amik akár csak utalnak az ok-okozati összefüggésre....
Én is gondoltam már rá, hogy kikeresek Neki egy cikket, hiszen ez tény és millióegy ilyen írás van róla. De úgy gondoltam nem éri meg a fáradtságot, hiszen egyértelmû, hogy nem orvos. Tudod...messzirõl jött ember....tehát nem orvos, hanem tájékozatlan és buta. De Te rendi vagy, hogy vetted a fáradtságot, a bugyuta emberekkel nem kell foglalkozni, ne vedd a szívedre!
Az "orvos"nak egy forrás, aki még nem hallott a zsírban felhalmozódó mérgekrõl: http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=489 Dietetikus a chaten c. cikk: Fogyókúra a terhesség, szoptatás alatt: Nem tanácsos, mivel káros lebontási termékek, a zsírszövetben raktározott mérgek, környezetszennyezõ anyagok, fogyásból származó szabadgyökök a babát is károsíthatják. Az erõteljes testsúlycsökkenés a tejelválasztás apadását vonhatja maga után. Azonban a fölös energiabeviteltõl tartózkodjon a kismama, mozogjon sokat a jó levegõn. Szerzõ: Varga Gyöngyvér Forrás: HáziPatika.com
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sajnálom, hogy provokációnak vettétek a kérdésemet, egyáltalán nem annak szántam. Elnézést, ha valakit megbántottam a kérdésemmel... Tényleg kíváncsi voltam, hogy valóban nem érzi maga a kismama, hogy egészséges-e az a súlygyarapodás nála. Csak mert szerintem így látatlanban sokkal nehezebb okos tanácsot adni, mintha az orvossal, dietetikussal, védõnõvel stb. beszélnénk meg. Hiszen mindenki más alkatú, ami egyiknél normális súly, az a másiknál már sok vagy éppen kevés. Szóval a kilók száma tényleg nem biztos hogy sokat mond. Itt persze nem a végletekre gondolok. Azért is írtam, hogy EGÉSZSÉGES HÍZÁS. És valóban, nem csak ebben az idõszakban, de mindig oda kell figyelnünk a súlyunkra. Azért nagyon szép babavárást, szülést és babázást kívánok mindenkinek!
a 14:32-esnek: Szerintem pont a normális anyukát érdekli mennyit hízik. A normális anyuka aggódik azon, hogy a sok hízás mennyire terheli meg a szervezetét és ez bajt okozhat-e a babának. A normális anyuka gondol arra, hogy mi van ha toxémiás lesz vagy magas-vérnyomása lesz a nagy súlytöbblet miatt és korábban kell emiatt megszülnie a babát??? utánad lévõ v.
Miért kell provokálni a terhes kismamákat?Van épp más dolgunk is mint hogy ilyen hülyeségeken bosszankodjunk mint amit a kérdezõ feltett!! Ha nem tudnád "kedves"kérdezõ, akkor sajnos nem biztos hogy a súlygyarapodás annyira egészséges.Merthogy egy csomó más betegséget hozhat maga után, mint pl. cukor, vérnyomás stb.... Ezért aggódik sok kismama a súlya miatt.Én sem az alakomat féltem. Lehet hogy te annyit híztál hogy már zavar ez a téma, akkor meg nem kell elolvasni és kész. Amúgy jó hogy vannak ilyen laza kismamák is, akiket nem érdekel semmi.
Én is feltettem már súllyal kapcsolatos kérdést, hiába már a 3. terhességem. A védõnõm szerint 9 kilónál nem szabad többet hízni, mert õ is annyit hízott. Ilyen védõnõm van, az õ tanácsára úgy gondolom nem a legjobb hallgatni, mert szerinte minden úgy jó, ahogy Õ csinálta anno 30 éve. pl a babát csak babakocsiban tologatva lehet altatni télen is, mert Õ úgy csinálta. Az orvosomat nem érdekli a súlyom, nem mondd rá semmit. Az elsõ babámnál 23 kilót híztam, a másodiknál 35 kilót. Most 15 hetesen 3, 5 kilónál tartok, igyekszem odafigyelni. Mindkét terhességem végén nagyon szenvedtem a súlytöbblettõl...vizesedtem, fájt mindenem, szinte az ágyból nem bírtam felkelni, légszomj stb... Most ezt nem szeretném és a neten található különféle sajtónál hasznosabbnak találom a kismamák saját tapasztalataikat és véleményüket. Hidd el nem valami élvezetes a terhesség 35 kiló plusszal!A kilókra igenis oda kell figyelni! nem minden kérdés érdekelhet vagy tetszhet mindenkinek amit itt az oldalon feltesznek. Válaszolsz amire hasznos választ tudsz adni és továbbsiklasz, ami nem érdekel. Ennyi.
Ezt én is nagyon utálom, ha egy nõ vállalta a gyereket, akkor mi a fenének kell állandoan azon stresszelni, hogy mennyit fog hizni, kit érdekel ez most ilyenkor?Normális anyukát biztos nem!!!! 5 hónapos a kisfiam, szoptatom, de még mindig van rajtam plusz 10 kiló, de majd ezen akkor fogok aggodni, ha már nem szoptatok!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 10:55-ös! Nem a kilók száma jelzi a babád és a Te egészségedet! Millió összetevõje van, hogy egy kismama a várandósság alatt mennyit hízik! Az orvosi vizsgálatok, UH, vérvétel, vizelet vizsgálat, magzatmozgás stb. ezekbõl tudod, hogy a babád jól fejlõdik-e vagy sem. Ismerek olyat, aki ugyanannyi kilóval ment szülni mint a terhessége elején! Mert már elõtte voltak rajta plusz kilók és a várandóssága alatt jobban odafigyelt az étkezésére mint elõtte. Gyönyörû egészséges babát szült! Szóval akkor sem kell aggódni, ha semmit, de akkor sem ha többet szedtünk fel. Azért vannak az orvosok, hogy figyelemmel kísérjék a baba fejlõdését. Úgyis szólni fognak, ha valami nincs rendbe!
Igaza van, nem adta meg forrást, a végén még hiteltelen leszek neki :-) (Mérnök vagyok, tényleg illett volna forrást megjelölnöm...)

Miért van az hogyha 17 évesen veszel terhességi tesztet mindenki csúnyán néz rád, de ha 23 évesen, már mosolyognak és sok sikert kívánnak akármilyen eredményt is vársz?

Azt megértem hogy mert azt gondolják: 17 évesen már felel?tlen nemi életet él, meg biztos nem védekezik ezért kell neki...

Legjobb válasz: én már vettem terhességi tesztet,védekezek gyógyszerrel de mégis szükségét éreztem,hogy csináljak egy tesztet.negatív lett szerencsére. nem néztek rám csúnyán a gyógyszertárban,de tényleg rossz,hogy általában mindenkit egy kalap alá vesznek. 17L

én már vettem terhességi tesztet, védekezek gyógyszerrel de mégis szükségét éreztem, hogy csináljak egy tesztet.negatív lett szerencsére. nem néztek rám csúnyán a gyógyszertárban, de tényleg rossz, hogy általában mindenkit egy kalap alá vesznek. 17L
Mindenkire csúnyán néznek. Aki huszonévesen gyereket mer vállalni, azt a 30+ kismamák rühellik általában, pusztán irigységbõl. Ugyanez megvan az öreg nõ vs. fiatal nõ dologban is, testvérem 18 éves, imádnak neki beszólni az idõsebb 30-35 éves nõk, csak gratulálni tudok hozzá. Sajnos ilyen világot élünk, engedd el a füled mellett a megjegyzéseket, rágják magukat a saját keserûségükön és irigységükön, ha mosolyogsz rá, annál szarabbul érzi magát.
Ekkora fight-ot nem tapasztaltam mint az elõttem írók mondják, nekem az a véleményem, hogy egy 17 éves még iskoláskorú, elvileg tanul, aztán munkahelyet keres, aztán férjhez megy, ezen folyamatok során benõ a feje lágya és 23 évesen már sorra kerül a baba is. Persze ha valaki cserélgeti a sorrendeket, és a folyamatot gyorsabban, vagy épp lassabban csinálja, lelke rajta.
Hát örülj, hogy nem tapasztaltál :D Én már számtalanszor láttam és képtelen vagyok felfogni a rosszindulatot, ami lebeg a levegõben. Tesóm és a barátnõje mentek az utcán, akkor még csak 16-17 évesek voltak és ott volt két öregebb nõ, az egyik belerúgott egy kutyába, hogy az azonnal takarodjon onnan, ekkor persze testvéremék odaszóltak neki, hogy szégyellje magát, mit képzel erre a nõ kiakadt, hogy hát õ milyen gyönyörû harminc akárhány évesen. Szerintem nem 100-as, baromira nem beszélt neki senki külsõrõl, hanem az ocsmány viselkedésérõl és akkor ezzel példálózik. Na hát ilyen az emberi undorító viselkedés és irigykedés ötvözete.

Terhesvitamin? Védönőm szerint ne szedjem a terhesség utolsó hónapjában a terhesvitamint, mert túl nagyra fog nőni a baba, igaz ez? Melyik a legjobb, mit szedjek ami mindent tartalmaz? Van olyan amelyik növeszti a babát? Én még nem hallottam.

Legjobb válasz: Jó régrõl maradt itt a védõnõd :-) Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda. Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek,m ásványi anyagok. A babának elsõbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettõtöknek komoly szüksége van. A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.

Jó régrõl maradt itt a védõnõd :-) Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda. Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek, m ásványi anyagok. A babának elsõbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettõtöknek komoly szüksége van. A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.
Nem növeszti, velem pont, hogy szedetni akarja, de a férjemre hallgatok (õ orvos is egyben), és így tavasszal, az utolsó hetekben csak halolajat szedek, és rengeteg gyümölcsöt-zöldséget eszek. Fõleg, hogy már az összes vitamintól rosszul vagyok. Ha akarsz valamit, akkor femibiont, az nem olyan batár adag vitamin. 34 hetes km
Elsõ vagyok, azt én is ki szeretném hangsúlyozni, hogy nem hízik tõle. :) Semmiképp. Én sem ettõl tartok, egyszerûen már csak rettentõ bénán vagyok a vitaminoktól. :/
A kérdező hozzászólása: Mióta terhes vagyok, nem is kívánok mást csak a sok gyümölcs, zöldség, sajtok, egészséges ételek, szerintem mindent eszek amire szükségünk van, de eddig szedtem a vitamint, nehogy valami baj legyen - alapon - akkor ezután is fogom, ártani nem árt.... a babanövesztést pedig elfelejtem a védõnõvel együtt :-)
Az elsõvel végig szedtem becsületesen, igaz õ télen született 3400 gr lett. A másodikkal 20 hétig rendszeresen, azután csak hetente kétszer, de õ nyáron született, volt mibõl válogatni, hogy vitaminhoz jussak, mégis 4050 gr lett a drága:)
Én szedtem végig a Hipp Natalt, 40+2 naposan szültem, 3400 grammos volt a Baba. Úgy van, ahogy elõttem is leírták. A Baba elveszi a szervezetbõl, ami neki kell. A nõgyógyász így magyarázta a Páromnak: tegyük fel, hogy van egy darab vasam, azt a Baba kapja meg ha neki kell, nekem meg nem marad. Boldog Babavárást! 12 napos Kisfiú anyukája
Elég szomorú, hogy védõnõként dolgozhat az, aki ilyen hülyeségeket beszél. Ez kb olyan legenda, mint az, hogy ha megütöd magad valahol akkor a babán is folt lesz ott, ahol megsérültél... Nyugodtan szedd a vitamint, nem fogsz tõle sem te, se a baba meghízni. Csak úgy mellesleg: én végig szedtem a vitamint, 2150 gramm lett a babám.
Elõzõ terhességemnél nekem is azt mondta a védõnõ, hogy elég egy héten 2x szednem. Sajnos így tettem, többet nem is hallgatok rá.... A mostaninál azt mondta egyek több tejterméket (így napi 1 joghurt), rá két hétre csökkentsem le. Már azt se tudják mit találjanak ki. Szedd nyugodtan. Inkább legyen nagy a baba, ha egyáltalán a vitamintól lenne nagyobb. Én gravidát szedek, ezt terhesség alatt és szoptatás alatt is lehet szedni.

Mindenki azt irja, hogy a 4.-5. hét előtt nem mutat az uh semmit. Én 3 hetesen voltam uh-on és látszott a petezsák, akkor több mint 3 hetes a terhesség? Akkor ez most hogy is van?

És mit fog mutatni 5 hetesen ha 3 hetesen már petezsák látszott??Aki volt már így hogy ilyen korán látszott a terhessége kérem írjon mert én már nem is tudom mennyi id?s a baba!!!

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció dátumához számítják, függetlenül attól, hogy ténylegesen mikor történt a fogamzás. Három hetes terhesen még egy hét van a nem vártig, ekkor még nem is tudjuk, hogy terhesek vagyunk. Te sem 3 hetes terhes vagy, hanem kb. 5 hetes.

A terhesség korát az utolsó menstruáció dátumához számítják, függetlenül attól, hogy ténylegesen mikor történt a fogamzás. Három hetes terhesen még egy hét van a nem vártig, ekkor még nem is tudjuk, hogy terhesek vagyunk. Te sem 3 hetes terhes vagy, hanem kb. 5 hetes.
A terhességet mindig az utolsó menszi elsõ napjától számítják, mivel a fogantatás csak egy vélelmezett idõpont elvileg. Ultrahangon, ha nagyon nagy az eltérés a fejlettsége és a becsült kora között, akkor fogják módosítani. Lehet, hogy hamarabb estél teherbe, mint ahogy "papír szerint" kellett volna. Ha van petezsák, akkor az embrió szívdobogását fogják megnézni, hogy beindul-e a 6. hét körül. Ha neked ez korábban fog, az csak jó! Boldog babavárást!
Nekem szeptember 17.én volt(menses szept5.én) a beültetésem, és október 10-én már látszott a petezsák.
A kérdező hozzászólása: MONDTAM AZ ORVOSNAK H MIKOR VOLT AZ UTOLSÓ MENSIM, DE A PETEZSÁK ALAPJÁN AZT MONDTA HOGY 3 HETES A TERHESSÉG
Elvileg nem petezsák mérete alapján kellene a dokinak számolnia, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjától. Mindenki így számolja. Nem lehet hogy inkább azt mondta, kb. mikor történhetett a fogantatás? Mert az megint más idõpont. Pont azért számolják a mensi elsõ napjától mert a fogantatás nem mindig akkor van, amikor gondolja az ember. (szóval nem akkor amikor az aktus volt). És ha így számolod, akkor 3 hetesen még nem is lehet biztosan tudni, hogy terhes valaki, mivel akkor még nincs egy elmaradt mensi sem, és a teszt sem mutatja ki, még hcg sem termelõdik a szervezetben, amit ki lehetne mutatni.
A kérdező hozzászólása: Nem, azt mondta hogy 3 hetes a terhesség.Köszönöm a válaszokat, az utolsó mensim óta most vagyok az 5. héten, de mikor dokihoz mentem már volt 3 pozitiv tesztem, pedig még csak 1 napja késett.na asszem elmegyek magánrendelésre mert ez nekem bonyolult!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!